Kajian BetterNet – TINGGALKAN JIKA Jika Anda Nilai Privasi

Jika anda fikir mana-mana VPN, walaupun yang percuma, lebih baik daripada tidak sama sekali, fikirkan lagi. Faktor crap pada beberapa terlalu tinggi.


Apabila anda membaca ulasan kami, ada benang bersama yang akan anda lihat. Ia agak kerap tiada VPN adalah lebih baik daripada VPN percuma. Betternet adalah perkhidmatan VPN percuma sekali lagi mengesahkan pendapat kami.

Logo Betternet vpnVPN percuma boleh menawarkan anda semua faedah di dunia. Walau bagaimanapun, ada sebab mengapa mereka bebas. Mereka membuat wang entah bagaimana. Biasanya, dengan menjual data anda atau dengan menunjukkan satu tan iklan. Perkhidmatan mereka biasanya tidak selamat, mereka mempunyai sejumlah pelayan yang terhad, dan mereka tidak berfungsi dengan baik.

Kepada kreditnya, Betternet melakukan kerja yang lebih baik untuk melindungi data anda daripada beberapa VPN percuma lain yang kami semak. Tetapi semasa anda membaca ulasan ini, anda akan melihat mengapa kami tidak memasukkan Betternet dalam senarai VPN percuma yang terbaik.

Siapa Betternet?

Ini mungkin kali pertama anda mendengar mengenai Betternet. Ini mungkin kerana mereka adalah sebuah syarikat yang agak baru yang muncul pada pertengahan tahun 2015. Sejak penciptaan syarikat, mereka telah berkembang sedikit demi sedikit.

faedah betternet vpnSudah tentu, sebab utama mengapa orang tertarik kepada mereka adalah kerana VPN adalah percuma. Ia boleh digunakan pada beberapa platform, mulai dari android ke Mac ke Windows. Terdapat juga sambungan yang boleh digunakan pada penyemak imbas Chrome dan Firefox. Anda mendapat semua itu tanpa membayar sesen pun. Apa yang baik ialah tidak perlu mendaftar, jadi mereka tidak mempunyai apa-apa maklumat peribadi anda, seperti nama anda atau alamat e-mel anda.

Kelebihan:

 • VPN percuma

Keburukan:

 • Aplikasi ini mempunyai perisian hasad
 • Mengekalkan data tertentu
 • Memberi akses pihak ketiga kepada data
 • Kebocoran IPv6 dan IPv4
 • Kebocoran DNS
 • Kelajuan perlahan
 • Sambungan hangat

Bagaimana VPN Betternet Make Money?

pemasangan internet

Menurut laman web Betternet, ini perkhidmatan adalah percuma kerana mereka menawarkan aplikasi tajaan percuma. Apabila anda memuat turun aplikasi mudah alih, anda akan melihat butang "memasang aplikasi". Dengan mengklik butang, anda akan menerima iklan untuk aplikasi lain yang anda boleh pasang. Setiap kali anda memasang aplikasi, Betternet membuat wang tunai.

Mereka menawarkan video. Apabila anda memasang aplikasi, anda akan melihat butang yang mengatakan "menonton video pendek". Dengan menonton video, anda membantu Betternet membuat wang.

wang internet wang

Betternet mendakwa bahawa model ini berfungsi dengan baik untuk mereka. Pengguna memasang aplikasi yang disyorkan, dan Betternet dapat menyimpan lampu. Mereka berjanji untuk mengekalkan khidmat mereka selama-lamanya terima kasih kepada sokongan dan kesetiaan pelanggan mereka. Mereka juga mendakwa bahawa tujuan mereka bukan untuk membuat keuntungan, tetapi ia hanya meliputi kos penyelenggaraan mereka.

Menariknya, Betternet baru-baru ini melancarkan "versi premium "nya. Perkhidmatan ini dicipta untuk menampung perbelanjaan yang perkhidmatan percuma tidak meliputi. Ia direka untuk membantu menambah pelayan dan menyediakan perkhidmatan yang berkualiti tinggi untuk pengguna.

Kami mempunyai beberapa isu dengan ini. Ia sangat biasa untuk mendengar orang mengatakan bahawa apabila anda menggunakan VPN percuma, anda adalah produk. Pada dasarnya, apa maksudnya ialah apa VPN percuma seperti Betternet menjual adalah data anda. Mereka menjual pelanggan sebenar mereka. Mereka memberikan akses pengiklan kepada anda. Ini bermakna tumpuan tidak memberi anda produk yang baik tetapi sebaliknya memberi akses kepada pengiklan produk yang baik, wang anda.

Malware Malware

ranking internet betternet vpn

Kertas akademik yang bertajuk "Analisis Risiko Privasi dan Keamanan Android VPN Kebenaran Enabled Apps" menggariskan hanya betapa berbahaya Betternet VPN adalah mengenai malware.

Kertas akademik menunjukkan bahawa Betternet ditunjukkan positif malware oleh 13 program antivirus yang berbeza. Kajian ini memberi penekanan tentang kepentingan melihat di luar penilaian pada perkhidmatan seperti Google Play. Pengguna boleh menilai perisian yang sangat tinggi, tetapi kerana mereka tidak mengetahui kerosakan perisian berpotensi lakukan kepada mereka dan privasi mereka.

Sekiranya Anda Percaya Betternet VPN?

privasi internetSekarang anda mungkin tahu bagaimana perasaan kami mengenai perkara ini. Tetapi kami ingin mengambil beberapa minit dan melihat dasar privasi Betternet dan melihat bagaimana ia membandingkan VPN terbaik yang telah kami tinjau.

Dari kelawar, melihat dasar privasi yang kita lihat beberapa perkara yang memberi kita alasan untuk menjadi perhatian. VPN Betternet mengatakan mereka tidak mengenal pasti anda. Walau bagaimanapun, mereka terus mengatakan bahawa mereka mengumpul maklumat yang anda kongsi, yang mereka gunakan untuk menyokong pengiklanan produk mereka. Dalam kata lain, mereka mengambil maklumat anda dan memberikannya kepada orang lain.

dasar pihak ketiga betternetApabila anda membaca .8,2 Terma dan Syarat mereka, mereka dengan jelas menyatakan bahawa apabila menggunakan perkhidmatan percuma mereka, maklumat peribadi anda mungkin tersedia kepada penyedia kandungan pihak ketiga. Jika anda memilih untuk menggunakan produk atau perkhidmatan pihak ketiga atau dalam apa cara cara berinteraksi dengan pihak-pihak tersebut, Betternet VPN tidak bertanggungjawab untuk keselamatan anda.

Sekurang-kurangnya mereka memberi amaran kepada anda.

Kenapa Betternet Benarkan Malware dan Penjejakan pada Aplikasi mereka?

Alat ini membolehkan mereka mengumpul data anda. Inilah cara terbaik bagi mereka untuk mendapatkan wang daripada aplikasi VPN percuma mereka. Sebaik sahaja data anda dikumpulkan, ia boleh dijual atau boleh digunakan untuk menyasarkan anda dengan iklan yang disesuaikan dengan kegemaran anda. Ini seterusnya bermakna pendapatan untuk Betternet. Kebenaran diberitahu, ini adalah model perniagaan untuk kebanyakan aplikasi percuma yang anda muat turun.

Itulah Perkhidmatan Percuma, Adakah Perkhidmatan Berbayar Yang Lebih Baik?

Untuk mendapatkan akses ke Premium Betternet VPN, pertama-tama anda perlu memuat turun VPN percuma. Setelah dipasang, anda akan diberikan langkah-langkah yang diperlukan untuk melalui proses pemasangan.

Di sini, anda diberi pilihan untuk memulakan percubaan tujuh hari. Walau bagaimanapun, sebelum anda boleh memulakan percubaan, anda perlu menyediakan Betternet dengan sekumpulan maklumat peribadi anda.

percubaan percuma betternet vpn

Harga yang anda bayar akan berbeza bergantung pada berapa lama anda melanggan produk. Semakin lama anda melanggan, semakin besar kesetiaan anda ialah. Anda diberi pilihan untuk melanggan satu bulan, enam bulan, atau satu tahun.

Harga satu bulan ialah $ 11,99. Walau bagaimanapun, jika anda membayar untuk pendahuluan tahun, harga bulanan turun ke $ 2,99. Jika anda memilih untuk percubaan tujuh hari dan anda tidak membatalkan langganan anda, langganan anda akan secara automatik memperbaharui pada kadar $ 11.99.

Apabila anda memasukkan kaedah pembayaran anda, anda secara automatik menyediakan proses pengebilan yang berulang. Jika anda lupa membatalkan perjanjian sebelum langganan berakhir, Betternet akan mengenakan bayaran untuk tempoh masa yang lain, satu bulan, enam bulan, atau tahun.

Menurut dasar bayaran balik Betternet, anda boleh menerima bayaran balik prorata jumlah pembayaran langganan semasa anda. Sekiranya akaun itu ditamatkan kerana melanggar terma dan syarat, tiada pengembalian dana tersedia. Semua bayaran balik diberikan mengikut budi bicara Betternet, dan mereka berhak untuk menolak bayaran balik anda untuk apa-apa sebab, atau tanpa alasan sama sekali.

Tetapan keselamatan

Selepas anda memasang klien VPN Betternet, anda mungkin terkejut mengetahui bahawa tidak ada suis bunuh, tiada kawalan permulaan, dan tiada pilihan perlindungan kebocoran. Adakah kita mengambilnya kerana mereka mempunyai keselamatan ZERO?

Seperti yang disebutkan, apabila anda mendaftar untuk percubaan tujuh hari percuma, anda perlu mengendalikan butiran pembayaran anda. Ini adalah kerana anda tidak mempunyai akaun dengan Betternet. Tidak ada tempat yang akan anda log masuk untuk melihat bayaran anda, mengkaji semula invois, atau membatalkan perkhidmatan.

Terdapat pilihan untuk membatalkan langganan dari peranti mudah alih. Tetapi bagaimana jika anda membayar di desktop anda? Atas alasan keselamatan, jika anda memutuskan untuk menggunakan percubaan dan membayar dengan kad kredit anda, menguji perkhidmatan selama satu atau dua hari dan kemudian membatalkannya dengan segera jika anda merasa perlu. Ini akan memberikan anda masa untuk melepasi rigmarole yang bebas dari perkhidmatan.

Di mana Adakah Pelayan Betternet Terletak?

lokasi betternet

Apabila anda menggunakan perkhidmatan percuma, tiada pilihan untuk memilih pelayan yang anda sambungkan. Apabila menggunakan pilihan premium, anda boleh menyambung pelayan yang terletak di:

 • Amerika Syarikat
 • Kanada
 • Belanda
 • Jerman
 • Jepun
 • United Kingdom

Anda tidak dibenarkan memilih pelayan tertentu, hanya wilayah.

Kelajuan Pelayan

keputusan kelajuan internetKelajuan pelayan adalah bermasalah sama ada kami berurusan dengan versi percuma atau versi berbayar. Di bawah adalah ujian kelajuan baseline yang menilai rangkaian.

keputusan laju betternet 2Dan disini ia disambungkan kepada pelayan optimum di Betternet.

Sama ada anda cuba menyambung ke pelayan di Eropah atau Amerika Syarikat, anda sering mendapat ralat DNSs. Apabila anda dapat menyambung ke perkhidmatan mereka, hasil yang anda dapatkan sangat tidak konsisten.

Apakah Keputusan Akhir Kita??

Oh kami benar-benar suka Betternet dan fikir semua orang harus menggunakan perkhidmatan yang dibayar. Walaupun anda berada di sana, ambil pistol, dan menembak kaki anda sendiri juga.

Tidak, tetapi serius, Betternet adalah salah satu VPN yang paling buruk yang pernah kami semak. Pelayan tidak boleh dipercayai. Mereka mempunyai sedikit sokongan. Tiada ciri, dan terdapat pelbagai kebimbangan privasi. Apabila ia datang untuk membuka kunci laman penstriman, hasilnya dipertanyakan. Dan sekalipun kita dapat mengatasi sekatan geo, kelajuan pelayan sangat perlahan sehingga streaming adalah semua tetapi mustahil.

Kami berasa tidak enak bagi mereka yang telah terjebak dengan gula-gula percuma, hanya untuk akhirnya di rumah roti halia. Tolong jangan menjadi salah seorang daripada mereka

Alternatif Alternatif - NordVPN

Jika anda sedang mencari perkhidmatan VPN yang berkualiti, kami cadangkan NordVPN. NordVPN mempunyai lebih daripada 5,000 pelayan di seluruh dunia, mempunyai dasar pembalakan tidak jelas, menawarkan sokongan pelanggan yang tiada tandingan, mempunyai pelayan yang direka khusus untuk mendapatkan sekitar sekatan geo, dan dengan harga berpatutan.

NordVPN adalah mesra pengguna dan mempunyai perisian mudah. Mereka komited untuk melindungi privasi pelanggan mereka. Dengan ini VPN teratas, anda tidak perlu bimbang tentang yuran tersembunyi atau klausa. Mereka tidak cuba untuk menjual produk, dan anda boleh menggunakan perkhidmatan sehingga lima peranti dengan hanya satu langganan.

Tiap-tiap pelayan NordVPN mendapatkan sekitar geo-larangan pada perkhidmatan seperti Netflix. Kerana mereka berada di Panama, anda dilindungi dari beberapa program pengawasan kerajaan yang mengancam untuk menjejaskan privasi anda.

NordVPN mempunyai sokongan pelanggan cemerlang dan menawarkan 24/7 live chat.

Ia membolehkan perkhidmatan P2P dan menawarkan pelan antara $ 2.99 sebulan hingga $ 11.99 sebulan. Dan walaupun harga ini mungkin sedikit lebih mahal daripada beberapa VPN yang lain di pasaran, penting untuk diingati bahawa dengan VPN, anda mendapat apa yang anda bayar.

Kadang-kadang, percuma datang pada harga yang lebih tinggi. Ambil privasi anda dengan serius dan melabur dalam VPN yang baik. Mencegah apa yang mungkin menjadi bencana yang hebat dari berlaku. Pergi dengan NordVPN.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me