Kajian VeraCrypt: Perisian Penyulitan Cakera Terbuka Hebat

Jika anda mencari penyelesaian enkripsi dan perisian sumber terbuka adalah perkara anda, jangan cari lagi.


reka bentuk logo veracryptSekiranya anda mempunyai gatal-gatal untuk menyulitkan beberapa data, VeraCrypt adalah perisian penyulitan cakera sumber terbuka yang mungkin hanya menyediakan salve.

Antara ciri utamanya termasuk:

 • Keupayaan untuk membuat cakera yang disulitkan maya di dalam fail dan kemudian memasang cakera yang disulitkan maya seolah-olah ia adalah cakera sebenar
 • Menyulitkan keseluruhan partition atau peranti penyimpanan, seperti pemacu kilat atau cakera keras
 • Keupayaan untuk menyulitkan partisyen atau pemacu jika Windows dipasang
 • Pipelin dan selaraskan membolehkan data dibaca dan ditulis dengan kelajuan yang sama seolah-olah pemacu tidak disulitkan
 • Pemproses moden membolehkan penyulitan menjadi wayar keras dipercepatkan
 • Memberi kebolehan yang munasabah jika anda terpaksa mendedahkan kata laluan anda. Jumlah tersembunyi dan sistem operasi tersembunyi memberikan perlindungan tambahan

Apa maksud semua ini? Mari kita menyelam dengan lebih mendalam dan menjadikannya jernih.

Apa yang dilakukan oleh VeraCrypt untuk Anda?

carta aliran veracrpytVeraCrypt meningkatkan dan meningkatkan keselamatan algoritma digunakan apabila sistem dan sekatan disulitkan. Mereka dibuat hampir kebal terhadap perkembangan baru dalam kes serangan brute force.

Ini adalah sumber terbuka, perisian penyulitan percuma. Ia boleh menyulitkan folder, fail, dan sistem. Ia memberikan anda perlindungan tambahan terhadap kecurian data dan kebocoran data. Ia telah dicipta sebagai cara menangani beberapa isu keselamatan dan kelemahan yang dilihat dengan TrueCrypt.

Ciri-ciri lain dari VeraCrypt Termasuk:

 • Perlindungan terhadap Serangan Boot Dingin
 • Tiada Akses Backdoor
 • Mencipta Volum Penyulitan Pada-The-Fly
 • Menghentikan Kebocoran Data
 • Mencegah Pencurian Data

Keupayaan untuk menghasilkan volum penyulitan dalam penerbangan bermakna bahawa data anda disulitkan secara automatik sebelum disimpan. Dan data anda disahsulit serta-merta kerana ia dimuatkan. Tiada campur tangan tambahan diperlukan di pihak anda. Tiada data yang disimpan di dalam suatu jumlah yang disulitkan boleh didekripsi atau dibaca jika pengguna tidak mempunyai kata laluan yang betul, kunci penyulitan, atau fail utama. Anda boleh menyulitkan keseluruhan sistem pemfailan, termasuk nama folder, nama fail, semua kandungan setiap dan setiap fail, metadata, ruang kosong dan banyak lagi..

Kenapa Kami Memilih VeraCrypt atas Pertandingan

VeraCrypt dan BitLocker bersaing dengan satu sama lain. Kami lebih suka VeraCrypt kerana ia adalah sumber terbuka dan mudah diakses. Dengan BitLocker, anda perlu menjalankan Windows 10 Pro sebelum anda boleh berfikir tentang menggunakan program ini. Kebanyakan orang yang keluar dan membeli komputer baru akan mendapat sesuatu yang mempunyai versi rumah di Windows. VeraCrypt dengan mudah boleh digunakan dan dipasang pada Windows serta seluruh sistem operasi lain.

wizard penciptaan volume veracrypt

VeraCrypt mudah digunakan. Anda hanya perlu memasang program ini dan melalui proses persediaan. Malah individu yang tidak berteknologi tinggi boleh memikirkannya. Ia bukan produk turnkey. Oleh itu, kami bermaksud untuk mendapatkan produk untuk berfungsi, bukan sekadar masalah untuk menghidupkan kotak semak. Anda perlu pergi ke proses membuat cakera pemulihan sekiranya semuanya berjalan buruk.

VeraCrypt membolehkan anda membuat sistem operasi yang menipu. Sekiranya anda terpaksa menyahsulit, anda hanya perlu mendekripsi sistem operasi anda, tetapi data anda boleh disulitkan. Pada asasnya, apa yang kami dapati ialah VeraCrypt adalah program yang berkuasa. Untuk mendapatkan yang terbaik daripada itu, anda perlu bersedia untuk benar-benar belajar dan menggunakannya. Tetapi sebaik sahaja anda memahami hanya beberapa proses mudah, anda akan dapat menggunakannya dengan sedikit tanpa usaha tambahan.

Penanda aras

VeraCrypt dilengkapi dengan alat yang membolehkan anda menanda aras algoritma penyulitan yang disokong. Dengan cara ini, anda tahu algoritma mana yang akan memberikan anda prestasi terbaik.

Anda boleh memilih algoritma penyulitan yang disokong yang anda mahu apabila membuat bekas baru atau menyulitkan jumlah pada sistem. Kami mengesyorkan bahawa anda memilih salah satu algoritma cepat kerana ia akan mempercepatkan proses penyulitan secara drastik.

VeraCrypt: Produk yang Memfokus pada Keselamatan

format volum veracrypt

Alat enkripsi hanyalah sebaik keselamatan yang mereka tawarkan. VeraCrypt menyokong beberapa kaedah penyulitan. Ia mempunyai kunci keselamatan yang kuat. Salah satu sebab keselamatan VeraCrypt yang kuat ialah individu yang sama yang membangunkan VeraCrypt juga telah membangunkan TrueCrypt.

Terdapat beberapa isu keselamatan dengan TrueCrypt. Isu-isu keselamatan ini ditangani dalam VeraCrypt, membuat produk lebih selamat lagi.

Sudah tentu, ini tidak bermakna VeraCrypt adalah produk yang sempurna. Terdapat beberapa kebimbangan mengenai perisian hasad dan beberapa kebimbangan akses fizikal. Dan sementara kami gembira dengan fakta bahawa pemaju VeraCrypt telah melakukan banyak perkara untuk menangani isu-isu yang membuat TrueCrypt kurang selamat daripada yang mereka mahu menjadi, VeraCrypt masih mempunyai beberapa isu keselamatan yang perlu dibincangkan oleh pemaju.

Pengembang VeraCrypt tidak menyokong TMP. Ini kerana TMP telah dikompromikan pada masa lalu. Ia bukan satu pencapaian yang mudah, tetapi ia telah dilakukan. Terdapat beberapa program penyulitan yang baik di luar sana. Hakikatnya ialah VeraCrypt lebih kuat. Ia menyediakan pilihan lancar dan telus bagi mereka yang berminat dalam penyulitan cakera.

Kuasa Kemungkiran Yang Tidak Diketahui

opsyen penyulitan veracryptSalah satu faedah yang paling berkuasa dari VeraCrypt ialah yang anda miliki kebencian yang munasabah. Dengan kata lain, anda boleh menafikan pengetahuan tentang mempunyai maklumat sensitif pada komputer anda kerana tidak ada cara untuk membuktikan bahawa maklumat sensitif ada pada komputer anda. Sudah tentu, individu atau organisasi yang menuduh anda mungkin menganggap bahawa kerana anda menyulitkan data anda, anda melindungi sesuatu yang sensitif. Tetapi tidak ada cara untuk membuktikannya.

VeraCrypt membuat kebolehpercayaan yang munasabah mungkin dengan membolehkan anda menyembunyikan satu volum tunggal dalam jumlah lain yang tidak dapat dilihat. VeraCrypt juga membolehkan anda membuat OS terenkripsi. Tidak ada cara untuk membuktikan bahawa volum tersembunyi atau sistem pengendalian tersembunyi wujud, oleh itu, kebolehkendalian yang munasabah.

Peranti yang disulitkan menggunakan VeraCrypt atau partisyen yang disulitkan akan mempunyai data rawak tanpa sebarang jenis tandatangan yang akan memberi petunjuk bahawa data yang dikandungnya tidak rawak. Dan itu tidak mustahil untuk membuktikan bahawa partisyen yang disulitkan atau peranti yang disulitkan adalah volum VeraCrypt terenkripsi.

Apakah Sistem Operasi Tersembunyi??

Mewujudkan satu sistem operasi yang tersembunyi menjadikan mengekalkan kelakuan yang munasabah. Selagi anda mengikuti garis panduan mengenai mewujudkan sistem operasi tersembunyi, kewujudan sistem operasi tidak mungkin untuk dibuktikan. Cara yang baik untuk memastikan kebencian yang munasabah apabila ia datang kepada sistem operasi tersembunyi adalah mewujudkan sistem operasi yang menipu.

volum penyulitan veracryptVeraCrypt mencipta pemuat boot yang disimpan pada cakera pemulihan VeraCrypt atau di suatu tempat pada sistem, tetapi ia tidak disulitkan. Jadi, jelas, jika pemuat boot ada di sana, mesti ada juga sistem yang telah dienkripsi oleh VeraCrypt di suatu tempat di komputer.

VeraCrypt membantu anda untuk mendapatkan sekitar ini dengan membenarkan anda membuat sistem operasi yang disulitkan kedua semasa anda membuat sistem operasi tersembunyi yang sebenar. Sistem pemusnahan tidak akan mempunyai sebarang maklumat sensitif mengenainya. Ia tidak dipasang dalam jumlah tersembunyi, jadi kewujudannya jelas untuk semua orang dapat melihat. Dengan cara ini, jika seseorang cuba memaksa anda mendedahkan kata laluan pengesahan pra-but, anda boleh. Semua yang anda akan dedahkan adalah umpan anda.

Sebagai peraturan, jika anda akan membuat sistem operasi yang menipu, anda perlu menggunakannya dengan kerap atau sesuatu yang mungkin kelihatan mencurigakan. Adalah idea yang baik untuk menggunakan sistem pengendalian anda apabila anda terlibat dalam aktiviti yang tiada kaitan dengan data sensitif. Perkara terakhir yang anda mahukan adalah untuk individu yang mencuba untuk mendedahkan data sensitif anda untuk melihat bahawa sistem operasi anda tidak digunakan, yang boleh menyebabkan mereka menjadi mencurigakan bahawa ada beberapa sistem tersembunyi di dalam komputer.

partition decoy veracrypAnda boleh menyimpan data anda pada partition decoy dan tidak bimbang bahawa jumlah tersembunyi anda akan rosak sama sekali kerana sistem ini tidak dipasang pada volume luar. Apa ini bermakna bahawa peranti anda akan mempunyai dua kata laluan pengesahan pra-but yang sama sekali berasingan. Seseorang akan memberikan akses kepada sistem yang menipu, dan yang lain adalah untuk sistem operasi yang disembunyikan pada peranti anda.

Ini juga bermakna anda akan mempunyai kata laluan ketiga untuk jumlah luar. Ini adalah kata laluan volum VeraCrypt biasa yang boleh anda berikan kepada sesiapa sahaja tanpa memberitahu mereka bahawa jumlah tersembunyi atau sistem operasi tersembunyi wujud. Secara keseluruhan, anda akan mempunyai tiga kata laluan. Dua daripada mereka boleh diberikan kepada sesiapa tanpa mendedahkan sistem operasi yang digunakan untuk melindungi data yang disulitkan sensitif anda.

Kesimpulannya

VeraCrypt adalah alat privasi yang hebat. Ia menawarkan tahap keselamatan yang tinggi, ia mudah digunakan, dan ia merupakan program sumber terbuka, jadi ia bebas. VeraCrypt boleh digunakan untuk Windows, Mac OSx, dan Linux.

Dengan VeraCrypt, satu volume disulitkan boleh diakses secara serentak dari pelbagai sistem operasi melalui rangkaian. Namun, pada VeraCrypt sendiri tidak memberikan perlindungan sama yang anda dapat dari VPN terbaik di sekitar.

VPN teratas akan memastikan data syarikat anda atau data peribadi anda selamat. VPN akan menyulitkan komunikasi antara pelayan. Apabila data anda dipindahkan, ia dikodkan, jadi orang luar tidak dapat membacanya.

Menggabungkan Veracrypt dan NordVPN - Keselamatan Maksimum + Ketidakpastian

Peranti tempatan anda mungkin disulitkan, tetapi lalu lintas internet anda masih tidak. Jika anda mencari pasangan yang sempurna, maka kami mengesyorkan NordVPN. NordVPN menawarkan beribu-ribu lokasi pelayan di kawasan utama di seluruh dunia. Mereka mempunyai dasar pembalakan tanpa jelas dan sokongan pelanggan yang tiada tandingannya.

NordVPN adalah perisian mesra pengguna dan mudah yang mencerminkan komitmen syarikat yang melindungi privasi pelanggan mereka. Dengan VPN peringkat utama ini, tiada yuran tersembunyi atau klausa. Mereka tidak cuba untuk menjual produk, dan anda boleh menggunakan perkhidmatan pada sebanyak 6 peranti dengan hanya satu langganan.

Ciri utama NordVPN adalah teknologi proprietari yang mereka gunakan untuk membenarkan sebahagian besar pelayan mereka mendapatkan sekitar sekatan geografi pada perkhidmatan seperti Netflix. Anda boleh mencium geo blocking selamat tinggal.

Kerana bidang kuasa mereka berada di Panama, anda dilindungi dari beberapa program pengawasan kerajaan yang mengancam untuk mengompromikan privasi anda.

 • NordVPN mempunyai sokongan pelanggan yang fenomenal, menawarkan 24 sembang secara langsung
 • NordVPN mempunyai pelayan khas yang membenarkan torrenting
 • Rancangan NordVPN berkisar antara $ 2,99 sebulan hingga $ 11,95 sebulan

NordVPN mungkin sedikit lebih mahal daripada beberapa VPN lain di pasaran, tetapi penting untuk diingati bahawa dengan VPN, anda mendapat apa yang anda bayar.

Jangan buang masa atau wang anda pada VPN kecil yang paling baik dan tidak berfungsi atau paling teruk meletakkan privasi anda dan risiko keselamatan anda.

Tambah ulasan anda sendiri:

Kami melakukan yang terbaik untuk produk penyelidikan secara bebas untuk lebih membantu pembaca membuat keputusan. Bahawa dikatakan, kami juga ingin mendengar pendapat anda. Kami menerima ulasan individu yang bermaklumat dan tidak promosi. Sila isi borang di bawah dan kami akan menerbitkan ulasan anda. Tinjauan promosi oleh syarikat sendiri tidak akan diterbitkan. Terima kasih!

--- Sila Pilih Kelajuan ---
Purata
Perlahan
Cepat
?>

--- Sila Pilih Kebolehgunaan ---
Mudah untuk digunakan
Sedikit rumit
Sangat rumit
?>

Dengan mengklik butang di bawah, saya mengakui bahawa saya telah membaca dan menerima Terma Penggunaan.

ADD TINJAUAN saya

0
1859

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me