Kajian UltraVPN

UltraVPN adalah kanak-kanak baru di blok VPN. Jika kita terpaksa menentukan apa jenis anak baru UltraVPN, kita akan panggil ia anak sejuk bahawa semua anak-anak VPN yang lain ingin berteman dengan.


Apabila mencari VPN ada aspek yang berbeza yang mungkin paling penting bagi anda. Adakah anda perlu mengakses AS Netflix dari Australia? Mungkin anda memerlukan sambungan yang paling cepat di mana sahaja anda berada. Sesetengah orang juga perlu dapat bercakap dengan seseorang mengenai perasaan mereka terhadap VPN di telefon 24 jam sehari 7 hari seminggu.

Apa sahaja keperluan anda mengenai VPN, UltraVPN merangkumi kebanyakan pangkalan. Anda akan ditekan keras untuk mencari alasan yang sah untuk tidak menggunakan UltraVPN. Tidak ada sebarang bendera merah untuk pendatang baru ini.

Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut!

TL; DR

UltraVPN merangkumi semua pangkalan untuk VPN dan ia agak murah berbanding dengan pilihan utama kami yang lain. Walaupun ia mungkin tidak mempunyai penyulitan dua NordVPN atau kelajuan tinggi ExpressVPN, ia masih sangat selamat dengan kelajuan yang baik dan harga yang rendah.

Anda benar-benar tidak boleh pergi salah dengan UltraVPN.

Gambaran keseluruhan

Dengan lebih daripada 55 lokasi pelayan, UltraVPN melakukan yang terbaik untuk memastikan anda boleh mengakses pelayan berdekatan sama ada anda sedang backpacking melalui Asia Tenggara atau duduk di sofa anda di Perth.

UltraVPN tidak mempercayai had data dan keprihatinan utama mereka adalah untuk memastikan semua yang anda lakukan di internet adalah rahsia dan selamat dengan menyulitkan penyemakan imbas anda. Perkara lain yang luar biasa tentang UltraVPN adalah bahawa mereka tidak menyimpan tab pada aktiviti dalam talian anda dan mengekalkan pengembaraan tanpa nama.

Pemula VPN juga akan suka UltraVPN kerana ia adalah salah satu yang lebih mudah menggunakan VPN. Lihat American Netflix dan berikan panggilan UltraVPN pada tengah malam jika anda rasa suka bercakap dengan suara ramah tentang VPN.

Kebaikan

 • Sangat mudah digunakan
 • Kelajuan pantas
 • Batalkan Netflix
 • 24/7 sokongan pelanggan -
 • telefon (!) dan sembang
 • Jaminan wang balik 30 hari
 • Kerja mengerut
 • Bunuh suis
 • Pelan tahunan murah

Keburukan

 • Beberapa ciri lanjutan
 • Hanya 3 sambungan sekaligus

Dasar Privasi dan Pembalakan

Apabila benar-benar melihat dasar privasi dan pembalakan VPN, terdapat empat soalan yang perlu anda tanyakan:

 1. Apa syarikat yang memberitahu anda?
 2. Apa syarikat yang tidak memberitahu anda?
 3. Apakah bidang kuasa syarikat VPN itu?
 4. Apa yang anda okay dengan?
Soalan Pertama:

Mari bermula dengan nombor 1 kerana ia akan menjadi pelik jika kita bermula dengan mana-mana nombor lain. Apa yang sebenarnya memberitahu UltraVPN tentang polisi privasi dan pembalakan mereka?

Laman web mereka memberitahu kami bahawa ia mempunyai dasar pembalakan kosong. Nah, itu langkah pertama yang baik kerana jika VPN mengatakan mereka mempunyai apa-apa tetapi dasar pembalakan kosong, anda sepatutnya keluar dari laman web mereka.

Syarikat mengatakan bahawa mereka tidak menyimpan tab pada mana-mana aktiviti dalam talian anda supaya tabiat melayari anda kekal tanpa nama. Ini adalah perkara umum yang baik untuk diketahui tetapi pada dasarnya jumlah mereka berkata, "Ya, kita adalah VPN."

Mari kita menggali lebih mendalam.

Tidak banyak dari segi butiran mengenai penebangan dan dasar privasi mereka. Satu-satunya perkara yang perlu dicari ialah mereka sebenarnya log satu perkara. Apabila anda mendaftar, ia mengumpul alamat IP asal anda. Majoriti orang tidak perlu mengambil berat tentang hal itu tetapi kami akan menggali lebih mendalam ke dalam bidang kuasa ini.

Laman web mereka juga mengatakan ia akan mencatatkan jumlah lalu lintas yang anda bawa melalui pelayan UltraVPN. Jika anda tidak baik dengan itu, anda perlu mencari perkhidmatan yang berbeza. Ini tidak akan memberi kesan kepada kebanyakan orang tetapi ia juga boleh mengikat ke bidang kuasa syarikat itu.

Perkara yang paling penting adalah bahawa anda aktiviti dalam talian tidak disimpan. Apa sahaja perkara yang aneh atau biasa yang anda lakukan dalam talian tidak akan diketahui oleh rakan UltraVPN anda.

Soalan Kedua:

Apakah UltraVPN tidak memberitahu anda? Mudah-mudahan, syarikat itu mengisi kami pada segala-galanya. Sebabnya soalan ini dinaikkan ialah beberapa syarikat VPN mempunyai dasar privasi yang panjang dan terperinci.

UltraVPN bukan salah satu syarikat itu.

Sekiranya ini bimbang awak? Mungkin tidak.

Sesetengah orang sememangnya mencurigakan. Apabila ia datang kepada privasi, kami tidak akan menyalahkan anda kerana terlalu berhati-hati. Sekiranya senario dari segi privasi dan pembalakan tidak dijawab dalam dasar privasi, bukanlah idea yang tidak baik untuk menghubungi syarikat VPN secara langsung untuk memberi anda lebih banyak wawasan.

Perlu diingat, jika berita itu tidak ada dalam dasar privasi, mungkin sukar untuk memegang syarikat itu dengan apa yang mereka beritahu.

Kami tidak bimbang tentang UltraVPN tetapi untuk jenis ultra-mencurigakan, mungkin ada kebimbangan.

Soalan Ketiga:

Apakah bidang kuasa syarikat VPN itu?

Ramai orang meremehkan kepentingan soalan ini. Alasan ini adalah bahawa sesetengah negara lebih cenderung untuk merebut data pelanggan daripada yang lain. Oleh kerana VPN direka untuk menyimpan data anda dengan mata yang prying, ini boleh kurang daripada ideal.

Kajian UltraVPNSebagaimana yang kita sebut pada awalnya, WindScribe beroperasi di Amerika Syarikat dan UK. Akibatnya, mereka tertakluk kepada program pengawasan dalam talian Five Eyes.

Intipati bahawa kedua-dua negara mempunyai sejarah melakukan apa sahaja yang mereka mahu dari segi pengawasan. Jika Kerajaan Amerika Syarikat menginginkan data syarikat itu, mereka akan keluar dan mendapatkannya.

Ini bukan masalah dengan syarikat VPN yang tidak menyimpan data pengguna.

Satu-satunya bendera merah, dan ia adalah kecil, adalah dasar UltraVPN dan menyimpan sedikit maklumat.

Oleh kerana UltraVPN merebut alamat IP anda pada peringkat pendaftaran dan kemudian menjejaki berapa banyak lalu lintas yang anda bawa melalui pelayan mereka, itu adalah mungkin untuk kerajaan AS akan mendapat akses kepada maklumat ini.

Apa yang boleh mereka lakukan dengan maklumat itu? Tidak banyak.

Ini membawa kami kepada soalan keempat kami.

Soalan Keempat:

Apa yang anda okay dengan?

Ini adalah soalan yang sangat peribadi.

Jika anda tidak peduli tentang bidang kuasa syarikat VPN atau alamat IP anda yang diketahui oleh syarikat VPN anda maka anda tidak sepatutnya mempunyai masalah dengan UltraVPN.

Saya akan mengatakan 99% orang tidak akan mengambil berat tentang itu. Jika anda adalah sebahagian daripada 1% yang akan peduli, terdapat pilihan lain di luar sana. Perkara penting yang perlu diingat ialah VPN tidak sempurna.

Keselamatan dan Penyulitan

Ramai orang menggunakan VPN hanya untuk keselamatan dan penyulitan tawaran perkhidmatan. UltraVPN menyampaikan di kawasan ini dengan cara yang besar.

tingkap vpnDari segi protokol, atau bagaimana data diformatkan dan dihantar melalui rangkaian, kebanyakan perkhidmatan VPN menawarkan pelbagai pilihan seperti SSTP, L2TP, IKEv2, PPTP, dan OpenVPN. UltraVPN tidak huru-hara dan hanya menawarkan pilihan yang paling selamat yang disulitkan menggunakan kaedah panjang kunci 256-bit. Protokol ini adalah OpenVPN.

UltraVPN juga mempunyai pelayan DNS sendiri, yang bermaksud bahawa trafik anda tidak boleh dilog oleh pihak ketiga atau dikesan oleh kerajaan. Satu lagi aspek yang perlu diingat adalah jika terdapat sebarang kebocoran data anda apabila maklumat anda melalui pelayan DNS. Ujian Leak perlu dilaksanakan untuk memastikan tiada maklumat terdedah. Untungnya, UltraVPN telah diuji dengan tiada kebocoran dilaporkan.

Satu lagi aspek keselamatan penting UltraVPN mempunyai suis bunuh. Syarikat itu menyebutnya "firewall". Pada dasarnya, jika sambungan VPN anda jatuh atas sebab apa pun, perisian akan menghentikan sambungan internet anda supaya alamat IP sebenar anda tidak dikompromi. Ini telah menjadi ciri popular di kalangan syarikat VPN dan mesti ada pada masa ini.

Kelajuan

Kelajuan VPN mempunyai banyak faktor yang perlu diperhatikan. Cara terbaik untuk menguji kelajuan VPN ialah dengan menguji beberapa pelayan. Kami ingin menguji pelayan yang paling dekat dengan lokasi fizikal kami dan kemudian menguji beberapa pelayan yang kami tahu yang kami ingin gunakan dengan kerap.

Perkara lain untuk difikirkan ialah tidak semua pelayan dicipta sama. Mungkin terdapat dua pelayan di satu bandar tetapi mungkin lebih cepat daripada yang lain.

Di Australia, kita jauh dari Amerika Syarikat dan Eropah, jadi penting untuk menguji kedua-duanya.

Semuanya, UltraVPN bersaing dengan VPN terpantas di sekeliling. Untungnya, perkhidmatan ini mempunyai pelayan di seluruh dunia.

kelajuan

Australia: Apabila disambungkan ke pelayan di Australia, kami hanya melihat penurunan purata sekitar 10% secara purata. Ini benar-benar baik berbanding dengan banyak perkhidmatan lain di luar sana. Sekiranya anda mahu menyulitkan data anda tetapi terus menutup pelayan, UltraVPN memegang.

Asia Tenggara: Jika atas sebab tertentu alamat IP anda perlu meninggalkan benua, Singapura tersedia untuk anda. Kelajuan di sini mengunci sambungan kami dengan kira-kira 20%, yang sekali lagi, cukup bagus.

UK: Di sinilah perkara-perkara menjadi agak licik. Apabila disambungkan ke pelayan di London, kelajuan kami menurun sebanyak 60%. Ini sangat baik kerana kami masih mempunyai sambungan yang cukup pantas. Apabila kita menyambung ke pelayan bahasa Inggeris, biasanya untuk menonton Netflix. Kelajuan ini baik untuk streaming. Isu ini timbul apabila kita berhubung dengan pelayan Manchester. Kelajuan kami dipotong sebanyak 20% lagi. Ia tidak seperti kita perlu menyambung ke pelayan itu tetapi ia menunjukkan kepada kita bahawa tidak semua pelayan UltraVPN dicipta sama.

USA: Di Australia, benar-benar tidak ada VPN yang akan memberi anda kelajuan hebat dari AS. Kami mengalami sekitar 10-15Mbps apabila kami berhubung dengan pelayan pantai timur mereka. Kelajuan ini baik untuk streaming dan akan membiarkan anda menonton Netflix tanpa masalah.

UltraVPN adalah serupa dengan banyak VPN yang lain. Kelajuan pada sesetengah pelayan adalah lebih baik daripada yang lain dan lokasi geografi banyak memberi kesan kepada kelajuan anda. Tiada apa-apa maklum balas untuk dilaporkan di sini. Kelajuan yang baik dan lokasi pelayan adalah mencukupi.

Netflix dan Streaming

Mampu menonton versi Netflix dari negara yang berbeza daripada yang anda ada sekurang-kurangnya 50% sebab untuk menggunakan VPN. Menunjukkan seperti Avatar: Airbender Terakhir tidak tersedia di AS tetapi boleh didapati di negara lain seperti Thailand.

Secara umum, US Netflix mempunyai akses kepada tajuk yang paling tetapi setiap negara mempunyai akses kepada filem dan rancangan yang berbeza. Mampu mengakses negara-negara tersebut memberikan anda yang paling bangga untuk anda dari segi langganan Netflix anda. Pada ketika ini, saya menganggap VPN saya sebagai sebahagian daripada kos Netflix saya - dan ia berbaloi.

Banyak penyedia VPN berjuang dengan mendapatkan sekitar sekatan geografi Netflix. Mereka benar-benar melancarkan VPN dan jika mereka perasan terdapat pelayan yang membawa banyak lalu lintas, mereka akan menyekatnya, menjadikan VPN anda tidak berguna untuk Netflix.

UltraVPN berada di peringkat teratas Netflix yang mengakses VPN. Pelayan mereka selalu bekerja dengan perkhidmatan streaming. Walaupun kami belum menemukan masalah Netflix pada mana-mana pelayan mereka, UltraVPN mempunyai pelayan Netflix yang berdedikasi. Pelayan juga bekerjasama dengan setiap perkhidmatan penstriman lain kami cuba selain BBC iPlayer (yang paling sukar perkhidmatan streaming untuk retak).

Pakej

Salah satu perkara hebat tentang UltraVPN adalah harga. Ia datang sebagai salah satu VPN yang lebih murah yang kita semak. Aspek yang menarik dari harga adalah bahawa anda mendapatkan jaminan wang kembali 30 hari dan syarikat menggalakkan anda untuk menguji perkhidmatan tanpa risiko. Ia hebat dari mereka!

UltraVPN dipisahkan kepada tiga pilihan. Setiap pilihan menawarkan faedah yang sama tetapi pada harga yang berbeza.

Kajian UltraVPNJika anda memutuskan untuk pergi ke laluan bulanan, UltraVPN betul di sana dengan perkhidmatan harga purata pada $ 7.99 sebulan. Anda juga mempunyai pilihan untuk membayar setiap enam bulan $ 5.99 yang merupakan perjanjian yang baik dengan harga penuh mereka.

Di mana perkara benar-benar mula menjadi murah, dan di mana UltraVPN jelas mahu anda melihat halaman harga mereka, adalah rancangan tahunan.

Pada $ 3.75 sebulan atau $ 45 untuk tahun ini, anda boleh membayar untuk UltraVPN untuk tahun ini. Ini lebih separuh dari harga bulanan mereka.

Jika anda ingin mencuba VPN, kami mengesyorkan mencuba pelan tahunan, yang hanya akan mengenakan caj kad kredit anda $ 45 dan kemudian mencuba perkhidmatan tanpa risiko. Sekiranya anda suka, anda mempunyai VPN yang hebat untuk tahun ini sahaja $ 45. Jika anda mendapati anda tidak menyukainya, hanya hubungi syarikat itu dapatkan kembali wang anda.

Torrenting dan P2P

Kami pasti tidak mengutuk pelanggaran haram. Kenyataannya adalah pelanggaran haram bukan satu-satunya jenis torrent. Perkongsian sesama rakan sebaya masih mendapat reputasi buruk kerana pelanggaran haram yang membawa kepada banyak perkhidmatan yang tidak membantu tujuan anda.
(Baca lebih lanjut: VPN Terbaik untuk Torrenting)

UltraVPN ada untuk membantu P2P. Anda boleh memuat turun torrents dengan selamat kerana sambungan anda disulitkan sepenuhnya. Sesetengah penyedia VPN mendatar jalur lebar dan kelajuan apabila pengguna membuat keputusan untuk mengoyakkan apa-apa. UltraVPN adalah santai tentang keadaan dan memberi anda cek percuma.

Kelajuan UltraVPN pasti tidak menyakiti semua. Muat turun dan muat naik kelajuan sangat penting dalam penetapan P2P dan UltraVPN pastinya salah satu perkhidmatan VPN yang lebih pantas. ISP dikenali untuk mendaptkan sambungan apabila torrenting dikesan supaya menggunakan VPN adalah taruhan selamat untuk meningkatkan kelajuan, semuanya sambil menikmati terowong terenkripsi.

Pemikiran Akhir

Walaupun UltraVPN adalah anak baru di blok, kami mencadangkan perkhidmatan mereka.

Dengan mudah menggunakan antara muka pengguna dan semua yang mungkin mahu keluar dari VPN, sukar untuk memberitahu seseorang untuk tidak menggunakan perkhidmatan ini.

Soalan Lazim

Q: Apakah suis pembunuh VPN?

A Pembunuh suis VPN memastikan bahawa jika VPN turun, alamat IP sebenar anda tidak akan didedahkan. Ini adalah aspek yang sangat penting dari mana-mana VPN dan harus menjadi salah satu ciri "maju" yang anda tidak berkorban.

Q: Adakah VPN menyembunyikan gangguan?

A: Jawapan ringkasnya ialah ya. VPN akan menyembunyikan gangguan dari penyedia internet anda. Ini tidak bermakna anda telah bebas untuk memuat turun kandungan secara haram. Anda masih boleh ditangkap dengan cara lain dan kami tidak mencadangkannya.

Q: Adakah memuat turun filem yang tidak sah?

A: Memuat turun filem tidak menyalahi undang-undang. Memuat turun filem berhak cipta adalah 100% haram. Torrenting boleh digunakan untuk memuat turun filem percuma yang tidak berhak cipta tanpa melanggar undang-undang.

Q: Adakah VPN perlahan menganggu?

A: Dalam sesetengah kes, ya, dan dalam beberapa kes, ia akan mempercepatkan torrenting anda. 

Senario di mana ia akan melambatkan adalah jika anda mendapat kelajuan muat turun penuh apabila mengotorkan. VPN sememangnya memperlahankan kelajuan anda kerana lalu lintas anda dihalakan melalui pelayan lain.

Senario di mana ia akan mempercepatkan torrenting anda adalah jika kelajuan ISP anda mempercepatkan torrents kerana ia bimbang tentang aktiviti haram. VPN akan menyulitkan trafik anda dan kelajuan internet anda tidak akan dipertingkatkan. 

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me