Safe Password Review – Ένα από τα καλύτερα εργαλεία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Open Source

Safe Password Review - Ένα από τα καλύτερα εργαλεία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Open Source

Εργάζομαι στην τεχνολογία, αλλά αντιστάθηκα στα εργαλεία διαχείρισης κωδικών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέχρι πρόσφατα πραγματικά. Φαινόταν σαν ένα περιττό επιπλέον βήμα για να πάρετε όταν οι σημαντικοί κωδικοί μου αποθηκεύτηκαν σε ένα Post-It στο πορτοφόλι μου. Πριν προχωρήσετε πολύ βαθιά, ξέρετε ότι ήταν πραγματικά αποθηκευμένα στο κεφάλι μου, επειδή έχω μεγάλη μνήμη (ή έτσι σκέφτηκα), και το πορτοφόλι ήταν απλώς αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που πήρα διάσειση από ράγκμπι.

Στη συνέχεια ήρθε η ημέρα που ένα από τα Οι ιστοσελίδες του WordPress που είχα μόλις πάρει στο διαδίκτυο έχουν χάσει. Ένας συνεργάτης εργασίας επεσήμανε ότι πρέπει να πάρω τις δικές μου συμβουλές και να σκληρύνω τους κωδικούς μου στο συνηθισμένο προτεινόμενο πρότυπο: τουλάχιστον οκτώ χαρακτήρες αποτελούμενοι από κεφαλαία και πεζά γράμματα, αριθμούς, ειδικούς χαρακτήρες, blah blah.

Με συνειδητό τρόπο, συνειδητοποίησα ότι οι κωδικοί μου ήταν ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΙ βίαιες επιθέσεις δυνάμεων. Η βελτίωση τους θα απαιτούσε κάτι καλύτερο από τη δύναμη του εγκεφάλου μου.

"Πάρτε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης", είπε ο φίλος μου. Ήμουν τόσο τρελός στο χαράκι που αποφάσισα ότι δεν θα έβλαπτε να ερευνήσω μερικούς.

Αυτό που βρήκα είναι ότι υπάρχουν περίπου ένα δισεκατομμύριο και μία επιλογές, αλλά τόσοι πολλοί στερούνται τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ή απαιτούν από εσάς να εγγραφείτε για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε πραγματικά και στη συνέχεια καταλήγετε να πληρώνετε για πράγματα δεν θέλετε ή δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ.

Μεγάλη ιστορία σύντομη. Εγκαταστήθηκα στο Password Safe και εδώ γιατί.

Επισκόπηση ασφαλούς με κωδικό πρόσβασης

Ενώ η διεπαφή του Password Safe είναι εύκολη στη χρήση, μην αφήνετε να σας ξεγελάσει να σκέφτεστε ότι είναι ένα αστείο του προγράμματος επειδή δεν είναι. Η ενεργή κοινότητα οικοδόμων / προγραμματιστών είναι εκεί για να βοηθήσει όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Από τώρα, υπάρχουν ακόμη και ανεπίσημες εφαρμογές για Android και iOS, κάτι που μου φαίνεται πολύ cool.

Πλεονεκτήματα - τι θα αγαπήσετε
  • Εύχρηστη και εύκολη στη χρήση
  • Υποστηρίζεται από μια ζωντανή κοινότητα ανοιχτού κώδικα
  • Απολύτως δωρεάν
  • Μπορεί να χειρίζεται πολλούς θόλους
  • Κρυπτογράφηση τοπικών δεδομένων
Μειονεκτήματα - Τι μπορεί να βελτιωθεί
  • Μόνο μια χούφτα επιλογές εισαγωγής
  • Περιορίζεται μόνο στην αποθήκευση κωδικών πρόσβασης

Είναι ασφαλής με κωδικό πρόσβασης?

Ναί. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με πολλά χαρακτηριστικά που το καθιστούν διαφανή και ασφαλή.

κλείδωμα ασφαλείας

Είναι το Open Source. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πάρετε το λόγο του σχεδιαστή ως ευαγγέλιο ότι το πρόγραμμα είναι ασφαλές. Μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε τον πηγαίο κώδικα, να το αναθεωρήσετε μόνοι σας ή να έχετε κάποιον με περισσότερη εμπειρία στην περιοχή να το αναθεωρήσει. Εάν έχετε τις τεχνικές μπριζόλες, μπορείτε να βάλετε το πρόγραμμα μαζί χρησιμοποιώντας τα αρχεία προέλευσης που έχουν ληφθεί αντί των αρχείων Password Safe offers.

Επίσης, ο Κωδικός Ασφαλείας δεν διαθέτει μηχανισμό ανάκτησης ούτε υπάρχει πίσω backdoor - κάτι καλό. Αυτό σημαίνει ότι εκτός αν ένα άτομο έχει το κύριο κλειδί, είναι αδύνατο να έχουν πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασής σας. Αυτό περιλαμβάνει προγραμματιστές και χρήστες.

Έλεγχοι ακεραιότητας αρχείων σημαίνει ότι ο εισβολέας δεν μπορεί να τροποποιήσει προστατευμένα αρχεία χωρίς να γνωρίζει τη κύρια φράση πρόσβασης. Τα αντίγραφα ασφαλείας των προηγούμενων βάσεων δεδομένων γίνονται αυτόματα. Οι χρήστες έχουν πλήρη έλεγχο του αριθμού των αντιγράφων ασφαλείας καθώς και όπου αποθηκεύονται.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ασφαλή κωδικό πρόσβασης

Το Password Safe σάς επιτρέπει αποθηκεύστε όλους τους κωδικούς πρόσβασης σε μια ενιαία βάση δεδομένων κωδικών πρόσβασης, ή μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές βάσεις δεδομένων για διαφορετικούς σκοπούς, αν θέλετε. Μπορώ να δω πού θα ήταν χρήσιμο να έχουμε μια βάση δεδομένων για εργασία και μια άλλη για προσωπική χρήση.

Οι βάσεις δεδομένων μπορούν να μετακινούνται μεταξύ συστημάτων, εφόσον κάθε σύστημα χρησιμοποιεί την ίδια έκδοση του Password Safe. Ας πάρουμε μια γρήγορη περικοπή ρυθμίσετε το λογισμικό επάνω.

Όταν χρησιμοποιείτε τον κωδικό ασφαλείας για πρώτη φορά, θα το κάνετε επιλέξτε το νέο κουμπί βάσης δεδομένων.

κωδικός πρόσβασης ασφαλή νέα εγγραφή

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί επιλέξτε τη θέση στην οποία θέλετε να αποθηκεύσετε τη νέα σας βάση δεδομένων καθώς και η όνομα που θέλετε να αντιστοιχίσετε στη βάση δεδομένων.

pwsafe db τοποθεσία

Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κύριο κωδικό πρόσβασης. Αυτό θα χρησιμοποιήσετε για να κρυπτογραφήσετε και να κλειδώσετε όλο το περιεχόμενο μέσα στο νέο σας ασφαλιστικό.

είσοδος ασφαλούς με κωδικό πρόσβασης

Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τον αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης, υπάρχουν διάφορα διαθέσιμα εργαλεία. Πολλά από αυτά απαιτούν την τοποθέτηση πληροφοριών στο πρόχειρο σας και άλλα επιτρέπουν τη λειτουργία αυτόματου τύπου αυτοματοποιεί τη μεταφορά των κωδικών πρόσβασής σας σε φόρμες ιστού.

Για να χρησιμοποιήσετε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, μπορείτε ανοίξτε τον Κωδικό Ασφαλείας. Στη συνέχεια, επιλέξτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

pwsafe αποθηκευμένη σύνδεση

Επιλέξτε το εικονίδιο ονόματος χρήστη για τη γραμμή εργαλείων. Αντίστροφα, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στην οθόνη και επιλέξτε "αντιγραφή ονόματος χρήστη στο πρόχειρο". Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση Control + U και στη συνέχεια να επικολλήσετε το όνομα χρήστη στο επιθυμητό πεδίο.

pwsafe όνομα χρήστη

Για να επιλέξετε τον κατάλληλο κωδικό πρόσβασης, κάντε κλικ στο εικονίδιο κωδικού πρόσβασης από τη γραμμή εργαλείων ή κάντε δεξί κλικ και στη συνέχεια επιλέξτε "αντιγραφή κωδικού πρόσβασης στο πρόχειρο". Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το Control + C για να επικολλήσετε τον κωδικό πρόσβασης στο επιθυμητό πεδίο.

εικονίδιο κωδικού πρόσβασης pwsafe

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

pwsafe προσαρμογή

Το Password Safe καθιστά εύκολη τη δημιουργία και την επεξεργασία των συνδέσεων, αφού το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα όνομα χρήστη, ένας κωδικός πρόσβασης και η θέση όπου πρέπει να αποθηκευτεί η νέα ομάδα πληροφοριών. Μπορείτε να ορίσετε ημερομηνίες λήξης για τους κωδικούς πρόσβασής σας, η οποία παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας, κάνοντάς σας να τις αλλάζετε συχνά.

Μια ταλαιπωρία, ίσως, αλλά μια μεγάλη ιδέα.

Υπάρχουν πολιτικές προσαρμόσιμων κωδικών πρόσβασης που σας επιτρέπουν να αλλάζετε τακτικά τους κωδικούς σας με συχνότητα της επιλογής σας.

Οι λειτουργίες αυτόματης συμπλήρωσης και αυτόματης σύνδεσης καθιστούν εύκολη τη χρήση των κωδικών πρόσβασής σας. Η γεννήτρια κωδικών δημιουργεί αυτόματα σύνθετους και ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης βάσει των κριτηρίων που ορίσατε.

Τόσο δυνατός όσο και πολύπλοκος δεν ενοχλείω να προσπαθώ να τα θυμηθώ. Δεν αξίζει την προσπάθεια.

Μερικά άλλα χαρακτηριστικά που αξίζουν να αναφέρουμε περιλαμβάνουν το επιλογή εγκατάστασης του λογισμικού σας σε μια μονάδα USB και η λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρης της βάσης δεδομένων και να την αποθηκεύσετε σε ασφαλή τοποθεσία, αν κάτι πάει στραβά.

Περιορισμοί

Password Safe είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που δεν κοστίζει τίποτα και μπορεί να πάρει μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να το κατεβάσετε και να το ρυθμίσετε. Το μόνο μειονέκτημα είναι αυτό αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μόνο για συστήματα Windows. Επίσης, μην σπαταλάτε χρόνο ψάχνοντας για αναβαθμίσεις επειδή δεν υπάρχουν. Κανονικά, αυτό θα με αφορά, αλλά το πράγμα είναι τόσο νεκρό απλό και εύκολο στη χρήση που η τρέχουσα έκδοση θα πρέπει να δουλεύει καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κωδικός ασφαλείας με κωδικό πρόσβασηςΕκεί οι περιορισμοί τελειώνουν για όλους τους πρακτικούς σκοπούς. Μια λέξη για την εξυπηρέτηση των πελατών? δεδομένου ότι πρόκειται για λύση ανοικτού κώδικα, η κύρια μέθοδος υποστήριξης είναι στα φόρουμ, κάτι που δεν είναι κακό. Εγώ, για ένα, θα προτιμούσα να επιλέξω το μυαλό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το προϊόν από εκείνους που προσέλαβε μια εταιρεία για να μιλήσει γι 'αυτό. Ακριβώς την προτίμησή μου.

Αφού εγκαταστήσετε το λογισμικό και δοκιμάσετε να το οδηγήσετε για λίγες μέρες, είμαι εδώ για να πω ότι δεν μπορώ να βρω έναν μόνο λόγο να συνεχίσω να ψάχνω. Password Safe είναι ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα ήθελα αλλά έχω γίνει περίεργο.

Μετά από εκτεταμένες προσωπικές δοκιμές, μπορώ να το πω Password Safe είναι ένας εξαιρετικός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που ανταγωνίζεται ακόμη και την απόδοση της επιμελημένης λίστας μας τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Για τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των χρηστών, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα πρέπει να κοιτάξετε αλλού.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me