VeraCrypt αναθεώρηση: Ένα εξαιρετικό λογισμικό κρυπτογράφησης δίσκων ανοικτού κώδικα

Αν ψάχνετε για μια λύση κρυπτογράφησης και το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι το πράγμα σας, μην ψάξετε άλλο.


σχεδιασμός λογότυπου veracryptΕάν έχετε φαγούρα για να κρυπτογραφήσετε ορισμένα δεδομένα, το VeraCrypt είναι ένα λογισμικό κρυπτογράφησης δίσκων ανοιχτού κώδικα το οποίο απλά θα μπορούσε να προσφέρει τη μύτη.

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

 • Η δυνατότητα δημιουργίας ενός εικονικού κρυπτογραφημένου δίσκου μέσα σε ένα αρχείο και στη συνέχεια να τοποθετηθεί ο εικονικός κρυπτογραφημένος δίσκος σαν να ήταν πραγματικός δίσκος
 • Κρυπτογραφήστε ένα ολόκληρο διαμέρισμα ή μια συσκευή αποθήκευσης, όπως μια μονάδα flash ή έναν σκληρό δίσκο
 • Η δυνατότητα κρυπτογράφησης ενός διαμερίσματος ή μιας μονάδας, εάν είναι εγκατεστημένα τα Windows
 • Η αγωγιμότητα και η παραλληλισμός καθιστούν δυνατή την ανάγνωση και την εγγραφή δεδομένων με την ίδια ταχύτητα όπως και αν η μονάδα δεν ήταν κρυπτογραφημένη
 • Οι σύγχρονοι επεξεργαστές επιτρέπουν την επιτάχυνση της κρυπτογράφησης
 • Παρέχει αληθοφανή δυσπιστία εάν αναγκαστήκατε να αποκαλύψετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Οι κρυμμένοι τόμοι και τα κρυφά λειτουργικά συστήματα παρέχουν πρόσθετη προστασία

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ας βουτήξουμε βαθύτερα και να το καταστήσουμε ξεκάθαρο.

Τι κάνει το VeraCrypt για εσάς?

veracrpyt flowchartΤο VeraCrypt βελτιώνει και ενισχύει την ασφάλεια των αλγορίθμων χρησιμοποιείται όταν τα συστήματα και τα διαμερίσματα είναι κρυπτογραφημένα. Αποτελούνται ουσιαστικά από ανοσία στις νέες εξελίξεις στην περίπτωση βίαιων επιθέσεων δυνάμεων.

Πρόκειται για λογισμικό κρυπτογράφησης ανοικτού πηγαίου κώδικα. Μπορεί να κρυπτογραφήσει φακέλους, αρχεία και συστήματα. Σας παρέχει επιπλέον προστασία από κλοπή δεδομένων και διαρροές δεδομένων. Δημιουργήθηκε ένας τρόπος αντιμετώπισης ορισμένων προβλημάτων ασφαλείας και τρωτών σημείων που παρατηρήθηκαν με το TrueCrypt.

Άλλα χαρακτηριστικά του VeraCrypt περιλαμβάνουν:

 • Προστασία από επιθέσεις ψυχρής εκκίνησης
 • Δεν υπάρχει πρόσβαση στο Backdoor
 • Δημιουργεί τόμους κρυπτογράφησης On-The-Fly
 • Σταματά τη διαρροή δεδομένων
 • Αποτρέπει την κλοπή δεδομένων

Η δυνατότητα παραγωγής όγκων κρυπτογράφησης επί τόπου σημαίνει ότι τα δεδομένα κρυπτογραφούνται αυτόματα μόλις πριν αποθηκευτούν. Και τα δεδομένα σας αποκρυπτογραφούνται αμέσως καθώς φορτώνονται. Δεν απαιτείται πρόσθετη παρέμβαση από μέρους σας. Κανένα στοιχείο που είναι αποθηκευμένο μέσα σε έναν κρυπτογραφημένο τόμο μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί ή να διαβαστεί αν ο χρήστης δεν έχει τον σωστό κωδικό πρόσβασης, τα κλειδιά κρυπτογράφησης ή το αρχείο κλειδιού. Μπορείτε να κρυπτογραφήσετε ένα ολόκληρο σύστημα αρχειοθέτησης, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων φακέλων, των ονομάτων αρχείων, του συνόλου του περιεχομένου κάθε αρχείου, των μεταδεδομένων, του ελεύθερου χώρου και άλλων.

Γιατί προτιμάμε το VeraCrypt για τον ανταγωνισμό

Το VeraCrypt και το BitLocker ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Προτιμάμε το VeraCrypt επειδή είναι ανοιχτού κώδικα και είναι εύκολα προσβάσιμο. Με το BitLocker, πρέπει να εκτελείτε Windows 10 Pro για να μπορείτε να σκεφτείτε ακόμη και τη χρήση του προγράμματος. Οι περισσότεροι άνθρωποι που βγαίνουν και αγοράζουν έναν νέο υπολογιστή πρόκειται να πάρουν κάτι που έχει μια εγχώρια έκδοση των Windows σε αυτό. Το VeraCrypt μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί και να εγκατασταθεί στα Windows καθώς και σε πλήθος άλλων λειτουργικών συστημάτων.

Veracrypt οδηγός δημιουργίας τόμου

Το VeraCrypt είναι εύκολο στη χρήση. Απλά πρέπει να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα και να περάσετε από τη διαδικασία εγκατάστασης. Ακόμη και τα μη τεχνολογικά καταλαβαίνω άτομα μπορούν να το καταλάβουν. Δεν είναι προϊόν με το κλειδί στο χέρι. Με αυτό εννοούμε ότι για να μπορέσει το προϊόν να λειτουργήσει, δεν είναι απλά θέμα εναλλαγής ενός πλαισίου ελέγχου. Θα πρέπει να πάτε στη διαδικασία δημιουργίας ενός δίσκου αποκατάστασης σε περίπτωση που όλα πάνε άσχημα.

Το VeraCrypt σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό σύστημα αποτυχίας. Εάν είστε αναγκασμένοι να αποκρυπτογραφήσετε, πρέπει μόνο να αποκρυπτογραφήσετε το λειτουργικό σας σύστημα, αλλά τα δεδομένα σας μπορούν να παραμείνουν κρυπτογραφημένα. Βασικά, αυτό που παίρνουμε είναι ότι το VeraCrypt είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό, θα πρέπει να είστε πρόθυμοι πραγματικά να το μάθετε και να το χρησιμοποιήσετε. Αλλά μόλις καταλάβετε μερικές απλές διαδικασίες, θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με λίγη ή χωρίς πρόσθετη προσπάθεια.

Σημείο αναφοράς

Το VeraCrypt έρχεται εξοπλισμένο με ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να συγκρίνετε τους υποστηριζόμενους αλγόριθμους κρυπτογράφησης. Με αυτό τον τρόπο, ξέρετε ποιοι αλγόριθμοι θα το κάνουν σας παρέχει την καλύτερη απόδοση.

Μπορείτε να επιλέξετε τον υποστηριζόμενο αλγόριθμο κρυπτογράφησης που θέλετε όταν δημιουργείτε νέα κοντέινερ ή κρυπτογραφείτε τόμους στο σύστημα. Συνιστούμε να επιλέξετε έναν από τους γρήγορους αλγορίθμους, καθώς θα επιταχύνει δραστικά τη διαδικασία κρυπτογράφησης.

VeraCrypt: Ένα προϊόν που εστιάζει στην ασφάλεια

μορφής όγκου veracrypt

Τα εργαλεία κρυπτογράφησης είναι τόσο καλά όσο η ασφάλεια που προσφέρουν. Το VeraCrypt υποστηρίζει μια σειρά μεθόδων κρυπτογράφησης. Έχει ισχυρά κλειδιά ασφαλείας. Ένας από τους λόγους για την ισχυρή ασφάλεια του VeraCrypt είναι αυτό τα ίδια άτομα που ανέπτυξαν VeraCrypt ανέπτυξαν επίσης το TrueCrypt.

Υπήρχαν ορισμένα προβλήματα ασφαλείας με το TrueCrypt. Αυτά τα θέματα ασφαλείας εξετάστηκαν στο VeraCrypt, κάνοντας το προϊόν ακόμα πιο ασφαλή.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι το VeraCrypt είναι το τέλειο προϊόν. Υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό και μερικές ανησυχίες σχετικά με την φυσική πρόσβαση Και ενώ είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι οι προγραμματιστές της VeraCrypt έχουν κάνει πολλά για να αντιμετωπίσουν θέματα που καθιστούσαν TrueCrypt λιγότερο ασφαλή από ό, τι ήθελαν να είναι, Το VeraCrypt εξακολουθεί να έχει ορισμένα ζητήματα ασφάλειας που ο προγραμματιστής θα πρέπει να αντιμετωπίσει.

Οι προγραμματιστές του VeraCrypt δεν υποστηρίζουν το TMP. Αυτό συμβαίνει επειδή το TMP έχει συμβιβαστεί στο παρελθόν. Δεν είναι ένα εύκολο κατόρθωμα, αλλά έχει γίνει. Υπάρχουν πολλά καλά προγράμματα κρυπτογράφησης εκεί έξω. Το γεγονός είναι ότι η VeraCrypt είναι ισχυρότερη. Παρέχει μια απρόσκοπτη και διαφανή επιλογή για όσους ενδιαφέρονται για κρυπτογράφηση δίσκων.

Η δύναμη της αληθοφάνειας

επιλογές κρυπτογράφησης veracryptΈνα από τα πιο ισχυρά οφέλη της VeraCrypt είναι ότι έχετε αληθοφανής δυσπιστία. Με άλλα λόγια, μπορείτε να αρνηθείτε τη γνώση ότι έχετε ευαίσθητες πληροφορίες στον υπολογιστή σας, επειδή δεν υπάρχει τρόπος να αποδείξετε ότι αυτές οι ευαίσθητες πληροφορίες υπάρχουν στον υπολογιστή σας. Φυσικά, το άτομο ή ο οργανισμός που σας κατηγορεί μπορεί να υποθέσει ότι από τη στιγμή που κρυπτογραφείτε τα δεδομένα σας, προστατεύετε κάτι ευαίσθητο. Αλλά δεν υπάρχει τρόπος να το αποδείξουμε.

Το VeraCrypt καθιστά δυνατή την αδιαμφισβήτητη δυσπιστία επιτρέποντάς σας να αποκρύψετε έναν τόμο εντός άλλου όγκου που είναι αόρατο. Το VeraCrypt σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε ένα κρυπτογραφημένο λειτουργικό σύστημα. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αποδειχθεί ότι υπάρχει ένας κρυμμένος τόμος ή ένα κρυφό λειτουργικό σύστημα, επομένως, αληθοφανής δυσπιστία.

Μια συσκευή που είναι κρυπτογραφημένη χρησιμοποιώντας VeraCrypt ή ένα διαμέρισμα που είναι κρυπτογραφημένο θα έχει τυχαία δεδομένα χωρίς τύπο υπογραφής που θα έδινε ένδειξη ότι τα δεδομένα που περιέχει δεν είναι τυχαία. Και είναι αδύνατο να αποδειχθεί ότι ένα κρυπτογραφημένο διαμέρισμα ή κρυπτογραφημένη συσκευή είναι ένας κρυπτογραφημένος τόμος VeraCrypt.

Τι είναι ένα κρυφό λειτουργικό σύστημα?

Η δημιουργία ενός κρυφού λειτουργικού συστήματος καθιστά δυνατή τη διατήρηση εύλογης δυσπιστίας. Εφόσον ακολουθείτε τις οδηγίες σχετικά με τη δημιουργία του κρυμμένου λειτουργικού συστήματος, η ύπαρξη του λειτουργικού συστήματος θα πρέπει να είναι αδύνατο να αποδειχθεί. Ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλιστεί μια αξιοπιστία deniability όταν πρόκειται για το κρυφό λειτουργικό σύστημα δημιουργεί ένα λειτουργικό σύστημα αποτυχία.

veracrypt όγκος κρυπτογράφησηςΤο VeraCrypt δημιουργεί έναν φορτωτή εκκίνησης που είναι αποθηκευμένος στη δισκέτα ανάκτησης VeraCrypt ή κάπου στο σύστημα, αλλά δεν είναι κρυπτογραφημένος. Έτσι, προφανώς, αν ο φορτωτής εκκίνησης είναι εκεί, πρέπει επίσης να υπάρχει ένα σύστημα που έχει κρυπτογραφηθεί από το VeraCrypt κάπου στον υπολογιστή.

Το VeraCrypt σας βοηθά να το κάνετε αυτό, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε ένα δεύτερο κρυπτογραφημένο λειτουργικό σύστημα ενώ δημιουργείτε το πραγματικό κρυφό λειτουργικό σύστημα. Το σύστημα θαλαμηγών δεν θα είχε καμία ευαίσθητη πληροφορία σε αυτό. Δεν είναι εγκατεστημένο σε κρυμμένο τόμο, οπότε η ύπαρξη είναι σαφής για όλους. Με αυτόν τον τρόπο, αν κάποιος προσπαθήσει να σας αναγκάσει να αποκαλύψετε τον κωδικό επαλήθευσης πριν από την εκκίνηση, μπορείτε. Το μόνο που θα εκθέσετε είναι το δολάριό σας.

Κατά κανόνα, εάν πρόκειται να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό σύστημα αποτυχιών, πρέπει να το χρησιμοποιείτε συχνά ή αλλιώς κάτι μπορεί να φαίνεται ύποπτο. Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε το λειτουργικό σας σύστημα δεματοποίησης όταν ασχολείτε με δραστηριότητες που δεν έχουν καμία σχέση με ευαίσθητα δεδομένα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι το άτομο που προσπαθεί να αποκαλύψει τα ευαίσθητα δεδομένα σας, για να παρατηρήσει ότι το λειτουργικό σας σύστημα δεν χρησιμοποιείται, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ύποπτη ύπαρξη κάποιου κρυμμένου συστήματος στον υπολογιστή.

veracryp χωρισμός μαρμελάδαςΜπορείτε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας στο διαμέρισμα μπαλαντέρ και να μην ανησυχήσετε ότι ο κρυμμένος όγκος σας πρόκειται να υποστεί ζημιά καθόλου, επειδή το σύστημα δεν είναι εγκατεστημένο στον εξωτερικό τόμο. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή σας πρόκειται να έχει δύο κωδικούς ταυτοποίησης πριν από την εκκίνηση που είναι εντελώς ξεχωριστά. Κάποιος θα παραχωρήσει πρόσβαση στο σύστημα μάρκας και το άλλο για το λειτουργικό σύστημα που είναι κρυμμένο στη συσκευή σας.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα έχετε έναν τρίτο κωδικό πρόσβασης για τον εξωτερικό τόμο. Αυτός είναι ένας κανονικός κωδικός πρόσβασης για τον τόμο VeraCrypt που θα μπορούσατε να δώσετε σε οποιονδήποτε χωρίς να τον ενημερώσετε ότι υπάρχει ένας κρυμμένος τόμος ή ένα κρυφό λειτουργικό σύστημα. Συνολικά, θα έχετε τρεις κωδικούς πρόσβασης. Δύο από αυτά μπορούν να δοθούν σε οποιονδήποτε χωρίς να αποκαλύψει το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται για την προστασία των ευαίσθητων κρυπτογραφημένων δεδομένων σας.

συμπέρασμα

Το VeraCrypt είναι ένα μεγάλο εργαλείο προστασίας προσωπικών δεδομένων. Προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας, είναι εύκολο στη χρήση και είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα, οπότε είναι δωρεάν. Το VeraCrypt μπορεί να χρησιμοποιηθεί για Windows, Mac OSx και Linux.

Με το VeraCrypt, ένας μοναδικός κρυπτογραφημένος τόμος μπορεί να προσπελαστεί ταυτόχρονα από πολλά λειτουργικά συστήματα μέσω ενός δικτύου. Ακόμα, με δική της VeraCrypt δεν παρέχει την ίδια προστασία που θα έχετε από τα καλύτερα VPNs γύρω.

Ένα κορυφαίο VPN θα κρατήσει τα δεδομένα της εταιρείας σας ή τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή. Ένα VPN θα κρυπτογραφεί την επικοινωνία μεταξύ των διακομιστών. Όταν μεταφέρονται τα δεδομένα σας, είναι κωδικοποιημένα, έτσι ώστε οι ξένοι δεν μπορούν να το διαβάσουν.

Συνδυασμός Veracrypt και NordVPN - Μέγιστη ασφάλεια + ανωνυμία

Η τοπική σας συσκευή μπορεί να είναι κρυπτογραφημένη, αλλά η διαδικτυακή σας κίνηση εξακολουθεί να μην είναι. Αν ψάχνετε για το τέλειο ζευγάρι, τότε συνιστούμε το NordVPN. Το NordVPN προσφέρει χιλιάδες τοποθεσίες διακομιστών σε πρωταρχικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Έχουν σαφή πολιτική καταγραφής και απαράμιλλη υποστήριξη πελατών.

Το NordVPN είναι ένα εύχρηστο και απλό λογισμικό που αντανακλά τη δέσμευση της εταιρείας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών της. Με αυτό το πρωτεύον VPN, δεν υπάρχουν κρυφές αμοιβές ή ρήτρες. Δεν προσπαθούν να αναβαθμίσουν τα προϊόντα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία σε έως και 6 συσκευές με μία μόνο συνδρομή.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του NordVPN είναι η ιδιόκτητη τεχνολογία που χρησιμοποιούν για να επιτρέψουν στους περισσότερους διακομιστές τους να πάρουν γύρω από γεωγραφικούς περιορισμούς σε υπηρεσίες όπως το Netflix. Μπορείτε να φιλήσετε το geo blocking αντίο.

Επειδή η δικαιοδοσία τους είναι στον Παναμά, προστατεύεστε από ορισμένα κυβερνητικά προγράμματα επιτήρησης που απειλούν να διακυβεύσουν την ιδιωτική σας ζωή.

 • Το NordVPN έχει εκπληκτική υποστήριξη πελατών, προσφέροντας 24ωρη ζωντανή συνομιλία
 • Το NordVPN διαθέτει ειδικούς διακομιστές που επιτρέπουν το torrenting
 • Τα σχέδια του NordVPN κυμαίνονται από 2,99 δολάρια το μήνα έως 11,95 δολάρια το μήνα

NordVPN μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβό από κάποια άλλα VPN στην αγορά, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι με τα VPN, παίρνετε αυτό που πληρώνετε για.

Μην σπαταλάτε το χρόνο σας ή τα χρήματά σας σε υποεπαρτήσεις VPN που στην καλύτερη περίπτωση δεν λειτουργούν ή στη χειρότερη περίπτωση θέτουν το ιδιωτικό σας απόρρητο και την ασφάλεια σας σε κίνδυνο.

Προσθέστε τη δική σας κριτική:

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανεξάρτητη έρευνα προϊόντων ώστε να βοηθήσουμε τους αναγνώστες μας να λαμβάνουν αποφάσεις. Τούτου λεχθέντος, θέλουμε επίσης να ακούσουμε τις απόψεις σας. Δεχόμαστε μεμονωμένες κριτικές που είναι ενημερωτικές και μη διαφημιστικές. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα δημοσιεύσουμε την αναθεώρησή σας. Οι διαφημιστικές αναθεωρήσεις από τις ίδιες τις εταιρείες δεν θα δημοσιευθούν. Ευχαριστώ!

--- Επιλέξτε ταχύτητα ---
Μέση τιμή
Αργός
Γρήγορα
?>

--- Παρακαλώ επιλέξτε Usability ---
Εύχρηστος
Ελαφρώς περίπλοκη
Πολύ περίπλοκο
?>

Κάνοντας κλικ στο παρακάτω κουμπί, αναγνωρίζω ότι έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΟΥ

0
1859

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me