Kajian IPVanish – Adakah Ia Melindungi Anda? Cari …

Ia tidak berfungsi dengan TOR? Oh, tudung yang kau katakan. Betul apakah kamu??

Jika anda mencari rangkaian peribadi maya, atau VPN, maka anda boleh melakukan lebih buruk daripada IPVanish. Perkhidmatan yang agak boleh dipercayai ini agak berpatutan dan mempunyai dasar yang "tiada pembalakan" yang sangat baik. Walau bagaimanapun, kadar beban perlahan, serta sokongan pelanggan kurang daripada-bintang, bermakna IPVanish bukan VPN terbaik.

VPN adalah perkhidmatan yang berguna untuk sesiapa sahaja yang menghabiskan masa di dunia maya. Melayari dengan VPN membolehkan anda berbuat demikian tanpa nama. Apa yang anda lakukan dalam talian disalurkan melalui pelayan VPN, yang menjadikannya kelihatan seperti anda melayari dari seberang dunia.

gambarajah vpn ipvanish


Ini melindungi data peribadi anda, seperti nombor kad kredit dan data akaun perbankan anda. Di samping itu, ia membolehkan anda mengakses laman web yang sebaliknya.

VPN juga boleh membantu jika anda ingin menggunakan tapak torrent atau akses kandungan terkunci rantau. Intinya ialah menggunakan VPN membolehkan anda melakukan hampir apa sahaja yang anda suka sambil melindungi lokasi sebenar dan identiti anda dari snoop.

Pasaran IPV itu sendiri sebagai "Perkhidmatan VPN Terbaik di Dunia." Itu tidak bermakna bermegah, dan IPVanish pasti mempunyai beberapa ciri yang sangat baik. Walau bagaimanapun, terdapat aspek lain dari perkhidmatan yang kami percaya mengelakkan IPVanish dari benar-benar menjadi VPN terbaik.

Gambaran Keseluruhan IPVanish

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan: Antara muka pengguna yang lemah
Dasar Pembalakan: Tiada pembalakan
Saiz Pelayan: 1,300 ++ pelayan
Pengedaran pelayan: 60+ negara
Sokongan: Pertama-tiba, Mula-mula berkhidmat 24/7 Live Chat
Mengotorkan: Dibenarkan
Streaming: Terhad
Protokol dan penyulitan VPN: OpenVPN, SOCKS5, dan lain-lain; AES-256 enkripsi
Ibu pejabat: USA
Harga: $ 4.87 / bulan
Laman web rasmi: https://www.ipvanish.com

Kos

Biasanya, anda boleh membeli perkhidmatan IPVanish untuk $ 10 sebulan berdasarkan bulan demi bulan. Jika anda mendaftar untuk satu tahun perkhidmatan, maka anda akan membayar lebih kurang $ 6.49 sebulan terlebih dahulu. Pelan jangka sederhana, tiga bulan boleh dibeli dengan harga $ 8.99 sebulan.

harga ipvanish

IPVanish menyediakan jaminan tujuh hari, wang balik. Ini bukan jaminan wang pendedahan terpanjang dalam perniagaan, yang memaksa anda untuk membuat keputusan dalam tempoh masa yang singkat. Walau bagaimanapun, jika anda hanya bermesra selama satu bulan perkhidmatan, anda tidak akan mengeluarkan banyak wang jika anda mengubah fikiran anda selepas tempoh tujuh hari permulaan.

Lokasi Pelayan IP Vanish

Syarikat itu mempunyai liputan pelayan yang sangat baik dengan lebih dari 1,000 pelayan VPN yang tersebar di 60 negara. Perlu diketahui bahawa kebanyakan pelayan mereka terletak di A.S. dan Eropah dengan yang lain ditemui di Asia, Timur Tengah dan India. Jika IPVanish tidak berlaku untuk mempunyai pelayan yang relatif dekat dengan tempat anda, ini bermakna muat naik dan muat turun yang lebih lambat berbanding biasa.

pelayan ipvanish

Namun, ini adalah bilangan pelayan yang mengagumkan, yang boleh membantu mengimbangi masalah kelajuan untuk sesetengah pengguna. Perlu diingat bahawa penyedia VPN lain melakukan skor lebih tinggi dari segi kelajuan keseluruhan, jadi jika ini adalah metrik kritis untuk anda, maka mungkin bijak untuk mencari penyedia yang berbeda.

Keserasian Baik

IPVanish berjaya digunakan dengan iOS, Windows, Mac, Android, Linux dan platform lain. Router juga boleh bekerja dengan VPN ini. Syarikat itu telah direka bentuk aplikasi berdedikasi untuk platform utama supaya pengguna yang canggih mempunyai pilihan untuk menetapkan konfigurasi mereka secara manual pada peranti tertentu secara manual.

Antara muka pengguna yang lemah

Salah satu tanda terhadap IPVanish berkaitan dengannya tidak sangat mesra pengguna. Orang-orang yang tidak menggunakan VPN sebelum mungkin dikagumi olehnya beberapa kali pertama mereka cuba menggunakannya.

bagaimana gambarajah berfungsi proksiIni malang, terutamanya dalam kes proksi web SOCKS5 percuma. Dengan protokol pelayan proksi, pengguna boleh memanfaatkan kelebihannya tidak dikenali nama VPN tanpa keperluan memuat turun perisian ke peranti mereka. Ini menyimpan maklumat peribadi dan alamat IP anda cukup tersembunyi semasa menyediakan perkhidmatan yang lebih pantas.

Digunakan dengan betul, proksi web ini boleh menjadi alat yang berkuasa. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk diperhatikan bahawa proksi tidak dapat memberikan tahap keselamatan dan privasi yang sama seperti yang dapat diberikan oleh VPN yang benar. Ini bermakna a Proksi web SOCKS5 tidak semestinya cara terbaik untuk melindungi diri anda.

Malangnya, seseorang yang tidak cerdas teknologi mungkin percaya bahawa proksi web SOCKS5 memadai untuk semua keperluan privasi mereka. IPVanish menyediakan panduan kecil sejauh mana penggunaan proksi web adalah dinasihatkan.

Keselamatan

Walau bagaimanapun, IPVanish tidak mempunyai keselamatan yang kukuh. Seperti kebanyakan VPN yang disyorkan, mereka bergantung pada protokol penyulitan AES-256. Ini melindungi maklumat peribadi anda dari kebanyakan serangan kekerasan.

aes-256 penyulitan

Dasar Pembalakan

Ketika datang ke VPN, orang mengharapkan pengalaman yang tidak dikenali secara umum. Ini bermakna mereka boleh melakukan perjalanan ke hampir mana-mana laman web yang mereka inginkan tanpa sesiapa yang mengesan pergerakan mereka. Sebaik-baiknya, "sesiapa" akan memasukkan penyedia perkhidmatan VPN itu sendiri.

Oleh itu, banyak pembekal VPN mengiklankan bahawa mereka mempunyai tiada "pembalakan" dasar, bermakna mereka tidak menyimpan sejarah penyemak imbas anda di mana sahaja di pelayan mereka. Walaupun banyak pembekal VPN menyatakan bahawa mereka tidak menyimpan log, ini sering tidak berlaku.

IPVanish adalah salah satu pengecualian kepada peraturan ini. Mereka menggambarkan "dasar ketat terhadap pengumpulan log sambungan dan aktiviti." Ini adalah berita baik bagi sesiapa yang mengambil berat tentang mengekalkannya privasi sejati dalam talian.

Tiada Keserasian TOR

tor vs vpn chartSalah satu daripada kelemahan daripada memilih IPVanish adalah bahawa ia adalah tidak serasi dengan Rangkaian Orion. Kadang-kadang hanya dipanggil TOR, rangkaian ini direka untuk mengarahkan lalu lintas web anda melalui pelbagai pelayan, pada dasarnya menjadikannya tidak mungkin bagi siapa pun untuk menjejaki tempat anda berada dan di mana anda berada.

TOR adalah a lapisan kedua keselamatan bagi mereka yang mesti melindungi diri mereka di semua kos. Bagi ramai pengguna VPN, ia adalah elemen penting yang membuktikan identiti mereka dari kuasa yang ada. Malangnya, TOR tidak boleh digunakan dengan IPVanish.

Sokongan Pelanggan yang Kurang

Satu lagi kawasan di mana IPVanish tertinggal adalah sokongan pelanggan. Diiklankan sebagai 24/7/365, pengalaman pengguna hanya tidak menanggung ini. Sistem sokongan berfungsi pada asas pertama-tiba, servis pertama, dan Masa menunggu standard seolah-olah lebih daripada 48 jam. Jika anda memerlukan VPN yang memberikan sokongan penuh sepanjang masa, maka ini bukanlah perkhidmatan untuk anda.

Walaupun IPVanish pasti mempunyai banyak sifat penebusan, kita tidak boleh mengesyorkan ia sebagai VPN undian teratas kami.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me