Pandangan Jujur pada VPN Murni – Baca SEBELUMKAN BUAT

Pernahkah anda perasan bahawa kadang-kadang syarikat yang telah lama berlalu tidak semestinya yang terbaik tetapi hanya ... lama? Dudes, baca dasar privasi anda sendiri.

Ditubuhkan pada tahun 2006, PureVPN adalah salah satu daripada penyedia perkhidmatan yang lebih lama di pasaran. Walau bagaimanapun, seperti yang akan kita lihat dengan ulasan ini, ini tidak bermakna perkhidmatan syarikat ini adalah yang terbaik.

Walaupun ada pembekal yang tidak menilai dan juga PureVPN, privasi dalam talian dan tanpa nama anda bukan perkara yang perlu diletakkan dengan risiko dengan menggunakan VPN yang hanya "mungkin" cukup baik. Sebaliknya, anda dinasihatkan untuk pergi dengan VPN undian tertinggi yang anda boleh percaya tidak akan membiarkan anda turun ketika melindungi diri anda adalah penting.

Baca terus untuk mengetahui lebih lanjut.


Gambaran Keseluruhan PureVPN

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan: Mudah untuk digunakan
Dasar Pembalakan: Dasar pembalakan yang boleh dipersoalkan
Saiz Pelayan: 2000 ++ pelayan
Pengedaran pelayan: 180 negara
Sokongan: Sokongan berbual
Mengotorkan: Dibenarkan
Streaming: Sangat terhad
Protokol dan penyulitan VPN: OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPSec, SSTP dan PPTP; AES 256-bit enkripsi
Ibu pejabat: Hong Kong
Harga: $ 3.33 / bulan
Laman web rasmi: https://www.purevpn.com/

Apakah VPN itu?

Jika anda melayari Internet tanpa VPN, maka anda berada tidak dilindungi daripada pelbagai pelaku buruk. Anda mungkin menghadapi malware dan virus, menyebabkan malapetaka dan menyebabkan anda kehilangan data. Anda juga mungkin memberi akses kepada maklumat sensitif, peribadi anda kepada penggodam, pencuri identiti dan lain-lain.

apa itu vpn

Melayari web dengan VPN bererti apabila anda dalam talian, semua anda data dihantar melalui penyulitan ke pelayan selamat yang dimiliki dan diuruskan oleh penyedia VPN anda. Ini bermakna bahawa mana-mana penjahat siber tidak dapat mengikuti pergerakan anda tanpa mengira di mana anda berkunjung secara dalam talian.

Menggunakan VPN mungkin mempunyai kelebihan lain juga. Sebagai contoh, ia boleh memberikan anda akses ke laman web yang sebaliknya akan dihadkan atau dianggap tidak selamat. Aktivis menggunakan VPN untuk mendapatkan penapis kerajaan, dan sesetengah orang dapat melihatnya kandungan terkunci rantau terima kasih kepada VPN yang mantap.

Lokasi Server VPN Tulen

Apabila PureVPN mula beroperasi pada tahun 2006, mereka hanya mempunyai dua pelayan. Dengan lebih satu dekad di belakang mereka, mereka kini mengiklankan bahawa mereka mempunyai lebih daripada 2,000 pelayan yang terdapat di lebih daripada 140 buah negara.

lokasi pelayan purevpn

Lokasi pelayan VPN mereka termasuk Utara, Tengah dan Amerika Selatan bersama-sama dengan Afrika, Asia, Eropah dan Oceania. Ini adalah penyebaran yang cukup mengagumkan, yang merupakan tanda dalam sokongan PureVPN. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk ambil perhatian bahawa mereka beribu pejabat di Hong Kong. Terima kasih kepada peningkatan kekuatan pengaruh China di rantau ini, ini tidak semestinya lokasi yang paling berfaedah untuk pejabat rumah penyedia privasi dalam talian.

China Dasar dalam talian terkenal Drakonian, itulah sebabnya ramai warganya tidak berani pergi ke dalam talian tanpa mendapat manfaat daripada VPN. Kerajaan negara sedang berusaha untuk meletakkan sekatan yang semakin meningkat pada penyedia VPN dan mengharamkan penyedia yang gagal mematuhi. Hong Kong menikmati status undang-undang khas yang memberikan autonomi dari banyak negara China undang-undang menindas, tetapi ia adalah keadaan keruh yang boleh menjejaskan privasi pelanggan PureVPN pada satu ketika.

Setelah mengatakan itu, ia juga perlu menunjukkan bahawa PureVPN tidak semestinya mempunyai pelayan fizikal di setiap daripada 140 lokasi ini. Dalam banyak kes, syarikat menggunakan pelayan maya sebaliknya. Pelayan ini ditakrifkan oleh perisian. Pada dasarnya, satu pelayan fizikal boleh menempatkan beberapa pelayan maya, menjadikannya kelihatan ditempatkan di lokasi yang berbeza. Pengguna yang ingin mengetahui tentang di mana data mereka dialihkan mungkin tidak menyukai ciri ini.

Harga

PureVPN tidak tidak menawarkan percubaan percuma produknya, tetapi anda boleh memanfaatkan jaminan 31 hari, 100 peratus wang balik jika anda membayar untuk perkhidmatan tersebut dan mendapati bahawa ia tidak sepadan dengan.

Pandangan Jujur pada VPN Murni - Baca SEBELUMKAN BUAT

Kos akaun PureVPN bulan ke bulan berharga kira-kira $ 10.95 sebulan. Langganan satu tahun boleh mempunyai kurang daripada $ 50. Syarikat ini menjalankan spesial yang kerap di mana anda boleh mendapatkan harga diskaun pada pelan dua, tiga atau bahkan lima tahun.

Perkhidmatan tambahan boleh didapati untuk bayaran tambahan. Perkhidmatan ini mungkin termasuk firewall, alamat IP khusus dan perlindungan DDoS. Kebanyakan add-on ini menjalankan tambahan dua hingga tiga dolar sebulan, yang boleh tambah dengan ketara pada kos anda.

ciri-ciri

PureVPN menawarkan beberapa ciri yang cukup baik seperti keserasian dengan hampir mana-mana peranti dan keupayaan untuk bekerja dengan pelbagai jenis router, perkhidmatan streaming dan televisyen pintar. Ia tidak menawarkan TOR dalaman, jadi ia harus menjadi pembelian tambahan jika anda ingin sedikit perlindungan tambahan.

ciri purevpn

Walau bagaimanapun, ciri-ciri yang diperlukan - apabila mereka beroperasi. Berita buruk untuk PureVPN adalah bahawa banyak ciri mereka semata-mata tidak semua yang boleh dipercayai. Untuk sesetengah ciri, seperti suis bunuh, bekerja "kebanyakan masa" tidak cukup baik. Pengguna canggih perlu menuntut lebih banyak kebolehpercayaan.

Kelajuan yang mengecewakan

Satu lagi bidang di mana PureVPN meninggalkan banyak yang dikehendaki adalah kelajuan mereka. Menggunakan mana-mana VPN terikat untuk bermain sedikit malap dengan kelajuan, tetapi kelajuan kura-kura yang mana PureVPN beroperasi sudah cukup untuk membuat anda ingin merobek rambut anda. Ujian mendedahkan bahawa pelayan FastVPN terpantas bergerak pada kadar hanya 35 dari 100 Mbps.

keputusan ujian kelajuan purevpn

Itu bukan masa kilat, jadi jika anda menjangkakan pelayaran web anda bergerak dengan kelajuan dan kecekapan, maka PureVPN mungkin bukan pilihan yang tepat untuk anda.

Dasar Pembalakan

Orang menggunakan VPN kerana mereka mahu privasi dan tidak dikenali apabila mereka berada dalam talian. Oleh itu, adalah masuk akal bahawa seseorang yang menggunakan VPN tidak akan berminat untuk memiliki syarikat VPN mereka yang membalukan trafik mereka.

PureVPN mendakwa bahawa mereka tidak menyimpan log aktiviti pelanggan mereka selama bertahun-tahun. Sehingga baru-baru ini, kebanyakan orang berfikir bahawa mereka menyembunyikan sesuatu dalam cetakan halus. Sekarang bahawa mereka telah diaudit oleh firma audit bebas AS, Altius IT, kita boleh katakan dengan pasti PureVPN tidak menyimpan apa-apa jenis log yang (termasuk kerajaan) dapat dikesan kembali kepada pengguna.

Sokongan pengguna

PureVPN tidak tidak mempunyai reputasi terbaik untuk khidmat Pelanggan, sama ada. Ramai pengguna berkata dalam talian mengenai masalah yang dihadapi dengan perkhidmatan yang hanya diberikan kelonggaran oleh jabatan perkhidmatan pelanggan, yang membawa kepada banyak kekecewaan.

platform sokongan purevpn

Kesimpulannya

Kesimpulannya adalah bahawa sementara PureVPN mengiklankan beberapa ciri yang baik pada harga yang kompetitif, ia tidak selalu menyampaikan seperti yang dijanjikan. Dengan kelajuan yang perlahan, perkhidmatan pelanggan yang lemah dan prestasi yang tidak boleh dipercayai, masuk akal cari VPN terbaik di tempat lain.

Sekiranya anda masih mencari, kami telah membuat senarai perkhidmatan VPN terbaik 2020 yang ditawarkan. Kami telah melakukan penyelidikan untuk anda, semua yang perlu anda lakukan sekarang kelihatan di creme de la creme semua perkhidmatan VPN.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me