Οι καλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου της Αυστραλίας

εικόνα αργής ταχύτητας στο InternetΌπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι Aussies έχω αγωνιστεί με την κατ 'οίκον σύνδεση στο Internet.


Κατά την οικοδόμηση αυτού του ιστολογίου και μερικών άλλων ηλεκτρονικών επιχειρήσεων, υπήρξαν χρονικές περίοδοι, όταν η αργή σύνδεσή μου στο Internet μου προκάλεσε κάποιες σοβαρές απογοητεύσεις.

Μιλάμε να χτυπάει το πληκτρολόγιό μου στο γραφείο κάποιες απογοητεύσεις. Ταξινόμηση σαν αυτό ��

Στη διαδικασία της έρευνας και προσπαθώντας να βελτιστοποιήσω την ταχύτητα του γραφείου μου, έχω κάνει μια μεγάλη έρευνα σχετικά με τους φορείς παροχής υπηρεσιών ISP και NBN της Αυστραλίας.

Ο κόσμος των αυστραλιανών ISPs

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη ζωή χωρίς συνεχή πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Από το 2020 περισσότεροι από 14,7 εκατομμύρια Αυστραλοί έχουν το Διαδίκτυο στο σπίτι ή την επιχείρησή τους. Αυτό σημαίνει ότι το 88% περίπου των σπιτιών και των επιχειρήσεων συνδέονται.

Η χρήση του διαδικτύου κατανέμεται ομοιόμορφα σε ολόκληρη την Αυστραλία, ενώ οι άνθρωποι στην Τασμανία χρησιμοποιούν λιγότερο Internet από ό, τι η πλειοψηφία της χώρας. Η Telstra Corporation Limited είναι ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένου του Διαδικτύου, στη χώρα.

Η Αυστραλία έχει τη φήμη ότι έχει μερικές από τις χαμηλότερες ταχύτητες στο Διαδίκτυο μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών. Βρίσκεται πίσω από χώρες όπως η Ρωσία, η Ουγγαρία και η Κένυα. Οι περισσότεροι συνδρομητές Διαδικτύου έχουν ταχύτητες μεταξύ 24 Mb ανά δευτερόλεπτο και 100 Mb ανά δευτερόλεπτο.

Μια πρόσφατη μελέτη κατέθεσε την Αυστραλία ως το 62ο πιο αργό Διαδίκτυο παγκοσμίως. Ouch ��

Παρόλο που η Telstra Corporation Limited είναι το μεγαλύτερο όνομα στις τηλεπικοινωνίες, υπάρχουν πολλοί νέοι και εγκατεστημένοι πάροχοι Διαδικτύου που λειτουργούν στο νησί. Μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε το σωστό. Συγκεντρώσαμε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τους μεγαλύτερους παίκτες στις τηλεπικοινωνίες της Αυστραλίας με στόχο να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε μια καλύτερη αίσθηση της αγοράς και να κάνετε μια καλή απόφαση.

Εκτός από τη σύντομη ανασκόπηση αυτών των εταιρειών, έχουμε συμπεριλάβει ορισμένες σχετικές πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές Διαδικτύου που είναι διαθέσιμες στην Αυστραλία και πώς αυτές μπορεί να επηρεάσουν την υπηρεσία που λαμβάνετε.

Contents

���� Top 10 Internet Providers Αυστραλία ����

Θα παρουσιάσουμε τους κορυφαίους 10 παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου στην Αυστραλία, ξεκινώντας με μερικά από τα μεγαλύτερα γνωστά ονόματα και μιλώντας για μερικές από τις λιγότερο δημοφιλείς επιλογές.

1. Telstra - καλύτερη συνολική σύνδεση / ταχύτητα

Όταν σκέφτονται οι Αυστραλοί το Διαδίκτυο, σκεφτόμαστε το Telstra. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το 40% των συνδέσεων στο Διαδίκτυο στην Αυστραλία είναι με το Telstra.

Το Telstra προσφέρει μερικές από τις πιο ακριβές επιλογές Διαδικτύου. Η τιμολόγηση ξεκινά από περίπου 70 δολάρια το μήνα για ένα σχέδιο 100 GB που συνοδεύει το ADSL 2+, το NBN ή το καλώδιο.

Αυτό είναι πολύ πιο ακριβό από αυτό που κάποιες από τις άλλες εταιρείες θα αναθεωρήσουμε την προσφορά.

Telstra είναι μια καλή επιλογή αν ψάχνετε για μια κληρονομιά εταιρεία που έχει τη φήμη για την ποιότητα και την συνεπή υπηρεσία. Το Telstra προσφέρει καλές βραδινές ταχύτητες NBN. Διαφήμιση το 80 τοις εκατό της μέγιστης ταχύτητας σύνδεσης κατά τις ώρες αιχμής.

Τα σχέδια κινητής τηλεφωνίας Telstra προσφέρουν πρόσβαση σε ένα γρήγορο δίκτυο 4GX. Ορισμένοι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν την κινητή ευρυζωνική σύνδεση ως υποκατάστατο για το σπίτι τους.

Μερικά από τα επιπλέον προνόμια των πελατών τους περιλαμβάνουν τα φθηνά εισιτήρια κινηματογράφου, τα εισιτήρια συναυλίας Presell και τα μειωμένα εισιτήρια σε ορισμένες αθλητικές εκδηλώσεις.

2. Optus - Μεγάλη υπηρεσία / ταχύτητες

Αν η Telstra είναι βασιλιάς των τηλεπικοινωνιών στην Αυστραλία, τότε ο Optus είναι ο πρίγκιπας της κορώνας. Είναι ο δεύτερος πιο γνωστός πάροχος Διαδικτύου στη χώρα. Η φήμη της ήταν κάτι που χρειάστηκε χρόνια για να οικοδομηθεί. Αρχικά ιδρύθηκε το 1981 με το όνομα AUSSAT. Το 2001 πήρε το όνομά του Optus.

Η Optus προσφέρει στους πελάτες την πλήρη γκάμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων NBN και ADSL. Υπάρχουν διαθέσιμα σχέδια για κινητά και κινητά ευρυζωνικά προγράμματα. Η Optus έχει δημιουργήσει μια φήμη για την παροχή υψηλής ποιότητας εξυπηρέτησης πελατών. Είναι πρόθυμοι να συνομιλήσουν με τους πελάτες τους μέσω τηλεφώνου, κοινωνικών μέσων, προγραμμάτων συνομιλίας και στα καταστήματά τους.

Το Optus είναι γνωστό κυρίως ως πάροχος παραδοσιακών υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και κινητών τηλεφώνων. Ωστόσο, διακλαδίζονται και προσφέρουν περισσότερα οικιακά ασύρματα προϊόντα. Τα σχέδιά τους είναι ανταγωνιστικά, ενώ πολλοί έχουν δει τις ασύρματες επιλογές τους ως ελκυστική εναλλακτική λύση σε ADSL, NBN ή καλωδιακό διαδίκτυο.

3. TPG - Επιλογή Solid Bundle NBN

Όταν οι Αυστραλοί σκέφτονται το TPG, μια από τις πρώτες λέξεις που έρχεται στο μυαλό είναι φθηνή. Το TPG διαθέτει ορισμένα από τα φθηνότερα σχέδια NBN. Η TPG διαθέτει περισσότερα από δύο εκατομμύρια πελάτες σε όλα τα σχέδια εξυπηρέτησης. Τα σχέδια έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα λόγω των χαμηλών σημείων τιμής εκκίνησης και χωρίς πρόσθετα επιπλέον.

Εκτός από το ότι είναι φθηνό, η υπηρεσία TPG NBN είναι γρήγορη. Οι δοκιμές απόδοσης που πραγματοποιήθηκαν το 2020 έδειξαν ότι οι υπηρεσίες TPG στο NBN παρείχαν στους πελάτες ταχύτητες λήψης περίπου 86% του διαφημιζόμενου μέγιστου. Αυτό είναι τόσο καλό όσο, αν όχι καλύτερα, από τους ανταγωνιστές τους. Φυσικά, αυτοί οι αριθμοί μπορούν να κυμαίνονται τακτικά.

Η TPG προσφέρει στους πελάτες τρία επίπεδα ταχύτητας NBN:

 • Βασικό NBN 12
 • Standard Plus NBN 50
 • Premium NBN 100

Αυτά τα σχέδια έρχονται με απεριόριστα δεδομένα. Για μια λογική χρέωση, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν σταθερά και κινητά.

4. iiNet

Το iiNet είναι μια καλή επιλογή για εσάς αν θέλετε ένα σχέδιο ψυχαγωγίας μαζί με το Internet σας. Όταν αγοράζετε ένα σχέδιο απεριόριστων δεδομένων iiNet, έχετε πρόσβαση σε αποκωδικοποιητή τηλεόρασης Fetch. Ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά αυτής της εταιρείας είναι ότι προσφέρουν υπηρεσίες Naked DSL. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε το DSL Internet χωρίς να πληρώσετε για επιπλέον μίσθωση τηλεφωνικής γραμμής. Πολλοί Αυστραλοί αγαπούν αυτό επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σταθερά τους και χρησιμοποιούν μόνο κινητά τηλέφωνα.

5. Dodo

Αν και δεν καταγράφει την ίδια αγορά με μερικούς από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, η Dodo δημιούργησε μια αρκετά μεγάλη πελατειακή βάση. Ως θυγατρική της Vocus Communications, ανήκει στην ίδια εταιρεία που διαχειρίζεται το iPrimus και άλλες εταιρείες επικοινωνίας.

Η Dodo προσφέρει οικιακό Internet, σχέδια κινητής τηλεφωνίας και οικιακά προϊόντα ενέργειας και ασφάλισης. Εκτός από την υπηρεσία Διαδικτύου που προσφέρουν, αυτό που προσελκύει τους ανθρώπους να Dodo είναι ότι μπορούν να παρέχουν ένα νοικοκυριό με την πλειοψηφία των βασικών υπηρεσιών τους σε ένα νομοσχέδιο.

Η καρδιά του τι προσφέρει η Dodo είναι το ευρυζωνικό Διαδίκτυο. Έχουν πλήρη σειρά προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών NBN, ADSL 2+ και κινητής τηλεφωνίας. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα πακέτα Διαδικτύου και μόνο σχέδια Διαδικτύου. Ο Dodo διαθέτει μερικές από τις φθηνότερες ευρυζωνικές επιλογές στο νησί.

6. Vodafone

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται για την υπηρεσία Διαδικτύου όταν σκέφτονται για Vodafone. Αυτή η εταιρεία έχει χτίσει το όνομά της ως κινητή εταιρεία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η Vodafone άρχισε να προσφέρει σχέδια NBN, ρίχνοντας το καπέλο της στο διαδικτυακό παιχνίδι.

Η Vodafone διαθέτει ένα απλό μοντέλο τιμολόγησης. Όλα τα σχέδιά τους έχουν απεριόριστα δεδομένα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθορίσετε την ταχύτητα και την τιμή που θέλετε να πληρώσετε. Οι επιλογές κυμαίνονται από το NBN 25 μέχρι το NBN 100. Εάν κάνετε λίγο σκάψιμο, θα δείτε ότι η Vodafone διαθέτει ένα φτηνό σχέδιο NBN 12. Αυτή είναι μια καλή επιλογή αν ψάχνετε για Internet με προϋπολογισμό.

7. Ανήκουν

Με ένα όνομα που κάνει όλους να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, Belong είναι ένας από τους νεότερους ISPs στην Αυστραλία. Ξεκίνησε το 2013, προσφέροντας στο ADSL 2+ σχέδια είτε $ 50 το μήνα είτε $ 65 το μήνα. Τα σχέδια αυτά προσφέρουν 70 GB και 250 GB αντίστοιχα. Δυστυχώς, κατά την έναρξη μόνο όσοι ζουν στη μητροπολιτική περιοχή του Σίδνεϊ θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτή την υπηρεσία.

Ωστόσο, καθώς η κάλυψη NBN άρχισε να επεκτείνεται, η Belong άρχισε να προσφέρει σχέδια NBN και προγράμματα ADSL σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Αυστραλίας. Από το 2020, η Belong έχει κολλήσει στην απλή απλή προσφορά της. Υπάρχει μια επιλογή απεριόριστου σχεδίου δεδομένων, τρεις επιλογές για την υπηρεσία NBN, δύο σχέδια ADSL 2+ και τρία σχέδια κινητών Sim.

Η Αυστραλία έχει περισσότερους παροχείς ευρυζωνικών υπηρεσιών από ποτέ άλλοτε, οπότε οι νεότεροι πάροχοι, όπως η Belong, έπρεπε να βρουν τρόπους να εισέλθουν στην αγορά. Ο ισχυρισμός της Belong για τη φήμη είναι ότι προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο για την ροή του Netflix σε έναν προϋπολογισμό. Ένα νοικοκυριό με δύο ή τρία άτομα μπορεί εύκολα να πραγματοποιήσει ροή χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Standard Plus 40 Mbps. Μεγαλύτερα σπίτια που αναζητούν συνεχή ροή 4K / UHD θα επωφεληθούν από το σχέδιο Premium 80 Mbps.

Ενώ τα βασικά σχέδια που προσφέρονται από την Belong είναι ελκυστικά, έρχονται σύντομα στην εξυπηρέτηση των πελατών. Υπάρχουν αρκετές καταγγελίες για κακή επικοινωνία και αργούς χρόνους απόκρισης.

8. Aussie Broadband

Η Aussie Broadband είναι ένας άλλος νεοφερμένος για τους παρόχους Διαδικτύου στην Αυστραλία. Αυτό που τους λείπει η αναγνώριση ονόματος, γρήγορα χτίζουν φήμη. Οι πελάτες της Aussie Broadband σχολιάζουν συχνά τον τρόπο με τον οποίο αυτός ο ISP ανησυχεί για την απόδοση των υπηρεσιών του. Ενεργεί ενεργά με τους πελάτες της, όπως φαίνεται από την επικοινωνία τους με τους πελάτες στα φόρουμ.

9. Exetel

Ιδρύθηκε το 2001, Exetel έχει αυξηθεί με την κατοχή περισσότερων από 300.000 επιχειρηματικών και οικιακών πελατών εδώ στην Αυστραλία. Αυτή είναι μια εταιρεία που έχει κάνει τα σκληρά ναυπηγεία και έχει περάσει εδώ και πολλά χρόνια.

Όπως και οι ανταγωνιστές τους, προσφέρουν πολλαπλές βαθμίδες σχεδίων NBN, ξεκινώντας από το σχέδιο NBN 50, μέχρι το σχέδιο NBN 100. Δεν προσφέρουν προγράμματα NBN 25 ή NBN 12, αλλά επέλεξαν να συλλάβουν πελάτες προϋπολογισμού με την ασύρματη ευρυζωνική υπηρεσία τους. Με ένα συμβόλαιο δώδεκα μηνών, θα λάβετε ένα μόντεμ και δεν θα χρειαστεί να καταβάλετε ένα τέλος εγκατάστασης. Για περίπου 40 δολάρια το μήνα, λαμβάνετε 250 GB δεδομένων.

Οι χρήστες που είναι ντροπαλοί για τη δέσμευση μπορούν να πάρουν την ίδια ευρυζωνική υπηρεσία χωρίς σύμβαση, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε περίπου $ 100 για το μόντεμ. Όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις επιλογές, θα πρέπει να παρακολουθείτε την κατανομή των δεδομένων σας. Εάν υπερβείτε την κατανομή σας, θα χρεωθείτε 10 € για 10 GB. Και η ταχύτητά σας θα πέσει από 12 Mbps σε 256 kbps.

Η Exetel προσφέρει επίσης προγράμματα πελατών ADSL, σχέδια ίνας και σχέδια κινητής ευρυζωνικότητας. Όπως συμβαίνει με πολλούς από τους ISP που έχουμε αναθεωρήσει, η Exetel προσφέρει ένα πακέτο VoIP για το σπίτι, κινητά σχέδια και ένα σχέδιο οικιακής γραμμής ως συσκευασμένη δέσμη.

10. SpinTel

Το SpinTel είναι ένας από τους καλύτερους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου στην Αυστραλία που πιθανότατα δεν έχετε ακούσει ποτέ. Τα φημισμένα οικονομικά περιοδικά, όπως το Money Magazine, έχουν απονείμει το SpinTel πολλές φορές για να προσφέρουν επιλογές χαμηλού κόστους ποιότητας Διαδικτύου.

Όπως πολλοί από τους ανταγωνιστές της, το SpinTel προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών, όπως το NBN, τα κινητά ευρυζωνικά σχέδια και το ADSL 2+. Οι οικιακές ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες τους δίνουν τη δύναμη της ευρυζωνικότητας μέσω ενός μόντεμ. Αυτό σας επιτρέπει να μοιραστείτε το Διαδίκτυο σε όλο το σπίτι. Δεδομένου ότι η SpinTel πωλεί τηλεφωνικά σχέδια, είστε σε θέση να συνδέσετε ένα τηλεφωνικό σχέδιο BYO καθώς ψωνίζετε για Internet.

Τι σημαίνουν διαφορετικοί τύποι υπηρεσιών Διαδικτύου?

Στην ανασκόπηση των καλύτερων ISP στην Αυστραλία, έχουμε μιλήσει για:

 • ADSL Internet
 • Καλωδιακό Διαδίκτυο
 • NBN
 • Αρχική ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση
 • Σταθερά ασύρματα
 • Δορυφορική NBN

Όλοι αυτοί οι όροι μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση. Ας πάρουμε μερικά λεπτά για να καταλάβουμε τι σημαίνουν όλοι οι όροι αυτοί και να δούμε πώς επηρεάζουν την υπηρεσία Internet που λαμβάνετε.

Τι είναι το Internet ADSL?

εικόνα που δείχνει adsl γραμμές internet στην ΑυστραλίαΤο ADSL Internet, γνωστό και ως Asymmetric Digital Subscriber Line, είναι μια τεχνολογία που δημιουργήθηκε για να παρέχει γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τηλεφωνικές γραμμές. Αυτό επέτρεψε ταχύτητες που ήταν πολλές φορές πιο γρήγορες από αυτές που παρέχονται από το dial-up Internet.

Η τεχνολογία ADSL καθιστά δυνατή την ευρυζωνική ταχύτητα. Είναι η δύναμη πίσω από το Web 2.0.

Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, το ADSL Internet έχει αντικατασταθεί από συνδέσεις Ίντερνετ μέσω Ίντερνετ. Ακόμα, σε πολλά μέρη της Αυστραλίας, η ADSL είναι η τεχνολογία της ημέρας. Η κατανόηση του τι είναι και του τρόπου λειτουργίας του μπορεί να σας βοηθήσει όταν επιλέγετε μια σύνδεση για το σπίτι ή την επιχείρησή σας.

Τι είναι μια γραμμή ADSL?

Οι τεχνολογίες οπτικών ινών απαιτούν καλώδια οπτικών ινών. Συγκριτικά, το ADSL είναι μια ευέλικτη τεχνολογία. Χρησιμοποιεί τις τηλεφωνικές γραμμές χαλκού που χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες σε σταθερά δίκτυα. Οι πληροφορίες αποστέλλονται μέσω των χάλκινων γραμμών σε υψηλές ταχύτητες, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν Netflix, να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να εργάζονται online.

Η τεχνολογία εισήχθη για πρώτη φορά το 1988, αλλά χρειαζόταν χρόνια πριν η ρίζα της τεχνολογίας, επειδή είναι δαπανηρή η ανάπτυξη. Απαιτείται διαισθητική επεξεργασία σήματος, η οποία απαιτούσε την ανάπτυξη και την παραγωγή εξειδικευμένου εξοπλισμού. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι περισσότερες περιοχές είχαν αναβαθμιστεί στην τεχνολογία ADSL.

Κάλυψη δικτύου ADSLΠώς λειτουργεί το ADSL?

Το ADSL είναι ένα περίπλοκο σύστημα που απαιτεί την εναρμονισμένη λειτουργία πολλαπλών τεχνολογιών. Στο σπίτι σας, θα χρειαστείτε ένα μόντεμ ADSL. Το μόντεμ από το σπίτι σας είναι συνδεδεμένο μέσω συνεστραμμένου ζεύγους καλωδίων τηλεφώνου χαλκού, συνήθως καλωδίων κατηγορίας 5 ή κατηγορίας έξι, τα οποία είναι συνδεδεμένα με το τοπικό τηλεφωνικό κέντρο. Από εκεί, το χάλκινο σύρμα από το σπίτι σας και τα χάλκινα καλώδια από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις στην περιοχή σας είναι συνδεδεμένα με έναν DSLAM ή έναν ψηφιακό πολυπλέκτη πρόσβασης γραμμής συνδρομητών.

Το μόντεμ που έχετε στο σπίτι σας στέλνει και λαμβάνει δεδομένα από και προς το DSLAM. Τα σήματα που αποστέλλονται προς τα πίσω και προς τα πίσω χρησιμοποιούν διαφορετική συχνότητα από αυτά που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία φωνητικών τηλεφώνων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα σήματα Διαδικτύου μπορούν να αποστέλλονται ταυτόχρονα στην ίδια γραμμή. Όταν τα σήματα φτάσουν στην ανταλλαγή, χωρίζονται και διακινούνται από διαφορετικές τεχνολογίες δικτύων. Αυτό σας επιτρέπει να επικοινωνείτε μέσω τηλεφώνου ή να επικοινωνείτε με ένα διακομιστή ιστού στο άλλο άκρο.

Τι επηρεάζει την ταχύτητα Internet ADSL?

Οι ταχύτητες Internet ADSL δεν μπορούν να υπερβούν τα 50 Mbps λόγω των περιορισμών που έχουν τα χάλκινα καλώδια που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις συνδέσεις ADSL, πολλά από τα οποία είναι εκτός του ελέγχου του καταναλωτή.

Εάν η σύνδεσή σας είναι "uncapped", θα φτάσει τα μέγιστα περίπου στα 10 Mbps. Σε μια κατοικημένη περιοχή πολλαπλές τοπικές συνδέσεις τραβούν από το ίδιο εύρος ζώνης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ένα περιορισμένο εύρος ζώνης.

Μια επικαλυπτόμενη σύνδεση ADSL, από την άλλη πλευρά, έχει όρια στον αριθμό των ταυτόχρονων συνδέσεων σε μια περιοχή. Αυτά μπορούν να φτάσουν ταχύτητες έως και 40 Mbps, επειδή δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί χρήστες που ανταγωνίζονται για την ίδια γραμμή.

Η ταχύτητα ADSL επηρεάζεται από την απόσταση μεταξύ του σπιτιού σας και του τηλεφωνικού κέντρου. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση, τόσο πιο αργή είναι η σύνδεση και τόσο λιγότερο αξιόπιστη είναι η σύνδεση. Τα αραιωτικά βρόχου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της ισχύος του σήματος σε μακρύτερες γραμμές. Ωστόσο, οι κοντύτερες γραμμές είναι πάντα καλύτερες.

Οι βελτιώσεις στις γραμμές ADSL έχουν καταστήσει πιο αξιόπιστη την παροχή Internet υψηλής ταχύτητας σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Ωστόσο, οι συνδέσεις που χωρίζονται από 10 μίλια ή και περισσότερο θα υποστούν υποβάθμιση και απώλεια ταχύτητας λόγω της απόστασης.

Τι είναι καλωδιακό Ίντερνετ?

εικόνα που εξηγεί πώς λειτουργεί το καλωδιακό διαδίκτυοΤο καλωδιακό Ίντερνετ χρησιμοποιεί το ίδιο ομοαξονικό καλώδιο και το δίκτυο που χρησιμοποιείται για την παροχή καλωδίου στο σπίτι σας για να σας παρέχει Internet. Ο πάροχος υπηρεσιών Internet θα στείλει ένα σήμα δεδομένων μέσω του ομοαξονικού καλωδίου. Το σήμα μεταδίδεται στο μόντεμ σας.

Από το μόντεμ σας, είναι συνδεδεμένο ένα καλώδιο ethernet στον υπολογιστή ή στον δρομολογητή σας. Αυτό είναι όπου παίρνετε το Internet υψηλής ταχύτητας σας. Ο δρομολογητής σας θα μεταδίδει το σήμα Wi-Fi σε όλο το σπίτι.

Η υπηρεσία καλωδιακής τηλεόρασης χρησιμοποιεί μόνο ένα μικρό τμήμα του εύρους ζώνης του ομοαξονικού καλωδίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η υπηρεσία Διαδικτύου μπορεί να λειτουργήσει χρησιμοποιώντας το ίδιο δίκτυο. Τα καλωδιακά δίκτυα είναι διασκορπισμένα σε ολόκληρη τη χώρα και χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση της Αυστραλίας με τον υπόλοιπο κόσμο. Το καλωδιακό Διαδίκτυο επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή του σήματος μεταξύ των μεμονωμένων χρηστών. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες που πληρώνουν περισσότερα να λαμβάνουν υψηλότερο εύρος ζώνης, πράγμα που σημαίνει ταχύτερες ταχύτητες.

Πώς είναι καλωδιακό Διαδίκτυο διαφορετικό από άλλες μορφές του Διαδικτύου?

Ο δορυφόρος, το οπτικό σύστημα, το καλώδιο και το ADSL μοιράζονται πολλές ομοιότητες. Το καλωδιακό Ίντερνετ μπορεί να είναι προτιμότερο σε σχέση με το δορυφορικό Internet, επειδή το δορυφορικό Internet προσφέρει ένα μη άμεσο σήμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν παρεμβολές κατά τη διάρκεια της μετάδοσης. Το καλωδιακό Ίντερνετ έχει άμεση σύνδεση, που σημαίνει αξιόπιστο σήμα σε υψηλές ταχύτητες.

Τα καλώδια διαδικτύου με οπτικές ίνες μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητες φόρτωσης που κυμαίνονται από 50 Mbps έως και 2.000 Mbps. Αυτό είναι πολύ πιο γρήγορα από αυτό που θα πάρετε από το καλωδιακό Διαδίκτυο. Το μειονέκτημα είναι ότι τα δίκτυα οπτικών ινών εξακολουθούν να επεκτείνονται και δεν είναι τόσο προσιτά σε όλη την Αυστραλία, ειδικά στις αγροτικές περιοχές.

Ποιος είναι καλωδιακός Ίντερνετ Καλός για?

Το καλωδιακό Ίντερνετ προσφέρει γρήγορη ευρυζωνική σύνδεση. Μπορεί να είναι έως 10 φορές πιο γρήγορα από τις υπηρεσίες DSL. Το καλωδιακό Ίντερνετ είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να έχουν απρόσκοπτες υπηρεσίες κατά την αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών και τη χρήση online τεχνολογίας ζωντανού βίντεο. Υπάρχουν ορισμένες τηλεφωνικές υπηρεσίες που προσφέρονται επί του παρόντος μέσω καλωδιακού διαδικτύου, παρέχοντας σαφή επικοινωνία σε ένα μέρος του κόστους των παραδοσιακών τηλεφωνικών γραμμών.

Τι είναι το NBN?

Ο χρόνος θα μας αποτύγχανε αν προσπαθούσαμε να περιγράψουμε σε βάθος τι είναι το NBN. Εδώ είναι η έκδοση του Reader's Digest. Το εθνικό ευρυζωνικό δίκτυο είναι ένα δίκτυο το οποίο έχει προοδευτικά εκτοξευθεί από την κυβέρνηση στην Αυστραλία. Ο σκοπός του NBN είναι να παρέχει συνδέσεις υψηλής ταχύτητας σε κάθε σπίτι και γραφείο στην Αυστραλία. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα στους τηλεφωνητές και τους ISP να παρέχουν ψυχαγωγία, ηλεκτρονική υγεία, ασφάλεια και πολλά περισσότερα σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Τι τεχνολογίες χρησιμοποιούν το NBN?

Το NBN χρησιμοποιεί πολλαπλές τεχνολογίες, όπως:

 • Fiber στις εγκαταστάσεις
 • Ίνα προς τον κόμβο
 • Ίνα προς το κτίριο
 • Κιβώτιο υβριδικών ινών
 • Σταθερά ασύρματα
 • Δορυφόρος

Οι περισσότεροι κάτοικοι και επιχειρήσεις πρόκειται να χρησιμοποιήσουν μία από τις τρεις πρώτες τεχνολογίες.

Το δίκτυο που δημιουργήθηκε από το NBN έχει σχεδιαστεί για να ωθήσει την οικονομία της Αυστραλίας προς τα εμπρός προσφέροντας καλύτερες συνδέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το NBN ως τρόπο σύνδεσης στο Internet, επικοινωνώντας με τους φίλους και την οικογένειά του και παρακολουθώντας υπηρεσίες ροής.

Μόλις ένα σπίτι ή μια επιχείρηση συνδέεται με το NBN, οι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να αγοράσουν ένα νέο σχέδιο NBN και μόντεμ. Το NBN επιτρέπει στους χρήστες να συνεχίσουν να αναζητούν στον ιστό όπως πάντα, αλλά με ένα πιο σταθερό δίκτυο και πιο γρήγορες ταχύτητες.

Το NBN πωλεί τέσσερις βαθμίδες ταχύτητας σε παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου που τα επανασυσκευάζουν και τα πωλούν στο κοινό. Οι επιλογές περιλαμβάνουν:

 • NBN 12
 • NBN 25
 • NBN 50
 • NBN 100

Οι αριθμοί μετά το NBN αναφέρονται σε megabits ανά δευτερόλεπτο. Βασικά, ο αριθμός αυτός σας λέει πόσο γρήγορα μπορείτε να κατεβάσετε τα πράγματα. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να κάνετε λήψη πληροφοριών. Αν αγοράσετε το σχέδιο NBN 50, θα έχετε ταχύτητα Internet που είναι ταχύτερη από τα παλαιότερα σχέδια ADSL. Αρκεί να επιτρέψουμε σε μια τετραμελή οικογένεια να χρησιμοποιήσει ελευθέρως το Διαδίκτυο.

Ποιοι επωφελούνται από το δορυφορικό NBN και τα σταθερά ασύρματα σχέδια?

Τα ασύρματα σήματα είναι ιδανικά για όσους από εμάς ζούμε σε αγροτικές περιοχές της Αυστραλίας. Η τιμή είναι αντιπαραγωγική για να τρέξουμε καλώδια παντού στα σπίτια μας, επομένως τα ασύρματα σήματα μας επιτρέπουν να επωφελούμαστε από το Internet χωρίς να θυσιάζουμε την απόδοση.

Μπορείτε να το συγκρίνετε με το κινητό Διαδίκτυο στο τηλέφωνό σας. Υπάρχουν μεγάλοι πύργοι μετάδοσης που βρίσκονται σε όλη τη χώρα και είναι μέρος του NBN. Έχετε μια κεραία ή ένα δέκτη στο σπίτι σας. Εάν ζείτε σε μια κατοικημένη περιοχή, μπορεί να υπάρχει ένας μόνο πύργος μετάδοσης που εξυπηρετεί πολλαπλάσια κατοικία ταυτόχρονα.

Εάν ζείτε σε απομακρυσμένα μέρη της χώρας, τότε η υπηρεσία σας NBN παραδίδεται μέσω ενός δορυφόρου γνωστού ως Sky Muster. Θα υπάρχει μια κεραία στην οροφή του σπιτιού σας και το σήμα θα ταξιδέψει στο σπίτι σας από το διάστημα. Η τεχνολογία φαίνεται φουτουριστική. Δεδομένου ότι το σήμα ταξιδεύει μεγάλες αποστάσεις, υπάρχουν όρια για το πόσο γρήγορα μπορεί να περάσει το σήμα.

Ποιος επωφελείται από την ασύρματη ευρυζωνικότητα στο σπίτι?

Παρόλο που η Αυστραλία αφήνει πολλά να είναι επιθυμητή όταν πρόκειται για γη ταχύτητας στο Internet, η Αυστραλία έχει μερικά από τα καλύτερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στον πλανήτη. Πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι είναι πολύ καλύτερο να χρησιμοποιήσει την ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση σε αντίθεση με τη σύνδεση με μια σταθερή υπηρεσία όπως το NBN.

Τα οικιακά προγράμματα ασύρματης ευρυζωνικότητας μοιράζονται πολλές ομοιότητες με τα σχέδια κινητής ευρυζωνικότητας Ωστόσο, τα ασύρματα προγράμματα έχουν περισσότερα δεδομένα, προσφέροντας έως και 200 ​​GB ανά μήνα. Επιπλέον, τα προγράμματα ασύρματης ευρυζωνικότητας θα συνοδεύονται από δρομολογητή Wi-Fi, ο οποίος θα είναι συγκρίσιμος με αυτόν που χρησιμοποιείτε όταν συνδέεστε με το NBN. Αυτά είναι ισχυρά κομμάτια υλικού που σας επιτρέπουν να λαμβάνετε σήμα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

Τα προγράμματα ασύρματης ευρυζωνικότητας είναι λίγο πιο ακριβό από αυτό που θα πληρώσατε για τα σχέδια NBN. Ωστόσο, καθώς αρχίζουν να χρησιμοποιούν περισσότεροι άνθρωποι, αναμένεται ότι η τιμή αυτών των σχεδίων θα αρχίσει να μειώνεται.

FAQ: Πώς μπορώ να επιλέξω το καλύτερο σχέδιο Internet?

Έχουμε μια σύντομη επισκόπηση των καλύτερων ISPs στην Αυστραλία. Τώρα, θα θέλαμε να συζητήσουμε μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα νέο σχέδιο Internet για το σπίτι σας. Υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Περιλαμβάνουν:

 • Το ποσό των δεδομένων που θα χρειαστείτε
 • Η ταχύτητα του σχεδίου σας NBN
 • Υπογραφή συμβολαίου ή όχι

Πόσα δεδομένα χρειάζομαι για το σχέδιο ISP μου?

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό θα διαφέρει από το νοικοκυριό στο νοικοκυριό. Το 2018, το μέσο αυστραλιανό νοικοκυριό χρησιμοποίησε περίπου 85 GB ευρυζωνικών δεδομένων κάθε μήνα. Τούτου λεχθέντος, οι περισσότεροι βλέπουν το Διαδίκτυο ως χρησιμότητα. Κανείς δεν θα ήθελε να αγοράσει ένα σταθερό ποσό ηλεκτρικής ενέργειας γνωρίζοντας ότι αν πήγαν πάνω από αυτό το σταθερό ποσό, η ηλεκτρική ενέργεια θα απενεργοποιηθεί. Ομοίως, οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν το Internet τους να είναι πάντα σε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι επιλέγουν απεριόριστα δεδομένα.

Πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή?

Εάν αισθάνεστε ότι τα απεριόριστα δεδομένα δεν είναι σωστά για εσάς, ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε πόσο μεγάλο είναι ένα σχέδιο δεδομένων που χρειάζεστε είναι να κοιτάξετε τους παλιούς λογαριασμούς σας στο Internet. Αυτά συνήθως έχουν τη μηνιαία χρήση σας. Εάν δεν έχετε αντίγραφο σε χαρτί, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στον ιστότοπο του ISP σας.

Βήματα για την ελαχιστοποίηση της χρήσης δεδομένων

Εάν είστε σοκαρισμένοι από το ποσό των δεδομένων που χρησιμοποιείτε και θέλετε να πληρώσετε για ένα φθηνότερο σχέδιο, μπορείτε να κάνετε κάποια τσιμπήματα στη χρήση του Internet σας. Για παράδειγμα, στα κοινωνικά μέσα, ορίστε τα βίντεο να μην πραγματοποιούνται αυτόματα. Επιπλέον, ελέγξτε την ποιότητα ροής Netflix. Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα, τόσο περισσότερα δεδομένα χρησιμοποιείτε. Εάν κάνετε λήψη ταινιών, τα κατεβάστε σε SD αντί σε HD. Μια ταινία υψηλής ποιότητας σε iTunes είναι περίπου 4 GB, ενώ μια ταινία ποιότητας SD είναι περίπου 1,5 GB.

Πόσο γρήγορα πρέπει να είναι το σχέδιο σας NBN?

Αυτό μπορεί να είναι μια δύσκολη ερώτηση για τους Αυστραλούς, διότι για πολύ καιρό δεν επιλέξαμε πόσο γρήγορα ήταν η σύνδεσή μας στο διαδίκτυο. Ωστόσο, τώρα το NBN μας δίνει μια επιλογή.

Υπάρχουν δύο παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν καθορίζουμε πόσο γρήγορα αρκεί για εμάς. Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να σκεφτούμε είναι η ταχύτητα NBN από το πλεονέκτημα του πόσο γρήγορα μπορούμε να κατεβάσουμε τα πράγματα. Στη συνέχεια, θέλουμε να σκεφτούμε τη μέγιστη χωρητικότητα των συνδέσεών μας.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι επιλέξαμε το φθηνότερο σχέδιο NBN 12. Παίρνουμε 12 Mbps. Ωστόσο, στο σπίτι μας έχουμε έξι άτομα που είναι συχνά στο Διαδίκτυο. Εάν όλοι είναι σε απευθείας σύνδεση ταυτόχρονα, κάθε άτομο παίρνει μόνο περίπου 2 Mbps το καθένα, το οποίο δεν είναι τίποτα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, συνιστούμε να λάβετε ένα σχέδιο NBN 50. Αυτό θα επιτρέψει σε μια τετραμελή οικογένεια να συνδεθεί με το Internet με καλή ταχύτητα. Σίγουρα, θα εξοικονομήσετε μερικά επιπλέον δολάρια αγοράζοντας μια πιο αργή υπηρεσία. Ωστόσο, όταν όλοι στην οικογένεια αγωνίζονται για να μεταδώσουν το Netflix, να παρακολουθήσουν βίντεο στο YouTube ή να παίξουν online παιχνίδια, θα συνειδητοποιήσετε ότι τα λίγα επιπλέον δολάρια που έχετε αποθηκεύσει δεν αξίζει τον κόπο.

Πρέπει να πάρουμε ένα σχέδιο ISP με σύμβαση?

Η απάντηση εξαρτάται από το τι θέλετε από το Internet σας.

Τα οφέλη της δωρεάν σύμβασης

Μπορεί να θέλετε ένα συμβόλαιο ελεύθερο σχέδιο μηνός-μήνα, επειδή δεν είστε κλειδωμένοι σε αυτό για τη μακρά μεταφορά. Θα χρειαστεί να πληρώσετε μια προκαθορισμένη χρέωση και πιθανόν να χρεωθείτε για το δρομολογητή και το μόντεμ σας. Αλλά μπορείτε να ακυρώσετε την υπηρεσία σας ελεύθερα. Εάν δεν σας αρέσει ο παροχέας σας, μπορείτε να προχωρήσετε ανά πάσα στιγμή. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για τους ανθρώπους που σκέφτονται να δοκιμάσουν έναν νέο πάροχο που δεν είναι αυτοπεποίθηση.

Θα μπορείτε επίσης να αλλάξετε εύκολα παρόχους εάν βρείτε μια καλύτερη συμφωνία. Ωστόσο, εάν η νέα συμφωνία που βρίσκεστε είναι επίσης συσταθεί σε μηνιαία βάση, θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα άλλο ακριβό πάγιο. Εδώ στην Αυστραλία η αγορά ευρυζωνικών επικοινωνιών δεν είναι τόσο ισχυρή όσο η αγορά των smartphone μας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός, οπότε πιθανότατα δεν θα δείτε μια τεράστια διακύμανση των τιμών από έναν πάροχο σε άλλο εκτός αν υπάρχει συμφωνία.

Οφέλη από τη σύναψη μιας σύμβασης

Αν πάτε τη διαδρομή της σύμβασης, ο ISP σας θα σας κλειδώσει για 12 με 24 μήνες. Ωστόσο, πιθανότατα θα εξοικονομήσετε χρήματα με την πάροδο του χρόνου. Μερικά από τα προνόμια που παίρνετε για την υπογραφή μιας σύμβασης θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μη καταβολή ενός τέλους εγκατάστασης, λήψη ενός δωρεάν ή μειωμένου μόντεμ, καθώς και φθηνότερη μηνιαία τιμή.

Οι μακροπρόθεσμες συμβάσεις συνήθως έρχονται με κάποιο είδος μπόνους. Μπορεί να περιλαμβάνουν τηλεόραση, φορητό υπολογιστή ή πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες. Ενώ όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου χρησιμοποιούν συμβάσεις, μόνο μερικές εργασίες σε μηνιαία βάση.

Ελπίζουμε να απολαύσατε την ανασκόπηση των κορυφαίων δέκα καλύτερων ISP στην Αυστραλία. Όπως πάντα, αγαπάμε να ακούμε από τους αναγνώστες μας. Ενημερώστε μας την εμπειρία σας με τους διάφορους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου που χρησιμοποιήσατε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Προσθέστε τη δική σας κριτική:

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανεξάρτητη έρευνα προϊόντων ώστε να βοηθήσουμε τους αναγνώστες μας να λαμβάνουν αποφάσεις. Τούτου λεχθέντος, θέλουμε επίσης να ακούσουμε τις απόψεις σας. Δεχόμαστε μεμονωμένες κριτικές που είναι ενημερωτικές και μη διαφημιστικές. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα δημοσιεύσουμε την αναθεώρησή σας. Οι διαφημιστικές αναθεωρήσεις από τις ίδιες τις εταιρείες δεν θα δημοσιευθούν. Ευχαριστώ!

--- Επιλέξτε ταχύτητα ---
Μέση τιμή
Αργός
Γρήγορα
?>

--- Παρακαλώ επιλέξτε Usability ---
Εύχρηστος
Ελαφρώς περίπλοκη
Πολύ περίπλοκο
?>

Κάνοντας κλικ στο παρακάτω κουμπί, αναγνωρίζω ότι έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΟΥ

0
6858

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me