Πώς να επιταχύνετε τη σύνδεση στο Διαδίκτυο

Εάν είστε αρκετά μεγάλος για να θυμάστε τις ημέρες των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, τότε θυμάστε ότι οι ιστοσελίδες χρειάστηκαν για πάντα να φορτωθούν. Τότε, όλη η αναμονή ήταν μόνο ένα μέρος της εμπειρίας. Η τεχνολογία για ταχύτερη περιήγηση αναπτύχθηκε ακόμα.


Τα πράγματα είναι διαφορετικά σήμερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε μολυνθεί με αργές ταχύτητες στο Διαδίκτυο. Είναι πολύ πιο ενοχλητικό να αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα τώρα που οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι σε ιστότοπους που φορτώνουν λιγότερο από την αναλαμπή ενός ματιού.

Αυτές τις μέρες, όταν το Internet κινείται αργά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε μια κακή σύνδεση. Ίσως ο ISP σας έχει τοποθετήσει ένα όριο στην ταχύτητα που μπορεί να επιτύχει η σύνδεσή σας. Εάν δεν διαθέτετε λογισμικό προστασίας από ιούς, αυτό θα μπορούσε επίσης να σας αφήσει ανοιχτό απίστευτα αργή κίνηση στο διαδίκτυο.

ταχύτητα του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο

Η επιβράδυνση μπορεί να προκληθεί και από τη χρήση εξαντλημένης έκδοσης του λογισμικού προστασίας από ιούς. Μια συσκευή που έχει φορτωθεί με κακόβουλο λογισμικό δεν μπορεί να επιταχύνει. Υπάρχει ακόμη και μια πιθανότητα ότι ο διακομιστής ονομάτων τομέα του ISP σας μπορεί να έχει προβλήματα.

Τι να κάνετε εάν έχετε μια αργή σύνδεση στο Internet

Πριν βρεθούμε σε όλους τους τρόπους για να κάνουμε το Διαδίκτυο σας γρηγορότερο, πρέπει να καθαρίσουμε τον αέρα. Εάν ο ISP σας προσφέρει αργές συνδέσεις, τίποτα που κάνεις δεν θα κάνει καμιά διαφορά.

Έτσι, προτού διαβάσετε μέσω αυτού του οδηγού και κάνοντας όλα τα τσίμπημα ταχύτητας στο internet, το πρώτο βήμα είναι να σιγουρευτείτε ότι δεν είστε στραγγαλισμένος.

Επικοινωνήστε με τον ISP σας για να ρωτήσετε αν υπάρχουν όρια στη σύνδεσή σας. Αν όχι, ρωτήστε τους εάν υπάρχει υψηλότερο επίπεδο υπηρεσίας για αναβάθμιση. Εάν έχετε μια επιλογή ISPs, τότε ίσως θέλετε να συγκρίνετε τον ανταγωνισμό.

Η σύνδεσή σας είναι ακόμα αργή

Εάν έχετε επικοινωνήσει ή αλλάξετε τον ISP σας και λένε ότι πρέπει να απολαμβάνετε εξαιρετικά γρήγορες συνδέσεις, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε άλλα θέματα.

Ξεκινήστε με το λογισμικό προστασίας από ιούς, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας. Σύμφωνα με την Heimdal Security, το κακόβουλο λογισμικό υποβάθρου μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά την ταχύτητα του Internet σας. Τα περισσότερα λογισμικά προστασίας από ιούς, όπως τα Avast, Norton και MalwareBytes, μπορούν να βρουν και να καθαρίσουν αποτελεσματικά το κακόβουλο λογισμικό (συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το MalwareBytes επειδή θεωρείται το καλύτερο για την εύρεση και την εξάλειψη κακόβουλου λογισμικού). 

Κανείς δεν πρέπει να είναι συνδεδεμένος χωρίς βασική προστασία από ιούς. Τα πακέτα λογισμικού αντιμετώπισης ιών μπορούν να εξετάσουν το σύστημά σας για να εντοπίσουν και να σκοτώσουν υπάρχοντες ιούς, καθώς επίσης να εμποδίσουν την εισαγωγή νέων.

Εάν ανησυχείτε για πράγματα όπως το κακόβουλο λογισμικό και το adware, μπορείτε να αποκτήσετε λογισμικό που εντοπίζει και εξαλείφει αυτά τα προβλήματα επίσης.αργή σύνδεση στο διαδίκτυο

Αυτό δεν πρέπει να είναι εσύ.

Μόλις αυτά τα πακέτα λογισμικού εγκατασταθούν και εκτελεστούν, πιθανότατα θα παρατηρήσετε μια άμεση βελτίωση στην ταχύτητα περιήγησης. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εργασία σας έχει γίνει. Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε για εργαλεία, ελέγξτε έξω μερικά από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς εκεί έξω. (Και πάλι, συνιστούμε να αποφεύγετε τα δωρεάν εργαλεία και να πληρώνετε το μικρό ποσό των $ για μια αξιόπιστη λύση όπως το MalwareBytes.)

Ίσως χρειαστεί να διαμορφώσετε ένα νέο διακομιστή DNS. Εάν αυτό ακούγεται περίπλοκο, μην ανησυχείτε. Είναι πιο εύκολο από αυτό που ακούγεται και δεν απαιτείται προηγμένος βαθμός στον υπολογισμό.

Ορισμός DNS

Το DNS είναι ένα αρκτικόλεξο για το "Domain Name Server". Είναι ο διακομιστής που είναι υπεύθυνος για τη μετατροπή ενός εύχρηστου ονόματος τομέα όπως το Facebook.com ή το Amazon.com σε μια αριθμητική διεύθυνση IP. Παίρνει ένα όνομα τομέα που μπορεί να αναγνωστεί από τον άνθρωπο και το μετατρέπει σε μια αλυσίδα αριθμών που καταλαβαίνουν οι υπολογιστές.

Ενώ ένα DNS έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο ώστε να μπορούν να επισκέπτονται ιστοσελίδες, είναι επίσης υπεύθυνο για την αποτροπή της πρόσβασης σε συγκεκριμένες διευθύνσεις IP που έχουν αποκλειστεί. Θα λάβετε ένα μήνυμα "Δεν υπάρχει πρόσβαση" εάν προσπαθήσετε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο στο διαδίκτυο που είναι περιορισμένο από την τοποθεσία σας.

Πώς λειτουργεί το DNS?

Οι διευθύνσεις IP είναι σαν γλώσσα που χρησιμοποιούν οι υπολογιστές και οι διακομιστές για να επικοινωνούν και να στέλνουν δεδομένα στην κατάλληλη τοποθεσία. Εισάγετε έναν τομέα όπως το amazon.com και στη συνέχεια το DNS σας αναζητά. Στη συνέχεια, ο διακομιστής ονομάτων λήψης επικοινωνεί με το DNS σας σχετικά με τη διεύθυνση του τομέα.πώς λειτουργεί η DNS

Το DNS παρέχει αυτή τη διεύθυνση στο πρόγραμμα περιήγησης. Ο περιηγητής σας μπορεί στη συνέχεια να φορτώσει την ιστοσελίδα.

Η όλη διαδικασία χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να περιγραφεί από ό, τι συμβαίνει. Όταν τα πράγματα λειτουργούν ομαλά, αυτό επιτυγχάνεται σε λιγότερο χρόνο από ό, τι χρειάζεται για να αναβοσβήνετε.

Η συσκευή σας και ο δρομολογητής σας έχουν ρυθμίσεις δικτύου που καθορίζουν το DNS που χρησιμοποιείτε. Συνήθως, ο ISP σας αποφασίζει ποιο DNS χρησιμοποιείτε.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα το γρηγορότερο DNS, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσετε μια εναλλακτική λύση.

Επιλογή ενός DNS

Δεν χρειάζεται να είστε τεχνικός geek για να βρείτε ένα καλύτερο, γρηγορότερο DNS. Η Google προσφέρει ένα εργαλείο που ονομάζεται namebench που ελέγχει το υπάρχον DNS σας και αναζητά άλλες διαθέσιμες επιλογές.

Μπορείτε να εκτελέσετε όνομαbench στη συσκευή σας χωρίς να αλλάξετε καμία από τις ρυθμίσεις σας, οπότε αν ανακαλύψετε ότι το τρέχον DNS είναι το καλύτερο διαθέσιμο, δεν έχετε χάσει τίποτα. Το Google Namebench είναι επίσης δωρεάν.

Πώς να αποκτήσετε το Google Namebench

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα namebench της Google στη διεύθυνση https://code.google.com/archive/p/namebench/downloads. Στην αριστερή πλευρά της οθόνης υπάρχει μια πλευρική γραμμή με την επιλογή "Λήψεις". Κάντε κλικ σε αυτήν.

google downloads name

Εντοπίστε την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος. Οι τελευταίες εκδόσεις namebench βρίσκονται στην κορυφή.

Κάντε κλικ στο μπλε όνομα αρχείου προς τα αριστερά, έχοντας κατά νου ότι υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για Mac και Windows.

google namebench link

Κάνοντας κλικ στο μπλε όνομα του αρχείου, θα μεταφερθείτε σε μια νέα διεύθυνση URL. Η λήψη αρχίζει αυτόματα.

Λόγω των ρυθμίσεων ασφαλείας τους, ορισμένοι χρήστες Mac ενδέχεται να λάβουν προειδοποίηση ότι δεν είναι δυνατό να ανοιχτεί το ονοματεπώνυμο. Ωστόσο, αυτό είναι ένα αξιόπιστο και αξιόπιστο πρόγραμμα, επομένως είναι αποδεκτό να παρακάμψετε αυτήν την ειδοποίηση. Εάν πρόκειται για επαναλαμβανόμενο ζήτημα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Βρείτε "Προτιμήσεις συστήματος" κάτω από το εικονίδιο της Apple.

προτιμήσεις ονόματος χρήστη Google

  1. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή "Ασφάλεια & Privacy ".

google namebench ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί που λέει "Open Anyway".

google namebench ανοιχτό ούτως ή άλλως

  1. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας όταν σας ζητηθεί.
  2. Συνεχίστε με την εγκατάσταση ονόματοςbench.

Ρύθμιση ονόματοςbn

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να κάνετε κάποια διαμόρφωση. Οι επιλογές διαμόρφωσης είναι ίδιες για χρήστες Mac και Windows.

Η πρώτη γραμμή στην οθόνη εμφανίζει τη διεύθυνση IP του τρέχοντος DNS σας. Αυτό το πεδίο συμπληρώνεται αυτόματα από το πρόγραμμα.

google namename DNS

Κάτω από αυτό το μπαρ, θα δείτε δύο επιλογές. Αυτά είναι: "Συμπεριλάβετε τους παγκόσμιους παρόχους DNS" και "Συμπεριλάβετε τις καλύτερες διαθέσιμες περιφερειακές υπηρεσίες DNS". Αυτές είναι οι κύριες λειτουργίες αναζήτησης του ονόματοςbench. Έχετε την επιλογή να καταργήσετε την επιλογή ενός από αυτά. Ωστόσο, αφήστε και τα δύο επιλεγμένα επειδή αυτό σημαίνει ότι χορηγείτε στο πρόγραμμα την άδεια να ελέγξει για το καλύτερος δυνατός διακομιστής DNS.

Κάτω από αυτή την ενότητα υπάρχει μια δεύτερη ενότητα με τίτλο "Επιλογές". Αυτές οι δευτερεύουσες επιλογές σας επιτρέπουν να συμπεριλάβετε ελέγχους λογοκρισίας αν θέλετε να αποκλείσετε συγκεκριμένες διευθύνσεις URL.

Με αυτήν την επιλογή, μπορείτε να φιλτράρετε τους διακομιστές DNS και να τις ταξινομήσετε ανάλογα με το πόσο ισχυρό είναι το κλείδωμα ανεπιθύμητων ιστότοπων. Αν σκοπεύετε να φιλοξενήσετε ένα διακομιστή DNS ή αν ανησυχείτε για την ασφάλειά σας, ίσως να θέλετε να διαβάσετε ορισμένους οδηγούς κρυπτογράφησης.

Η δεύτερη επιλογή δεν βελτιώνει τις πιθανότητες εξεύρεσης καλύτερου DNS, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμη. Αυτό είναι το κουμπί "Ανεβάστε και μοιραστείτε τα ανώνυμα αποτελέσματα". Έλεγχος αυτού του κουτιού στέλνει τα ανώνυμα δεδομένα σας πίσω στα άτομα που αναπτύσσουν το namebench, γεγονός που τους επιτρέπει να βελτιώσουν το πρόγραμμα.

Στην επόμενη ενότητα, έχετε τη δυνατότητα επιλογής της τοποθεσίας σας. Είναι σκόπιμο να αφήστε αυτό το τμήμα ως "αυτόματη" δεδομένου ότι το πρόγραμμα είναι σε θέση να εντοπίσει την τοποθεσία σας μέσω της διεύθυνσης IP της συσκευής σας.

Πηγή δεδομένων ερωτήματος

Στην ενότητα "Πηγή δεδομένων ερωτήματος", επιλέξτε το πρόγραμμα περιήγησης. Εάν είστε ευαίσθητοι σχετικά με το απόρρητο ή εάν εσείς κυρίως σερφάρετε σε λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, τότε ίσως είναι λογικό να επιλέξετε "Top 2000 Websites (Alexa)" αντί.

google namebench πηγή δεδομένων ερωτήματος

Το επόμενο πλαίσιο φέρει την ένδειξη "Απόδοση ελέγχου υγείας". Το αναπτυσσόμενο μενού περιέχει δύο επιλογές. Το ένα είναι "γρήγορο", το άλλο είναι "αργό (ασταθές δίκτυο)." Οι περισσότεροι χρήστες είναι πιθανό να επιλέξουν γρήγορα. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε τακτικά τα χρονικά όρια κατά τη διάρκεια της σύνδεσής σας στο Internet, τότε είναι συνετό να επιλέξετε αργά. Αυτή η παράμετρος θα ελέγχει οπουδήποτε από 10 έως 40 διακομιστές, συμπεριλαμβανομένων διακομιστών μεσολάβησης, ανάλογα με το εύρος ζώνης.

Η τελευταία επιλογή που μπορείτε να ορίσετε είναι για τον "Αριθμός ερωτημάτων". Αυτό σημαίνει ότι πόσες φορές θέλετε να ερωτηθεί κάθε DNS κατά τη διάρκεια της δοκιμής σας. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι 250. Σπάνια υπάρχει λόγος να αλλάξετε την προεπιλεγμένη καταχώρηση. Εάν έχετε ένα πολύ αργό δίκτυο, τότε μπορεί να θέλετε να το κάνετε μειώστε τον αριθμό των ερωτημάτων σε 100 ή 150.

Χτυπήστε το κουμπί "Έναρξη", ώστε το όνομα-όνομα να μπορεί να πάει στη δουλειά. Συνήθως ολοκληρώνει το έργο του σε περίπου δύο λεπτά.

Ανασκόπηση αποτελεσμάτων Namebench

Το Όνομαbench ανοίγει αυτόματα μια νέα καρτέλα όταν τελειώσει με τη δοκιμή της. Τα δεδομένα μπορεί να μοιάζουν με αυτό:

google namebech αποτελέσματα

Το κύριο πλαίσιο στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης καταγράφει τις πιο σημαντικές πληροφορίες, λέγοντάς σας ποιος διακομιστής DNS είναι ο ταχύτερος διαθέσιμος σε σας σε σύγκριση με τον τρέχοντα διακομιστή DNS.

Δίπλα σε αυτό το κουτί υπάρχει ένα άλλο πλαίσιο που δείχνει τις ακριβείς ρυθμίσεις που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για την απόλυτη απόδοση.

Κάτω από αυτά τα πλαίσια, θα δείτε μια λίστα με όλους τους διακομιστές DNS που ελέγχθηκαν. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τους αριθμούς επιδόσεων που κάθε ανταγωνιστής έθεσε.

Το τρέχον DNS σας θα αναγνωριστεί με κίτρινο κουτί.

Επανασυναρμολογήστε τις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας

Το Namebench σας έχει παράσχει ό, τι χρειάζεστε για να επιταχύνετε την περιήγησή σας. Τώρα, πρέπει να επαναρυθμίσετε τις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας.

Αρχικά, αναζητήστε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας. Εάν εκτελείτε Windows, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και στη συνέχεια πληκτρολογήστε "cmd" στη γραμμή εργασιών. Κάντε κλικ στο εικονίδιο.

Πληκτρολογήστε ipconfig / all, στη συνέχεια πατήστε enter.

Στη λίστα που προκύπτει, αναζητήστε την καταχώρηση "Προεπιλεγμένη πύλη". Η ακολουθία των αριθμών στα δεξιά είναι η διεύθυνση IP σας.

google default name gateway

Οι χρήστες Mac έχουν μια διαφορετική διαδικασία που ξεκινάει με "Προτιμήσεις συστήματος" και στη συνέχεια "Δίκτυο". Ελέγξτε ποιο δίκτυο είναι επιλεγμένο και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το "Advanced" για λίγο. Ανοίγει μια καρτέλα. Στη συνέχεια, εντοπίστε το "TCP / IP." Μετά το "Router", θα δείτε μια σειρά αριθμών που είναι η διεύθυνση IP σας.

google όνομα όνομα mac

Τώρα είναι ώρα να εισαγάγετε τη διεύθυνση IP στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή σας.

Στο κεντρικό ταμπλό του δρομολογητή, εντοπίστε είτε τις "Βασικές ρυθμίσεις" είτε το "Δίκτυο". Κάντε κλικ σε μία από αυτές τις επιλογές. Αυτό εμφανίζει τις πρωτεύουσες και τις δευτερεύουσες διευθύνσεις DNS. Πάρτε ένα στιγμιότυπο οθόνης αυτών των αριθμών ή Σημειώστε τα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επιστρέψετε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις σας, αν είναι απαραίτητο.

google namebarch router dashboard

Εδώ είναι όπου χρειάζεστε τις ρυθμίσεις διαμόρφωσης που δημιούργησε το namebench. Αντικαταστήστε τις διευθύνσεις πρωτεύοντος και δευτερεύοντος DNS με τις διευθύνσεις που παρέχονται από το namebench.

Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας και αποσυνδεθείτε από τον πίνακα εργαλείων του δρομολογητή.

Εκκαθάριση της παλιάς σας προσωρινής μνήμης

Κάθε DNS δημιουργεί μια προσωρινή μνήμη στο διακομιστή σας. Αυτό επιταχύνει τις βασικές λειτουργίες, όπως τη διατήρηση ορισμένων δεδομένων για ιστότοπους που επισκέπτεστε επανειλημμένα. Εάν διαγράψετε την προηγούμενη προσωρινή μνήμη, μπορεί να επιταχύνει πραγματικά την απόδοσή σας.

Για να το κάνετε αυτό, οι χρήστες Mac κάνουν κλικ στο "Finder", μετά τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το "Applications". Μετακινηθείτε προς τα κάτω στο "Utilities" και, στη συνέχεια, εντοπίστε "Terminal". Πληκτρολογήστε "sudo killall -HUP mDNSResponder" ή "Sudo dscacheutil -flushcache" για να αδειάσετε την παλιά κρυφή μνήμη.

εκκαθάριση της μνήμης cache εκκενώνοντας την προσωρινή μνήμη

Οι χρήστες των Windows κάνουν κλικ στην επιλογή "Έναρξη" και στη συνέχεια πληκτρολογούν cmd στη γραμμή εργασιών.

εντολή μενού παραθύρων

Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε αυτό το κείμενο, "Ipconfig / flushdns."Πατήστε Enter και η παλιά cache αδειάζει.

flush dns

Είστε προετοιμασμένοι για γρήγορη πλοήγηση με ένα εξαιρετικό VPN της επιλογής σας. Εάν είστε σε ένα σφιχτό προϋπολογισμό, ελέγξτε την καλύτερη δωρεάν λίστα VPN που έχουμε ελέγξει προσεκτικά και φιλτραριστεί. Διαφορετικά, ας κάνουμε μερικές συστάσεις για σας σήμερα, ελέγξτε την ανασκόπηση μας NordVPN ή Surfshark. Δεν θα απογοητευτείτε.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me