TunnelBear VPN Review – Lipsa serioasă de viteză și securitate

O temă drăguță, dar, omule, acest serviciu trebuie să… primești… mai repede pentru a rula cu câinii mari - greșește - urși.

TunnelBear oferă servicii VPN de bază la nivel de intrare la un tarif accesibil. În timp ce ofertele companiei pot satisface nevoile utilizatorilor mai puțin sofisticate, persoanele care așteaptă rapiditate și funcții avansate sunt probabil să fie dezamăgiți de acest furnizor VPN.

Citiți recenzia noastră completă pentru pro și contra.

Prezentare generală TunnelBear

FeaturesInformation
Usability: Uşor
Politica de logare: Fără logare
Dimensiunea serverului: 1000 ++ servere
Distribuție server: 20 de țări
A sustine: Sistem de bilete
torrenting: Nepermis
Streaming: Limitat
Protocolul VPN și criptarea: OpenVPN și IPSec / IKEv2; Criptare AES de 256 biți
Sediu: Canada
Preț: $ 4,99 / lună
Site oficial: https://www.tunnelbear.com/

Mai multe despre TunnelBear

TunnelBear a fost fondată în 2011 de antreprenorii tehnologi Ryan Dochuk și Daniel Kaldor. Pe CV-urile lor apar companii precum Microsoft și Goldman Sachs, precum și o start-up care s-a ocupat de securitatea mobilă. Sediul central în Toronto, compania a fost recent achiziționată de gigantul american de securitate cibernetică McAfee.


cinci ochi de inteligență alianțăDeocamdată, se pare că TunnelBear va continua să opereze din Canada, ceea ce nu este neapărat cea mai bună veste pentru persoanele care doresc anonimitatea garantată de la furnizorul lor de VPN. Ca SUA., Canada aparține alianței de supraveghere cunoscută sub numele de Five Eyes.

Pentru cei care nu știu, Five Eyes este un efort de cooperare între guvernele SUA, Canada, Australia, Noua Zeelandă și Marea Britanie Cercetările dezvăluie că fiecare țară spionează intenționat pe cetățenii celorlalți membri, ceea ce le poate permite eludează orice restricții domestice care, de obicei, ar putea împiedica o astfel de activitate. Urmărirea utilizării pe internet a acestor cetățeni poate fi un obiectiv principal al alianței.

O politică „Fără logare” - Un fel de

La fel ca mulți alți furnizori VPN, TunnelBear face reclamă unei politici stricte „fără logare”. Cu toate acestea, utilizatorii care au grijă să aprofundeze mai mult în politica de confidențialitate vor descoperi rapid că politica „fără logare” se aplică numai anumitor date.

tunnelbear nicio politică de loggin

Politica de confidențialitate prevede că compania nu ține înregistrări ale căror adrese IP vizitează site-ul lor web, adresele IP la care sunt accesate prin serverele companiei și orice întrebări DNS care sunt efectuate în timp ce utilizatorii sunt conectați. În plus, niciun fel de date despre aplicații, site-uri web sau servicii online la care utilizatorii accesează în timp ce sunt conectați prin TunnelBear nu vor fi stocate.

Până acum, atât de bine, dar politica de confidențialitate mai spune că compania păstrează date privind numele utilizatorilor, adresele de e-mail și sistemele de operare. De asemenea, păstrează ultimele patru cifre ale cărții de credit utilizate pentru plată și păstrează o evidență a câtor date sunt utilizate.

Rețineți că TunnelBear are sediul în Canada, membru al rețelei Five Eyes. Ca atare, acesta nu este neapărat cel mai bun loc pentru a înființa o companie VPN, mai ales dacă clienții dvs. solicită un anonimat complet. Dacă guvernul sau o alianță de supraveghere vor bate, TunnelBear va trebui să transfere orice date solicitate.

TunnelBear este sigur?

Vestea bună despre TunnelBear este că folosește unele măsuri destul de grele de securitate și criptare. OpenVPN, care este criptarea standardă a industriei, este disponibil pe majoritatea dispozitivelor care rulează Windows, Mac sau Android. Utilizatorii care au o versiune recentă a iOS primesc criptare IPSec / IKEv2.

tabel de criptare tunnelbear

Ambele protocoale de criptare sunt în prezent cele mai recente și cele mai mari disponibile. Protecția AES pe 256 biți este aceeași pe care o veți obține cu alte servicii VPN mai sofisticate.

Caracteristica în caz de siguranță

În plus, TunnelBear este echipat cu VigilantBear, o opțiune care oferă protecție împotriva scurgerilor. Aceasta este în esență un comutator de ucidere care este activat ori de câte ori nu este disponibilă o conexiune VPN. Este vital să știți că această opțiune nu face parte din setările implicite. Dacă aveți acest serviciu și doriți să profitați de comutatorul de ucidere, atunci trebuie să vă schimbați setările. Interfața ușor de utilizat de TunnelBear face din acest proces un proces destul de ușor.

Caracteristica de obstrucție

GhostBear este funcția de ofuscare a companiei. Acest element al serviciului este conceput pentru a evita orice restricții VPN și pentru a oferi protecție împotriva inspecției profunde a pachetelor. Este din ce în ce mai obișnuit ca serviciile VPN să fie blocate în țări totalitare precum Coreea de Nord, China și Arabia Saudită. Rețelele furnizate de instituțiile academice sau locurile de muncă pot fi de asemenea configurate pentru a bloca VPN-urile.

țări cenzurate

Funcția Tunnelbear vigilantbearÎn aceste cazuri, an caracteristică de obstrucție poate fi de neprețuit. Versiunea acestui serviciu a TunnelBear este disponibilă pentru utilizatorii de Android, Mac OS și Windows. Încă o dată, aceasta nu face parte din setările implicite, dar poate fi activată sub setările de securitate.

Este posibil ca persoanele care nu locuiesc în țări cu legi restrictive de internet și care nu încearcă să ocolească o rețea de muncă sau de școală, nu ar trebui să aibă nevoie de funcția suplimentară de obstrucție, care poate încetini viteza de navigare, lucru cu care TunnelBear se luptă deja.

Viteză nepresionantă cu TunnelBear

Este adevărat că setările utilizatorului pot afecta viteza cu care utilizatorul este capabil să răsfoiască. A procesor mai puternic și setari de retea sunt doi dintre factorii care pot avea un impact pozitiv sau negativ asupra experienței tale.

Cu toate acestea, dacă VPN-ul dvs. nu oferă lățime de bandă suficientă și servere de calitate, atunci încărcarea și descărcarea vor avea loc întotdeauna în ritmul melcului..

TunnelBear a fost testat la un număr impresionant. Un server din Elveția a oferit 54 de Mbps la descărcări, în timp ce un server din Franța a furnizat 34 Mbps neplăcut. Un server din SUA a obținut și mai rău la 13,87 Mbps pentru descărcări.

test de viteză a tunelului

Timpurile de încărcare nu au fost mai bune. Un server din New York a încărcat doar 15,04 Mbps, în timp ce un server Amsterdam s-a îmbunătățit ușor la numărul respectiv cu 27,20. La Londra, un server a livrat o viteză de încărcare de 48,36 Mbps, dar un alt din Hong Kong a efectuat un nou nivel minim pentru încărcări la 2,63 Mbps.

Nimeni nu se așteaptă neapărat ca navigarea lor să devină rapidă atunci când utilizați un VPN. Cu toate acestea, aceste perioade au fost semnificativ mai lente decât în ​​cazul altor servicii VPN.

Nu vă așteptați Netflix

Utilizatorii adoră Netflix și, pentru a putea accesa serviciul în diferite jurisdicții, o VPN este o necesitate vitală. Cu toate acestea, Netflix este din ce în ce mai bun la blocarea oamenilor de a utiliza VPN-uri pentru a accesa serviciul lor.

netflix vpn blocare

Acest lucru se datorează faptului că Netflix este legat de contracte, unele dintre ele împiedicând furnizarea de conținut în afara regiunilor prescrise. De exemplu, este posibil ca persoanele din Statele Unite să plătească taxe suplimentare pentru a avea acces la conținut premium care poate fi disponibil cu serviciul de bază Netflix în altă parte. În consecință, utilizatorii americani pot beneficia de acces la versiunea Netflix a unei alte regiuni.

Este în interesul cel mai bun al Netflix, și al partenerilor lor, să împiedice oamenii să acceseze conținut destinat unei alte regiuni. Răspândirea VPN-urilor care accesează Netflix a devenit o prioritate pentru companie. Hai sa recunoastem. Netflix are buzunare adânci, astfel că vor ieși mereu în fața companiilor mai mici, mai puțin bogate.

Unele dintre VPN-urile mai mari și mai puternice pot ocoli protocoalele Netflix. TunnelBear pur și simplu nu este unul dintre cei mai mari și mai puternici furnizori de VPN. Ei au servere în doar 20 de țări, ceea ce nu este deosebit de impresionant, iar diversitatea lor de locații de server nu este rivală cu cea oferită de alți furnizori VPN.

Dacă doriți câteva alternative mai bune, consultați VPN-urile noastre prietenoase Netflix.

Torrenting este un No-Go

Dacă sunteți în căutarea unui VPN care să suporte P2P sau torrenturi, atunci ar fi bine să vă uitați în altă parte. TunnelBear obișnuia să nu permită niciun fel de torrente sau P2P pe VPN-ul său. Acesta nu mai este cazul.

Cu toate acestea, termenii serviciului interzic în mod specific orice fel de acțiuni ilegale în timp ce utilizați TunnelBear. Dacă intenționați să descărcați muzică sau filme gratuite, aceasta ar fi o încălcare a legii dreptului de autor și o încălcare a condițiilor de furnizare a serviciului TunnelBear..

Utilizatorii pentru care BitTorrent este un obiectiv principal pot face bine să se uite în altă parte. TorGuard oferă o tehnologie care este destinată utilizatorilor care folosesc site-uri precum BitTorrent și poate fi utilizată împreună cu alte servicii VPN.

Numărul de servere și locații

TunnelBear are aproximativ 1.000 de servere găzduite în peste 20 de țări de pe glob. Acest lucru nu este prea agitat, dar nu este deosebit de competitiv cu unii dintre cei mai buni furnizori VPN.

Servere VPN Tunnelbear

Numărul și locația serverelor sunt esențiale pentru cât de util este un VPN. Cu mai multe locații de server, există șanse mai mari de a vă răsfăța cu succes locația reală. În plus, diversitatea geografică înseamnă că ai mai multe șanse să găsești un server lângă tine, indiferent dacă te afli acasă sau pe drum. Cu cât un server este mai aproape de locația dvs. reală, cu atât este mai rapid să funcționeze serviciul VPN.

TunnelBear nu are servere în Orientul Mijlociu, Africa sau o mare parte din America de Sud. Există servere în SUA și Canada, precum și în Europa, Hong Kong, Japonia, Mexic, Brazilia și Australia. Acest lucru nu este groaznic, dar concurenții care oferă servere în peste 100, iar uneori aproape de 200 de țări, TunnelBear pur și simplu este nu este echipat să concureze pe piața globală.

Unii utilizatori VPN doresc, de asemenea, să ia în considerare în ce țări călătoresc datele lor. Când o companie VPN folosește doar servere fizice, acest lucru este ușor de făcut. Dacă compania spune că un server este localizat în Elveția, atunci acolo sunt transmise datele utilizatorului.

Cu toate acestea, mulți furnizori VPN utilizează acum servere virtuale pentru a conduce trafic. Aceasta înseamnă că un server poate părea să fie în Elveția atunci când se află într-adevăr în China. Pentru unii utilizatori, acest lucru este un motiv de îngrijorare.

Vestea bună pentru utilizatorii TunnelBear este că compania spune că folosesc doar servere fizice. În consecință, oamenii pot fi siguri că datele lor sunt dirijate exact acolo unde se așteaptă ca acestea să fie.

TunnelBear remarcă faptul că pot utiliza servere virtuale dacă cererea este suficient de mare, așa că este altceva pentru clienții potențiali să fie conștienți de.

Asistență clienți TunnelBear

Din păcate, TunnelBear nu primește note mari pentru asistența clienților. Interfața lor este destul de simplă și ușor de utilizat. Oamenii care sunt utilizatori mai puțin sofisticați încă pot intra în dificultate și, dacă lucrurile nu merg bine pentru utilizatorii avansați, așteaptă asistență promptă și completă.

servicii pentru clienți săraciAsistența clienților este disponibilă doar printr-un sistem de e-mail cu bilet. Nu este oferit niciun suport live și nu vă așteptați să găsiți un număr de telefon pentru a suna. Aceasta înseamnă că de multe ori durează ore pentru a primi un răspuns. Dacă răspunsul nu răspunde pe deplin la întrebarea clientului sau nu rezolvă problema acestora, atunci acesta se confruntă cu încă o așteptare de câteva ore.

Acest lucru poate fi extrem de frustrant, în special atunci când utilizatorul lucrează la un termen. Unii utilizatori au ajuns chiar la TunnelBear pe profilul de Twitter al companiei pentru a primi asistență, dar fără noroc. TunnelBear va trimite pur și simplu o sugestie pentru a trimite un email către centrul de asistență.

Odată ce ajutorul este primit, pare să fie destul de fiabil. Doar nu vă așteptați să se întâmple cu vreun fel de viteză sau eficiență.

Cât costă TunnelBear?

TunnelBear oferă trei planuri de prețuri. Planul „Micul” este gratuit, ceea ce sună ca foarte mult. Cu toate acestea, utilizatorii sunt limitat la 500 MB de date în fiecare lună. Aceasta este doar o cantitate minusculă de date. Majoritatea oamenilor vor parcurge atât de multe date în doar câteva zile. Acest plan gratuit poate fi o modalitate excelentă de a testa serviciul, dar acesta este singurul motiv de a-l utiliza.

stabilirea prețului de tunel

Pachetele „Uriașe” costă doar 9,99 USD lunar, și oferă date nelimitate. Acest plan de plată poate avea mult sens pentru unii clienți, în special pentru cei care doresc libertatea de a întrerupe serviciul ori de câte ori doresc.

TunnelBear spune că planul lor „Grizzly” este cel mai popular. Clienții care aleg acest plan plătesc o dată pe an, iar prețul se ridică la aproximativ cinci dolari pe lună. Aceasta reprezintă o economie de aproximativ 50 la sută față de planul lunar.

Opțiunile de plată includ carduri de debit, cărți de credit și bitcoin pentru cei care doresc un anonimat mai mare.

Este recomandat TunnelBear VPN? Cu siguranta nu

TunnelBear are unele caracteristici decente. Cu toate acestea, există furnizori VPN mult mai buni care oferă funcții mai robuste la prețuri mai bune (Gândește-te NordVPN). TunnelBear, de asemenea se luptă când vine vorba de timpurile sale de încărcare și descărcare. Dacă viteza este o prioritate pentru dvs., atunci ar fi înțelept să căutați un furnizor VPN diferit.

În timp ce TunnelBear are o interfață drăguță cu tematica sa de urs și este ușor de utilizat chiar și pentru începători, doar nu corespunde așteptărilor utilizatorilor.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me