Πλήρης κατάλογος χωρών με αποκλεισμένα VPN (ενημερωμένη έκδοση)

Σε ορισμένες χώρες, σας κοιτάζουμε την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και άλλους, η ελευθερία πρόσβασης στο WHOLE internet δεν έγινε ποτέ κάτι.

Παρόλο που το Διαδίκτυο θεωρείται μια ανοικτή, διεθνής πλατφόρμα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μεμονωμένες χώρες και περιοχές μπορούν θέτουν τους δικούς τους νόμους σχετικά με το πώς λειτουργεί το διαδίκτυο για τους κατοίκους τους.

Πολλές χώρες θέτουν περιορισμούς στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISPs) για να ελέγχουν τον τύπο του περιεχομένου που αποκλείεται μέσω των προγραμμάτων περιήγησης ιστού. Για παράδειγμα, μια κυβέρνηση μπορεί να επιλέξει την απαγόρευση ορισμένων τοποθεσιών κοινής χρήσης αρχείων ή διαδικτυακών αγορών.

Ο ευκολότερος τρόπος για να προσεγγίσετε αυτούς τους τύπους περιορισμών είναι με τη χρήση ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN). Με Πελάτη VPN που έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή ή στην κινητή συσκευή σας, εξακολουθείτε να συνδέεστε στο διαδίκτυο μέσω του τοπικού παροχέα υπηρεσιών ISP ή κινητής τηλεφωνίας, αλλά όλη η επισκεψιμότητά σας μεταφέρεται αμέσως σε διακομιστή τρίτου κατασκευαστή.

Η περίοδος σύνδεσης είναι πλήρως ασφαλής και κρυπτογραφημένη και εσείς είστε η πρωτεύουσα διεύθυνση IP μεταμφιεσμένος σε όλους τους εξωτερικούς ιστότοπους.


Πλήρης κατάλογος χωρών με αποκλεισμένα VPN (ενημερωμένη έκδοση)

Με μια σύνδεση VPN, μπορείτε να ελέγξετε ποια περιοχή βρίσκεται η διεύθυνση IP σας, ανάλογα με τις επιλογές που προσφέρει ο παροχέας υπηρεσιών σας. Για παράδειγμα, εάν ο κεντρικός υπολογιστής VPN σας έχει διακομιστές που έχουν εγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά ή την Αυστραλία, μπορείτε να επιλέξετε να συνδεθείτε σε οποιαδήποτε από αυτές σημεία πρόσβασης και να λάβετε ένα εντοπισμένη διεύθυνση IP. Πολλοί χρήστες VPN εκμεταλλεύονται αυτήν την επιλογή για να συνδεθούν με υπηρεσίες βίντεο συνεχούς ροής ή άλλες εφαρμογές και ιστότοπους που δεν επιτρέπονται στη χώρα τους.

Φυσικά, υπάρχουν ακόμη τρόποι για μια κυβέρνηση να έλεγχο της χρήσης του Διαδικτύου, ακόμη και με τόσες πολλές υπηρεσίες VPN στην αγορά σήμερα. Μπορούν να συνεργαστούν με τους ISP για να αποκλείσουν τις αρχικές σελίδες VPN ή να περιορίσουν πλήρως τις συνδέσεις VPN. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι είδους περιορισμοί επιβάλλονται από διαφορετικές χώρες. Ο παρακάτω κατάλογος δίνεται με τη σειρά των ταχύτερων ταχύτητες στο διαδίκτυο παγκοσμίως.

Νότια Κορέα

σημαία της Νότιας ΚορέαςΗ κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δεν περιορίζεται Χρήση VPN για τους πολίτες της. Ωστόσο, συμμετέχει στη λογοκρισία στο διαδίκτυο, καθώς μπλοκάρει πολλές ιστοσελίδες που σχετίζονται με τη Βόρεια Κορέα ή πορνογραφία.

Νορβηγία

σημαία της ΝορβηγίαςΣτη Νορβηγία, υπάρχουν δεν τοποθετήθηκαν μπλοκ σε ιστότοπους ή πελάτες VPN. Η χώρα θεωρείται ότι έχει πολύ ανοιχτή πολιτική στο διαδίκτυο, αν και οι πρόσφατες αποφάσεις έχουν οδηγήσει στη νορβηγική κυβέρνηση να εμποδίζει αρκετούς από τους κορυφαίους ιστοτόπους κοινής χρήσης αρχείων και χτυπήματος, όπως το The Pirate Bay.

Σουηδία

Σουηδία σημαίαΟι κάτοικοι της Σουηδίας έχουν πλήρη πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό και μπορούν να συνδεθούν με όλες τις υπηρεσίες VPN. Το σύνταγμα της χώρας υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου και του Τύπου και ως εκ τούτου υπάρχει ελάχιστη λογοκρισία στο Διαδίκτυο εντός της Σουηδίας.

Χονγκ Κονγκ

Σημαία του Χονγκ ΚονγκΠαρά το γεγονός ότι βρίσκεται γεωγραφικά εντός της Κίνας, όπου η χρήση του διαδικτύου παρακολουθείται και λογοκρίνεται ιδιαίτερα, οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ έχουν ελεύθερη πρόσβαση στον ανοικτό ιστό. Οι ISP στο Χονγκ Κονγκ δεν περιορίζουν τη χρήση του VPN, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται ο κεντρικός διακομιστής.

Ελβετία

Ελβετία σημαίαΑν και τα δίκτυα VPN δεν έχουν μπλοκαριστεί στην Ελβετία, η χώρα έχει προσθέσει περισσότερα και περισσότερους περιορισμούς στο διαδίκτυο Τα τελευταία χρόνια. Το ομοσπονδιακό ανώτατο δικαστήριο εκδίδει αποφάσεις κατά περίπτωση. Συγκεκριμένα, η χώρα έχει ξεσπάσει σε ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών.

Φινλανδία

Φινλανδία σημαίαΗ χρήση των υπηρεσιών VPN είναι πλήρως νόμιμη για τους πολίτες της Φινλανδίας. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει ορισμένους συστήματα φιλτραρίσματος να αναγκάσει τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να αποκλείσουν ιστότοπους που επικεντρώνονται στην κοινή χρήση αρχείων ή στο online τυχερά παιχνίδια.

Σιγκαπούρη

Σιγκαπούρη σημαίαΗ Σιγκαπούρη θεωρείται ότι έχει σχετικά περιοριστική προσέγγιση της λογοκρισίας στο Διαδίκτυο, αλλά τα εργαλεία VPN δεν αποκλείονται για τους πολίτες της. Σημαντικές τοποθεσίες όπως το The Pirate Bay έχουν μπλοκαριστεί στη Σιγκαπούρη και αρκετές περιπτώσεις ρατσιστικών σχολίων στο διαδίκτυο έχουν οδηγήσει σε ποινικές υποθέσεις.

Ιαπωνία

σημαία της ΙαπωνίαςΟι Ιάπωνες πολίτες έχουν πλήρη πρόσβαση στο διαδίκτυο και μπορούν να κάνουν χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας φιλοξενίας VPN. Αυτό είναι χάρη στους νόμους της για την ελευθερία του λόγου και τον Τύπο. Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου στην Ιαπωνία έχουν θεσπίσει πολιτικές φιλτραρίσματος ακατάλληλου περιεχομένου στους πελάτες τους.

Ηνωμένο Βασίλειο

Ηνωμένο Βασίλειο σημαίαΤα δίκτυα VPN είναι νόμιμα χρήσιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τόσο ανώνυμα όσο νομίζετε. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα νόμο που ονομάζεται Ανακριτική Εξουσία, η οποία απαιτεί από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διατηρούν δεδομένα πελατών και να τα καθιστούν διαθέσιμα σε περιπτώσεις όπου απαιτείται εθνική εποπτεία. Οι εταιρείες VPN που λειτουργούν τους διακομιστές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο συνδέονται με αυτήν την πολιτική, παρόλο που οι πολίτες μπορούν ακόμα να συνδεθούν με κεντρικούς υπολογιστές σε άλλες χώρες.

Στο παρελθόν, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αποκλεισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων, όπου είναι γνωστό ότι φιλοξενούνται πειρατικά περιεχόμενα. Επίσης, μερικοί από τους μεγαλύτερους ISPs του Ηνωμένου Βασιλείου περνούν όλη την κυκλοφορία τους μέσω φίλτρων που θα αποκλείσουν τους παράνομους ιστότοπους και θα εμφανίσουν ένα σφάλμα του προγράμματος περιήγησης ιστού όταν ένας χρήστης προσπαθήσει να τα αποκτήσει πρόσβαση.

Ηνωμένες Πολιτείες

Ηνωμένες Πολιτείες σημαίαΟι πελάτες VPN είναι πλήρως νόμιμοι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ορισμένοι κανονισμοί διαδικτύου μπορούν να ελέγχονται από μεμονωμένα κράτη, αλλά συνολικά οι ΗΠΑ διατηρούν ένα ανοικτή προσέγγιση της λογοκρισίας στο Διαδίκτυο.

Με αυτό είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πρόσφατα επισημανθεί ως ένα εχθρός του Διαδικτύου από ορισμένες διεθνείς ομάδες. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ιστορία της χώρας ηλεκτρονική επιτήρηση στους πολίτες της. Επιπλέον, η τελευταία απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την νομοθεσία για τη δικτυακή ουδετερότητα θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα οι ISP να αποκτήσουν μεγαλύτερη ισχύ για να περιορίσουν την πρόσβαση των πελατών τους.

Ολλανδία

σημαία της ΟλλανδίαςΟι Κάτω Χώρες έχουν μια πολύ ανοικτή προσέγγιση όσον αφορά τη χρήση του Διαδικτύου και δεν θέτει κανένα μπλοκ ή περιορισμούς σχετικά με τη χρήση VPN. Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας διέταξε στο παρελθόν τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να αποκλείσουν ορισμένα εργαλεία κοινής χρήσης αρχείων, όπως το The Pirate Bay, αλλά η ουδετερότητα του δικτύου εξακολουθεί να παραμένει στόχος στις Κάτω Χώρες.

Ρουμανία

ΡουμανίαΗ Ρουμανία έχει δεν υπάρχει ιστορικό περιορισμού της χρήσης των υπηρεσιών VPN. Οι πολίτες της έχουν πλήρη πρόσβαση στο ανοιχτό διαδίκτυο, αναμένοντας σε σπάνιες περιπτώσεις ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών που έχουν φιλτραριστεί από την κυβέρνηση.

Τσεχική Δημοκρατία

Τσεχική σημαίαΟι κάτοικοι της Τσεχικής Δημοκρατίας θεωρούνται ότι έχουν πλήρη ελευθερία όταν πρόκειται για περιήγηση στο Internet, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης κεντρικών υπολογιστών VPN σε άλλες περιοχές. Οι μεμονωμένοι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ στη Δημοκρατία της Τσεχίας μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο φιλτραρίσματος συγκεκριμένων ιστότοπων εάν υποβάλλονται καταγγελίες από τους πελάτες τους.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Σημαία των Ηνωμένων Αραβικών ΕμιράτωνΤα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν συγκεκριμένους νόμους σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες VPN. Παρόλο που τα δίκτυα VPN δεν αποκλείονται εξ ολοκλήρου, οποιαδήποτε δραστηριότητα που εκτελείται μέσω VPN που διαπιστώνεται ότι είναι παράνομη θα οδηγήσει σε ποινή χρόνο φυλάκισης και μεγάλο πρόστιμο.

Δανία

Δανία ΣημαίαΗ κυβέρνηση της Δανίας έχει ποτέ δεν έκανε προσπάθειες να αποκλείσει τις συνδέσεις VPN καταγωγής των συνόρων του. Όσον αφορά το φιλτράρισμα μέσω διαδικτύου, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί του συστήματος ονομάτων τομέα (DNS), κυρίως σε ιστοσελίδες φαρμάκων και εργαλεία κατανομής αρχείων.

Ταϊβάν

Ταϊβάν σημαίαΗ Ταϊβάν προσφέρει στους πολίτες της πλήρη πρόσβαση στο ασύγκριτο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας χρήσης VPN για την κάλυψη διευθύνσεων IP. Οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ στην Ταϊβάν δεν παρακολουθούν την επισκεψιμότητα των πελατών ή αποκλείουν τις υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων.

Λετονία

Λετονία ΣημαίαΤο Σύνταγμα της Λετονίας περιλαμβάνει τα δικαιώματα της ελευθερίας του Τύπου και της ελευθερίας του λόγου. Σαν άποτέλεσμα, οι περιορισμοί στο διαδίκτυο είναι ελάχιστοι στη Λετονία και VPN μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα. Η κυβέρνηση δεν πραγματοποιεί καμία παρακολούθηση της χρήσης των δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους πολίτες τους μέσω του Διαδικτύου.

Βέλγιο

Βέλγιο ΣημαίαΗ κυβέρνηση του Βελγίου δεν έχει ιστορικό περιορισμού της χρήσης των πελατών VPN. Ωστόσο, η χώρα διαθέτει ορισμένους νόμους που απαιτούν ISP φιλτράρω περιεχομένου ιστού που θεωρείται ανήθικο ή παράνομο. Αυτό περιλαμβάνει ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών και εφαρμογές κοινής χρήσης αρχείων.

Καναδάς

Σημαία του ΚαναδάΠαρόλο που υπήρξαν κάποιες εικασίες ότι οι μεγαλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ στον Καναδά ενδέχεται να καταβάλουν προσπάθεια να περιορίσουν τη χρήση του VPN, αυτό δεν συνέβη μέχρι σήμερα. Η κυβέρνηση έχει μια οργάνωση που εργάζεται για να σηματοδοτήσει παράνομους ιστότοπους, αλλά εκτός αυτού του φιλτραρίσματος, έχουν καναδικό πολίτη πλήρη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Ταϊλάνδη

Ταϊλάνδη ΣημαίαΟι υπηρεσίες VPN διατίθενται στην Ταϊλάνδη χωρίς περιορισμούς. Ωστόσο, η χώρα θεωρείται ότι έχει πολύ περιοριστική πολιτική λογοκρισίας, η οποία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Ένα μεγάλο μέρος του φιλτραρίσματος που συμβαίνει στην Ταϊλάνδη σχετίζεται με την πολιτική. Η κυβέρνηση μπορεί να αποκλείσει κάθε ιστότοπο ο οποίος θεωρείται ότι είναι προσβλητικός ή απεριόριστος στον Βασιλιά.

Ιρλανδία

Ιρλανδία ΣημαίαΟι πολίτες της Ιρλανδίας δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη χρήση ενός πελάτη VPN για πρόσβαση σε ασφαλή δίκτυα και κάλυψη της διεύθυνσης IP. Η χώρα έχει ελάχιστους περιορισμούς περιήγησης στο διαδίκτυο, εκτός από μερικούς ιστότοπους που μοιράζονται αρχεία και οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι από την κυβέρνηση.

Λευκορωσία

Λευκορωσία ΣημαίαΗ χώρα της Λευκορωσίας έχει προηγουμένως επισημανθεί ως εχθρός του Διαδικτύου και η κυβέρνησή της έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει τη χρήση των VPN από τους πολίτες της. Η κυβέρνηση κατέχει τον κύριο ISP και διατηρεί τον αυστηρό έλεγχο του τρόπου με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Διαδίκτυο. Πρόσφατα, οι δικτυακοί τόποι VPN έχουν συγκεντρωθεί μαζί με τους πελάτες που χτυπάνε από τις αρχές της Λευκορωσίας. Οι πολίτες μπορούν να τιμωρούνται για τη χρήση πελατών VPN ή για την προσπάθεια πρόσβασης σε συγκεκριμένους ξένους ιστότοπους.

Ιράκ

Η σημαία του ΙράκΣτο Ιράκ, οι πάροχοι VPN απαγορεύονται γενικά. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια πρόσβασης στην αρχική σελίδα ενός παρόχου VPN ή οποιαδήποτε προσπάθεια να ξεκινήσει μια σύνδεση πελάτη VPN θα τερματιστεί από τον ISP. Αν μπορείτε να βρείτε μια υπηρεσία VPN που παρακάμπτει τους περιορισμούς, να γνωρίζετε ότι η δραστηριότητά σας θα παρακολουθείται και θα μπορούσατε να είστε διώκονται για τη χρήση ενός VPN.

Ιράν

Η σημαία του ΙράνΗ ιρανική κυβέρνηση έχει αυστηρή νομοθεσία όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν VPN. Δεν είναι τεχνικά παράνομοι, αλλά οι πολίτες είναι επιτρέπεται μόνο να εγγραφείτε για υπηρεσίες VPN που έχουν προηγουμένως εγκριθεί από την κυβέρνηση. Με πολλούς τρόπους, αυτό αποδυναμώνει το σκοπό ενός VPN, αφού οι επιλογές που εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση πιθανότατα θα εμποδίσουν το ίδιο περιεχόμενο με τους συνήθεις ISP.

Το Ιράν έχει επισημανθεί ως εχθρός του Διαδικτύου, κυρίως λόγω του νόμου φιλτραρίσματος που θα εμποδίσει ένα συγκεκριμένο πολιτικό και θρησκευτικό περιεχόμενο από όλους τους πολίτες. Πολλά δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης εμποδίζονται εξ ολοκλήρου στο Ιράν.

Κίνα

Κίνα ΣημαίαΗ Κίνα είναι γνωστό για τον περιορισμό της χρήσης του Διαδικτύου από τους πολίτες του. Το τείχος προστασίας που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση εμποδίζει πολλούς από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους που φιλοξενούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όσον αφορά τα VPN, η Κίνα συχνά αποκλείει την αρχική αρχική σελίδα των παρόχων VPN. Αυτό θα δυσκολέψει τους πολίτες να κατεβάσουν τον συνδεδεμένο πελάτη VPN, αν και δεν μπορεί να μπλοκάρει πλήρως τις εξερχόμενες συνδέσεις.

Όσον αφορά τις κινητές συσκευές, ορισμένες εφαρμογές VPN έχουν αφαιρεθεί βίαια από τα καταστήματα εφαρμογών της Κίνας για iOS και Android. Η κινεζική κυβέρνηση μπλοκάρει επίσης πολλούς ιστότοπους που σχετίζονται με αμφιλεγόμενες πολιτικές δραστηριότητες ή ιστορικά γεγονότα.

Βόρεια Κορέα

Σημαία της Βόρειας ΚορέαςΟύτε εκπληκτικά, η Βόρεια Κορέα έχει μερικά από τα αυστηρότερους κανονισμούς στο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο. Δεν γνωρίζουμε πολλά για το πώς ακριβώς επιβάλλονται οι νόμοι τους, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι δεν επιτρέπονται εξωτερικά δίκτυα VPN που φιλοξενούνται σε άλλες χώρες. Όλοι οι ιστότοποι στη Βόρεια Κορέα διοικούνται από την κυβέρνηση και δεν υπάρχει πρόσβαση στον ευρύτερο ιστό.

Ομάν

Σημαία του ΟμάνΣτο παρελθόν, η κυβέρνηση του Ομάν έχει εμποδίσει πολλούς από τους κορυφαίους παρόχους VPN που φιλοξενούν τις υπηρεσίες τους σε χώρες εκτός της ΕΕ. Η κυβέρνηση φιλτράρει οποιοδήποτε περιεχόμενο Ιστού που θεωρεί ανήθικο, και αυτό περιλαμβάνει τα VPN και άλλα εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τις διευθύνσεις IP ανώνυμες.

Τουρκία

Τουρκία ΣημαίαΟι πολίτες της Τουρκίας έχουν περιορισμένη πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό, καθώς η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για τον έλεγχο των τύπων περιεχομένου που επιτρέπεται μέσω του φίλτρου της. Πολλές από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες VPN μπλοκάρουν στην Τουρκία και οι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να ανακατευθύνουν την κυκλοφορία τους μέσω ξένων διακομιστών.

Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ρυθμίζονται επίσης σε μεγάλο βαθμό στην Τουρκία, με πολλές πλατφόρμες απαγορευμένες εξ ολοκλήρου. Στο παρελθόν, οι πολίτες τιμωρήθηκαν για σχόλια που έγιναν σε ένα κοινωνικό δίκτυο.

Ρωσία

Ρωσία ΣημαίαΑυτή τη στιγμή, η πολιτική της ρωσικής κυβέρνησης για τα VPN είναι να να εμποδίσουν τις αρχικές σελίδες των μεμονωμένων παρόχων υπηρεσιών. Η πραγματική κυκλοφορία VPN με διευθύνσεις IP που έχουν αποκαλυφθεί δεν αποκλείεται, οπότε οι Ρώσοι πολίτες πρέπει απλώς να βρουν μια μέθοδο απόκτησης ενός ασφαλούς εργαλείου VPN. Η χώρα διαθέτει μια ευρεία λίστα μαύρης λίστας με άλλους αποκλεισμένους ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε περιεχομένου θεωρείται παράνομο από την κυβέρνηση.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me