Jumlah VPN – Elakkan Satu Ini (Isu Server Serius)

Contents

Jumlah VPN – Elakkan Satu Ini (Isu Server Serius)

Harga tinggi dan perkhidmatan dan ciri-ciri yang lemah. Perkhidmatan VPN ini tidak banyak berlaku untuknya.

totalVPN LogoJumlah VPN mempunyai antara muka pengguna yang sangat mesra. Ia sangat mesra bahawa para pemula untuk dunia VPN tidak sepatutnya tidak menggunakannya. Malangnya, tidak banyak positif untuk perkhidmatan ini melampau kemudahan penggunaannya.

Pembekal perkhidmatan ini merupakan pendatang baru dalam pasaran VPN. Walau bagaimanapun, perkhidmatan mereka digilap dan canggih. Jumlah VPN menggunakan protokol VPN yang boleh dipercayai seperti Open VPN, tetapi dasar pembalakannya membimbangkan dan mereka data kadar pemindahan meninggalkan sesuatu yang dikehendaki. Perkhidmatan yang lebih buruk berada di luar sana, tetapi itu tidak menjadikan perkhidmatan VPN Total pilihan untuk pengguna yang canggih.

Gambaran keseluruhan VPN

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan: Mudah untuk digunakan
Dasar Pembalakan: Dasar Pembalakan yang Diperiksa
Saiz Pelayan: 60 ++ pelayan
Pengedaran pelayan: 30 lokasi di seluruh dunia
Sokongan: 24/7 live chat dan sistem tiket
Mengotorkan: Dibenarkan
Streaming: Terhad
Protokol dan penyulitan VPN: Protokol OpenVPN;
Ibu pejabat: USA
Harga: $ 4.99
Laman web rasmi: https://www.totalvpn.com/

Jumlah VPN – Subsidi Kecil Entitas Giant

Jumlah VPN dimiliki oleh Endurance International Group, yang beribu pejabat di Burlington, Massachusetts, Amerika Syarikat. Organisasi ini adalah syarikat induk perniagaan teknologi dikenali seperti Bluehost, HostGator dan Contact yang Tetap. Pada mulanya, Total VPN beribu pejabat di UK. Kedua-dua AS dan UK dianggap kurang daripada lokasi ideal untuk mencari perkhidmatan VPN.

The 5 Eyes Alliance

Ini kerana kedua-dua negara ini berpihak kepada perjanjian pengawasan Five Eyes dan juga kerana undang-undang yang mengawal pengekalan rekod di negara-negara ini. Orang yang bimbang mengekalkan privasi dan tidak mahu dikenali dinasihatkan untuk mendapatkan pembekal VPN yang bukan ahli Lima Mata.

Oleh itu, anda boleh mempercayai bahawa jika agensi penguatkuasa undang-undang datang mengetuk pintu di Total VPN, apa-apa dan semua data yang mereka kumpulkan tentang anda akan dikongsi. Ini ditanggung oleh dasar privasi syarikat, sesuatu yang diterokai dengan lebih terperinci kemudian.

Jumlah VPN ialah sudah tentu tidak pada senarai VPN terbaik kami untuk orang Australia. Baca lebih lanjut untuk mengetahui mengapa.

Keselamatan dan Penyulitan

Pengguna sekurang-kurangnya mendapatkan enkripsi yang layak dengan Total VPN. Ini sebahagian besarnya kerana beberapa pilihan disediakan. Salah satu daripada ini adalah OpenVPN, satu protokol yang dianggap sebagai yang terbaik yang tersedia sehingga kini. Kerana ia sumber terbuka, OpenVPN memberikan pengguna kelebihan sistem sokongan di seluruh dunia. Kod sumber tersedia untuk semua, memungkinkan untuk mengubah suai atau memperbaikinya agar sesuai dengan tujuan tertentu.

  Kajian Selamat Kata Laluan - Salah satu Alat Pengurusan Kata Laluan Terbuka Terbaik

Perlindungan VPN

Di samping itu, Total VPN juga menyokong PPTP (Protokol Penalaan Titik ke Titik), yang merupakan protokol yang lebih lama yang tidak lagi disyorkan. Malangnya, Jumlah VPN mungkir kepada protokol ini. Ini bermakna pengguna kurang canggih mungkin meninggalkan diri mereka sendiri terdedah kepada penggodam dan serangan lain. Pilihan lain, yang termasuk IkeV2 dan L2TP / IPSec, adalah lebih selamat dan mampu memberi perlindungan yang lebih baik. Untuk maklumat yang lebih baik, baca panduan lengkap kami untuk penyulitan untuk pemula.

Lokasi Pelayan VPN Keseluruhan

Jumlah VPN menawarkan pada laman webnya bahawa ia mempunyai pelayan yang terletak di tujuh benua. Kemudian, ia mengatakan bahawa ia sebenarnya tidak mempunyai pelayan di Antartika kerana terlalu sejuk. Rupa-rupanya, syarikat itu tidak mengakui bahawa Amerika Selatan adalah benua, kerana ia mengatakan bahawa mereka tidak mempunyai pelayan di sana.

lokasi pelayan totalWalau bagaimanapun, mereka ada 17 pelayan di Amerika Utara. Ini terletak di tempat-tempat di Amerika Syarikat termasuk New York City, Los Angeles, Seattle, Miami dan Chicago. Terdapat juga satu pelayan di Toronto, Kanada. Di Eropah, pengguna akan menemui 20 pelayan. Dari Dublin dan London ke Warsaw dan Bucharest, liputan syarikat di benua ini agak komprehensif-sekurang-kurangnya relatif kepada jumlah bilangan pelayannya.

Asia mendapat lima pelayan di Singapura, Hong Kong, Tel Aviv, Tokyo dan Mumbai. Tidak seperti kebanyakan syarikat VPN yang lain, VPN Jumlah tidak dapat melihat Afrika, walaupun mereka hanya mempunyai satu pelayan di sana, yang terdapat di Johannesburg, Afrika Selatan. Oceania dilindungi oleh satu pelayan di Sydney, Australia.

3000 Server Vs 17 Servers

Dengan pelayan di lebih dari 30 lokasi, ini menawarkan liputan yang baik untuk syarikat VPN saiz ini. Walau bagaimanapun, ia pasti tidak mengesankan jika dibandingkan dengan liputan yang ditawarkan oleh pemain utama di lapangan. Ada juga yang membanggakan lebih daripada 3,000 pelayan yang terletak di lebih 150 buah negara di seluruh dunia. Sekiranya anda melakukan perjalanan dengan kerap atau menginginkan pemilihan pelayan yang sangat baik, maka anda akan dinasihatkan untuk memilih salah satu pembekal elite yang lebih.

Menggunakan BitTorrent atau P2P dengan Total VPN

vpn ip alamat rangkaianTidak semestinya melarang perkongsian fail atau menggunakan laman-laman BitTorrent semasa log masuk ke Total VPN. Malah, ia termasuk dalam Syarat Perkhidmatan, yang harus disepakati pelanggan semasa mendaftar.

  Kajian Yubikey: Cara Berguna untuk Melindungi Kata Laluan Anda

Syarikat itu juga menjanjikan pelayan berdedikasi P2P, yang terletak di Belanda, tetapi kebanyakan pengguna mengatakan bahawa ia menawarkan prestasi buruk.

Jika perkongsian fail adalah kebimbangan utama dengan penggunaan dalam talian anda, maka VPN lain lebih cenderung untuk memenuhi keperluan anda.

Keputusan Ujian Kelajuan VPN Keseluruhan

Ujian kelajuan yang dijalankan semasa menggunakan VPN Jumlah menunjukkan kadar pemindahan data secara keseluruhan yang baik, walaupun kurang lancar. Walau bagaimanapun, terdapat variasi yang ketara bergantung kepada server mana yang digunakan. Orang yang mendaftar untuk versi perkhidmatan Total VPN percuma mungkin dijejaskan dengan kadar pemindahan yang sangat perlahan. Ini kerana pengguna bebas hanya boleh menyambung kepada tiga pelayan yang terletak di Singapura, Iceland dan Amsterdam. Kecuali jika anda berada di salah satu kawasan ini, anda boleh mengharapkan prestasi perlahan secara konsisten. Jika anda ingin mengambil peluang untuk meningkatkan kadar pemindahan data, maka anda perlu membayar harga premium.

Ujian Muat turun dan Muat Naik Times

keputusan kelajuan totalMenyambung komputer di New York, New York ke pelayan San Jose yang memuat turun masa muat turun 31.52 Mbps dan memuat masa 7.88 Mbps.

Masa pemindahan lebih cepat diramalkan apabila menyambung ke pelayan di New York. Kadar muat turun meningkat kepada 59.61 Mbps manakala muat naik sedikit kepada 10.81 Mbps.

Melangkah lebih jauh ke London menghasilkan kadar yang lebih perlahan. Muat turun kelajuan 35.64 Mbps dan memuat naik kelajuan 8.85 Mbps tidak mengesankan.

Selama ini kadar pemindahan yang paling perlahan telah dirakam semasa menggunakan pelayan di Tokyo, yang tidak menghairankan mengingat jarak antara Jepun dan lokasi geografi sebenar komputer. Kedua-dua muat turun dan muat naik adalah pada tahap 11.88 Mbps dan 4.03 Mbps.

Secara purata, menggunakan Total VPN meningkatkan masa yang diperlukan untuk memuat turun kira-kira 76 peratus sambil meningkatkan masa muat naik sebanyak kira-kira 59 peratus. Nombor tersebut penting, jadi jika kelajuan adalah antara metrik yang paling penting, ini mungkin bukan perkhidmatan VPN untuk anda.

Dasar Pembalakan Keseluruhan VPN

dasar pembalakan vpn carta skorJangan lakukan kesilapan, Jumlah VPN menjejaki maklumat identiti anda. Ini dinyatakan tanpa penyesuaian pada halaman dasar privasi untuk syarikat induk Endurance International Group. Apa-apa sahaja yang anda berikan kepada mereka semasa proses pendaftaran dikekalkan. Maklumat ini mungkin termasuk nama, alamat, nombor telefon, alamat e-mel, data kad kredit dan lokasi geografi. Data juga direkodkan jika anda menghubungi syarikat untuk sokongan pelanggan.

  Proton VPN - Pemimpin Keselamatan yang Berpengalaman (Bolehkah Mereka Menyampaikan?)

Lebih buruk daripada ini adalah dasar syarikat berkenaan dengan “Penggunaan Perkhidmatan, Lawatan dan Sokongan Laman Web” anda. Menurut polisi, maklumat yang berkaitan dengan alamat IP pengguna, penyemak imbas yang mereka gunakan, halaman yang mereka lihat dan geografi pengguna lokasi semua dikumpulkan.

Di samping itu, syarikat akan menjejaki cara anda tiba di halaman perkhidmatan mereka dan pautan yang anda gunakan untuk membiarkannya. Malah interaksi anda di media sosial boleh dibuat oleh Total VPN.

Banyak pengumpulan data ini dinyatakan sebagai digunakan untuk meningkatkan perkhidmatan dan untuk mengesan seberapa baik sistem beroperasi. Mereka juga mendakwa bahawa mereka mengesan pergerakan dalam talian anda untuk mendiagnosis sebarang masalah dengan perkhidmatan yang mereka tawarkan. Walau bagaimanapun, mereka juga menyatakan bahawa data yang mereka terus membantu mereka memasarkan produk dan perkhidmatan pihak ketiga kepada anda. Maklumat ini juga boleh dikongsi dengan rakan kongsi dan jenama terpilih yang berkaitan dengan Endurance International Group, pihak ketiga atau “atas alasan undang-undang.”

Kesimpulannya ialah privasi dan identiti anda tidak dijamin dengan Total VPN. Jika anda berdedikasi untuk melindungi diri anda secara dalam talian, maka perkhidmatan ini bukanlah yang sesuai untuk anda.

Pilihan Harga untuk VPN Keseluruhan

jumlah-vpn-hargaJumlah VPN pasti bukan salah satu perkhidmatan yang lebih murah di luar sana. Ia mungkin menawarkan perkhidmatan percuma, tetapi versi ini terhad kepada penggunaan hanya tiga pelayan dan tertakluk kepada topi data. Harga biasa bagi langganan premium syarikat adalah $ 14,97 sebulan, yang tentunya tidak terjangkau oleh banyak pesaing. Khas kerap ditawarkan di kira-kira separuh daripada harga sebulan itu.

Langganan satu tahun boleh dibeli sekitar $ 5.99 sebulan, dan pelanggan yang lebih besar dengan langganan dua tahun akan dikenakan bayaran kira-kira $ 4.99 sebulan. Perlu diingat bahawa ini adalah terma pengenalan. Syarat perkhidmatan syarikat membolehkan mereka memperbaharui kontrak anda pada kadar penuh pada akhir tempoh, jadi berjaga-jaga untuk itu.

Adakah Jumlah VPN Disyorkan?

Kerana kelajuan yang agak perlahan dan struktur harga mahal, Total VPN tidak boleh disyorkan pada masa ini. Banyak perkhidmatan VPN lain seperti NordVPN dan Surfshark boleh didapati di pasaran hari ini. Jika Jumlah VPN mahu menjadi benar-benar berdaya saing, mereka perlu meningkatkan dengan ketara tawaran mereka.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me