WindScribe VPN Review (2020) – Keputusan Mengejutkan dalam Privasi & Kelajuan

Windscribe adalah VPN yang kukuh untuk mereka yang ingin memastikan kelajuan tinggi semasa masih mengekalkan keselamatan. Secara keseluruhannya kita pikir Windscribe adalah pilihan yang baik bagi mereka yang ingin mula menggunakan VPN atau berhijrah dari perkhidmatan yang ada. 

Walaupun Windscribe cukup baik ia tidak mengalahkan pesaing lain seperti VPN Nord yang menawarkan penyulitan ganda yang lebih baik, lebih banyak pelayan, harga murah dan sokongan hidup. 

Dalam ulasan ini, kami akan mengambil menyelam mendalam ke perkhidmatan Windscribe VPN untuk lebih memahami kelajuan teknologi mereka, muat turun, dasar pembalakan, dan harga.

Selain mempunyai nama yang sejuk, Windscribe adalah perkhidmatan VPN yang membungkus pukulan yang serius sementara kelihatan 100% telus mengenai operasi mereka.

Perkhidmatan ketelusan dan VPN tidak selalunya berada di tangan. Kami mendapati Windscribe menyegarkan.

Biasanya di sini di Privacy Australia, kami menghindar dari VPN percuma. Windscribe adalah berbeza kerana mereka juga mempunyai pilihan premium dan cara yang rapi untuk menjaga kos anda rendah jika anda begitu cenderung.

Pada versi percuma Windscribe, VPN menawarkan kelajuan purata tetapi boleh digunakan dengan elaun bulanan 10 GB. Pilihan premium mereka datang dengan alat dan kelajuan yang lebih cepat.

Nota sampingan: Saya perlu menyebut bagaimana keren halaman rumah laman web mereka. Perkara-perkara bentuk geometri yang aneh ini mengikuti kursor anda dan ia telah mengalih perhatian saya secara serius daripada menguji perkhidmatan itu sendiri. ����

Gambaran keseluruhan

WindScribe adalah sebuah syarikat yang berpangkalan di Kanada, menyediakan alternatif yang baik untuk pelanggan berasaskan AS. Ia menawarkan a pelan VPN percuma dengan jalur lebar 10 GB sebulan bersama dengan rancangan premium mereka. Mereka menawarkan penyulitan AES 256 bit dan protokol terowong OpenVPN standard. Pilihan premium adalah pantas dan mempunyai banyak alat yang tersedia.

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan: Mudah untuk digunakan
Dasar Pembalakan: Tiada Pengenalpastian Log
Saiz Pelayan: 480 ++ pelayan
Pengedaran pelayan: 66 negara
Sokongan: Sokongan sembang automatik
Mengotorkan: Dibenarkan
Streaming: Dibenarkan
Protokol dan penyulitan VPN: Protokol OpenVPN; Penyulitan AES 256 bit
Ibu pejabat: Kanada
Harga: $ 4.08 / bulan
Laman web rasmi: https://windscribe.com
Kebaikan WindScribe:
 • Tiada kebocoran / selamat digunakan
 • Keupayaan untuk memotong sekatan Netflix
 • Torrents dibenarkan
 • Bekerja pada pelbagai peranti dan platform
 • Aplikasi yang mesra pengguna
 • Ciri privasi dan enkripsi yang baik
WindScribe Cons:
 • Barisan pertahanan pertama sokongan ialah chatbot
 • Tiada sesi sembang langsung 24/7
 • Perkhidmatan VPN Kanada
Ciri-ciri:
 • Pelayan dalam 60 negara dan 110 bandar
 • Sambungan serentak yang tidak terhad
 • Bandwidth tanpa had
 • Perlindungan kebocoran DNS
 • Bunuh suis
 • Mod stealth
 • Adblocker
 • Pelbagai pilihan untuk penghantaran pelabuhan
 • Peer to peer support
 • Sambungan untuk Chrome dan Firefox
 • Protokol sambungan termasuk IKEv2 untuk Mac dan Windows

Sekiranya Anda Percaya WindScribe VPN dengan Data Anda?

Kami memuji WindScribe VPN untuk menulis dasar privasinya dalam bahasa mudah yang semua orang dapat memahami. Mereka melakukan tugas yang baik untuk menghilangkan kebimbangan yang mungkin ada pelanggan potensial.

Sebagaimana yang kita sebut pada awalnya, WindScribe beroperasi di luar Kanada. Akibatnya, mereka tertakluk kepada program pengawasan dalam talian Five Eyes. Beberapa laporan telah menunjukkan dengan jelas bahawa CSIS (Perkhidmatan Perisikan Keselamatan Kanada) telah secara rahsia mengumpulkan maklumat dalam talian dari warganya.

Walau bagaimanapun, ISP (bukan VPN) di Kanada tidak mempunyai kuasa untuk menyimpan log pada pengguna mereka secara rahsia. Mereka mesti mematuhi undang-undang anti-cetak rompak akibat Rang Undang-undang C - 11.

Sekarang, VPN bukan ISP. Sekiranya kerajaan mahukan maklumat daripada syarikat VPN, mereka tidak boleh mendapatkannya sekarang melainkan mereka meluluskan undang-undang baru.

WindScribe VPN Review (2020) - Keputusan Mengejutkan dalam Privasi & KelajuanSekiranya VPN berasaskan Kanada menyimpan log pada pelanggan mereka, maka pihak berkuasa Kanada boleh cuba untuk mendapatkan data tersebut dari perkhidmatan.

Untuk bersikap adil, negara-negara seperti China dan Rusia bukan sebahagian daripada Lima Mata Perikatan dan akan menimbulkan ancaman yang lebih besar ketika datang untuk mencuri maklumat anda.

Ia hanya baik untuk mempunyai semua fakta. Anda juga sepatutnya tahu bahawa Windscribe dengan tegas menafikan ini adalah jenis masalah untuk pengguna mereka. Mereka tidak peduli berapa banyak mata yang anda ada!

Jangan lupa, Kanada juga mempunyai beberapa undang-undang hak cipta yang ketat. Ini adalah sesuatu yang perlu dipertimbangkan jika anda menggunakan VPN untuk menganggu.

Di sinilah anda perlu mempercayai syarikat yang anda terima dari perkhidmatan. Sekiranya syarikat tidak mempunyai data log dari pelanggannya, kerajaan tidak boleh mengambil data itu daripada mereka.

Syarikat-syarikat lain seperti PureVPN dan IPVanish kedua-duanya mendakwa perkhidmatan VPN yang tidak log. Mereka berdua memberikan maklumat pelanggan kepada kerajaan mereka. Anda tidak boleh melihat kata-kata "tidak" dan "pembalakan" dan segera mempercayai syarikat yang anda berurusan dengan.

Windscribe mempunyai penjelasan yang mendalam tentang bagaimana kerja pembalakan dan apa yang mereka lakukan di belakang tabir. Kami memuji mereka kerana sentiasa menjadi pendahuluan tentang apa yang mereka lakukan.

Salah satu aspek positif dari WindScribe adalah hakikat bahawa mereka membenarkan pengguna menggunakan perkhidmatan mereka pada beberapa peranti yang tidak terhad.

Walau bagaimanapun, mereka berhak untuk melihat setiap langganan VPN untuk memastikan bahawa tidak ramai pengguna menggunakan satu pakej langganan VPN. Satu-satunya cara yang boleh dilakukan oleh WindScribe adalah dengan menganalisis bilangan peranti yang telah anda sambungkan.

Inilah yang dikatakan Windscribe mengenai perkara itu:

"Satu akaun Windscribe tunggal digunakan untuk digunakan oleh seorang sahaja, dan saya tidak bermaksud status perkahwinan anda sama ada. Ia agak luar biasa bagi individu yang dihubungkan pada 50+ komputer, dan 100+ telefon pada masa yang sama. Penggunaan bandwidth bersama dengan perhitungan sambungan digunakan oleh sistem pemantauan real-time kami yang melihat "pesalah terburuk" dan membuat keputusan jika pengguna ini berpotensi kasar atau tidak. Kemudian seorang lelaki membuat keputusan untuk mengharamkan akaun atau daftar putih "penyalahgunaan" dalam hal positif palsu.

Sekiranya anda berkongsi akaun dengan isteri atau saudara anda, ia mungkin baik-baik saja, tetapi itu boleh menanggalkan "tindak balas rantaian perkongsian" di mana mereka berkongsi dengan seseorang, yang pada gilirannya sama. Ini adalah cara yang pasti untuk diharamkan. "

Dasar adil.

Kami mendapati bahawa WindScribe tidak berminat untuk menyimpan data yang boleh digunakan oleh penguatkuasa undang-undang pada masa akan datang.

Anda boleh mempercayai Berlebihan seperti yang anda boleh mempercayai mana-mana pembekal VPN terkemuka di pasaran. Satu-satunya perkara yang perlu memberi jeda ialah jika anda benar-benar tidak mempercayai sistem kehakiman Kanada.

Harga Berlebihan dan Apa yang Dilindungi

harga penjelasan angin

Harga bermula pada $ 9 sebulan. Ini mungkin membuat WindScribe kelihatan mahal. Walau bagaimanapun, jika anda mendapat pelan tahunan, iaitu $ 49 setahun, anda akan membayar $ 4.08 sebulan. Itulah perjanjian yang cukup baik dan Windscribe jelas akan lebih suka anda mendaftar jangka panjang.

Ini meletakkan harga setanding dengan apa yang anda bayar untuk perkhidmatan VPN yang setanding. Terdapat pilihan yang hebat untuk mendapatkan diskaun pada WindScribe.

Windscribe mempunyai pilihan Reka Bentuk A di mana anda boleh menambah satu lokasi untuk satu dolar sebulan. Jika anda tahu di mana anda perlu berhubung, ini boleh menjadi penjimat kos yang bagus.

Terdapat empat perkara yang membezakan VPN percuma yang ditawarkan oleh WindScribe dari perkhidmatan berbayar:

 • senarai vektorBandwidth - Apabila anda menggunakan perkhidmatan percuma, anda terhad kepada jalur lebar 10 GB. Dengan perkhidmatan berbayar, anda mempunyai lebar jalur tanpa had.
 • Lokasi Pelayan -Dengan perkhidmatan percuma, anda mempunyai akses kepada 11 lokasi. Perkhidmatan berbayar memberikan anda akses kepada 110 lokasi.
 • Kelajuan - Kami perhatikan bahawa pelayan VPN berbayar lebih cepat daripada yang percuma.
 • Perkhidmatan Streaming Berbasis AS - Anda tidak akan dapat menyambung ke Netflix menggunakan perkhidmatan percuma. Ia hanya akan berfungsi dengan yang dibayar.

Di luar perbezaan ini, perisian adalah sama. Sebaik sahaja anda menaik taraf, anda akan melihat bahawa terdapat pelayan tertentu yang tersedia untuk digunakan dan had lebar jalur yang muncul dalam tetingkap aplikasi hilang.

Anda boleh mendaftar untuk WindScribe dengan cara yang sama sekali tidak dikenali. Anda tidak perlu memberikan nama atau alamat e-mel anda. Satu kelemahan untuk melakukan ini adalah bahawa jika anda kehilangan kata laluan anda, anda tidak akan mempunyai cara untuk memulihkannya. Pilihan pembayaran termasuk kad kredit, PayPal, Paymentwall, dan Bitcoin.

daftar masuk angin

Anda mempunyai pilihan untuk membuat akaun percuma. Akaun percuma menyediakan akses kepada beberapa pelayan yang terhad. The akaun PERCUMA adalah terhad kepada 10 GB sebulan penggunaan. Satu perkara yang menjengkelkan ialah apabila anda mendaftar untuk akaun percuma, anda sentiasa ditekan untuk mendaftar untuk akaun Pro.

Itu cukup biasa untuk sebarang perkhidmatan yang menawarkan versi percuma. Berhenti mengeluh apabila seseorang memberi anda barangan percuma!

VPcribed bertulis mempunyai dasar pembayaran balik yang perlu dibaca dengan teliti. Terdapat beberapa mata yang perlu diingat sebelum anda membeli langganan:

 • Pertama, anda hanya mempunyai tiga hari untuk mendapatkan bayaran balik.
 • Dasar bayaran balik hanya terpakai jika anda membeli terus dari WindScribe. Jika anda membeli dari tapak pihak ketiga seperti SocialStack, tiada pilihan pembayaran balik.
 • Akhirnya, jika anda menggunakan lebih daripada 10 GB data dalam tempoh tiga hari itu, bayaran balik anda tidak sah.

dasar pengembalian windscribe

Sebahagiannya, kita memahami tingkap bayaran balik ringkas. Mereka menggalakkan orang untuk menguji produk mereka secara percuma sebelum mendapat langganan berbayar.

Menyambungkan Peranti Berbilang dengan Satu Akaun

pelbagai perantiSama ada anda menggunakan perkhidmatan percuma atau perkhidmatan berbayar, anda mempunyai keupayaan untuk sambungkan nombor tanpa had peranti secara serentak ke VPN anda menggunakan satu akaun. Ini adalah ciri yang menakjubkan yang unik untuk WindScribe. Kebanyakan perkhidmatan VPN hanya membenarkan lima atau kurang sambungan serentak.

WindScribe adalah pilihan yang bagus jika anda mempunyai keluarga besar atau jika anda mempunyai perniagaan kecil. Dengan hanya satu akaun, pelbagai individu akan mendapat manfaat daripada perkhidmatan tersebut.

Penafian: Penjahat tidak mahu anda berkongsi kelayakan VPN anda dengan orang lain. Mereka menyiasat akaun yang disambungkan kepada jumlah peranti yang tidak masuk akal sekaligus. Sekiranya anda mencuba sistem penipuan (kami tidak mencadangkannya), lihat di tempat lain.

Ia tidak kelihatan seperti Windscribe yang peduli jika anda menyimpannya dalam keluarga anda. Kami mendapat perasaan bahawa mereka hanya tidak mahu melihat 100 peranti pada satu akaun.

WindScribe Pro membolehkan anda menyediakan VPN pada penghala anda. Ini melindungi setiap peranti dalam rangkaian anda menggunakan satu sambungan luaran.

WindScribe Pro mempunyai infrastruktur VPN di 60 negara dan lebih kurang 110 bandar. Anda boleh menyemak status pelayan mereka pada halaman status mereka.

Memasang WindScribe

WindScribe mudah untuk memuat turun dan memasang.

pemasangan aplikasi angin

Ikut arahan yang mudah untuk memasang program pada mesin anda. Setelah program dipasang, anda akan diminta memasukkan maklumat akaun anda atau membuat akaun baru.

Sebaik sahaja nama pengguna dan kata laluan anda diterima, anda akan melihat kepala WindScribe memaparkan. WindScribe akan secara automatik menghubungkan anda ke pelayan terbaik berdasarkan lokasi semasa anda.

Anda boleh menukar pelayan itu jika anda mahu pada bila-bila masa.

Sokongan pengguna

WindScribe mempunyai enam pilihan untuk sokongan pelanggan di laman web mereka.

ribut sokongan pelanggan

Ini termasuk:

 • Panduan persediaan
 • Soalan Lazim
 • Pangkalan pengetahuan
 • Subreddit
 • Bercakap dengan Gary
 • Serahkan tiket

Apabila kami melihat pilihan Talk to Garry, kami teruja. Kami fikir WindScribe mempunyai sembang langsung dengan seorang lelaki bernama Gary yang baru merasakan seperti menambahkan "r".

Selepas bertanya satu atau dua soalan, adalah jelas bahawa kami bercakap dengan program yang direka untuk memberi maklum balas automatik. Apabila kami menaip kepada soalan wajib: Adakah anda seorang yang sebenar? Kami mendapat sambutan yang sarkastik - "Anda mendapati saya, anda harus menjadi seorang detektif. Bergerak, apakah soalan anda? "Itu mengecewakan dan menjengkelkan pada masa yang sama.

Garry boleh menjawab soalan mudah untuk anda. Banyak masa, sudah cukup. Apabila anda perlu mendapatkan orang sebenar, mereka mempunyai sembang langsung dan sistem tiket yang ada. Sembang langsung bukan 24/7 seperti beberapa syarikat VPN yang lain.

Garry mempunyai kegunaannya, dia memberi kami beberapa maklumat hebat mengenai pelayan mana yang anda boleh mengakses Netflix dari.

Adakah WindScribe Bekerjasama dengan Netflix? (Anda Perlu Versi Pro)

Apabila seseorang bertanya jika perkhidmatan itu berfungsi dengan Netflix, apa yang mereka mahu tahu ialah jika WindScribe boleh tolak sekatan Netflix Geo kandungan yang disiarkan di AS. Netflix dan perkhidmatan penstriman lain telah menjadi sangat baik untuk mengenal pasti VPN dan menyekat pengguna VPN.

Apabila anda melayari laman web WindScribe, ia tidak mengatakan apa-apa mengenai Netflix. Ini menghairankan kerana kebanyakan VPN yang dapat memotong Netflix atau perkhidmatan penstriman lain Geo sekatan kandungan plaster ini seluruh laman web mereka.

Jangan risau, ada lagi cerita.

WindScribe VPN Review (2020) - Keputusan Mengejutkan dalam Privasi & KelajuanKami cuba menyambung ke Netflix menggunakan perkhidmatan percuma WindScribe.

Dan kami disambut dengan mesej ralat streaming yang mengecewakan yang anda dapatkan dengan banyak VPN di pasaran hari ini.

Walau bagaimanapun, ia adalah satu cerita yang berbeza apabila anda menggunakan versi Pro perkhidmatan ini. WindScribe mempunyai pilihan "Lokasi WindFlix" yang membolehkan anda mengakses kandungan Netflix US tanpa sebarang masalah.

Perlu diingatkan bahawa WindScribe dapat membuka kunci kandungan terhad anda dari Amerika Syarikat, United Kingdom, Jepun, dan Kanada.

Ciri-ciri Privasi dan Penyulitan

Pilihan privasi bertuliskan diriWindScribe mempunyai protokol VPN yang luar biasa. Ia termasuk openVPN, protokol SOCKS 5, dan IKEv2. Protokol IKEv2 adalah protokol lalai. Walau bagaimanapun, openVPN adalah standard dalam industri. Kami menyebut ini kerana anda mungkin mahu beralih untuk membuka VPN apabila anda mula menggunakan produk.

Dengan WindScribe VPN, anda mempunyai akses kepada AES - 256 cipers dengan SHA512 auth dan a Penyulitan kunci RSA 4096-bit pada desktop dan AES 128 GCMcipher penyulitan dengan P-256 pertukaran utama dan TLS 1.2, ECDHE_RSA untuk sambungan melayari mereka. Ini adalah beberapa butiran teknikal yang sangat menarik. Tidak pernah ada hacks pada kedua-dua hujung spektrum penyulitan ini.

Torrenting Is Allowed

Kebanyakan VPN mengharamkan torrenting. Mereka bimbang bahawa mereka akan menghadapi masalah dengan aduan DMCA. Lain-lain yang membenarkan torrenting hanya akan menawarkannya pada segelintir pelayan. WindScribe membenarkan torrenting, secara teknikal.

Mereka juga menyediakan tutorial yang menunjukkan cara untuk mengkonfigurasi pelanggan torrent yang berbeza. Walau bagaimanapun, mereka tidak menyokong torrents pada semua pelayan mereka. Alasannya adalah bahawa di beberapa negara di mana mereka mempunyai pelayan ada undang-undang perlindungan hak cipta digital yang sangat kuat.

Jadi, jika anda berfikir tentang menggunakan WindScribe untuk sesi torrent, anda harus terlebih dahulu memeriksa pelayan mereka dan pastikan anda dapat mencari yang bersahabat dengan P2P dan yang relatif dekat dengan anda.

Kelajuan Pelayan

kelajuan muat turun purata vpnMatlamat ujian kelajuan kami adalah sebagai empirikal seperti yang kita boleh. Untuk menyelesaikan tugas itu, kami menguji pelayan di Kanada dan dihubungkan ke pelayan di AS, United Kingdom, Jerman, Australia, dan Hong Kong.

Dengan setiap lokasi, kami menggunakan fail ujian 50 MB dan memuat turunnya dari pelayan di Amerika Syarikat. Ini dilakukan beberapa kali sehari pada selang enam jam. Kami mengambil kelajuan muat turun purata untuk setiap ujian dan kemudian mengumpul data agregat.

Carta di atas memberi gambaran bagaimana WindScribe dilakukan apabila dibandingkan dengan VPN popular yang lain. Seperti yang anda lihat, WindScribe bukanlah yang terpantas, tetapi ia masih pantas.

Kesimpulannya

WindScribe adalah VPN yang menawarkan banyak. Siapa yang tidak suka perkhidmatan VPN yang membolehkan mereka menyambungkan peranti tanpa had? Dan VPN yang mempunyai pelayan khas diketepikan untuk disambungkan ke Netflix AS? Bagi mereka yang tinggal di luar negara, ini seolah-olah menjadi rahmat.

WindScribe VPN adalah VPN yang kukuh.

Kami mencadangkan mereka kepada sesiapa yang ingin mengakses Netflix dengan kelajuan yang cepat.

Halaman sokongan kelihatan hebat. Mempunyai enam pilihan untuk menyelesaikan masalah kelihatan ideal. Walau bagaimanapun, tidak mempunyai sembang langsung 24/7 memberikan sedikit sokongan kepada sistem sokongan mereka. Berfikir bahawa anda akan hidup bersembang dengan seseorang dan kemudian menerima respons automatik bukan perasaan yang baik. Mengemail pasukan sokongan boleh merasa frustrasi apabila semua yang anda ingin lakukan adalah bercakap dengan manusia melalui obrolan.

WindScribe adalah perkhidmatan VPN yang mesra pengguna yang nampaknya terus bertambah baik. Kami telah melakukan tugas kami untuk memaklumkan kepada anda tentangnya kelebihannya dan kekurangan. Semuanya terpulang kepada anda sekarang. 

Jika anda masih ingin belajar lebih banyak membaca panduan kami untuk VPN terbaik untuk orang Australia.

Semoga berjaya!

Soalan Lazim

Betapa Baiknya Berlebihan?

Windscribe adalah pilihan VPN yang kukuh yang menawarkan kelajuan pantas dan pelbagai alat. Perkara terbaik mengenai Windscribe adalah pelayan Netflix yang berdedikasi yang membolehkan anda menonton kandungan AS dan British Netflix.

Adakah versi percuma dari Windscribe baik?

Setakat versi percuma Windscribe pergi, ia cukup hebat. Setakat VPN pergi, ia benar-benar hanya untuk menguji perkhidmatan sebelum membayar untuk versi premium. Dengan data terhad, kelajuan terhad, dan pelayan terhad, ia berfungsi sebagai tempat ujian yang bagus.

Adakah Windscribe disulitkan?

Ya betul. Sebagai perkhidmatan VPN, itu adalah tujuan utama persembahan mereka.

Adakah Windscribe VPN yang selamat?

Ya, dengan pilihan penyulitan mereka adalah VPN yang selamat. Satu-satunya penafian adalah bahawa syarikat itu tinggal di Kanada yang telah diketahui mengintip rakyatnya. Windscribe tidak menyimpan log supaya kerajaan Kanada tidak dapat mencuri Menulis maklumat klien melainkan mereka mengeluarkan beberapa barang yang teduh.

Adakah Windscribe mempunyai suis pembunuh?

Ya. Aplikasi ini akan memutuskan sambungan dari internet jika sambungan VPN anda keluar. Ini berfungsi sebagai alat untuk melindungi sambungan anda tidak kira apa pun, walaupun pelayan turun secara rawak.

Adakah Windscribe menyokong P2P?

Ya, untuk sebahagian besar. Torrents dibenarkan pada kebanyakan tetapi tidak semua pelayan. Perkhidmatan ini tidak menyekat, memantau atau mendatar torrent muat turun.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me