Nord VPN vs. PIA – Νικητής = Nord

Η επίτευξη της καλύτερης υπηρεσίας VPN δεν συμβαίνει ποτέ τυχαία. Συνήθως, είναι το αποτέλεσμα εξαντλητικής έρευνας που συγκρίνει πράγματα όπως η χώρα στην οποία εδρεύει το VPN, η ταχύτητα του VPN και το δίκτυο των διακομιστών.


Ίσως το πιο σημαντικό, οι πελάτες πρέπει να γνωρίζουν εάν τα δεδομένα τους είναι ασφαλή ή όχι με αυτό το VPN. Είναι πιθανόν ο πάροχος να μοιραστεί οποιαδήποτε πληροφορία συγκεντρώνει ή να τηρεί αυστηρά την πολιτική "μη καταγραφής" που υπόσχεται πλήρη ανωνυμία στον χρήστη?

Δεν είναι εύκολο για τον μέσο καταναλωτή να ξοδεύει πολύ χρόνο για να συγκρίνει τους διάφορους παρόχους VPN. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συγκρίσεις όπως αυτό είναι τόσο σημαντικές. Στεγάζουμε δύο σχετικά γνωστούς παρόχους VPN σε διαγωνισμό επικεφαλής, στον οποίο μόνο ένας μπορεί να βγει νικητής.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά NordVPN vs. Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ή PIA.

Εισαγωγή στο NordVPN

Βασισμένη στον Παναμά, αυτό είναι ένα VPN που πραγματικά συμμορφώνεται με μια πολιτική "δεν καταγράφει". Αυτό το καθιστά εξαιρετικά δημοφιλές και οι δοκιμές ταχύτητας αποκαλύπτουν μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Πρόσθετα πολύτιμα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν λογισμικό αποκλεισμού διαφημίσεων, ζωντανή υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο μέσω chat, διακομιστές που επιτρέπουν τη χρήση TOR-over-VPN και διαμορφώσεις για διπλό VPN. Η 30ήμερη εγγύηση επιστροφής χρημάτων είναι αξιέπαινη.

nordvpn λογότυπο

Εισαγωγή στην PIA

Οι χρήστες που αναζητούν ένα βασικό, φθηνό VPN μπορεί να ικανοποιηθούν με την ιδιωτική πρόσβαση στο Internet. Βασίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που πολλοί άνθρωποι θα αναγνωρίσουν ως μειονέκτημα από τη χώρα αυτή μέρος του δικτύου Five Eyes. Η πολιτική επιστροφής χρημάτων της PIA είναι λιγότερο γενναιόδωρη από αυτή της Nord, που εκτείνεται σε μόλις επτά ημέρες. Επιπλέον, η υποστήριξη πελατών της PIA φαίνεται να έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες.

privateinternetaccess logo

Συγκρίνοντας τη δικαιοδοσία

Το NordVPN έχει αναμφισβήτητα το πλεονέκτημα εδώ. Βασίζεται στον Παναμά, μια χώρα που είναι δεν αποτελεί μέρος των δικτύων Five Eyes, 9 Eyes ή 14 Eyes Networks. Συγκρίνετε αυτό με την PIA, η οποία εδρεύει στις Η.Π.Α. Οι Η.Π.Α. αποτελούν μέρος όλων αυτών των κατασκοπευτικών δικτύων. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα νοημοσύνης προέρχονται από την κατασκοπεία στους πολίτες μπορεί να μοιραστεί με τις αρχές.

Ουσιαστικά, αυτά τα δίκτυα καθιστούν δυνατή την πρακτορεία κατασκοπείας ενός έθνους-μέλους για να εξετάσει τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες των πολιτών σε άλλα έθνη-μέλη. Μπορούν να το κάνουν νόμιμα χάρη στις συμφωνίες μεταξύ των μελών. Ενώ το αμερικανικό δίκαιο περιορίζει τους Αμερικανούς κατασκόπους από το να ενεργούν στην πατρίδα τους χωρίς πιθανή αιτία, εντάλματα και άλλες νομικές λεπτομέρειες, ένας κατάσκοπος από την Αυστραλία δεν έχει τους ίδιους περιορισμούς.

Αν η Αυστραλία βρει τα χρήματά της σχετικά με τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες των πολιτών των Η.Π.Α., τις μοιράζονται με τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες ενδέχεται να αναλάβουν δράση. Φυσικά, το αντίστροφο είναι επίσης αλήθεια. Όταν οι κατάσκοποι των Η.Π.Α. ανακαλύπτουν δεδομένα που αφορούν τους Αυστραλούς πολίτες που μπορεί να ενδιαφέρουν, μοιράζεται με τις αυστραλιανές αρχές.

Συνεπώς, ένα VPN με έδρα τις Η.Π.Α. ενδέχεται να μην είναι σε θέση να προστατεύσει τους πελάτες του από την καταπάτηση της κυβέρνησης. Ένα τέτοιο VPN είναι επίσης υπόκεινται σε αμερικανικούς νόμους όσον αφορά τη διατήρηση δεδομένων καθώς και την ανταλλαγή αυτών των δεδομένων με τις αρχές.

Αντίθετα, ο Παναμάς δεν έχει τέτοιους νόμους διατήρησης δεδομένων. Επίσης, δεν είναι συμβαλλόμενα μέρη σε διεθνείς συμφωνίες κατάσκοσης που θα τους αναγκάσουν να μοιράζονται δεδομένα με άλλα έθνη. Αυτό καθιστά τον Παναμά μια εξαιρετική επιλογή για τη φιλοξενία ενός VPN.

Ποιο VPN είναι ταχύτερο?

Δεν έχει σημασία τι ξοδεύετε τον χρόνο σας online, Η ταχύτητα VPN είναι κρίσιμη. Οι αργές ταχύτητες παρεμποδίζουν την απόδοση του προγράμματος περιήγησης, αφήνοντάς σας με ταχύτητες φόρτωσης σελίδας που καθυστερούν. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω αποτελέσματα των δοκιμών VPN για να προσδιορίσετε ποια υπηρεσία είναι ταχύτερη.

vpn βαθμολογία σύγκριση παρόχου

Το NordVPN παρέχει ένα ισχυρό δίκτυο που δεν κυμαίνεται πάρα πολύ. Βοηθά το Nord να συνδέει αυτόματα τους χρήστες με τον λιγότερο συμφεροντοποιημένο εξυπηρετητή στη χώρα της επιλογής του χρήστη. Ένας λιγότερο συσσωρευμένος διακομιστής μεταφράζεται πάντα σε ταχύτερη περιήγηση.

Παρ 'όλα αυτά, οι ταχύτητες του NordVPN δεν ήταν εντυπωσιακές. Οι λήψεις κατά τη χρήση ενός διακομιστή στο Τόκιο μέτρησαν μόλις 1.05 Mbps. Το καλύτερο αποτέλεσμα επιτεύχθηκε στο Άμστερνταμ με ρυθμό λήψης 16,36 Mbps.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας της PIA ήταν καλύτερα. Το ποσοστό τηλεφόρτωσης στο Τόκιο ήταν 13,74 Mbps, ενώ στις Κάτω Χώρες ήταν 20,38 Mbps, που ήταν η ταχύτερη ταχύτητα για την PIA. Η αρχική σύνδεση είναι όπου η PIA φαίνεται να χάνει το μεγαλύτερο μέρος της ταχύτητάς της, αν και η συνοχή της ήταν καλή σε όλους τους τομείς.

Αυτό σημαίνει ότι Το PIA έχει την άκρη για την ταχύτητα, αλλά η πρόσβαση του σε πλατφόρμες ροής είναι απρόβλεπτη στην καλύτερη περίπτωση. Συνεπώς, οι χρήστες ενδέχεται να προτιμούν το πιο αξιόπιστο NordVPN κατά τη ροή.

Ποιο VPN έχει το πιο εκτεταμένο δίκτυο?

Όταν πρόκειται για την εξασφάλιση εξαιρετικών επιδόσεων, το μέγεθος και η διανομή του δικτύου είναι υψίστης σημασίας. Όσο περισσότεροι εξυπηρετητές διαθέτει ένα VPN, τόσο λιγότεροι είναι οι περισσότεροι από αυτούς τους διακομιστές. Επιπλέον, είναι επιθυμητό να υπάρχει μια καλή γεωγραφική κατανομή των εξυπηρετητών έτσι ώστε, ανεξάρτητα από τον τόπο όπου οι πελάτες μπορεί να είναι στον κόσμο, αυτοί μπορεί να βρει έναν διακομιστή που είναι σχετικά κοντά. Αυτό εξασφαλίζει ταχύτερη απόδοση, αλλά σημαίνει επίσης ότι οι χρήστες έχουν πολύ περισσότερες επιλογές όταν θέλουν να αλλοιώσουν την τοποθεσία τους.

nordvpn europe servers

Το NordVPN είναι ο νικητής σε αυτή την κατηγορία με περισσότερο από το 5.000 διακομιστές που βρίσκεται σε 61 διαφορετικές χώρες. Η PIA μπορεί να υπερηφανεύεται για λίγο 3.100 διακομιστές σε 33 χώρες.

Συγκρίνοντας Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν VPN. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για VPN λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια και ο αριθμός των τίτλων σχετικά με τους κινδύνους του κυβερνοχώρου πλήττει τις περιοχές ειδήσεων σχεδόν κάθε μέρα.

Σε αυτή την κατηγορία, είναι αδύνατο να κερδίσετε το NordVPN. Έχουν αξιόπιστη πολιτική κατά της καταγραφής και η κρυπτογράφηση τους είναι κορυφαία, καθώς θα έχετε πρόσβαση στο πρωτόκολλο OpenVPN και την κρυπτογράφηση AES 256-bit. Επιπλέον, η Nord επιτρέπει διπλό VPN και περιλαμβάνει CyberSec, που βοηθά τους χρήστες να αποφύγουν τα botnets. Η δοκιμή αποκάλυψε ότι το NordVPN δεν είχε διαρροές.

nordvpn cybersec

Δεν υπάρχει διπλό VPN με PIA και η προεπιλεγμένη σύνδεση χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 128 bit. Παρόλα αυτά, μπορείτε να επιλέξετε κρυπτογράφηση AES 256-bit και μπορείτε επίσης να επιλέξετε ΣΚΗΠΤΡΟ, η οποία δεν είναι τόσο καλή όσο η CyberSec της Nord, αλλά τουλάχιστον προσφέρει κάποια προστασία.

ιδιωτική ρύθμιση πρόσβασης στο διαδίκτυο

Ο ανταγωνισμός σε αυτή την κατηγορία είναι κοντά, αλλά η Βορτ βγαίνει μπροστά.

Συμβατότητα

Όταν πρόκειται για την πραγματική χρήση του VPN σας, θέλετε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Internet με ασφάλεια από όλες τις συσκευές σας. Η εφαρμογή του VPN σε μια συσκευή μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία σε πολλά σενάρια. Εάν η εξοικονόμηση χρόνου με την εύκολη εγκατάσταση της λειτουργίας VPN είναι σημαντική για εσάς, τότε το NordVPN θα είναι η επιλογή σας.

Η PIA προσφέρει όλα τα σημαντικά λειτουργικά συστήματα: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux και τη δυνατότητα χρήσης του VPN σε δρομολογητές. Το πρόβλημα είναι - εκτός από τις μεγάλες πλατφόρμες είναι συγχέοντας τη χρήση του VPN σας σε άλλες συσκευές.

Το NordVPN προσφέρει κάθε σημαντικό λειτουργικό σύστημα που κάνει η PIA. Έχει επίσης εύχρηστα μαθήματα για τη χρήση του VPN σε κιβώτια Android TV, ένα σωρό διαφορετικές μάρκες δρομολογητών και τυχαίες συσκευές πάνω από αυτό.

Η ιδιωτική πρόσβαση στο Internet κτυπά το NordVPN στον αριθμό των συσκευών που μπορείτε να συνδέσετε ταυτόχρονα. Το PIA σας προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε 10 ταυτόχρονες συνδέσεις ενώ το NordVPN επιτρέπει μόνο 6.

Αν χρειάζεστε πραγματικά αυτές τις έξι επιπλέον συνδέσεις τότε η PIA θα μετακινήσει τη βελόνα για σας εδώ, αλλά διαφορετικά, το NordVPN έρχεται στην κορυφή όταν πρόκειται για συμβατότητα.

Επιλογή VPN

Σε αυτή τη σύγκριση NordVPN vs. PIA, Ο Nord είναι ο σαφής νικητής. Παρόλα αυτά, η PIA προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες και έχει νόημα να χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένα σενάρια.

Και οι δύο προσφέρουν εγγυήσεις επιστροφής χρημάτων, ώστε να έχει πολύ νόημα να δοκιμάσετε και τις δύο επιλογές δωρεάν για να δοκιμάσετε την ταχύτητα τοποθεσίας, εκτός και αν πωληθείτε ήδη στον ένα ή τον άλλο. Εάν το NordVPN κατέχει ταχύτητες PIA, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το NordVPN για να επωφεληθείτε από την ανώτερη ασφάλεια, δικαιοδοσία και προσφορές χαρακτηριστικών.

nordvpn λογότυποprivateinternetaccess logo

Η τοποθεσία σας μπορεί να κάνει μία από αυτές μια καλή επιλογή. Εάν βρίσκεστε στο Τόκιο, οι ταχύτητες στο NordVPN απλώς δεν ενσταλάζουν την εμπιστοσύνη στην υπηρεσία και κάνουν την PIA μια πολύ καλύτερη επιλογή. Η μόνη φορά που το NordVPN πραγματικά χτυπά από την PIA είναι σε συγκεκριμένη ταχύτητα τοποθεσίας έτσι όπου είστε στον κόσμο, έχει μεγάλη επίδραση στην επιλογή σας.

Συχνές ερωτήσεις

Ερ: Είναι το NordVPN ιδιωτικό?

ΕΝΑ: Ναι, ωστόσο, το NordVPN επιτρέπει μόνο το torrenting και το P2P σε έναν επιλεγμένο αριθμό των υπηρεσιών τους. Βλέποντας πώς το torrenting είναι συνήθως αυτό που οι άνθρωποι θέλουν να παραμείνουν ιδιωτικοί, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα για μερικούς ανθρώπους.

Ερ: Το NordVPN έχει διακόπτη σκοτώματος?

ΕΝΑ: Ναι, ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους είναι ο αυτόματος διακόπτης θανάτου τους. Εάν τα δεδομένα σας εκδηλωθούν για ένα δευτερόλεπτο, θα σταματήσουν αυτόματα το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε ή θα διακόψετε τη σύνδεση από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Ε: Είναι το PIA VPN καλό?

ΕΝΑ: Ναι, ως μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες στην αγορά σήμερα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Ε: Ποια είναι η ασφαλέστερη υπηρεσία VPN?

ΕΝΑ: Το NordVPN παίρνει το κέικ σε αυτή την κατηγορία. Αν και δεν είναι πάντα η ταχύτερη, το NordVPN προσφέρει την καλύτερη ασφάλεια.

Ε: Είναι ασφαλή τα VPN?

ΕΝΑ: Ως επί το πλείστον, όχι. Υπάρχουν μερικές πληρωμένες υπηρεσίες που έχουν ελεύθερες εκδόσεις του λογισμικού τους, οι οποίες είναι σχετικά ασφαλείς. Υπάρχουν καλύτερες διαθέσιμες επιλογές προϋπολογισμού που θα χρησιμοποιούσατε καλύτερα. Ελέγξτε τον καλύτερο δωρεάν οδηγό VPN.

Προσθέστε τη δική σας κριτική:

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανεξάρτητη έρευνα προϊόντων ώστε να βοηθήσουμε τους αναγνώστες μας να λαμβάνουν αποφάσεις. Τούτου λεχθέντος, θέλουμε επίσης να ακούσουμε τις απόψεις σας. Δεχόμαστε μεμονωμένες κριτικές που είναι ενημερωτικές και μη διαφημιστικές. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα δημοσιεύσουμε την αναθεώρησή σας. Οι διαφημιστικές αναθεωρήσεις από τις ίδιες τις εταιρείες δεν θα δημοσιευθούν. Ευχαριστώ!

--- Επιλέξτε ταχύτητα ---
Μέση τιμή
Αργός
Γρήγορα
?>

--- Παρακαλώ επιλέξτε Usability ---
Εύχρηστος
Ελαφρώς περίπλοκη
Πολύ περίπλοκο
?>

Κάνοντας κλικ στο παρακάτω κουμπί, αναγνωρίζω ότι έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΟΥ

0
4415

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me