Οι καλύτερες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια (2020)

Ακόμα και στην εποχή των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παραμένει μια από τις κύριες μορφές ψηφιακής επικοινωνίας ανά τον κόσμο.

Τα περισσότερα άτομα με πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν πολλούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με ξεχωριστά γραμματοκιβώτια για προσωπική χρήση και επαγγελματική χρήση. Η ποσότητα των δεδομένων που μεταφέρονται μεταξύ των θυρίδων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε καθημερινή βάση είναι πραγματικά εκπληκτική.

εικονίδιο διάνυσμα εικονίδιοΔεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι χάκερ και οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εστιάζουν σημαντικό μέρος της προσπάθειάς τους στην προσπάθεια να σπάσουν και να διεισδύσουν σε συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στην πραγματικότητα, πολλές πρόσφατες παραβιάσεις δεδομένων και ασφάλεια τα περιστατικά έχουν προκληθεί εξαιτίας πληροφοριών εντός των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που παρακολουθούνται.

Κατά γενικό κανόνα, οι χρήστες και οι οργανισμοί διαδικτύου πρέπει να αποφεύγουν την αποστολή οποιουδήποτε εμπιστευτικού στοιχείου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και αν το μήνυμα αποστέλλεται εντός ενός μόνο τομέα.

Σκεφτείτε το από την άποψη του ταχυδρομείου σαλιγκαριών. Ποτέ δεν θα γράψετε τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ή τις πληροφορίες πιστωτικής κάρτας σε μια επιστολή χαρτιού εξαιτίας της απειλής ότι κάποιος θα μπορούσε να ανοίξει το μήνυμα κατά τη μεταφορά.


Ευτυχώς, όσον αφορά την ψηφιακή επικοινωνία, υπάρχουν μηχανισμοί που εξασφαλίζουν την ασφάλεια της μεταφοράς δεδομένων. Ασφαλές, κρυπτογραφημένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο θεωρείται βέλτιστη πρακτική μεταξύ των χρηστών που πρέπει να διαβιβάζουν εμπιστευτικές πληροφορίες.

Αυτό το άρθρο θα περιγράψει τα βασικά της ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα προσφέρει αναθεωρήσεις ορισμένων κορυφαίων εργαλείων κρυπτογράφησης.

Συνήθη πρωτόκολλα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - Πώς ξεκίνησαν όλα

Στις πρώτες μέρες του Διαδικτύου, οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν που χτίστηκε σε ένα σύστημα γνωστό ως Post Office Protocol (POP). Η υπηρεσία πήρε το όνομά της λόγω του μοντέλου που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της. Με μια υπηρεσία POP, ο διακομιστής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα λάβει ένα εισερχόμενο μήνυμα και θα τον δρομολογήσει στα σωστά εισερχόμενα χωρίς να αποθηκεύσει ένα αντίγραφο του μηνύματος. Το ίδιο ισχύει και για το ταχυδρομείο σαλιγκαριών: το τοπικό ταχυδρομείο παρέχει περιεχόμενο στο γραμματοκιβώτιό σας και ποτέ δεν κάνει αντίγραφο αυτού.

pop3 vs imap email

Γρήγορα μετά την εφεύρεση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου POP, οι χρήστες βρήκαν μια ανησυχητική ανησυχία γι 'αυτό.

Αν κατά λάθος διαγράψουν ένα μήνυμα από τον τοπικό πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, όπως το Microsoft Outlook, το μήνυμα θα πάει για πάντα χωρίς να το ανακτήσει από τον κεντρικό διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που το έστειλε ή το έδωσε.

Η επιθυμία για καλύτερη κατακράτηση μηνυμάτων οδήγησε σε μια νέα εφεύρεση: η Πρωτόκολλο πρόσβασης μηνυμάτων Internet (IMAP). Προκειμένου να υποστηρίζονται οι λογαριασμοί IMAP, χρειάζονται διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να προστεθούν δυνατότητες αποθήκευσης δεδομένων γραμματοκιβωτίου online. Οι βελτιωμένες ταχύτητες δικτύου σε όλο τον κόσμο έκαναν IMAP μια δυνατότητα.

Όταν λαμβάνετε εισερχόμενα μηνύματα σε έναν λογαριασμό IMAP και το ανοίγετε από ένα desktop ή web client, όπως το Gmail, βλέπετε στην πραγματικότητα ένα αντίγραφο του αρχείου email. Το αντικείμενο προέλευσης παραμένει στον διακομιστή IMAP, πράγμα που σημαίνει ότι εάν συνδεθείτε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας από πολλές διαφορετικές συσκευές, τα εισερχόμενά σας θα φαίνονται πάντα τα ίδια.

Τόσο το POP όσο και το IMAP είναι πρωτόκολλα εισερχόμενης αλληλογραφίας. Οι δύο από αυτούς βασίζονται σε ξεχωριστή υπηρεσία γνωστή ως Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) για τον χειρισμό και την παράδοση εξερχόμενων μηνυμάτων.

Ασφάλεια επιπέδου μεταφοράς - Τι σημαίνει κρυπτογράφηση

Στον πυρήνα τους, τα πρωτόκολλα POP, IMAP και SMTP διαχειρίζονται μέσω ενός μη κρυπτογραφημένου καναλιού. Όταν στέλνετε ή λαμβάνετε βασικά μηνύματα, το περιεχόμενο αποστέλλεται σε απλό κείμενο. Αυτό περιλαμβάνει το θέμα και το σώμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τις κεφαλίδες που χρησιμοποιούνται για την κατεύθυνση του μηνύματος στον σωστό προορισμό.

ΕΝΑένα είδος μετάδοσης απλού κειμένου που πλήττει το ανοιχτό διαδίκτυο είναι ευάλωτο σε επίθεση εκ μέρους τρίτων. Δεδομένου ότι ούτε τα δεδομένα ούτε το κανάλι είναι ασφαλή, οι χάκερ μπορούν να παρακολουθήσουν τα δεδομένα των μηνυμάτων και να δουν τι κείμενο έχει αποσταλεί.

Ως μέτρο προστασίας, ένα σύστημα γνωστό ως Transport Layer Security (TLS) προστέθηκε σε όλα τα δημοφιλή πρωτόκολλα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σήμερα, οι περισσότεροι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πελάτες έχουν ενεργοποιημένη από προεπιλογή TLS. Το TLS κρυπτογραφεί το κανάλι στο οποίο στέλνονται τα δεδομένα, αλλά τα ίδια τα δεδομένα παραμένουν μη κρυπτογραφημένα.

ssl emailΤο TLS λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως η τεχνολογία SSL (Secure Socket Layer) για τα προγράμματα περιήγησης ιστού. Όταν βλέπετε ένα εικονίδιο λουκέτου δίπλα στη διεύθυνση URL στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης, αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπος έχει εγκατεστημένο έγκυρο πιστοποιητικό SSL. Οποιαδήποτε διαδικτυακή επισκεψιμότητα που στέλνετε στην ασφαλή τοποθεσία θα κρυπτογραφηθεί, έτσι ώστε οι χάκερ να έχουν λιγότερη πιθανότητα να παραλάβουν και να αποκωδικοποιήσουν τα δεδομένα σας.

VPN - προστιθέμενο επίπεδο προστασίας

Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά δημόσια σημεία Wi-Fi όταν στέλνετε ή ελέγχετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, τότε μπορεί να είναι έξυπνο να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μια λύση αξιόπιστου εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN). Η χρήση του καλύτερου VPN γύρω σας θα προστατεύσει τα δεδομένα σας στο διαδίκτυο προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας που σας προστατεύει από εισβολείς, ένα παράδειγμα του οποίου είναι NordVPN.

πώς λειτουργεί η ροή vpn

Αφού έχετε δημιουργήσει μια σύνδεση VPN, τα δεδομένα σας κρυπτογραφούνται στο τοπικό δίκτυο και περνούν μέσω ασφαλούς σήραγγας πριν φτάσουν στο ανοικτό διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν ένας χάκερ κατάφερε να αναλάβει ένα δημόσιο wi-fi router, οι πληροφορίες σας θα εξακολουθούσαν να είναι κωδικοποιημένες έτσι ώστε να μην μπορούν να διαβάσουν το περιεχόμενο.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, τα εργαλεία VPN σας προσφέρουν ένα ορισμένο επίπεδο ανωνυμίας. Οι κανονικές συνδέσεις στο διαδίκτυο μπορούν να εντοπιστούν από τη διεύθυνση IP του παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου (ISP). Με ένα VPN, λαμβάνετε μια νέα διεύθυνση IP που θα καλύπτει τη γεωγραφική σας θέση και θα σας δυσκολεύει να εντοπίσετε.

Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο - Τα οφέλη

Με ένα τυπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου POP ή IMAP, ακόμη και ένα με ενεργοποιημένο TLS και χρησιμοποιείται μέσω σύνδεσης VPN, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος να παραβιαστούν τα προσωπικά σας στοιχεία.

Η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων που διατηρεί τους backend email servers έχει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα που στέλνετε ή λαμβάνετε. Ακόμα και αν χρησιμοποιείτε μία από τις συνιστώμενες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων μας, οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας διατηρούν όλα τα μηνύματα, τα συνημμένα και τα αρχεία σας.

κλειδιά ηλεκτρονικού ταχυδρομείουΠροκειμένου να προστατεύσετε πλήρως τις επικοινωνίες σας στο διαδίκτυο, θα θέλετε να αναζητήσετε ασφαλείς παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσφέρουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Αυτοί οι τύποι συστημάτων βασίζονται σε σύστημα δημόσιου και ιδιωτικού κλειδιού. Κάθε χρήστης στην ασφαλή πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα έχει ένα δημόσιο κλειδί και ένα ιδιωτικό κλειδί.

Το δημόσιο κλειδί του χρήστη είναι απαραίτητο για την κρυπτογράφηση εξερχόμενων μηνυμάτων, ενώ το ιδιωτικό κλειδί χρησιμοποιείται για την αποκωδικοποίηση του ληφθέντος περιεχομένου και την προβολή του σαν ένα παραδοσιακό μήνυμα. Επειδή το ιδιωτικό κλειδί είναι γνωστό μόνο στο άτομο, ακόμη και ο πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν μπορεί να έχει πρόσβαση ή να διαβάσει τα δεδομένα που κρύβονται πίσω του ... αποτελεσματικά κρυπτογραφώντας τα ίδια δεδομένα.

Σήμερα, οι πιο ασφαλείς ηλεκτρονικές πλατφόρμες βασίζονται στο διαδίκτυο. Θα συνδεθείτε σε ένα περιβάλλον εργασίας, παρόμοιο με το Gmail ή το Yahoo mail, και θα συνθέσετε ένα νέο μήνυμα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Όταν έρχεται χρόνος για την αποστολή του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον ιδιωτικό κωδικό πρόσβασής σας ή το κλειδί για να κρυπτογραφήσετε την εξερχόμενη μετάδοση.

Στο λήπτον τέλος, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα μηνύματα ακόμη και αν δεν έχουν ήδη λογαριασμό στον ασφαλή παροχέα email. Συνήθως, θα χρειαστεί να δώσετε στον παραλήπτη ένα κωδικό πρόσβασης για ένα χρόνο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να συνδεθούν στο σύστημα και να ανακτήσουν το μήνυμα.

ProtonMail - Ο μεγαλύτερος προμηθευτής ασφαλών υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το ProtonMail είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κρυπτογράφησης. Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2013 σε μια προσπάθεια να οικοδομήσουμε ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο. Το κέντρο δεδομένων τους βρίσκεται σε ασφαλή εγκατάσταση στην Ελβετία, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληροφορίες που αποθηκεύονται εκεί καλύπτονται από τους αυστηρούς νόμους περί προστασίας δεδομένων των χωρών.

Το ProtonMail προσφέρει μια διεπαφή ιστού καθώς και κινητές εφαρμογές για τα λειτουργικά συστήματα Apple iOS και Android. Οποιοδήποτε μήνυμα συνθέτετε μέσα στην διεπαφή ProtonMail θα ασφαλιστεί αυτόματα με το ιδιωτικό σας κλειδί, έτσι δεν χρειάζεται να επιλέξετε χειροκίνητα ποια μηνύματα θα προστατεύσετε.

Διατηρώντας τη στάση τους να προσφέρουν ασφάλεια ανώτατου επιπέδου, το ProtonMail δεν αποθηκεύει κανένα μητρώο δραστηριοτήτων που σχετίζεται με το λογαριασμό σας. Τα εισερχόμενα διατηρούνται εντελώς ανώνυμα και δεν χρειάζεται να παρέχετε προσωπικά στοιχεία για τη δημιουργία ενός λογαριασμού.

Το ProtonMail επίσης υπερηφανεύεται για την ύπαρξη κωδικού βάσης ανοιχτού κώδικα και προσφέροντας έναν δωρεάν βασικό λογαριασμό σε όλους τους νέους πελάτες. Η δωρεάν επιλογή περιλαμβάνει μέχρι 500 megabytes αποθηκευμένων δεδομένων και ένα μέγιστο των 150 μηνυμάτων που αποστέλλονται ημερησίως. Ένα μειονέκτημα της δωρεάν έκδοσης του ProtonMail είναι ότι όλα τα εξερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα έχουν ένα προεπιλεγμένο μπλοκ υπογραφής που δεν μπορεί να αφαιρεθεί ή να αλλαχθεί.

Για 4,00 ευρώ το μήνα, ένα άτομο μπορεί να αναβαθμίσει σε 5 gigabytes δεδομένων και 1,000 μηνύματα την ημέρα. Οι επιλογές για επιχειρήσεις είναι επίσης διαθέσιμες για μεγαλύτερους πελάτες.

Mailfence - Η υπηρεσία Secure Email που χρησιμοποιεί ψηφιακές υπογραφές

Το Mailfence είναι ένας από τους πιο αξιόλογους παρόχους ασφαλούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αγορά σήμερα. Οι διακομιστές της εταιρείας εδρεύουν στο Βέλγιο, η οποία προσφέρει καλή προστασία με τους νόμους περί απορρήτου δεδομένων. Ωστόσο, εάν ένα τοπικό δικαστήριο εκδώσει μια επίσημη εντολή, Η Mailfence μπορεί να υποχρεούται να παρέχει αρχεία καταγραφής δραστηριοτήτων στο πλαίσιο ανοικτής έρευνας στο πλαίσιο δικαστηρίου του Βελγίου.

Το Mailfence είναι μια καθαρή εφαρμογή προγράμματος περιήγησης και δεν υποστηρίζει τα κινητά λειτουργικά συστήματα στο ελεύθερο σχέδιο τους. Παρέχουν, ωστόσο, μεγαλύτερη σειρά εργαλείων από ό, τι οι περισσότεροι ανταγωνιστές. Για παράδειγμα, οι λογαριασμοί του Mailfence περιλαμβάνουν τον ιχνηλάτη ημερολογίου, τη διαχείριση επαφών και την ασφαλή αποθήκευση δεδομένων για να συνοδεύουν την κρυπτογράφηση αλληλογραφίας μεταξύ τους.

Σε αντίθεση με το ProtonMail, η εφαρμογή Mailfence σάς επιτρέπει να καθορίσετε ποια εξερχόμενα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα και ποιά αποστέλλονται κανονικά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό Mailfence ως το κύριο εισερχόμενο σας χωρίς να αναγκάσετε όλους τους παραλήπτες να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματά σας.

Το δωρεάν σχέδιο από το Mailfence προσφέρει 500 megabytes αποθηκευτικού χώρου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δεν θέτει όριο στον αριθμό των μηνυμάτων που μπορείτε να στείλετε. Για επιπλέον 2,50 ευρώ ανά μήνα, θα λάβετε 5 gigabytes αποθήκευσης και πρόσβαση σε κινητές εφαρμογές. Το Mailfence προσφέρει επίσης μια επιλογή 20 gigabyte για 7,50 το μήνα καθώς και διάφορα επιχειρηματικά σχέδια.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, Το Mailfence απαιτεί από νέους πελάτες να εγγραφούν με μια υπάρχουσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πράγμα που σημαίνει ότι ο λογαριασμός σας δεν μπορεί να είναι εντελώς ανώνυμος. Επιπλέον, η codebase του Mailfence δεν είναι ανοιχτού κώδικα όπως αυτή του ProtonMail.

Hushmail - μία από τις παλαιότερες ασφαλείς υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το Hushmail κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1998, καθιστώντας τον έναν από τους παλαιότερους ασφαλείς παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σκοπό την ασφαλέστερη επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παγκοσμίως. Σήμερα, προωθείται περισσότερο στους πελάτες των επιχειρήσεων, παρόλο που η υπηρεσία είναι επίσης διαθέσιμη για άτομα που αναζητούν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Hushmail προσφέρει έναν πλήρως εξοπλισμένο πελάτη προγράμματος περιήγησης. Υπάρχει διαθέσιμη μια εφαρμογή iOS για χρήστες iPhone και iPad, αλλά οι ιδιοκτήτες Android θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν μια διεπαφή ιστότοπου για κινητά αντί.

Κατά τη σύνταξη ενός νέου μηνύματος στο Hushmail, έχετε τη δυνατότητα να εξασφαλίσετε το περιεχόμενο ή όχι. Αν ενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση, ο παραλήπτης θα σας ζητηθεί να ρυθμίσετε έναν προσωπικό κωδικό πρόσβασης και να προβάλετε το περιεχόμενο σε μια ασφαλή ιστοσελίδα.

Το Hushmail δεν προσφέρει καμία δωρεάν επιλογή για μεμονωμένους πελάτες. Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν για μια δοκιμή 2 εβδομάδων, αλλά στη συνέχεια πρέπει να πληρώσουν 49,98 δολάρια ετησίως για 10 gigabytes αποθήκευσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Από την πλευρά των επιχειρήσεων, η Hushmail έχει προσαρμοσμένες σχεδιασμένες λύσεις για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, της νομικής ή της μη κερδοσκοπικής οικονομίας.

Το Hushmail βασίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και, για το λόγο αυτό, ορισμένοι ειδικοί το βλέπουν ως λιγότερο ασφαλή επιλογή από εργαλεία όπως το ProtonMail και το Mailfence. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι η κυβέρνηση οι οργανισμοί μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες από διακομιστές Hushmail. Το πραγματικό περιεχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα παραμείνει κρυπτογραφημένο, αλλά τα δεδομένα όπως οι διευθύνσεις IP ενδέχεται να είναι ευάλωτα.

Tutanota - Η υπηρεσία αλληλογραφίας που κρυπτογραφεί ολόκληρο το γραμματοκιβώτιο

Το Tutanota είναι ένα κρυπτογραφημένο λογισμικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άκρο σε άκρο και κατατάσσεται ως ένας από τους καλύτερους ασφαλείς παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αγορά σήμερα. Το λογισμικό αναπτύχθηκε στη Γερμανία μαζί με ολόκληρη την ομάδα και τους κεντρικούς υπολογιστές που εδρεύουν στην ασφαλή χώρα της ΕΕ.

Το να είσαι μέλος της ΕΕ σημαίνει αυτό Η Γερμανία διαθέτει έναν από τους αυστηρότερους κανονισμούς προστασίας δεδομένων στη GDPR. Παράλληλα, η Γερμανία έχει άλλους νόμους για την προστασία των δεδομένων που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας στον κόσμο όσον αφορά την προστασία του δικαιώματος του πολίτη στην ιδιωτική ζωή. Οχι μόνο αυτό, το ίδιο το γερμανικό σύνταγμα καλύπτει το ανθρώπινο δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία είναι μέρος της ομάδας των δεκατεσσάρων ματιών χωρών. Αυτό μπορεί να αφορά ορισμένους ανθρώπους, καθώς η κυβέρνηση έχει την ικανότητα να μπερδεύει στις υποθέσεις των εταιρειών, αλλά Το Tutanota είναι σαφές για το τι μπορεί και δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση με την υπηρεσία τους.

Η υπηρεσία λειτουργεί ως διαδικτυακό λογισμικό χωρίς διαφημίσεις. Το λογισμικό κρυπτογραφεί αυτόματα ολόκληρο το γραμματοκιβώτιό σας και το βιβλίο διευθύνσεων. Η υπηρεσία webmail έρχεται και ως εφαρμογή iOS και Android. Το άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το λογισμικό είναι εντελώς ανοιχτό.

Διαφορετικές επιλογές είναι διαθέσιμες με τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Η δωρεάν επιλογή σας επιτρέπει να διαθέτετε 1 GB χώρου αποθήκευσης, μόνο 1 χρήστη, μόνο τομείς Tutanota και περιορισμένη λειτουργικότητα αναζήτησης. Η επιλογή premium, η οποία έρχεται σε € 12 ανά έτος, περιλαμβάνει περισσότερα καλούδια. Σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε άλλους χρήστες για € 12 και σας δίνει απεριόριστη αναζήτηση, 5 ψευδώνυμα, κανόνες εισερχομένων και υποστήριξη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η έκδοση Pro είναι € 60 ανά έτος και σας δίνει τη δυνατότητα να πληρώνετε για περισσότερους χρήστες και φόρμες επικοινωνίας, παρέχοντάς σας επιπλέον 15 ψευδώνυμα, υποστήριξη προτεραιότητας, προσαρμοσμένες επιλογές και 10 GB αποθήκευσης.

Το Tutanota κρυπτογραφεί τα εισερχόμενα χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα AES 128-bit και RSA 2048-bit τα οποία κάνουν περισσότερο από τη δουλειά. Η διασύνδεση Tutanota αθλήματα είναι ίσως το αγαπημένο μας, αλλά το το μεγαλύτερο σημείο πώλησης της υπηρεσίας είναι ότι μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν αν θέλετε.

Πότε να κρυπτογραφηθεί

Έτσι, πώς ξέρετε αν πρέπει να επενδύσετε σε ένα ισχυρό εργαλείο κρυπτογράφησης email από άκρο σε άκρο; Και τι είδους πακέτο ή σχέδιο θα σας συναντήσει; Αυτό εξαρτάται από το τι γραμμή εργασίας βρίσκεστε και ποιους τύπους email στέλνετε.

Από προσωπική άποψη, μπορεί να είναι πολύτιμο να έχετε μια βασική συνδρομή σε ένα ασφαλές σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις περιπτώσεις που χρειάζεστε τη μετάδοση αριθμών κοινωνικής ασφάλισης ή οικονομικών αρχείων μέσω του Διαδικτύου. Θα προσφέρει επίσης στον παραλήπτη τη βεβαιότητα ότι τα δεδομένα αποστέλλονται μέσω ασφαλούς καναλιού.

Οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με θέματα υγείας, οικονομικών ή νομικών αρχείων πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους μια ασφαλή ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους υπαλλήλους τους. Ενώ οι επιλογές που συζητούνται σε αυτό το άρθρο προσφέρουν συναρπαστικές λύσεις που εξαλείφουν την ανάγκη ανάπτυξης εσωτερικών εργαλείων. Τελικά, το τέλειο εργαλείο εξαρτάται εξ ολοκλήρου από εσάς.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me