Kajian Dashlane – Keperluan untuk Privasi dan Keselamatan

Anda tahu bagaimana kadang-kadang sebuah syarikat melakukan satu perkara sangat baik dan kemudian mereka cuba melakukan sesuatu yang lain dan itu ... meh? Hello Dashlane.

Adakah tekanan kata laluan merosakkan hidup anda? Berapa banyak yang anda miliki?

Jika anda seperti kebanyakan orang, maka anda mempunyai kata laluan untuk hampir setiap laman web yang anda lawati. Syarikat kad kredit, bank, perkhidmatan e-mel dan akaun media sosial semuanya menghendaki anda mempunyai kata laluan, dan itu mungkin hanya permulaan.

Apabila anda log masuk ke laman web untuk melihat pelaburan anda, anda perlu menggunakan kata laluan. Jika anda ingin memesan sepasang kasut dalam talian, maka anda memerlukan kata laluan. Bagaimana jika anda ingin mengakses bil utiliti dan membayarnya secara dalam talian? Tebak apa yang anda perlukan?

Jika anda benar-benar mengambil berat tentang keselamatan, maka anda tahu bahawa penting untuk mempunyai kata laluan yang berbeza dan kompleks untuk setiap laman web ini. Sebenarnya, banyak laman web menempatkan keperluan yang semakin ketat pada kata laluan. Ramai daripada mereka sekarang perlu menjadi minimum lapan atau 12 aksara, menggabungkan huruf besar, huruf kecil, angka dan aksara khas.


Mengingati mereka semua adalah hampir mustahil, dan tidak semestinya diingatkan untuk meminta komputer atau ISP anda untuk mengingati mereka semua. Jika sistem anda digodam, maka semua kata laluan tersebut sangat terdedah.

Di sinilah perkhidmatan seperti Dashlane menjadi tidak ternilai. Dashlane adalah pengurus kata laluan. Ia bukan sahaja menjejaki setiap kata laluan anda untuk berpuluh-puluh laman web dan akaun, tetapi ia juga boleh membuatnya mungkin dengan cepat dan mudah menukar semua kata laluan anda pada satu masa.

Lebih daripada itu, Dashlane menyediakan sejumlah simpanan dan perlindungan data yang selamat terhadap pencurian identiti. Ia juga menawarkan perkhidmatan VPN. Walau bagaimanapun, ciri ini sangat terhad, dan pada umumnya tidak dianggap sebagai alasan yang baik untuk memilih perkhidmatan ini.

Teruskan membaca untuk yang besar mendedahkan mengapa.

The Lowdown on Dashlane

"Serbaguna" dan "berkuasa" adalah antara terma yang paling kerap dikaitkan dengan perkhidmatan Dashlane. Apabila anda mempunyai Dashlane, ia boleh membantu anda mengisi borang dalam talian yang melelahkan, dan anda boleh yakin bahawa sistem itu mampu menyimpan hampir apa-apa jenis data dengan selamat..

antara muka keselamatan dashlane

Apa yang benar-benar menetapkan Dashlane selain daripada persaingan adalah keupayaan untuk menukar semua kata laluan anda dengan hanya satu klik. Simpanan masa yang wujud dalam ciri ini tidak semestinya fenomenal.

Pengguna Dashlane juga mendapat manfaat daripada antara muka mesra yang sangat mudah digunakan. Juga, tidak penting sama ada anda menggunakan versi desktop atau mudah alih laman web. Kedua-duanya responsif, dan ada perbezaan yang sedikit antara keduanya.

Tidak syak lagi, ia lebih mahal daripada persaingan. Walau bagaimanapun, ramai pengguna akan mendapati bahawa kos itu bernilai berdasarkan ciri-ciri perkhidmatan.

Berapa Banyak Kos Kosong??

Pengurus kata laluan ini tidak perlu mahal. Tahap perkhidmatan yang menyimpan 50 kata laluan tersedia secara percuma. Ini termasuk penggunaan perkhidmatan pada satu peranti dan amaran keselamatan berguna. Lebih-lebih lagi, ahli yang mempunyai pelan ini menerima keupayaan pembayaran dan isi kandungan segera.

meja harga dashlane

Keahlian premium berharga $ 4.99 sebulan, dan ia dibilkan setiap tahun. Dengan pelan ini, adalah mungkin untuk menguruskan bilangan kata laluan yang tidak terhad pada jumlah peranti yang tidak terhad. Pelan ini selanjutnya termasuk penyegerakan automatik merentas semua peranti apabila kata laluan dan data dikemas kini. Keupayaan auto untuk isi dan maklumat pembayaran dimasukkan sebagai pemantauan web gelap. Penyimpanan untuk fail sensitif juga dilengkapi dengan program ini. Ciri menarik lain ialah VPN yang menyediakan sambungan selamat dan peribadi di mana-mana rangkaian WiFi.

Dengan keahlian premium ditambah, pelanggan mendapat semua ciri yang disertakan dengan pelan premium selain pemantauan kredit dan insurans kecurian identiti sehingga satu juta dolar. Program ini dibilkan setiap tahun dengan kos $ 9.99 sebulan.

Perkhidmatan VPN Dashlane

Sekiranya anda sudah mempunyai perkhidmatan VPN, maka tidak semestinya masuk akal untuk memilih premium atau premium plus akaun Dashlane. Sebagai penyedia VPN pergi, perkhidmatan Dashlane sudah tentu adalah antara yang lebih mahal di pasaran.

persediaan klik di sini butangDi samping itu, ini adalah beberapa perkhidmatan VPN yang cukup asas. Jika anda keluar dan mahu menggunakan rangkaian WiFi tempatan, maka anda boleh memilih item VPN dari menu Dashlane. Anda memilih "persediaan," yang membawa anda melalui proses ringkas. Terdapat beberapa pilihan yang tersedia.

Contohnya, tidak seperti pembekal VPN yang lain, anda tidak boleh memilih pelayan yang digunakan semasa menyemak imbas. Dashlane secara automatik memilih pelayan yang terdekat. Ini mungkin atau mungkin tidak membantu anda, bergantung kepada sebab anda menggunakan VPN.

Pada dasarnya, ini bermakna bahawa perkhidmatan VPN ini tidak membolehkan anda memalsukan lokasi anda. Jika ini adalah alasan utama untuk bergantung kepada VPN, perkhidmatan lain akan lebih sesuai dengan keperluan anda.

Untuk lebih banyak ulasan VPN periksa panduan kami untuk VPN terbaik untuk Australia.

Penggunaan VPN pada Devices Unlimited

penyegerakan multidevice dashlaneBerita baiknya adalah anda boleh gunakan VPN Dashlane pada mana-mana peranti di mana anda telah memasang perkhidmatan syarikat. Dengan keupayaan untuk memasang Dashlane pada peranti tanpa had, ini bermakna bahawa anda berpotensi mempunyai VPN asas pada setiap peranti yang mungkin anda gunakan untuk melayari web.

Selain daripada manfaat untuk menggunakan VPN pada pelbagai peranti, ini adalah perkhidmatan tulang yang cukup telanjang. Tiada keupayaan untuk mengkonfigurasi protokol VPN anda. Di samping itu, ada juga tiada suis membunuh. Jika sambungan anda ke VPN terganggu atau sebaliknya menjadi tidak diduga tidak tersedia, sesi penyemakan imbas anda tidak akan berakhir secara automatik. Ini boleh menjadi kebimbangan utama kerana status sambungan tidak dipaparkan kecuali atau sehingga anda mengklik pada menu VPN.

Keserasian Dashlane

Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome dan Safari Apple semuanya serasi dengan Dashlane. Keperluan sistem termasuk Windows 7, Android 4.0, Mac OS X 10.11 El Capitan dan iOS 10.

Bermula dengan Dashlane

Kebanyakan pengguna hanya memuat turun aplikasi Dashlane dari laman web syarikat. Ini sangat mudah dilakukan, kerana pelanjutan yang berkenaan dipasang secara automatik pada setiap penyemak imbas yang tersedia pada peranti yang mempunyai keserasian dengan perisian. Alamat e-mel dan kata laluan induk adalah semua yang diperlukan untuk menyelesaikan proses persediaan.

dashlane menetapkan kata laluan indukSangat penting untuk anda ingat kata laluan utama ini. Jika anda melupakannya, tidak mungkin untuk memulihkannya. Ini bermakna anda perlu memulakan proses ini dari awal lagi. Sudah tentu, Dashlane mengesyorkan bahawa anda memilih kata laluan induk yang mempunyai sekurang-kurangnya lapan aksara, jadi memilih dengan hati-hati.

Jika pengguna telah menggunakan beberapa jenis palungan kata laluan pada komputer mereka, maka mungkin Dashlane untuk mengimport data ini secara automatik. Atas sebab ini, ia mungkin bernilai dan cekap untuk menggunakan komputer anda dan bukan peranti mudah alih untuk persediaan akaun awal. Jika anda ingin memasang Dashlane pada peranti tambahan, maka Dashlane akan menghantar e-mel kepada anda dengan kod keselamatan yang unik untuk setiap peranti.

Menggunakan Dashlane di Komputer

Dashlane boleh diakses menerusi aplikasi yang berdiri sendiri, dengan log masuk ke laman web syarikat atau dengan menggunakan pelanjutan penyemak imbas. Kebanyakan ciri-ciri, dan mungkin pengalaman pengguna yang terbaik, boleh didapati melalui aplikasinya.

dashlane di desktop

Antara muka dalam aplikasi adalah intuitif dan agak mudah digunakan. Ia mempunyai sembilan bahagian utama yang boleh dilihat di sebelah kiri skrin. Di sebelah kanan, pengguna boleh melihat data peribadi mereka dalam format grid atau senarai. Ikon untuk pelbagai laman web dimasukkan ke dalam data, yang memudahkan pengguna mencari apa yang mereka cari.

Password Changer adalah ciri yang menjadikan Dashlane sebagai perkhidmatan yang berbaloi. Dengan itu, anda berpotensi menukar semua kata laluan berdaftar anda dengan hanya satu klik. Pada masa ini, terdapat lebih kurang 500 tapak web yang didaftarkan untuk perkhidmatan ini. Kemungkinan besar kebanyakan laman web yang anda kata laluan adalah antara 500 orang.

Betapa Baik Kata Laluan Anda?

kuat kata laluanPapan Pemuka Keselamatan memudahkan pengguna lihat sekilas betapa sihat status mereka. Jika anda mempunyai kata laluan yang tidak setanding, iaitu, mereka lemah, lama, digunakan semula atau dikompromikan, sistem akan memberitahu anda. Gunakan Papan Pemuka Keselamatan bersama-sama dengan Penukar Kata Laluan untuk memastikan keselamatan anda terkena tembak-menembak di seluruh web.

Menyimpan Data Secure

Juga pada aplikasi Dashlane, pengguna akan mencari ciri yang dipanggil Secure Notes. Ini adalah tempat pelanggan boleh menyimpan pelbagai jenis teks. Kebanyakan orang menggunakannya lesen perisian dan maklumat perbankan, walaupun jenis kegunaan lain mungkin.

Aplikasi ini juga mempunyai seksyen Wallet. Ini mempunyai pelbagai ciri yang membantu memudahkan mengisi borang dalam talian dengan sekurang-kurangnya kekecohan dan usaha. Ini adalah ciri khas yang menarik bagi orang-orang yang cenderung untuk menaip kesilapan.dompet dashlane

Bahagian Dompet dibahagikan kepada empat bahagian. Resit, Pengenalpastian, Pembayaran dan Maklumat Peribadi semuanya boleh diisi oleh pelanggan. Ini agak mudah, tetapi seperti biasa dengan Dashlane, antara muka sangat menarik.

Pengguna Amerika yang memasuki nombor Keselamatan Sosial mereka, misalnya, akan melihat bahawa antara muka kelihatan seperti kad Keselamatan Sosial. Begitu juga, nombor pasport akan dimasukkan ke antara muka yang kelihatan seperti pasport. Semuanya membuat latihan duniawi sedikit lebih menarik dan menyeronokkan.

Perkongsian Dengan Dashlane

Apl Dashlane juga memungkinkan pengguna untuk berkongsi kata laluan mereka dengan pelanggan Dashlane yang lain. Ini adalah proses yang benar-benar selamat yang membolehkan pelanggan mengekalkan kawalan maklumat mereka. Mereka hanya boleh berkongsi kata laluan atau mereka boleh memberikan akses untuk mengedit, berkongsi dan melihat semua data yang ada.

Seni Zero Pengetahuan Dashlane

Ketidakpastian dan privasi semakin penting di dunia maya. Oleh itu, orang yang menggunakan VPN untuk melayari web amat berminat dengan syarikat yang tidak mempunyai dasar pembalakan.

mekanisme pemberian autisme dashlaneDashlane menggunakan penyulitan AES-256 untuk memastikan keselamatan anda dan tanpa nama. Ini benar pada pelayan syarikat dan pada peranti yang dipasang perisian. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, kata laluan induk setiap pelanggan adalah satu-satunya kunci kepada akaun mereka. Kata laluan ini tidak disimpan di Dashlane dalam sebarang kapasiti. Ini bermakna bukan sahaja Dashlane tidak mempunyai akses ke akaun anda, tetapi tidak juga pencuri identiti berpotensi.

Dashlane juga menggunakan pengesahan dua faktor. Ini hanya boleh diaktifkan semasa menggunakan versi desktop aplikasi. Pada peranti iOS dan Android yang lebih baru, mungkin juga boleh menggunakan log masuk biometrik dengan Dashlane.

Sekiranya saya menggunakan Dashlane sebagai VPN Utama saya?

Tawaran Dashlane nilai yang besar sebagai sistem pengurusan kata laluan. Ia sangat selamat, dan tidak dapat dinafikan apabila pengguna perlu memastikan bahawa kata laluan mereka kuat atau apabila diperlukan untuk mengemaskini banyak kata laluan sekaligus.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak mempunyai pembekal VPN dan anda sedang mempertimbangkan untuk membeli premium Dashlane atau premium serta pelan terutamanya kerana ia menyediakan anda dengan VPN, maka ini bukanlah pilihan terbaik.

Dashlane's VPN adalah protokol tipis di terbaik. Anda tidak mempunyai pilihan pelayan, yang menjadikannya mustahil untuk memalsukan lokasi anda. Sambungan anda boleh dihentikan pada bila-bila masa, dan anda tidak akan tahu mengenainya sehinggalah anda mencari untuk mengetahui sama ada sambungan anda masih selamat.

logo dashlane

Ramai pembekal VPN yang lain menawarkan perkhidmatan yang lebih mantap yang datang dengan lebih banyak pilihan dan kelajuan yang lebih pantas untuk memuat naik dan memuat turun data. Ini adalah mungkin kerana syarikat-syarikat ini mempunyai beratus-ratus, jika tidak beribu-ribu, pelayan yang mereka gunakan (fikirkan NordVPN).

Selain itu, pelayan ini terletak di tempat yang sangat pelbagai, dan pengguna mempunyai pilihan untuk memilih pelayan yang mereka sambungkan. Dashlane umumnya tidak menawarkan perkhidmatan ini.

Ini kerana Dashlane terutamanya bertujuan untuk keselamatan kata laluan dan pengurusan. Cari di tempat lain untuk perkhidmatan VPN.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me