Hide.Me Review VPN – Pilihan Baik tetapi Kelajuan Lambat (Hasil Ujian)

Hide.me melakukan beberapa perkara dengan baik. Malangnya mereka melakukannya dengan kelajuan a-baik, uh .. Gambar sloth berenang di kolam mentega kacang. Sebenarnya, tidak ada yang melakukannya.

logo hide.meDitubuhkan pada tahun 2012, Hide.me adalah a pemain baru dalam permainan VPN. Pengasasnya semua mempunyai pengalaman di jabatan IT sektor tekanan tinggi seperti syarikat besar dengan pejabat di beberapa negara dan kerajaan persekutuan. Ini bermakna mereka berkelayakan untuk merancang perkhidmatan yang bertujuan untuk melindungi privasi pelanggannya.

Walaupun silsilah ini, Hide.me tidak sebaik yang boleh. Memihak kepadanya, syarikat itu beribu pejabat di Malaysia, sebuah negara yang bukan ahli dari Five Eyes atau bahkan 14 Mata. Ini adalah berita baik untuk orang yang ingin memastikan bahawa data peribadi mereka tidak akan diserahkan kepada penguatkuasa undang-undang pertama atau organisasi kerajaan yang mengetuk pintu Hide.me.

Lihat senarai berat totalitarian di bawah dan kemudian teruskan membaca untuk mengetahui apa yang kami fikir tentang Hide.me

vpn pengguna mengikut negara

Gambaran Keseluruhan VPN Hide.Me

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan: Mudah untuk digunakan
Dasar Pembalakan: Tiada dasar pembalakan
Saiz Pelayan: 160 ++ pelayan
Pengedaran pelayan: 55 negara
Sokongan: 24/7 sokongan melalui sembang langsung, e-mel, dan sistem tiket
Mengotorkan: Terhad
Streaming: Terhad
Protokol dan penyulitan VPN: Protokol OpenVPN, SoftEther, IKEv2, L2TP / IPSec, PPTP, protokol SSTP; Penyulitan AES 256-bit
Ibu pejabat: Malaysia
Harga: $ 5.41 / bulan
Laman web rasmi: https://hide.me

Keselamatan dan Penyulitan yang Layak

Juga dalam pandangan Hide.me adalah protokol VPN yang digunakannya. Protokol OpenVPN adalah pilihan pertama untuk banyak pengguna kerana penyulitan ini adalah sumber terbuka. Produk sumber terbuka mempunyai kelebihan digunakan oleh lebih ramai orang, yang bermaksud bahawa ia mungkin telah diperiksa dengan lebih teliti untuk kelemahan daripada produk yang sebanding. Protokol lain yang ada termasuk IKEv2, SSTP dan PPTP. Kedua-dua yang terakhir adalah sebahagian besar ketinggalan zaman dan tidak memberikan tahap penyulitan yang sama dengan OpenVPN dan IKEv2, jadi gunakan mereka yang berhati-hati.

Protokol SoftEther tambahan boleh didapati melalui Hide.me. Kebanyakan VPN lain tidak mempunyai teknologi ini. Tujuannya adalah untuk menjadikan lalu lintas Internet lebih sukar untuk dikesan. Walau bagaimanapun, banyak VPN lain datang dengan ciri-ciri yang direka untuk membuat pengesanan pergerakan dalam talian pengguna hampir mustahil, jadi ini sahaja bukan sebab untuk memilih perkhidmatan VPN Hide.me.

Lokasi Pelayan Hide.me

Bila dibandingkan dengan pesaing lain seperti NordVPN, Hide.me mempunyai pelayan yang agak sedikit. Secara keseluruhan, terdapat hanya 150 pelayan. Mereka terletak di 34 negara di 45 lokasi yang berbeza-beza. Penyedia perkhidmatan lain, lebih canggih, VPN mempunyai beribu-ribu pelayan di beratus-ratus negara, memberikan pengguna lebih banyak pilihan.

Pelayan Tidak Cukup untuk Memenuhi Permintaan Global

peta pelayan hide.meMemiliki bilangan pelayan yang agak kecil bermakna lebih banyak pengguna harus mendapat serangan ke server yang sama. Setiap orang menerima jalur lebar yang agak kecil apabila mereka log masuk, dan ini memberi kesan kepada prestasi. Ini mungkin salah satu sebab mengapa Hide.me tidak berfungsi dengan baik dalam ujian kelajuan seperti syarikat VPN yang lain.

Kepelbagaian lokasi pelayan juga mungkin kritikal terhadap prestasi. Secara amnya, Kadar pemindahan data lebih cepat apabila pengguna boleh log masuk ke pelayan VPN yang relatif dekat dengan lokasi geografi sebenar mereka.

Pelayan yang ramai, dan kekurangan banyak pelayan di lokasi yang pelbagai, bermakna kelajuan pemindahan data lambat dan terpaksa memilih pelayan di benua lain hanya untuk disambungkan. Ini boleh menyebabkan kekecewaan berulang untuk pengguna biasa.

Sejauh lokasi pergi, Hide.me melakukan pekerjaan yang baik untuk menjamin kepelbagaian. Ia mempunyai enam pelayan A.S. dan Kanada, satu di Mexico dan satu di Brazil. Kebanyakan pelayannya terletak di Eropah dan U.K. dengan lokasi tambahan di Maghribi dan Iceland. Pelayan Hide.me lain terletak di Melbourne dan Sidney, Australia, India, Singapura, Hong Kong, Korea Selatan dan Jepun. Pada masa ini, perkhidmatan ini tidak mempunyai pelayan di Rusia, tetapi mereka mempunyai pelayan di Ukraine dan Turki.

Menggunakan BitTorrent atau P2P dengan Hide.me

Hide.me membolehkan penggunaan BitTorrent dan P2P pada pelayan tertentu. Pelayan di A.S., Mexico, U.K dan Australia adalah pengecualian penting untuk mendapatkan kebenaran ini. Di laman webnya, Hide.me mendakwa bahawa menggunakan proksi SOCKS pada lalu lintas torrent P2P menjadikan kadar pemindahan lebih cepat. Terdapat sedikit bukti untuk menyokong tuntutan ini. Walau bagaimanapun, proksi SOCKS5 mempunyai suis bunuh yang membolehkan muat turun lebih banyak torrents.

Hide.me VPN Speed ​​Test Results

Menggunakan mana-mana VPN akan menjejaskan kadar pemindahan data anda. Pada asasnya, apabila anda menggunakan VPN, semua permintaan dalam talian anda perlu melompat melalui gelung tambahan dan usaha jauh lebih jauh daripada yang diperlukan untuk.

hasil ujian kelajuan hide.meUjian kelajuan menggunakan Hide.me VPN menyampaikan hasil yang kurang mengagumkan. Menggunakan pelayan di New York, kelajuan muat turun adalah 17.17 Mbps manakala kelajuan muat naik adalah 10.10 Mbps.

Bilangannya bertambah baik apabila menggunakan pelayan di Amsterdam. Di sini, kelajuan muat turun ialah 27.60 Mbps manakala kelajuan muat naik adalah 19.92 Mbps.

Menggunakan pelayan UK di London menghasilkan nombor yang serupa. Muat turun berlaku pada kadar 28.69 Mbps manakala muat naik adalah 20.41 Mbps.

Pelayan dalam prestasi Hong Kong amat menyedihkan. Dengan kadar muat turun 11.71 Mbps dan kadar muat naik 3.19 Mbps, agak jelas bahawa ini bukan jenis kelajuan yang diharapkan pengguna canggih.

Perlu diingat bahawa prestasi anda mungkin berbeza-beza. Hasil dari sebarang ujian kelajuan kebanyakannya menangkap momen dalam waktu, untuk lebih baik atau lebih buruk. Ini bermakna anda mungkin mengalami hasil yang lebih baik atau terdegradasi pada peranti anda.

Dasar Pembalakan Hide.me

Hide.me menawarkan dasar penebangan tidak ketat. Terima kasih kerana beribu pejabat di Malaysia, sebuah negara yang tidak mempunyai undang-undang mengenai pengekalan data mandatori, ini adalah salah satu daripada beberapa perkhidmatan VPN yang membanggakan ini. Ini amat kritikal, terutamanya apabila mempertimbangkan cara orang menghabiskan masa dalam talian. Baca lebih lanjut mengenai pembalakan VPN di sini.

dasar pembalakan vpn carta skor

Walaupun ramai orang dengan cepat mendakwa bahawa mereka ada "Tiada apa yang hendak disembunyikan" dalam talian, pernyataan ini jarang berlaku.

Hakikatnya adalah bahawa tiada siapa yang mahu orang lain menerusi e-mel mereka, mendapat akses kepada perbankan mereka atau maklumat kewangan lain atau "mendengarkan" pada perbualan peribadi.

Oleh itu, penting untuk menggunakan VPN terbaik untuk privasi dan memastikan bahawa tiada siapa yang menjejaki pergerakan dalam talian peribadi anda

Adakah Hide.Me Menyembunyikan Dasar Pembalakan mereka?

Dalam usaha untuk mengelakkan sebarang liabiliti undang-undang, Hide.me mengatakan bahawa mereka tidak log data peribadi mana-mana pengguna, atau mereka tidak menyimpan sebarang rekod di pelayan mereka. Hide.me juga mengisytiharkan bahawa mereka sama sekali tidak memantau apa yang pengguna lakukan di dunia maya. Mereka sebenarnya telah mengambil langkah yang agak luar biasa untuk menjadi disahkan oleh penganalisis keselamatan yang tidak berkaitan, yang menyatakan bahawa Hide.me tidak menyimpan log pada pelanggannya.

Menurut penerbitan syarikat, mereka bahkan tidak log alamat IP sebenar bagi mana-mana pengguna, dan tidak ada timestamp yang berkaitan. Oleh kerana privasi adalah salah satu sebab terbesar untuk menggunakan VPN, Tiada dasar logging Hide.me adalah salah satu ciri yang sangat memihak kepada syarikat.

Pilihan Harga untuk Hide.me

Satu lagi perkara dalam penyedia VPN ini ialah mereka menawarkan perkhidmatan mereka secara percuma. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa pengecualian dan keterbatasan yang ketara untuk pengguna yang memilih versi percuma Hide.me. Pelanggan tidak perlu memasukkan maklumat kad kredit mereka pada a pelan percuma tetapi mereka mempunyai akses kepada hanya tiga lokasi pelayan. Selain itu, mereka terhad untuk digunakan satu peranti pada satu masa. Jika anda mencari yang percuma, berikut adalah beberapa pilihan VPN percuma yang lebih baik.

Satu lagi sekatan yang mengecewakan ialah pelanggan bebas terhad kepada hanya dua gigabait data setiap bulan, yang merupakan jumlah yang sangat kecil. Versi percuma Hide.me juga sangat lambat walaupun janji syarikat untuk melakukan usaha terbaik untuk menjaga hal bergerak tidak kurang dari tiga Mbps. Pengguna percuma mungkin tidak suka bahawa protokol VPN yang tersedia adalah terhad kepada IPSEC, SSTP, PPTP, dan L2TP. IPSEC, yang merangkumi IKEv1 dan 2, adalah satu pilihan yang boleh dipercayai, tetapi protokol terkini dan terbesar yang lain dikhaskan untuk membayar pelanggan.

harga hide.me

Rancangan Plus boleh didapati pada kira-kira $ 4.99 sebulan. Cap pada pemindahan data ketara meningkat kepada 75 GB, tetapi pengguna pada tahap ini masih terhad kepada satu sambungan pada satu masa sahaja. Ahli mendapat akses kepada semua lokasi pelayan dan semua protokol VPN. Proksi SOCKS seterusnya boleh didapati dengan pakej ini.

Pelan Premium menggandakan harga bulanan kepada $ 9,99 sebulan, tetapi pengguna menerima pemindahan data tanpa had dan boleh menyambungkan hingga lima peranti sekaligus. Program ini juga merangkumi segala-galanya yang ditawarkan pelan PLUS sebagai tambahan kepada alamat IP tetap dan penghantaran port dinamik.

Kedua-dua pelan Plus dan Premium mempunyai jaminan 14 hari, wang balik jika pengguna tidak berpuas hati. Ini adalah tempoh yang agak singkat, tetapi perlu mencukupi untuk pengguna tetap menentukan sama ada perkhidmatan itu berfungsi atau tidak.

Adalah Disyorkan Hide.me?

Dengan kekurangan kelajuan dan kos pelan yang meningkat, kami tidak boleh mencadangkan Hide.me pada masa ini. Jika matlamat anda adalah untuk mencari penyelesaian yang paling kos efektif, maka anda lebih baik menggunakan Surfshark, yang menawarkan lebih banyak fungsi pada harga yang lebih rendah.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me