Avira Phantom VPN – Kami TIDAK MENUKAR Satu Ini (Hasil Ujian)

Avira Phantom VPN - Kami TIDAK MENUKAR Satu Ini (Hasil Ujian)

Terlalu sedikit pelayan, terlalu lambat, dan - oh, dengan cara - bagaimana dengan undang-undang privasi Jerman itu?


Avira Phantom VPN mempunyai banyak perkara untuknya. Ia menggunakan protokol VPN terkini dan terhebat dan penyulitan bit AES-256. Lebih-lebih lagi, torrenting dibenarkan dan Netflix kelihatan banyak terdapat pada banyak pelayan. Avira Phantom juga mempunyai suis bunuh terbina dalam dan keupayaan untuk menyambungkan pelbagai peranti sekaligus.

Koleksi positif ini tidak mencukupi untuk mengatasi fakta itu kadar pemindahan data amat perlahan dengan perkhidmatan ini. Syarikat itu juga beribu pejabat di Jerman, yang mungkin menjadi masalah bagi pengguna yang sangat prihatin terhadap privasi data mereka. Dasar penebangan tambahan mungkin menjadi pertarungan bagi sesetengah orang.

Let's break it down.

logo avira

Gambaran Keseluruhan VPN Avira Phantom

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan: Sangat mudah digunakan
Dasar Pembalakan: Beberapa dasar pembalakan
Saiz Pelayan: 40 pelayan
Pengedaran pelayan: 20 negara
Sokongan: Pangkalan data
Mengotorkan: Dibenarkan
Streaming: Dibenarkan
Protokol dan penyulitan VPN: Protokol OpenVPN, IPSec, dan Ikev2;
Ibu pejabat: Jerman
Harga: $ 4.99 / bulan
Laman web rasmi: https://www.avira.com

Keselamatan dan Penyulitan

Avira Phantom mempunyai pelanggan untuk Windows, Android, macOS dan iOS. Apabila anda bersambung dengan Android atau Windows, maka anda akan menggunakan protokol OpenVPN. Inilah protokol pilihan bagi pengguna yang paling berpengetahuan kerana ia mempunyai kelebihan menjadi teknologi sumber terbuka. Mereka yang menggunakan macOS atau iOS akan mendapat manfaat daripada protokol IPSec. Pengguna canggih mungkin mencatatkan bahawa terdapat kekurangan pilihan ketika datang ke protokol VPN dengan perkhidmatan ini. Bagaimanapun, pengguna purata tidak dapat melihatnya.

proses enkripsi vpn

Avira Phantom VPN mempunyai a terbina dalam suis bunuh, tetapi ciri ini hanya tersedia untuk membayar pelanggan dan bukan kepada mereka yang memilih untuk menggunakan versi percuma perkhidmatan ini. Suis pembunuh adalah penting kerana ia menghentikan aplikasi pada komputer anda daripada terus menyemak imbas apabila VPN tiba-tiba kehilangan sambungannya. Ini memastikan bahawa anda mengekalkan keseluruhan privasi sepanjang sesi penyemakan imbas anda.

Satu tanda dalam sokongan Avira Phantom ialah ia menawarkan perlindungan DNS. DNS ialah apa yang mengubah URL yang dicari oleh orang ke dalam alamat IP yang komputer dapat lebih mudah difahami. Dengan perkhidmatan DNS dalaman, Avira Phantom menjadikannya lebih jauh sukar bagi mana-mana pihak ketiga untuk memantau permintaan DNS pengguna.

Lokasi Server VPN Avira Phantom

senarai negara avira vpnSalah satu sebab mengapa Avira Phantom VPN begitu lambat mungkin berkaitan dengannya bilangan pelayan yang kecil. Secara keseluruhan, ia hanya mempunyai 40 pelayan di 20 negara. Kebanyakannya terletak di Eropah di negara-negara seperti Austria, Republik Czech, Itali, Jerman, Perancis, Romania, Belanda, Poland, Switzerland, Inggeris dan Sepanyol. Dengan ibu pejabatnya berada di Jerman, kepekatan pelayan Eropah ini tidak mengejutkan.

Pelayan lain terletak di AS, Kanada, Mexico, Australia, Brazil dan Singapura. Terdapat pelayan sedozen di Amerika Syarikat, tetapi dengan hanya satu pelayan di Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika dibiarkan sepenuhnya. Jika anda tinggal di salah satu tempat ini, maka mungkin bijak mencari penyedia VPN yang berbeza.

Laman web Avira Phantom berjanji bahawa lebih banyak lokasi akan ditambah pada masa akan datang, tetapi tidak ada butiran mengenai kapan ini mungkin berlaku atau di mana pelayan tersebut mungkin terletak.

Mengapa bilangan pelayan yang agak kecil ini penting?

Apabila pembekal VPN menawarkan pengguna hanya beberapa pelayan yang boleh dipilih, itu bermakna jumlah lalu lintas pada setiap pelayan didarab. Oleh kerana pelayan menjadi semakin ramai, prestasi, terutamanya kadar pemindahan data, merosot.

Di samping itu, semakin banyak kepelbagaian lokasi pelayan, pengguna yang lebih berkemungkinan mencari server yang berdekatan dengan rumah, yang harus meningkatkan kelajuan penyemakan imbas. Sekiranya bersembunyi di lokasi geografi anda adalah kritikal, maka mempunyai lebih banyak pelayan dari mana untuk memilih cara yang lebih baik untuk melakukan spoofing.

Jika anda melihat pilihan utama untuk VPN Australia, anda akan melihat bahawa kebanyakan perkhidmatan berkualiti tinggi mempunyai beribu-ribu pelayan yang ada.

Menggunakan BitTorrent atau P2P dengan VPN Avira Phantom

Ahli-ahli pasukan sokongan pelanggan Avira Phantom telah mengatakan bahawa mereka tidak membezakan antara jenis lalu lintas web yang berbeza. Ini bermakna bahawa P2P dan memuat turun torrents dibenarkan. Tidak seperti pembekal VPN yang lain, perkongsian fail tidak terhad kepada pelayan tertentu.

Keputusan ujian kelajuan VPN Avira Phantom

Kebanyakan orang yang telah menggunakan VPN sebelum mengetahui bahawa perkhidmatan ini dapat membantu pastikan nama anda dan privasi anda dalam talian. Mereka juga tahu bahawa harga yang mereka bayar untuk namanya tidak diketahui ini adalah kelajuan. Pembekal VPN yang sangat bereputasi dengan rangkaian beribu-ribu pelayan dan kepelbagaian lokasi pelayan yang baik akan menyebabkan impak yang kurang kepada kadar pemindahan data anda.

hasil kelajuan avira phantom vpnMalangnya untuk VPN Avira Phantom, sistem mereka mengalami kekurangan pelayan yang luar biasa. Ini bermakna kadar pemindahan data yang amat perlahan. Ujian tanda aras tanpa penggunaan VPN memberi kelajuan muat turun 98.71 Mbps dan memuat naik kelajuan 53.00 Mbps. Apabila VPN Avira Phantom dihidupkan, kadar muat turun jatuh ke hanya 6.98 Mbps manakala kadar muat naik ialah 9.02 Mbps.

Ujian ini dijalankan menggunakan pelayan Avira di Belanda, yang agak jauh dari lokasi sebenar komputer uji. Menguji pada pelayan di AS lebih buruk lagi. Ini menghasilkan keputusan 4.34 Mbps untuk muat turun dan 2.23 Mbps untuk muat naik. Itulah kelajuan muat turun kira 95% lebih perlahan daripada hasil yang dicapai tanpa VPN, dan kelajuan muat naik juga dipengaruhi.

Apabila dibandingkan dengan beberapa penyedia VPN yang lebih besar di luar sana, keputusan ujian kelajuan ini agak suram. Bayangkan perlu menunggu beberapa minit untuk memuatkan laman web. Ia akan menjadi sangat mengecewakan. Anda mungkin akan berputus asa dan berjalan jauh sebelum anda mencapai sesuatu.

Dasar Pembalakan VPN Avira Phantom

penjelajahan selamatBanyak penyedia VPN membanggakan mengenai tiada dasar pembalakan tetapi kemudian menunjukkan dalam dasar privasi atau syarat perkhidmatan mereka yang sebenarnya mereka melakukan beberapa penjejakan terhad dan mengekalkan rekod mengenai pelanggan mereka. VPN Avira Phantom adalah berbeza kerana mereka mendahului pembalakan yang mereka lakukan.

Syarikat itu mengatakan bahawa mereka menyimpan data yang berkaitan dengan maklumat diagnostik supaya mereka dapat meneruskan pepijat dan isu-isu lain yang mungkin mengganggu pengalaman pengguna. Avira juga boleh mengesan sama ada pengguna tertentu dibayar atau pelanggan bebas kerana terdapat had ke atas berapa banyak data yang boleh digunakan oleh pelanggan bebas dalam tempoh satu bulan.

Di luar itu, syarikat itu mengatakan bahawa mereka tidak mengesan laman web mana pelanggannya atau alamat IP mereka.

Pilihan Harga untuk Avira Phantom VPN

Avira Phantom menawarkan versi perkhidmatan percuma dan berbayar. Versi percuma mengehadkan pelanggan hanya 500 MB sebulan. Semua lalu lintas disulitkan, dan mungkin untuk mengakses tapak geo-terhad. Pencegahan kebocoran DNS dimasukkan, dan akses melalui pelbagai peranti adalah mungkin.

avira vpn proVersi berbayar dipanggil Phantom VPN Pro. Pengguna yang memilih perkhidmatan ini mempunyai akses kepada data tanpa had, serta semua ciri yang termasuk dalam pelan percuma. Walau bagaimanapun, perkhidmatan berbayar datang dengan dua ciri utama yang tidak tersedia kepada pelanggan bebas. Ciri-ciri ini adalah suis bunuh dan akses sokongan pelanggan.

Terutama atau terlalu mahal?

Itu betul. Sesiapa yang memilih untuk tidak membayar untuk Avira Phantom VPN tidak akan mempunyai kelebihan suis bunuh automatik yang melindungi mereka sekiranya perkhidmatan VPN mereka tidak tersedia. Selain itu, Pelanggan percuma tidak mempunyai akses kepada sokongan pelanggan sekalipun.

Laman web Avira Phantom VPN mempunyai pangkalan pengetahuan, tetapi tidak semestinya mempunyai jawapan yang dicari oleh pengguna. Forum pengguna juga tersedia, namun pengalaman mencadangkan bahawa ini bukan cara yang cekap atau berkesan untuk menyelesaikan masalah perkhidmatan.

Mempunyai sokongan pelanggan dengan pelan berbayar tidak semestinya banyak, sama ada. Akses disediakan melalui telefon atau e-mel, dan sokongan diberikan untuk penceramah berbilang bahasa. Walau bagaimanapun, masa tindak balas seolah-olah menjadi perlahan, meregangkan ke dalam jam atau hari. Apabila jawapan diterima, mereka sering tidak sampai ke titik, memerlukan lebih banyak lagi dan seterusnya. Menyelesaikan masalah mudah boleh mengambil masa seminggu atau lebih.

Kos langganan dibayar $ 10 sebulan. Ini bukan harga yang buruk, tetapi kekurangan sokongan pelanggan dan kelajuan pemindahan data lambat bermakna bahawa perkhidmatan itu tidak bernilai perbelanjaan. Satu perkara yang baik adalah bahawa Avira Phantom VPN menjadikannya mungkin untuk menyambungkan nombor tanpa had peranti. Ini adalah berita baik terutama untuk pemilik perniagaan atau orang yang mempunyai banyak peranti untuk melindungi.

Adalah Disyorkan Avira Phantom VPN?

VPN penghalaVPN Avira Phantom adalah tidak digalakkan untuk beberapa sebab. Walaupun ia tersedia untuk digunakan pada peranti yang menjalankan Windows, Mac, iOS dan Android, tidak mungkin untuk menyediakan perkhidmatan ini pada penghala supaya semua peranti yang bersambung anda menikmati perlindungan yang sama. Selain itu, ia juga tidak mungkin menggunakan Avira Phantom berkaitan dengan TOR untuk menyediakan diri anda dengan lapisan tambahan perlindungan. SmartTV, konsol permainan dan peranti Linux juga tidak serasi.

Terdapat perkhidmatan yang lebih baik dengan kadar pemindahan data yang lebih cepat dan harga yang kompetitif tersedia. Sekiranya anda mahu Cadangan Privasi Australia, kemudian semak semula kajian kami NordVPN. Anda tidak akan kecewa.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me