Kad Kredit Terbaik di Australia

imej yang menunjukkan dompet kad kreditSelama 4 tahun yang lalu saya telah menjadi pemungut kad kredit macam-macam. Dompet saya telah pergi dari saiz biasa ke salah satu batu bata besar yang anda hampir tidak dapat masuk ke dalam poket anda.

Sorta seperti ini ... tetapi dengan cara kurang wang tunai. ��

Dan meskipun kami Aussies mungkin tidak dapat melihat bonus pendaftaran pop-mata yang dinikmati oleh teman-teman kami di Amerika Syarikat, saya telah melihat tinggi dan rendah untuk mencari beberapa tawaran yang benar-benar luar biasa.

Di sepanjang jalan, saya telah belajar banyak tentang bagaimana untuk mendapatkan kadar terbaik, bagaimana untuk mengelakkan yuran dan juga cukup bernasib baik untuk perjalanan kebanyakannya pada mata untuk empat tahun yang lalu.

Saya cukup bernasib baik untuk memulakan beberapa perniagaan berasaskan web di ruang keselamatan dan bayaran digital adalah sesuatu yang saya pelajari banyak.


Bagaimana saya Menilai kad-kad ini

Dengan pengecualian WestPac Black saya telah menggunakan semua kad dalam kajian ini. Orang akan berfikir bahawa yuran, mata dan sogokan bagi sebahagian besar produk ini akan agak adil tetapi itu bukan kes.

Sebahagian daripada kad ini berbeza-beza mengikut yuran, bayaran balik tunai dan pembayaran faedah. Saya telah melakukan yang terbaik untuk menyusun data untuk semua orang dan membantu anda memahami cetakan panjang yang sungguh-sungguh baik pada setiap aplikasi kad (cuz saya tahu anda tidak akan membaca itu).

Halaman ini adalah kerja yang sedang berjalan tetapi saya terbuka untuk sebarang cadangan tambahan. Terima kasih semua!

Contents

Kad Kredit yang berbeza untuk Keperluan yang berbeza

Seperti yang saya katakan sebelum kad tidak dibuat sama, dan apa yang anda tidak tahu tentang kad kredit yang anda bawa boleh menyakiti anda.

Bank dan penerbit kad menggunakan ciri-ciri ini untuk membezakan diri mereka dari persaingan mereka, di samping menyasarkan profil pelanggan tertentu.

Dalam kata lain, setiap kad mempunyai pasaran khusus di mana ia mengkhususkan diri. Dengan itu, pengeluar kad merekabentuk produk mereka untuk merayu kepada pelanggan yang disasarkan. Dalam bahagian di bawah �� Saya telah cuba menyusunnya mengikut kategori.

Oleh itu, tanggungjawab anda sebagai pelanggan adalah untuk mencari kad di kalangan orang ramai yang menawarkan anda untuk memanfaatkan perbelanjaan anda supaya anda mendapat ganjaran untuk gaya hidup yang anda nikmati. Ringkasnya, memilih kad kredit yang akan berfungsi untuk anda dan bukan terhadap anda.

Ini adalah apa yang Kad Kredit Terbaik di Australia ini bertujuan untuk mencapai. Kami tidak suka melihat anda tidak lama kerana anda gagal memilih kad yang betul berdasarkan kejahilan.

Mencari Kad Kredit Perfect untuk Diri Anda

Di samping itu, dengan begitu banyak kad kredit di pasaran, tidak ada kad yang sesuai untuk semua orang.

Untuk memberi anda yang terbaik, kami telah menulis eksposisi yang mendalam mengenai kad yang kami anggap sebagai baka terbaik, bersama dengan sebab-sebab yang membuat setiap spektakuler.

Berikut adalah pecahan kategori yang kami gunakan untuk mengklasifikasikan kad kredit di Australia. Pertimbangkannya sebagai kedua-dua garis besar dan senarai rujukan, jadi jangan ragu untuk melompat ke mana-mana dengan mengklik pada item.

Kad Kredit untuk Mata
Kad Kredit untuk Mata

Kad kredit perniagaan
Perniagaan

Mata Qantas
Mata Qantas

Kad perjalanan
Perjalanan

Kad hadiah
Ganjaran

kad halaju
Kelajuan

Percuma tanpa faedah
Percuma tanpa faedah

Pemindahan Baki
Pemindahan Baki

Tiada yuran tahunan
Tiada yuran tahunan

Kad minat
Faedah Rendah

Pendedahan: Privasi Australia adalah sokongan masyarakat. Kami mungkin mendapat komisyen apabila anda mendaftar dengan kad kredit melalui pos ini. Saya menggunakan wang itu untuk membayar penyelenggaraan laman web ini dan juga menyokong penyelidikan dan sokongan lanjut untuk pembelajaran Australia mengenai privasi digital. Privasi Australia adalah penyokong aktif beberapa kumpulan sokongan privasi termasuk Yayasan Barisan Elektronik dan MAP. Ketahui lebih lanjut.

Bermula - Jika masih memerlukan maklumat ini, walaupun anda bukan pemula:

Kami telah memasukkan bahagian Memulai untuk membantu mereka yang baru bermula dengan kad kredit untuk membiasakan diri dengan cara kad kredit beroperasi. Dalam bahagian ini, kami menerangkan bagaimana kad kredit berfungsi, bagaimana sejarah kredit anda berjalan untuk menentukan skor kredit anda, jenis kad kredit yang ada, antara lain.

Oleh kerana ia disasarkan kepada pemula, berasa bebas untuk melangkah ke hadapan untuk mendapatkan bahagian yang lebih relevan dengan keperluan anda.

Walau bagaimanapun, ia masih boleh berfungsi sebagai kursus penyegaran bagi mereka yang ingin mengemas kini pengetahuan mereka mengenai asas-asas kad kredit.

selamat menjamu selera!

Keseluruhan 3 Kad Kredit Keseluruhan (Australia) ����

Kad yang menjadikannya kategori keseluruhan terbaik tidak semestinya dipilih kerana mereka adalah pemimpin yang cemerlang dalam ciri atau ciri tunggal (walaupun hampir semua memenangi anugerah dari badan bebas).

Mereka berada di sini kerana mereka mempunyai gabungan yang kuat dari nisbah kos manfaat bernilai tinggi, bersama dengan ganjaran sokongan dan kemudahan yang memisahkan mereka dari kawanan.

1. Kad Platinum American Express

Kadar Pembelian: 20.74% p.a.

Hari Bebas Faedah: 55 hari

Yuran tahunan: $ 375 p.a.

Yuran Pembayaran Lewat: $ 30

Kadar Pemindahan Baki: 0% p.a. untuk 12 bulan permulaan dengan bayaran pemindahan baki 1%.

Ini adalah kad yang direka dengan pengembara prototaip dalam fikiran. Sekiranya anda kerap perjalanan untuk perniagaan atau kesenangan, dan mempunyai pendapatan dan pendapatan yang cukup dibelanjakan, maka anda harus melompat peluang untuk mendapatkan kad ini.

Mata Velocity Pendapatan

Ia menjadikan senarai yang dibincangkan ini kerana selain menawarkan salah satu daripada kadar pendapatan tertinggi untuk Mata Velocity, ia masih banyak berlaku untuknya. Senarai faedah termasuk dua penerbangan percuma Penerbangan domestik ekonomi dengan Virgin Australia setiap tahun, sebagai tambahan kepada lawatan ke Virgin Australia. Lounge American Express juga termasuk dalam pakej ganjaran, dengan syarat yang sama memohon.

Bagi setiap dolar, pemegang kad membelanjakan, mereka memperoleh 2.25 Points Velocity. Ini pecah seperti berikut: 1.25 Mata Velocity diperoleh untuk setiap dolar yang dibelanjakan. Satu-satunya pengecualian adalah dengan agensi kerajaan di Australia di mana kadar pulangan adalah 0.5 mata setiap $ 1.

Jika pembelian dibuat dengan Virgin Australia, maka anda akan mendapat 1 Point Velocity tambahan untuk setiap dolar yang dibelanjakan. Walau bagaimanapun, tidak seperti kebanyakan kad, tidak ada topi pada bilangan Titik Velocity yang dapat berpotensi mendapatkan pemegang kad, dengan mata kadarnya segera dipindahkan ke akaun mereka setiap bulan.

Dan kita belum mendapat bahagian yang terbaik. Kad ini keluar Mata Points Velocity 100,000 jika anda memohon, dan diluluskan pada atau sebelum 12 Februari 2020. Anda kemudiannya perlu membelanjakan sekurang-kurangnya $ 3,000 pada kad dalam tiga bulan pertama kelulusan untuk memperoleh faedah.

Ia insurans perjalanan percuma meliputi penerbangan domestik dan antarabangsa. Insurans kesulitan perjalanan anda meliputi sambungan yang tidak terjawab, penangguhan penerbangan, dan kelewatan bagasi. Sepanjang keanggotaan anda setiap tahun, jika anda membelanjakan $ 50,000, maka anda akan mendapat 100 Status Status Pelayan Frequent Flyer.

Anda boleh membuat keputusan untuk meningkatkan kadar pendapatan mata anda dengan menambah 4 kad tambahan untuk rakan atau keluarga tanpa bayaran tambahan.

Yuran Tahunan?

Sesetengah mungkin merasakan kejutan pelekat membayar $ 375 yuran tahunan, tetapi apabila anda mempertimbangkan pelbagai faedah yang ditawarkannya, dari mata ganjaran murah, penerbangan domestik percuma, dan pas lounge, anda lebih daripada membuat bayaran tahunan yang terlalu tinggi.

Perlu diingatkan bahawa sesetengah penerbangan balik domestik berharga $ 375 dan ke atas, yang bermakna anda boleh mendapatkan bayaran tahunan anda dalam satu tangkapan.

2. Bankwest More World Mastercard

Kadar Pembelian: 19.99% p.a.

Hari Bebas Faedah: 44 hari

Yuran tahunan: $ 270 p.a.

Yuran Pembayaran Lewat: $ 25

Kadar Pemindahan Baki: 0% p.a. untuk 6 bulan permulaan dengan bayaran pemindahan baki 1%, maka ia akan kembali kepada 19.99%

Kad ini telah menemui keupayaan khas menggabungkan ciri-ciri hebat yang menjadikan kedua-dua pengumpul titik dan pelancong gembira. Kad kredit premium ini adalah pilihan yang sangat baik untuk pengembara yang kerap yang juga termotivasi oleh idea memperoleh pendapatan yang lebih tinggi daripada kad Platinum biasa atau Classic.

Mastercard Bankwide More Mastercard bertukar kepada pagar, menawarkan 2.5 mata yang luar biasa untuk setiap dolar yang dibelanjakan, tanpa caps apapun tentang batas perbelanjaan. Ia sesuai untuk mereka yang mempunyai cara untuk menghabiskan besar, menyediakan 115,000 mata bonus tahunan apabila perbelanjaan tahunan minimum telah dipenuhi.

Untuk meletakkan bonus dalam perspektif, ia sama dengan menebus kad hadiah Davis Jones bernilai $ 300 dengan 100,000 mata. Pada permulaan pertama, ia seolah-olah menjadi gelandangan yang sebenar anda perlu berbelanja banyak - sekurang-kurangnya $ 84,000 untuk mendapatkan mata bonus ini. Walau bagaimanapun, Bankwest More mengendalikan bonus tahunannya pada rejim bertingkat mengikut status kad, jadi anda perlu mencari kad lain pada tahap yang sesuai dengan status kewangan anda.

Bonus Tambahan

Walau bagaimanapun, ia adalah sekeping plastik yang berguna untuk semasa perjalanan, tidak mengenakan bayaran urusniaga asing dan dilengkapi dengan insurans perjalanan yang meliputi perjalanan domestik dan luar negara. Bankwest More menyediakan 10 akses akses lounge lapangan terbang percuma setiap tahun, dengan faedah tambahan membolehkan anda dan tetamu anda mengakses lebih dari 1000 ruang duduk di seluruh dunia dengan LoungeKey.

Walaupun Bankwest More menawarkan 0% pada pindahan baki untuk tempoh 6 bulan, hanya sedar bahawa anda tidak akan memperoleh apa-apa mata di urus niaga ini. Tetapi pada sisi yang terang, sekurang-kurangnya anda boleh menggunakan kadar yang rendah ini untuk membayar hutang yang ada.

3. Kad Kredit Visa Platinum Pertama Bank

Kadar Pembelian: 0% p.a. Untuk enam bulan pertama

Hari Bebas Faedah: 44 hari

Yuran tahunan: $ 99 p.a.

Yuran Pembayaran Lewat: $ 20

Kadar Pemindahan Baki: 0% p.a. untuk 6 bulan permulaan dengan bayaran pemindahan baki 1%, maka ia akan kembali kepada 19.99%

Apa yang membuat kad ini istimewa dan sebahagian daripada tarikan uniknya adalah sejarahnya. Bank Pertama adalah masyarakat bersama, yang menunjukkan bahawa ia mempunyai komitmen yang fokus pada masyarakat yang ditenun melalui ciri-ciri dan amalannya.

Kerana ia dimulakan oleh segelintir guru, komitmen Bank Pertama kepada para pelanggannya tercermin dalam yuran, manfaat, dan pengalamannya. Walau bagaimanapun, harus diperhatikan bahawa ia melayani semua orang Australia, jadi anda tidak perlu belajar untuk mendapatkan kad atau pinjaman mereka.

Ciri Bonus

Visa Platinum Pertama Bank adalah salah satu daripada jenis kad yang jarang ditawarkan kadar faedah percuma untuk kedua-dua pembelian dan pemindahan baki. Faedah semasa ini adalah sah jika pemegang kad terpakai pada atau sebelum 31 Disember 2019.

Dari yuran tahunan yang kompetitif sebanyak $ 99, ditambah 9.84% yang rendah dikenakan pada kadar faedah di luar tempoh tangguh pengenalan, dan yang lain untuk kos dasar batu, kad kredit Pertama Bank Visa Platinum merangkumi takrif nilai pelanggan untuk wang.

Etos minda komuniti ini ditunjukkan dalam amalan seperti pakej perbankan yang bebas daripada deposit, deposit jangka panjang yang direka untuk memenuhi keperluan sekolah untuk memudahkan perancangan dan susunan geran.

Sebagai pemegang kad, anda akan terkejut bahawa faedahnya seperti insurans perjalanan percuma walaupun pada penerbangan antarabangsa sama-sama datang dengan faedah concierge platinum sepanjang masa untuk mengendalikan permintaan hiburan dan gaya hidup anda.

Salah satu daripada beberapa kecacatan pada kad ini adalah bahawa ia membanggakan tiada program ganjaran, walaupun ahli secara automatik didaftarkan dalam program Visa Entertainment, memberikan diskaun eksklusif kepada gaya hidup bertema seperti sukan dan muzik.

Kad Kredit Terbaik Australia - Disemak mengikut Kategori

Di bawah ini, anda boleh mencari senarai kad kredit terbaik untuk keperluan khusus atau kecemerlangan dalam kategori yang diberikan:

# 1 - Kad Tandatangan Ganjaran Qantas NAB

Kad Kredit Terbaik untuk Mata

Kadar Pembelian: 19.99% p.a.

Hari Bebas Faedah: 44 hari

Yuran tahunan: $ 295 p.a. untuk tahun pertama, selepas itu ia melompat ke $ 395

Yuran Pembayaran Lewat: $ 15

Kadar Pemindahan Baki: 0% p.a. untuk 6 bulan permulaan dengan bayaran pemindahan baki 2%, maka ia akan kembali kepada 21.74%

Ia adalah satu pertempuran untuk memilih sama ada Kad Tandatangan Ganjaran Qantas atau Kad Kredit Qantas Premier Platinum untuk kategori ini. Tetapi kami akhirnya membuat keputusan untuk pergi dengan Qantas NAB sementara kami menugaskan Qantas Premier Platinum Credit Card sebagai Best in Category untuk mata Qantas.

Tetapi ia adalah panggilan yang rapat kerana kedua-dua kad ini berwajaran tinggi dalam kategori mata ganjaran, dan sepatutnya.

Keperluan Perbelanjaan

Qantas NAB membolehkan anda memperoleh sehingga 120,000 mata Qantas bonus, sebaik sahaja anda dapat memenuhi keperluan perbelanjaannya. Salah satu syarat ini menetapkan bahawa anda harus dapat meneruskannya selama 12 bulan.

Pecahan keperluan penyebaran adalah seperti berikut: jika dalam tempoh 60 hari pemegang kad memenuhi keperluan untuk membelanjakan $ 3,000 (hanya atas pembelian yang layak), maka mereka akan memperoleh 90,000 Mata Qantas bonus. Selebihnya (30,000 mata bonus) kemudiannya boleh didapati pada bulan ke-13 dari tempoh di mana kad dibuka.

Selepas tahun pertama, pemegang kad layak menikmati a mengurangkan yuran tahunan daripada $ 295, selepas itu ia kembali kepada $ 395. Walau bagaimanapun, yuran tahunan masih terlalu tinggi sama ada dengan cara.

Walaupun anda mendapat ganjaran untuk setiap dolar yang dibelanjakan, ini malangnya dihadkan pada hanya $ 20,000 dan mata yang diperoleh tidak tetap bersamaan dengan setiap $ 1 perbelanjaan. Untuk $ 5,000 pertama, anda akan mendapat 1 titik Qantas untuk $ 1, tetapi selepas itu, ia akan kembali kepada 0.5 Mata Qantas untuk $ 1 yang dibelanjakan antara $ 5,001 dan $ 20,000 untuk setiap tempoh penyata.

Seperti yang anda dapat lihat, keperluan belanjawan dan hop yang perlu anda lalui untuk mendapatkan mata bonus agak sedikit. Lebih-lebih lagi, kad tidak datang dengan beberapa kad yang boleh dipercayai seperti kad kredit atau pas lounge.

Tempat yang terang adalah jika anda boleh memperolehi 120,000 mata bonus, ini cukup untuk terbang dari Melbourne atau Sydney ke Hong Kong dan kembali ke kelas ekonomi premium.

Faedah untuk Terbang Terbang

Ini adalah kad yang direka untuk memberi manfaat kepada risalah kerap yang ingin mengumpulkan mata kerana mereka membelanjakan kad, selain mengambil kesempatan daripada pelbagai ciri lain kad tersebut. Hakikat bahawa ia adalah kad Visa dengan semua cawangan maya yang menerima jenis kad ini memberikan rangsangan tambahan kepada perbelanjaan ganjaran.

Sorotan lain dari kad termasuk penyediaan pusingan jam NAB Perkhidmatan concierge untuk membantu perjalanan dan perkhidmatan lain. Insuran percuma meliputi perjalanan luar negara, yang disediakan apabila anda menggunakan sekurang-kurangnya $ 500 pada pembelian perjalanan pra-tempahan kad anda.

# 2 - American Express Business Explorer

Kad Kredit Perniagaan Terbaik

Kadar Pembelian: 16.99% p.a.

Hari Bebas Faedah: 55 hari

Yuran tahunan: $ 395

Yuran Pembayaran Lewat:

Kadar Pemindahan Baki: N / A

Faedah yang besar dan bonus kesetiaan perniagaan hanyalah beberapa faedah yang tersedia untuk perniagaan yang memutuskan untuk pergi dengan American Credit Business Explorer Credit Card.

Gunakan kad ini untuk meningkatkan daya beli syarikat anda, terutamanya jika anda perlu membuat pembelian perniagaan yang mahal dan mahal setiap bulan. Perniagaan menerima sehingga 100,000 bonus Keahlian Mata Ganjaran.

Ia berfungsi dengan menawarkan 2 poin ganjaran keanggotaan untuk setiap dolar yang dibelanjakan, jika kad digunakan pada atau sebelum 15 Januari 2020, dan sekurang-kurangnya pola perbelanjaan $ 3,000 ditubuhkan setiap bulan, selama 3 bulan. Sebagai perbandingan, kebanyakan kad kaderinya hanya membenarkan jangka masa 2 bulan.

Pemegang kad semasa tidak dikecualikan daripada bonanza bonus sama ada, dengan 50,000 mata bonus manfaat yang diberikan kepada mereka apabila mereka menghabiskan sekurang-kurangnya $ 100,000 pada kad mereka setiap 12 bulan. Satu lagi rahsia sosnya ialah anda boleh mempercepatkan kuasa penghasilan anda dengan lebih cepat dengan menambahkan kad pekerja ke akaun anda tanpa kos tambahan.

Dengan kadar faedah rendah sebanyak 16.99% p.a, peluang untuk menambahkan sehingga 99 kad pekerja, ini adalah salah satu kad kredit perniagaan yang paling serba boleh untuk memiliki senjata syarikat anda. Dan, ia membolehkan anda untuk mudah menjejaki perbelanjaan perniagaan anda melalui penyelesaian perisian perniagaan MYOB Australia, dengan semua perbelanjaan pekerja anda disatukan di bawah satu akaun.

Di samping penjejakan perbelanjaan yang disediakan, poin keahlian yang diperolehi boleh diletakkan ke arah perjalanan serta pas lounge lapangan terbang dan insurans percuma. Paling penting, anda mempunyai pelbagai pilihan mengenai bagaimana untuk menggunakan mata ganjaran ini.

Anda boleh membuat keputusan untuk memindahkan mata kepada pilihan anda pelbagai 8 Rakan Syarikat Penerbangan. Atau mungkin anda lebih suka menyebarkan pelbagai jenis hadiah selain penerbangan, seperti membeli-belah dalam talian di David Jones, kad hadiah, pas masuk lapangan terbang, atau leverage mereka untuk membayar baki ke atas kad anda.

Lounge lapangan terbang termasuk 2 penyertaan, dengan keupayaan untuk memilih di American Express Lounge di salah satu Lapangan Terbang Antarabangsa Melbourne atau Sydney.

Tidak seperti kad kredit lain, ia membolehkan anda mengumpul mata ini tanpa caps yang dapat membatasi mata yang boleh anda perolehi, di samping tidak mempunyai tarikh tamat tempoh.

Walaupun ia menawarkan bonus selamat datang yang murah hati, yuran tahunannya $ 395 masih agak tinggi dan tidak sangat berharga.

# 3 - Kad Kredit Platinum Qantas Premier

Kad Kredit Terbaik untuk mata Qantas

Kadar Pembelian: 19.99% p.a.

Hari Bebas Faedah: 55 hari

Yuran tahunan: $ 199

Yuran Pembayaran Lewat:

Kadar Pemindahan Baki: 0% p.a. selama 18 bulan (Namun, sila ambil perhatian bahawa hari bebas bunga tidak berlaku untuk pembelian baru sementara pemegang kad membawa hutang transfer keseimbangan.)

Kad Kredit Qantas Premier Platinum hanya batu! Kad ini memberi anda peluang untuk dapatkan kekayaan Qantas Points 120,000 bonus. Perlu saya katakan lebih banyak?

Sekiranya anda tidak yakin, bagaimana pula kami membuang fakta bahawa ia datang dengan tahunan pertama tahun diskaun dan membolehkan anda memperoleh sehingga 2 mata pada setiap $ 1 yang anda belanjakan pada item yang layak. Kad ini dibina untuk menawarkan faedah mewah dan ganjaran premium untuk risalah yang kerap, bersama dengan mata bonus serta tawaran Qantas eksklusif.

Potensi ini hampir tidak dapat dipastikan untuk titik Qantas bagaimanapun didasarkan pada perbelanjaan sekurang-kurangnya $ 1,500 pembelian yang dibenarkan setiap bulan, untuk mendapatkan sejumlah 120,000 mata bonus sepanjang tempoh 6 bulan pertama.

Ia merosot kepada pemegang kad yang menerima 20,000 mata setiap bulan mereka memenuhi keperluan perbelanjaan, bermula dari masa kad diluluskan (mendekati maksimum 120,000 bonus Qantas Points). Oleh itu, walaupun tawaran bonus adalah tinggi, anda masih perlu memberi perhatian supaya anda dapat mematuhi syarat yang ditetapkan.

Bonus Perks

Kemudahannya termasuk 2 undangan percuma ke Lounge Perniagaan Antarabangsa yang mesti sama ada Qantas Club atau Qantas yang ditubuhkan setiap tahun.

Faedah lain yang disepadukan dengan Kad Kredit Qantas Premier Platinum adalah insurans perjalanan percuma, sebagai tambahan kepada simpanan 20% pada penerbangan domestik Qantas dan QantasLink yang dipilih untuk pemegang kad dan sehingga 8 pelancong.

Satu nota perihal dengan kad ini adalah walaupun ia menawarkan faedah 0% untuk 18 bulan pertama pada pindahan baki, kadar faedah akan kembali mencerminkan kadar pendahuluan tunai selepas tempoh tangguh ini berakhir.

Juga, ia mempunyai had kredit minima sebanyak $ 6,000, yang memastikan bahawa kad itu menyediakan ahli-ahli dengan perbelanjaan perbatasan yang banyak. Di sisi lain, bagaimanapun, ini tingkat kredit yang tinggi boleh menghalang orang yang benar-benar berminat dari kelayakan jika kredit mereka tidak cemerlang.

Untuk mendapatkan perbatuan terbaik daripada kad ini, dinasihatkan supaya anda memanfaatkan kadar kompetitifnya dan meningkatkan bonus ganjaran yang anda dapat.

Perhatian Kehormat

Kami telah menamakan The Ultimate Card Qantas American Express sebagai salah satu daripada 3 Kad Keseluruhan Terbaik, jadi kami tidak pasti sama ada ini adalah berlebihan. Tetapi apa yang tidak ragu-ragu ialah Kad UEMA Qantas American Express telah memperoleh hak untuk disebut di sini sebagai pesaing kategori utama.

# 4 - Bank Western Zero Platinum Mastercard

Kad Kredit Terbaik untuk Perjalanan

Kadar Pembelian: 17.99% p.a.

Hari Bebas Faedah: 55 hari

Yuran tahunan: $ 0

Fi Transaksi Asing: $ 0

Yuran Pembayaran Lewat: $ 30

Kadar Pemindahan Baki: 2.99% p.a. pada pemindahan baki untuk 9 bulan pertama.

Perjalanan adalah mencabar sendiri, dengan kesulitan meninggalkan zon selesa geografi anda dan berurusan dengan pelbagai harga daripada anda tidak biasa.

Nasib baik untuk orang Australia, terdapat kad yang mengurangkan kesulitan perjalanan dengan tidak memberikan dua kali, tetapi a prestasi tindakan ancaman tiga kali ganda penjimatan kos, faedah percuma dan pemindahan baki kadar yang rendah.

Seperti yang diterangkan dengan tepat di laman web mereka, Bankwest Zero Platinum Mastercard mahu anda menikmati "pemandangan menjatuhkan rahang, bukan rahang-penurunan harga pembelian dalam talian dan luar negara."

Perjalanan Luar Negara

Ini adalah tanpa keraguan sahabat kad rendah terbaik untuk perjalanan luar negara anda. Exhibit A: ia adalah salah satu jenis kad yang jarang ditemui tiada yuran tahunan dan tiada yuran transaksi asing juga. Walau bagaimanapun, bayaran dan caj lain mungkin dikenakan, termasuk semasa menggunakan ATM di luar negara.

Ini meletakkan anda dalam kedudukan kewangan yang lebih kuat ketika melakukan perjalanan kerana anda tidak perlu bimbang tentang yuran transaksi asing yang membakar lubang di dalam saku anda.

Untuk memberi anda ketenangan ketika berada di tanah asing, Bankwest Zero Platinum Mastercard menyediakan anda dengan perlindungan insurans luar negeri percuma, bersama dengan insurans ketidakselesaan penerbangan antara negeri. Ia juga mempunyai had kredit minimum sebanyak $ 6,000 yang memastikan anda mempunyai kusyen besar untuk membelanjakan kecairan apabila di luar negara.

Walau bagaimanapun, bergantung pada bagaimana anda melihatnya, memenuhi keperluan kelulusan untuk had kredit ini mungkin sukar jika penarafan kredit anda tidak terlalu cemerlang.

Bankwest Zero Platinum Mastercard tidak mengenakan sebarang bayaran pengeluaran ATM di luar negara, walaupun ia menuntut 2% atau $ 4, yang mana lebih baik untuk kemudahan pendahuluan tunai tempatan dan luar negara. Selepas tempoh pengenalan selesai, kad akan menyambung semula pemegang kad.

# 5 - American Express Westpac Altitude Bundle

Kad Kredit Ganjaran Terbaik

Kadar Pembelian: 20.49% p.a. (American Express: 20.24% p.a., Mastercard: 20.49% p.a.)

Hari Bebas Faedah: Sehingga 45 hari

Yuran tahunan: Untuk Westpac Altitude Platinum Mastercard, $ 150 untuk tahun pertama ($ 199 p.a selepas itu). Untuk American Express Westpac Altitude Platinum Card, $ 0 pada tahun pertama, maka $ 49 dikenakan kemudian.

Hari Percuma Maksimum: N / A

Yuran Pembayaran Lewat: $ 30

Kadar Pemindahan Baki: 0% p.a. untuk pemindahan baki untuk 12 bulan pertama

American Express Westpac Altitude Platinum Bundle memastikan anda mempunyai lebih daripada satu kad untuk mendapatkan Mata Ketinggiannya. Selain American Express (Amex), pemegang kad Mastercard juga boleh memperoleh Mata Ketinggian, antara Mata Ketinggian 1 hingga 3 untuk setiap dolar yang dibelanjakan.

Dengan kata lain, pemegang kad boleh memperoleh sejumlah 110,000 mata bonus dengan membelanjakan $ 3,000 dalam tempoh tiga bulan pertama (90 hari) pada setiap kad. Walau bagaimanapun, jika anda fikir ia mungkin bermasalah bagi anda untuk memenuhi keperluan keseluruhan perbelanjaan, maka mungkin memfokuskan pembelian anda pada keperluan Mastercard yang kurang ketat. Dengan Mastercard, bagaimanapun, pemegang kad mendapat 80,000 mata, iaitu a bonus yang lebih rendah untuk jumlah dan tempoh yang sama.

Akaun Ganjaran Terpisah

Perkara yang perlu diperhatikan ialah walaupun kedua-dua kad dikaitkan dengan program dan akaun ganjaran yang sama, mereka adalah dari syarikat penerbit yang berbeza. Oleh itu, sejak Amex adalah dari American Express dan Westpac dikeluarkan oleh Mastercard, anda akan dipaksa untuk mendapatkan dua akaun kad kredit yang berbeza. Ini memerlukan menguruskan pelbagai yuran, jadual pembayaran, dan kenyataan berasingan.

Walau bagaimanapun, peningkatan ini lebih buruk daripada sedikit kesulitan ini. Pemegang Kad boleh mendapat Mata Ketinggian untuk setiap dolar yang mereka belanjakan untuk pembelian yang layak, sebagai tambahan untuk menjimatkan $ 49 dengan a yuran tahunan yang didiskaunkan $ 150 pada tahun pertama. Mereka juga diberikan akses kepada faedah platinum yang termasuk insurans perjalanan percuma.

Insurans percuma ini meliputi perkara-perkara seperti jaminan yang dilanjutkan, perjalanan luar negara, dan kemudahan eksotik lain seperti membeli kemalangan transit keselamatan. Oleh kerana American Express Westpac Altitude Platinum Card menggabungkan dua kad, mereka masing-masing mempunyai kadar, yuran, dan kadar faedah sendiri. Mereka bertindih di sesetengah kawasan tetapi anda harus mengenalpasti bidang yang mereka ubah.

# 6 - Altitud American Express Westpac
Bundle® Kartu Kredit Hitam (Halaju)

Kad Kredit Velocity Terbaik

Kadar Pembelian: 20.49% p.a

Hari Bebas Faedah: Sehingga 45 hari

Yuran tahunan: Ini dikurangkan untuk tahun pertama - $ 399 p.a. pada tahun pertama (untuk Amex - $ 99, manakala Mastercard - $ 250, termasuk Yuran Ganjaran Tahunan $ 50 Tahunan).
Pada tahun kedua - $ 499 hari, ($ 199 hari untuk American Express ditambah $ 250 paun pada Mastercard® termasuk $ 50, yang merupakan bayaran opt-in untuk Ganjaran Velocity).

Hari Percuma Maksimum: N / A

Yuran Pembayaran Lewat: $ 15

Kadar Pemindahan Baki: 0% p.a. untuk pemindahan baki untuk 12 bulan pertama

Ini menggabungkan keseronokan dua kali ganda variasi dalam bundle dua kad Amex dan Westpac, dan membolehkan anda memperoleh 100,000 mata Ganjaran bonus pendaftaran. Anda layak untuk ini apabila anda memohon sebelum 31 Mac, 2020.

Selepas memenuhi keperluan dan kelulusan berikutnya, anda akan mendapat kad dengan tiada yuran tahunan melekat padanya. Juga, pemegang kad layak untuk memperoleh Mata Ganjaran 1.25 untuk setiap dolar yang mereka belanjakan. Anda berpotensi memperoleh 160,000 mata dengan 12 bulan pertama sahaja.

The Westpac Altitude Black Mastercard® membuka jalan bagi pemegang kadnya untuk mendapatkan sehingga 80,000 Points bonus Velocity. Untuk berbuat demikian, mereka perlu membelanjakan $ 4,000 dalam pembelian yang dibenarkan, semuanya dalam masa 90 hari diluluskan.

Sebaliknya, bonus sebanyak 20,000 tersedia untuk ahli-ahli Kad American Express Westpac Altitude yang membelanjakan sekurang-kurangnya $ 3,000 untuk pembelian yang layak selagi ia jatuh dalam masa 90 hari apabila akaun itu diluluskan.

Bonus Ditambah

Banyak faedah disediakan dengan kad ini seperti dua baucar naik taraf kerusi Ekonomi percuma. Walaupun ini boleh diakses setiap tahun, mereka hanya boleh diperolehi apabila pemegang kad membelanjakannya pada penerbangan Virgin Australia pada Mastercard mereka untuk digunakan pada penerbangan domestik terpilih.

Pemegang kad juga mendapatkan apa yang digambarkan sebagai 2 lawatan lounge percuma setiap tahun dengan American Express di Lapangan Terbang Antarabangsa Australia. Mastercard Hitam akan memberi anda 2 lawatan percuma ke lounge Domestik Virgin Australia. Sudah tentu, kriteria kelayakan masih berlaku untuk kedua-duanya.

Kelemahan pada kad ini adalah selepas tahun pertama, bulan madu mula berkurang. Pemegang Kad pengalaman a kenaikan besar dalam yuran tahunan daripada $ 499 p.a. Ini berpecah kepada $ 199 p.a. untuk kad American Express (meningkat dari $ 99 setahun ke tahun sebelumnya); $ 250 p.a. untuk Mastercard®. Lebih-lebih lagi, terdapat tambahan $ 50 untuk bayaran opt-in Velocity Rewards, tetapi ini hanya muncul untuk ahli Mastercard®.

Walaupun mereka berkongsi beberapa persamaan, contohnya Kadar Faedah mereka pada pembelian adalah sama pada 20.24% pa (Mastercard® menyenaraikan mereka sebagai kadar pembelian yang berubah-ubah), kedua-dua kad di dalam bundle menyimpang dengan cara penting lain: batas kredit minimum untuk Amex ialah $ 3,000 manakala Mastercard® lebih besar pada $ 15,000.

# 7 - Gold Low-Fee Commonwealth Bank

Kad Kredit Percuma Faedah Terbaik

Kadar Pembelian: 0% p.a. Dalam tempoh 15 bulan awal, kembali ke 19.74% selepas tempoh tangguh.

Hari Bebas Faedah: Sehingga 55 hari

Yuran tahunan: $ 0 pada tahun pertama, maka $ 89 dikenakan kemudian jika anda tidak membelanjakan sekurang-kurangnya $ 10,000 pada tahun sebelumnya.

Hari Percuma Maksimum: N / A

Yuran Pembayaran Lewat: $ 20

Kadar Pemindahan Baki: 5.99% p.a. tetapi untuk hanya 5 bulan, selepas itu ia kembali kepada 21.24 p.a.

Ia memberikan penjimatan yang banyak dengan a Kadar faedah 0% ke atas pembelian untuk jangka masa yang panjang selama 15 bulan jika anda memohon pada atau sebelum 29 Februari 2020. Ini adalah salah satu dari beberapa kad yang menawarkan kadar faedah percuma selain $ 0 pada yuran tahunan pertama tahun anda.

Terdapat syarat-syarat lain yang bermanfaat yang perlu dipertimbangkan dan dimanfaatkan oleh pemegang kad.

Apa Yang Lain Yang Diharapkan

Ahli-ahli yang mengambil kesempatan daripada perjanjian ini bukan sahaja akan mendapatkan tempoh tangguh yuran tahunan percuma ini, tetapi penerbit kad akan terus mengetepikan yuran tahunan mereka setiap tahun jika pemegang kad boleh mengekalkan sekurang-kurangnya $ 10,000 perbelanjaan untuk tahun sebelumnya.

Perbelanjaan hanya digunakan untuk pendahuluan tunai dan pembelian. Kecuali anda berbuat demikian, yuran tahunan akan kembali ke $ 89 setahun. Walaupun mereka tidak dapat memperpanjang kelebihan yuran tahunan ini, pemegang kad disimpan untuk freebees dan faedah lain yang layak seperti membayar 0% untuk fi antarabangsa (juga meliputi pembelian dalam talian), ditambah dengan insurans perjalanan dan pembelian percuma.

Malangnya, tradeoff untuk yuran antarabangsa yang rendah atau tidak ada adalah anda akhirnya terlepas dari faedah lain yang ditawarkan oleh kad yang lebih mahal seperti program ganjaran yang bertujuan untuk meningkatkan pengalaman perjalanan.

Kadar faedah kembali kepada 19.74% p.a selepas permulaan 15 bulan awal. Walau bagaimanapun, tempoh bebas faedah standard.

Ciri-ciri lain

Ini adalah jenis Mastercard dengan aplikasi dalam talian dan mudah alih yang memenangi anugerah yang menyediakan kemudahan untuk mengakses perkhidmatan perbankan anda. Orang yang insurans perjalanannya di luar negara melindungi anda selama 3 bulan, dan ia datang dengan polisi insurans yang teguh seperti perlindungan pembelian yang menggantikan atau membaik pulih pembelian anda jika ia dicuri, hilang, atau rosak dalam masa 90 bulan.

Walaupun kad ini adalah masalah yang baik untuk kepentingan dan pemberian bayaran tahunan, kad lain adalah lebih berdaya saing jika anda mempunyai keseimbangan yang anda ingin menyatukan. Selain itu, kadar semasa pada pembelian (19.74%) dan pendahuluan wang tunai (21.24%) berada di tahap tinggi.

Kerana kadar pembeliannya tinggi, anda hanya perlu ambil kad ini jika anda boleh memastikan untuk membayar baki anda sepenuhnya setiap bulan.

# 8 - Kad Kadar Rendah Westpac

Kad Kredit Terbaik untuk Pemindahan Baki

Kadar Pembelian: 13.74% p.a.

Hari Bebas Faedah: 55 hari

Yuran tahunan: $ 59 p.a.

Yuran Pembayaran Lewat: $ 15

Kadar Pemindahan Baki: 0% p.a. pemindahan baki untuk 16 bulan pertama.

Mengapa anda perlu melakukan pemindahan baki? Menurut orang kewangan peribadi di NerdWallet, "Pindahan baki membolehkan anda memindahkan hutang dari satu kad kredit ke kad yang berbeza dengan kadar faedah yang lebih rendah - sebaiknya 0%."

Yang betul-betul apa Kad Kadar Rendah Westpac membantu anda lakukan, dengan kadar pemindahan baki 0%. Dengan yuran tahunan yang rendah, yang pemindahan baki yang kompetitif, dan pilihan cicilan SmartPlan, ia menawarkan pemegang kadnya peluang untuk menjimatkan banyak kos.

Kos Lain untuk Pertimbangkan

Walaupun tiada kadar pemindahan baki berlangsung selama 16 bulan, ia mempunyai ciri-ciri penjimatan kos lain di dalam senjatanya seperti kadar pembelian 13.74% yang agak rendah. Kad ini sesuai untuk orang yang mahukan kad dengan tambahan minimum, dengan rcaj bawah bawah yang mengiringi sebahagian besar urus niaga lain seperti yuran pendahuluan tunai 2%, sama ada di dalam dan di luar negara.

Walau bagaimanapun, kelemahan adalah bahawa pemindahan baki sifar yang diingini akhirnya akan kembali kepada kadar pendahuluan tunai yang tinggi daripada 21.49% p.a. selepas tempoh pengenalan telah tamat tempoh. Tetapi sekurang-kurangnya ini disukai oleh yuran tahunan $ 59 yang agak sederhana.

# 9 - Kad Kredit Rendah Rendah American Express

Kad Kredit Terbaik Tanpa Yuran Tahunan

Kadar Pembelian: 8.99% p.a., 0% intro APR atas pembelian selama 15 bulan, kemudian berubah APR, 14.49% kepada 25.49%.

Hari Bebas Faedah: 55 hari

Yuran tahunan: $ 0

Hari Percuma Maksimum: N / A

Yuran Pembayaran Lewat: $ 30

Kadar Pemindahan Baki: 0% p.a. pada pemindahan baki untuk 15 bulan pertama, kemudian dengan 1% selepas itu.

Apa yang ada dalam nama, Shakespeare terkenal bertanya. Sekiranya rose oleh nama lain masih berbau manis, maka American Express Kadar Rendah Kad Kredit masih memenuhi janjinya untuk membantu anda mengekalkan kos dengan menggabungkan polisi tanpa bayaran tahunan dengan tambahan minimum.

Walau bagaimanapun, ia adalah kad tanpa perlu, namun ia mempunyai faedah yang sederhana, bersama dengan pembelian dan pengembalian perlindungan perlindungan insurans.

Diwarnai ke dalam kadar faedah yang rendah adalah pemacu untuk melengkapkan kelebihan ini kepada pemegang kad pertama yang biasanya memerlukannya lebih daripada yang lain. Kad ini menawarkan pengenalan 0% p.a. kadar bunga untuk 12 bulan pertama apabila pemegang kad Amex baru meminta pemindahan baki pada masa permohonan mereka.

Terdapat satu kali tawaran, yang akan mengembalikan kepada bayaran pemindahan baki 1% selepas itu. Ia mempunyai had maksimum baki sebanyak $ 10,000. Ia juga mempunyai had kredit minimum sebanyak $ 1,000, yang biasanya mencukupi untuk pemegang kad pertama yang mungkin masih belajar tanggungjawab menguruskan perbelanjaan kredit.

Perkara Yang Perlu Diperhatikan

Ciri gabungan ini menjadikannya salah satu kad kredit murah paling kompetitif. Walau bagaimanapun, ia mempunyai kelemahannya, seperti memukul anda secara relatif penalti bayaran lewat $ 30 yang besar jika anda terlepas bayaran minimum.

Satu lagi kelemahan untuk memiliki kad ini ialah kad Amerika Express (Amex) tidak mendapat penerimaan yang sama seperti Visa atau Mastercard. Walau bagaimanapun, semakin banyak cawangan seperti restoran, peruncit besar seperti kedai serbaneka dan pasar raya.

Walaupun ia tidak mempunyai program ganjaran, ia datang dengan beberapa tawaran membeli-belah eksklusif dan promosi melalui rangkaian American Express. Ia menawarkan pembayaran mudah alih melalui sistem seperti Samsung Pay, Apple Pay, atau Google Pay.

Faedah lain termasuk jaminan perlindungan penipuan dalam talian, akses kepada keselamatan akaun sepanjang masa. Ia juga membolehkan anda menambah 4 pemegang kad percuma ke akaun itu.

# 10 - Kad Platinum Rendah NAB

Kad Kredit Terbaik Rendah Faedah

Kadar Pembelian: 0% p.a. untuk 15 bulan permulaan, kemudian kemudian kembali kepada 13.99%.

Hari Bebas Faedah: 55 hari

Yuran tahunan: $ 100

Hari Percuma Maksimum: N / A

Yuran Pembayaran Lewat: $ 30

Kadar Pemindahan Baki: 0% p.a. pada pemindahan baki selama 6 bulan, tetapi bayaran 2%. Kadar Pulangan Pemindahan Baki mungkir kembali kepada kadar pendahuluan tunai sebanyak 21.74% p.a.

Kad Platinum Rendah NAB mempunyai salah satu kadar terendah untuk kad pada 13.99%, dan itu bukan ciri terbaiknya. Untuk 15 bulan awal memiliki kad, anda akan membayar secara efektif kadar yuran tanpa faedah ke atas pembelian.

Dengan yuran tahunan hanya $ 100, kad ini sesuai untuk mereka yang mempunyai hutang kad kredit yang boleh mengambil kesempatan daripada 0% p.a. pemindahan baki. Walau bagaimanapun, mereka yang cuba memanfaatkan perkara ini perlu memastikan strategi untuk membayarnya sebelum akhir tempoh pemindahan baki 6 bulan.

Selepas tempoh ini, kadar pendahuluan tunai akan kembali kepada 21.74% tinggi, dan sebarang baki yang sisa akan mula menarik minat pada kadar biasa. Di samping itu, terdapat juga yuran perpindahan baki 2% yang dikenakan untuk dipertimbangkan.

Apabila Tidak Dapatkan NAB

Jika anda dibebani dengan hutang yang besar, bagaimanapun, lebih baik untuk mempertimbangkan kad dengan tempoh yang lebih lama daripada 6 bulan untuk membayar hutang, terutama jika ia mempunyai pemindahan baki percuma yang sepadan. Tetapi jika anda memilih untuk pergi dengan kad NAB Kadar Rendah NAB dan tidak dapat membayar hutang dalam tempoh 6 bulan, kadnya relatif kadar pembelian yang rendah sebanyak 13.99% masih harus menjadi berita baik untuk anda.

Kadar faedah yang kompetitif, bersama-sama membuat kad kredit NAB sebagai kad premium dengan faedah seperti insurans peribadi, insurans perjalanan, dan perkhidmatan concierge peribadi. Ia membolehkan anda menambah kad lain tanpa kos tambahan dan ia diperkuat dengan perlindungan penipuan NAB.

Ini Perlindungan Pertahanan NAB bekerja secara proaktif untuk mengesan penipuan dan memberi anda ketenangan fikiran yang anda perlukan. Walau bagaimanapun, ia mempamerkan keanehan kad platinum tanpa sebarang program ganjaran.

Adakah Ia Baik untuk Perjalanan?

Kad ini juga merupakan teman perjalanan yang ideal, dengannya insurans perjalanan percuma yang mantap untuk melindungi anda semasa anda berada jauh. Sekiranya pemegang kad membelanjakan hanya $ 500 untuk penginapan atau kos pengangkutan semasa merancang dengan kad Plat Plat Rendah NAB, maka mereka akan dilindungi untuk perbelanjaan perubatan di luar negara, dan kemungkinan lain seperti kehilangan bagasi dan pembatalan perjalanan.

Kad itu dilengkapi dengan pelbagai jenis insurans percuma, yang mencakupi keseluruhan sebanyak tujuh dalam semua. Insuran ini meliputi ketidakselesaan penerbangan antar negara, kemalangan pengangkutan, perlindungan harga, dan pencurian hotel domestik.

Insurans perlindungan harga / pembeliannya agak bijak kerana ia akan menjadi memberi kuasa kepada anda untuk merebut tawaran terbaik anda boleh mencari sebagai NAB di sana untuk mengembalikan perbezaan antara harga yang dibayar dan harga yang diiklankan, jika lebih rendah. Sebagai tambahan kepada waranti pengilang Australia untuk perkakas rumah baru, NAB mempunyai insurans jaminan lanjutan yang memberi anggotanya tambahan 12 bulan tambahan.

Panduan Membeli Kad Kredit

Apabila membeli-belah untuk kad kredit, terdapat pelbagai perkara yang perlu dipertimbangkan. Mari kita lihat jenis kad kredit, ciri-ciri untuk melihat, dan soalan yang sering ditanya:

Jenis Kad Kredit

Pada umumnya terdapat tiga jenis kad kredit utama berdasarkan kredit yang mereka berikan:

 • Kredit pusingan: Ini datang dengan batas maksimum pinjaman, dan anda dibenarkan membuat pembelian sehingga batas tersebut. Walau bagaimanapun, anda diwajibkan membuat pembayaran minimum setiap bulan. Amaun yang anda bayar boleh menjadi sebahagian daripada caj tertunggak anda, sehingga amaun penuh. Jika anda membuat pembayaran separa, anda akan meneruskan baki baki anda, atau berputar hutang. Kebanyakan kad kredit dikira sebagai kredit pusingan.
 • Kad caj: Kad-kad ini sebelum ini dikeluarkan oleh peruncit secara umum untuk kegunaan semata-mata dalam penubuhannya. Walau bagaimanapun, kad caj pada masa ini agak jarang berlaku. Walaupun kad caj digunakan sama seperti kad kredit, tetapi mereka tidak membenarkan anda membawa baki: semua caj mesti dibayar sepenuhnya setiap bulan.
 • Kad perkhidmatan: Seperti namanya, kad ini berurusan dengan pelbagai pembekal perkhidmatan seperti yang menyediakan kemudahan dan kemudahan seperti elektrik, gas, gym, telefon bimbit, kabel, internet dan sebagainya. Perkhidmatan ini biasanya diberikan dengan pemahaman bahawa mereka akan dibayar bulanan. Kebanyakan CRB dan sistem pemarkahan kredit kini termasuk sejarah pembayaran perkhidmatan ini sebagai sebahagian daripada skor akhir anda.

Membandingkan Kad Kredit

Kad kredit boleh dibandingkan dengan pelbagai ciri dan ciri. Kami telah menambah beberapa ulasan ringkas mengenai perkara-perkara yang memerlukan penjelasan lanjut:

 • Skor Kredit yang disyorkan
 • Hebat untuk
  • Perjalanan
   • Kad membolehkan anda memperoleh ganjaran dengan lapangan terbang dan hotel
  • Pemindahan Baki
   • Baik untuk membayar hutang kad kredit terutama dengan sifar atau kadar yang rendah
  • Ganjaran
   • Menawarkan faedah seperti back cash dan ganjaran perjalanan
  • Tawaran bonus
   • Daftar bonus menyediakan tawaran terhad untuk mendapatkan wang tunai atau faedah
  • Pulangan wang tunai
  • Gas
  • Kredit buruk
  • Peratusan Faedah Rendah / Sifar
   • Gunakan kad ini untuk menyatukan hutang sedia ada anda atau melunaskan barang pembelian yang besar
 • Yuran tahunan
  • Percuma, $ 0
  • Pengecualian untuk tahun pertama
 • Tawaran Bonus
  • Nikmati bonus satu kali
 • Kadar Ganjaran
 • Pengenalan APR
 • APR yang keluar
 • Kadar Pembelian

Soalan Kad Kredit

Bermula - Bagaimana Kerja Kredit?

Apabila tujuan apa-apa salah difahami, kemungkinan penyalahgunaan meningkat. Oleh itu, langkah pertama dalam penggunaan kad kredit yang berkesan dan bertanggungjawab adalah untuk memahami bagaimana ia direka bentuk untuk berfungsi.

"Kad kredit adalah bentuk pinjaman peribadi yang tidak bercagar." Walaupun ia berlaku sebagai plastik, kad kredit harus diberi perhatian yang sama bahawa anda akan diberikan kepada pedang bermata dua. Kerana seperti yang terakhir, ia dapat membantu atau menyakiti anda bergantung pada cara anda memilih untuk menggunakannya.

Sebagai pinjaman yang tidak dijamin oleh sebarang cagaran, satu-satunya cara menghukum kredit bank anda dan dengan itu meminimumkan risiko pendedahannya adalah dengan menilai reputasi anda dalam mengendalikan kewajiban finansial anda.

Seperti yang mereka katakan, tindakan masa lampau adalah petunjuk terbaik untuk tingkah laku masa depan. Itulah sebabnya untuk mengekalkan skor kredit yang baik dan sejarah adalah sangat penting kerana ia menunjukkan kepada prospektif pemberi pinjaman - syarikat penerbit kad kredit dalam hal ini - bahawa anda mempunyai rekod yang baik untuk meminjam dan membayar balik dana.

Kredit baik atau cemerlang adalah pintu masuk utama untuk banyak peluang menjimatkan wang. Oleh kerana kredit bergantung pada kepercayaan dan reputasi, menghormati kewajipan anda dengan membayar bil anda tepat pada masanya dan mengurangkan hutang terkumpul sekurang-kurangnya adalah resipi untuk sejarah kredit yang baik.

Jadi, jika anda hanya mempelajari satu perkara dari bahagian ini, biarkanlah untuk memanfaatkan peluang simpanan dan ganjaran yang diberikan oleh kad kredit, anda perlu hidup secara bertanggungjawab dengan menghormati kewajipan anda.

Maklumat yang digunakan untuk menentukan skor kredit anda termasuk beberapa butiran sejarah ini:

 • Bilangan akaun kad kredit dibuka dengan nama anda dan butiran kewangan yang dilampirkan kepada mereka, seperti had pinjaman mereka dan baki tertunggak bahawa akaun-akaun ini kini terakru.
 • Sejauh mana pembayaran bulanan dibayar dengan segera, atau terlambat atau terlepas sama sekali.
 • Sama ada anda mengalami sebarang kemelut kewangan dan keterukan mereka, seperti kebankrapan, repossessions kereta, dan gadai janji foreclosures.
 • Pinjaman yang diambil oleh anda dan sejauh mana ia telah dibayar balik.

Senarai ini tidak menyeluruh tetapi harus memberi anda petunjuk tentang perkara yang harus anda pantau untuk menjaga skor anda sihat.

Bagaimana saya mencari Markah Kredit saya di Australia?

Untuk berbuat demikian, semak meminta laporan kredit daripada badan pelaporan kredit kebangsaan (CRB) yang entiti yang terakreditasi yang disenaraikan di laman web agensi kerajaan Australia.

Mereka yang disenaraikan sekarang adalah yang berikut:

 • Equifax, nombor telefon: 138 332
 • Experian, nombor telefon: 1300 783 684
 • illion, nombor telefon: 1300 734 806

Equifax (dahulunya Veda) adalah biro pelaporan kredit terbesar di Australia dan ia membuat skor berdasarkan Skor Equifax, iaitu angka antara 0 dan 1200.

Anda perlu memberikan maklumat pengenalan supaya mereka dapat, dengan baik, mengenal pasti anda tetapi biasanya proses yang cepat dan anda harus mendapatkan maklum balas serta hasil yang segera menunjukkan laporan kredit penuh anda.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me