VPN Terbaik untuk Mac (Kajian 2020)

Anda akhirnya mendapat Mac baru anda. Mengambil masa untuk membualkannya kepada rakan-rakan anda, memberitahu mereka betapa lebih baiknya daripada komputer mereka, kemudian membosankan dalam keunggulan anda untuk sedikit. Dengan semua yang dilakukan, sudah tiba masanya untuk mendapatkan VPN untuk mendapatkan mesin mengejutkan baru anda.


Mudah, kan? Nah, tidak cukup.

Masalahnya-walaupun ia jelas menjadi OS yang lebih baik- banyak syarikat VPN telah lambat atau secara terang-terangan mengabaikan berpindah ke Mac.

Banyak nama besar yang dimulakan di Windows dan memutuskan untuk tinggal di sana, bermakna anda memerlukan perisian pihak ketiga untuk mereka bekerja di Mac. Perisian sedemikian mempunyai, katakan, reputasi yang dipersoalkan, dan jika anda boleh mengelakkan laluan tersebut, anda sepatutnya.

Tetapi bukannya anda perlu melalui proses menyayat hati mencari tahu bagaimana VPN-tidak disukai Mac baru anda, kami telah melakukan kerja emosi untuk anda. Kami telah mengetuai melalui pasaran VPN Mac yang tidak diingini dan mendapati syarikat yang akan merawat OS anda dengan betul.

Logo Apple

TLDR

Mac mungkin OS selamat tetapi komitmen privasinya meninggalkan banyak yang diinginkan.

Itulah sebabnya VPN sangat penting untuk pemilik Mac, artikel ini merangkumi perkhidmatan VPN terbaik yang boleh anda temui, Surfshark, NordVPN, dan ExpressVPN.

Kami memberikan Surfshark keluhan untuk tempat nombor satu kerana harga dan nilai fenomenal yang diberikannya.

Surfshark menyampaikan pada setiap aspek yang diperlukan oleh VPN yang berkualiti. Dengan kos yang munasabah dan dioptimumkan dengan baik untuk Mac, tidak ada yang tidak suka.

1. Surfshark - Pilihan Keseluruhan Terbaik

Apa itu Surfshark?

Surfshark tidak meninggalkan sistem Mac sebagai ketinggalan, meletakkannya setanding dengan jenis OS yang lain yang turut berfungsi. Sebagai pendatang baru yang relatif kepada permainan VPN, Surfshark berhati-hati untuk tidak memecat Mac OS, aplikasi VPN yang ditawarkannya adalah alat yang disesuaikan dengan baik, bukannya salinan yang dialihkan.

Dengan perkhidmatan privasi berkualiti berasaskan Kepulauan British Virgin, dan keserasian Netflix yang luas, harga rendah Surfshark hampir terlalu baik untuk menjadi kenyataan; tetapi ia bergantung kepada ujian ketat dalam setiap kategori.

Mari lihat beberapa ciri yang menentukannya:

 • Pelan harga kompetitif: Hanya $ 1,99 sebulan untuk langganan 2 tahun penuh, dan $ 5,99 sebulan untuk satu tahun, itu adalah salah satu VPN berfungsi paling murah di pasaran
 • Mac User-friendly: dengan ciri seperti 'Quick Connect' untuk pemilihan sambungan segera, Surfshark adalah mudah dan mudah digunakan
 • Warna terbang: dalam pelbagai prestasi, keselamatan, kebocoran DNS dan ujian kelajuan, Surfshark sentiasa keluar dengan skor yang baik, satu-satunya kekeliruan adalah tidak konsisten dengan kelajuan, tetapi ini diperbaiki dengan setiap patch
 • Lokasi VPN yang sempurna: Kepulauan British Virgin adalah bebas dari apa yang dikenali sebagai 14 mata, sebuah zon koleksi data pemerintah yang terkenal. Ini bukan bahaya yang perlu anda bimbang dengan Surfshark. Pada asasnya, tidak ada undang-undang yang boleh memaksa Surfshark untuk menyerahkan data anda secara sah.
 • Canary Silent: Waranti canary adalah cara untuk memaklumkan kepada pengguna jika kerajaan telah mengeluarkan sepina rahsia di atasnya, Surfshark menggunakan ini sebagai perkara ketelusan data, dan memberitahu semua pengguna jika seseorang itu dikeluarkan. Nasib baik, VPN ini dengan bebas boleh membanggakan bahawa ia tidak mempunyai satu Subpoena tunggal yang dihantar kepada mereka, mungkin akibat penggunaan pra-pemalsuan kanunan waran.
 • Tiada data pembalakan: selain daripada alamat e-mel wajib, laporan penagihan dan laporan diagnostik, Surfshark tidak menyimpan data penggunanya yang log masuk, bermakna tidak ada bahaya VPN ini yang melewati data penggunaan anda, kerana mereka tidak pernah melakukannya di tempat pertama!
 • Data Pantas: walaupun tidak konsisten di seluruh pelayan, kelajuan data biasanya tinggi, dan anda tidak sepatutnya ditinggalkan dengan apa-apa lag menjengkelkan.
 • Membunuh suis: versi Mac mempunyai suis bunuh terbina dalam, yang bermaksud bahawa dengan mudah untuk segera memutuskan sebarang sambungan yang meragukan atau serangan berniat jahat.

Adakah saya Mengesyorkan Surfshark untuk Mac?

Surfshark adalah permata yang jarang berlaku yang membawa kepada semua ciri-ciri yang membuatnya begitu mengagumkan pada OS lain ke Mac, dan semua untuk apa-apa kesepakatan yang baik, ini pasti satu yang kami cadangkan.

Untuk sedikit kenaikan harga berbanding dengan Surfshark, anda boleh mendapatkan segala-galanya yang membuat bekas yang hebat, dengan beberapa tambahan yang mungkin swing NordVPN untuk anda.

2. NordVPN - Keselamatan CIA

Apa itu NordVPN?

NordVPN selama ini hanya berasaskan Windows tetapi kini telah mengintegrasikan perisiannya untuk pengalaman Mac yang lancar. Malah, ia terintegrasi dengan baik supaya anda boleh menggunakan pakej VPN yang sama untuk dua peranti dengan OS yang berlainan.

Walaupun lebih mahal, rekod jangka panjang dan 5300+ server yang mengagumkan di seluruh 59 negara bermakna masih VPN bernilai melihat jika anda serius mengenai perlindungan dan privasi untuk Mac anda.

Mari lihat beberapa ciri yang menentukannya:

 • Pemilihan pelayan terbesar tersedia: Terdapat pemilihan pelayan yang besar yang mungkin anda perjuangkan untuk membuat keputusan! Untungnya, NordVPN mempunyai sistem pemilihan automatik sekiranya jumlah pilihan yang lebih besar mengatasi Anda!
 • Keserasian Netflix yang luas: sementara pelayannya tidak dapat membanggakan kadar serasi Netflix 100%, pada 95%, pelayan yang serasi tidak pernah lebih daripada satu klik.
 • Mesra pengguna: UI adalah intuitif dan sangat mudah untuk menavigasi, peta drag-and-drop, sebagai contoh, adalah salah satu ciri yang sangat berorientasikan pengguna
 • Penyulitan Gred Ketenteraan: Penyulitan keselamatan Nordvpn adalah gred yang sama digunakan oleh tentera AS, jadi kebocoran sangat tidak mungkin.
 • Tiada pembalakan: keperluan penting untuk mana-mana VPN. Dalam rekod jangka panjangnya, NordVPN tidak pernah terdedah sebagai pembalakan apa-apa data, jadi tidak ada alasan untuk menganggap mereka akan memecahkan janji mereka sekarang
 • Berdasarkan Panama: tanpa undang-undang pengekalan data mandatori di Panama, Nordvpn secara sah untuk mengarahkan lalu lintas anda tanpa membuat satu rekod, menjaga data anda secara sah dan dilindungi secara digital.
 • Pelayan berganda: jika Nordvpn perlindungan gred sudah tamat menawarkan tidak cukup baik, kemudian menggandakannya! Mereka menawarkan perkhidmatan yang menjalankan trafik internet anda melalui dua VPN yang berasingan sebelum mencapai tujuannya. Sangat sukar untuk mengesan melalui VPN tunggal, tetapi dua penyulitan pelayan serentak hampir tidak dapat dipecahkan.

Adakah saya Mengesyorkan NordVPN untuk Mac??

Ia adalah salah satu VPN terbesar untuk sebab, dan sebahagian besar daripada itu adalah mereka tidak mengabaikan pelanggan Mac mereka. Walaupun rekod yang terbukti tidak meyakinkan anda, namun percubaan percuma dan jaminan pengembalian wang bermakna ia patut dilihat.

Jangan lupa untuk menyemak tawaran Natal mereka yang hebat, kontrak 3 tahun hanya $ 3.49 sebulan!

Pada No.3, ExpressVPN masih merupakan produk yang berkualiti, memberikan perlindungan yang serius dan tidak dikenali dalam pakej yang dioptimumkan untuk Mac OS. Kos tambahan dan ketidakserasian aliran adalah isu utamanya.

3. ExpressVPN - Keselamatan dan Kebolehpercayaan

Apakah ExpressVPN?

ExpressVPN didedikasikan untuk perlindungan dan tidak dikenali. Ia adalah produk pilihan jika anda selalu berurusan dengan data berharga.

Walaupun datang pada keserasian kos dan keserasian yang kurang baik dalam aliran meletakkannya di no3 pada senarai ini, ia masih VPN yang berkualiti. Lebih penting lagi, ia tidak mempunyai masalah dengan Mac keserasiannya. Mengekalkan kelajuan, ketabahan dan keramahan pengguna platform asal dalam aplikasi Mac baharu.

Inilah yang menjadikannya lebih berharga daripada kos tambahan:

 • VPN terpantas di web: ExpressVPN sangat pantas, gunakan ujian apa saja, seperti SpeedTest.net atau Fast.com dan anda akan ditiup.
 • Pelbagai pelayan yang besar: dengan 3,000 pelayan di 160 lokasi dan 94 negara, ia mungkin tidak mengalahkan Nordvpn dalam jumlah yang cukup, tetapi dari segi pelbagai dan variasi, ia pasti di puncak liga.
 • Suis bunuh intuitif: tiada risiko kebocoran yang tidak disengajakan, dan jika anda sekurang-kurangnya kehilangan sambungan dengan VPN (walaupun anda tidak melihat) suis bunuh intuitif akan dengan cepat memutuskan sambungan
 • Pelanggan pertama: ExpressVPN mempunyai rekod jangka panjang untuk menjaga pelanggannya. Dengan sistem sokongan yang cepat dan responsif, sebarang isu yang anda miliki akan segera diselesaikan.
 • Keamanan untuk memadankan etika mereka: Dengan protokol penyulitan gred ketenteraan dan lulus setiap ujian Leak yang kami buat, ini sudah pasti sistem yang selamat. ExpressVPN sepadan dengan ini dengan komitmen untuk tidak pernah log mana-mana maklumat sensitif anda; dan dengan pangkalan di Kepulauan Virgin British, ini adalah komitmen yang mengikat secara sah.
 • Harga premium: jika anda mencari VPN asas murah, maka ExpressVPN mungkin bukan untuk anda. Tetapi jika anda sedang mencari salah satu sistem keselamatan VPN terpantas yang tersedia, maka harga pada $ 9.99 / mo untuk 6 bulan atau $ 8.32 / mo untuk 12 bulan adalah perjanjian yang munasabah.

Adakah saya Mengesyorkan ExpressVPN untuk Mac?

Jika anda sentiasa berurusan dengan data sensitif atau serius mengenai privasi anda, anda perlu ExpressVPN. Keamanan yang ketara, perlindungan undang-undang dan sistem keselamatan pintar bermakna ini adalah VPN pilihan apabila anda memerlukan keterangan yang tidak diketahui di atas dan di luar.

Apa itu VPN?

Rangkaian peribadi Maya mewujudkan terowong yang membolehkan pelayar web selamat laluan dari peranti mereka ke internet oleh melindungi aktiviti mereka dari mata prying. Ini bermakna bahawa semasa anda sedang bekerja di jalan raya, anda boleh mengakses fail di rangkaian rumah atau perniagaan anda dengan kebimbangan yang lebih sedikit mengenai seseorang yang meretas ke telefon pintar anda atau mengakses data peribadi anda. Ia juga bermakna bahawa pekerja anda boleh kerja pada data sensitif dari mana saja tanpa menjejaskan integriti data pelanggan.

apakah gambarajah vpn

VPN terbaik akan menjadikannya aktiviti internet anda sedang berlaku di rangkaian lain, dari lokasi lain. Ini membolehkan anda melihat filem dan rancangan TV di Netflix di Kanada semasa bercuti di Bahamas atau membuatnya kelihatan seperti telefon pintar anda di Australia berada di rangkaian di New York. Itu bermakna itu orang yang tinggal di negara-negara yang melawat di mana penapisan dan penindasan berleluasa masih boleh merasakan kebebasan sedikit di dunia maya.

Singkatnya, apa-apa sebab yang anda perlukan keselamatan, akses yang selamat kepada maklumat semasa melayari internet atau menggunakan akaun berasaskan awan anda cukup alasan untuk menggunakan VPN.

VPN Terbaik untuk Mac

Seperti yang saya katakan, adalah satu fakta yang menyedihkan bahawa banyak syarikat VPN hanya mengabaikan komputer Mac. Malah 300 VPN Mac yang berdedikasi, terdapat banyak masalah. Sebahagian besar dari mereka dibuat untuk mengisi vakum pasaran dengan produk yang lebih rendah; aplikasi yang rosak, kebocoran data dan katalog isu-isu lain melanda VPN ini.

VPN Terbaik untuk Mac (Kajian 2020)

Nasib baik, beberapa yang paling dihormati (tetapi pada dasarnya windows based) VPN berjaya bermigrasi ke Mac dan boleh memberi anda perlindungan serta mereka lakukan pada mana-mana peranti lain. Sesetengah sistem, seperti NordVPN, sangat berhijrah bahawa anda boleh menyegerakkan VPN tunggal ke Mac dan Windows secara serentak.

Pada umumnya, anda perlu berhati-hati apabila mencari VPN yang serasi dengan Mac. Terdapat kebimbangan normal untuk privasi dan keselamatan seperti dasar pembalakan, lokasi pembekal dan lain-lain; ditambah, membunuh isu yang lebih spesifik.

Tujahan umum isu-isu khusus ini adalah percambahan penyedia VPN yang lemah. Malah syarikat yang lebih besar seperti ProtonVPN, IPVanish, dan TunnelBear telah terbukti tidak sesuai untuk Mac. Mereka mengalami sambungan cerdik, keselamatan yang tidak boleh dipercayai, dan UI yang umumnya miskin. Mac OS sendiri agak padat untuk privasi jika dikonfigurasi dengan betul, jadi masalah terbesar adalah dengan penyedia VPN yang tersedia, dan bukannya perisian.

Itulah sebabnya kami mencadangkan salah satu dari mereka dalam senarai kami, ia tidak semestinya bernilai menembusi semua kesulitan VPN Mac apabila kerja keras telah dilakukan untuk anda! Surfshark, NordVPN, dan ExpressVPN mewakili beberapa contoh penyedia VPN serasi penuh Mac.

Adakah VPN Percuma Sebarang Baik?

Ia menggoda untuk hanya mencari aplikasi percuma di Google Play atau Kedai Apple. Mungkin ada beratus-ratus mereka di sana.

Walau bagaimanapun, aplikasi VPN percuma mungkin datang dengan kos tersembunyi.

Beberapa pemaju membuat aplikasi daripada kebaikan hati mereka. Kebanyakan ingin membuat wang atau mereka perlu memasarkan perkhidmatan atau aplikasi lain, dan mereka melakukannya dengan mengorbankan data dan privasi dalam talian. Anda akan mendapat kelajuan yang lebih perlahan dan akses terhad kecuali jika anda bertukar ke perkhidmatan "premium" mereka, dan mereka pastikan untuk memberitahu anda dengan kerap dengan solicitations popup. Atau, mereka akan menjual maklumat anda kepada pengiklan pihak ketiga. Banyak yang menyimpan log aktiviti anda, dan IP anda masih boleh dilihat oleh orang lain.

Jika syarikat menggunakan pelayan nama domain mereka sendiri, data anda boleh bocor. Dengan kata lain, percuma anda, rangkaian swasta mungkin tidak begitu rahsia atau bebas. VPN komersial menawarkan ROI yang baik. Untuk bayaran yang kecil, anda akan mendapat akses kepada penyulitan gred tentera tanpa kelajuan atau privasi yang dikorbankan. Membayar untuk perkhidmatan juga bermakna bahawa anda juga akan dapat memintas pelacak dalam talian, cookies, dan iklan menjengkelkan.

Kesimpulannya

Mac penuh dengan pembekal yang cerdik dan produk yang buruk, jadi pergi untuk produk yang berkualiti rendah seperti Surfshark yang tidak akan membiarkan anda turun. Ia akan menyediakan semua yang anda perlukan untuk Mac tanpa kehilangan VPN teras keselamatan, privasi, dan tidak dikenali.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me