Αναθεώρηση LastPass (2020) – Καταπληκτική ασφάλεια … Αξίζει την τιμή;

Η διατήρηση της ασφάλειας στο διαδίκτυο σήμερα είναι α σκληρά κάτι να κάνω.


Με τους χάκερ και τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να προσπαθούν αδιαλείπτως να κλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία, μπορεί να διστάσετε να εμπιστευτείτε τις εφαρμογές ιστότοπου και κινητής τηλεφωνίας με πράγματα όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών και κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν γίνει τακτικό φαινόμενο και συχνά αφήνουν τους ανθρώπους ευάλωτοι στην επίθεση.

κωδικό πρόσβασης hackingΟι κωδικοί πρόσβασης στο διαδίκτυο σχεδιάστηκαν για να είναι η απόλυτη προστασία από τις online απειλές. Εφόσον επιλέξατε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης και ποτέ δεν το μοιραστήκατε με κανέναν άλλον, θεωρητικά οι λογαριασμοί και τα δεδομένα σας πρέπει να παραμείνουν ασφαλή. Αλλά καθώς τα cyberattacks έχουν εξελιχθεί, ακόμη και περίπλοκοι κωδικοί πρόσβασης έχουν χαραχθεί και εκτεθεί.

Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να απαιτούν καλύτερα εργαλεία ασφαλείας για να διατηρούν τα δεδομένα τους ασφαλή. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης όπως το LastPass προσφέρουν έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης των online λογαριασμών σας.

Σε αυτήν την ανασκόπηση, θα εξετάσουμε τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των διαχειριστών κωδικών πρόσβασης για να δούμε αν το LastPass μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη του διαφαινόμενου χάσματος μεταξύ ασφάλειας και ευπάθειας.

Τι είναι ο Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης?

Πρακτικά κάθε σύγχρονος ιστότοπος απαιτεί λογαριασμό και κωδικό πρόσβασης. Αυτές περιλαμβάνουν ιστότοπους που σχετίζονται με την τράπεζα, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την κοινωνική δικτύωση και τα ψώνια.

Οι βέλτιστες πρακτικές υπαγορεύουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης για κάθε υπηρεσία σε απευθείας σύνδεση, αλλά η προσπάθεια να θυμόμαστε όλα αυτά είναι μια μεγάλη πρόκληση. Η χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης για όλους τους ιστότοπους είναι επίσης κακή, διότι σας κάνει πιο ευάλωτους σε κυβερνοεπιτάξεις.

πώς λειτουργεί ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Τα καλύτερα εργαλεία διαχείρισης κωδικού πρόσβασης μπορούν να σας βοηθήσουν και από τα δύο αυτά διλήμματα. Εξοικονομούν όλους τους μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να θυμάστε το καθένα, ενώ παράλληλα βεβαιωθείτε ότι τα προσωπικά διαπιστευτήρια είναι ασφαλή. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο καθώς περιηγείστε στον ιστό ενώ παράλληλα παραδίδετε κομμάτι του μυαλού.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πιθανά αρνητικά όταν πρόκειται για προϊόντα με κωδικό πρόσβασης που βασίζονται σε σύννεφο. Πρώτα απ 'όλα, χρησιμοποιώντας ένα απαιτεί να έχετε μεγάλη εμπιστοσύνη στην εταιρεία που εκτελεί την υπηρεσία. Εάν δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το εργαλείο κρυπτογραφεί όλους τους κωδικούς πρόσβασης που αποθηκεύετε σε αυτό, τότε υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιήσετε τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Πριν επενδύσετε σε οποιοδήποτε εργαλείο διαχείρισης κωδικού πρόσβασης, φροντίστε να διερευνήσετε τη συμβατότητά του με όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση. Εάν η υπηρεσία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με συγκεκριμένα λειτουργικά συστήματα ή ιστότοπους, τότε μπορεί να είναι πιο δυσκίνητο να προσπαθήσετε να βασιστείτε κατά τη διάρκεια της καθημερινής σας ζωής.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι ένα βοηθητικό πρόγραμμα αποθήκευσης κωδικών πρόσβασης λειτουργεί ως ένα μόνο σημείο αποτυχίας. Αν χάσετε ή ξεχάσετε τον κύριο κωδικό πρόσβασης, ουσιαστικά αποκλείεστε από όλους τους ατομικούς λογαριασμούς σας, σχεδόν το ίδιο ζήτημα όταν χρησιμοποιείτε κοινόχρηστους υπολογιστές και δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το λογισμικό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης σε αυτά.

Σε αυτές τις [ελπίζω σπάνιες] περιπτώσεις, όταν δεν έχετε διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, θα πρέπει προφανώς να ανακτήσετε και να απομνημονεύσετε όλους τους μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης σας, ή να καταλήξετε χρησιμοποιώντας έναν ενιαίο κωδικό πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο, σας κάνει έναν πολύ καλό στόχο για τον φίλο μου χάκερ Κίνα.

Τα αστεία στην άκρη, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ολοκληρώστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου και θα καταλήξετε να λύσετε αυτό το πρόβλημα πιο γρήγορα και πιο απλά από ό, τι νομίζετε.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η πρώτη έκδοση του LastPass χτίστηκε το 2008 από μια ομάδα τεσσάρων προγραμματιστών που ήταν απελπισμένοι για μια καλύτερη λύση διαχείρισης κωδικού πρόσβασης. Αυτή η ομάδα είχε εργαστεί προηγουμένως μαζί σε μια πλατφόρμα σύννεφο και κατάλαβε ότι υπήρχε η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα εργαλείο που θα μπορούσε να αποθηκεύει ηλεκτρονικούς κωδικούς πρόσβασης στο διαδίκτυο ενώ θα ήταν ασφαλές και ασφαλές στη χρήση.

Επτά χρόνια μετά την αρχική αυτή εκτόξευση, το προϊόν αποκτήθηκε από την LogMeIn για πάνω 100 εκατομμύρια δολάρια. Η LogMeIn είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται σε εργαλεία απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας που επιτρέπουν σε άτομα να ελέγχουν διακομιστές ή σταθμούς εργασίας μέσω μιας βασικής σύνδεσης στο Internet με ασφάλεια.

Η επωνυμία της εταιρείας παρέμεινε η ίδια από την εξαγορά και ουσιαστικά λειτουργεί ως αυτόνομο προϊόν.

Λύσεις LastPass

Ένας εξαιρετικός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης πρέπει να είναι αξιόπιστος, ασφαλής και εύκολος στη χρήση. Το LastPass πληροί και τα τρία κριτήρια με τη λύση του, η οποία λειτουργεί είτε ως επέκταση προγράμματος περιήγησης υπολογιστή είτε ως κινητή εφαρμογή. Η υπηρεσία υποστηρίζει συγχρονισμό σε όλες τις συσκευές που είστε κύριος.

lastpass θάλαμο

Για χρήστες υπολογιστών, η επέκταση του προγράμματος περιήγησης μπορεί να μεταφορτωθεί με ένα μόνο κλικ. Υποστηρίζει όλα τα δημοφιλή σύγχρονα προγράμματα περιήγησης, όπως το Google Chrome, το Mozilla Firefox και τον Microsoft Internet Explorer.

Μόλις εγκατασταθεί, θα εμφανιστεί ένα νέο εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής εργαλείων σας. Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί, θα σας ζητηθεί είτε να συνδεθείτε σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό είτε να δημιουργήσετε ένα νέο από την αρχή.

Οι νέοι χρήστες θα δημιουργήσουν έναν λογαριασμό συνδεδεμένο με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Μετά από αυτό, θα πρέπει να επιλέξουν έναν κύριο κωδικό πρόσβασης που θα χρησιμοποιείται καθημερινά στην επέκταση του προγράμματος περιήγησης. Αυτό ο κύριος κωδικός πρόσβασης λειτουργεί ως πρωτεύον κλειδί για τη χρήση και τη διαχείριση όλων των άλλων αποθηκευμένων διαπιστευτηρίων στην υπηρεσία.

Αφού ρυθμίσετε τον κύριο κωδικό πρόσβασης, θα μπορείτε να δείτε το ιδιωτικό σας θησαυροφυλάκιο που είναι ικανό να αποθηκεύει προσωπικά διαπιστευτήρια καθώς και πιστωτικές κάρτες και άλλα εμπιστευτικά στοιχεία πληροφοριών. Μπορείτε να προσθέσετε μη αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασης ιστότοπου σε αυτό το θησαυροφυλάκιο ή να κάνετε την υπηρεσία αυτόματα κατά την περιήγησή σας στον ιστό.

Κάθε μέρα, όταν ανοίγετε ένα πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας, η επέκταση θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τον κύριο κωδικό πρόσβασης. Από εκείνη τη στιγμή, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς στο θησαυροφυλάκιο σας χωρίς να χρειαστεί να πληκτρολογήσετε χειροκίνητα άλλα διαπιστευτήρια. Η επέκταση θα γεμίσει αυτόματα τα αποθηκευμένα ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης ενώ διατηρώντας αυτές τις πληροφορίες ασφαλείς.

Η εφαρμογή για κινητά είναι διαθέσιμη για Apple iOS και Android και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως η επέκταση του προγράμματος περιήγησης. Για συσκευές που την υποστηρίζουν, η επαλήθευση δακτυλικών αποτυπωμάτων μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε όταν πρέπει να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης από το smartphone ή το tablet σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας για να πιστοποιήσετε τον κύριο κωδικό πρόσβασης.

Περισσότερα χαρακτηριστικά από τον τυπικό διαχειριστή κωδικών σας

Αν και η βασική λειτουργικότητα του LastPass μπορεί να φαίνεται απλή, οι προγραμματιστές πίσω από το λογισμικό είναι συνεχώς δουλεύοντας σε νέα χαρακτηριστικά για να καταστήσετε το εργαλείο πιο ευέλικτο και ολοκληρωμένο για το πώς διαχειρίζεται τα ευαίσθητα δεδομένα σας. Αυτοί οι τύποι εκδόσεων διατίθενται σε όλους τους χρήστες μέσω τακτικών ενημερώσεων λογισμικού.

authenticator lastpass

ο ενσωματωμένη γεννήτρια κωδικού πρόσβασης λειτουργία είναι ζωτικής σημασίας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σύστημα διαχείρισης κωδικού πρόσβασης. Με ένα μόνο κλικ, η επέκταση του προγράμματος περιήγησης ή η εφαρμογή για κινητά θα δημιουργήσει μια σύνθετη, τυχαία σειρά κωδικών πρόσβασης που θα είναι σχεδόν αδύνατο να μαντέψει ή να χαράξει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης για κάθε νέο ιστότοπο που επισκέπτεστε και κάθε συμβολοσειρά παίρνει να προστεθεί αυτόματα στον ιδιωτικό θησαυρό σας.

Όταν περιηγείστε στον ιδιωτικό θησαυρό σας, θα δείτε ένα ευρύ φάσμα νέων κατηγοριών που διατίθενται από την πλαϊνή μπάρα. Κάθε στοιχείο μενού αντιπροσωπεύει a ξεχωριστό τύπο δεδομένων που μπορείτε να αποθηκεύσετε με ασφάλεια. Αυτά περιλαμβάνουν παραδείγματα όπως κωδικούς πρόσβασης wi-fi, αριθμούς επαφών έκτακτης ανάγκης και σημειώσεις που αφορούν ασφάλειες, τραπεζικούς λογαριασμούς ή διαβατήρια.

Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης με άλλους ανθρώπους είναι πάντα μια επικίνδυνη προσπάθεια, ακόμη και όταν είναι με ένα στενό φίλο μέλους της οικογένειας. Για να μειωθεί ο κίνδυνος, το LastPass ξεκίνησε πρόσφατα ένα νέος χαρακτηριστικό που ονομάζεται Οικογένειες γεγονός που καθιστά εύκολη την κοινή χρήση διαπιστευτηρίων μεταξύ πολλών ατόμων.

Μπορείτε να συνδέσετε έξι λογαριασμούς μαζί και να επιλέξετε ποιοι κωδικοί πρόσβασης προστίθενται στον κοινόχρηστο χώρο. Ανά πάσα στιγμή έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε ή να καταργήσετε την προβολή σε αυτές τις πληροφορίες λογαριασμού.

Με την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο να γίνει ένα καυτό θέμα συζήτησης, οι εμπειρογνώμονες στον κυβερνοχώρο προτρέπουν τους χρήστες του διαδικτύου να προσθέσουν επιπλέον επίπεδα προστασίας στους λογαριασμούς τους στο διαδίκτυο. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με επαλήθευση δύο παραγόντων, όπου χρησιμοποιείτε έναν κανονικό κωδικό πρόσβασης και μια άλλη μορφή αναγνώρισης.

Με το "2FA", ένα σύστημα μηνυμάτων κειμένου είναι η πιο συνηθισμένη μορφή ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, αλλά η LastPass έχει σχεδιάσει τη δική της έκδοση που λειτουργεί σαν ένα διακριτικό hardware. Ο LastPass Authenticator σάς επιτρέπει να επαληθεύετε την ταυτότητά σας με πολλούς δημοφιλείς ιστότοπους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του για κινητά κάθε φορά που θα σας ζητηθεί έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Χαρακτηριστικά Premium χωρίς το κόστος Premium

Οι νέοι χρήστες μπορούν ξεκινήστε με το LastPass χωρίς απολύτως κόστος. Τόσο η επέκταση προγράμματος περιήγησης όσο και η εφαρμογή για κινητά είναι διαθέσιμες ως δωρεάν λήψεις. Οι δωρεάν λογαριασμοί περιλαμβάνουν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο στον ιδιωτικό θησαυρό σας, καθώς και πρόσβαση στη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης και στις υπηρεσίες επαλήθευσης ταυτότητας δύο παραγόντων.

τελική τιμή

Για όσους επιθυμούν περισσότερα χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα, το LastPass προσφέρει τέσσερις ξεχωριστές επιλογές προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων δύο για προσωπική χρήση και δύο για επαγγελματική χρήση. Οι προσωπικές επιλογές είναι Ασφάλιστρο και Οικογένειες και οι επιχειρηματικές επιλογές είναι Της ομάδας και Επιχείρηση.

Ένα κόστος συνδρομής Premium $ 3 ανά μήνα και ξεκλειδώνει διάφορα χαρακτηριστικά που δεν περιλαμβάνονται στο δωρεάν σχέδιο. Μπορείτε να αποκτήσετε τη δυνατότητα να στείλτε κρυπτογραφημένες πληροφορίες από το θησαυρό σας σε εξωτερικούς χρήστες.

Επίσης, η συνδρομή θα σας επιτρέψει να ορίσετε μια επαφή έκτακτης ανάγκης, η οποία μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας όταν χρειάζεται. Τέλος, το σχέδιο Premium περιλαμβάνει ένα gigabyte κρυπτογραφημένης αποθήκευσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετακινήσετε με ασφάλεια οποιοδήποτε τύπο αρχείου στο νέφος.

Η επιλογή Οικογένειες κοστίζει $ 4 ανά μήνα και σας επιτρέπει να συνδέσετε μέχρι έξι χρήστες κάτω από τον ίδιο λογαριασμό ομπρέλας. Ως επικεφαλής του οικογενειακού θησαυρού, θα μπορείτε να καθορίσετε ποιοι κωδικοί πρόσβασης είναι κοινόχρηστοι μεταξύ όλων των ατόμων, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τα στείλετε μέσω ασύρματων καναλιών.

Η συνδρομή των Ομάδων έχει σχεδιαστεί για μικρότερες επιχειρήσεις που έχουν μεταξύ 5 και 50 υπαλλήλους. Το κόστος είναι $ 4 ανά μήνα ανά χρήστη στον οργανισμό. Όλοι οι εργαζόμενοι αποκτούν πρόσβαση σε ιδιωτικό θησαυροφυλάκιο καθώς και κοινόχρηστο χώρο για τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης, αδειών χρήσης και άλλων ασφαλών δεδομένων.

Για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, το πακέτο Enterprise κοστίζει 6 δολάρια ανά χρήστη ανά μήνα και προσφέρει έλεγχο σε επίπεδο IT για την ασφαλή διαχείριση δεδομένων. Περιλαμβάνει μια σειρά διαχειριστικών ελέγχων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συγκεντρώσετε τα συστήματα πρόσβασης ταυτότητας. Επιπλέον, το εργαλείο μπορεί να ενσωματωθεί με τα υπάρχοντα αποθετήρια καταλόγων.

Ασφάλεια LastPass και κρυπτογράφηση

Το LastPass υποστηρίζει πλήρη κρυπτογράφηση σε επίπεδο συσκευής, το οποίο σημαίνει ότι ακόμη και οι προγραμματιστές του δεν μπορούν να δουν ή να αποκτήσουν τις πληροφορίες που αποθηκεύετε στο ιδιωτικό σας θησαυροφυλάκιο. Ο κύριος κωδικός πρόσβασης δεν αποστέλλεται ποτέ στους διακομιστές σύννεφο και δεν είναι προσβάσιμο από τους χάκερ που ενδέχεται να παρεμποδίζουν την επισκεψιμότητα του ιστού σας.

παράδειγμα αλάτι κωδικού πρόσβασης

Το προϊόν βασίζεται στον κρυπτογραφητή 256 δυαδικών ψηφίων Advanced Encryption Standard (AES) 256 bit, το οποίο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ για την προστασία των διαβαθμισμένων πληροφοριών. Το σύστημα βασίζεται σε αλγόριθμους PBKDF2 και SHA-256 κατά την αποθήκευση πληροφοριών κωδικού πρόσβασης. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως αλατισμένα hashes, η οποία λειτουργεί ως μονόδρομη λειτουργία για την κρυπτογράφηση δεδομένων ως τυχαίων συμβολοσειρών.

Οδηγός εγκατάστασης

lastpass εγκατάστασηΗ επέκταση προγράμματος περιήγησης LastPass είναι διαθέσιμη ως δωρεάν πρόσθετο για πολλαπλά λειτουργικά συστήματα από τον ιστότοπο λήψης της εταιρείας.

Για το Chrome και τον Firefox, η απλή έναρξη της δραστηριότητας λήψης θα εγκαταστήσει την επέκταση στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης. Οι χρήστες Mac που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Safari θα πρέπει να κάνουν διπλό κλικ στο αρχείο .dmg και να συνδεθούν στο λογαριασμό τους με τον οδηγό εγκατάστασης. Σημειώστε επίσης ότι υπάρχει ένα καθολικό πρόγραμμα εγκατάστασης για Windows που θα προσθέσει υποστήριξη επέκτασης για όλα τα ενεργά προγράμματα περιήγησης.

Στην κινητή πλευρά των πραγμάτων, οι χρήστες μπορούν να κάνουν λήψη της εφαρμογής smartphone και tablet από το iOS App Store ή το Google Play Store. Μόλις εγκατασταθεί, θα εμφανιστεί μια ερώτηση για να συνδεθεί ο χρήστης με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κύριο κωδικό πρόσβασης. Στη συνέχεια, η υπηρεσία θα αρχίσει να συγχρονίζει όλα τα αποθηκευμένα σας διαπιστευτήρια.

Είναι μια πολύ απρόσκοπτη διαδικασία.

Υποστήριξη πελατών

Το LastPass προσφέρει διαφορετικά επίπεδα υποστήριξης πελατών βάσει του συνδρομητικού πακέτου που έχετε. Όπως θα περίμενε κανείς, όσοι έχουν δωρεάν λογαριασμούς θα λάβουν χαμηλότερη βαθμίδα υπηρεσίας από αυτούς που πληρώνουν για μηνιαία σχέδια. Ωστόσο, όλοι οι χρήστες έχουν πρόσβαση στη βάση γνώσεων της εταιρείας και σε περιεχόμενο με συχνές ερωτήσεις.

Τα σχέδια Premium, Οικογένειες και Ομάδες όλα περιλαμβάνουν τεχνική υποστήριξη προτεραιότητας. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν εισιτήρια υπηρεσιών σχετικά με θέματα ή λάθη. Το πακέτο Enterprise πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και αποδίδει μια εξειδικευμένη ομάδα εμπειρογνωμόνων υποστήριξης πελατών να είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο.

Τελικές Σκέψεις - Χρειάζεστε LastPass

Χάρη στους χάκερ και τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, είστε πάντα ευάλωτοι σε επίθεση κατά τη χρήση του διαδικτύου. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης έχουν σχεδιαστεί για να ανακουφίζουν από τον κίνδυνο, δίνοντάς σας μια κεντρική και ασφαλή τοποθεσία για να αποθηκεύσετε όλες τις εμπιστευτικές πληροφορίες και τα διαπιστευτήρια λογαριασμού σας.

Αλλά πώς προτιμάτε να επιλέξετε το καλύτερο εργαλείο που χρησιμοποιείτε για την ασφαλή αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης?

Όπως ελπίζουμε ότι έχει αποδειχθεί η επανεξέταση του LastPass, η υπηρεσία συνοδεύεται από ένα μακρά φήμη της ασφάλειας και της καινοτομίας που βασίζεται στο σύννεφο. Η εμπιστοσύνη σε κάθε εταιρεία με τους κωδικούς σας μπορεί να αισθάνεται τρομακτικό, αλλά η εφαρμογή τους ο ιδιωτικός θησαυρός έχει αποδειχθεί αξιόπιστος και προστατευμένος.

Το γεγονός ότι το βασικό εργαλείο τους είναι διαθέσιμο δωρεάν δεν βλάπτει τα πράγματα, αν και οι χρήστες που χρειάζονται περισσότερη λειτουργικότητα ή υποστήριξη επιχειρήσεων έχουν την επιλογή να αναβαθμίσουν σε αμειβόμενα σχέδια.

Συχνές ερωτήσεις

Ποιος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είναι πιο εύκολος στη χρήση?

ΕΝΑ: Η ευκολία χρήσης εξαρτάται από το άτομο, οπότε είναι καλύτερο να δοκιμάσετε τις δωρεάν εκδόσεις μερικών εργαλείων για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες σήμερα περιλαμβάνουν Keeper, 1Password και LastPass.

Μπορεί το LastPass να παραβιαστεί?

ΕΝΑ: Τα προσωπικά σας διαπιστευτήρια είναι ασφαλή επειδή δεν μεταφέρονται ποτέ στους διακομιστές σύννεφων και παραμένουν κρυπτογραφημένα. Ωστόσο, αν κάποιος κατορθώσει να κλέψει τον κύριο κωδικό πρόσβασης, τότε ολόκληρος ο θησαυρός σας κινδυνεύει.

Υπάρχει δωρεάν έκδοση του LastPass?

ΕΝΑ: Ναι, το δωρεάν σχέδιο περιλαμβάνει την επέκταση του προγράμματος περιήγησης, τις εφαρμογές για κινητά και την απεριόριστη αποθήκευση διαπιστευτηρίων στην ιδιωτική σουίτα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το LastPass με Yubikey?

ΕΝΑ: Ναι, υπάρχει υποστήριξη για τα σχέδια Premium και Enterprise.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me