Οι κορυφαίες πολιτικές log των εταιρειών VPN – είναι ασφαλείς;

Δεν κάναμε τίποτα κάποια μέρα, έτσι αποφασίσαμε να διερευνήσουμε την πραγματικότητα της ιδιωτικής ζωής στα σημερινά κορυφαία VPN. Εδώ βρήκαμε αυτό που βρήκαμε.


Ένα VPN ή εικονικό ιδιωτικό δίκτυο διαφημίζεται ως το λύση των ανησυχιών σχετικά με την ιδιωτική αλλά πόσο καλά συμπεριφέρεται η συμπεριφορά τους υπό την εποπτεία των ερευνητών μας?

Όταν εγγραφείτε για συνδρομή σε υπηρεσία VPN, είτε δωρεάν είτε πληρωμένη, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, εσείς θα χρειαστεί να αποδεχθεί τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπηρεσίας, γνωστή και ως πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Στο πλαίσιο αυτού του εγγράφου, ο πάροχος VPN πρέπει να διευκρινίσει λεπτομερώς τι είδους πληροφορίες θα παρακολουθήσουν σχετικά με τους χρήστες τους και πόσο χρόνο θα διατηρήσουν τέτοια αρχεία. Πολλές εταιρείες θα ισχυρίζονται στο υλικό μάρκετινγκ ότι έχουν ένα καμία πολιτική καταγραφής. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό είναι σπάνια στην περίπτωση.

Αυτό που πραγματικά πρέπει να έχει σημασία για εσάς είναι ο τύπος καταγραφών που παρακολουθεί ο κεντρικός υπολογιστής VPN. Ορισμένοι τύποι καταγραφής απαιτούνται για λόγους διοικητικής διαχείρισης και αντιμετώπισης προβλημάτων, ενώ άλλοι θα πλησιάσουν στην περιοχή εισβολής της ιδιωτικής ζωής.

Η χρήση ενός VPN θεωρείται συχνά ως λύση για να αποφευχθεί η παρακολούθηση από πάροχο υπηρεσιών Ίντερνετ (ISP), αλλά θα πρέπει να κατανοήσετε τις πλήρης πολιτική καταγραφής πριν επενδύσετε στην υπηρεσία VPN.

Για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου, θα σπάσουμε την έννοια της καταγραφής σε τρεις ξεχωριστούς τομείς:

Καταγραφή σφαλμάτων

Μητρώα που καταγράφονται για προβλήματα ή προβλήματα με την υπηρεσία VPN. Αυτά τα αρχεία καταγραφής ενδέχεται να περιλαμβάνουν ορισμένες προσωπικές πληροφορίες, όπως όνομα χρήστη ή διεύθυνση IP, αλλά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την αντιμετώπιση προβλημάτων σφαλμάτων και τη βελτίωση της απόδοσης του VPN.

Σύνδεση αρχείου σύνδεσης

Ορισμένες εταιρείες επιβάλλουν περιορισμούς στην υπηρεσία τους, όπως πόσο μπορεί να διαρκέσει μια σύνδεση ή πόσες ταυτόχρονες συνδέσεις επιτρέπονται. Με την παρακολούθηση των αρχείων καταγραφής σύνδεσης, μια εταιρεία μπορεί να παρακολουθεί κάθε συνεδρία για την υπηρεσία τους και να τα διαχειρίζεται κατάλληλα.

Μητρώα δραστηριοτήτων

Οι διακομιστές VPN είναι υπεύθυνοι για τη δρομολόγηση ολόκληρης της επισκεψιμότητας μέσω του δικτύου της, έτσι ώστε οι πάροχοι υπηρεσιών να έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης κάθε αιτήματος ιστού που αποστέλλεται ή λαμβάνεται. Αυτό σημαίνει ότι ένας κεντρικός υπολογιστής VPN μπορεί να παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητες ιστού για κάθε χρήστη και ακόμη και να καθορίζει τους τύπους αρχείων που λαμβάνουν.

Ένας πάροχος VPN μπορεί να καθορίσει τα επίπεδα καταγραφής για διάφορους λόγους. Μπορεί απλά να ενδιαφέρονται να περιορίσουν τη δική τους ευρυζωνική κίνηση, προκειμένου να εξασφαλίσουν κορυφαία απόδοση για όλους τους χρήστες τους. Αλλά φυσικά, υπάρχει μια πιθανότητα ότι η δραστηριότητα του ιστού σας μπορεί να διακινδυνεύσει να πωληθούν σε διαφημιζόμενους ή σε άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Παρακάτω θα βρείτε έναν χρήσιμο οδηγό για πολλές από τις κορυφαίες λύσεις VPN και τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές καταγραφής τους θα τοποθετηθούν το ένα δίπλα στο άλλο.

NordVPN

 • Οι διακομιστές για το NordVPN φιλοξενούνται στον Παναμά. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να μοιραστεί η δραστηριότητά σας μεταξύ των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας.
 • Η πολιτική απορρήτου για το NordVPN δηλώνει ότι η υπηρεσία έχει ένα ολοκληρωμένη πολιτική μη λογαρίθμων.
 • NordVPN δεν θα παρακολουθεί τα αρχεία καταγραφής σφάλματος, σύνδεσης ή δραστηριότητας. Τα προσωπικά σας δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της διεύθυνσης IP, θα παραμείνουν ανώνυμα.

IPVanish

 • Οι διακομιστές για το IPVanish φιλοξενούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επειδή η Αμερική έχει μια συμμαχία δεδομένων με πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, υπάρχει η πιθανότητα η δραστηριότητα VPN να μοιράζεται μεταξύ των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας.
 • Η πολιτική απορρήτου για την IPVanish δηλώνει ότι η υπηρεσία παίρνει ένα μηδενική προσέγγιση.
 • IPVanish δεν θα παρακολουθεί τα αρχεία καταγραφής σφάλματος, σύνδεσης ή δραστηριότητας. Κάθε χρήστης στην υπηρεσία αντιμετωπίζεται ως ανώνυμη οντότητα. Η IPVanish υποστηρίζει επίσης το Ίδρυμα Electronic Frontier Foundation (EFF), το οποίο αγωνίζεται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο.

StrongVPN

 • Οι διακομιστές για το StrongVPN φιλοξενούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ΗΠΑ έχουν μια συμφωνία ασφαλείας στο διαδίκτυο με πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να μοιραστούν τα δεδομένα σας μεταξύ των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας.
 • Η πολιτική απορρήτου για το StrongVPN δηλώνει ότι η υπηρεσία δεν αποθηκεύει κανένα αρχείο καταγραφής κίνησης.
 • StrongVPN δεν θα παρακολουθεί τα αρχεία καταγραφής σφάλματος, σύνδεσης ή δραστηριότητας. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η χρήση του διαδικτύου σας δεν θα αποθηκευτεί καθόλου στους διακομιστές του.

ExpressVPN

 • Οι διακομιστές για το ExpressVPN φιλοξενούνται στα βρετανικά νησιά Virgin Islands. Ως ανεξάρτητη οντότητα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να μοιραστεί η δραστηριότητά σας μεταξύ των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας.
 • Η πολιτική απορρήτου για το ExpressVPN δηλώνει ότι δεν παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών ή τη χρήση του εύρους ζώνης.
 • ExpressVPN δεν θα παρακολουθεί τα αρχεία καταγραφής δραστηριότητας. Ωστόσο, η υπηρεσία αποθηκεύει περιορισμένο αριθμό πληροφοριών για τα αρχεία καταγραφής σύνδεσης. Αυτό περιλαμβάνει την ημερομηνία κάθε συνεδρίασης VPN και ποιο διακομιστή χρησιμοποιήθηκε. Η διεύθυνση IP δεν περιλαμβάνεται σε αυτά τα δεδομένα.

HideMyAss

 • Διακομιστές για HideMyAss φιλοξενούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μια συμφωνία ασφαλείας στο διαδίκτυο με μια σειρά άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα τα δεδομένα σας μπορεί να μοιραστεί σε σχέση με ένα περιστατικό εθνικής ασφάλειας.
 • Η πολιτική απορρήτου του HideMyAss εξηγεί ότι η υπηρεσία δεν θα αποθηκεύσει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τους ιστότοπους που επισκέπτεστε κατά τη χρήση του πελάτη VPN.
 • Το HideMyAss αποθηκεύει αρχεία καταγραφής ελάχιστων ενεργειών, αλλά παρακολουθούν διαφορετικούς τύπους αρχείων καταγραφής σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένης της προέλευσης διεύθυνσης IP, της διάρκειας κάθε περιόδου σύνδεσης VPN και του εύρους χρησιμοποιούμενου εύρους ζώνης.

CyberGhost

 • Οι διακομιστές για το CyberGhost φιλοξενούνται στη Ρουμανία. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα προσωπικά σας δεδομένα που μοιράζονται μεταξύ των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας.
 • Η πολιτική απορρήτου για το CyberGhost αναφέρει ότι η υπηρεσία δεν αποθηκεύει κανένα στατιστικό στοιχείο.
 • CyberGhost δεν θα αποθηκεύσει κανένα λεπτομερές αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων. Τα αρχεία καταγραφής σύνδεσης διατηρούνται ανώνυμα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παρακολούθηση των προβλημάτων φόρτωσης και αντιμετώπισης διακομιστών.

VyprVN

 • Οι διακομιστές για το VyprVN φιλοξενούνται στην Ελβετία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να μοιραστεί η δραστηριότητά σας μεταξύ των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας.
 • Η πολιτική απορρήτου για το VyprVN δηλώνει ότι η υπηρεσία δεν θα καταγράφει δεδομένα κίνησης που σχετίζονται με τη δραστηριότητα των χρηστών ή τις λήψεις.
 • Αν και VyprVN δεν θα αποθηκεύουν τα αρχεία καταγραφής δραστηριότητας, διατηρούν ένα αρχείο καταγραφής των δεδομένων σύνδεσης. Αυτές οι πληροφορίες θα περιλαμβάνουν διευθύνσεις IP προέλευσης, χρονοδιάγραμμα συνεδριών και το ποσό των δεδομένων που μεταφέρονται.

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

 • Οι διακομιστές για ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο φιλοξενούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ΗΠΑ έχουν μια συμμαχία ασφάλειας με πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να μοιραστούν τα δεδομένα σας μεταξύ των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας.
 • Η πολιτική απορρήτου για την ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι κάπως ασαφής, δηλώνοντας ότι δεν καταγράφονται στην υπηρεσία τους κανένα αρχείο καταγραφής κυκλοφορίας VPN.
 • Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο φαίνεται να έχει μια πραγματική μηδενική πολιτική καταγραφής. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποθηκεύουν αρχεία καταγραφής σφαλμάτων, σύνδεσης ή δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένων τυχόν πληροφοριών που θα μπορούσαν να εντοπίσουν έναν από τους πελάτες τους.

TorGuard

 • Οι διακομιστές για το Torguard φιλοξενούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λόγω της τοποθεσίας αυτών των διακομιστών και των συμφωνιών που έχουν οι ΗΠΑ με άλλες χώρες, Τα δεδομένα VPN θα μπορούσαν να κατασχεθούν σε περίπτωση εθνικής ασφάλειας.
 • Η πολιτική απορρήτου του TorGuard υποδεικνύει ότι συμμορφώνεται με μια πολιτική αληθινών μηνυμάτων.
 • TorGuard δεν θα παρακολουθεί τα αρχεία καταγραφής σφάλματος, σύνδεσης ή δραστηριότητας. Οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα συνδέονται με τον λογαριασμό σας VPN αντιμετωπίζονται ως πλήρως ανώνυμα.

Buffered

 • Διακομιστές για Buffered φιλοξενούνται στο Γιβραλτάρ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να μοιραστεί η δραστηριότητά σας μεταξύ των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας από άλλες χώρες.
 • Η πολιτική απορρήτου για Buffered αναφέρει ότι οι πελάτες θα ποτέ δεν παρακολουθείται η δραστηριότητα περιήγησης ή λήψης.
 • Τα buffered δεν αποθηκεύουν τα αρχεία καταγραφής δραστηριότητας, αλλά καταγράφουν κάποιες πληροφορίες σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένων των εισερχόμενων διευθύνσεων IP, των χρόνων συσκέψεων και του μεγέθους δεδομένων. Αυτά τα αρχεία καταγραφής σύνδεσης διατηρούνται μόνο για μέγιστο διάστημα 30 ημερών.

Goose VPN

 • Οι διακομιστές GooseVPN φιλοξενούνται στις Κάτω Χώρες. Επειδή οι Κάτω Χώρες αποτελούν μέρος ορισμένων συμμαχιών διεθνούς ασφάλειας, υπάρχει υπάρχει κίνδυνος να εκτεθούν οι πληροφορίες VPN σας σε έρευνες που αφορούν την εθνική ασφάλεια.
 • Η πολιτική απορρήτου για GooseVPN υποδηλώνει ότι η υπηρεσία δεν θα παρακολουθεί ποτέ τα αρχεία καταγραφής δραστηριότητας με προσωπικές πληροφορίες.
 • Αν και το GooseVPN δεν αποθηκεύει αρχεία καταγραφής δραστηριότητας, έχουν πρακτικές καταγραφής γύρω από πληροφορίες σύνδεσης, όπως το λειτουργικό σύστημα και τη γεωγραφική θέση. Οι διευθύνσεις IP δεν περιλαμβάνονται σε αυτά τα αρχεία καταγραφής.

Hotspot Ασπίδα

 • Οι διακομιστές για το Hotspot Shield φιλοξενούνται στην Ελβετία. Οι νόμοι στην Ελβετία δεν επιτρέπουν την κοινή χρήση δραστηριοτήτων στο Διαδίκτυο με άλλες χώρες.
 • Η πολιτική απορρήτου για το Hotspot Shield δηλώνει ότι τα αρχεία καταγραφής σύνδεσης παρακολουθούνται αλλά στη συνέχεια διαγράφονται στο τέλος κάθε περιόδου σύνδεσης VPN.
 • Hotspot Ασπίδα έχει παραδεχθεί ότι πραγματοποιούν συνολική δραστηριότητα περιήγησης στα αρχεία καταγραφής τους. Οι διευθύνσεις IP δεν περιλαμβάνονται στα αρχεία καταγραφής, αλλά αυτό σημαίνει ότι η συμπεριφορά σας στο διαδίκτυο εξακολουθεί να παρακολουθείται.

Astrill

 • Διακομιστές για Astrill φιλοξενούνται στις Σεϋχέλλες. Η χώρα δεν έχει διεθνείς συμμαχίες σχετικά με την ανταλλαγή δεδομένων μέσω διαδικτύου.
 • Η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων για την Astrill το παραδέχεται τα αρχεία καταγραφής σύνδεσης διατηρούνται στους διακομιστές τους.
 • Αν και η Astrill δεν καταγράφει αρχεία καταγραφής δραστηριότητας, τα δεδομένα σύνδεσης τους περιλαμβάνουν διευθύνσεις IP και γενικές πληροφορίες συσκευών. Αυτό χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση ταυτόχρονων συνδέσεων από έναν μόνο λογαριασμό.

ZoogVPN

 • Διακομιστές για ZoogVPN φιλοξενούνται στη Νήσο του Μαν. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να μοιραστεί η δραστηριότητά σας μεταξύ των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας.
 • Η πολιτική απορρήτου για το ZoogVPN ισχυρίζεται ότι η εταιρεία έχει ένα μηδενική πολιτική καταγραφής.
 • Το ZoogVPN προφανώς δεν αποθηκεύει αρχεία καταγραφής δραστηριότητας, αλλά οι διακομιστές τους καταγράφουν πληροφορίες για το πόσο εύρος ζώνης χρησιμοποιείται ανά συνεδρία VPN.

Ανώνυμος

 • Διακομιστές για Ανώνυμος φιλοξενούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ΗΠΑ έχουν μια δέσμη συμφωνιών ασφάλειας στο Διαδίκτυο με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να ζητηθούν ή να κοινοποιηθούν τα δεδομένα σας στο πλαίσιο μιας εθνικής έρευνας ασφαλείας.
 • Η πολιτική απορρήτου για τον Anonymizer δηλώνει ότι η υπηρεσία θα συλλάβει όλα τα αρχεία καταγραφής ότι είναι νόμιμα επιτρέπεται να αποθηκεύονται στους διακομιστές τους.
 • Η πολιτική απορρήτου του Anonymizer είναι αντίθετη με τους ισχυρισμούς που κάνει στο υλικό μάρκετινγκ, το οποίο λέει ότι βλέπετε ή παρακολουθείτε την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα. Η πολιτική απορρήτου δηλώνει επίσης ότι η εταιρεία μπορεί να μοιράσει τα στοιχεία του ημερολογίου με άλλες οντότητες.
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me