CyberGhost – Baik tetapi Tidak Hebat (Keputusan Ujian Lengkap)

Yang satu ini cukup baik. Tidak sempurna, fikiran anda tetapi cukup bagus. Anda boleh melakukan lebih buruk untuk mendapatkan lebih banyak wang.


Di laman webnya, Cyberghost menyokong bahawa mereka adalah "penyokong utama dan penggerak hak-hak sivil, masyarakat bebas dan budaya internet yang tidak dipertingkatkan."

Pada pendapat kami, itu tempat yang bagus untuk bermula.

Syarikat Romania ini ditubuhkan pada tahun 2011, tetapi baru-baru ini diperoleh oleh Crossrider Limited dan Robert Knapp. Oleh itu, mereka seolah-olah bersedia untuk menawarkan perkhidmatan yang terus memperbaiki yang dapat membantu angka syarikat yang lebih tinggi dalam kedudukan perkhidmatan VPN. CyberGhost mendakwa untuk menyediakan perkhidmatan mereka lebih daripada 20 juta orang di seluruh dunia. Di samping itu, CyberGhost menawarkan protokol pepejal dengan OpenVPN dan IPSec, antara lain. Dengan penyulitan bit AES-256, mudah untuk melihat bahawa privasi dan kesamaan anda tidak terjamin dengan perkhidmatan ini.

CyberGhost direka untuk menyembunyikan alamat IP anda dengan berkesan semasa anda melayari, dan kemasukan suis bunuh bermakna anda boleh menyemak imbas tanpa bimbang tentang mendedahkan lokasi dan identiti anda yang sebenar.

Anda juga boleh mempunyai sehingga tujuh peranti serentak dihubungkan ke CyberGhost, yang sesuai untuk sesiapa sahaja yang mempunyai banyak komputer, tablet dan telefon pintar.

Gambaran Keseluruhan Cyberghost

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan: Mudah untuk digunakan
Dasar Pembalakan: Tiada dasar log
Saiz Pelayan: 3000 ++ pelayan
Pengedaran pelayan: 59 negara
Sokongan: Sembang langsung
Mengotorkan: Dibenarkan
Streaming: Dibenarkan
Protokol dan penyulitan VPN: Protokol OpenVPN, L2TP, dan IPSec; AES 256-bit enkripsi
Ibu pejabat: Romania
Harga: $ 2.75 / bulan
Laman web rasmi: https://www.cyberghostvpn.com

Penyelesaian Mesra Berbilang Platform

bagaimana cyberghost berfungsiSama ada peranti anda menjalankan Mac, Windows, iOS atau Android, ia serasi dengan CyberGhost. Pengguna lanjutan akan menghargai kemampuan untuk menyambungkan peranti Linux mereka dan menyambungkan perkhidmatan tersebut ke penghala.

Walaupun ia tidak begitu luas dengan pemimpin industri lain, CyberGhost juga mempunyai pemilihan pelayan yang agak teguh di seluruh dunia. Kesemuanya ini boleh didapati dengan harga yang berpatutan tetapi ia tidak semestinya vpn percuma.

Penyedia VPN lain menawarkan protokol keselamatan yang sedikit lebih baik dan kadar pemindahan data yang agak lebih cepat di samping rangkaian pelayan yang lebih luas. Walau bagaimanapun, CyberGhost adalah pilihan yang tidak disenangi.

Keselamatan dan Penyulitan

retak-aes-256

Walaupun CyberGhost tidak mengambil langkah keselamatan untuk ekstrem yang beberapa pembekal lain lakukan, mereka masih menyediakan perlindungan industri yang terkemuka. Ini termasuk pelbagai protokol VPN, termasuk Protokol OpenVPN lebih disukai. IPSec dan L2Tp juga boleh didapati bersama-sama dengan beberapa orang lain. Mampu memilih protokol yang sesuai adalah tambah besar untuk pengguna yang lebih canggih.

Sebagai tambahan kepada protokol yang boleh dipercayai, anda mendapat penyulitan AES-256 bit. Itulah jenis enkripsi yang banyak digunakan oleh kerajaan dan tentera. Anda boleh percaya bahawa lalu lintas web anda akan menjadi disulitkan pada tahap yang hampir tidak dapat dipecahkan.

Jika anda lebih suka menggunakan TOR sebagai tambahan kepada VPN, maka CyberGhost adalah pilihan yang baik untuk anda. VPN ini serasi dengan TOR. Mereka yang merasakan keperluan untuk keselamatan lebih mungkin ingin melihat ciri Penyulitan Double, yang bermaksud bahawa data pengesahan dan data VPN kedua-duanya dienkripsi.

Lokasi Pelayan CyberGhost

Pada masa ini, CyberGhost menawarkan a sejumlah 3,066 pelayan. Ini jauh lebih banyak daripada yang paling ditawarkan oleh pembekal VPN, tetapi tidak begitu baik seperti apa yang ada melalui beberapa syarikat VPN terbaik. Pelayan CyberGhost diagihkan di lebih daripada 59 buah negara, dan syarikat itu mengatakan bahawa mereka sentiasa berusaha untuk membawa lebih banyak pelayan dalam talian dalam pelbagai kepelbagaian lokasi.

Di AS, CyberGhost menguruskan lebih daripada 500 pelayan, dengan tambahan 89 di Kanada. Mereka tidak mempunyai pelayan di Mexico, tetapi terdapat 10 di Costa Rica. Liputan di Amerika Selatan cukup baik jika dibandingkan dengan penyedia lain. Pelayan terletak di Colombia, Brazil dan Chile.

Seperti banyak syarikat VPN lain, liputan di Afrika agak terhad. Walau bagaimanapun, pelayan ditemui di Afrika Selatan dan Kenya. Timur Tengah juga kurang bernasib baik, dengan sembilan pelayan ditemui di Israel dan 10 berada di Pakistan, kemasukan luar biasa di kalangan penyedia VPN.

Pelayan di Seluruh Tempat

lokasi pelayan cyberghost

Eropah ditutup secara komprehensif dari Portugal ke Ukraine dan dari Iceland ke Greece. Malah negara-negara kecil seperti Albania, Bosnia dan Herzegovina, Belarus, Cyprus, Estonia, Lithuania, Latvia, Moldova, Macedonia, Serbia, Slovenia dan Slovakia diliputi.

Pelayan yang terdapat di Hong Kong, Indonesia, India, Jepun, Korea Selatan, Malaysia, Singapura, Thailand dan Vietnam bermakna rantau Asia diwakili dengan baik. New Zealand dan Australia juga dilindungi oleh beratus-ratus pelayan.

Sesetengah penyedia perkhidmatan VPN menggunakan gabungan pelayan fizikal dan maya. Pelayan fizikal sebenarnya ditempatkan di lokasi geografi yang diberikan kepadanya. Walau bagaimanapun, pelayan maya mungkin di mana sahaja dan dimuatkan dengan perisian yang menjadikannya kelihatan seolah-olah berada di negara tempat perkhidmatan VPN mengatakan pelayan ditemui.

Tidak ada yang salah dengan amalan ini. Walau bagaimanapun, sesetengah pengguna VPN bimbang tentang melalui negara mana lalu lintas web mereka dihalakan. Dari perspektif mereka, mereka lebih suka menangani pelayan fizikal sahaja supaya mereka tahu dengan tepat di mana data mereka akan berlaku.

CyberGhost menggunakan gabungan pelayan fizikal dan maya. Seorang wakil dari syarikat menyatakan bahawa majoriti pelayannya adalah fizikal. Walau bagaimanapun, mereka mempunyai tahap maya di hampir 350 pelayan mereka. Pengguna yang menjadi kebimbangan ini dengan senang hati akan mengetahui bahawa pelayan maya ini sebenarnya terletak di negara seperti yang diterangkan.

Menggunakan BitTorrent atau P2P dengan CyberGhost

vektor perkongsian failOrang-orang di CyberGhost nampaknya mahu pelanggan mereka mempunyai kebebasan yang paling mungkin semasa pengalaman dalam talian mereka. Akibatnya, perkongsian fail P2P dan BitTorrent dibenarkan melalui perkhidmatan ini. Walaupun penyedia lain boleh mengehadkan pengguna ke pelayan tertentu untuk tujuan ini atau yang lain tidak membenarkan aktiviti ini sepenuhnya, CyberGhost tidak menggunakan sekatan sedemikian.

Ramai orang juga akan senang mengetahui bahawa CyberGhost terus menggunakan pelayan yang direka khusus untuk meningkatkan pengalaman streaming. Ini adalah berita baik untuk orang yang ingin dapat menggunakan VPN mereka semasa menonton Netflix, Amazon Prime atau perkhidmatan streaming lain.

Keputusan Ujian Kelajuan CyberGhost

Secara keseluruhannya, CyberGhost menawarkan pakej yang cantik. Perkara seolah-olah runtuh sedikit di jabatan laju. Ujian tanda aras sebelum menghidupkan VPN memberikan kadar pemindahan muat turun 98.71 Mbps dan memuat naik kadar pemindahan 53.00 Mbps. Menghidupkan CyberGhost bermakna bahawa perkara-perkara telah semakin monumental. Menyambung ke pelayan AS di New York menghasilkan kelajuan muat turun 18.41 Mbps dan memuat naik kelajuan 7.12 Mbps.

hasil ujian kelajuan cyberghostDengan kadar pemindahan data ini rendah, anda juga boleh menggunakan VPN percuma. Perkara diperbaiki apabila menggunakan pelayan yang terletak di Amsterdam. Kadar muat naik ke 51.10 Mbps sementara kadar muat naik berubah menjadi 21.10 Mbps.

Keputusan dari ujian kelajuan di Hong Kong dan London lebih buruk. Hong Kong memaparkan muat turun dan kadar muat naik yang hampir sama dalam dunia 4.0 Mbps sementara memuat turun kadar di London purata 5.63 Mbps dan 15.65 Mbps untuk memuat naik kadar.

Dasar Pembalakan CyberGhost

Salah satu ciri yang paling kritikal yang mana-mana penyedia VPN boleh tawarkan ialah mereka tidak menyimpan rekod pada pelanggan mereka. Lagipun, sebab mengapa orang memilih untuk menggunakan VPN di tempat pertama adalah meminimumkan pencerobohan terhadap privasi mereka. Mereka ingin mengetahui bahawa data sensitif mereka tidak berisiko dan tidak ada orang yang mengawasi bagaimana mereka menghabiskan masa mereka dalam talian.

Ini penting kerana jika penyedia VPN menyimpan rekod seperti yang dilakukan oleh Penyedia Perkhidmatan Internet, ia akan mengalahkan tujuan VPN. Sekiranya penguatkuasa undang-undang atau pihak berkuasa kerajaan memutuskan untuk menuntut rekod pelanggan dari syarikat VPN, ia sentiasa lebih baik jika mereka mempunyai sedikit atau tidak ada rekod untuk menyediakan.

Sehubungan itu, adalah tidak biasa untuk melihat perkhidmatan VPN yang membanggakan mengenai dasar "pembalakan tidak" mereka. Dasar-dasar ini jarang diikuti dalam apa-apa akal yang ketat. Sebaliknya, melihat dasar privasi atau terma perkhidmatan mendedahkan bahawa sesetengah penyedia VPN sebenarnya menyimpan rekod yang agak komprehensif.

komen cyberghostIni adalah TIDAK kes dengan CyberGhost. Lokasi mereka di Romania pasti membantu keadaan kerana negara ini bukan sebahagian daripada rangkaian pengawasan Mata 14. Mereka tidak berkongsi banyak data dengan negara lain, dan undang-undang mereka mengenai data dan penyimpanan rekod hampir tidak berlaku. Ini bermakna anda boleh mempercayai bahawa aktiviti dalam talian anda tidak dipantau dan disimpan di tempat yang dapat diakses kemudian.

CyberGhost menjadikannya cukup jelas di laman web mereka bahawa mereka tidak memegang data penjejakan. Ini bermakna tiada rekod sejarah penyemakan pengguna, kandungan data mereka atau pilihan carian mereka. Syarikat itu tidak menyimpan log sambungan, jadi tidak ada yang memantau kapan dan berapa lama anda log masuk ke Internet.

Pilihan Harga untuk CyberGhost

Semua pilihan pengebilan untuk CyberGhost termasuk akses kepada setiap pelayan syarikat dan keupayaan untuk sambungkan sebanyak tujuh peranti sekaligus. Sokongan pelanggan disediakan pada asas 24/7 dan aplikasi yang tersedia yang serasi dengan Mac, Windows, iOS, Android dan banyak lagi.

harga cyberghost

Pelanggan yang memilih untuk membayar secara bulanan akan membayar $ 11.99 setiap bulan. Diskaun disediakan untuk orang yang membeli satu tahun atau lebih daripada perkhidmatan terlebih dahulu. Pakej satu tahun berharga $ 4.99 sebulan manakala pakej dua tahun membelanjakan $ 3.79 sebulan. Tawaran termurah adalah dengan pakej tiga tahun pada $ 2.75 sebulan.

Memandangkan kadar pemindahan data CyberGhost yang agak perlahan, mungkin tidak masuk akal untuk melabur dalam komitmen satu, dua atau tiga tahun sehingga anda pasti bahawa produk itu benar-benar berdaya maju untuk anda. Mungkin terbaik untuk membeli langganan satu bulan untuk memberi anda masa untuk mencuba perkhidmatan sebelum membeli pakej yang lebih besar. Sebagai alternatif, bayaran balik 30 hari boleh didapati pada semua pakej jika anda memutuskan untuk tidak menyimpan perkhidmatan tersebut.

Pilihan pembayaran termasuk PayPal dan kad kredit. Sekiranya anda mahu kekal tanpa nama, maka anda juga boleh membayar menggunakan Bitcoin.

Adakah CyberGhost Disandarkan - Ya

Sebagai VPN, CyberGhost mempunyai banyak perkara. Keselamatannya adalah pepejal dengan penyulitan bit AES-256, dan ia pasti bagus untuk mempunyai pelbagai protokol VPN dari mana untuk dipilih. Bahawa protokol-protokol ini termasuk OpenVPN dan IPSec adalah berita baik untuk orang-orang yang bimbang tentang keselamatan. Juga, pilihan untuk menyulitkan berganda mungkin sangat berharga bagi orang-orang yang cemas untuk mengelakkan mata-mata rejim totalitarian.

cyberghost proSatu lagi perkara yang menjadikan CyberGhost sebagai pilihan VPN yang menarik ialah pengalaman pengguna yang positif. Ia amat mudah untuk dipasang dan dilancarkan, yang bermaksud bahawa anda boleh berdiri dan berjalan dalam masa kurang dari lima minit.

Keupayaan hebat apabila anda berada di dalam aplikasi CyberGhost. Segala-galanya sepertinya betul di hujung jari anda, dan anda tidak perlu berburu banyak untuk mengetahui cara menyelesaikan operasi yang paling asas. Jika pengguna menginginkannya, adalah mungkin untuk mengkonfigurasi apl supaya ia dilancarkan secara automatik dengan hanya satu klik.

Dasar penebangan tidak ada CyberGhost juga adalah ditambah pasti, terutamanya bagi mereka yang benar-benar sensitif terhadap isu mengenai privasi dan tidak mahu dikenali secara dalam talian. Walau bagaimanapun, syarikat ini benar-benar tersandung ketika datang untuk mempercepatkan. VPN yang mempunyai rangkaian lebih daripada 3,000 pelayan sepatutnya dapat menyampaikan kadar pemindahan yang lebih baik. Sedikit kelembapan dijangka apabila VPN digunakan, tetapi keputusan ujian kelajuan CyberGhost tidak lain hanyalah mengecewakan.

Perlu diingat bahawa pengalaman pengguna boleh berbeza-beza bergantung pada sistem komputer dan di mana pengguna berada di dunia. Tidak syak lagi, CyberGhost mempunyai beribu-ribu pelanggan yang sangat gembira dengan kelajuan pengalaman melayari mereka. Keputusan ujian yang ditunjukkan di sini hanya menunjukkan bahawa anda mungkin ingin memastikan dasar pembayaran balik CyberGhost diingat jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan.

Isu kelajuan mengetepikan, CyberGhost menawarkan semua ciri dan keselamatan yang anda harapkan daripada perkhidmatan VPN berbayar. Oleh itu, CyberGhost adalah disyorkan.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me