Hola VPN – Pilihan Hebat untuk Keselamatan dan Kelajuan BAD

Kapan VPN bukan VPN? Apabila ia adalah VPN Hola. Serius. Cara menarik untuk menggunakan rangkaian P2P.

logo hola vpnHola VPN adalah sesuatu yang tidak teratur dalam industri ini. Ia tidak memberikan perkhidmatan VPN tradisional kerana bukannya mengarahkan lalu lintas web melalui pelayan berdedikasi yang terletak di pelbagai lokasi, Hola VPN adalah sistem peer-to-peer. Ini bermakna apabila pengguna log masuk ke Hola VPN, lalu lintas web mereka dialihkan melalui sambungan pengguna lain.

Mungkin ada beberapa kelebihan untuk pendekatan ini. Sebagai contoh, menggunakan Hola tidak menjejaskan kadar pemindahan data. Pengguna yang terbiasa dengan masa muat turun kilat tidak akan kecewa. Juga, menggunakan VPN peer-to-peer bermakna laman web biasanya tidak dapat mengesan bahawa anda melayari melalui VPN. Ini bermakna bahawa anda mungkin dapat memperoleh akses kepada perkhidmatan seperti Netflix, walaupun ini jarang berlaku dengan Hola.

Juga, VPN Hola boleh digunakan secara percuma. Jika anda benar-benar sedar tentang kos, ini mungkin satu perkara yang baik. Bagaimanapun, tidak satu pun daripada aspek-aspek yang hampir-hampir-positif itu melebihi kelebihan negatif yang ada dalam perkhidmatan ini. Ia juga bukan pilihan yang disyorkan untuk vpns percuma.

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan: Mudah untuk digunakan
Dasar Pembalakan: Beberapa dasar pembalakan
Saiz Pelayan: n / a
Pengedaran pelayan: n / a
Sokongan: Borang hubungan
Mengotorkan: Tidak dibenarkan
Streaming: Tidak dibenarkan
Protokol dan penyulitan VPN: Tidak wujud
Ibu pejabat: Israel
Harga: Percuma
Laman web rasmi: https://hola.org/
Jadi Apa itu Deal Dengan Hola?

hola vpn communityApabila anda mendaftar untuk Hola, anda membenarkan ahli lain menggunakan sistem dan sumber anda di rangkaian anda. Penerbitan Hola mengatakan bahawa mereka hanya melakukan ini apabila peranti anda terbiar dan disambungkan ke sumber kuasa. Lebih-lebih lagi, syarikat itu mengatakan bahawa trafik purata yang rakan sebaya yang tidak dikenali akan mengalami hari biasa adalah lebih kecil daripada klip YouTube yang berlangsung hanya beberapa saat. Itu mungkin sebanyak empat hingga lima MB.


Kebimbangan yang lebih besar ialah hakikat bahawa anda tidak mengetahui cara pengguna Hola yang lain sedang menggunakan sumber-sumber anda. Komputer anda mungkin menjadi pelayan keluar untuk tujuan jahat orang lain. Dari spam ke peretasan, anda mungkin satu hari mengetahui bahawa alamat IP anda disambungkan kepada beberapa perkara yang sangat jahat.

Keselamatan dan Penyulitan

Keselamatan dan penyulitan hampir tidak wujud dengan Hola VPN. Semasa pemimpin dalam industri sedang menggunakan protokol AES-256 dan Terbuka VPN untuk melindungi identiti dan privasi anda, Hola tidak menggunakan kedua-dua.

Anggapkan bahawa anda ingin log masuk ke Internet melalui Hola di Australia. Apabila anda menghidupkan Hola, anda log masuk melalui pengguna lain yang terbiar di Australia. Ini menjadikannya kelihatan seperti anda menyambung melalui alamat IP yang berbeza. Hola menegaskan bahawa pendekatan ini memberikan para pelanggan "dengan layanan VPN yang unggul dengan biaya asas yang minimum." Hujahnya adalah kerana syarikat tidak membayar untuk membeli dan mengekalkan sekumpulan pelayan mahal di seluruh dunia, mereka boleh membawa anda perkhidmatan mereka secara percuma semasa masih menawarkan privasi dan perlindungan pengguna yang setara dengan yang ditawarkan oleh pembekal VPN tradisional.

sekatan blok simetri

Hujah ini hanya tidak benar. Protokol penyulitan seperti AES-256 dan Open VPN menawarkan penyulitan gred tentera yang superkomputer tidak dapat retak. Selain itu, Hola mengakui bahawa terdapat kelemahan dalam sistemnya. Mereka menulis mengenai "orang jahat" yang mampu "merampas hotspot WiFi anda," dengan mengatakan bahawa mereka menutup "workarounds" sebaik sahaja ia ditemui.

Sementara itu, anda dibiarkan lemah. Hola VPN tidak menggunakan protokol VPN sama sekali. Maklumat anda disampaikan oleh a sambungan proksi tanpa sebarang penyulitan. Jangan lakukan kesilapan. Ini meletakkan maklumat sensitif dan peribadi anda secara berisiko.

Lokasi Server VPN Hola

vektor lokasi pelayan vpnHola tidak mempunyai pelayan, dan sementara syarikat berpendapat bahawa ini adalah kelebihan, tentunya sukar untuk menganggapnya dengan cara ini. Pelanggan yang menggunakan perkhidmatan ini, pada hakikatnya, pelayan. Jika anda tidak menyukai idea membiarkan orang asing menggunakan alamat IP anda, maka Hola membolehkan anda memilih keluar.

Ini bermakna anda perlu membayar langganan premium. Walaupun dengan langganan berbayar, anda sepatutnya tidak mengharapkan apa-apa faedah penting. Mengenai satu-satunya perkara yang anda akan dapat ialah ketidakhadiran orang lain yang mengendalikan semua alamat IP anda. Dengan langganan premium, masih tiada penyulitan dan sedikit di jalankan ciri-ciri gaya VPN yang benar.

Menggunakan BitTorrent atau P2P dengan Hola VPN

Walaupun Hola menawarkan perkhidmatan VPN peer-to-peer yang pertama di dunia, jangan berharap boleh memuat turun torrent atau berkongsi sebarang fail melalui sistem ini. Walaupun tiada apa-apa dalam kesusasteraan Hola dengan tegas melarang perkongsian fail, ujian mendedahkannya Torrenting dengan Hola tidak berfungsi.

Di samping itu, jangan mengharapkan untuk dapat mengakses Netflix di kawasan lain melalui Hola. Ini diuji melalui lima sambungan yang berbeza, dan ia tidak pernah berjaya.

Keputusan ujian kelajuan VPN Hola

Ini hanya satu-satunya metrik yang Hola VPN telah melakukannya. Kadar pemindahan data dengan perkhidmatan tidak selalu dibezakan dari garis dasar, kadar pemindahan data tidak menggunakan-a-VPN. Dengan bantuan pelanggan Hola di A.S., kelajuan muat turun agak dihormati untuk VPN pada 32.47 Mbps. Walau bagaimanapun, kelajuan muat naik 7.97 Mbps tidak dapat diterima. Ini adalah sangat perlahan jika dibandingkan dengan beberapa VPN terbaik di luar sana.

Keputusan uji kelajuan hola vpn

Pengguna di EU berikan sedikit lebih baik. Kelajuan muat turun adalah 84.61, yang tidak sama sekali buruk jika dibandingkan dengan penanda aras 97 Mbps. Muat naik agak lambat jika dibandingkan dengan penanda aras. Nombor masing-masing adalah 38.83 dan 53.

ujian ujian kelajuan hola vpn amsterdam

Seperti ujian kelajuan, keputusan ini tidak buruk. Bagaimanapun, tahap kelajuan ini dicapai dengan mengorbankan apa-apa penyulitan atau sebarang jenis keselamatan yang sebenar. Jika anda tidak menggunakan sebarang VPN sama sekali, anda akan mendapat kadar pemindahan yang lebih cepat dan mengenai tahap perlindungan yang sama tanpa meletakkan sistem anda pada risiko dari pengguna lain.

Dasar Pembalakan Hola VPN

Kebanyakan penyedia VPN bangga dengan dasar pembalakan mereka. Lagipun, salah satu perkara utama menggunakan VPN ialah mengelakkan mata yang prying dan menjaga kehidupan dalam talian anda sebagai peribadi yang mungkin.

Walaupun beberapa syarikat VPN dengan cepat membanggakan tentang bagaimana mereka tidak menyimpan kayu balak, kegunaan ini jarang disokong oleh fakta. Banyak perkhidmatan VPN menyimpan beberapa rekod terhad mengenai pengguna mereka. Sudah tentu, terdapat penyedia elit dalam industri yang menjadikannya satu titik untuk mempunyai dasar pembalakan tidak ketat, dan mereka benar-benar bermaksud.

Akhirnya, itu adalah jenis pembekal VPN yang anda mahu. Penyedia VPN terbaik biasanya didasarkan keluar dari negara yang bukan sebahagian daripada Lima Mata, Sembilan Mata atau 14 mata persaksian pengawasan. Untuk maklumat lanjut seperti ini, baca panduan kami untuk dasar pembalakan VPN.

Israel - Bukan Jadi Besar pada Privasi Peribadi

pakatan negara kita

Hola VPN beribu pejabat di Israel, yang bukan ahli persekutuan ini. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk diperhatikan bahawa Israel dikenali sebagai "koperasi" dengan pakatan pengawasan ini. Dalam erti kata lain, Israel bekerja rapat dengan negara-negara yang menjadi ahli kumpulan-kumpulan ini. Jika mereka ditekan untuk berkongsi kecerdasan mereka, mereka mungkin akan melakukannya.

Itu berita buruk untuk pengguna VPN yang mencari pengalaman dalam talian yang benar-benar peribadi dan tanpa nama. Worrisomely, Hola tidak membuat pernyataan yang nyata dan perisytiharan di laman webnya mengenai amalan pembalakannya. Syarikat itu mempunyai dasar privasi, di mana mereka menyebut data log. Nyatakan secara muktamad dalam dasar itu adalah fakta bahawa mereka log semua tentang pelayar yang digunakan, laman web yang dikunjungi, berapa banyak masa yang dibelanjakan pada setiap laman web dan tarikh dan masa akses.

Walau bagaimanapun, itu bukan akhir. Hola juga menjejaki maklumat peribadi untuk setiap ahli. Ini termasuk sebarang data yang mungkin mengenal pasti anda, termasuk nama dan alamat e-mel anda bersama-sama dengan alamat IP anda.

koleksi maklumat hola vpn

Ia tidak berakhir di sana. Dasar privasi ini menyatakan bahawa mereka boleh mendedahkan maklumat peribadi pelanggan kepada "pembekal atau rakan kongsi perkhidmatan pihak ketiga yang dipercayai." Mereka juga secara proaktif menyatakan bahawa mereka akan berkongsi maklumat anda untuk mematuhi undang-undang atau perintah mahkamah.

Dengan kata lain, VPN ini bukan VPN sama sekali.

Pilihan Harga untuk VPN Hola

harga hola vpn

Secara kebetulan, Hola adalah perkhidmatan percuma. Mereka mempunyai pelan langganan premium yang tersedia untuk $ 11.95 sebulan. Khas kerap berlari untuk membeli enam bulan, satu tahun atau dua tahun lebih awal. Ini adalah pilihan yang jauh lebih murah, tetapi anda mendapat sedikit wang untuk wang anda.

Adalah Disyorkan Hola VPN?

Hola VPN mempunyai begitu banyak isu yang sukar untuk mengetahui di mana untuk bermula. Sekiranya kelajuan adalah perkara penting kepada anda, maka Hola mungkin jawapan yang tepat. Walau bagaimanapun, tanpa apa-apa keselamatan atau enkripsi apa-apa jenis, anda jauh lebih baik hanya melayari web tanpa VPN sama sekali. Itu kerana, jika anda menggunakan Hola, anda akan meninggalkan sistem anda terdedah kepada pengguna dengan niat jahat. Anda pastinya tidak mahu membenarkan alamat IP anda dikaitkan dengan penggodaman, spam atau lain-lain kegiatan haram atau sekurang-kurangnya tidak disarankan.

Perkhidmatan VPN jauh lebih baik seperti NordVPN dan Surfshark boleh didapati. Kebanyakan mereka menyediakan penyulitan gred tentera, pelayan fizikal yang menutup identiti dan lokasi anda dan memastikan data anda selamat.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me