Opera VPN Service – Free .. Atau Is It Really? (Keputusan ujian)

Jika produk adalah percuma, ANDA adalah produk. Sekurang-kurangnya data anda adalah.

Kini, kebanyakan orang memahami pentingnya mempunyai VPN terbaik yang tersedia. Mereka mahu melindungi privasi mereka. Mereka mahu dapat memperoleh akses kepada kandungan geografi yang terhad dan melayari web tanpa kekangan. Oleh itu apabila mereka mendengar bahawa Opera menyediakan perkhidmatan VPN secara percuma dengan data tanpa had, mereka melompat.

Adakah perkhidmatan Opera benar-benar hidup sehingga gembar-gembur?

Gambaran Keseluruhan VPN Opera

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan: Mudah untuk digunakan
Dasar Pembalakan: Beberapa dasar pembalakan
Saiz Pelayan: 10 pelayan
Pengedaran pelayan: 5 negara
Sokongan: Tiada
Mengotorkan: Tidak dibenarkan
Streaming: Terhad
Protokol dan penyulitan VPN: Tidak wujud
Ibu pejabat: Kanada
Harga: Percuma
Laman web rasmi: https://www.opera.com

Bukan VPN Benar - Ia adalah Perkhidmatan Proksi

Perkara pertama yang perlu anda fahami ialah Opera bukan VPN yang benar. Ia selamat perkhidmatan proksi. Ini bermakna Opera akan menyulitkan lalu lintas penyemak imbas sendiri dengan mengarahkannya melalui pelayan yang dikendalikan oleh VPN di Kanada. Walau bagaimanapun, Opera adalah tidak direka untuk menyulitkan lalu lintas pada pelayar web yang lain atau pelanggan e-mel yang berdiri sendiri. Jika Opera adalah VPN yang benar, ia akan menyulitkan setiap maklumat Internet masuk dan keluar dari peranti. Tidak kira apa aplikasi mengendalikan data. Ini bermakna Opera adalah jauh lebih selamat daripada perkhidmatan VPN yang berdiri sendiri.

Kelebihan:
 • Sepenuhnya percuma
 • Tiada batasan lebar jalur
 • Bekerja dengan Netflix
 • Mudah untuk disediakan dan mudah digunakan
Keburukan:
 • Log semua maklumat anda
 • Bidang kuasa Kanada
 • Bukan VPN sebenar
 • Tiada produk mandiri
 • Kebocoran IP dikesan
 • Kelajuan perlahan
 • Tiada kuantum
 • Hanya tiga pilihan pelayan
 • Tiada perkhidmatan pelanggan

Apa yang Kami Suka tentang Opera VPN

opera vpn percumaKami mahu memulakan dengan perkara-perkara positif mengenai "VPN" ini sebelum menyelam ke dalam banyak kelemahannya. Satu perkara yang baik tentang perkhidmatan ini ialah ia adalah percuma. Anda tidak perlu mendaftar untuk langganan, dan tidak ada sekatan lebar jalur.

Walau bagaimanapun, penting untuk mengingatnya VPN percuma membuat wang mereka entah bagaimana dan yang biasanya dengan mengewangkan data anda. Ada satu kata, "anda mendapat apa yang anda bayar untuk ". Dalam kes ini, ia tidak boleh lebih tepat. Jadi, jika anda mahukan kesepakatan sebenar semasa masih menjadi kos efektif, maka anda perlu pergi dengan perkhidmatan yang hampir bebas. Lihat senarai VPN percuma yang terbaik.

Ia dibina betul-betul di dalam penyemak imbas, dan ia mudah untuk diaktifkan. Untuk mengaktifkan VPN, hanya pergi ke menu / tetapan / privasi / VPN. Setelah proses itu diikuti, anda hanya boleh mencetuskan perkhidmatan VPN dan seterusnya. Anda juga boleh memilih lokasi pelayan dan melihat berapa banyak data yang anda gunakan.

Akhirnya, mengejutkan kami, Opera bekerja dengan Netflix. Ia bukan sahaja berfungsi, tetapi ia berfungsi dengan sempurna. Ada yang mungkin bertanya, tidakkah semua VPN berfungsi dengan Netflix? Secara teori, ya. Walau bagaimanapun, selama bertahun-tahun Netflix telah menjadi sangat ketat dan telah menggunakan teknologi anti-VPN yang kuat untuk mengesan dan menyekat walaupun VPN terbaik. Kebanyakan VPN, apabila digunakan untuk menstrim kandungan geo-terhad pada Netflix, dipenuhi dengan skrin ralat yang ditakuti.

skrin ralat netflix

Jadi itu adalah sesuatu yang Opera memihak kepadanya.

Sekiranya Anda Percaya Opera?

Anda mendapat jawapan anda untuk soalan itu apabila anda melihat dasar privasi Opera. Di sana anda akan dapati beberapa klausa yang membuat privasi individu yang prihatin berfikir dua kali.

Salah satu contoh adalah hakikat bahawa perkhidmatan itu berhak untuk mengumpul data penggunaan. Ini bermakna mereka boleh menyimpan alamat web yang anda lawati dan lokasi IP tetapi tidak semestinya kandungan halaman web.

Ini adalah lebih banyak maklumat daripada kumpul VPN yang lain. Sesuatu yang perlu diingati adalah bahawa perkhidmatan itu sama sekali tidak berkaitan dengan nama anda atau kepada anda. Ia disambungkan ke peranti yang sedang digunakan. Ini bermakna Opera VPN tidak membina sejarah penyemakan imbas.

Apabila anda melihat dasar privasi mereka, anda melihat bahawa mereka mengumpul maklumat mengenai sistem operasi anda, alamat IP anda, dan maklumat lain yang boleh digunakan untuk mengenal pasti peranti anda dari semasa ke semasa. Sekali lagi, penting untuk menunjukkan bahawa Opera VPN tidak mempunyai maklumat yang menghubungkan anda ke alamat IP.

Opera Membuat Wang Dengan Menjual Data Anda - Berhati-hati

opera vpn oleh surfeasyApabila kami melihat perkhidmatan secara keseluruhan, kami merasakan bahawa Opera sedang melakukan apa yang anda harapkan apa-apa perkhidmatan percuma. Mereka mengumpul maklumat tanpa nama anda dan menjualnya kepada orang lain. Jika anda tidak mahu namanya disiarkan dan melengkapkan privasi, ini pastinya bukan VPN yang anda percayai. Anda harus terus mencari VPN terbaik untuk privasi dan keselamatan.

Penyemak imbas Opera secara teknis adalah sebuah syarikat yang berpangkalan di Norway. Masalahnya ialah perkhidmatan VPN mereka diuruskan oleh SurfEasy. Syarikat yang berpangkalan di Kanada itu dibeli oleh Opera beberapa tahun lepas. Kanada adalah ahli penyertaan Perikatan Pengawasan 5 Mata.

Ini adalah maklumat yang mengumpul pakatan. Idea ini adalah bahawa pelbagai negara boleh menyatukan sumber mereka bersama-sama. Jika satu negara dalam kumpulan mempunyai maklumat, mereka berkongsi dengan empat yang lain. Jadi, bukan sahaja pemantauan Opera VPN, tetapi jika kerajaan Kanada meminta aktiviti, mereka wajib menyerahkannya.

VPN pelayar menggunakan algoritma AES-256. Kami juga tahu bahawa ia menggunakan keselamatan HTTPS standard. Kami tidak melihat kebocoran webRTC semasa ujian.

Kami akan mengandaikan bahawa Opera VPN akan berfungsi seperti rakan SurfEasy. Kami fikir ia menggunakan OpenVPN. Bagaimanapun, sukar untuk mengesahkan perkara ini. Ia mengambil kesempatan daripada DNS umum awam Google. Permintaan proksi adalah dari pelayan VPN.

Menggunakan VPN

lencana penyemak imbas opera vpn membolehkanMenggunakan VPN pada pelayar dinding anda adalah sangat mudah. Selepas anda melewati proses membolehkan pelayan VPN, anda akan melihat lencana VPN biru di bar carian. Klik pada lencana VPN untuk diarahkan ke papan pemuka utamanya.

Papan pemuka adalah mudah untuk digunakan. Anda boleh menghidupkan atau mematikan perkhidmatan VPN. Anda akan mendapat paparan yang menunjukkan lebar jalur yang digunakan sepanjang minggu serta lebar jalur yang anda gunakan pada bulan tersebut. Anda boleh menukar lokasi maya dengan mengklik pilihan semasa anda. Anda akan diberi senarai lokasi baru yang boleh anda ubah. Hanya pilih lokasi baru dan ia akan berubah kepada pelayan VPN di negara yang anda pilih.

Bagaimana Fast Apakah Opera VPN

Semua orang memahami bahawa jika anda akan menggunakan sambungan VPN yang selamat, anda akan kehilangan sedikit kelajuan Internet anda. Itu hanya tara untuk kursus itu. Masalahnya datang apabila anda melihat penurunan besar dalam prestasi dalam nama "Tidak dikenali".

keputusan kelajuan opera vpn zurichApa yang lebih teruk adalah apabila awak bahkan tidak dijanjikan tanpa nama dan awak adalah terpaksa menderita melalui perkhidmatan lambat.

Inilah yang anda dapatkan dengan Opera VPN.

Di sini anda melihat kelajuan yang turun di wilayah yang tidak dapat diterima.

Yang ini sedikit lebih baik, tetapi sudah tentu tidak ada apa-apa untuk menulis tentang rumah.

Ini adalah salah satu sambungan VPN paling lambat yang pernah kita lihat. Jadi Opera VPN boleh membuka kunci Netflix. Tetapi sambungannya sangat perlahan sehingga streaming filem kegemaran anda atau siri televisyen di Netflix pergi dari menjadi menyenangkan untuk menjadi mimpi ngeri.

Pilihan pembayaran

Opera VPN adalah percuma. Tiada pilihan pembayaran, tiada peningkatan, dan tiada had masa. Ini bermakna anda tidak perlu bimbang tentang jaminan wang balik atau sama ada mereka menggunakan cryptocurrency untuk melindungi privasi anda atau tidak.

Masalah dengan VPN Percuma

kekurangan vpnVPN terbaik tidak akan menjadi VPN percuma. VPN percuma akan berakhir dengan kos anda lebih lama kerana mereka tidak memberikan privasi dan tidak memberikan keselamatan. Kebanyakan perkhidmatan membolehkan pihak ketiga mencari melalui data peribadi anda atau lebih buruk lagi.

Apabila anda membayar VPN, syarikat yang anda bayar adalah membuat wang melalui langganan. Ini bermakna mereka tidak perlu menjual maklumat peribadi anda kepada orang lain. VPN percuma boleh menjalankan risiko anda mengalami perkara-perkara yang merosakkan seperti kecurian identiti.

VPN percuma mempunyai kelajuan sambungan yang perlahan. VPN percuma mempunyai sedikit perkhidmatan tanpa pelanggan. VPN percuma mempunyai pilihan pelayan yang kecil untuk dipilih. VPN percuma menawarkan protokol VPN bawah tanah.

Bagaimana pula dengan Torrenting?

Dengan Opera VPN, torrenting adalah masalah. Anda menggunakan VPN dengan torrents kerana anda ingin melindungi maklumat anda. Anda mahu menghalang orang daripada dapat menggodam komputer anda. Apabila anda torrent, anda menyambung ke komputer dan sistem individu lain dan anda memberi mereka akses kepada anda.

Di dunia di mana semua orang baik dan baik, ini tidak akan menjadi masalah. Sayangnya, torrenting digunakan oleh individu jahat untuk melakukan jenayah siber. Jika anda menggunakan VPN, anda boleh melindungi diri anda.

statistik pelanggaran data

Inilah masalahnya. Opera tidak menyulitkan maklumat anda. Jadi, sekiranya torrenting adalah baik-baik saja, anda tidak akan selamat. Dan, ingat, Opera VPN adalah proksi berasaskan pelayar. Jadi, ia hanya akan berfungsi untuk maklumat yang dihantar melalui penyemak imbas sebenar.

Dengan torrents, anda menyambung ke program luar seperti uTorrent. Ini bermakna anda boleh mencium sedikit perlindungan yang dipanggil VPN yang dipanggil selamat tinggal.

Di mana terdapat pelayan VPN Opera Terletak?

lokasi pelayan vpnPelayan VPN Opera terletak di lima negara. Mereka adalah:

 • Amerika Syarikat
 • Jerman
 • Kanada
 • Belanda
 • Singapura

Opera mengeluarkan rancangan untuk memperluas pangkalan pelayannya ke lokasi yang berbeza di seluruh dunia. Pada masa ini, mereka membenarkan pengguna untuk menyambung ke apa yang mereka rujuk sebagai "pelayan pilihan." Ini adalah pelayan di:

 • Amerika
 • Asia
 • Eropah

Apa yang mengecewakan ialah anda tidak tahu apa bandar yang anda sambungkan. Anda perlu melancarkan dadu dan berharap untuk yang terbaik.

Walaupun kita berada di sana, kita perlu menambah bahawa tiada perlawanan suis membunuh. Ini adalah sesuatu yang anda harapkan daripada VPN. Suis pembunuh akan memotong sesi anda secara automatik jika IP anda bocor.

Khidmat Pelanggan

opera vpn forumSecara jujur, kami tergoda untuk meninggalkan bahagian ini. Lagipun, apa yang ada untuk dibincangkan? Berapa banyak yang anda dapati?

Lihat, jika anda mahukan bantuan, Opera tidak mahu mendengar daripada anda. Mengklik butang bantuan tidak memulakan sembang langsung, ia tidak membawa anda ke borang kenalan, dan ia tidak membuka tiket bantuan. Tiada apa-apa. Apa yang dilakukan adalah membawa anda ke halaman di mana anda boleh membaca lebih lanjut mengenai apa VPN dan bagaimana ia sepatutnya membantu anda.

Opera mempunyai forum sokongan. Tetapi forum ini merangkumi pelbagai topik yang berkaitan dengan penyemak imbas. Tiada langsung membincangkan VPN. Satu lagi pemogokan terhadap ini pilihan VPN subpar.

Pelabur Cina

China tidak mempunyai reputasi yang baik ketika datang ke Internet atau privasi Internet percuma. Baru-baru ini, kumpulan pelaburan China bekerjasama dengan penyemak imbas Opera. Ternyata, ini tidak termasuk Opera Media Group atau perkhidmatan VPN Opera. Nampaknya sekarang ini terdapat di tangan syarikat Norway asal. Bahawa dikatakan, jika anda prihatin terhadap privasi, anda mungkin tertanya-tanya berapa banyak akses kepada orang Cina untuk Opera VPN dan maklumat yang dikumpulkannya.

Pemikiran Akhir

VPN Opera kelihatan baik di permukaan. Maksud saya, siapa yang tidak akan teruja tentang sesuatu yang membebaskan dan membatalkan pembatasan geo Netflix? Opera VPN mudah digunakan. Anda tidak perlu tahu bagaimana untuk menyediakan VPN atau apa VPN adalah untuk mendapatkan faedahnya. Tidak ada had lebar jalur anda, dan pemindahan disulitkan menggunakan penyulitan gred tentera.

Walau bagaimanapun, jika anda dalam apa cara, bentuk, atau bentuk prihatin tentang privasi dan keselamatan yang benar, ini bukan pilihan untuk anda. Ingat, anda tidak membeli VPN terbaik di pasaran. Ini adalah perkhidmatan percuma yang hanya berfungsi dengan maklumat yang dipindahkan dari dalam penyemak imbas Opera.

vpn enabled popup opera vpn

Jika anda membaca dasar privasi atau syarat penggunaan yang berkaitan dengan perkhidmatan, ia hanya akan membuatkan anda merasa kurang selamat. Kelajuan sambungan tidak terlalu berat. VPN Opera bukan hanya log penggunaan anda, tetapi mereka mungkin menjual data anda. Dan, terima kasih kepada bidang kuasa yang tidak jelas, sangat mungkin syarikat ini akan mendedahkan data anda kepada penguatkuasa undang-undang jika mereka diminta untuk.

Perkhidmatan ini percuma. Namun, kami tidak fikir ia bernilai harganya.

Jika Anda Ingin VPN, Kemudian Dapatkan VPN Benar

Adakah anda mahukan perkhidmatan VPN yang cuba dan uji yang melindungi semua data yang anda hantar melalui Internet? Kemudian kami mengesyorkan NordVPN.

NordVPN mempunyai ribuan lokasi pelayan selamat di seluruh dunia. Mereka mempunyai dasar dan penawaran pembalakan yang jelas sokongan pelanggan yang tiada tandingannya.

Ia juga sangat mudah digunakan, yang mencerminkan komitmen syarikat untuk menyediakan produk yang benar-benar berfungsi. Tiada yuran tersembunyi atau klausa. Anda dapat melindungi beberapa peranti dengan hanya satu langganan.

Terima kasih kepada lokasi Panama mereka, NordVPN melindungi anda dari beberapa program pengawasan kerajaan yang mengancam untuk menjejaskan privasi anda.

 • Menawarkan sokongan pelanggan yang fenomenal dan a live chat yang tersedia 24/7
 • Allows torrenting
 • Pelan NordVPN berkisar dari $ 2.99 sebulan hingga $ 11.99 sebulan
 • NordVPN mempunyai pelayan khas diketepikan untuk membantu anda mendapatkan sekatan geo pada perkhidmatan seperti Netflix
David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me