Τι είναι ένας διακομιστής μεσολάβησης; Απλός οδηγός

Ίσως σας αρέσει να μοιράζεστε την τοποθεσία σας και τις διαδικτυακές συνήθειες προβολής με τον υπόλοιπο κόσμο. Ίσως δεν το κάνετε. Ένας διακομιστής μεσολάβησης μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αόρατο.


Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα προσωπικά μας στοιχεία. Για παράδειγμα, αν κάποιος ήρθε σε εσάς στο δρόμο που δεν γνωρίζατε και σας ρωτούσαμε για τον αριθμό τηλεφώνου σας ή τη διεύθυνσή σας, θα ήσαστε πολύ αδύναμος.

Αυτό που μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε είναι ότι κάθε φορά που συνδέεστε σε έναν ιστότοπο ή συνδέεστε με κάποιον μέσω του Διαδικτύου, τη σύνδεσή σας δίνει τη διεύθυνση του υπολογιστή σας στο άτομο με το οποίο αλληλεπιδράτε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή ο υπολογιστής σας πρέπει να είναι σε θέση να στέλνει και να λαμβάνει πληροφορίες από τον υπολογιστή με τον οποίο αλληλεπιδρά.

στατιστικά στοιχεία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώροΜπορείτε να το σκεφτείτε σαν αυτό στους ανθρώπους που προσπαθούν να στείλουν αμοιβαία πληροφορίες μέσω του ταχυδρομείου. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν να βεβαιωθούν ότι οι πληροφορίες φτάνουν στη σωστή θέση είναι να βάλουν τη διεύθυνση τους στο φάκελο.

Η διεύθυνση που στέλνει ο υπολογιστής σας είναι η δημόσια διεύθυνση IP σας. Ίσως έχετε ακούσει αυτόν τον όρο πριν. Το IP είναι συντομογραφία για το πρωτόκολλο Internet. Τώρα που γνωρίζετε ότι έχετε μια διεύθυνση στο Διαδίκτυο, είστε περίεργος να μάθετε τι είναι; Είναι εύκολο να το ανακαλύψεις. Απλά πηγαίνετε στο Google και πληκτρολογήστε στη γραμμή αναζήτησης, "Τι είναι η IP μου;"

Θα πρέπει να δείτε μια σειρά αριθμών που διαιρούνται σε διαστήματα τριών ή δύο με κουκκίδες. Αυτό είναι που ο υπολογιστής και οι άλλοι υπολογιστές σας χρησιμοποιούν για να συνδεθείτε με τον υπόλοιπο κόσμο.

Είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διεύθυνση IP σας; Συνέχισε να διαβάζεις.

Τι είναι πίσω από τη διεύθυνση IP σας?

Μπορεί να αναρωτιέστε πώς έχετε μια διεύθυνση IP. Λοιπόν, πώς το σπίτι σας ή το διαμέρισμά σας έχει μια διεύθυνση; Μια ομάδα πολεοδόμων σχεδίασε την περιοχή και χαρακτήρισε ορισμένους δρόμους για να έχουν συγκεκριμένα ονόματα και συγκεκριμένα σπίτια σε αυτόν τον δρόμο για να έχουν ορισμένους αριθμούς. Είναι σχεδόν το ίδιο με τη διεύθυνση IP σας.

τι είναι μια διεύθυνση IP

Η διαφορά είναι ότι αντί για πολεοδόμους, έχετε τον παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου σας. Ανάλογα με το πού βρίσκεστε στη χώρα, αυτό θα μπορούσε να είναι η Verizon, AT&T, Comcast ή οποιοδήποτε αριθμό παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το μόντεμ σας έχει αντιστοιχιστεί μια διεύθυνση IP. Έτσι, οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιείτε ενώ βρίσκεστε στο σπίτι για να συνδεθείτε στο Internet θα στείλει και θα λάβει πληροφορίες μέσω αυτής της διεύθυνσης.

Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, βλέπετε αυτό ως ενδιαφέρουσες πληροφορίες, αλλά δεν αισθάνεστε ότι είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείτε ή να ενδιαφέρεστε. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν κάποιες πραγματικότητες σχετικά με τις δημόσιες διευθύνσεις IP που κάνει μερικούς ανθρώπους νευρικούς.

Για παράδειγμα, ξέρατε ότι εάν ένα άτομο έχει τη διεύθυνση IP σας, είναι σε θέση να εντοπίσει πού βρίσκεστε στον πλανήτη; Θα μπορούσαν ακόμη και να εντοπίσουν τον δρόμο στον οποίο ζείτε.

Ή ήξερες ότι σου η πρόσβαση σε ορισμένους ιστότοπους ενδέχεται να περιορίζεται από τη διεύθυνση IP που έχεις? Οι περισσότεροι το συνειδητοποιούν αυτό για πρώτη φορά όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό και προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στην αγαπημένη υπηρεσία streaming που βασίζεται στις ΗΠΑ. Είτε η υπηρεσία δεν λειτουργεί καθόλου, είτε υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η υπηρεσία θα λειτουργήσει βάσει του πού βρίσκεστε όταν συνδέεστε.

Σκεφθείτε αυτό, η διεύθυνση IP σας συνδέεται άμεσα με το όνομά σας και τη διεύθυνση κατοικίας σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας γνωρίζει ότι υπάρχει κάποιος σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση που πληρώνει για τη διεύθυνση. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, δώστε δυνητικά προσωπικές πληροφορίες για τον εαυτό σας στον κόσμο. Τι μπορείτε να κάνετε?

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη διακομιστή μεσολάβησης

Ένας πληρεξούσιος είναι κάτι ή κάποιος που στέκεται στη θέση του άλλου. Όταν μιλάμε για έναν πληρεξούσιο για τη διεύθυνση IP σας, μιλάμε για σας που παίρνετε μια υποκατάστατη διεύθυνση IP ή μια υποκατάστατη ταυτότητα.

πώς λειτουργεί ο διακομιστής μεσολάβησης

Όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκτήσετε ένα νέο σχέδιο Internet. Απλά πρέπει να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και να αναθεωρήσετε μια λίστα με τους πληρεξουσίους που είναι διαθέσιμοι. Υπάρχουν αρκετοί πληρεξούσιοι που ισχυρίζονται ότι είναι ελεύθεροι, αλλά περισσότερες φορές δεν προσφέρουν αργή εξυπηρέτηση και ενδέχεται να έχουν λιγότερες από σχολαστικές συνήθειες όταν πρόκειται για την παρακολούθηση και τη διατήρηση των προσωπικών σας δεδομένων.

Υπάρχουν α αριθμός αξιόπιστων πληρεξουσίων που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Αυτά τα πληρεξούσια και τα VPN αποκλείουν την πραγματική σας διεύθυνση IP και σας δίνουν μια ψεύτικη διεύθυνση IP που την κάνει να φαίνεται ότι βρίσκεστε σε ένα άλλο μέρος του κόσμου.

Πώς λειτουργεί ένας διακομιστής μεσολάβησης?

Ένας διακομιστής μεσολάβησης είναι ένας διακομιστής σε έναν υπολογιστή. Αυτός ο διακομιστής πρόκειται να πάρει την επισκεψιμότητα του web browsing σας και να τον ανακατευθύνει. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη?

πώς λειτουργεί ο διακομιστής μεσολάβησης

Λοιπόν, ας πούμε ότι θέλετε να αγοράσετε κάτι από το eBay. Πηγαίνετε στο διαδίκτυο, πληκτρολογείτε στο eBay στη γραμμή αναζήτησης και ο πάροχος υπηρεσιών Internet σας στέλνει αίτημα. Αυτό το αίτημα σας συνδέει με τον προορισμό σας και δείχνει το eBay ποια είναι η πραγματική σας διεύθυνση IP.

Εάν είστε συνδεδεμένοι χρησιμοποιώντας ένα διακομιστή μεσολάβησης, το αίτημα λαμβάνει μια διαφορετική διαδρομή. Το αίτημα πηγαίνει από τον υπολογιστή σας στον παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου, αλλά στη συνέχεια μεταβαίνει σε διακομιστή μεσολάβησης ή υποκατάστατο. Από εκείνο τον διακομιστή μεσολάβησης, ταξιδεύει στο eBay. Καθώς οι πληροφορίες ταξιδεύουν, ο πληρεξούσιος σας δίνει μια μυστική διεύθυνση IP, η οποία σας επιτρέπει να αποκρύψετε την πραγματική σας διεύθυνση IP.

Χρειάζεστε ένα πληρεξούσιο?

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα έλεγαν ότι δεν χρειάζονται πληρεξούσιο. Δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και δεν ανησυχούν για το ποιος έχει πρόσβαση στη διεύθυνση IP τους. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε ένα πληρεξούσιο που υπερβαίνει την επιθυμία να αποκρύψει τα προσωπικά σας στοιχεία.

πλεονεκτήματα του διακομιστή μεσολάβησης

Για παράδειγμα, είστε στο σχολείο ή στη βιβλιοθήκη και θέλετε να ελέγξετε την κατάσταση των κοινωνικών μέσων σας. Ωστόσο, το σχολείο ή η βιβλιοθήκη σας έχει αποκλείσει την πρόσβαση στον αγαπημένο σας ιστότοπο κοινωνικών μέσων. Ένα πληρεξούσιο θα σας επέτρεπε να παρακάμψετε αυτό το μπλοκ και να αποκτήσετε πρόσβαση που θέλετε.

Ή μπορεί να είναι ότι σας ενδιαφέρει να κοιτάξετε κάτι στο διαδίκτυο, αλλά δεν θέλετε κατ 'ανάγκη όλος ο κόσμος να γνωρίζει ότι κοιτάτε το εν λόγω στοιχείο ή διαβάζοντας ένα συγκεκριμένο θέμα. Χωρίς διακομιστή μεσολάβησης, η διεύθυνση IP θα εντοπιστεί στη φυσική σας θέση. Με έναν διακομιστή μεσολάβησης, η διεύθυνση IP δεν θα εντοπίζει πίσω στη φυσική σας θέση.

Μια άλλη φορά που μπορείτε να επωφεληθείτε από ένα πληρεξούσιο είναι όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Ίσως να πιστεύετε ότι όταν ταξιδεύετε, δεν θα σας ενδιέφερε να μεταφέρετε περιεχόμενο online. Ωστόσο, καθώς ο καθένας που ταξίδεψε εκτενώς καταλαβαίνει, ανεξάρτητα από το πόσο εξωτική ή πόσο όμορφη είναι η τοποθεσία που επισκέπτεστε, θα υπάρξει μια εποχή που θέλετε να είστε σε θέση να καθίσετε και να χαλαρώσετε και να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας εκπομπή στην αγαπημένη σας ροή υπηρεσία. Ωστόσο, λόγω του γεωγραφικούς περιορισμούς, ίσως να μην είστε σε θέση να. Για άλλη μια φορά, χρησιμοποιώντας ένα πληρεξούσιο θα σας βοηθήσουν.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν έναν πληρεξούσιο στη δουλειά επειδή ο εργοδότης τους αποκλείει την πρόσβαση σε ορισμένους ιστότοπους κοινωνικών μέσων. Θέλουν να είναι σε θέση να παρακάμψουν αυτούς τους περιορισμούς. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η χρήση ενός πληρεξουσίου μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Υπάρχουν ορισμένοι λόγοι για να αποφύγετε τη χρήση ενός πληρεξουσίου. Για παράδειγμα, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου, ο εργοδότης σας ή ένα δίκτυο μπορεί να σας αντιτάξει χρησιμοποιώντας έναν πληρεξούσιο. Μπορούν ακόμη και να απαριθμήσουν ορισμένες διευθύνσεις IP που γνωρίζουν ότι θα μπορούσαν να προέρχονται από ένα διακομιστή μεσολάβησης.

Η ιδιωτικότητά σας είναι σημαντική

Οι άνθρωποι εκτιμούν την ιδιωτικότητά τους. Οι διακομιστές μεσολάβησης σάς βοηθούν να διατηρήσετε προσωπικές τις προσωπικές σας πληροφορίες και τις συνήθειες περιήγησης. Οι διακομιστές μεσολάβησης παρέχουν οφέλη ασφάλειας. Ο διακομιστής μεσολάβησης μπορεί να είναι σε θέση να κρυπτογραφήσει τα αιτήματα του ιστού σας, εμποδίζοντας τα αδιάκριτα μάτια από την εξέταση των συναλλαγών σας. Ένας διακομιστής μεσολάβησης μπορεί να σας προστατεύσει από το γνωστό κακόβουλο λογισμικό και μπορεί να συνδυαστεί με ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο που επιτρέπει στους απομακρυσμένους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο Internet μέσω του διακομιστή μεσολάβησης της εταιρείας.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me