Πώς να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους

Ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά του διαδικτύου γιόρτασε την 30η επέτειό του το 2020.

Τρεις δεκαετίες πριν, ένας Βρετανός επιστήμονας πληροφορικής δημοσίευσε μια ιστορική πρόταση που περιγράφει το όραμά του για αυτό που θα γίνει γνωστό ως World Wide Web, το οποίο στις μέρες μας θα πρέπει απλώς να αναφέρεται ως "ιστός" και το οποίο ουσιαστικά έχει καταστεί συντομογραφία για το "Διαδίκτυο . "

Αυτό που οραματίστηκε από τον Sir Tim Berners-Lee ήταν η εφαρμογή της γλώσσας Hypertext Markup Language μαζί με άλλες ψηφιακές τεχνολογίες πληροφοριών για να καταστήσει το Διαδίκτυο ένα πραγματικά παγκόσμιο σύστημα απεριόριστης περιήγησης.

Η ελευθερία της πληροφόρησης ήταν στο επίκεντρο της πρότασης της Berners-Lee. θέλησε να συνδέσει δίκτυα υπολογιστών χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδεθεί από τις ενεργές περιόδους σύνδεσης και ένας από τους κύριους στόχους του ήταν να επιτρέψει σε άτομα από όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες αποθηκευμένες σε διακομιστές ανά τον κόσμο.

screenshot παγκόσμιο πρόγραμμα web
Μετά από την πρότασή του, χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης της πρώτης εφαρμογής λογισμικού περιήγησης στον ιστό και της πρώτης ιστοσελίδας που διατηρήθηκε για ιστορικούς σκοπούς σε όλη τη δόξα της γραμμής εντολών.

Από εκείνη τη στιγμή, ο ιστός αυξήθηκε με άλματα και ο Berners-Lee ήταν πιθανότατα ευτυχής να μάθει ότι είχε επιτύχει έναν από τους σημαντικότερους στόχους της πρότασής του: ελεύθερη και χωρίς επιβάρυνση πρόσβαση σε ψηφιακές πληροφορίες.

TL; DR - Αποκτήστε ένα VPN

Αν χρειάζεστε μια απάντηση αμέσως, τότε το καλύτερο στοίχημά σας είναι χρησιμοποιώντας το καλύτερο VPN.

Οι ιστοτόποι εμποδίζονται κυρίως από γεωγραφική θέση και ένα VPN θα λύσει αυτό το ζήτημα άμεσα και απρόσκοπτα. Υπάρχουν και άλλοι παροχείς VPN που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, αλλά αν μπορούσαμε να συστήσουμε μόνο 2, τότε θα ήταν το NordVPN και το ExpressVPN. Και οι δύο είχαν εξαιρετική απόδοση εδώ και χρόνια και οι λειτουργίες τους αυξάνονται σχεδόν κάθε μήνα.

Δεν μπορείτε να πάτε στραβά με αυτά τα δύο.

  • Διαβάστε το πλήρες μας Ανασκόπηση NordVPN ή επισκεφθείτε NordVPN
  • Διαβάστε το πλήρες μας Αναθεώρηση ExpressVPN ή επισκεφθείτε ExpressVPN

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Συνέχισε να διαβάζεις.

Τι φαίνεται στο Web σήμερα

Εάν είστε κάποιας ηλικίας, ίσως θυμηθείτε μια εποχή που δεν χρειαζόταν να ξεκλειδώσετε ιστοσελίδες.

Η δεκαετία του 1990 ήταν μια ένδοξη περίοδος για την ανάπτυξη της τεχνολογίας της πληροφορίας. εκτός αν συναντήσατε ιστότοπους που απαιτούσαν να εισαγάγετε έναν συνδυασμό ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης, απολαύσατε την απεριόριστη περιήγηση σε αυτό που είναι γνωστό ως "επιφανειακός ιστός", ένας όρος που έχει προκύψει για να το διακρίνει από τον "Deep Web".

Το ορατό τμήμα του ιστού υπάρχει σε ένα χώρο πληροφοριών επιφάνειας. οτιδήποτε άλλο, στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος του ιστού, μπορεί να έχετε πρόσβαση μόνο με διαπιστευτήρια λογαριασμού ή εξειδικευμένα προγράμματα περιήγησης που συνδέονται με κρυφές υπηρεσίες. Το Surface Web δεν περιείχε σχεδόν καθόλου γεωφυσικές ιστοσελίδες πριν από τον 21ο αιώνα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πια το 2020.

Οι γεωφυσικές ιστοσελίδες είναι κάτι που πιθανώς σκεπτόταν ο Sir Tim Berners-Lee, όταν εφευρέθηκε ο ιστός, αλλά σίγουρα δεν περίμενε να το βλέπει να συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό σήμερα. Πριν συνεχίσουμε να εξηγούμε γιατί συμβαίνει το geo-blocking και πώς μπορείτε να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας τεχνολογία εικονικής ιδιωτικής δικτύωσης, ας αναφέρουμε εν συντομία πώς αισθάνεται ο Berners-Lee για τον ιστό 30 αφού το εφευρέθηκε: δεν είναι ακριβώς ευχαριστημένος με τον τρόπο που τα πράγματα έχουν αναπτυχθεί, ιδίως από την άποψη της την ελευθερία των πληροφοριών.

Ξέρετε πώς δεν καλούμε πλέον αυτό το στοιχείο διαδικτύου στο World Wide Web; Συντομεύσαμε στον ιστό χωρίς να συνειδητοποιήσουμε ότι οι γεωφυσικές ιστοσελίδες έχουν ήδη απομακρύνει αυτό το παγκόσμιο χαρακτηριστικό. Ο τρόπος με τον οποίο βλέπει το Διαδίκτυο σε εσάς στην Αυστραλία είναι διαφορετικός από ό, τι φαίνεται στους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κόστα Ρίκα και σε πολλές άλλες χώρες (Περισσότερα: Κατάσταση της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο στην Αυστραλία)

Sir Tim Berners-Lee, εφευρέτης του παγκόσμιου ιστού

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κυβερνήσεις επιβάλλουν μέτρα λογοκρισίας που μπορείτε να περιμένετε από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως η Κίνα, η Κούβα, το Ιράν, η Συρία, το Σουδάν και άλλα. Πέρα από τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο, βρήκαμε επίσης ιδιωτικές εταιρείες, πολλές από τις οποίες είναι Αμερικανοί, οι οποίες έχουν συμβληθεί για να δημιουργήσουν εμπόδια που παρεμποδίζουν την απεριόριστη περιήγηση.

Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι ο Berners-Lee είναι απογοητευμένος: οι γεωφυσικές τοποθεσίες είναι αναθερματικές σε αυτό που είχε κατά νου, αλλά είναι τώρα μια άβολη πραγματικότητα του ψηφιακού κόσμου ζούμε στην.

Πώς λειτουργούν οι γεω-μπλοκαρισμένοι ιστότοποι

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που κυβερνήσεις, πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) και εταιρείες τεχνολογίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να σας αποτρέψουν από την πρόσβαση σε ιστοσελίδες. ακόμα και το κλείδωμα του Youtube. Για να εξηγήσουμε πώς λειτουργεί αυτό, πρόκειται να καλέσουμε τους δεσμευτικούς φορείς "ηθοποιούς" για τους οποίους η απεριόριστη περιήγηση είναι κάτι που αντιβαίνει στα επιχειρηματικά τους μοντέλα και τις μεθόδους διακυβέρνησης. Ας ξεκινήσουμε με μια ακραία περίπτωση, το Great Firewall της Κίνας, το οποίο ρυθμίζει την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε εγχώριο επίπεδο.

Γεω-αποκλεισμένος ιστότοποςΤο GFW φαινομενικά επιδιώκει να επιβάλει την κινεζική νομοθεσία που δίνει στην κυβέρνηση, αλλά πιο συγκεκριμένα στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, την εξουσία να ελέγχει το διαδίκτυο εντός κυρίαρχων συνόρων. Η πραγματικότητα είναι περισσότερο σύμφωνη με τη λογοκρισία, τον κοινωνικό έλεγχο και τη μαζική επιτήρηση - γι 'αυτό και αυξάνεται η δημοτικότητα των πιο ασφαλών περιηγητών και των πιο ασφαλών ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Χρησιμοποιούνται πολυάριθμες μεθοδολογίες για τη στήριξη του GFW. στο πιο βασικό επίπεδο, οι διευθύνσεις IPv4 και IPv6 αποκλείονται και ένα καλό παράδειγμα από αυτή την άποψη είναι η έκδοση της Wikipedia στην κινεζική γλώσσα. Μια πιο εξελιγμένη και ισχυρή μέθοδος συνεπάγεται την παρεμπόδιση των συστημάτων διεύθυνσης DNS σε επίπεδο ISP, αλλά αυτό είναι εύκολο για τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, επειδή οι φορείς παροχής ISP πρέπει να ανταποκριθούν στην κυβέρνηση και να δυσκολέψουν τους πολίτες να κρύψουν τη διεύθυνση IP τους.

Στην Κίνα, δεν είναι ασυνήθιστο να διαπιστώσετε ότι οι ρυθμίσεις DNS ενός υπολογιστή έχουν αλλάξει επιθέσεις δηλητηρίασης που ξεκινούν σε τεράστια κλίμακα. Αυτές οι επιθέσεις έχουν βιώσει οι τουρίστες και άλλοι ξένοι επισκέπτες των οποίων οι φορητοί υπολογιστές και τα smartphones δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους ακόμη και μετά την επιστροφή τους στο σπίτι.

Όσον αφορά τις ιδιωτικές εταιρείες με γεωφυσικές ιστοσελίδες, το σκεπτικό τους βασίζεται σε θέματα σχετικά με τη συμμόρφωση, τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, τις επιχειρηματικές συμφωνίες και τον έλεγχο ορισμένων αγορών.

Ίσως θυμάστε μια εποχή που τα DVD ήταν πολύ πιο δημοφιλή από τις υπηρεσίες streaming video όπως το Netflix, το Hulu, το YouTube και το BBC iPlayer. Τότε, οι διανομείς DVD κατέφυγαν σε τεχνολογία όπως η κωδικοποίηση περιοχής, έτσι ώστε ένας δίσκος που αγοράστηκε σε μια χώρα να μην παίζει σε άλλο. Παρόλο που το περιεχόμενο συνεχούς ροής είναι το πιο συχνά επηρεασμένο από το geoblocking, άλλες ιστοσελίδες όπως το Craigslist είναι επίσης πασίγνωστες από την άποψη αυτή.

Επαναφορά της απεριόριστης περιήγησης

Εάν το όραμά σας για το διαδίκτυο είναι πιο σύμφωνο με αυτό που ο Sir Tim Berners-Lee είχε στο μυαλό του πριν από 30 χρόνια, το οφείλετε στον εαυτό σας να χρησιμοποιήσει την κατάλληλη τεχνολογία για να σας βοηθήσει να παρακάμψετε αυτούς τους περιορισμούς.

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό θα ήταν μέσω ενός διαδικτυακού διακομιστή μεσολάβησης ή του καθορισμού του τρόπου πρόσβασης σε διακομιστές μεσολάβησης. αυτή είναι μια μέθοδος που οι Κινέζοι χρήστες του Διαδικτύου χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια με διάφορα επίπεδα επιτυχίας. Το πρόβλημα με τα διαδικτυακά πληρεξούσια είναι ότι ορισμένοι προμηθευτές τεχνολογίας έχουν αναπτύξει μεθόδους για την ανίχνευσή τους μέσω κατασκευών τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, δεν είναι τόσο αξιόπιστοι όσο οι άνθρωποι θα ήθελαν να είναι, και συχνά δεν θα λειτουργούν με υπηρεσίες συνεχούς ροής ή με κινητές εφαρμογές.

Υπάρχει ένας πιο ευαίσθητος λόγος που μπορεί να μην θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαδικτυακούς διακομιστές μεσολάβησης το 2020: εάν πρέπει να παραμείνετε ανώνυμοι κατά την πρόσβαση σε ιστότοπους, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο απομακρυσμένος διακομιστής δεν είναι σε θέση να καταγράψει ορισμένες πληροφορίες που θα μπορούσαν να σας αναγνωρίσουν.

Αυτό δεν είναι μεγάλο αν προσπαθείτε ακριβώς να δείτε ένα μουσικό βίντεο YouTube που για κάποιο λόγο έχει αποκλειστεί στη χώρα σας, αλλά τι γίνεται αν ελέγχετε αν υπάρχει εντολή για σύλληψή σας σε άλλη χώρα; Ας υποθέσουμε ότι ένα αυταρχικό καθεστώς γνωρίζει ότι κατοικείτε στην Αυστραλία και ότι μια εντολή για τη σύλληψή σας έχει δημοσιευθεί στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών. σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα θέλατε ποτέ να χρησιμοποιήσετε έναν proxy ιστό από το smartphone σας στη Μελβούρνη, για παράδειγμα. Στην ουσία, οι πληρεξούσιοι είναι γενικά ανασφαλείς.

Με τα προαναφερθέντα, ακολουθούν ορισμένες συστάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ξεμπλοκάρετε ιστοτόπους για διάφορους λόγους το 2020. Θα ξεκινήσουμε με τη χρήση ενός VPN, διότι αυτή είναι η καλύτερη και πιο έξυπνη μέθοδος. μια σήραγγα VPN, επίσης γνωστή ως ασφαλής σήραγγα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ περισσότερο από το να βλέπεις το τελευταίο επεισόδιο του "Παιχνιδιού των Θρόνων".

Χρησιμοποιώντας ένα VPN για να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο είναι μια επέκταση ενός ψηφιακού δικτύου πληροφοριών που μπορεί να λειτουργεί σε δημόσιους χώρους μέσω συνδέσεων από σημείο σε σημείο. Η ιστορία αυτής της τεχνολογίας χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν δημιουργήθηκε μια ομάδα μηχανικών δικτύωσης στη Microsoft ένα πρωτόκολλο ψηφιακών επικοινωνιών που παρέχει πολύ περισσότερη ασφάλεια από τις πρώιμες απομακρυσμένες συνδέσεις που καθιερώνονται μέσω τερματικών συνεδριάσεων.

πώς λειτουργεί η ροή vpn

Για να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί ένα VPN, βοηθάει να διακρίνει κανείς πώς διαβιβάζονται τα δεδομένα από προσωπικές υπολογιστικές συσκευές στο Διαδίκτυο. Προκειμένου να έχετε πρόσβαση στον ιστό, οι ψηφιακές πληροφορίες πρέπει να συγκεντρωθούν και να ανταλλάσσονται και αυτό συμβαίνει κατά τρόπο που αφήνει τα δεδομένα σας ανοιχτά για σχεδόν οποιονδήποτε μπορεί να δει.

Για σκοπούς γεωφυσικής παρεμπόδισης, παρόχους ροής όπως το Netflix εξετάστε αυτές τις πληροφορίες και προσδιορίστε πού βρίσκεστε. αν βρίσκεστε στο Κουίνσλαντ, για παράδειγμα, θα δείτε έναν κατάλογο περιεχομένου προοριζόμενο για την αυστραλιανή αγορά, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα προγράμματα ενδέχεται να έχουν αποκλειστεί βάσει συμφωνιών διανομής επιχειρήσεων - το HBO μπλοκάρεται επίσης με αυτόν τον τρόπο.

Ξεμπλοκάρετε ιστότοπους με το NordVPN

Δεδομένου ότι αναφέραμε το Netflix πολλές φορές ως παράδειγμα, μπορείτε επίσης να μάθετε τώρα ότι η καλύτερη επιλογή σας για την απελευθέρωση του Netflix το 2020 είναι η NordVPN, μια εταιρεία που λειτουργεί από το 2012.

Το NordVPN ξεκίνησε ως σχέδιο ελευθερίας στο Διαδίκτυο βασισμένο στα ισχυρά ιδεώδη της ιδιωτικής ζωής και της ελεύθερης πρόσβασης στις πληροφορίες που τηρούν τα σκανδιναβικά έθνη. αυτές τις μέρες, η εταιρεία έχει εξελιχθεί στην πιο συνιστώμενη λύση για χρήστες που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες από όλο τον κόσμο.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το NordVPN είναι ιδανικό για την απεμπλοκή του γεωγραφικού περιεχομένου είναι ότι λειτουργούν πάνω από 5.000 εξυπηρετητές που καλύπτουν 6 ηπείρους. επιπλέον, τα πρωτόκολλα VPN και τα επίπεδα κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται από το NordVPN βεβαιωθείτε ότι δεν παραβιάζεται ποτέ το ιδιωτικό σας απόρρητο.

Ξεμπλοκάρετε ιστότοπους με το ExpressVPN

Ακολουθεί μια άλλη υπηρεσία VPN, την οποία μπορείτε να εμπιστευτείτε όταν προσπαθείτε να παρακάμψετε αυτά τα ενοχλητικά μέτρα γελοιοποίησης.

Το ExpressVPN προσφέρει περισσότερα από απλά servers σε όλο τον κόσμο. παρέχει επίσης ένα νομικό επίπεδο προστασίας των δεδομένων, καθώς βρίσκεται στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, μια δικαιοδοσία γνωστή για τους αυστηρούς νόμους περί ιδιωτικότητας. Όταν χρησιμοποιείτε το ExpressVPN, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για πολιτικές καταγραφής ή ιστορικό συνδέσεων. Οι νόμοι αυτού του νησιωτικού έθνους υποχρεώνουν τους επιχειρηματικούς φορείς να φυλάξουν με βεβαιότητα την ταυτότητα των πελατών τους και αυτό είναι κάτι που η ExpressVPN είναι περήφανη που ακολουθεί.

Χρησιμοποιώντας την προσωρινή μνήμη μηχανών αναζήτησης

Όταν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο εξαιτίας του geoblocking, ίσως έχετε τη δυνατότητα να συλλέξετε μερικά από τα περιεχόμενα του περιεχόμενα αναζητώντας προσωρινά αποθηκευμένες εκδόσεις των σελίδων του. Οι ανιχνευτές μηχανών αναζήτησης που λειτουργούν από την Google και το Bing ουσιαστικά αντιγράφουν ολόκληρες εκδόσεις ιστότοπων, μείον ορισμένα στοιχεία, για μεταγενέστερη φιλοξενία στους διακομιστές τους.

αναζήτηση στο cache

Αυτό που σημαίνει για εσάς είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Google για την αναζήτηση ιστοτόπων που γνωρίζετε ότι έχουν αποκλειστεί. Μόλις δείτε το αποτέλεσμα αναζήτησης, θα δείτε ένα μικρό πράσινο βέλος δίπλα στη διεύθυνση URL και εδώ μπορείτε να ελέγξετε αν είναι διαθέσιμη μια προσωρινή έκδοση. Δυστυχώς, αυτό δεν θα λειτουργήσει αν ο εν λόγω ιστότοπος ρύθμισε το αρχείο robots.txt για να αποτρέψει την ανίχνευση.

Χρησιμοποιώντας το δίκτυο Tor

Ο Router Onion ήταν ένα πρόγραμμα ανάπτυξης λογισμικού που ξεκίνησε από την Υπηρεσία Προηγμένων Έργων Έρευνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και χρηματοδοτήθηκε αργότερα από το Ίδρυμα Electronic Frontier Foundation με σκοπό τη δρομολόγηση της κίνησης στο Διαδίκτυο μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου ιδιωτικών διακομιστών και κόμβων που λειτουργούν εθελοντικά.

Περιήγηση στο δίκτυο Tor είναι συνιστάται ιδιαίτερα για χρήστες που έχουν βαθιές ανησυχίες για την ιδιωτικότητά τους. για παράδειγμα, ερευνητές δημοσιογράφους που έχουν καθήκον να προστατεύουν την ταυτότητα των πηγών τους.

Η πρόσβαση στο δίκτυο Tor ήταν κάπως περίπλοκη πριν από λίγα χρόνια, αλλά όχι πια. μπορείτε τώρα να ξεκινήσετε εγκαθιστώντας το πρόγραμμα περιήγησης Tor για Windows, macOS, Android ή Linux.

Ο Tor μπορεί να μην λειτουργεί κάθε φορά και η συνδεσιμότητα μπορεί να είναι αβέβαιη κατά περιόδους, αλλά μπορείτε γενικά να πιστεύετε ότι θα λειτουργήσει επιμελώς ως εργαλείο για την προστασία του ιδιωτικού σας απορρήτου. Αυτό που είναι ωραίο για τη χρήση του δικτύου Tor είναι ότι μπορείτε να μάθετε πολλά για το ψηφιακό απόρρητο και δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μια υπογραφή GPG για να διατηρήσετε ασφαλή την επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τελικές σκέψεις

Χωρίς αμφιβολία, το NordVPN και το ExpressVPN είναι οι καλύτερες μέθοδοι για να περάσετε γύρω από το geoblocking το 2020. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η χρήση των proxy web γίνεται όλο και πιο ειλικρινής, ανασφαλής για τους χρήστες. Η προσπάθεια πρόσβασης σε αποκλεισμένους ιστότοπους χρησιμοποιώντας τη μνήμη cache της μηχανής αναζήτησης Google μπορεί να μην σας μεταφέρει πολύ μακριά. Το δίκτυο Tor είναι εξαιρετικό για την προστασία προσωπικών δεδομένων, αλλά δεν είναι μια καλή επιλογή για την απεμπλοκή του YouTube ή του Netflix.

Στο τέλος, χρησιμοποιώντας ένα VPN είναι ο πιο αξιόπιστος και πιο απρόσκοπτος τρόπος να πάτε, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία συσκευές για πρόσβαση σε ιστότοπους και υπηρεσίες ροής. Μόλις επιλέξετε την λύση VPN που πραγματικά λειτουργεί για την περίπτωσή σας, ίσως θελήσετε να την εγκαταστήσετε στον ασύρματο δρομολογητή σας για μέγιστη απόδοση και ιδιωτικότητα (Διαβάστε περισσότερα: Best VPN Router).

Συχνές ερωτήσεις

Ε: Πώς μπορώ να αποκλείσω έναν ιστότοπο σε ένα τείχος προστασίας;?

ΕΝΑ: Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ιστότοποι στους οποίους δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση ενδέχεται να αποκλείονται στο επίπεδο του τείχους προστασίας, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να έχουν φιλτραριστεί τοπικά από το δρομολογητή, το λειτουργικό σύστημα ή το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, όποια και αν είναι η διαχείριση του τείχους προστασίας. Δυστυχώς, η λύση δεν είναι καθολική σε αυτή την περίπτωση. θα πρέπει να ξέρετε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο τείχος προστασίας και να δημιουργήσετε μια εξαίρεση ή αλλιώς να καταργήσετε τον ιστότοπο από τη μαύρη λίστα.

Ε: Πώς ξεκλειδώνετε στο Craigslist?

ΕΝΑ: Αυτό είναι τόσο εύκολο όσο η αλλαγή της διεύθυνσης IP, η οποία αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό των υπηρεσιών VPN. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το δίκτυο Tor ή ακόμα και έναν διακομιστή μεσολάβησης ιστού, αλλά έχετε υπόψη σας ότι η τελευταία επιλογή ενδέχεται να μην λειτουργεί εάν έχετε ενεργοποιήσει τη JavaScript.

Ε: Πώς να περιορίσετε ή να καταργήσετε το μπλοκάρισμα IP?

ΕΝΑ: Εάν εκτελείτε τον δικό σας ιστότοπο, μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση μέσω συγκεκριμένων διευθύνσεων IP ή μιας περιοχής IP από την οθόνη admin του cPanel και από εκεί μπορείτε να καταργήσετε τον περιορισμό. Δεν μπορείτε να αποτρέψετε την αποκλεισμό IP σε ιστότοπους που δεν διαχειρίζεστε επειδή δεν έχετε δικαιώματα διαχειριστή. Ωστόσο, μπορείτε να παρακάμψετε το μπλοκάρισμα IP με λύσεις όπως το NordVPN και το ExpressVPN.

Ε: Οι ISP γνωρίζουν τους ιστότοπους που επισκέπτεστε?

ΕΝΑ: Ο ISP σας πρέπει να γνωρίζει τις διευθύνσεις IP που επισκέπτεστε για σκοπούς δρομολόγησης της κυκλοφορίας και τους αριθμούς των θυρών που προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση, επομένως η σύντομη απάντηση θα ήταν ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κοιτάζουν το περιεχόμενο στο οποίο έχετε πρόσβαση . είναι πολύ απασχολημένοι να κερδίζουν χρήματα σε ένα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό τοπίο για να ασχοληθούν με την ουρά ή τα ηλεκτρονικά μηνύματα Netflix. Οι αμερικανικοί πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου αναμένεται να διατηρήσουν τα μεταδεδομένα της δραστηριότητας της κυκλοφορίας για έξι μήνες και μπορούν να μοιράζονται τέτοια αρχεία καταγραφής με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις υπηρεσίες πληροφοριών βάσει του νόμου. αυτός είναι άλλος ένας καλός λόγος για τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιούμε VPN το 2020.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me