Kajian VPN Avast SecureLine: Adil, Jika Terlalu Mahal, VPN

Jika anda suka berbelanja lebih banyak daripada yang diperlukan untuk perkhidmatan yang sama, kami mendapat VPN anda di sini.


Avast menawarkan lebih daripada 430 juta pengguna, menjadikannya jauh lebih besar daripada pembekal VPN yang lain. Kajian VPN Avast SecureLine kami akan membantu anda menentukan sama ada Avast - nama yang dipercayai di dunia keselamatan - bergantung kepada namanya ketika datang ke VPNnya.

Avast SecureLine VPN adalah salah satu daripada beberapa program yang ditawarkan oleh syarikat siber terkenal di dunia Avast. Berasaskan di Czechoslovakia, Avast mempunyai pejabat di beberapa negara di seluruh dunia, termasuk Amerika Syarikat, Jerman, China, dan Jepun.

Oleh kerana Avast Secureline VPN adalah salah satu daripada banyak produk yang ditawarkan syarikat, jika anda hanya ingin membeli VPN, anda harus tahu bahawa anda akan menjadi dibombardir dengan gerombolan percubaan untuk upsell anda pada ciri keselamatan yang lain. Ini berpotensi menjengkelkan. Syukurlah, ada pilihan untuk melumpuhkan ciri-ciri yang menarik.

Untuk bahagian bawah sama ada cara yang lebih besar lebih baik ketika datang ke perkhidmatan VPN, baca terus.

Gambaran keseluruhan

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan: Mudah
Dasar Pembalakan: Tiada pembalakan
Saiz Pelayan: 55 pelayan
Pengedaran pelayan: 34 negara
Sokongan: Telefon, tiket, dan pangkalan pengetahuan
Mengotorkan: Dibenarkan
Streaming: Terhad
Protokol dan penyulitan VPN: OpenVPN, IPSec & Protokol IKEv2; Penyulitan AES 256-bit
Ibu pejabat: Republik Czech
Harga: $ 59.99 / tahun
Laman web rasmi: https://www.avast.com/
Kelebihan VPN Avast SecureLine:
 • Keputusan ujian kelajuan yang baik
 • Percubaan tujuh hari percuma
 • Buka kunci perkhidmatan penstriman (secara sporadis)
 • Tiada kebocoran privasi
 • Perkhidmatan mudah untuk digunakan
The Cons of Avast Secureline VPN:
 • Lebih tinggi daripada harga purata
 • Tiada VPN untuk penghala
 • Tiada bayaran tanpa nama melalui Bitcoin
 • Syarikat itu menyimpan beberapa log

Mendaftar untuk Avast SecureLine VPN

Mendaftar untuk Avast SecureLine VPN agak mudah. Anda segera diberikan pilihan untuk membeli produk atau memohon percubaan percuma selama tujuh hari di sini (pautan ke Avast).

penyenaraian avast secureline vpn

Selepas memilih percubaan percuma tujuh hari, anda diarahkan ke halaman muat turun. Muat turun harus segera dimulakan. Selepas muat turun selesai, anda boleh memasang program pada peranti anda.

Anda akan diminta untuk memilih bahasa untuk memasang dan bersetuju dengan perjanjian lesen pengguna akhir mereka. Apabila anda mendaftar untuk percubaan tujuh hari percuma, anda berada tidak dikehendaki untuk memberikan nombor kad kredit atau apa-apa maklumat peribadi. Apabila anda mendaftar untuk pakej premium, anda akan dikehendaki untuk memberikan satu bentuk pembayaran dan maklumat peribadi.

Anda akan diarahkan ke skrin sambungan. Di skrin, anda akan melihat alamat IP sebenar anda dan sama ada alamat IP tersembunyi atau tidak. Di bahagian bawah skrin, anda akan melihat VPN yang anda sambungkan.

Secara lalai, anda akan disambungkan ke lokasi titik akhir terbaik untuk prestasi. Lebih daripada mungkin, ini akan menjadi pelayan di negara yang anda sambungkan.

Anda mempunyai pilihan untuk menukar lokasi anda. Gotham City, AS adalah tawaran Avast sebagai pilihan pilihan untuk streaming video menggunakan perkhidmatan seperti Netflix, Hulu, dan kandungan berasaskan AS yang lain.

Kami menguji perkhidmatan beberapa kali dan dapat memperoleh keuntungan akses tanpa gangguan kepada kandungan Netflix AS sementara di luar negara. Ini mengejutkan kami kerana Avast SecureLine VPN mempunyai rekod jerawatan, paling baik, apabila menyambung kepada kandungan streaming AS dari luar negara.

buka avast securelineKeseluruhannya, mendaftar untuk Avast Secureline VPN adalah proses yang agak mudah. Avast SecureLine VPN mempunyai semua ciri asas yang anda harapkan daripada VPN. Ia mudah digunakan. Walaupun anda tidak mempunyai pengetahuan tentang cara menggunakan VPN, anda akan dapat memuat turun aplikasinya, memasangnya dalam masa beberapa minit, dan dapat menggunakannya dengan selamat dengan mengikuti petunjuk pada skrin.

Segala-galanya ditulis dengan cara yang jelas, menggunakan istilah mudah difahami. Ia hanya memerlukan beberapa klik dan anda boleh melayari Internet dari VPN yang terjamin. Walau bagaimanapun, kami terkejut bahawa terdapat beberapa pilihan di bawah butang menu.

Bolehkah Anda Percayakan Avast SecureLine VPN?

meterai keselamatan avast secureline vpnYa dan tidak. Avast menjual begitu banyak perkhidmatan dan aplikasi dan oleh itu dapat mencabar untuk mencari butiran dasar yang disambungkan ke SecureLine. Walau bagaimanapun, jika anda melawat Bahagian FAQ di laman sokongan mereka, anda akan mula membongkar beberapa petunjuk.

Syarikat itu mengatakan bahawa mereka tidak log aktiviti Internet anda, tapak yang anda akses, jalur lebar yang digunakan, atau data paket. Di permukaan, ini kelihatan baik. Walau bagaimanapun, apabila anda memeriksa halaman FAQ sepenuhnya, anda perasan bahawa terdapat tiada butiran yang diberikan pada apa yang mungkin dilog masuk oleh syarikat apabila anda mula-mula menyambung ke perkhidmatan tersebut.

Sebagai contoh, sementara Avast VPN tidak menyimpan log sambungan, mereka menunjukkan apabila anda menyambung dan memutuskan sambungan kepada pelayan. Mereka menyimpan jumlah masa yang anda sambungkan dan jumlah jalur lebar yang anda gunakan. Avast mengatakan bahawa maklumat ini hanya dikumpulkan untuk tujuan diagnostik dan untuk mencegah penyalahgunaan sambungan VPN.

Avast adalah syarikat yang berpusat di Czechoslovakia. Republik Czech beroperasi menggunakan Undang-undang privasi Kesatuan Eropah. Oleh itu, mereka mempunyai insentif yang kuat untuk menjaga dasar privasi pengguna. Syarikat ini cukup besar untuk membiayai peguam berkuasa tinggi, dan oleh itu tidak mungkin mereka akan memberikan maklumat pelanggan dengan mudah.

Ia membingungkan bahawa ada potensi adware dalam fail pemasangan klien VPN. Sebaik sahaja anda memasang fail dan ia mula berjalan pada komputer anda, Avast boleh mula mengumpul data untuk menargetkan anda dengan iklan.

Secara keseluruhannya, Avast adalah syarikat yang prihatin terhadap keselamatan. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kebimbangan privasi sebenar dan beberapa pembalakan yang berlaku di latar belakang.

Di mana Avast SecureLine VPN Servers Terletak?

Avast SecureLine VPN mempunyai 41 lokasi pelayan di 33 negara seluruh dunia. Mereka meningkatkan bilangan pilihan pelayan yang tersedia pada Januari 2019. Negara-negara yang mempunyai Avast SecureLine VPN saat ini mempunyai pelayan termasuk:

 1. imej vektor rangkaian pelayanAustria (Vienna)
 2. Belgium (Brussels)
 3. Denmark (Copenhagen)
 4. Hungary (Budapest)
 5. Korea Selatan (Seoul)
 6. Luxembourg (Luxembourg)
 7. Malaysia (Johor Bahru)
 8. New Zealand (Auckland)
 9. Switzerland (Zurich)
 10. Portugal (Leiria)
 11. Israel (Petah Tikva)
 12. Norway (Oslo)
 13. Berlin (Jerman)
 14. Barcelona (Sepanyol)
 15. Glasgow, UK
 16. Phoenix, AZ (Amerika Syarikat)
 17. Los Angeles, CA (Amerika Syarikat)
 18. Washington D.C. (USA)
 19. Jacksonville, FL (Amerika Syarikat)
 20. Atlanta, GA (Amerika Syarikat)
 21. Honolulu, HI (AS)
 22. Boston, MA (Amerika Syarikat)
 23. Las Vegas, NV (Amerika Syarikat)

Avast SecureLine VPN Security and Encryption

Avast SecureLine VPN menggunakan penyulitan AES 256. Mereka menawarkan dua protokol, OpenVPN pada UDP dan IPSec. Ini adalah penyulitan gred tentera. Penyulitan 256 bit adalah yang terbaik yang kini ditawarkan dalam perniagaan sekarang. Bentuk enkripsi ini dianggap sebagai bukti kekerasan. Ia digunakan oleh beberapa agensi kerajaan serta profesional keselamatan di seluruh dunia.

Avast SecureLine VPN menawarkan perlindungan kebocoran DNS. Kebocoran DNS boleh menyebabkan IP anda diturunkan tanpa anda mengetahui bahawa ia berlaku.

Avast SecureLine VPN datang dengan suis bunuh. Sekiranya VPN anda menjatuhkan sambungan, alamat IP anda tidak akan didedahkan. Sekiranya terdapat masalah sambungan dengan VPN, sambungan Internet anda dimatikan secara automatik.

Ujian Kelajuan

Avast bercakap mengenai berapa cepat perkhidmatan VPN mereka di laman utama mereka. Pelbagai ujian membuktikan fakta bahawa Avast mempunyai perkhidmatan VPN yang cepat. Ujian kelajuan dijalankan pada perkhidmatan di antara Amerika Syarikat dan Belanda untuk melihat sejauh mana perkhidmatan berfungsi. Keputusannya adalah seperti berikut:

US Server

avast secureline vpn mempercepatkan keputusan ujian pelayan kami

 • Ping: 113 ms
 • Muat naik: 13.67 MB sesaat
 • Muat turun: 67.94 MB sesaat
Server Belanda

Hasil uji ujian kelajuan server vpn netherlands

 • Ping: 34 ms
 • Muat naik: 39.44 MB sesaat
 • Muat turun: 65.97 MB sesaat

Ini adalah ujian kelajuan yang mengesankan, terutamanya berbanding dengan VPN yang lain.

Prestasi Pelbagai Platform

Avast SecureLine VPN berfungsi pada beberapa sistem operasi dan platform. Ini termasuk Windows XP melalui Windows 10.11.x. IOS, Mac OS, dan Android juga disokong. Malangnya, VPN ini tidak menawarkan sokongan router.

avast secureline vpn multiple devices

Dengan satu akaun, anda boleh memasang perisian pada lima peranti pada masa yang sama. Pada mulanya, ini sangat bagus. Kelemahannya ialah untuk harga asas anda tidak boleh menggunakan akaun yang sama untuk peranti yang berlainan, hanya untuk peranti yang sama jenisnya. Sebagai contoh, jika anda membeli Avast SecureLine VPN untuk PC anda, anda juga tidak boleh menggunakannya di peranti mudah alih anda.

Terdapat pilihan untuk membayar perkhidmatan multi-peranti VPN Avast SecureLine. Pilihan yang lebih mahal ini akan membolehkan anda menggunakan VPN pada platform yang berbeza.

Adakah VPast Avast SecureLine Membenarkan Torrenting?

Ya, ia berlaku. Avast SecureLine VPN membenarkan torrenting melalui pusat datanya. Sesuatu yang akan anda perhatikan dalam cetakan kecil adalah bahawa torrents dibenarkan dengan VPN ini hanya apabila anda menggunakan lokasi pusat data Avast. Hanya sembilan dari ini yang meliputi semua Amerika Syarikat, Eropah, United Kingdom, dan Amerika Selatan.

Sokongan dan Perkhidmatan Pelanggan

Avast SecureLine VPN menawarkan sokongan pelanggan purata. Kelemahan besar ialah mereka jangan menawarkan pilihan sembang langsung. Anda boleh mencari maklumat berguna di forum mereka dan di bahagian sokongan laman web mereka. Maklumat boleh didapati untuk pemula dan juga pengguna canggih.

Kami mendapati bahawa kadang-kadang anda perlu menggali sekitar untuk mencari jawapan, tetapi medan carian menjadikannya sedikit lebih mudah. Sebagai tambahan kepada maklumat di laman web mereka, anda mempunyai akses kepada sokongan telefon selama 24 jam tujuh hari seminggu.

Mereka juga menawarkan sistem tiket. Sebaik sahaja anda menghantar e-mel kepada sokongan teknikal atau jabatan sokongan bil, anda akan mendapat pengesahan segera. Kebanyakan tiket akan dijawab dalam masa 24 jam.

Pilihan Harga

Avast SecureLine VPN mempunyai pilihan langganan yang berbeza, bergantung pada peranti yang anda gunakan. Langganan dijual setiap tahun. Harga perubahan langganan berdasarkan bilangan peranti yang anda ingin menjamin. Sebagai contoh, Avast SecureLine VPN untuk satu PC selama satu tahun akan dikenakan biaya $ 59,99. Untuk tiga, PC harga naik hingga $ 69.99. Harga untuk lima pcs ialah $ 79.99, dan 10 pcs akan mengendalikan $ 99,99 setiap tahun.

harga avp secureline vpn 2

Ingat, jika anda membeli perlindungan untuk PC, anda hanya boleh menggunakannya pada PC. Ia tidak boleh digunakan pada peranti Mac atau pada peranti mudah alih. Begitu juga dengan versi lain program. Jika anda membeli langganan Mac, ia tidak boleh digunakan pada PC anda. Jika anda membeli langganan untuk peranti mudah alih anda, ia tidak boleh digunakan pada desktop anda.

pembayaran avast secureline

Pengecualian kepada peraturan ini adalah langganan berbilang peranti. Ia meliputi lima peranti tanpa mengira jenisnya. Ia kos $ 79,99. Tiada pilihan untuk menambah atau mengurangkan bilangan peranti yang disokong. Tetapi anda boleh meningkatkan bilangan tahun langganan anda akan bertahan. Langganan tiga tahun akan dikenakan biaya $ 219.99.

Pilihan pembayaran adalah terhad kepada Visa, MasterCard, Discover, American Express, atau PayPal. Tidak ada pilihan untuk membayar dengan Bitcoin atau sebarang bentuk pembayaran tanpa nama.

Adakah Kami Mengesyorkan Avast SecureLine?

Selepas melihat beberapa faktor, kami tidak mengesyorkan Avast SecureLine. Walaupun ia mempunyai kelajuan pantas, ia mudah digunakan, dan mempunyai penyulitan gred tentera, terdapat beberapa perkara mengenai produk yang bimbang kami.

Avast adalah sebuah syarikat besar yang menawarkan penyelesaian antivirus yang baik. Walau bagaimanapun, VPN mereka bermasalah dan penuh dengan isu privasi dan keselamatan. Satu kelemahan utama bagi kami adalah hakikat bahawa VPN tidak konsisten bekerja dengan perkhidmatan streaming seperti Netflix. Kami memahami bahawa streaming melalui VPN bukanlah sebab mengapa semua orang membeli VPN. Walau bagaimanapun, terdapat banyak orang yang membeli VPN khusus untuk tujuan itu.

Kami sangat kecewa dengan kekurangan sokongan router. Kami merasakan bahawa sebahagian daripada sebab tidak ada sokongan router adalah kerana Avast mahu dapat mengecas anda lebih banyak menggunakan VPN pada beberapa produk.

Bercakap mengenai harga, untuk apa yang anda dapat, Avast SecureLine VPN sangat mahal. Terdapat beberapa VPN yang lebih murah yang menawarkan penyesuaian yang lebih baik, privasi yang lebih baik, dan keselamatan yang lebih baik dan membolehkan anda menyambungkan pelbagai peranti ke VPN secara serentak, seperti NordVPN dan Surfshark.

Sesuatu yang lain yang mengkhawatirkan kita ialah hakikat bahawa syarikat itu berada di Republik Czech. Republik Czech adalah mesra dengan negara-negara lain yang tidak mengambil privasi Internet sebagai serius seperti yang dikehendaki oleh beberapa orang. Ini bermakna terdapat risiko maklumat anda boleh diberikan kepada agensi kerajaan tanpa pengetahuan atau persetujuan anda.

Kami terganggu oleh hakikat bahawa terdapat adware berpotensi yang mengintai di belakang tabir, mencari untuk menambah fail dan mengumpulkan data peribadi anda. Sebagai peminat privasi, bagi kami ini adalah no-no.

Kami tidak mengatakan bahawa ini adalah VPN yang tidak baik. Ia berfungsi dengan torrents, dan sambungan hampir tidak bocor. Tetapi terdapat beberapa perkhidmatan yang menawarkan ciri yang sama dan lebih banyak untuk sebahagian kecil daripada apa yang akan anda bayar dengan Avast SecureLine VPN. Avast bukanlah pilihan yang sangat buruk, tetapi ia jauh dari yang terbaik.

Kami memberikannya tiga daripada lima bintang.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me