VPN Δοκιμές και έλεγχοι – Ένας πλήρης Οδηγός οδηγιών

VPN Δοκιμές και έλεγχοι - Ένας πλήρης Οδηγός οδηγιών

Κάθε φορά που συνδέεστε στο ανοιχτό διαδίκτυο, αναλαμβάνετε ένα συγκεκριμένο κίνδυνο όταν πρόκειται για το απόρρητο δεδομένων. Κοιτάξτε όχι περισσότερο από όλες τις παραβιάσεις και τις αψιμαχίες που αναφέρθηκαν στις ειδήσεις, είτε σχετίζονται με οικονομικούς ιστότοπους, δίκτυα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ή απάτες κακόβουλου λογισμικού.

Υπάρχει τρόπος να παραμείνετε πραγματικά ασφαλείς και ανώνυμοι σε απευθείας σύνδεση; Μια ισχυρή λύση εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) είναι η δική σας το καλύτερο στοίχημα για την επίτευξη αυτού του στόχου. Αλλά πριν εκτελέσετε μια αναζήτηση στο Google και κατεβάσετε το πρώτο εργαλείο που βρίσκετε, να έχετε υπόψη ότι δεν δημιουργούνται ίσα όλα τα VPN. στην πραγματικότητα, Πολλοί περιέχουν τρωτά σημεία των δικών τους που μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή των προσωπικών σας δεδομένων σε διαφημιζόμενους, κυβερνητικούς οργανισμούς ή κυβερνητικούς εγκληματίες.

Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω οδηγό για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα VPN, τον τρόπο με τον οποίο συμβαίνουν διαρροές και τι μπορείτε να κάνετε για να ελέγξετε και να τα ελέγξετε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κορυφαία VPN για την Αυστραλία, ελέγξτε την αρχική σελίδα μας.

ελέγξτε την εικόνα της λίστας

Πώς λειτουργεί το VPN - μια γρήγορη κατανομή

Όταν συνδέεστε στο διαδίκτυο από το σπίτι ή το γραφείο σας, ο υπολογιστής ή η κινητή συσκευή μιλάει πρώτα στο ethernet ή στο ασύρματο δρομολογητή που διαχειρίζεται το τοπικό δίκτυο. Στις περισσότερες ρυθμίσεις, ο δρομολογητής επικοινωνεί με έναν παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), ο οποίος είναι η εταιρεία που πληρώνετε για την υπηρεσία διαδικτύου.


πώς-vpn-έργαο Η υποδομή του ISP είναι υπεύθυνη για τη μετακίνηση της κίνησης δικτύου στο ανοικτό διαδίκτυο, όπου μπορεί να δρομολογηθεί ανάλογα με τη διεύθυνση IP. Για παράδειγμα, όταν φορτώνετε έναν ιστότοπο κοινωνικών μέσων, το πρόγραμμα περιήγησής σας στέλνει αίτημα μέσω του ISP που θα φτάσει στους διακομιστές του ιστότοπου. Μια κατάλληλη απάντηση συσκευάζεται μαζί και αποστέλλεται πίσω στον ISP και στη συνέχεια κατευθύνεται στο δίκτυο, τη συσκευή και το πρόγραμμα περιήγησης.

Με αυτή τη διαμόρφωση, ο ISP σας έχει πλήρη γνώση της δραστηριότητάς σας στο διαδίκτυο και μπορεί να εντοπίσει τα αιτήματα που στέλνετε. Επιπλέον, η διεύθυνση IP που σας έχει εκχωρηθεί από τον ISP μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τρίτες εταιρείες για να εντοπίσετε τη γεωγραφική σας θέση.

Ένα VPN προσθέτει μια εντελώς νέα διάσταση σε αυτήν την εξίσωση. Απαιτούν δύο βασικά κομμάτια: την εφαρμογή πελάτη και τον διακομιστή τελικού σημείου. Όταν συνδέεστε για μια υπηρεσία VPN, ο πάροχος θα σας εκδώσει μια εφαρμογή-πελάτη με οδηγίες για την εγκατάσταση του σε υπολογιστή ή κινητές συσκευές. Κάθε φορά που εκτελείτε την εφαρμογή, θα πρέπει να επαληθεύσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης αποκλειστικά για εσάς.

Η εφαρμογή πελάτη VPN ανοίγει ένα είδος ψηφιακής σήραγγας που σας συνδέει κατευθείαν στο διακομιστή τελικού σημείου. Εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το εύρος ζώνης που έχει παραχωρηθεί από τον ISP σας, αλλά όλα τα αιτήματα ιστού είναι κρυπτογραφημένα και επισημαίνονται με μια διεύθυνση IP που έχει εκχωρηθεί από τον πάροχο VPN.

Μόλις ο διακομιστής τελικού σημείου VPN λάβει το κρυπτογραφημένο αίτημά σας, αποκρυπτογραφεί τα δεδομένα και τα δρομολογεί στο ανοιχτό διαδίκτυο όπως ακριβώς θα είχε ένας κανονικός ISP. Τα VPN προσθέτουν ένα κρίσιμο επίπεδο ασφάλειας, διότι ακόμα και αν ένας χάκερ κατορθώσει να διεισδύσει στο τοπικό σας δίκτυο, οποιαδήποτε δεδομένα κλέβουν θα είναι δυσανάγνωστα.

Τοποθεσία VPN - Γιατί έχει σημασία

Υπάρχουν χιλιάδες παροχείς VPN στο διαδίκτυο σήμερα. Πριν ξεκινήσετε να κοσκινίζετε σε κάθε μία, σκεφτείτε τον γεωγραφικό παράγοντα. Οι διαφανείς πάροχοι VPN θα είναι ανοικτοί για το πού βρίσκονται οι διακομιστές τελικών σημείων τους σε όλο τον κόσμο και αυτό μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας όταν σκέφτεστε για διαρροές VPN και τρωτά σημεία.

epressvpn vpn τοποθεσία

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN που βασίζεται στην τρέχουσα χώρα σας. Η κατοχή των τελικών σημείων που βρίσκονται κοντά θα προσφέρει ταχύτητες υψηλής απόδοσης και άλλα οφέλη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε εταιρικά περιβάλλοντα, όπου οι εταιρείες απαιτούν από τους απομακρυσμένους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν μια σύνοδο VPN κάθε φορά που έχουν πρόσβαση σε εσωτερικές πληροφορίες και συστήματα.

Αλλά ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε λύσεις VPN με διακομιστές τελικών σημείων που βρίσκονται σε άλλες ηπείρους. Λάβετε υπόψη ότι οι διευθύνσεις IP ομαδοποιούνται βάσει γεωγραφίας, οπότε όταν λάβετε μια νέα διεύθυνση από τον πάροχο VPN, όλοι οι ιστότοποι θα πιστεύουν ότι βρίσκεστε στη συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή. Ορισμένοι παροχείς VPN προσφέρουν διακομιστές τελικών σημείων σε πολλές τοποθεσίες, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε ακριβώς πού θέλετε να βασίζεται η διεύθυνση IP σας.

Να γνωρίζετε ότι ορισμένες χώρες και περιοχές απαγορεύουν στην πραγματικότητα τη χρήση πελατών VPN λόγω του τρόπου με τον οποίο μπορούν να αποκρύψουν πληροφορίες από κυβερνητικούς οργανισμούς. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν απειλές σκόπιμων διαρροών ακόμη και σε χώρες όπου τα VPN είναι πλήρως νόμιμα.

Για παράδειγμα, εάν ένας πάροχος VPN λειτουργεί σε μια χώρα με αυστηρούς νόμους παρακολούθησης δεδομένων που απαιτούν από τις εταιρείες να διαθέτουν τις πληροφορίες πελατών στις κυβερνητικές υπηρεσίες, τότε υπάρχει πιθανότητα η διαδικτυακή σας κίνηση να καταγραφεί και να εκτεθεί. Επειδή οι πάροχοι VPN έχουν τη δυνατότητα να αποκρυπτογραφούν όλα τα αιτήματα που εισέρχονται στο διακομιστή τελικών σημείων, τα συστήματά τους πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της χώρας τους.

Παρακολούθηση δραστηριότητας - Τι δεν θέλετε

εικόνα που εμφανίζει μη ασφαλής σύνδεσηΌπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η πρωταρχική ευθύνη ενός διακομιστή τελικού σημείου VPN είναι να λάβει ένα εισερχόμενο αίτημα ιστού, να το αποκρυπτογραφήσει και στη συνέχεια να το δρομολογήσει στο κατάλληλο μέρος του ανοικτού διαδικτύου. Αυτή η συναλλαγή προορίζεται να είναι ανώνυμη, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από την αξιοπιστία του παρόχου VPN που χρησιμοποιείτε.

Κατά την πρώτη εγγραφή σας για μια υπηρεσία VPN, ο πάροχος συλλέγει το όνομά σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενδεχομένως άλλες προσωπικές πληροφορίες. Δεν υπάρχει τίποτα που να τους εμποδίζει να συνδέουν αυτά τα δεδομένα με τη δραστηριότητα που παρακολουθούν στον διακομιστή τελικών σημείων τους. Οι διαφημιζόμενοι και άλλοι τρίτοι θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν αυτόν τον τύπο δεδομένων για διάφορους λόγους, όχι όλα νόμιμα.

Ο καλύτερος κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να να είστε προσεκτικοί σε κάθε πάροχο VPN που προσφέρει μια εντελώς δωρεάν υπηρεσία. Αυτές οι υπηρεσίες συνήθως προσφέρουν κακή απόδοση με πιθανές συνέπειες στην ασφάλεια. Εάν δεν πληρώνετε μηνιαία ή ετήσια αμοιβή για τον πελάτη VPN σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρακολουθείται ή να γίνεται κοινή χρήση της δραστηριότητάς σας χωρίς την άμεση συγκατάθεσή σας. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ελέγξτε τη λίστα με τα καλύτερα δωρεάν δίκτυα VPN.

Παρακολούθηση καταγραφής

εικόνα διανυσματικής προστασίας δεδομένων απορρήτου

Μερικοί πάροχοι VPN θα εκδίδουν υποσχέσεις ότι δεν παρακολουθούν τη δραστηριότητα των χρηστών ή δεν πωλούν τα δεδομένα τους σε τρίτους. Ωστόσο, υπάρχει ένας σχετικός τύπος παρακολούθησης που σχετίζεται με αρχεία καταγραφής που μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύουν διαρροή δεδομένων. Έτσι πριν επενδύσετε σε οποιοδήποτε εργαλείο VPN, βεβαιωθείτε ότι έχετε διερευνήσει πλήρως την πολιτική καταγραφής του παρόχου.

Σε πολλές περιπτώσεις, η καταγραφή είναι απαραίτητη για τις λειτουργίες μιας εταιρείας VPN. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ο πάροχος τοποθετεί καπάκια σχετικά με το εύρος ζώνης σε μεμονωμένους χρήστες. Σε αυτή την περίπτωση, η εταιρεία θα πρέπει να τηρεί αρχεία καταγραφής για πόσο καιρό είστε συνδεδεμένοι και πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε.

Εάν η ασφάλεια και η ανωνυμία είναι κορυφαίες προτεραιότητες για εσάς, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε μια λύση VPN που προσφέρει απεριόριστο εύρος ζώνης και μηδενική πολιτική καταγραφής. Με αυτόν τον τύπο πελάτη, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι καμία από τις δραστηριότητές σας δεν μπορεί να παρακολουθηθεί από τον ISP ή τον πάροχο VPN.

Διαρροές διεύθυνσης IP - Μην τους αφήνετε να γνωρίζετε πού βρίσκεστε

Η πιο κοινή μορφή αδυναμίας VPN είναι η διαρροή διεύθυνσης IP, η οποία συμβαίνει όταν ένας εξωτερικός ιστότοπος ή υπηρεσία είναι σε θέση να ανιχνεύσει την πραγματική διεύθυνση IP που έχει εκχωρήσει ο ISP σας, ακόμη και όταν είστε συνδεδεμένοι στον πελάτη VPN. Αυτό επιτρέπει σε τρίτους να ανιχνεύσουν την πραγματική τοποθεσία σας και να εκτελέσουν πιθανώς ένα cyberattack.

τι είναι webrtcΓια να ξεκινήσετε τη διερεύνηση πιθανής διαρροής διεύθυνσης IP, ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού πριν συνδεθείτε στο VPN σας και περιηγηθείτε στο whatismyipaddress.com. Αυτός ο ιστότοπος θα εμφανίσει τη διεύθυνση IP που έχει αντιστοιχιστεί από τον ISP σας. Στη συνέχεια, ξεκινήστε το πρόγραμμα-πελάτη VPN και τοποθετήστε ξανά την ιστοσελίδα για να ελέγξετε τη νέα σας διεύθυνση IP. Αυτή είναι αυτή που θα βλέπουν όλοι οι ιστότοποι ενώ έχετε μια ανοιχτή συνεδρία VPN.

Λόγω μιας υπηρεσίας γνωστής ως Web Real-Time Communication (WebRTC), πολλοί πελάτες VPN διατρέχουν τον κίνδυνο να αποκαλύψουν την τοπική διεύθυνση IP των χρηστών τους. Το WebRTC χρησιμοποιείται από πολλές δημοφιλείς εφαρμογές και ιστότοπους για την ενημέρωση του ζωντανού περιεχομένου σε μια ιστοσελίδα, όπως ένας ιστότοπος κοινωνικών μέσων ή ένα εισερχόμενο email.

Λόγω του τρόπου με τον οποίο μεταδίδονται τα δεδομένα μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και των ιστότοπων που χρησιμοποιούν το WebRTC, ορισμένοι πελάτες VPN αποτυγχάνουν να αποκρύψουν τη διεύθυνση IP προέλευσης. Ως αρχικός έλεγχος, ο ιστότοπος whatismyadaddress.com έχει δοκιμή διαρροής WebRTC που θα σας δείξει πώς μεταδίδει το πρόγραμμα περιήγησης τη διεύθυνση IP σας. Εάν η δοκιμή μπορεί να ανιχνεύσει τη διεύθυνση IP που έχει αντιστοιχιστεί από τον ISP σας, σημαίνει ότι το VPN ή το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας διαρρέουν αυτές τις πληροφορίες.

Ορισμένοι πάροχοι VPN premium θα προσφέρουν τη διαβεβαίωση ότι τα προϊόντα τους δεν είναι ευάλωτα στις διαρροές του WebRTC. Εάν επηρεάζεται ο πελάτης σας, υπάρχουν ενέργειες που μπορείτε να κάνετε. Οι διαρροές WebRTC εμφανίζονται στο επίπεδο του προγράμματος περιήγησης, αλλά το Mozilla Firefox είναι η μόνη εφαρμογή που σας επιτρέπει να αποκλείσετε πλήρως τις μεταδόσεις WebRTC. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της σελίδας περίπου: config.

Για τους χρήστες του Google Chrome, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο περιήγησης όπως WebRTC Leak Prevent. Αυτό το εργαλείο μπορεί να ελέγξει ορισμένες κρυφές ρυθμίσεις απορρήτου στο Chrome και να αποκλείσει τυχόν προσπάθειες τρίτων που προσπαθούν να αποκτήσουν τη διεύθυνση IP που βασίζεται στον ISP.

Διαρροές DNS - Όπως η διαρροή της IP σας

Το ανοικτό διαδίκτυο βασίζεται σε ένα πρωτόκολλο γνωστό ως το σύστημα ονομάτων τομέα (DNS). Λειτουργεί ως μια παγκόσμια βάση δεδομένων που παρακολουθεί ποιες διευθύνσεις IP συνδέονται με τις διευθύνσεις URL του ιστότοπου. Με αυτό τον τρόπο, όταν πληκτρολογείτε μια διεύθυνση .com ή .net σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, ο ISP σας γνωρίζει ακριβώς πού να κατευθύνει την επισκεψιμότητά σας.

Οι διακομιστές DNS βρίσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνήθως, ο ISP σας θα λειτουργήσει το δικό του σύνολο DNS servers για να κρατήσει την κυκλοφορία κινείται όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όταν συνδέεστε σε μια υπηρεσία VPN, θα πρέπει να αντιστοιχιστεί ένας διαφορετικός διακομιστής DNS, αν και αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε.

τι είναι μια διαρροή dns

Για να ελέγξετε για πιθανή διαρροή DNS με το πρόγραμμα-πελάτη VPN, μεταβείτε στο dnsleaktest.com και κάντε κλικ στο κουμπί "Standard Test". Ο ιστότοπος θα εκτελέσει μια σειρά ελέγχων για να δει πώς η συσκευή σας αποκτά πληροφορίες DNS. Στο τέλος της δοκιμής, η σελίδα θα προσπαθήσει να προσδιορίσει τον ISP και τη γεωγραφική θέση σας. Εάν αυτό είναι σωστό, τότε σημαίνει ότι το VPN σας έχει διαρροή DNS.

Ευτυχώς, μπορείτε να αναλάβετε δράση σχετικά με διαρροή DNS αμέσως. Η πιο εύκολη λύση είναι να αντικαταστήσετε τις ρυθμίσεις ISP και VPN και να χρησιμοποιήσετε αντ 'αυτού ένα σύνολο μη αυτόματων διευθύνσεων DNS. Το OpenDNS και το GoogleDNS προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Για να προσαρμόσετε τους διακομιστές DNS, ανοίξτε τις ρυθμίσεις δικτύου της συσκευής σας και αναζητήστε τη χειροκίνητη επιλογή DNS. Για να χρησιμοποιήσετε το OpenDNS, καταχωρίστε τις 208.67.222.222 και 208.67.222.220 ως πρωτεύουσες και δευτερεύουσες διευθύνσεις. Για το GoogleDNS, χρησιμοποιήστε 8.8.8.8 και 8.8.4.4. Αφού αποθηκευτεί, η συσκευή σας θα χρησιμοποιήσει αυτούς τους διακομιστές DNS για πληροφορίες σχετικά με τις διευθύνσεις URL και θα παρακάμψει εντελώς τον ISP και το VPN. Ακολουθεί ένα βίντεο που εξηγεί πώς να το κάνετε.

Κριτικές που μπορείτε να εμπιστευτείτε

αξιόπιστες κριτικέςΟι εταιρείες VPN πρέπει να βρουν δημιουργικούς τρόπους για να διαφημίσουν το προϊόν τους και να προσελκύσουν νέους πελάτες. Ως αποτέλεσμα, θα διαπιστώσετε ότι σχεδόν κάθε πάροχος ισχυρίζεται ότι προσφέρει την μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία. Προφανώς αυτό δεν μπορεί να συμβεί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε πάντα να εμπιστεύεστε τις πληροφορίες μάρκετινγκ που εμφανίζουν.

Αντ 'αυτού, βασιστείτε σε αξιόπιστες κριτικές από τοποθεσίες όπως Απόρρητο Αυστραλία, οι οποίοι έχουν εκτελέσει τις δικές τους δοκιμές και μελέτες για να καθορίσουν πόσο ασφαλείς πελάτες VPN είναι πραγματικά. Στο τέλος της ημέρας, θα πρέπει να αποφασίσετε τι αποτιμάτε περισσότερο από έναν πελάτη VPN: τιμή, απόδοση και ασφάλεια. Ελέγξτε τη σελίδα της αποστολής μας ή την Πολιτική δοκιμών μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς δοκιμάζουμε.

Άλλα Μέτρα Ασφαλείας

Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε για την ασφάλεια του προγράμματος-πελάτη VPN ή απλά θέλετε να προσθέσετε άλλη προστασία, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε στη συσκευή ή στο πρόγραμμα περιήγησης για να βεβαιωθείτε ότι είστε πραγματικά ανώνυμος σε απευθείας σύνδεση.

browser

Καταρχάς, ενεργοποιήστε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης ή ιδιωτικού απορρήτου σε προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome και τον Firefox, καθώς αυτό θα εμποδίσει τις εξωτερικές εταιρείες να αποθηκεύουν cookies στον υπολογιστή σας και να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας. Για πρόσθετη προστασία απορρήτου, μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα περιήγησης TOR στη συσκευή σας, το οποίο μεταφέρει όλη την επισκεψιμότητα ιστού σας μέσω ασφαλούς δικτύου για να συγκαλύψει την ταυτότητά σας.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι σας η ηλεκτρονική ασφάλεια συνδέεται άμεσα με το δίκτυο που χρησιμοποιείτε. Εάν συνδέεστε συχνά με δημόσια δίκτυα wi-fi, θα κινδυνεύετε συνήθως να αντιμετωπίζετε παραβιάσεις ασφαλείας ή κυβερνοεπιτάξεις. Εάν το χρειάζεστε απολύτως, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει ένα καλό πρόγραμμα-πελάτη VPN στη συσκευή σας από αξιόπιστους παρόχους όπως NordVPN ή Surfshark για να διασφαλίσετε ότι οι πληροφορίες σας είναι πάντα ασφαλείς.

Χαρούμενα μονοπάτια!

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me