Πώς να σταματήσετε Web RTC Leak (δωρεάν και εύκολο διορθώσεις)

Οι διαρροές WebRTC ενοχλούν όταν είστε έξω και περίπου. Εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, κινδυνεύετε. Εδώ είναι τι να κάνετε. »Είπε ο Nuff.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιεί ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) όχι αρκετά για να διασφαλίσετε τις μεταδόσεις δεδομένων σας και να διασφαλίσετε ότι η διεύθυνση IP διατηρείται ανώνυμη. Η διαρροή WebRTC είναι ένα ζήτημα που επηρεάζει το πρόγραμμα περιήγησης του Google Chrome και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απευθείας σύνδεση της πραγματικής σας διεύθυνσης IP.

webrtc φορέαΤο WebRTC αντιπροσωπεύει Διαδικτυακή επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο. Χρησιμοποιείται από πολλούς ιστότοπους και εφαρμογές ιστού για να διατηρείται μια συνεχής ροή σύνδεσης μεταξύ του υπολογιστή ενός χρήστη και του κεντρικού διακομιστή. Το WebRTC θα χρησιμοποιήσει μια σύνδεση στρώματος ασφαλών υποδοχών (SSL), εφόσον ο κεντρικός υπολογιστής-κεντρικός υπολογιστής έχει έγκυρο πιστοποιητικό, αλλά αυτό δεν επαρκεί για να αποφευχθεί η διαρροή της διεύθυνσης IP.

Όταν οι ιστότοποι ή τρίτα μέρη έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν την τοπική διεύθυνση IP, τους δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα και ακόμη και τη φυσική σας τοποθεσία. Όλες οι διευθύνσεις IP συνδέονται με γεωγραφικές περιοχές, οπότε η τοπική σας εταιρεία δικτύου και διαδικτύου τις αναθέτει με βάση την πόλη και την περιοχή όπου ζείτε ή εργάζεστε.

Πώς συμβαίνουν διαρροές?

Το κεντρικό πρόβλημα με διαρροές WebRTC ήταν που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2015. Οι προγραμματιστές ανακάλυψαν ότι όταν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome ήταν συνδεδεμένο με έναν ιστότοπο μέσω σύνδεσης VPN, θα έκανε περιοδικά αιτήματα μέσω ενός συστήματος που είναι γνωστό ως βοηθητικά προγράμματα Traversal για το NAT (STUN). Τα αιτήματα STUN απαιτούνται για την υποστήριξη οποιουδήποτε είδους επικοινωνίας ή συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο μέσα σε ένα παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

Το πρόβλημα είναι ότι κάθε STUN απαιτεί συνομιλίες μεταξύ του υπολογιστή του χρήστη και του εξωτερικού διαδικτύου και σε αυτές τις περιπτώσεις θα χρησιμοποιεί την τοπική διεύθυνση IP και όχι τη διεύθυνση που παρέχει η υπηρεσία VPN. Αυτό σημαίνει ότι το η διεύθυνση από τον πάροχο υπηρεσιών Ίντερνετ (ISP) ή το wi-fi δίκτυο θα είναι προσβάσιμη σε εξωτερικά μέρη. Στην πραγματικότητα, οι ιστότοποι θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν κώδικα JavaScript για να καταγράψουν εύκολα την πραγματική σας διεύθυνση IP μέσω μιας αίτησης STUN force.

Αποτροπή διαρροών με τις επεκτάσεις Chrome

Η μετάβαση σε διαφορετικό υπολογιστή-πελάτη ή κεντρικό υπολογιστή VPN δεν θα βοηθήσει στην αποτροπή των συνδέσεων WebRTC. Το θέμα επηρεάζει όλες τις υπηρεσίες VPN, ανεξάρτητα από το ποιο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης χρησιμοποιούν. Αντ 'αυτού, η καλύτερη προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να εγκαταστήσετε μια επέκταση Chrome, η οποία είναι ένα μικρό βοηθητικό πρόγραμμα που προστίθεται για να βοηθήσει στη δημιουργία ασφαλούς εμπειρίας του προγράμματος περιήγησης. Το Chrome διαθέτει ένα ολόκληρο κατάστημα επεκτάσεων, πολλά από τα οποία μπορούν να ληφθούν δωρεάν.

Η Google έχει γράψει και δημοσιεύσει μια ολόκληρη διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) για το θέμα WebRTC. Αυτό επέτρεψε σε μεμονωμένους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τη δική τους Επεκτάσεις Chrome για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με πελάτες VPN.

Μια από τις πιο δημοφιλείς επεκτάσεις Chrome για αυτό το σκοπό είναι η WebRTC Leak Prevent. Είναι συμβατό με οποιαδήποτε έκδοση του Chrome υψηλότερη από 42. Μετά την εγκατάσταση, θα εμφανιστεί το παράθυρο επιλογών επέκτασης και θα μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να προστατεύετε διαρροές WebRTC ή όχι.

Η επέκταση WebRTC Protect λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο. Προσθέτει ένα κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης Chrome και με ένα μόνο κλικ μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την προστασία WebRTC. Όταν το εικονίδιο είναι μπλε, σημαίνει ότι η προστασία είναι ενεργοποιημένη και η υπηρεσία VPN δεν θα διαρρεύσει την πραγματική σας διεύθυνση IP σε οποιονδήποτε ιστότοπο.

Ανάλογα με την υπηρεσία VPN που χρησιμοποιείτε, τον παροχέα σας μπορεί να συστήσει μια συγκεκριμένη επέκταση Chrome ή μπορεί πραγματικά να προσφέρει ένα δικό τους. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους για περισσότερες πληροφορίες. Λάβετε όμως υπόψη ότι οποιαδήποτε επέκταση που χρησιμοποιεί το επίσημο API Google θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

Δοκιμές για διαρροές WebRTC

Αφού εγκαταστήσετε μια επέκταση του Google Chrome για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από διαρροές WebRTC, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρονικό βοηθητικό πρόγραμμα για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν όπως έχουν σχεδιαστεί. Βεβαιωθείτε ότι η επέκταση Chrome που επιλέγετε να εγκαταστήσετε προσφέρεται από έναν αξιόπιστο προγραμματιστή και έχει ένα σημαντικό αριθμό θετικών αναθεωρήσεων.

Πώς να σταματήσετε Web RTC Leak (δωρεάν και εύκολο διορθώσεις)

Θα μπορούσε να υπάρχει επικίνδυνες λύσεις που προσφέρονται σε ιστότοπους τρίτων που δεν είναι αυθεντικοί και θα προσπαθήσει πραγματικά να μολύνει τον υπολογιστή σας. Θα πρέπει μόνο να εγκαταστήσετε επεκτάσεις Chrome από το επίσημο κατάστημα Google.

Μια εύκολη δοκιμή για διαρροές WebRTC διατίθεται από το What Is My IP? δικτυακός τόπος. Όταν φορτώνετε τη συγκεκριμένη σελίδα, θα υποδείξει αν η διεύθυνση IP σας αποκαλύπτεται ή αποκρύπτεται. Κάτω από αυτό το μήνυμα, θα δείτε πώς διαφέρει η τοπική σας διεύθυνση IP από τη δημόσια διεύθυνση IP που μπορεί να δει κάποιος άλλος ιστότοπος. Με ένα ισχυρό VPN όπως NordVPN ή Surfshark και την προστασία διαρροών WebRTC, η τοπική διεύθυνση IP πρέπει να παραμένει πάντα ιδιωτική, ώστε να μπορείτε να προστατεύσετε την ταυτότητα και τις προσωπικές σας πληροφορίες.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me