Kajian VPN Terowong Persendirian – Adakah Ia Benar?

VPN yang mengecualikan pelanggan mereka secara adil? Bolehkah ia benar??


Itulah persoalan yang saya mula merenung selepas mendengar dahulu mengenai VPN Tunnel Swasta. Untuk masa yang paling lama, saya telah mencari VPN yang menawarkan data tanpa had kerana, sebagai pengguna, saya fikir kita sukar untuk melihat kata-kata seperti "tanpa had" dan "tiada had" sebagai tanda bahawa kita semakin bang untuk wang kita.

Tetapi kemudian saya mendengar mengenai amalan pengebilan unik Tunnel Pribadi dan saya mula tertanya-tanya jika "tidak terhad" benar-benar semua itu retak sehingga.

Tetapi kemudian saya mendengar mengenai amalan pengebilan unik Tunnel Pribadi dan saya mula tertanya-tanya jika "tidak terhad" benar-benar semua itu retak sehingga.

Untuk menerangkan: Terowong Persendirian, sebuah komersil dari OpenVPN Technologies, hanya mengenakan bayaran untuk data yang anda gunakan. Dan juga pendatang baru yang memilih untuk memberi mereka percubaan menggunakan percubaan percuma mereka menerima pertunjukan 2 kekalahan.

Jadi anda mungkin bertanya, "Apa yang ditangkap?"

Saya bertanya perkara yang sama sebelum menguji mereka untuk diri saya sendiri.

Dalam ulasan ini, saya akan berkongsi keputusan ujian kelajuan saya mengenai perkhidmatan mereka, kemudahan kegunaannya, penilaian saya memberi sokongan pelanggan dan pengalaman keseluruhan saya dengan VPN ini.

Tetapi sebelum kita melompat ke dalamnya, ini adalah latar belakang kecil di Terowong Persendirian dan orang-orang di belakang perkhidmatan VPN peringkat teratas ini.

Gambaran Keseluruhan VPN Terowong Persendirian

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan: Sangat mudah digunakan
Dasar Pembalakan: Pembalakan Kecil
Saiz Pelayan: 50 ++ pelayan
Pengedaran pelayan: 12 negara
Sokongan: Sistem tiket
Mengotorkan: Tidak dibenarkan
Streaming: Tidak dibenarkan
Protokol dan penyulitan VPN: Protokol OpenVPN; Penyulitan AES-GCM 128-bit
Ibu pejabat: California, Amerika Syarikat
Harga: $ 6 / bulan
Laman web rasmi: https://www.privatetunnel.com/

Latar Belakang Terowong Persendirian

Tunnel Private adalah gagasan James Yohan dan Francis Dinha, pengasas OpenVPN Technologies, Inc., syarikat yang berpangkalan di California mengintegrasikan rangkaian rangkaian teknologi dan perisian canggih.

Mereka mempunyai lebih daripada 3.6 juta pelanggan dan mengira.

Laman web mereka mempunyai reka bentuk yang bersih, profesional dan perisian mereka mempunyai antara muka yang mudah dan mudah difahami.

Laman mereka berani menuntut untuk menghalang 1 juta ancaman siber setiap hari. Walaupun akan menjadi sukar bagi mereka untuk membuktikan ini kepada orang ramai tanpa menyimpan beberapa rekod mengenai ancaman yang mereka bloki-dan oleh itu, menyimpan log aktiviti dalam talian anda-nampaknya agak mungkin.

Lagipun, ia adalah dunia yang gila dan gila yang kita hidup sekarang, satu di mana serangan siber mengancam setiap orang daripada bank dan kemudahan kerajaan kepada rakyat swasta.

Seperti yang kita lihat pada bulan Oktober 2017, walaupun ibu dan bapa kita sedang disasarkan oleh penjenayah siber. Tidak ada yang selamat ... sekurang-kurangnya tidak jika mereka tidak mula menggunakan VPN.

Tunnel Private kelihatan dan terdengar legit, tetapi kita semua tahu kelihatan boleh menipu.

Satu perkara yang perlu diingati pengguna adalah di mana mereka berada. Tunnel Private adalah berpangkalan di Hacienda Business Park di Pleasanton, California, Amerika Syarikat.

Mengapa Adakah Perkara Itu?

Kerana AS adalah sebahagian dari Empat Belas Mata, sekumpulan negara yang menandatangani perjanjian multilateral untuk kerjasama dalam kecerdasan isyarat.

Sejenis dengan Perjanjian UKUSA, pendengaran kolektif global ini mengenai rakyat menggunakan Eselon, sebuah program perisian yang membolehkan mereka memintas komunikasi kami, sama ada aktiviti dalam talian kasual, menghantar e-mel, menghantar teks, memuat turun atau perbankan.

Di sini di Australia, Parlimen telah meluluskan banyak pindaan memihak kepada undang-undang pengekalan data yang lebih ketat, yang bermaksud bahawa syarikat-syarikat telekomunikasi kami boleh melayari maklumat peribadi kami untuk tujuan mereka sendiri atau tujuan pemerhatian kerajaan.

Satu-satunya cara untuk menghalang ISP kami (Penyedia Perkhidmatan Internet) daripada mengumpul metadata ini adalah menggunakan VPN dengan penyulitan padu. Untuk maklumat lebih lanjut tentang 100% selamat dalam talian, semak panduan panduan kami yang mendalam untuk setiap alat privasi yang boleh dibayangkan.

Tetapi apabila ia datang memilih VPN, ia seperti menjual hartanah-Itu semua, Lokasi! Lokasi! Lokasi!

Masalah dengan Terowong Persendirian, dan syarikat seperti itu, adalah bahawa mereka beroperasi di luar negara yang berada dalam hak undang-undang mereka untuk menuntut bahawa VPN menyerahkan data yang berkaitan dengan salah satu penyiasatan mereka.

Ini tidak bermakna bahawa Tunnel Swasta secara sukarela akan mematuhi mana-mana institusi kerajaan dengan segera. Sebaliknya, mereka mendakwa bahawa mereka tidak menyimpan apa-apa log aktiviti, tetapi mereka juga mendahului fakta bahawa mereka menyimpan beberapa log sambungan.

Kononnya, log ini disimpan hanya untuk pemantauan prestasi dan penyelenggaraan, tetapi VPN yang paling terkemuka mengekalkan ketat tidak ada kebijakan log.

Adalah jelas bahawa Tunnel Swasta boleh dipaksa untuk menyerahkan kayu pengguna jika mereka dihidangkan dengan sepina atau waran.

Di samping itu, tidak ada kes VPN menyerahkan maklumat kepada institusi kerajaan atas alasan sewenang-wenangnya. Pada bila-bila masa VPN telah mendarat di dalam berita untuk menyerahkan data itu, ia berkaitan dengan kes jenayah, biasanya salah satu yang melibatkan jenayah siber menggunakan perkhidmatan pembekal VPN untuk tujuan berniat jahat (berpotensi di web gelap).

Jadi di mana Tunnel Private berada di kalangan rakan-rakannya di pasaran VPN? Nah, mereka mendapat beberapa markah yang sangat baik dari pelanggan dan beberapa ulasan yang sangat bagus.

TechRadar telah memanggil mereka, "Putaran menarik pada VPN,"Meremehkan mengenai pilihan bayar mereka, tetapi mereka juga menyedari pilihan lokasi mereka yang terhad, prestasi mereka yang tidak boleh dipercayai dan pelanggan mereka yang sangat asas.

Berdasarkan ujian saya sendiri mengenai perkhidmatan mereka, saya akan mengatakan bahawa mereka sudah pasti bertambah baik dengan kelajuan mereka pada tahun lalu atau lebih, dan masalah sambungan hanya sekejap.

Tetapi sebelum kita menyelidiki kelajuan dan ciri-ciri Terowong Swasta, mari kita bercakap tentang keserasian kerana itu benar-benar di mana mereka telah mendapatnya.

Apakah Tawaran Terowong Persendirian? & Keserasian

Tunnel Private membolehkan anda melayari web tanpa nama dengan menyembunyikan alamat IP dan lokasi anda.

Walaupun kebanyakan perkhidmatan mereka agak tipis, mereka menandai semua kotak yang betul di mana penyulitan kuat berkenaan. Protokol OpenVPN mereka sukar ditewaskan.

Ciri-ciri tidak termasuk pembalakan aktiviti, pelan data unik, dan pelan tahunan dengan lebar jalur tanpa had.

Perkhidmatan VPN ini juga menyokong sistem operasi dan peranti ini:

 • iOS
 • Android
 • Linux
 • Windows
 • Mac
 • Batang TV USB
 • Peti TV set-top
 • Tablet khusus

Mungkin yang paling menarik tentang VPN ini adalah komitmen mereka terhadap pembangunan dan evolusi. Tidak ada yang beruntung atas kejayaan mereka, OpenVPN, Inc. kini menyokong Program Bounty Bug OSTIF, program berasaskan ganjaran yang membayar pemaju apabila mereka menemui kelemahan penting dalam perisian sumber terbuka.

Di sisi negatifnya, terdapat beberapa pelayan yang terhad dalam bilangan lokasi yang terhad. Oleh kerana saya selalu percaya bahawa cara terbaik untuk menguji VPN ialah melakukan perjalanan, Saya menggunakan Private Tunnel semasa dalam perjalanan dari Sydney ke New York dan kembali.

Menggunakan salah satu daripada tiga pelayan New York mereka, saya diukur 26 Mbs untuk muat turun dan 16 Mbps untuk muat naik. Latency membawanya sehingga hampir 79 ms. Anehnya, saya dapati bahawa jumlah tersebut meningkat ketika saya menyentuh di Australia.

Di sana, saya dapat memukulnya Muat turun 50 Mbps dan 43 Mbps dimuat naik dengan 25 ms ping. Tidak buruk untuk perkhidmatan yang diketahui lebih perlahan daripada beberapa persaingannya.

Malangnya, tiada suis bunuh dengan Tunnel Swasta, jadi pengguna terdedah kepada pengawasan jika sambungan gagal semasa mereka terlibat dalam aktiviti dalam talian.

Ciri-ciri tambahan

Sekiranya terdapat satu kecacatan yang besar untuk Terowong Persendirian, ia adalah kekurangan relatif ciri mereka. Beberapa VPN terbaik menyediakan ciri-ciri canggih seperti penapisan URL, penyekatan iklan, dan lain-lain.

Tunnel Private hanya mempunyai satu ciri yang perlu diperhatikan-Perisian Pencegahan Pencerobohan. Ini mengarahkan serangan berniat jahat oleh perkara-perkara seperti malware dan sebagainya, tetapi di sinilah permulaan berakhir saya takut.

Selain itu, mereka hanya ada 12 lokasi yang terdapat di 9 negara. Bilangan pelayan yang sedikit ini tidak menggalakkan apabila dibandingkan dengan kekayaan pelayan yang ditawarkan oleh perkhidmatan seperti NordVPN atau Surfshark.

Walau bagaimanapun, mereka membuat kekurangan ini dengan menyokong peranti yang tidak banyak VPN lain, termasuk tongkat TV USB yang disebutkan di atas.

Harga & Rancangan

Di sinilah Tunnel Private benar-benar bersinar. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, mereka menawarkan percubaan percuma dengan 2 data Gbs. Di samping itu, mereka mempunyai dua pelan data yang dihadkan dan pakej tahunan dengan data tanpa had.

Mereka munasabah pelan harga bermula dengan 20 GB dan pengguna hanya membayar apa yang mereka gunakan.

Selalunya, rancangan tahunan mereka menyediakan pengguna dengan 10 sambungan serentak, paling banyak sambungan yang saya lihat tawaran VPN.

Tunnel Private mempunyai kombinasi jaminan wang penuh dan pro-rata, dan mereka menerima pelbagai kaedah pembayaran daripada kaedah tradisional seperti pemindahan bank atau kad kredit kepada cryptocurrencies seperti Bitcoin.

Projek Tunnel Swasta

ikon proSyarikat induk Tunnel swasta telah wujud sejak tahun 2002, yang bermaksud bahawa orang-orang yang bertanggungjawab untuk ini VPN adalah mantap.

Anda mendapat penyulitan pepejal batu dari syarikat yang didedikasikan untuk penyelesaian perisian canggih.

Seperti yang kita lihat, mereka mempunyai keserasian yang meluas dan persediaan mudah.

Ramai pengguna juga menghargai hakikat bahawa tidak ada keperluan untuk langganan. Anda secara harfiah boleh membayar seperti yang anda pergi.

Keselamatan & Privasi

Ini adalah kebimbangan utama bagi mereka yang mencari VPN. Anda mahu tidak dikenali dan keselamatan dan anda ingin tahu bahawa anda benar-benar mendapatkannya.

Dari segi keselamatan, protokol OpenVPN mempunyai reputasi hebat di kalangan komuniti dalam talian. Tetapi walaupun fakta itu, terdapat masalah lokasi. Saya tidak dapat menekankan bahagian itu cukup.

Lokasi AS Terowong peribadi boleh menimbulkan masalah yang sebenar bagi pengguna yang ingin melakukan beberapa perkara yang mengerikan. Walaupun anda boleh menyambung aplikasinya dan menggunakan BitTorrent untuk perkongsian fail anda, kebanyakan syarikat AS meremehkan amalan ini dan tidak memberitahu apa yang mungkin terjadi dengan log daripada jenis aktiviti tertentu itu.

Perundangan seperti Akta Komunikasi Tersimpan meletakkan kuasa sebenar di tangan kerajaan Persekutuan Amerika.

Jadi, walaupun Penyulitan 128-bit Terowong Private AES-GCM melindungi transmisi data anda, terdapat sebab untuk berteori bahawa aktiviti anda boleh jatuh ke tangan yang salah jika anda terlibat dalam perkongsian P2P. Lebih lanjut mengenai penyulitan dalam panduan kami.

Adakah Torrenting Dibenarkan?

Terdapat beribu-ribu VPN di pasaran. Mereka semua bersaing untuk perniagaan anda. Ini boleh menyebabkan beberapa VPN menjanjikan banyak tetapi menawarkan sedikit. Itulah sebabnya kami benar-benar menghargai kejujuran, kesederhanaan, dan ketelusan yang ditawarkan oleh Akses Internet Swasta. Penyulitan yang dilaksanakan dengan baik dan dasar kosong sifar digabungkan dengan harga yang lebih murah adalah beberapa sebab mengapa kami mencadangkan perkhidmatan VPN ini.

Sekiranya VPN mesra torrent adalah apa yang anda telah - baca vpns terbaik kami untuk artikel yang mengerikan.

Bolehkah saya menggunakan Tunnel Private untuk Netflix?

Pada masa penulisan ini, US Netflix dan BBC iPlayer tidak dapat diakses. Ada beberapa VPN premium yang merancang untuk streaming, tetapi ini bukan salah satu daripada mereka. Kami tidak akan mengesyorkan yang satu ini untuk Netflix (berikut adalah beberapa pilihan yang lebih baik).

Dasar Pembalakan

Seperti yang saya katakan sebelumnya, Tunnel Private mempunyai dasar pembalakan yang tidak menentu. Walaupun mereka mendakwa bahawa mereka tidak menyimpan log aktiviti pengguna, mereka menyimpan log sambungan untuk tujuan samar-samar.

Kelajuan Sambungan

Banyak perkhidmatan VPN membanggakan kelajuan "kilat cepat" mereka, tetapi Terowong Swasta tidak kedua-duanya membuat tuntutan sedemikian. Sudah jelas mengapa kerana mana-mana pengguna akan memberitahu anda bahawa mereka telah mengalami ketinggalan lebih daripada satu kali.

Dalam pengalaman saya sendiri, saya mempunyai pengalaman bercampur. Mereka seolah-olah menjadi pilihan transatlantik yang baik, tetapi mengingat mereka didasarkan keluar dari Amerika Syarikat, saya lebih sedikit terkejut dengan kelajuan yang rendah yang saya capai ketika melawat New York.

Inilah hasil ujian kelajuan saya selepas melakukan perjalanan:

 • US Server

  • Ping: 25 ms
  • Muat turun: 26 Mbps
  • Muat naik: 16 Mbps
 • Pelayan EU

  • Ping: 40 ms
  • Muat turun: 65.46 Mbps
  • Muat naik: 46.51 Mbps

Saya tidak boleh mengatakan bahawa saya teruja dengan keputusan, sekurang-kurangnya tidak ketika saya berada di AS. Anda akan berfikir perkhidmatan yang berpangkalan di Amerika Syarikat akan mempunyai kelajuan terbaik. Kelebihan medan rumah, kerana ia. Tetapi itu tidak muncul seperti Terowong Persendirian.

Maklumat lanjut tentang kelajuan sambungan boleh didapati di Halaman Soalan mereka di sini.

Kebolehgunaan

Saya perlu memberi peraga Tunnel Swasta di jabatan ini. Walaupun antara muka mereka kurang daripada estetika yang menyenangkan, kebolehgunaan adalah kedudukan tertinggi. Sangat konsisten, sangat mudah digunakan dan tidak ada masalah sebenar.

Arahan persediaan mudah mereka boleh didapati di sini. Seperti yang anda lihat, ia adalah langkah demi langkah yang agak mudah untuk pengguna PC dan peranti mudah alih yang sama.

Kontrak Terowong Persendirian

Walaupun saya mempunyai masa yang mencukupi menggunakan Terowong Swasta untuk melayari kasual, saya tidak boleh mengatakan saya terpesona dengan apa-apa mengenainya.

Kelajuannya baik-baik saja, tetapi mereka bukan sesuatu yang istimewa. Penyulitan adalah pepejal, tetapi sesiapa sahaja yang menggunakan VPN sudah menjangka OpenVPN menjadi hebat.

Pelan harga unik mereka menarik, tetapi saya masih di pagar mengenai sama ada atau tidak ia benar-benar lebih baik atau lebih teruk daripada pakej premium tanpa had dari salah satu pesaing mereka. Dan, akhirnya, kekurangan ciri canggih mereka meninggalkan banyak yang diinginkan.

Satu kelemahan yang melonjak ke arah saya sebaik sahaja saya mula menguji mereka adalah ini:

Sokongan Pelanggan Terhad - Uh Oh ....

neutral-emotikonSeperti Trust.Zone, Tunnel Private tidak menawarkan pilihan sokongan pelanggan yang banyak yang kita jangkakan dari VPN yang baik. Mereka hanya menawarkan sistem tiket dengan mana anda meninggalkan mesej dan menunggu mereka kembali kepada anda.

Setelah menguji sistem ini, saya mendapati bahawa mereka mengambil masa lebih daripada 24 jam untuk menjawab pertanyaan saya dan jawapannya jauh dari yang ramah dan ultra-informatif yang biasanya saya dapatkan dari kakitangan di NordVPN.

Bayangkan itu? Kebanyakan VPN yang sah memberikan sembang 24/7 secara langsung. Sebaliknya, Tunnel Private mengambil masa lebih dari 24 jam untuk kembali kepada anda. Ini adalah satu lagi dari kecacatan yang mereka perhatikan dan salah satu yang perlu diperbetulkan tidak lama lagi jika mereka mahu kekal di pasaran yang sangat tertutup ini.

Adakah saya Mengesyorkan Tunnel Swasta?

Ya dan tidak ... tetapi kebanyakannya tidak.

Saya akan mengesyorkan orang yang berminat untuk melihat NordVPN dan Surfshark sebagai pilihan terbaik untuk harga yang sama.

Walaupun saya kurang pengalaman cemerlang, saya harus mengatakan bahawa ini adalah pilihan yang baik untuk pemula. Jika anda seorang yang baru belajar tentang VPN dan mahu sesuatu yang mudah dipraktikkan, ini adalah VPN yang tepat untuk anda.

Seperti yang saya katakan, antara muka mereka mudah dinavigasi, menjadikannya pilihan yang baik untuk pengguna kasual yang hanya mahu menonton beberapa sukan atau mesej rakan tanpa dipintal.

Tambahan pula, ia adalah pilihan yang agak berpatutan dan anda sentiasa boleh mengambil kesempatan daripada percubaan percuma mereka untuk melihat apa yang anda fikirkan.

Tetapi untuk orang lain, gunakan VPN ini dengan berhati-hati. Ingat, itu tidak selalu ide terbaik untuk pergi dengan VPN yang berpusat di AS atau mana-mana negara lain yang terdiri daripada Empat Belas Mata.

PROS

 Sesuai dengan tongkat TV USB
 Pilihan harga terjangkau
 Kelajuan sederhana
 Disulitkan dengan baik
 Tiada log aktiviti
 Mudah untuk digunakan

KEBURUKAN

Menjimatkan log sambungan
Satu-satunya pilihan sokongan pelanggan ialah sistem tiket
Kekurangan ciri
Tidak membenarkan Netflix atau perkhidmatan penstriman yang serupa
Dasar yang tidak jelas

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me