Hola VPN – Εξαιρετική επιλογή για ασφάλεια και ταχύτητα BAD

Πότε ένα VPN δεν είναι VPN; Όταν είναι Hola VPN. Σοβαρά. Ενδιαφέρουσα τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ένα P2P δίκτυο όμως.


hola vpn λογότυποHola VPN είναι κάτι ανωμαλίας στον κλάδο. Δεν παρέχει με ακρίβεια τις παραδοσιακές υπηρεσίες VPN, επειδή αντί να κατευθύνει την επισκεψιμότητα μέσω αποκλειστικών διακομιστών που βρίσκονται σε διάφορες τοποθεσίες, το VPN Hola είναι ένα σύστημα peer-to-peer. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι χρήστες συνδεθούν στο Hola VPN, η διαδικτυακή τους κίνηση είναι δρομολογείται μέσω των συνδέσεων άλλων χρηστών.

Μπορεί να υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα σε αυτήν την προσέγγιση. Για παράδειγμα, η χρήση της Hola επηρεάζει ελάχιστα τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Οι χρήστες που είναι εξοικειωμένοι με τους χρόνους λήψης με αστραπές δεν θα απογοητευτούν. Επίσης, η χρήση VPN ομότιμης σύνδεσης σημαίνει ότι οι ιστότοποι συνήθως δεν μπορούν να ανιχνεύσουν ότι πραγματοποιείτε περιήγηση μέσω ενός VPN. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως το Netflix, αν και αυτό φαίνεται να συνεργάζεται σπάνια με την Hola.

Επίσης, το Hola VPN μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν. Εάν γνωρίζετε πραγματικά το κόστος, αυτό θα μπορούσε να είναι καλό. Ωστόσο, καμία από αυτές τις ελάχιστα θετικές πτυχές δεν ξεπερνά τα αρνητικά που είναι εγγενή σε αυτήν την υπηρεσία. Δεν είναι επίσης μια συνιστώμενη επιλογή για δωρεάν vpns.

ΧαρακτηριστικάΠληροφορίες
Ευχρηστία: Εύχρηστος
Πολιτική καταγραφής: Κάποια πολιτική καταγραφής
Μέγεθος διακομιστή: n / a
Διανομή διακομιστή: n / a
Υποστήριξη: Φόρμα Επικοινωνίας
Torrenting: Δεν επιτρέπεται
Streaming: Δεν επιτρέπεται
Πρωτόκολλο VPN και κρυπτογράφηση: Ανύπαρκτος
Αρχηγείο: Ισραήλ
Τιμή: Ελεύθερος
Επίσημη ιστοσελίδα: https://hola.org/
Έτσι, ποια είναι η συμφωνία με την Hola?

hola vpn κοινότηταΌταν εγγραφείτε στην Hola, εσείς επιτρέψτε σε άλλα μέλη να χρησιμοποιούν το σύστημά σας και τους πόρους στο δίκτυό σας. Οι δημοσιεύσεις της Hola λένε ότι το κάνουν μόνο όταν οι συσκευές σας είναι αδρανείς και συνδέονται με μια πηγή ενέργειας. Επιπλέον, η εταιρεία λέει ότι η μέση επισκεψιμότητα που ένας αδρανής οπαδός θα δοκιμάσει σε μια τυπική ημέρα είναι μικρότερη από ένα κλιπ του YouTube που διαρκεί λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Αυτό μπορεί να είναι όσο τέσσερα έως πέντε MB.

Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι το γεγονός ότι δεν έχετε τρόπο να γνωρίζετε τι κάνουν οι άλλοι χρήστες της Hola ενώ χρησιμοποιούν τους πόρους σας. Ο υπολογιστής σας μπορεί να γίνει διακομιστής εξόδου για κακό σκοπό κάποιου άλλου. Από spamming σε hacking, ίσως μια μέρα να ανακαλύψετε ότι η διεύθυνση IP σας είναι συνδεδεμένη με κάποια αρκετά δυσάρεστα πράγματα.

Ασφάλεια και κρυπτογράφηση

Η ασφάλεια και η κρυπτογράφηση είναι σχεδόν ανύπαρκτα με το VPN Hola. Ενώ οι ηγέτες στον κλάδο χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο AES-256 και Open VPN για την προστασία της ταυτότητας και της ιδιωτικής ζωής σας, η Hola δεν χρησιμοποιεί καμία από αυτές.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να συνδεθείτε στο Internet μέσω της Hola στην Αυστραλία. Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία Hola, συνδέεστε μέσω άλλων, αδρανών χρηστών στην Αυστραλία. Αυτό σημαίνει ότι μοιάζει να συνδέεστε μέσω διαφορετικής διεύθυνσης IP. Hola επιμένει ότι αυτή η προσέγγιση παρέχει στους πελάτες "μια ανώτερη υπηρεσία VPN με ελάχιστα υποκείμενα κόστη". Το επιχείρημα είναι ότι επειδή η εταιρεία δεν πληρώνει για να αγοράσει και να διατηρήσει μια δέσμη δαπανηρών εξυπηρετητών σε όλο τον κόσμο, μπορεί να σας φέρει την υπηρεσία δωρεάν, παρέχοντας ταυτόχρονα στους καταναλωτές προστασία της ιδιωτικής ζωής και προστασία που είναι ισοδύναμη με αυτή που προσφέρουν οι πιο παραδοσιακοί προμηθευτές VPN.

συμμετρικό μπλοκ κρυπτογράφησης

Αυτό το επιχείρημα απλά δεν είναι αλήθεια. Τα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης, όπως το AES-256 και το Open VPN, προσφέρουν κρυπτογράφηση στρατιωτικής ποιότητας που οι υπερυπολογιστές δεν μπορούν να σπάσουν. Επιπροσθέτως, Η Hola παραδέχεται ότι υπάρχουν τρωτά σημεία στο σύστημά της. Γράφουν ότι οι "κακόβουλοι άνθρωποι" είναι σε θέση να "καταλάβουν το WiFi hotspot", λέγοντας ότι κλείνουν αυτές τις "λύσεις" μόλις ανακαλυφθούν.

Εν τω μεταξύ, παραμένετε ευάλωτοι. Το Hola VPN δεν χρησιμοποιεί καθόλου ένα πρωτόκολλο VPN. Οι πληροφορίες σας διαβιβάζονται από ένα σύνδεση μεσολάβησης χωρίς κρυπτογράφηση. Μην κάνετε λάθος. Αυτό θέτει σε κίνδυνο τις ευαίσθητες και προσωπικές σας πληροφορίες.

Τοποθεσίες διακομιστή Hola VPN

vpn διάνυσμα θέσης διακομιστήHola δεν έχει διακομιστές και ενώ η εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, είναι σίγουρα δύσκολο να το θεωρήσουμε έτσι. Οι πελάτες που χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία είναι, στην πραγματικότητα, οι διακομιστές. Εάν δεν σας αρέσει η ιδέα να αφήσετε τους ξένους να κάνουν χρήση της διεύθυνσης IP σας, τότε η Hola σας επιτρέπει να κάνετε εξαίρεση.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσετε για μια συνδρομή premium. Ακόμα και με μια συνδρομητική συνδρομή, θα πρέπει δεν περιμένουν σημαντικά οφέλη. Σχετικά με το μόνο πράγμα που θα πάρετε είναι η απουσία άλλων ανθρώπων traipsing σε όλη τη διεύθυνση IP σας. Με μια premium συνδρομή, εξακολουθεί να μην υπάρχει κρυπτογράφηση και ελάχιστα χαρακτηριστικά αληθινής τεχνολογίας VPN.

Χρησιμοποιώντας BitTorrent ή P2P με Hola VPN

Ενώ η Hola προσφέρει την πρώτη υπηρεσία VPN peer-to-peer στον κόσμο, μην περιμένετε να μπορείτε να κάνετε λήψη torrents ή να μοιράζεστε αρχεία μέσω αυτού του συστήματος. Παρόλο που τίποτα στη λογοτεχνία Hola απαγορεύει αυστηρά την κοινή χρήση αρχείων, οι δοκιμές αποκάλυψαν αυτό το torrenting με την Hola απλά δεν λειτουργεί.

Επιπλέον, μην περιμένετε να έχετε πρόσβαση στο Netflix σε άλλες περιοχές μέσω της Hola. Αυτό δοκιμάστηκε μέσω πέντε διαφορετικών συνδέσεων και δεν ήταν ποτέ επιτυχής.

Hola Αποτελέσματα δοκιμών ταχύτητας VPN

Αυτή είναι ακριβώς η μοναδική μέτρηση που το VPN της Hola έχει να κάνει με αυτό. Οι ρυθμοί μεταφοράς δεδομένων με την υπηρεσία δεν ήταν πάντοτε ιδιαίτερα ξεχωριστοί από τους βασικούς ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν VPN. Με τη βοήθεια των συνδρομητών της Hola στις ΗΠΑ, οι ταχύτητες λήψης ήταν σχετικά αξιοσέβαστες για ένα VPN με ταχύτητα 32,47 Mbps. Ωστόσο, η ταχύτητα αποστολής των 7,97 Mbps δεν είναι αποδεκτή. Αυτό είναι απίστευτα αργή σε σύγκριση με μερικά από τα καλύτερα VPN που υπάρχουν εκεί.

hola vpn αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας

Οι χρήστες στην ΕΕ πέτυχαν ελαφρώς καλύτερα. Η ταχύτητα λήψης ήταν 84,61, γεγονός που δεν είναι καθόλου άθλια σε σύγκριση με ένα σημείο αναφοράς 97 Mbps. Οι μεταφορτώσεις ήταν αρκετά πιο αργές σε σύγκριση με το δείκτη αναφοράς. Οι αριθμοί αυτοί ήταν 38,83 και 53, αντίστοιχα.

hola vpn αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας amsterdam

Καθώς οι δοκιμές ταχύτητας πάνε, αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι κακά. Ωστόσο, αυτά τα επίπεδα ταχύτητας επιτυγχάνονται σε βάρος οποιασδήποτε κρυπτογράφησης ή πραγματικής ασφάλειας οποιουδήποτε είδους. Εάν δεν χρησιμοποιείτε καθόλου VPN, θα έχετε ταχύτερους ρυθμούς μεταφοράς και το ίδιο επίπεδο προστασίας χωρίς να θέτετε το σύστημά σας σε κίνδυνο από άλλους χρήστες.

Πολιτική καταγραφής VPN της Hola VPN

Οι περισσότεροι πάροχοι VPN είναι περήφανοι για τις πολιτικές μη καταγραφής τους. Μετά από όλα, ένα από τα κύρια σημεία της χρήσης ενός VPN είναι να αποφεύγετε τα αδιάκριτα μάτια και να διατηρείτε την online ζωή σας όσο το δυνατόν πιο ιδιωτική.

Ενώ πολλές εταιρείες VPN είναι γρήγορες να καυχηθούν για το πώς δεν τηρούν κορμούς, αυτές οι υπερηφάνειες σπάνια υποστηρίζονται από γεγονότα. Πολλές υπηρεσίες VPN διατηρούν κάποιες περιορισμένες εγγραφές για τους χρήστες τους. Φυσικά, υπάρχουν κορυφαίοι πάροχοι στον κλάδο που κάνουν λόγο για μια αυστηρή πολιτική μη καταγραφής, και το εννοούν απολύτως.

Τελικά, αυτό είναι το είδος του παρόχου VPN που θέλετε. Οι καλύτεροι παροχείς VPN βασίζονται συνήθως σε μια χώρα που δεν ανήκει στις συμμαχίες εποπτείας Five Eyes, Nine Eyes ή 14 Eyes. Για περισσότερες πληροφορίες όπως αυτό, διαβάστε τον οδηγό μας για τις πολιτικές καταγραφής VPN.

Ισραήλ - Δεν είναι τόσο μεγάλο για την προστασία προσωπικών δεδομένων

συμμαχία της χώρας

Το Hola VPN εδρεύει στο Ισραήλ, το οποίο δεν είναι μέλος αυτών των συμμαχιών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Ισραήλ είναι γνωστό ότι είναι «συνεταιριστικό» με αυτές τις συμμαχίες επιτήρησης. Με άλλα λόγια, το Ισραήλ συνεργάζεται στενά με τα έθνη που είναι μέλη αυτών των ομάδων. Εάν πιέζονται για να μοιραστούν τη νοημοσύνη τους, πιθανότατα θα το κάνουν.

Αυτό είναι άσχημα νέα για τους χρήστες VPN που αναζητούν μια πραγματικά ιδιωτική και ανώνυμη εμπειρία στο διαδίκτυο. Τρομερά, Hola δεν κάνει καμία πραγματική δηλωτική δήλωση στην ιστοσελίδα της σχετικά με τις πρακτικές υλοτομίας. Η εταιρεία έχει μια πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, στην οποία αναφέρονται τα αρχεία καταγραφής. Ορισμένα ορισμένοι στην πολιτική είναι το γεγονός ότι καταγράφουν τα πάντα σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείται, τους ιστότοπους που επισκέπτονται, τον χρόνο που αφιερώνεται σε κάθε ιστότοπο και την ημερομηνία και ώρα πρόσβασης.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το τέλος. Hola παρακολουθεί επίσης τις προσωπικές πληροφορίες για κάθε μέλος. Αυτό περιλαμβάνει οποιαδήποτε δεδομένα που μπορεί να σας αναγνωρίσουν, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας μαζί με τη διεύθυνση IP σας.

hola vpn συλλογή πληροφοριών

Δεν τελειώνει εκεί. Η πολιτική απορρήτου αναφέρει ότι μπορεί να αποκαλύψει τις προσωπικές πληροφορίες των πελατών σε "αξιόπιστους παροχείς υπηρεσιών ή συνεργάτες τρίτων". Επίσης, δηλώνουν προληπτικά ότι θα μοιραστούν τα στοιχεία σας για να συμμορφωθούν με το νόμο ή δικαστική απόφαση.

Με άλλα λόγια, αυτό το VPN δεν είναι καθόλου VPN.

Επιλογές τιμολόγησης για VPN Hola

hola vpn τιμολόγηση

Φαινομενικά, η Hola είναι μια δωρεάν υπηρεσία. Έχουν ένα premium πρόγραμμα συνδρομής που είναι διαθέσιμο για $ 11,95 το μήνα. Οι ειδικές προσφορές τρέχουν συχνά για αγορά έξι μηνών, ενός έτους ή δύο ετών εκ των προτέρων. Αυτές είναι πολύ φθηνότερες επιλογές, αλλά παίρνετε πολύ λίγα για τα χρήματά σας.

Συνιστάται η VPN Hola?

Hola VPN έχει τόσα πολλά θέματα που είναι δύσκολο να μάθουμε από πού να ξεκινήσουμε. Αν η ταχύτητα είναι το μόνο που έχει σημασία για εσάς, τότε Hola μπορεί να είναι η σωστή απάντηση. Ωστόσο, χωρίς καμία ασφάλεια ή κρυπτογράφηση οποιουδήποτε είδους, είστε πολύ καλύτερα απλά να περιηγείστε στον ιστό χωρίς κανένα VPN καθόλου. Αυτό επειδή, εάν χρησιμοποιείτε τη Hola, θα αφήσετε το σύστημά σας ευάλωτο σε χρήστες με κακή πρόθεση. Σίγουρα δεν θέλετε να επιτρέψετε τη διεύθυνση IP σας να συσχετιστεί με hacking, spamming ή οποιαδήποτε άλλη παράνομη ή τουλάχιστον άσχημη δραστηριότητα.

Πολύ καλύτερες υπηρεσίες VPN όπως NordVPN και Surfshark είναι διαθέσιμα. Τα περισσότερα από αυτά παρέχουν στρατιωτική κρυπτογράφηση, φυσικούς διακομιστές που καλύπτουν την ταυτότητα και την τοποθεσία σας και διατηρούν τα δεδομένα σας ασφαλή.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me