Beste “gratis” antivirusprogramvare (2020)

Selv om vi kanskje tror at det nåværende utvalget av gratis antivirusprogramvare kan være det beste på denne jorden siden potetskrell, er det noen online situasjoner de er for Passer ikke.

For å si det ordentlig, hvis du gjør noe som betyr noe - som nettbank, cryptocurrency trading eller annet som vil forlate livet ditt skrudd hvis du blir hacket - for Guds skyld skal du skaffe pengene ut for et premium AV-produkt.

De er ikke så dyre sammenlignet med et økonomisk liv igjen i shambles. De betalte versjonene gir en tettere lockdown og raskere oppdateringer mot alle slags skadelige skadevirkninger, så la oss være tydelige. Selv det beste av det beste av gratis AV-programvare tilbyr ikke robust beskyttelse av en betalt versjon.

Men du vil sannsynligvis høre alt om gratis ting. Fortsett å lese.

Å betale eller ikke betale

Pay_No-PaySå, hva skal en nettbruker gjøre? Gratis eller betalt? Trenger du mer informasjon, vær så snill! OK, la oss dra denne diskusjonen ut før vi tar oss inn på våre gratis AV-anbefalinger. Her er noen ulemper med å ikke betale.


Begrenset til ikke-kommersiell bruk: Dette skal ikke komme som en overraskelse, men de fleste av de gode gratis AV-programvareproduktene er den nedlagte versjonen av et premiumprodukt som koster penger.

Ofte er gratisversjonen begrenset til personlig bruk, noe som betyr at du ikke bør bruke den som et primært forsvarsmiddel på forretningssystemet ditt. Hvis du virkelig vil beskytte virksomheten din, trenger du beskyttelsen som ligger i en kommersiell sikkerhetssuite. Ikke bekymre deg. Ja, det koster penger, men det er en egenandel.

antivirus gratisRobuste funksjoner: Tatt i betraktning hva vi nettopp sa om gratis AV-pakker som er lette versjoner av premiumproduktet, burde det ikke skandaløse deg å lære at du får flere funksjoner når du betaler for dem.

Avhengig av leverandøren, kan du forvente at det å betale for beskyttelse kommer med forskjellige oppgraderinger relatert til skanning av skadelig programvare, brannmurer og generelt bedre sjanse til å stoppe skurkene og galsene fra å kompromittere enheten din.

Bedre støtte: Et annet område der gratis AV-programvare har en tendens til å henge, er i tilgjengeligheten og kvaliteten på teknisk support. Dette vil bli tydelig første gang du prøver å grave et stygt spionprogramvare ut av systemet ditt, og det beste du får i veien for teknisk støtte er en henvisning til et FAQ-system og hjertelig: "Lykke til, kompis!"

Stopp Free-Bashing

spare pengerNå kan de mer intelligente medlemmene av lesepublikummet lure på: "Hvorfor i helvete er du så hard på gratis programvare hvis du skal anbefale hvilke vi bør bruke? Ble du nylig falt på hodet? ”

Putre ned. Vi tror faktisk det er noen ganske fantastiske gratis AV-produkter der ute.

Det beste av dem inkluderer ikke bare formidable verktøy for å bli kvitt eksisterende malware, men sanntidsbeskyttelse mot phishing, spydfisking, ransomware, trojanere, ‘bots’ og mer. Dette er cybersikkerhet med ærlighet-til-godhet til null kostnader. Der. Vi sa det. Gratis AV-programvare er bra. Er du glad nå?

Uavhengig testing er nøkkelen

Jeg trodde det er helt gratisVi er faktisk en stor tilhenger av uavhengige antivirus-testlaboratorier. Det skjer ikke noen lønningsliste her. Ja, sikkerhetsselskaper kan betale for å få produktet gjennomgått, men det er ikke noe løfte om at funnene vil være hyggelige.

Smarte selskaper tar disse detaljerte rapportene, som blir gitt ut regelmessig også for publikum, og bruker dem for å forbedre deres produkt. Mens programvaren som sendes inn for testing normalt er premiumversjonen, er skitten liten hemmelighet er at selv gratis AV-programvare er utstyrt med fullstendig beskyttelse.

Selskapet håper du elsker hvor godt gratisversjonen deres fungerer og blir en fantasifulle fan som til slutt bestemmer seg for å oppgradere til flaggskipstilbudet deres med en rekke tilleggsfunksjoner.

Hovedpoenget er at hvis du ser et leverandørs produkt vises i flere av disse labrapportene, er det et godt tegn at du ser på en seriøs aktør. Laboratoriets forskere er for opptatt til å kaste bort tiden sin på produkter som aldri vil utgjøre noe. Vi sa alt det for å si dette.

Et av trinnene vi tok for å evaluere gratis AV-programvare, var å lese gjennom disse rapportene. Hvis et laboratorium synes det er verdt å snuse, kommer vi til å lytte til hva de sier når de danner en første mening.

���� For å lære mer, sjekk ut den store pappakongen til all Anti Virus-testing - AV TEST ����

8 Utmerkede gratis antivirusprogramvareprodukter

La oss komme videre til vår liste over syv gratis AV-produkter vi anbefaler, pluss bonusanbefalinger for de beste tre betalte sikkerhetsprogramvareproduktene vi kan finne. Hvis du jobber online eller handler daghandel, er dette alle solide gratis valg.

#1. Totalt AV

(Beste rundt valg - Beskytt deg mot alt)

Kommer inn på nummer én er Total AV. Det er to grunner til at vi setter dette valget øverst på listen. Den første kommer ned til hastighet, de fleste antivirusløsninger for gratisprogrammer tar mye minne, Total AV er derimot lett og kjører i bakgrunnen.

Det andre alternativet er bare funksjonaliteten. Det fungerer utover det typiske antivirusnivået for å gi konstant overvåking av adware, malware, spyware, ransomware. Den har til og med en ekstern brannmur for ekstra sikkerhet.

Kompatibel med alt

Total AV fungerer på alle enheter du har. Telefonen din, enten Android og iOS og CPU.

Passordbehandling og identifiser tyveribeskyttelse

Dette er flott å ha også. En vanlig passordbehandler kan kjøre deg hvor som helst mellom $ 30-80 dollar i året og identifisere tyveribeskyttelse er omtrent det samme. TotalAV inkluderer begge disse i proversjonen som kan spare deg for 100-150 dollar i året.

Totalt sett er TotalAV mesteren i å sømløst overføre en ubeskyttet datamaskinbruker til en antivirus-bruker. Overgang til sistnevnte er viktig.

De gjør dette ved å gjøre brukergrensesnittet ekstremt intuitivt samt sikre at programvaren deres fjerner skadelig programvare med en gang. TotalAV kundesupportteam er også i toppnivået til antivirusstøtteteam og kan hjelpe enhver bruker med problemer som kan oppstå eller bare hjelpe noen i gang med programvaren

Det andre fantastiske aspektet av TotalAV som er verdt å nevne er deres introduksjonspriser. For det første bruksåret kan du få en pris full av verdi.

Totalt sett et godt valg for ikke bare AntiVirus, men rundt beskyttelse.

# 2. AVAST gratis

(Nei, det er ikke snakk om en piratdag)

Vi vil alltid følge å skrive AVAST med “dere makker”, men vil prøve å avstå. Oops. For sent. Alle vitser til side, dette er det beste valget bedre enn alv-på-en-sokkel i fri beskyttelse mot dårlige ting.

Flotte rapporter og tester, pluss pokker for mange bonusfunksjoner som katapulerer den til leder av pakken av våre anbefalinger. Den eneste virkelige ulempen er at passordbehandlingsfunksjonene ikke er så robuste som vi ønsker. Dommen: du kan gjøre det verre, men det ville være vanskelig å gjøre det bedre.

# 3. AVG Antivirus

(Fortsatt i spillet)

AVG er en veteran fra krigene med gratis AV-programvare. De siste oppdateringene innen design og brukergrensesnitt endret ikke det. Fortsatt et solidt pålitelig valg for online beskyttelse. Testlaboratoriene elsker AVG like mye som vi gjør.

Deteksjon av skadelig programvare er flott, og vi er forelsket i plugin-funksjonen som forteller deg om et nettsted er skadelig eller ikke. De eneste ulempene som ble bemerket var at det tar evig tid å fullføre den innledende skanningen (som faktisk kan være en god ting) og antifisking var ikke så sterk som vi håpet. Alt i alt, AVG er fortsatt et valg gratis AV-programvare.

# 4. Bitdefender

(Det motsatte av funksjonsbelastede)

Husker du tilbake da vi nevnte hvordan noen selskaper bruker nøyaktig samme kjernesikkerhet i gratisversjonen som den betalte? Her er ett eksempel på den ideen i handling. Problemet er at gratisversjonen mangler alle nyttige funksjoner i den betalte Bitdefender.

Imidlertid, hvis du leter etter grunnleggende forsvar uten frills mot alle uglies som løper rundt der ute på nettet og kan leve livet uten bjeller og fløyter, er dette et solid produkt som ga den høyeste antifiskingsskåren. Hvis du allerede har standard Windows-sikkerhet på plass, er dette et flott tillegg.

# 5. Sjekk punkt ZoneAlarm

(Meh ... det er godt og vondt)

Til tross for lisensiering av noen av sine tarmer fra det respekterte antivirusmerket Kaspersky, tilbyr ZoneAlarm en blandet pose med sikkerhetseffektivitet. På den ene siden fungerer brannmuren utmerket i begge retninger og byr på ekte trygghet.

På den annen side har det ikke vært noen uavhengige laboratorietester av dette produktet. * Brudd på skuldrene * En ting vi bemerket var mangel på anti-phishing-funksjoner, som er en ganske stor ting å la være. Sånn som å selge deg en bil uten ratt. Ikke et dårlig valg hvis du ikke trenger en omfattende sikkerhetssuite.

# 6. Cybereason RansomFree

(Et annet lag med sikkerhet)

Cybereason gir et laserskarpt fokus på en spesifikk type malware-angrep - ransomware. Dette er når ondsinnet programvare blir introdusert til maskinen din og låser den, noe som gjør den ubrukelig til du betaler et gebyr (løsepenger) for at den skal frigis.

Hvis du har data eller viktige filer på din lokale maskin, kan dette være en katastrofal inntrenging. Testing var en blandet pose. Produktet klarte seg bra mot løsepengeangrep i den virkelige verden, men klarte ikke å oppdage simulerte versjoner.

Fortsatt er tingen gratis og tilbyr i det minste et forsøk på beskyttelse mot å få datamaskinen din tatt som gissel. Det kunne ikke skade noe.

# 7. Kaspersky Lab

(Russerne igjen - åh, min!)

La oss få dette ut av veien. I den ustanselige beskjeden om bånd til russere har Kaspersky Labs blitt kastet i blandingen, men vi har ikke sett noe bevis på noe, så vil fortsette å påpeke at dette produktet får toppkarakter fra uavhengige testere.

Gratisversjonen utførte bare tilstrekkelig for oss mot skadelig programvare i testing, men var flink til å snuse ut og eliminere phishing-forsøk. Ingen avanserte funksjoner eller direkte teknisk support er inkludert i produktet uten frills. Bare en bunnsolid alliert i den pågående kampen mot dårlige cyber-ting.

# 8. Sophos Hjem

(Forretningsvern for hjemmebruk)

Sophos har jobbet på forretningssiden av gjerdet i lang tid, og har aldri virkelig lagt merke til forbrukermarkedet. Sophos Home er deres første tur inn i dette nye territoriet og vi vil si at det har vært et vellykket trekk.

I likhet med Kaspersky var score med de uavhengige laboratoriene imponerende, spesielt når det gjelder å avvise skadelig programvare og tilby et rent, pent grensesnitt. Resultatene av våre egne tester var ikke så imponerende, men ikke dårlige nok til å trekke vår anbefaling.

3 Verdige betalte antivirusprodukter

Ikke bli overrasket over å se de samme navnene fra gratislisten på listen over AV-leverandører som du betaler for. Som vi har nevnt, bruker de fleste selskaper i bransjen gratisversjoner som agn for å få deg til å oppgradere til den betalte plattformen.

Ikke noe galt med det. Du må bare bestemme om behovet ditt for beskyttelse går utover det du får gratis.

Her er de tre betalte AV-produktene vi anser som overlegne. Hvorfor tre? Hvorfor ikke?

#1. Bitdefender Antivirus Plus ($ 39.99 / år)

Etter å ha oppfylt navnet, får du absolutt mer enn enkel antivirusbeskyttelse med denne valpen. Inkludert er også en passordbehandling, herdet nettleser, sikker sletting, ransomware-beskyttelse og mer.

Mangler er en brannmur, spambeskyttelse og foreldrekontroll. Du vil sannsynligvis kunne finne den for $ 24 / year på det åpne markedet, noe som gir deg beskyttelse for en enhet. Imponerende ytelse både i laboratorietester og i vår praktiske test, selv om vi synes det var litt mindre effektivt i skadelig programvare enn forskerne gjorde. Litt penger for mye beskyttelse.

# 2. Kaspesky Anti-Virus ($ 59.99)

Vi er ikke de eneste som synger ros fra Kaspersky. Dette produktet er hyllet av uavhengige laboratorier og til og med listet blant redaktørens valg på prestisjefylte nettsteder som PC Magazine, så vi er ikke sjenerte når det gjelder å gi stemmen vår til positive sider.

Spesielt bemerkelsesverdig er System Watcher-funksjonen, som holder øye med å skrelle for ondsinnet oppførsel av alt som beveger seg der ute på internett. Selv om det ikke er forfremmet som en ransomware-buster, gjør det i grunnen det samme. Det foreslåtte MSRP er nesten seksti dollar, men du bør kunne finne det for omtrent halvparten av det gjennom detaljister.

# 3. McAfee AntiVirus Plus ($ 59.99)

Kanskje den beste avtalen som går. Et enkelt abonnement, som du kan finne for $ 19.99 / år, gir deg beskyttelse for alle Windows-, Android-, macOS- og iOS-enheter du eller noen i familien din eier.

Dette er en erkjennelse av det faktum at husholdningene ikke lenger har en enkelt stasjonær datamaskin som de får tilgang til internett gjennom. Men fungerer det? McAfee har hatt høy navnegjenkjenning i kampen mot nettmisbruk i lang tid, og med god grunn. Generelt bra med både tester og uavhengige laboratorier.

Bunnlinjen

Vi kaster ikke bort tiden din med å gjenta årsakene til at du kan velge mellom gratis eller betalt AV-programvare. Det siste poenget vi ønsker å komme med er du må velge det ene eller det andre hvis du for øyeblikket ikke er beskyttet. Tro oss - skurkene får deg etterhvert, og når de gjør det, vil du ønske du hadde tatt rådene våre. Lykke til der ute!

Også…

Hvis online sikkerhet er en bekymring, anbefaler vi absolutt å lese om de beste VPN-ene der ute, og deretter skaffe deg et passordhåndteringssystem av høy kvalitet..

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me