Ulasan VPN yang hilang – Kelajuan dan Keselamatan yang Dipersoalkan

VanishedVPN adalah perkhidmatan VPN yang berpangkalan di Australia yang hanya ada sekitar setahun. Oleh itu, mereka tidak teruji dan tidak betul-betul menembusi pasaran dengan cara penyedia perkhidmatan VPN lain.


Mereka besar mendakwa kemasyhuran adalah palam oleh Lifehacker yang memanggil mereka "VPN kegemaran mereka untuk mengakses Netflix AS."

Walaupun segelintir syarikat hidup sehingga gembar-gembur, dan lebih kerap daripada tidak, majoriti daripada mereka tidak. VanishedVPN telah menjadi tumpuan sejak plug ini dari Lifehacker. Mari melompat ke sini untuk melihat jika mereka hidup sehingga gembar-gembur!

Mari lihat lebih dekat! atau lawati laman web VanishVPN.

Gambaran Keseluruhan VPN yang dibuang

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan: Mudah untuk digunakan
Dasar Pembalakan: Tiada dasar pembalakan tidak jelas
Saiz Pelayan: Pelayan 1300 ++
Pengedaran pelayan: Tidak diketahui
Sokongan: E-mel
Mengotorkan: Dibenarkan
Streaming: Terhad
Protokol dan penyulitan VPN: Tidak diketahui
Ibu pejabat: Australia
Harga: $ 8.33 / bulan
Laman web rasmi: https://www.vanishedvpn.com/

Apa itu VanishedVPN?

VanishedVPN adalah lebih sedikit daripada jangka purata VPN kilang. Perkhidmatan VPN itu sendiri diiklankan sebagai yang ideal untuk belanja luar negeri, permainan dalam talian, sukan dan streaming. Perkhidmatan ini merupakan penyelesaian rangkaian peribadi maya daripada tempat kegemaran kami di dunia, Australia.

Jika anda semua tentang kebanggaan straya kemudian duduk, tenggelamkan diri anda ketawa kookaburra, dapatkan di internet, dan mulakan bersiar-siar dengan VanishedVPN.

Selain menjadi VPN Aussie, VanishVPN bukan sekadar VPN. Ia juga telah mencipta Invizbox.

Ulasan VPN yang hilang - Kelajuan dan Keselamatan yang Dipersoalkan

Invizbox adalah penghala mini yang membolehkan pengguna menyambungkan TV Pintar, Playstation atau Xbox kepada pelayan VPN. Ia adalah peranti yang bijak yang mengambil perkhidmatan VPN ini dari VPN biasa yang berpangkalan di Australia kepada orang yang berfikir di luar kotak.

Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Invizbox dan apa implikasinya apabila ia berpusat di Australia.

Mengurangkan penyelesaian VPN Secure VPN untuk menyemak imbas web

Kelebihan VanishedVPN

VanishedVPN jauh dari perkhidmatan VPN yang sempurna. Terdapat tiga aspek utama yang mengetengahkan positif dari VanishedVPN: Geo-unblocking, Invizbox, dan kemudahan penggunaan. Mereka juga mempunyai lebih daripada 1300 pelayan dan membenarkan torrenting dengan sehingga 3 sambungan serentak.

Penyelesaian Geo-Unblocking

Penyekatan geo merujuk kepada tapak yang menyekat orang di negara lain daripada melihat kandungan terhad.

Sekiranya anda tinggal di Australia untuk sebarang masa, anda akan mengetahui bahawa sekatan geo adalah pembunuh sebenar untuk menikmati kandungan seluruh dunia berbahasa Inggeris mempunyai akses mudah. Bagi Aussies yang tidak sabar-sabar untuk menonton rancangan TV Amerika kegemaran mereka, VanishedVPN nampaknya menjadi pilihan yang sesuai.

Dengan VanishedVPN, anda akan dapat mengejar episod terbaru Game of Thrones dan menikmati persembahan lama seperti Dexter, Breaking Bad atau menunjukkan Netflix Orange adalah New Black. VanishedVPN dapat memperoleh akses kepada BBC iPlayer, ITV, Hulu, Crackle dan perkhidmatan streaming geo-disekat yang lain.

Invizbox

Ini bertujuan untuk menjadi semua tentang perkhidmatan VPN VanishedVPN tetapi Invizbox terlalu keren untuk tidak masuk ke dalam sedikit. Secara peribadi, ini adalah perkara kegemaran kami mengenai VanishedVPN. Ia hampir kelihatan seperti pencipta VanishedVPN yang menciptakan Invizbox kemudian mencipta perkhidmatan VPN untuk pergi bersama sekeping perkakasan mereka. Dengan semua yang mereka dapat dengan betul dengan Invizbox, saya percaya bahawa VanishedVPN akan membetulkan isu-isu yang saya akan masuk kemudian.

Apa yang anda perlu lakukan dengan Invizbox adalah menyambungkannya ke penghala anda. Sebaik sahaja ia disambungkan ke penghala anda, anda boleh mula menggunakan peranti anda seperti biasa. Hanya dengan memasukkan dalam Invizbox, semua lalu lintas internet anda disulitkan.

Cara kerja berfungsi agak keren kerana anda boleh menggunakan 4 pelayan VPN yang berbeza sekaligus. Ini sangat baik untuk streaming kandungan yang berbeza.

The Invizbox tidak sempurna tetapi ia agak inovatif dan pastinya bernilai diperiksa.

Bagaimana Menggunakan VanishedVPN

Salah satu perkara yang baik yang boleh kita katakan tentang VanishedVPN ialah mereka cukup bermaklumat dari segi konfigurasi. Mereka menawarkan panduan persediaan terperinci untuk iPhone, iPad, Mac, Windows, Android, ATV, PS4, PS3, Sukan, Chromecast, Permukaan, Penghala dan banyak lagi.

Jika anda memutuskan untuk pergi dengan VanishedVPN, proses pendaftaran / persediaan agak mudah. Anda hanya mendaftar akaun anda dengan memberikan alamat e-mel anda dan membuat kata laluan. Sebaik sahaja anda selesai membuat pendaftaran, panduan persediaan mereka akan membimbing anda melalui proses mengakses antara muka mereka pada pelbagai peranti yang serasi.

Bagi mereka yang menggunakan Windows, anda perlu memuat turun aplikasi OpenVPN dan gunakan fail konfigurasi OpenVPN VanishedVPN. Ini akan mengambil masa kira-kira lima minit.

Dari sana, ia sangat mudah.

 1. Muat turun dan pasang perisian OpenVPN dari openvpn.net. Pastikan untuk membenarkan pemandu TAP untuk memasang apabila anda menerima pop timbul kemudian semasa pemasangan.
 1. Muat turun fail config VanishedVPN OpenVPN dari sini untuk Pelayan yang anda mahu (iaitu satu.ovpn untuk VPN Amerika Syarikat untuk menonton Netflix AS).
 1. Pindahkan fail yang anda muat turun (USA.ovpn dalam contoh kita) ke folder config OpenVPN anda di (C: \ Program Files \ OpenVPN \ config). Klik terus apabila diminta untuk akses pentadbir untuk meneruskan.
 2. Klik kanan pada Pintasan OpenVPN GUI ikon pada desktop anda, dan pilih 'jalankan sebagai pentadbir'.
 1. Klik kanan pada ikon OpenVPN dalam bar tugas di bahagian bawah skrin anda.
 2. Pilih sambungan yang anda mahu (Amerika Syarikat dalam contoh kami), dan pilih 'sambung' dari menu drop-down.
 1. Salin dan tampal nama pengguna VPN anda (alamat e-mel anda) dan katalaluan yang anda dapat lihat di papan pemuka 'akaun saya' di laman web kami. Ini adalah kes yang sensitif.
 1. Ikon harus bertukar hijau untuk menunjukkan bahawa anda bersambung.
 2. Untuk menguji bahawa anda disambungkan, cuba dan mainkan beberapa kandungan dari lokasi yang anda kini sambungkan (contohnya jika anda disambungkan ke Amerika Syarikat, pergi ke netflix.com dan anda akan melihat katalog Amerika Syarikat).

Anda sudah siap, pasangan!

The Negatives of VanishedVPN

Kami ingin mencintai VanishedVPN lebih daripada VPN lain kerana ia berpusat di negara asal kami. Walau bagaimanapun, ia masih mempunyai banyak isu yang perlu diselesaikan. Ia mesti dikatakan bahawa perkhidmatan itu agak baru sehingga mereka masih mempunyai sedikit masa untuk membuktikan diri sebagai pemain besar.

VPN Australia?

Berasaskan di Australia adalah hebat dan semua tetapi ia tidak betul-betul membosankan bagi kami Aussies kerana Australia adalah ahli dari Empat Mata, koperasi multinasional yang mengumpul kecerdasan isyarat dan berkongsi dengan satu sama lain. Ini bermakna itu data sensitif anda tidak akan benar-benar selamat, tidak kira sama ada anda menggunakan VPN atau tidak.

Majoriti VPN yang bereputasi mengekalkan dasar "tidak log" yang ketat yang menjamin pengguna bahawa sesi mereka tidak akan direkodkan atau dijual kepada pihak ketiga. VanishedVPN secara terbuka mengaku menyimpan data anda untuk tempoh 30 hari. Ini termasuk sumber alamat IP anda dan sambungan anda bermula dan dihentikan. Baca lebih lanjut mengenai pembalakan VPN di sini.

Walaupun VanishedVPN mendakwa tidak pernah melog masuk lalu lintas pengguna atau kandungan komunikasi pengguna tersebut, tetapi itu benar-benar tuntutan yang boleh dibuat dalam hati nurani yang baik?

Di bawah Perjanjian UKUSA dan semua pindaan berkaitan, kerajaan Australia boleh berkhidmat dengan VPN dengan subperma atau waran carian, dan VPN akan bertanggungjawab untuk berkongsi log pengguna mereka.

Apakah Kos VanishedVPN?

Terdapat hanya dua pilihan harga dengan VanishedVPN, yang mana tidak begitu menarik.

Mereka menawarkan rancangan standard atau rancangan "tawaran terbaik" (tahunan).

 • Rancangan Standard
  • $ 11,99
  • Dibil setiap bulan
  • 3 sambungan serentak
 • "Pelan Tawaran Terbaik
  • $ 8.33 / bulan
  • Dibilkan setiap tahun sebagai $ 99,99
  • $ 43.89 dalam tabungan
  • 3 sambungan serentak

Secara jujur, kami tidak begitu berminat dengan pakej Standard vs. Tawaran Terbaik kerana kami ingin "membayar seperti yang anda pergi", dan kami tidak boleh benar-benar mempercayai VPN yang tidak menawarkan jaminan wang balik atau percubaan percuma.

Malah beberapa VPN yang paling teruk memberi anda percubaan percuma selama 3 hari jadi anda boleh mengenali diri anda dengan perkhidmatan mereka dan beritahu jika mereka sah.

Membatalkan Perkhidmatan VanishedVPN

Kami tidak mengatakan bahawa anda ingin membatalkan tetapi ini adalah cara ia berfungsi sekiranya anda lakukan.

Semua pengguna boleh membatalkan perkhidmatan mereka pada bila-bila masa, tetapi penting untuk diingat bahawa tiada bayaran balik dikeluarkan. Oleh kerana VanishedVPN tidak mengeluarkan bayaran balik, pengguna yang telah membeli langganan tahunan tidak akan diberi pampasan untuk bahagian masa yang tersisa di akaun mereka.

Satu-satunya cara untuk mendapatkan bayaran balik pada pelan langganan tahunan adalah membatalkan dalam tempoh 30 hari pertama perkhidmatan. Pembatalan akan berkuat kuasa sebaik sahaja VanishedVPN diberitahu bahawa anda mahu membatalkannya.

Adakah VanishedVPN Selamat?

Halaman "Ciri" VanishedVPN muncul kosong kali terakhir kami menggunakannya. Oleh itu, tidak ada cara untuk mengesahkan bahawa perkhidmatan mereka adalah selamat dan selamat. Tidak seperti hampir semua VPN lain yang ada, mereka tidak menyebutkan protokol atau penyulitan tepat mereka.

Hanya drongo sebenar yang akan merasa seperti mereka boleh menjelajah web dengan bebas menggunakan VPN yang tidak mendedahkan kaedah kriptografi. Itulah cara yang pasti untuk terjebak dalam kejutan.

Ujian Kelajuan VanishedVPN

Secara peribadi, ini adalah masalah terbesar saya dengan VanishedVPN. Mereka hanya tidak mempunyai pelayan yang cepat.

Untuk memastikan ketepatan ulasan ini, kami memutuskan untuk menjalankan ujian kelajuan menggunakan Speedtest.net pada pelayan 100 Mbps di AU. Untuk meletakkan perspektif ini, kami berada di Sydney pada masa itu. Jadi prestasi tidak terjejas oleh keadaan lasak atau apa-apa.

Inilah hasil ujian:

 • AU Server (Sydney)
  • Ping: 49 ms
  • Kelajuan muat turun: 9.37 Mbps
  • Kelajuan muat naik: 0.47 Mbps
 • US Server (New York)
  • Ping: 140 ms
  • Kelajuan muat turun: 29,74 Mbps
  • Kelajuan muat naik: 2.07 Mbps

Ia jelas dari penemuan-penemuan ini bahawa kelajuan tidak saman kuat VanishedVPNMalah, kelajuan sepertinya telah "lenyap". Tidak ada di laman web mereka, biarkan pelanggan berpotensi mengetahui apa-apa tentang pelayan atau protokol mereka. Mereka memilih untuk pergi dengan butiran yang paling jelas. Anda juga mungkin berkata, ia "lenyap".

Kebanyakan VPN bangga menyenaraikan pelbagai lokasi server mereka. VanishedVPN tidak mendedahkan mana-mana maklumat ini.

Kualiti Sokongan Pelanggan

khidmat PelangganVanishedVPN tidak menawarkan sembang langsung 24/7 seperti beberapa penyelesaian VPN yang lebih baik di pasaran. Sebaliknya, anda terhad kepada pilihan e-mel sahaja untuk memfailkan aduan atau meminta sebarang soalan teknikal.

Pasukan sokongan pelanggan mereka cukup berpengetahuan, tetapi ini tidak ada tempat seperti perkhidmatan seperti itu NordVPN atau Surfshark. Sesetengah laman web hanya bergantung pada sistem tiket manakala yang lain ada di dalam talian untuk membantu anda dalam masa nyata. Malangnya, VanishedVPN bukanlah salah satu daripada yang terakhir.

Adakah Kami Mengesyorkan VanishedVPN?

VanishedVPN jauh dari VPN terburuk atau paling mahal. Malah, banyak pengulas memuji harga, walaupun kami telah melihat tawaran yang lebih baik di tempat lain. Walau bagaimanapun, kami akan mengesyorkan VPN ini jika anda hanya mencari sesuatu yang boleh menghalang sekatan geo atau jika anda benar-benar masuk ke idea untuk membeli Invizbox.

Ada kekurangan relatif pilihan harga untuk yang satu ini. Banyak tapak VPN menawarkan percubaan percuma dan pakej 3 bulan. VanishedVPN hanya menawarkan pelan bil bulanan atau tahunan, tidak ada yang luar biasa dari sudut harga. Terdapat VPN yang lebih berpatutan di pasaran, ramai yang mempunyai reputasi yang kukuh dan rekod prestasi ketelusan.

Sebaliknya, VanishedVPN menyediakan maklumat minimum mengenai amalan dan dasar mereka. Tetapi sementara kelangkaan ciri-ciri canggih adalah kelemahan dalam mata VPNer yang berpengalaman, Kita dapat melihat bagaimana itu mungkin menarik pengguna kurang berpengalaman yang hanya mahu privasi dan keselamatan VPN untuk melayari kasual atau streaming sekejap-sekejap.

Untuk semua pengguna lain, kami sangat menyarankan anda memilih perkhidmatan yang lebih mantap dan lengkap seperti NordVPN. Jika anda mahu krim tanaman, maka anda beruntung. Kami telah mengkaji lebih dari 80 VPN yang berbeza yang terletak di seluruh bahagian dunia dan telah menapisnya ke nugget emas. Berikut adalah pilihan utama kami untuk VPN terbaik.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me