Tinjauan Kata Laluan – Masih Adakah Harga? (Kemas kini: 2020)

Apa yang "Terbuka Sesame dan" Joshua "mempunyai persamaan?

Mereka adalah sebahagian daripada kata laluan fiksyen yang paling terkenal digunakan sepanjang sejarah.

"Terbuka Sesame" adalah ungkapan ajaib yang digunakan oleh Ali Baba untuk memasuki gua di mana empat puluh puluh pencuri berkumpul dan menyimpan barang curi mereka. Orang telah berkata "Buka Sesame" untuk 10 abad.

"Joshua" adalah sebuah perisikan tiruan buatan yang menguasai senjata senjata nuklear pada tahun 1983 "Permainan perang". Ia juga menjadi kata laluan yang digunakan untuk mendapatkan akses backdoor ke rangkaian selamat.

Populariti dan sejarah kata laluan kata kunci ini ramai orang untuk memilih mereka sebagai kata laluan mereka sendiri.


Sayapenipuan phishingn 2017, seorang penyelidik keselamatan maklumat menyikat dump besar lebih daripada 590 juta akaun internet yang digodam dan mendapati bahawa "Terbuka Sesame" dan "Joshua" keduanya digunakan banyak kali. 

Seperti yang mungkin anda fikirkan sekarang, menggunakan kata laluan dari filem-filem popular dan cerita rakyat bukan sebahagian daripada strategi keselamatan dalam talian yang baik. Ia tidak begitu teruk kerana menggunakan "123456" atau "qwerty123" tetapi anda mendapat idea itu.

Keselamatan kata laluan yang kuat agak penting, sebab itu perisian seperti 1Password ada. 

Kenapa Anda Perlu Keselamatan Kata Laluan Yang Kukuh

Pada April 2019, penyelidik keselamatan maklumat yang dilengkapi dengan pencetak 3D yang menggunakan teknologi stereolitografi mampu menipu sensor Ssw fingerprint Samsung dengan faksimile jari telunjuknya sendiri.

ID Touch, pengiktirafan wajah dan teknologi baru muncul sekarang gagal membuktikan bahawa mereka sudah bersedia untuk menggantikannya kombinasi nama pengguna / kata laluan.

Beralih dari kelayakan akaun ke biometrik adalah sesuatu yang tidak akan berlaku semalaman; Malah, ia mungkin mengambil masa beberapa dekad untuk dicapai kerana ia memerlukan a anjakan paradigma dari segi perkakasan dan rangkaian rangkaian seni bina.

Kata laluan tidak akan hilang dalam masa terdekat, dan panggilan ini untuk penggunaan keselamatan kata laluan yang strategik dan mudah. Kata laluan bukan sahaja mewujudkan identiti digital anda tetapi juga mengelakkan akses yang tidak dibenarkan ke dalam akaun dalam talian yang benar-benar penting untuk kewujudan dalam talian anda.

Kita bercakap tentang akaun bank, e-mel, aplikasi pemesejan segera, rangkaian sosial, dan lain lain. Mendapat akses tidak sah ke akaun sentiasa berada di barisan hadapan aktiviti penggodaman berniat jahat; sebenarnya, keretak kata laluan, individu yang mempunyai bakat untuk menentukan kata laluan, sangat dihormati dalam kalangan jenayah siber.

keselamatan kata laluan yang kuatCara terbaik untuk melindungi daripada keropok kata laluan ialah gunakan rentetan huruf, nombor dan simbol yang panjang dan kompleks. Kata laluan adalah seperti kekunci untuk rumah anda. Tidak kira jika dinding anda terbuat dari keluli dan konkrit bertetulang dengan sistem keselamatan rumah terbaik yang boleh dibeli jika kunci di pintu anda tidak berfungsi. 

Menggunakan kata laluan yang lemah seperti "123456" adalah seperti menjatuhkan kunci anda bersama-sama dengan alamat rumah anda yang ditulis pada serbet di bar tempatan di mana pencuri diketahui hang out.

Menggunakan kelayakan log masuk yang sama merentasi pelbagai akaun adalah salah satu langkah paling tidak berkesan yang boleh anda gunakan dari segi keselamatan dalam talian juga. Masalahnya ialah bahawa rangkaian telah dilanggar, dan beberapa insiden ini mengakibatkan pencurian nama pengguna dan kombinasi kata laluan.

Bayangkan seorang penggodam mendapatkan alamat dan kata laluan Gmail yang anda gunakan untuk mengakses bank, kad kredit dan akaun Facebook anda.

Anda mungkin tidak mahu perkara itu berlaku. Inilah sebabnya adalah penting untuk anda menggunakan pengurus kata laluan yang baik pada hari ini.

Memperkenalkan 1Password, Pengurus Kata Sandi Sebenarnya Selamat

Sejarah 1Password bermula pada tahun 2005 apabila dua pemaju web komersial menyedari bahawa mereka memerlukan kaedah yang selamat dan cekap untuk mengurus dan berkongsi banyak kata laluan yang mereka buat bagi pihak klien mereka.

Keperluan ini menjadi projek pengekodan dalaman yang berfungsi seperti yang diharapkan, dengan demikian memimpin Roustem Karimov dan David Teare untuk berfikir tentang bagaimana mereka boleh berkongsi idea ini dengan pengguna internet di seluruh dunia.

Dalam peralihan dari pembangunan web ke firma keselamatan maklumat yang berorientasikan pengguna, Teare dan Karimov mengasaskan AgileBits Inc. Bersenjata dengan PowerBooks Apple dan pengetahuan yang kuat tentang pengaturcaraan Java, para coders telah mengomel dengan banyak bentuk dalam talian yang dihadapi pengguna internet pada pertengahan 2000-an.

Idea untuk dapat menyimpan data medan borang bersama-sama dengan kelayakan yang berkembang menjadi pengurus kata laluan yang banyak pengulas teknologi dan wartawan menganggap yang terbaik.

Dalam peralihan dari pembangunan web ke firma keselamatan maklumat yang berorientasikan pengguna, Teare dan Karimov mengasaskan AgileBits Inc. Bersenjata dengan PowerBooks Apple dan pengetahuan yang kuat tentang pengaturcaraan Java, para coders telah mengomel dengan banyak bentuk dalam talian yang dihadapi pengguna internet pada pertengahan 2000-an, dan idea untuk dapat menyimpan data medan borang bersama-sama dengan kelayakan yang berkembang menjadi pengurus kata laluan yang banyak pengulas teknologi dan wartawan menganggap antara yang terbaik.

Ia menarik untuk diperhatikan bahawa projek itu bermula sebagai pengurus kata laluan untuk Mac OS X. Pada tahun-tahun awal syarikat itu, satu-satunya tempat di mana anda boleh mencari kajian 1Password adalah laman web yang didedikasikan untuk Apple Mac. Dari permulaan, 1Password dianggap sebagai pengurus kata laluan yang baik, walaupun hanya untuk pengguna Mac.

Ia mengambil masa kira-kira 10 tahun untuk AgileBits untuk menyediakan penyelesaian untuk permintaan yang semakin meningkat untuk penyelesaian pengurus kata laluan di semua platform. Kini, syarikat menawarkan perkhidmatan yang dipercayai untuk peranti macOS, iOS, Windows, dan Android.

Memahami Tawaran 1Password Apa

Seorang pengurus kata laluan yang baik menjana, menyimpan, menyulitkan, dan mengambil semula kelayakan nama pengguna / kata laluan yang rumit. Alasannya kita mengkaji 1Password adalah kerana ia kutu semua kotak itu

Ia juga mengambil beberapa langkah lagi dengan ciri-ciri canggih untuk menjadikan kehidupan pengguna dalam talian lebih mudah dan lebih selamat.

Di tengah-tengah perkhidmatan, anda akan mendapati strategi yang telah menjadi universal dari segi keselamatan internet: menggunakan kata laluan yang sangat kuat dan unik untuk semua akaun. 

Mewujudkan gabungan huruf, nombor dan simbol yang kuat bahawa keretak kata laluan akan mempunyai masa yang sangat sukar untuk dipecahkan bahkan dengan alat penyahsulitan yang kuat adalah sesuatu yang mungkin anda pelajari dalam beberapa minit.

Masalahnya ialah kata laluan seperti itu sangat mustahil untuk diingat. 

Kata laluan seperti yang disenaraikan di bawah akan mengambil pakar-pakar risikan dari Amerika Syarikat Agensi Keselamatan Kebangsaan untuk retak:

Carta Masa Cracking Kata Laluan

Mengingati kata laluan seperti kata di atas bukan sesuatu yang boleh dicapai orang biasa. Sekarang bayangkan cuba kata laluan yang berlainan untuk pelbagai laman web dan akaun. Ia tidak akan berlaku lagi.

Menulis kata laluan yang kompleks di buku nota dan nota melekit adalah tidak praktikal. Malah peranti mnemonik tidak akan membantu anda mengingati rentetan aksara kompleks yang memerlukan akaun dalam talian moden.

Pada dasarnya, ruang kosong kata laluan mengumpul semua kelayakan dalam talian anda, membantu anda memperbaikinya dari segi keselamatan, menyimpannya ke dalam peti besi ultra-selamat, dan mengambilnya dengan hanya satu sentuhan dan kata laluan tunggal. Pretty neat.

Tinjauan kami tentang 1Password

Apabila melihat seorang pengurus kata laluan, pada dasarnya anda melihat dua perkara jika anda seorang yang normal.

 1. Adakah anda suka antara muka?
 2. Adakah ia berfungsi?
 3. Berapa kosnya??

Sekiranya anda gembira dengan tiga soalan tersebut, anda mungkin mahu menggunakan perisian ini. Saya akan menjawab soalan-soalan ini untuk anda sekarang. 

 1. Kebanyakan pengurus kata laluan mempunyai antara muka yang cantik. Kami pasti suka antara muka 1Password sama seperti pilihan lain di luar sana dan dalam banyak kes lagi.
 2. Ya, ia berfungsi dengan baik.
 3. Ia tidak akan dikenakan biaya lebih daripada $ 5 sebulan untuk menggunakan perisian ini. Kami akan mendapatkan maklumat lanjut mengenai harga.

Jika anda tidak tahu apa-apa mengenai kriptografi, itu mungkin di mana anda akan berhenti. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih banyak maklumat tentang bagaimana 1Password menjamin barangan anda, kami memilikinya untuk anda di bawah:

 • Protokol pengetahuan sifar: Pengesahan pengguna yang bijak ini bermaksud bahawa tiada kata laluan dipertukarkan, yang pada gilirannya bermakna itu pencurian kata laluan tidak mungkin.
 • Kunci rahsia: Seperti namanya, anda hanya perlu mengingati kata laluan tunggal untuk menggunakan perkhidmatan tersebut, tetapi fungsi utama rahsia menambah lapisan keselamatan yang lain akan mengambil ejen NSA bersenjata dengan komputer berkuasa beberapa dekad untuk menguraikan.
 • WebCrypto: Ini adalah antara muka pengaturcaraan aplikasi JavaScript yang menyimpannya komunikasi antara aplikasi dan pelayan syarikat yang disulitkan dan selamat supaya anda tidak perlu risau tentang serangan "orang-dalam-tengah" atau aktiviti penggodaman yang canggih semasa anda sedang dalam talian.
 • AES-GCM: Sejak 2011, AgileBits telah menggunakan kekunci Standard Penyulitan 256-bit Advanced untuk membuat perkara-perkara yang benar-benar sukar di penjenayah siber, penggodam yang ditaja oleh negara, dan keretas kata laluan. Katakanlah keadaan penyangak mampu memecah masuk ke dalam peti 1Password anda di peringkat pelayan; untuk memecahkan Galois / Kaunter Mod ciphers blok yang digunakan untuk menyulitkan maklumat anda, ia akan mengambil masa berjuta-juta tahun.
 • Kriptografi Asimetri: Ini adalah standard keselamatan komputer yang mempunyai dua kekunci, satu yang diketahui dan rahsia yang lain mengesahkan transaksi dalam talian seperti mengakses laman web yang dilindungi kata laluan.

Penyulitan mod PJK

Cara Menyediakan 1Password

Terdapat beberapa cara untuk memasang 1Password. 

Seperti yang anda boleh bayangkan, dua yang paling popular adalah aplikasi mudah alih untuk peranti iOS dan Android. Aplikasi 1Password akan membawa anda ketenangan fikiran dengan memastikan kata laluan anda selamat dan dekat dengan anda pada setiap masa. 

Anda juga mempunyai pilihan untuk memasang apl pada Windows, macOS, OS Chrome, dan juga Linux. Berhubung dengan sistem pengendalian yang kedua, anda boleh memilih antara antara muka grafik atau aplikasi baris perintah yang anda boleh akses dari terminal.

Muat turun laluan 1password

Sebaik sahaja dipasang, aplikasinya akan membawa anda melalui proses menubuhkan kata laluan induk selamat bersama dengan petua untuk membantu anda mengingatnya. 

Anda tidak perlu menyimpan semua maklumbalas nama pengguna dan akaun anda dengan segera. Ciri pelanjutan penyemak imbas web akan rekod data ini dengan selamat apabila anda log masuk ke akaun anda. Pengisi bentuk automatik akan menyediakan satu sentuhan atau satu klik akses ke akaun anda. 

1Password juga boleh menyimpan lebih daripada sekadar kata laluan. Ia dapat menyimpan dokumen sensitif, rakaman audio, dan video digital dalam peti besi peribadi anda.

Katakan anda menggunakan telefon pintar Android ditambah iPad untuk tujuan peribadi, perkhidmatan ini akan membolehkan anda menyegerakkan data dengan lancar antara peranti. Anda juga boleh memanjangkan fungsi ini ke PC atau komputer riba di tempat kerja.

Harga Harga dan Ciri Lanjutan

Saya berjanji saya akan memberikan lebih banyak maklumat tentang harga, dan di sini kita berada!

AgileBits peti besi awan selamat dihantar pada asas Software-as-a-Service, yang bermakna anda membayar beberapa dolar sebulan untuk langganan. 

Perjanjian terbaik ialah pelan langganan keluarga, yang juga hanya beberapa dolar sebulan apabila dibilkan setiap tahun. Lima ahli dilindungi di bawah pelan ini, yang termasuk pilihan untuk menjemput sehingga lima tetamu untuk perkongsian terhad perkhidmatan pengurus kata laluan. 

Semua langganan adalah untuk peranti tanpa had, dan ia termasuk perkhidmatan pelanggan sepanjang masa.

Harga keluarga 1password

Rancangan khas untuk pasukan perniagaan kecil dan penyelesaian perusahaan juga disediakan untuk yuran langganan yang munasabah. 

Ciri-ciri canggih baru termasuk Mode Perjalanan, yang membolehkan pengguna untuk mengurus dengan mudah sensitif yang disimpan dalam peranti pengkomputeran peribadi mereka semasa mereka dalam perjalanan. 

Pada masa apabila Jabatan Keselamatan Dalam Negeri A.S. telah menjadi sangat keterlaluan tentang mencari elektronik di bahagian ketibaan lapangan terbang antarabangsa, ciri Mod Perjalanan 1Password pastinya selamat datang. Akses boleh dipulihkan dengan hanya satu klik sekali pengguna telah membersihkan kastam.

Pemikiran Akhir pada 1Password

Semasa menilai pengurus kata laluan, anda boleh melihat kajian 1Password yang meratapi penghentian storan kebocoran tempatan memihak kepada rakan sejawatannya yang berasaskan awan. 

Pakar keselamatan maklumat di AgileBits sangat menyarankan bilik awan awan kerana penggodam sering merasa lebih mudah untuk masuk ke dalam peranti individu daripada server AgileBits yang sangat selamat..

Jika telefon pintar anda hilang atau dicuri mendapatkan semula maklumat akaun anda boleh dengan mudah dicapai dari laman web 1Password selagi anda mempunyai kata laluan induk anda.

Kami pasti mengesyorkan memberi 1Password satu percubaan.

Soalan Lazim

S: Adakah Pengurus Kata Laluan Selamat?

A: Dengan kata laluan tuan yang kuat dan langkah keselamatan yang munasabah, pengurus kata laluan adalah tempat paling selamat untuk menyimpan maklumat sensitif.

Q: Bolehkah 1Password digodam?

A: Mana-mana sistem teknologi maklumat boleh digodam. Sebagai contoh, kumpulan cybercrime Shadow Brokers dipercayai telah mendapat kemasukan ke pelayan yang diselenggarakan oleh Agensi Keselamatan Nasional untuk tujuan mencuri senjata perang siber, tetapi metodologi tepat mereka tetap tidak diketahui. Walaupun pelayan AgileBits dikompromi, ia akan mengambil penggodam berabad-abad untuk memecahkan penyulitan AES-GCM yang melindungi data anda, dengan mengandaikan bahawa mereka mempunyai akses ke pusat data yang kuat yang terletak di Artik dan wang yang cukup untuk membayar ribuan dolar dalam bil elektrik bulan.

S: Apakah Menara Pengawasan 1Password??

A: Ini adalah perkhidmatan maklumat yang memberi amaran kepada anda mengenai pelanggaran data di laman web di mana anda mempunyai akaun. Katakan kelayakan akaun e-mel Yahoo anda dikompromikan; 1Password Watchtower akan segera memberitahu anda supaya anda boleh menukar kata laluan anda sebelum kelayakan anda dijual di forum hacking bawah tanah.

Q: Adakah 1Password berfungsi dengan aplikasi?

A: Meningkatkan borang pengisian automatik dan menyambungkan ke AgileBits API adalah sesuatu yang banyak pemaju apl telah memeluk. Expedia dan Starbucks adalah dua contoh dalam hal ini; yang lain termasuk Chase untuk perbankan mudah alih dan aplikasi organisasi Evernote yang popular, yang sangat disyorkan.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me