KeePass Review – Μεγάλη διαχείριση κωδικού πρόσβασης ή καταστροφή ανοικτού κώδικα;

Αυτός δεν είναι ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης του παππού σας, αλλά ίσως να σας αρέσει οπωσδήποτε μόλις το συνηθίσετε. Mmm ... λογισμικό ανοικτής πηγής.


Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς κωδικούς πρόσβασης. Από την άλλη πλευρά, δεν πειράζει.

Από τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας στα κοινωνικά μέσα και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δεν υπάρχει τρόπος να εργαστείτε σε ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον χωρίς να τα χρησιμοποιήσετε.

διαχείριση κωδικού πρόσβασης web tracker exploit

Δεδομένου ότι κανείς δεν chomping στο κομμάτι για να γίνει θύμα της κλοπής στο διαδίκτυο, έχει νόημα να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση κάποιου ασφαλούς τρόπου για να συμβαδίσει με τους κωδικούς πρόσβασής σας και να μην χρειάζεται να περάσετε από την αγωνία του να θυμάστε ποιος συνδυασμός χρησιμοποιήσατε σε ποιο ιστότοπο.

Με άλλα λόγια, χρειάζεστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Αλλά όχι μόνο ένας παλιός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης. Χρειάζεται κάποιος που κάνει τη δουλειά, είναι κάπως ευέλικτος και ότι μπορείτε να μάθετε με σχετικά ευκολία. Το KeePass ίσως είναι το σωστό για εσάς.

Ακολουθεί τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με αυτόν τον διαχειριστή, συμπεριλαμβανομένων όσων το διαφοροποιούν από παρόμοια προϊόντα.

Ακριβώς Τι είναι το KeePass?

Εάν έχετε δώσει προσοχή, γνωρίζετε ήδη ότι το KeePass είναι διαχειριστής κωδικών πρόσβασης. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι είναι ένα προϊόν ανοιχτού κώδικα.

Τι είναι το open source?

ανάπτυξη λογισμικού ανοιχτού κώδικα

Βασικά, είναι λογισμικό που χρησιμοποιεί τον πηγαίο κώδικα που μπορεί κανείς να δει και να αλλάξει με κάποιο τρόπο που ελπίζει ότι βελτιώνει τη λειτουργικότητα. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι εγγενώς μη ασφαλές. πολλά παραδείγματα έχουν ενσωματωμένες προστασίες που το κάνουν Εξίσου ασφαλές με το ιδιόκτητο επώνυμο λογισμικό.

Αυτό που σημαίνει σημαίνει ότι α ομάδα δεσμευμένων χρηστών μπορεί να συγκεντρώσει τις ιδέες τους και να βρει τρόπους να κάνει καλύτερα αυτό που είναι ήδη καλό.

Από την άποψη της KeePass, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ειδικοί που τυγχάνουν επίσης να είναι καταναλωτές εκεί έξω συνεχώς αναζητούν τρόπους για να κάνουν το προϊόν ισχυρότερο. Σημαίνει επίσης αυτό το βασικό προϊόν προσφέρεται δωρεάν.

Γιατί χρειάζομαι έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης?

πώς λειτουργεί ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασηςΟι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για την αποθήκευση πληροφοριών σύνδεσης σε ασφαλή ρύθμιση.

Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε κρυπτογραφημένη μορφή και μπορούν να προσπελαστούν μόνο από κάποιον που έχει αυτό που ονομάζεται συνήθως κύριος κωδικός πρόσβασης. Αυτός ο κύριος κωδικός είναι αυτός που επιτρέπει στο πρόγραμμα περιήγησης να έχει πρόσβαση στη λίστα και να τραβήξει τη σωστή για να συνδεθεί σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο.

Σκεφτείτε το ως μια εικονική ασφάλεια. Βάζετε τα τιμαλφή σας στην ασφαλή (σε αυτή την περίπτωση τους κωδικούς πρόσβασης) και κλειδώνετε την πόρτα. Χωρίς το συνδυασμό, κανείς δεν μπαίνει στο χρηματοκιβώτιο. Ως αυτός που έχει τον συνδυασμό, μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα όποτε θέλετε.

Όλοι οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης δεν είναι όμοιοι. Μερικοί κάνουν καλύτερη δουλειά για την προστασία των κωδικών πρόσβασης από άλλους. Για να μάθετε αν το KeePass είναι ένα αξιόλογο προϊόν, συνεχίστε να διαβάζετε.

Χρειάζομαι KeePass ή οποιονδήποτε διαχειριστή κωδικών πρόσβασης?

Αν σας αρέσει η συγκίνηση να αφήσετε τον εαυτό σας ευαίσθητο σε hacked, μην ασχοληθείτε με το KeePass ...

Αφ 'ετέρου, οι άνθρωποι που προτιμούν να μην έχουν κλοπήσει την ταυτότητά τους ή να αλλοιωθούν τα δεδομένα τους θα αγαπήσουν αυτόν τον πόρο.

Πόσο σοβαρό μπορεί να πάρει; Εξετάστε αυτά τα πρόσφατα συμβάντα:

αεροπορικάΤον Αύγουστο του 2018, η Air Canada απομόνωσε μια παραβίαση εφαρμογών για κινητά και έκλεισε 1,7 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών εφαρμογών. Όταν η σκόνη εγκαταστάθηκε, διαπίστωσαν ότι το έχουν κλαπεί τα διαπιστευτήρια σύνδεσης για περισσότερους από 20.000 πελάτες. Αυτό σημαίνει ότι 20.000 άνθρωποι έπρεπε να αλλάξουν τις πληροφορίες login τους pronto και ελπίζουν ότι η παραβίαση δεν θα οδηγήσει σε προβλήματα σε άλλους ιστότοπους.

Ένα άλλο γεγονός ήταν κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου 2018, όταν η British Airways διαπίστωσε ότι τα στοιχεία για 380.000 πελάτες είχαν συμβιβαστεί. Για άλλη μια φορά, οι άνθρωποι έπρεπε να αγωνιστούν για να ενημερώσουν τους κωδικούς πρόσβασης και να ελπίζουν για το καλύτερο.

Όποιος χρησιμοποιεί KeePass θα είναι σε θέση να ξεκουραστεί εύκολα και να γνωρίζει ότι οι παραβιάσεις είναι απίθανο να τις επηρεάσουν.

Ποια συστήματα θα ενεργοποιήσουν το KeePass?

Διαφορετικές εκδόσεις του KeePass θα εκτελούνται σε διάφορες εκδόσεις των Windows. Αν τυχαίνει να αγαπάτε το Linux, θα βρείτε εκδόσεις που λειτουργούν με τις περισσότερες διανομές Linux, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Lubuntu. Το λογισμικό είναι συμβατό με τα περισσότερα συστήματα Android καθώς και με Mac και iOS.

keepass app app

Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποια εκσκαφή για να μάθετε ποια έκδοση του KeePass λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο σύστημα. Μην φοβάστε αν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε ένα παλιότερο σύστημα που δεν υποστηρίζεται πλέον από κανέναν. Μπορείτε να βρείτε μια έκδοση που θα το κάνει εργασία με συστήματα τόσο παλιά όσο τα Windows 98.

Αυτός είναι ένας από τους τρόπους Το KeePass ξεχωρίζει στο πλήθος του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Πολλοί έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα πιο πρόσφατα λειτουργικά συστήματα. Αν τρέχετε ένα παλαιότερο μηχάνημα που δεν υποστηρίζει πρόσφατες κυκλοφορίες συστημάτων, δεν έχετε τύχη. Αν πάτε με το KeePass, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να βρεθεί ένας διευθυντής που να λειτουργεί τέλεια.

Λάβετε υπόψη ότι οι εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το KeePass εξακολουθούν να είναι δωρεάν, αλλά ενδέχεται να απαιτούν την προβολή διαφημίσεων από καιρό σε καιρό. Ποιος δεν αγαπά ένα καλό εμπορικό τώρα και τότε?

Ας συζητήσουμε τη ρύθμιση

Η εγκατάσταση είναι ένας από τους τομείς στους οποίους οι κριτικοί διαφωνούν σχετικά με το KeePass. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι απαιτεί περισσότερη προσπάθεια για τη δημιουργία της βάσης δεδομένων κωδικών πρόσβασης.

Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι είναι τρομακτικό, απλώς και μόνο επειδή έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο σύστημα εξοικονόμησης κωδικού πρόσβασης και διαχείρισης που βρίσκονται στις περισσότερες μεγάλες μηχανές αναζήτησης.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι σκέφτονται να ψήνουν ένα κέικ είναι αποθαρρυντικό επειδή είναι πιο δύσκολο από το να πάρεις ένα στο φούρνο. Άλλοι ευδοκιμούν να ψήσουν τα δικά τους κέικ και να πετάξουν μέσα από τη διαδικασία. Εάν είστε ο τύπος που δεν φοβάται κάποια μικρή είσοδο δεδομένων, Οι ρυθμίσεις KeePass θα είναι, καλά, ένα κομμάτι κέικ.

Εδώ είναι η βασική διαδικασία. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς από τη μία έκδοση στην άλλη:

 • Διατηρήστε τη ρύθμισηΔημιουργήστε ένα όνομα και καθορίστε μια θέση για το αρχείο βάσης δεδομένων κωδικών πρόσβασης που θα διατηρήσετε στο σύστημα.
 • Κατασκευάστε τον κύριο κωδικό πρόσβασης που θα χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στη βάση δεδομένων.
 • Επιλέξτε προχωρημένες επιλογές, αν υπάρχουν, που θέλετε να χρησιμοποιήσετε αντί για ή μαζί με τις συνήθεις επαληθεύσεις λογαριασμού χρήστη.
 • Ορίστε τις προτιμήσεις ασφαλείας για το KeePass και τις άλλες λειτουργίες που θέλετε να προσαρμόσετε.
 • Διασκεδάστε επιλέγοντας χρώματα για την εμφάνιση της βάσης δεδομένων καθώς και για τη διάταξη.

Να το θυμασαι. Δεν υπάρχει αυτόματος συγχρονισμός μεταξύ συσκευών. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία σε κάθε συσκευή που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε με το KeePass.

Μπορώ να εισάγω κωδικούς πρόσβασης από άλλες πηγές?

Εξαρτάται από την πηγή και την έκδοση του KeePass που χρησιμοποιείτε.

keepass εισαγωγή κωδικού πρόσβασης από το chromeΓια παράδειγμα, ενδέχεται να έχετε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης στο Chrome. Οι περισσότερες εκδόσεις θα σας επιτρέψουν να προσελκύσετε αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης και να τις εισαγάγετε με το ενσωματωμένο εργαλείο. Εάν έχετε ένα γενικό αρχείο κωδικού πρόσβασης, ίσως ακόμη και ένα υπολογιστικό φύλλο με κεφαλίδες που αναγνωρίζουν τους κωδικούς πρόσβασης, ίσως μπορέσετε να τις εισαγάγετε.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει άλλο τύπο διαχειριστή κωδικών πρίν και αποφασίσετε να κάνετε έναν διακόπτη, υπάρχει η πιθανότητα να τραβήξετε ό, τι έχετε αποθηκεύσει στο άλλο πρόγραμμα και να εισάγετε αυτά τα δεδομένα.

Αν εισάγετε από μια εξωτερική πηγή, θυμηθείτε να ελέγξετε προσεκτικά τα δεδομένα μετά. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι να προσπαθήσετε να συνδεθείτε γρήγορα σε έναν ιστότοπο και να διαπιστώσετε ότι κάτι δεν εισήχθη σωστά.

Πώς να ενημερώσετε τους κωδικούς μου; Είναι δύσκολο?

Γνωρίζετε ήδη ότι είναι έξυπνο να ενημερώνετε τους κωδικούς πρόσβασης από καιρό σε καιρό. Τι συμβαίνει όταν θέλετε να ενημερώσετε τον κύριο κωδικό ή έναν από τους κωδικούς πρόσβασης που υπάρχουν ήδη στη βάση δεδομένων; Δεν είναι δύσκολο.

keepass βάση δεδομένων κωδικών πρόσβασης

Θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφο της τρέχουσας βάσης δεδομένων, μόνο σε περίπτωση εμφάνισης προβλήματος. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανοίξετε τη βάση δεδομένων σας, να μεταβείτε στο Αρχείο, να επιλέξετε Αλλαγή κύριου κωδικού πρόσβασης και να ακολουθήσετε τις υποδείξεις.

Στις περισσότερες εκδόσεις, η ενημέρωση των αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης μοιάζει πολύ με την ενημέρωση ενός πεδίου σε ένα υπολογιστικό φύλλο. Πηγαίνετε στο κελί που περιέχει τον κωδικό πρόσβασης και αλλάξτε το. Θυμηθείτε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας και τελειώσατε.

Πηγαίνοντας προς τα εμπρός, θα KeePass Συλλογή νέων κωδικών πρόσβασης και ονόματα χρηστών?

Ένα χαρακτηριστικό που κάποιοι θα δουν ως μειονέκτημα και οι άλλοι δεν θα πειράζουν να έχουν να κάνουν με την εισαγωγή κωδικών πρόσβασης για νέους λογαριασμούς. Το KeePass δεν θα τα προσθέσει αυτόματα στη βάση δεδομένων.

Θα χρειαστεί να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον κύριο κωδικό πρόσβασης και να εισαγάγετε τα δεδομένα με μη αυτόματο τρόπο. Δεν θα διαρκέσει πολύ καιρό. Επιπλέον, υπάρχει κάποια άνεση γνωρίζοντας ότι ο φίλος σας δεν θα προσθέσει τους κωδικούς πρόσβασης στη βάση δεδομένων όταν τον αφήνετε να δανειστεί το φορητό σας υπολογιστή ενώ είναι στο κατάστημα.

Μπορώ να το πάρω μαζί μου?

φορέα βάσης δεδομένωνΟι περισσότερες εκδόσεις του KeePass έχουν σχεδιαστεί για να διαμένουν σε επιφάνεια εργασίας, φορητό υπολογιστή, tablet ή smartphone.

Ωστόσο, υπάρχουν εκδόσεις που μπορείτε να φορτώσετε σε μια κίνηση και να πάρετε μαζί σας οπουδήποτε. Η βάση δεδομένων παραμένει στη μονάδα δίσκου και προσπελάζεται απευθείας αντί να κάνετε λήψη σε οποιαδήποτε μηχανή χρησιμοποιείτε.

Αυτό σας διευκολύνει να φέρετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε και προτιμάτε να μην απολαμβάνετε ένα φορητό υπολογιστή.

Ας μιλήσουμε το κόστος! Πόσο θα μου δώσει το KeePass πίσω?

Θυμηθείτε ότι είπαμε ότι το KeePass είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα? Αυτό σημαίνει ότι δεν θα σας κοστίσει τίποτα.

Βέβαια, μπορείτε να βρείτε δίσκους άλματος ή CDR που έχουν ήδη φορτωθεί σε αυτά, συνήθως σε δημοπρασίες και παρόμοια καταστήματα. Αυτό που αγοράζετε δεν είναι το ίδιο το λογισμικό, αλλά το φυσικό αντικείμενο αποθήκευσης.

Μην χάσετε χρόνο και χρήματα αγοράζοντας ένα KeePass CD ή άλμα με κίνηση (εκτός αν βιώνετε μια συντριπτική ταλαιπωρία για να αγοράσετε καινούργιο άλμα).

Μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση που απαιτείται για όσο διάστημα έχετε μια σχετικά γρήγορη σύνδεση στο Internet.

Πώς μπορώ να βρω τη σωστή έκδοση?

Δεν υπάρχει μόνο μία έκδοση του KeePass. Μαζί με τα 1.x και 2.x, υπάρχουν παραλλαγές που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε διάφορες πλατφόρμες. Αναλογιστείτε αυτούς τους παράγοντες προτού προχωρήσετε στο κυνήγι:

 • Ο τύπος της συσκευής που χρησιμοποιείτε: επιφάνεια εργασίας, φορητός υπολογιστής, tablet, smartphone, μονάδα δίσκου άλματος.
 • Το λειτουργικό σύστημα: υπάρχουν εκδόσεις που θα λειτουργήσουν για παλιά συστήματα όπως Windows 98 σε όλη τη διαδρομή μέσω των Windows 10 ή του τελευταίου προϊόντος Linux. Απλά πρέπει να ξέρετε ποια έκδοση λειτουργεί με τι.
 • Το πρόγραμμα περιήγησης: προτιμάτε το Safari ή την αγάπη χρησιμοποιώντας το Silk; Υπάρχουν εκδόσεις που λειτουργούν καλά με τα λιγότερο γνωστά προγράμματα περιήγησης.

Υπάρχουν σήμερα πάνω από δύο δωδεκάδες παραγωγοί και ο κατάλογος αυξάνεται. Μπορείτε να περιορίσετε την αναζήτηση εντοπίζοντας συσκευές, λειτουργικά συστήματα και προγράμματα περιήγησης για να βρείτε εκείνη που θα λειτουργήσει για εσάς.

Συνοψίζοντας

Πλεονεκτήματα:
 • Εύκολη εγκατάσταση και προσαρμογή.
 • Συμβατό με πολλές συσκευές και λειτουργικά συστήματα.
 • Τοποθετήστε το σε μια κίνηση δίσκου και πάρτε τους κωδικούς πρόσβασης οπουδήποτε.
Μειονεκτήματα:
 • Κάποιοι μπορεί να βρουν δύσκολη τη ρύθμιση.
 • Δεν υπάρχει αυτόματος συγχρονισμός μεταξύ συσκευών.
 • Πρέπει να εισαγάγετε νέους κωδικούς πρόσβασης ή να ενημερώσετε τους ίδιους τους παλιούς.

Σύσταση: Δοκιμάστε το KeePass σε μια από τις συσκευές σας. Παίξτε με αυτό και δείτε τι σκέφτεστε. Αν σας αρέσει, φορτώστε το σε όλες τις συσκευές σας. Μπορεί να είναι μια μικρή δουλειά στο μπροστινό μέρος, αλλά η προστασία θα αξίζει καλά την προσπάθεια.

Αν είστε από τους πιο πολυσύχναστους γύρω, τότε εξετάστε τις αναθεωρήσεις των καλύτερων διαχειριστών κωδικών πρόσβασης. Ενώ τα περισσότερα από αυτά μπορεί να σας κοστίζουν, θυμηθείτε αυτό με το κόστος έρχεται ευκολία.

Τελικά, είναι μια απόφαση για το τι σημαίνει ασφάλεια για εσάς.

Προσθέστε τη δική σας κριτική:

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανεξάρτητη έρευνα προϊόντων ώστε να βοηθήσουμε τους αναγνώστες μας να λαμβάνουν αποφάσεις. Τούτου λεχθέντος, θέλουμε επίσης να ακούσουμε τις απόψεις σας. Δεχόμαστε μεμονωμένες κριτικές που είναι ενημερωτικές και μη διαφημιστικές. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα δημοσιεύσουμε την αναθεώρησή σας. Οι διαφημιστικές αναθεωρήσεις από τις ίδιες τις εταιρείες δεν θα δημοσιευθούν. Ευχαριστώ!

--- Επιλέξτε ταχύτητα ---
Μέση τιμή
Αργός
Γρήγορα
?>

--- Παρακαλώ επιλέξτε Usability ---
Εύχρηστος
Ελαφρώς περίπλοκη
Πολύ περίπλοκο
?>

Κάνοντας κλικ στο παρακάτω κουμπί, αναγνωρίζω ότι έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΟΥ

0
1563

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me