Kajian Hotspot Shield: VPN Cepat Dengan Keamanan dan Isu Privasi

Syarikat ini mengalami banyak kebocoran. Kebocoran DNS itu. Jika privasi dalam talian rendah pada senarai keutamaan anda, ini mungkin tidak menjadi masalah.

Jika pemikiran data peribadi dalam talian anda - termasuk transaksi kewangan, sejarah carian internet, e-mel, dan banyak lagi - yang dicuri membuat perut anda mual, mungkin masa untuk rangkaian peribadi maya (VPN).

Disana ada kira-kira seratus trilion perkhidmatan untuk dipilih dan kami mengkaji mereka semua, satu demi satu.

Kajian Hotspot Shield kami akan menunjukkan kepada anda sama ada rangkaian peribadi maya ini, yang digunakan oleh lebih daripada 600 juta orang di seluruh dunia, boleh membantu anda mengawal privasi anda dan melindungi identiti anda.


Gambaran keseluruhan

AnchorFree's Hotspot Shield adalah perkhidmatan VPN yang digunakan secara meluas yang menawarkan akaun percuma serta perkhidmatan berbayar.

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan: Mudah untuk digunakan
Dasar Pembalakan: Tiada dasar pembalakan
Saiz Pelayan: 2500+ Server
Pengedaran pelayan: 27 negara
Sokongan: Sistem tiket
Mengotorkan: Dibenarkan
Streaming: Sangat terhad
Protokol dan penyulitan VPN: Catapult Hydra; 128 bit AES dan penyulitan AES 256-bit
Ibu pejabat: USA
Harga: 7,99 € / bulan
Laman web rasmi: https://hotspotshield.com
privasi vpnKelebihan Perisai Hotspot:
 • Kelajuan muat turun pantas
 • Harga rendah
 • Tujuh hari percubaan percuma
Kekurangan Perisai Hotspot:
 • Lokasi pelayan terhad
 • Pilihan konfigurasi terhad
 • Ketidakupayaan untuk menyambung kepada perkhidmatan penstriman seperti Netflix dan Hulu dari luar Amerika Syarikat
Ciri-ciri Tersedia dengan Langganan Elit:
 • Pelayan di 25 negara
 • Jaminan wang kembali 45 hari
 • Bunuh suis
 • Sambungan Wi-Fi auto disambungkan
 • IPv6 dan komunikasi masa nyata web
 • Sambungkan lima peranti pada masa yang sama
 • Penyekat Iklan, penyekat cookie, penyekat pelacak
 • Terowong perpecahan
 • Teknologi protokol pengangkutan yang dipertingkatkan
 • Sambungan rakan-rakan-rakan dibenarkan
 • Data tanpa had dan jalur lebar tanpa had dengan langganan Elit
 • Pelbagai bahasa tersedia

Bolehkah Hotspot Shield Dipercayai?

HotSpot Shield berbangga dengan menawarkan pengguna privasi, anonim, dan kepercayaan. Walau bagaimanapun, terdapat a bilangan kawasan yang menjadi perhatian yang boleh menyebabkan individu yang ikhlas mengenai keselamatan untuk berfikir dua kali sebelum menggunakan perkhidmatan ini.

pemberitahuan e-mel di telefon bimbitSemasa mendaftar untuk perkhidmatan, Hotspot Shield meminta alamat e-mel dan kata laluan. Ini adalah tambang standard untuk majoriti perkhidmatan VPN. Perisai Hotspot membolehkan pengguna memasukkan kata laluan yang lemah dan tidak meminta pengguna untuk menggunakan kata laluan yang lebih selamat.

Pengesahan dihantar ke alamat e-mel anda untuk mengesahkan bahawa anda adalah pemilik alamat e-mel sebelum memberikan anda akses ke papan pemuka Hotspot Shield.

Hotspot Shield menerima pembayaran melalui kad kredit, PayPal, serta beberapa sistem pembayaran lain. Terdapat tiada keupayaan untuk membuat pembayaran tanpa nama atau pembayaran separa tanpa nama menggunakan wang tunai atau kriptografi seperti BitCoin. Walau bagaimanapun, terdapat pilihan untuk menggunakan kad hadiah, termasuk dari Target, Best Buy, dan Starbucks.

bayaran hotspot

Dasar privasi Hotspot Shield mengatakan bahawa mereka tidak akan menyimpan alamat IP anda jangka panjang. Walau bagaimanapun, mereka mengumpul data mengenai laman web yang anda lawati dan aplikasi yang anda gunakan. AnchorFree, syarikat induk di belakang Hotspot Shield, mengatakan bahawa maklumat ini dikumpulkan hanya untuk tujuan analisis dan penyelesaian masalah. Mereka menyatakan bahawa maklumat yang mereka kumpulkan tidak digunakan untuk mengenal pasti anda. Ini mungkin cukup baik bagi sesetengah pengguna. Walau bagaimanapun, jika anda menyedari privasi, Hotspot Shield mungkin bukan pilihan yang tepat untuk anda.

Hotspot Shield akan mengumpulkan maklumat seperti versi OS yang anda gunakan, pelayar yang anda gunakan, maklumat mengenai rangkaian mudah alih anda, serta perkakasan yang anda gunakan. Hotspot Shield mengatakan bahawa maklumat ini tidak pernah dikaitkan dengan anda dan hanya digunakan untuk tujuan analitik.

Individu yang menggunakan versi percuma menjalankan risiko maklumat peribadi mereka yang dibocorkan kepada pengiklan. Versi Premium Hotspot Shield tidak menjalankan risiko ini. Walau bagaimanapun, adalah baik untuk mengingati perkara ini, terutamanya jika anda menggunakan perkhidmatan yang disokong iklan dan ingin mengekalkan privasi anda.

Pusat Demokrasi dan Teknologi mengajukan aduan kepada FTC, menyatakan bahawa Hotspot Shield, bertentangan dengan janji-janji mereka, mengumpul data pengguna. Mereka melakukan ini secara aktif menyuntik kod JavaScript untuk pengiklanan. Mereka kemudian memintas lalu lintas dan mengalihkan pengguna ke tapak e-dagang tertentu.

Selepas mengkaji polisi privasi Hotspot Shield dan melihat sejarah mereka, anda perlu menentukan sama ada tahap keselamatan yang mereka tawarkan adalah cukup untuk anda mempercayai mereka. Jika kebimbangan utama anda menyulitkan penyemakan imbas anda supaya anda dapat melayari dengan selamat tanpa mengira di mana anda berada, maka Hotspot Shield adalah jawapan yang tepat untuk anda.

Di mana Adakah Pelayan Perisai Hotspot Terletak?

Kajian Hotspot Shield: VPN Cepat Dengan Keamanan dan Isu PrivasiHotspot Shield mempunyai lebih daripada 2,500 pelayan di 27 negara. Perkhidmatan Hotspot Shield Elite adalah perkhidmatan yang boleh dipercayai dan cepat. Ia memberikan pengguna keupayaan untuk mengakses beberapa alamat IP yang disulitkan dengan baik. Perkhidmatan ini berfungsi dengan baik untuk menyembunyikan data yang sedang dihantar.

Hotspot Shield mempunyai pelbagai pelayan di Amerika Syarikat. Walau bagaimanapun, lokasi pelayan dan alamat IP tidak disediakan oleh perkhidmatan tersebut. Anggota Hotspot Shield Elite dijanjikan bandwidth tanpa had, Walau bagaimanapun, mereka mungkin mengalami batasan kerana peraturan ISP mereka. Anda harus ingat bahawa kelajuan perkhidmatan Internet anda apabila menggunakan Hotspot Shield ditentukan sebahagiannya oleh lokasi sebenar perkhidmatan Internet anda.

Adakah Hotspot Shield Mudah Digunakan?

Hotspot Shield telah merancang perkhidmatan mereka untuk menjadi mudah dan mudah digunakan. Anda boleh menukar lokasi anda dengan hanya satu klik butang, dan anda boleh menyambung ke sistem dan menukar lokasi anda seperti yang diperlukan. Sistem ini jelas menunjukkan apabila anda dilindungi dan ketika anda tidak.

Sebaik sahaja anda bersambung, anda akan melihat skrin yang menunjukkan masa, jalur lebar, alamat IP maya dan lokasi semasa. yang anda boleh ubah.

ujian sambungan hotspotshield

Apabila anda melihat di sudut kiri atas, anda akan melihat menu yang dilipat. Apabila anda mengklik pada menu ini, hanya terdapat beberapa item untuk dipilih. Anda boleh tweak bagaimana aplikasi berfungsi. Sebagai contoh, anda boleh memilih sama ada anda mahu aplikasi dilancarkan secara automatik apabila anda memulakan OS anda, jika anda ingin mengaktifkan suis bunuh, atau jika anda mahu mendayakan atau melumpuhkan kebocoran IP.

Perwakilan Hotspot Perisai:
 • 128 bit AES penyulitan
 • Penyulitan AES 256 bit
 • Protokol proprietari Hydra Catapult untuk pemampatan data

Bagaimana Cepat Adakah Perisai Hotspot?

Ujian AV - menjalankan kajian bebas di mana ia menilai keselamatan, kelajuan, dan prestasi VPN dan membandingkan Hotspot Shield Elite untuk pertandingan.

carta keputusan latitud vpn

Ujian tersebut memeriksa latensi perkhidmatan VPN yang berbeza. Latensi ialah jumlah masa yang diperlukan pakej data untuk mencapai pelayan. Jelas, semakin jauh pengguna dan pelayan dari antara satu sama lain, semakin tinggi kependaman itu. Semakin rendah kependaman, semakin cepat sambungan dan semakin cepat sambungan yang dirasakan.

Grafik di atas menunjukkan purata latensi setiap minggu untuk VPN yang berbeza. Oleh kerana sambungan disulitkan SSL yang disulitkan dan bukan SSL tidak menunjukkan perbezaan besar dalam kependaman, purata digabungkan, memberikan hasil keseluruhan.

Untuk membuat kes ujian sama untuk semua produk, pelayan VPN dipilih secara manual untuk menjadi sama dalam semua produk. Pantai Barat dipilih untuk VPN di Amerika Syarikat, dan UK dipilih untuk VPN di EU. Faktor-faktor yang berbeza dipertimbangkan dalam ujian ini. Sebagai contoh, mereka akan mempunyai pengguna EU menyambung ke pengguna UE lain melalui pelayan VPN berasaskan AS. Ini bermakna sambungan itu perlu menyeberangi Atlantik dua kali.

Seperti yang anda lihat, ia memerlukan VPN terpantas hampir dua kali ganda untuk mencapai pelayan yang ditetapkan sebagai rujukan, yang tidak disambungkan ke VPN. Hotspot Shield Elite datang pada saat yang kedua, menjadikannya salah satu perkhidmatan VPN terpantas yang tersedia.

Kelajuan aliran

Kajian yang sama menunjukkan bahawa Hotspot Shield Elite mempunyai kadar pemindahan yang baik. Ini menjadikannya pilihan yang baik untuk individu yang ingin menikmati aliran yang jelas, cair. Apabila anda melihat kelajuan aliran dalam kilobytes sesaat, anda akan melihat bahawa Hotspot Shield Elite hanya sedikit lebih perlahan daripada kelajuan rujukan, yang tidak disambungkan ke VPN.

carta hasil kelajuan aliran vpn

Kelajuan Torrent

Penggunaan VPN yang popular menyembunyikan identiti seseorang ketika menggunakan perkhidmatan peer-to-peer. Terdapat beberapa sebab untuk melakukan ini. Sesetengah penyedia perkhidmatan Internet akan mengehadkan protokol torrent atau menyekatnya sama sekali. Orang lain mungkin bimbang bahawa mereka akan mendapat notis kerana melanggar undang-undang pemegang hak harta intelek. Ia boleh mencabar untuk torrent dan mempunyai kelajuan muat turun yang baik. Baca VPN kami untuk torrenting.

carta keputusan kelajuan torrent vpn

Seperti yang ditunjukkan dalam gambar di atas, Hotspot Shield Elite adalah lebih kurang 20 peratus lebih cepat daripada kumpulan produk seterusnya.

Downlink

Kelajuan muat turun mempunyai kesan langsung ke atas kandungan pantas dari Internet ke peranti anda. Inilah faktor yang paling penting apabila menentukan prestasi VPN. Ia secara langsung mempengaruhi seberapa cepat anda dapat membuka halaman web, memuat turun kandungan, dan sebagainya.

carta keputusan downlink vpn

Memandangkan anda dapat melihat dengan jelas di dalam grafik, ujian koneksi yang dijalankan dengan Hotspot Shield Elite disenaraikan sebagai VPN terbaik dengan kelajuan yang lebih kurang satu pertiga lebih lambat daripada rujukan, yang tidak mempunyai VPN melekat padanya.

Uplink

Kelajuan Uplink adalah kelajuan data yang dihantar dari pengguna ke pelayan untuk diletakkan di Internet. Kelajuan ini akan menentukan berapa cepat anda boleh mengakses perkhidmatan awan, memuat naik sandaran atau pelayan tuan rumah, atau berkongsi maklumat yang anda mahu siarkan di media sosial.

carta keputusan uplink vpn

Adakah Perisai Hotspot Berfungsi dengan Netflix?

netflix gagal sambunganSalah satu sebab utama mengapa orang mencari VPN, terutama jika mereka tinggal di luar Amerika Syarikat atau Great Britain, adalah untuk mendapatkan akses kepada streaming premium seperti Netflix.

Kami menguji Hotspot Shield dan telah tidak dapat bersambung ke Netflix. Kami mendapat skrin ralat proksi Netflix yang ditakuti beberapa kali.

Ini bermakna Netflix dapat mengesan VPN kami dan menghalang kami daripada mengakses perkhidmatan mereka.

Harga

Hotspot Shield menawarkan beberapa pilihan harga, bermula dengan pelan bulan demi bulan mereka yang menelan kos $ 12.99 sebulan akan sampai ke pelan tiga tahun mereka yang menelan $ 3.49 sebulan. Ini menjadikan Hotspot Shield salah satu VPN yang lebih mahal di pasaran.

Satu-satunya perbezaan antara apa yang anda perolehi untuk setiap pelan ialah tempoh masa anda boleh menggunakan VPN Hotspot Shield. Berikut adalah pecahan terkini harga mereka.

harga hotspot

Harga mereka agak mudah. Tidak ada yuran tersembunyi, anda dapat mengakses detik-detik VPN selepas membayar untuknya, dan tidak ada percubaan untuk menggantikan anda. Di samping itu, jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan tersebut dalam tempoh tujuh hari pertama, anda boleh membatalkan secara percuma. Jika sebelum 45 hari anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan tersebut, mereka akan mengembalikan wang anda sepenuhnya. Tiada pertanyaan yang ditanya. Mereka membuat bayaran balik untuk pelanggan mereka mudah.

Khidmat Pelanggan

pengendali sembangBagi kami, ini adalah satu kawasan di mana Hotspot Shield telah pasti bertambah baik dengan masa. Belum lama dahulu, satu-satunya pilihan yang tersedia untuk meletakkan aduan adalah melalui tiket sokongan. Hotspot Shield mempunyai reputasi yang dipersoalkan apabila ia datang kepada kelajuan dan kecekapan dengan mana mereka memberi respons kepada tiket sokongan.

Sekarang, mereka mempunyai sembang langsung. Kami menggunakannya beberapa kali untuk bertanya pelbagai soalan, dan kami menerima jawapan kepada soalan kami dalam masa beberapa saat untuk meletakkan soalan. Jawapannya adalah jujur, langsung, dan tepat.

Sebagai tambahan kepada sembang langsung mereka, Hotspot Shield mempunyai sejumlah blog, artikel, dan FAQ yang bermaklumat yang dirancang untuk mengarahkan pengguna menggunakan produk terbaik.

Adakah Hotspot Shield Worth the Money?

Kemungkinan. Seperti yang anda lihat dalam ulasan kami, mereka menawarkan kelajuan yang sangat pantas, pengalaman pengguna yang diperkemas dan jelas, dan beberapa ciri. Bahwa dikatakan, jika alasan utamanya untuk membeli VPN adalah untuk melindungi privasi anda semasa menavigasi web, syarikat ini mungkin bukan pilihan yang tepat untuk anda.

Telah ada a bilangan aktiviti yang boleh dipersoalkan yang melibatkan syarikat ini dan keupayaan atau keinginan mereka untuk melindungi privasi pelanggan mereka. Mereka adalah maklumat pembalakan, dan dasar privasi mereka ditinggalkan secara sengaja, yang membuat kita terus mempersoalkan komitmen mereka terhadap privasi pelanggan mereka.

Hotspot Shield akan menyembunyikan alamat IP anda. Walau bagaimanapun, ia mengalami kebocoran DNS, yang berpotensi menimbulkan risiko privasi anda. Ia adalah pilihan yang baik dengan banyak potensi. Walau bagaimanapun, terdapat pilihan lain yang sama harga atau lebih murah (fikirkan NordVPN) bahawa kita merasa lebih sesuai dengan rang undang-undang.

Kami menilai 3 dari lima bintang Hotspot Perisai.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me