Recenzie Surfshark – Merită acest nou VPN?

Când am auzit prima dată că un alt serviciu VPN a intrat pe piața australiană, prima mea reacție a fost - cum ar putea fi aceasta mai bună / diferită decât multe dintre VPN-urile deja grozave disponibile astăzi?


Dar sunt un tip curios și îmi place să-mi zgâlțesc propria mâncărime când vine vorba de cercetarea VPN. Prin urmare, nu aș fi în stare să mă odihnesc decât dacă aș da o nouă încercare legitimă noii VPN a lui Surfshark.

Această recenzie Surfshark este concepută pentru a vă oferi o imagine de ansamblu cuprinzătoare a protocoalelor, funcțiilor, serviciului clienți și funcționalității Surfshark VPN.

Suna bine? Minunat.

În primul rând, ce este și cine este în spatele lui Surfshark?

Surfshark este un serviciu de rețea privată virtuală (VPN) nou, care vă este adus de o companie situat în Insulele Virgine Britanice. Compania a activat puțin peste șase luni, oferind planuri VPN cu costuri reduse și o serie de funcții care vă vor plăcea. Cum se stivează față de alte rețele VPN mai consacrate?

Citiți mai departe pentru a ne bucura de Surfshark, binele și răul și decideți-vă dacă meritați să încercați.

Prezentare generală a VPN-ului Surfshark

FeaturesInformation
Usability: Foarte ușor de utilizat
Politica de logare: Strict fără jurnal
Dimensiunea serverului: 800 ++ servere
Distribuție server: 50 de țări
A sustine: Chat live 24/7
torrenting: Permis
Streaming: Permis
Protocolul VPN și criptarea: OpenVPN, IPSec & IKEv2; AES de 256 biți
Sediu: Insulele Virgine Britanice
Preț: $ 1,99 / lună
Site oficial: https://surfshark.com

Ceea ce face diferit suprafata?

Avem nevoie de câteva minute pentru a discuta dacă această rețea are ceva de oferit care vă va face să doriți să părăsiți furnizorul actual. O caracteristică importantă pe care o are ca VPN este suportul atât pentru protocoalele IKEv2 cât și pentru OpenVPN. Prin utilizarea acestor protocoale, acestea oferă standardele de criptare lider pentru utilizatorii de Windows (prin IKEv2), precum și pentru toți ceilalți (fiind OpenVPN că este open source).

Rețineți că unele dintre protocoalele VPN mai vechi utilizate de multe VPN-uri nu au cea mai actualizată criptare. Aceasta este o distincție importantă, deoarece Netflix și alte companii sunt capabile să detecteze VPN-urile și să inițieze blocuri datorită mii de utilizatori originari de la aceeași adresă IP.

Mai mult, suportul lui Surfshark atât pentru IKEv2 cât și pentru OpenVPN înseamnă că poate fi instalat pe o serie de routere și dispozitive. Puteți merge, de asemenea, în setări pe OpenVPN pentru a comuta între TCP și UDP.

vpn-protocoale

Protocoalele VPN Surfshark utilizează criptarea AES de 256 biți de grad militar. Cu toate acestea, compania face pasul suplimentar de încorporare a Schimb de chei DHE-RSA 2048 biți si un Hash de autentificare SHA512 pentru securitate suplimentară (traducere: cea mai bună criptare și securitate). Există, de asemenea, protecția împotriva scurgerilor DNS și WebRTC, țesută în tehnologia care alimentează această rețea.

Surfshark are funcția de importanță killswitch care vă permite să vă încheiați rapid sesiunea în cazul unei deconectări a rețelei premature. Cu toate acestea, nu este activată în mod implicit din altă platformă decât aplicația lor iOS.

Pentru a activa killswitch-ul în Windows, va trebui să faceți clic pe pictograma roată, să localizați „killswitch” sub meniul de securitate și să-l comutați în poziția „on”. Pentru a activa comutatorul kills pentru dispozitivele cu Android, va trebui să îl localizați în setările telefonului sau ale tabletei și să le activați manual.

Acum, să trecem la detaliile proaspete. Care sunt cele mai bune și cele mai grave motive pentru a alege Surfshark?

Pro-uri

 • Deblochează Netflix și alte servicii de streaming media
 • Funcționează bine pentru torrenting și partajarea de fișiere P2P
 • Politică strictă fără jurnal
 • Servere nelimitate, adrese IP, lățime de bandă și conexiuni
 • Situat într-o țară fără legi de păstrare sau raportare a datelor
 • Securitate și criptare superioară
 • Kill-switch-ul este inclus în toate planurile
 • Disponibil în țări cu cenzură netă sau blocuri
 • Acceptă cripto-monede
 • Proces gratuit și garanție de returnare a banilor pentru 30 de zile
 • Protecție împotriva scurgerilor DNS, IPv6 și WebRTC

Contra

 • Rețea mai mică de servere decât alte VPN-uri
 • Vitezele pot varia de la server la server
 • Interfața aplicației nu are funcționalitate și optimizare design
 • Este posibil ca serverele să nu fie localizate în țara listată
 • Răspuns lent din partea echipei de asistență prin e-mail

Caracteristici proprii

Pe lângă criptarea SurfShark la nivel înalt, garanțiile de confidențialitate și protecția împotriva scurgerilor, VPN include câteva caracteristici speciale care sunt create special pentru a vă îmbunătăți experiența.

caracteristici surfshark

Iată cinci din listă care merită o atenție specială:

 1. Folosește CleanWeb ™ caracteristică pentru un plus de putere pentru a bloca reclame, malware și software de urmărire.
 2. Whitelister ™ vă permite să creați un tunel divizat cu VPN-ul. Scopul este de a permite utilizatorilor să ocolească sau să listeze în alb lista unor pagini web și aplicații fără a lăsa securitatea rețelei în sine. Este minunat să folosești pe telefonul tău mobil cu o aplicație bancară. Veți găsi controlul în fila cu setările de securitate.
 3. multihop ™ este o caracteristică utilă persoanelor conștiente de confidențialitate care doresc cu adevărat să-și acopere piesele online. Acest nivel suplimentar de criptare vă permite să creați o VPN dublă și vă permite o anumită securitate suplimentară în țările care interzic serviciile VPN. Traficul dvs. de rețea este securizat și dirijat prin două tuneluri VPN. Pur și simplu folosiți această caracteristică pentru a avea acces la serverul preferat prin intermediul unui alt server. Fii avertizat că acest lucru poate reduce viteza rețelei considerabil.
 4. Cu rețeaua înăuntru Modul NoBorders ™, utilizatorii din țările în care internetul este blocat pot naviga fără griji. Permite același tip de acces ca funcția MultiHop prin obfuscarea traficului dvs. fără a încetini viteza.
 5. Mod de camuflaj este o caracteristică foarte utilă care vă permite să deghizați utilizarea VPN de la furnizorul de servicii de internet.

Experiența utilizatorului Surfshark

Puteți descărca SurfsharkVPN accesând pagina lor web și descărcând versiunea care acceptă sistemul de operare sau obținând versiunea pentru dispozitivul dvs. mobil din magazinul de aplicații pentru modelul dvs. Această rețea oferă funcționalitate cu un singur clic.

Puteți seta să fie deschisă la pornire de pe computer și dispozitive sau utilizați butonul Conectare rapidă. Surfshark acceptă dispozitive Mac, Windows, Linux, Android și iOS. Există o extensie pentru utilizare cu browserele Chrome și Firefox. Poate fi configurat și cu routere sau ca TOR-Over-VPN pentru maximă securitate. (Citiți mai multe despre routerele VPN și despre modul de configurare a acestora.)

Funcționalitatea se traduce în aplicațiile lor mobile?

Interfața de utilizator este înșelător de simplă, cu cele mai multe caracteristici importante aliniate în partea de jos a ecranului. Toate funcțiile și funcțiile funcționează bine pe dispozitivele mobile atât pentru Android cât și pentru iOS.

Dacă doriți să beneficiați de încercare gratuită, descărcați aplicația SurfShark pe telefon. În acest fel, puteți profita de conexiunile nelimitate pentru a-l utiliza pe PC-uri și alte dispozitive.

O funcție adăugată - de la lansarea VPN pentru prima dată - este o opțiune pentru a permite pachete mici. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea performanței și vitezei pe dispozitivele mobile și routerele.

interfață de aplicație surfshark

Acoperire Surfshark

Compania are peste 800 de servere distribuite în 50 de țări, ceea ce este mai puțin decât mai mulți furnizori VPN mai stabiliți. Acesta și-a extins funcțiile de pe cele 100 de servere originale de la lansarea sa, cu mai puțin de un an în urmă, astfel încât timpul va spune cât de mult s-ar putea extinde acoperirea lor

De acum, acestea oferă o rețea suficient de largă de servere pentru a vă oferi mai multe opțiuni atunci când vă conectați. Rețeaua SurfShark are servere în China, Turcia și alte câteva țări opresive în care internetul este cenzurat și / sau site-urile web sunt blocate.

Surfshark Customer Care

suport pentru chat-ul surfsharkO marcă a unui furnizor de servicii bun este cât de ușor pot fi contactați dacă există o problemă și cât de repede reușesc să rezolve probleme. Surfshark obține note mari la toate, cu excepția unuia dintre aceste criterii.

Primul loc în care puteți căuta asistență este secțiunea de ajutor a site-ului lor web. Acolo, veți găsi o serie de tutoriale, cele mai bune practici pentru a vă optimiza conexiunea și o secțiune frecventă de întrebări frecvente.

De asemenea, compania oferă 24/7/365 suport pentru chat în direct și un formular de contact pentru cei care doresc să depună o reclamație sau un comentariu specific. Aici gradul lor scade puțin. Contactul prin e-mail poate dura până la 24 de ore pentru a primi un răspuns. Pe site-ul lor, nu există niciun număr de telefon sau adresă fizică.

Politica de logare

Ori de câte ori trebuie să furnizați informații personale sau financiare, trebuie să vă preocupați cât de multe dintre informațiile respective sunt păstrate de companie. De asemenea, trebuie să vă întrebați cât de mult păstrează pentru a partaja sau a vinde sau cum arată într-adevăr politica de logare.

Politica de confidențialitate surfshark

Lucru bun Surfshark nu stochează și nu vinde informații cu privire la:

 • Activitate
 • Adrese IP
 • Nume
 • Locație
 • Istoricul browserului
 • Timbre de sesiune
 • Lățimea de bandă folosită
 • Trafic de rețea

Această companie are o politică strictă fără log, dar va trebui să furnizați informațiile dvs. de plată și adresa de e-mail pentru a crea un cont. Cu toate acestea, Surfshark nu păstrează nicio informație; toate înregistrările de plată rămâneți la compania în care este facturat contul dvs.. De asemenea, acceptă opțiuni de plată anonime, cum ar fi criptocurrency.

Ce este despre viteză?

Testele de viteză ale acestei rețele arată viteze decente atunci când se utilizează servere situate în unele părți ale UE și în Statele Unite, în special în cele de pe coasta de est. Vitezele suferă puțin atunci când serverele sunt situate în zone îndepărtate și orașe care sunt mai departe de baza de operare. Acest lucru este tipic pentru multe VPNS, așa că nu este un defalcător.

Vitezele au fost testate folosind streaming video și cu un fișier de joc de 256 MB pe un sistem cu conexiune de 60 Mbps. De la o bază de bază de 98,71Mbps, s-au înregistrat viteze care au variat de la un nivel minim de 25,74Mbps din serverul din Hong Kong la un maxim de 71,06 din Amsterdam. Viteza medie plătită la aproximativ 50Mbps, ceea ce este încă suficient de bun pentru streamingul de conținut media, jocuri, partajarea fișierelor sau chiar ca VPN pentru torrenting.

Prețuri

Compania oferă mai multe niveluri de servicii și opțiuni de stabilire a prețurilor, dar chiar și abonamentul lor de bază vă va oferi unele dintre cele mai bune caracteristici ale acestora. Al lor planul lunar de plată are un preț de 11,95 USD pe lună.

prețuri de surfshark

Dacă nu vă gândiți la un angajament pe termen lung, opțiunea cea mai bună valoare este planul lor de 24 de luni, care este facturat cu 47,76 USD la fiecare 2 ani. Asta se apropie 1,99 USD pe lună. Planul anual vă va stabili 71,88 USD, care se ridică la 2,99 USD pe lună. Cu planul lor de 2 ani, au devenit efectiv cel mai ieftin furnizor de VPN care aduce această valoare în pachetele lor.

Toate aceste sume sunt prezentate în dolari americani, deci verificați cursul de schimb pentru alte valute. Aveți, de asemenea, opțiunea de a plăti serviciile în diferite monede, precum AUD, CAD și USD, Euro, GBP, chiar chinezi yuani.

Pentru cei care preferă o „experiență mai digitală”, compania oferă o gamă largă de canale de plată decât mulți alți furnizori VPN.

 • Alipay
 • Toate cărțile majore de credit
 • PayPal
 • Criptomonedă
 • Amazon Pay
 • Google Pay

Toate planurile sunt facturate în avans pentru întregul termen al abonamentului și oferă un 30 de zile garanție înapoi. Există și un test gratuit disponibil pentru utilizatorii de Mac și cei cu dispozitive mobile compatibile cu Android sau iOS. Abonații noi pot utiliza codul cuponului „sharkstart”La finalizare.

Deci, Care este verdictul de pe Surfshark?

Platforma este excelentă pentru toate motivele pentru care doriți o VPN, cum ar fi accesul la conținut transmis, platforme de conținut cu nume mari precum NetFlix, Hulu și site-urile de partajare a fișierelor P2P. Cel mai bine, obțineți conexiuni nelimitate. Aceasta nu este o avantajă pe care o veți găsi chiar și cu cei mai mari concurenți.

Dovada este în pro și contra. Dacă trăsăturile pozitive ale unui serviciu depășesc aspectele negative, aveți o platformă care va îndeplini așa cum a promis, fără să vă coste o avere. În total, acest VPN își îndeplinește promisiunea. Prețul este corect și obțineți o mulțime de funcționalități.

Există o acoperire mai mică decât veți obține cu alte servicii VPN australiene și s-ar putea să apară probleme cu viteza și accesul, dar aceasta este în măsura în care sunt dezavantajele majore. Cu viteza cu care Surfshark își extinde geos-ul de acoperire, cine știe cât de rapid ar putea obține serviciile lor în viitor. S-ar putea să ajungă chiar la fel de repede ca NordVPN.

Gânduri finale

Nu există două moduri în acest sens. Dacă doriți să vă protejați online, trebuie să găsiți cel mai bun VPN pentru sistemul și bugetul dvs..

Nu numai că o rețea privată oferă minte și anonimat, VPN-ul potrivit poate chiar să împiedice pe cineva să vă fure informațiile și să le vândă pe web-ul întunecat. Ar trebui să vă apropiați de găsirea unei VPN, cum ar fi să cumpărați un sistem de securitate pentru casa dvs. - adică nu vă acordați nimic altceva decât confidențialitatea și securitatea totală și totală.

Căutați recenzii nepărtinitoare ale unor profesioniști din domeniul tehnologiei, precum și aflați cum funcționează rețeaua pentru clienții reali. Cel mai bun mod de a vă vedea singur este să profitați de perioade de încercare gratuite care vă permit timpul și funcționalitatea pentru a testa cu adevărat sfera și limitările rețelei.

Când combini protecția solidă a confidențialității cu garanții suplimentare, cum ar fi administratorii de parole și software antivirus, vei adăuga niveluri de securitate de la capăt la capăt.

Întrebări frecvente

Nici o revizuire Surfshark nu ar fi completă fără a vă oferi șansa de a trece la unele întrebări frecvente despre rețea și compania mamă..

Î: Pot încerca Surfshark gratuit?

Compania oferă un proces gratuit pentru dispozitivele MacOS, Android și iOS. De asemenea, oferă o garanție de returnare de 30 de zile pentru fiecare plan și toate pachetele oferă același nivel de funcționalitate pe care îl obțineți cu un abonament complet al planurilor lunare.

Î: Cum știu că Surfshark poate fi de încredere?

Este dificil să știi ce să faci din noi companii și servicii. Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să oferim părerea noastră despre companie și serviciile acesteia, pe măsură ce le-am experimentat.

Cu toate acestea, vă putem spune că Surfshark a obținut o notă excelentă de la 88 la sută din utilizatorii actuali sau precedenți de pe TrustPilot. Acest lucru, însoțit de multiplele moduri de a contacta compania și de a oferi servicii clienți responsabili, ar trebui să meargă mult până la stabilirea credibilității acestora.

Î: Pot folosi VPN Surfshark pe routerul meu?

Răspunsul scurt este da. Pentru a utiliza Surfshark, routerul dvs. trebuie să accepte Protocolul OpenVPN, și trebuie să puteți configura Open VPN ca client, nu ca server.

Puteți afla că routerul dvs. acceptă acest protocol, consultând manualul proprietarului sau verificând site-ul web al producătorului. De asemenea, puteți introduce numele producătorului în baza de date de cunoștințe de pe site-ul web Surfshark pentru a obține instrucțiuni specifice pentru modelul dvs..

Î: Surfshark este mai sigur decât ExpressVPN?

Cea mai bună parte a cumpărăturilor de comparație este observarea modului în care Surfshark s-ar putea stiva pe alte platforme precum produsele ExpressVPN sau NordVPN.

Privindu-le cot la cot, puteți concluziona că Surfshark nu oferă aceeași viteză sau lățime de servicii ca furnizorii mai mari și mai stabiliți, iar ExpressVPN are un test de viteză încorporat pentru serverele lor.

Acestea fiind spuse, compania a fost supusă unui audit riguros care a dezvăluit nicio scurgere sau alte probleme. Puteți găsi informații despre auditul lor de securitate aici și puteți vedea punctajul lor pentru dvs..

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me