Beste nettlesere (og verste)

Nettleser spioneringVisste du at hver gang du går på nettet, legger nettleseren igjen massevis av informasjon om deg?

Alle som får uautorisert tilgang til datamaskinen din vil kunne gjennomgå denne informasjonen og lære mye om vanene dine. Det som gjør vondt verre er det nettleseren din rapporterer gjerne mye av din private informasjon til nettstedene du besøker.

I kjølvannet av fornyet interesse for privatliv fra forbrukernes side, slipper populære nettlesere alltid blogger og sender e-postmeldinger som forkynner deres forpliktelse til personvern. Imidlertid, hvis du bare klør deg under overflaten og ser på personvernerklæringer eller vilkår og regler, blir det imidlertid klart at det å beskytte personvernet ditt er det siste i tankene deres.

Av denne grunn er det viktig for deg å gjøre det arm deg med kunnskap. I denne guiden vil vi diskutere hvordan nettleseren din kan svekke personvernet ditt, hvilke nettlesere du skal unngå, samt diskutere valgene våre for de beste nettleserne på skrivebordet, Android og IOS..

Contents

Hvorfor de fleste nettlesere ikke bryr seg om personvernet ditt

Vi stoler mye på nettleserne våre. Vi bruker dem for å se på alle slags privat, personlig og potensielt pinlig informasjon på Internett. Vi gjør dette vel vitende om at noen aspekter av identiteten vår blir registrert.

De fleste er enige i denne lagring av informasjon fordi de ønsker å være i stand til å surfe på Internett og beholde service gratis. Heldigvis har noen enkeltpersoner tatt noen skritt for å beskytte seg ved å prøve å finne den beste VPN-en for nettleseren de bruker.

Problemet er at de fleste nettlesere kanskje ikke holder på med slutten av avtalen. De kan selge informasjonen din til andre, og at informasjonen kan brukes til mer personlig reklame eller mer ugudelige formål. Bare se på all informasjonen som nettleseren din sannsynligvis samler om deg akkurat nå.

plassering

geo-acc-kartetDe fleste nettlesere har en innebygd geografisk API. Nettstedene du besøker og tjenestene du bruker ber om denne informasjonen slik at de kan bestemme hvilken versjon av nettstedet de skal vise deg.

Denne informasjonen kan også brukes til å bestemme om nettsteder som BBC, iPlayer, Hulu eller Netflix skal være tilgjengelige for deg. Du kan være i stand til å omgå geografiske begrensninger ved å bruke en VPN, selv en gratis VPN gjør noen ganger jobben.

Nøyaktigheten av posisjonsinformasjonen vil variere avhengig av enheten du bruker. Stedsinformasjon er vanligvis ikke så nøyaktig som det du ser på smarttelefonen din fordi smarttelefonen din bruker GPS.

Forbindelse

Noen nettsteder, for eksempel strømmetjenester, vil be om informasjon om tilkoblingsinformasjonen din. De kan bruke dette til å bestemme innholdet på nettstedet som skal tjene deg. En strømmetjeneste som Netflix vil bruke denne til å endre strømmen du ser på. Du kan være i stand til å omgå geografiske plasseringsbegrensninger ved å bruke en Netflix-klar VPN. Et eksempel på en slik leverandør er SurfsharkSurfshark har servere og systemer designet spesielt for å komme seg rundt disse begrensningene.

Sosiale medier

Overvåke din sosiale mediekontoDu vet allerede at dine sosiale mediekontoer sporer deg når du besøker nettsteder på Internett. Det er derfor de er gratis. De får betalt ved å selge deg annonsører.

Det er ikke noe insentiv for dem å stoppe denne praksis.

Du kan tro at det ikke er så viktig at sosiale medier sporer deg, men det kan føre til mange problemer. La oss for eksempel si at du blir logget inn på Facebook og deretter besøker et nettsted som viser ubehagelige gjenstander eller til og med vokseninnhold. Nettsidene på sosiale medier husker dette bruker det som er kjent som superkokekaker.

De kommer ikke til å gi deg annonsering full av voksent innhold, men loggen som nettstedet ditt på sosiale medier har laget for ditt besøk på nettsteder med voksent innhold, vil aldri forsvinne. Det vil alltid være knyttet til deg.

maskinvare

Nettleseren din vil registrere informasjon om maskinvaren du bruker og operativsystemene du har installert. Dette er for å sikre at nettinformasjonen du ser faktisk fungerer på enheten din. Nettleseren din vil også registrere eventuelle utvidelser eller tillegg du har tilkoblet så vel som tjenesteleverandøren du bruker.

gyroskop

gyroskopinfoDenne informasjonen er bare samlet på mobile enheter. Det som gjør denne informasjonen skummel, er at nettleseren din er i stand til å bruke den til bestemme om enheten din er i hendene eller sitter på et bord.

Selv om mye av denne informasjonen kan virke uskyldig, er sannheten at når den er kombinert med den andre informasjonen nettleseren din registrerer, det maler et skikkelig bilde av hvem du er. I hendene på mindre enn ærlige mennesker, kan det brukes til å identifisere måter å angripe ditt privatliv. Se selv hva nettleseren din vet om deg.

4 nettlesere du bør unngå

Når vi valgte for nettlesere du bør unngå, så vi på noen få kriterier. Disse inkluderer antall uker mellom oppdateringer, sikkerhet og personvern. Basert på dette føler vi at dette er nettlesere du bør unngå.

1. Microsoft Internet Explorer

internet explorer logoDet var en tid da Internet Explorer var den ubestridt konge i nettlesernes verden. Nå oppfordrer Microsoft folk til ikke å bruke Internet Explorer. Som forteller deg hvor ille det er.

Microsoft har erstattet Internet Explorer med Edge. Så de planlegger ikke flere større oppdateringer til IE. De tilbyr fortsatt noen sikkerhetsoppdateringer, men disse er sjeldne. Internet Explorer kan gå ned i historien som en av de minst sikre nettleserne som noen gang er opprettet.

Når det gjelder personvern, lar Internet Explorer deg bruke popup-blokkering og sende “Ikke spor” -forespørsler, ikke bare til nettstedene du har besøkt, men også til tredjepartsnettsteder som tilbyr innhold på nettstedene du besøker.. Dessverre kan disse forespørslene ignoreres. Internet Explorer kan ikke garantere at din private trafikk forblir privat. Og Internet Explorer er lukket kilde. Så du har ingen anelse om hvilke overvåkningsprogrammer som lurer bak gardinen.

Én ting jeg må nevne, hvis du bruker en online handelsplattform, bør du under ingen omstendigheter fortsatt bruke EI til å handle. Det er et alvorlig ansvar, og du kan risikere å lekke dine økonomiske data.

2. Microsoft Edge

microsoft edge logoChromium-drevet Edge er Microsofts siste forsøk på å lage en levedyktig nettleser. Den er designet for personer som kjører Windows 10.

Bare Microsoft Edge oppdateres to ganger i året. Når du tenker på avansert skadelig programvare og annen programvare som er designet for å invadere personvernet ditt som oppdateres hele tiden, virker halvårlige oppdateringer ikke noe nær nok, og det er definitivt mye færre enn konkurrentene.

Edge-nettleser kjører i en sandkasse. Dette betyr at prosessene til nettleseren er inneholdt. Tanken er at nettleseren skal kunne forhindre at mistenkelige nettsteder med ondsinnet kode påvirker brukere. Edge har begrenset utvidelsesstøtte. Dette betyr at det er færre farlige utvidelser du kan laste ned ved et uhell. Imidlertid blir Microsoft Edge raskt avslørt for å ha en ujevn sikkerhetsrekord i beste fall.

Med Internet Explorer har du fordelen med dens sporingsbeskyttelsesfunksjon. Av en eller annen uforklarlig grunn har Microsoft bestemt seg for å gå uten denne sporingsbeskyttelsen med Edge. Selv i privat nettlesingsmodus kan du fremdeles spores. Konklusjonen er at hvis du ønsker å surfe på Internett privat, er Edge ikke et godt alternativ for deg.

3. Opera

opera-logoOpera er en Chromium-basert nettleser som drar nytte av oppdateringer hver fjerde til sjette uke. Det ideelle scenariet ville være oppdateringer implementert hver tredje eller fjerde uke.

Når det gjelder sikkerhet, har Opera en rekke sikkerhetsfunksjoner som er utviklet for å forbedre sikkerheten i nettopplevelsen din. Disse inkluderer beskyttelse mot svindel og malware og verktøy som er utviklet for å blokkere skript og tilleggsprogrammer som gjør surfing usikkert.

Opera gjør det mulig for deg å tilpasse personvern og sikkerhetsinnstillinger slik at dataene dine ikke blir bufret. Imidlertid er de fleste vant til at en god nettleser gjør dette automatisk, slik at de kanskje ikke endrer denne sikkerhetsinnstillingen. Det som er mer bekymringsfullt er at Opera kjøpte en VPN i 2016 som har vist seg å spore båndbredde og loggbruk. Hvis det ikke var forstyrrende nok, ble Opera kjøpt av et selskap som har blitt det beryktet for brudd på personvern.

4. Google Chrome

kromlogoGoogle Chrome er langt den bredeste brukte nettleseren i dag. De tilbyr hyppige oppdateringer og god sikkerhet for nettleseren. Google har gått så langt som å oppmuntre hackere til å lete etter sårbarheter i nettleseren sin med mål om å finne smutthull og fikse produktet.

Årsaken til at Google Chrome er på denne listen, og grunnen til at vi kommer til å snakke om det igjen i denne guiden, er at Google Chrome tilhører et selskap som tjener penger ved å samle inn privat informasjon fra publikum. Hver par måneder virker det som om Google avslører noe som er designet for å invadere personvernet ditt ved hjelp av Chrome, det være seg en tvilsom policy for stedshistorikk eller automatisk logge deg inn i nettleseren. Google bruker Chrome for å lære så mye om deg som de kan, og så tjener de penger på den informasjonen.

Google Chrome tilbyr en rekke nettleserutvidelser. Disse legger til funksjonalitet i nettopplevelsen din, men de også frarøver deg privatliv. La oss ikke glemme at Google Chrome er en nettleser med lukket kildekode. Så du har ingen anelse om hva de har gjemt i koden sin. Google tilbyr en åpen kildekode-versjon av Chrome for de som er interessert i det.

Topp fire stasjonære nettlesere for personvern og sikkerhet

Anonymitet på Internett blir raskt en saga blott takket være sosiale medienettverk og nettlesere som lagrer din private informasjon med målet om å tilby tilpassede annonser og nettsteder. Følgende er nettlesere som vi mener er de beste anonyme nettleserne du kan bruke for personvern og sikkerhet.

1. Tor Browser

tor logoTor-nettleser gjør webtrafikken din anonym via Tor-nettverket (Than ONION Rytre). Som et resultat er det lettere å beskytte identiteten din på nettet. Å surfe på nettet ved å bruke Tor vil være tregere enn å bruke clearnet. Og det er en rekke nettsteder som blokkerer Tor-brukere. Autoritære regjeringer som er opptatt av at innbyggerne skal kommunisere, publisere eller lese informasjon privat, vil også blokkere Tor-nettlesere.

På grunn av anonymiteten den gir, har nettleseren fra Tor blitt tilholdssted for journalister og dissidenter over hele verden som jobber i regimer som blokkerer kommunikasjon. Mange ser på det som grunngrunnen til online demokrati i dag. Dette er en av grunnene til at forskere er flittige med å forbedre Tor anonymitet.

Hvordan Tor Browser beskytter din anonymitet

Løkikonet brukes til å illustrere hvordan Tor-nettleseren fungerer. Det dirigerer trafikken din gjennom Tor-nettverket, noe som gjør den anonym. Tor bruker a trelags proxy, lik lagene på en løk. Tor nettleser vil tilfeldig koble til en offentlig oppført node. Derfra spratt trafikk gjennom et midtrelé som velges tilfeldig. Deretter vil trafikken gå ut gjennom den endelige avkjøringsnoden.

hvordan tor fungerer

Når du bruker Tor nettleser, man skal ikke bli overrasket hvis sidene deres laster opp på et annet språk. Google og andre tjenester bruker IP-adressen din som en måte å gjette at landet befinner seg på og språket du vil ha informasjon presentert i. Når du bruker Tor, ser imidlertid ut til at din fysiske beliggenhet befinner seg på den andre siden av planeten.

hvordan tor fungerer 2

Personer som bor under myndigheter som blokkerer Tor, vil konfigurere Tor-nettleseren til å bruke broer. Tores inn- og utkjøringsnoder er oppført offentlig. IP-broadresser er det ikke. Dette gjør det vanskelig, hvis ikke umulig, for myndighetene å sperre disse IP-adressene.

hvordan tor fungerer 3

Selv om Tor-nettverket kan rute alle typer TCP-trafikk, er det optimalisert for nettlesing. Tor vil ikke støtte UDP.

2. Epic Privacy Browser

epicprivacybrowser-logoEpic Privacy browser er en indisk-basert nettleser som tilbyr mange av personvernfunksjonene folk ønsker rett ut av boksen. Epic Privacy browser er bygget på Chromium-plattformen. Noen av personvernets funksjoner inkluderer:

 • Ikke tillater plugin-moduler
 • Blokkering av tredjeparts informasjonskapsler
 • Ett-klikks proxy for surfing
 • Oppdager og blokkerer aktivt annonsenettverk
 • Blokkerer webanalysesystemer som sporer din online aktivitet

Hvordan bruke Epic Privacy Browser

En person som er kjent med å bruke Chrome, vil kunne bruke Epic. Last ned den, og begynn å surfe. Siden Episk holder ikke historien, hjemmesiden vil ha åtte paneler med favorittnettstedene dine. To av dem er befolket med “How It Works” og et panel som leder deg til Epics private søk. Hvis du vil at de andre panelene skal være befolket med et nettsted når du logger inn, må du angi URL-adressen du vil være der manuelt. Etter hver nettlesingsøkt er det informasjonskapsler, søkerelaterte data og trackere slettet.

Hvordan Epic Privacy Browser beskytter deg

En måte de gjør dette på er ved å ikke sende henviserhodedata. Dette betyr at de ikke sender data om vilkår du har søkt til andre nettsteder når du klikker på en kobling fra en søkemotor.

IP RT-adresse som lekker, er blokkert. Dette betyr at Epic automatisk blokkerer nett-RTC-anrop som kan lekke IP-adressen din. Med mindre du abonnerer på en VPN-tjeneste som tilbyr direkte lekkasjebeskyttelse som NordVPN, disse lekkasjene kan fortsatt skje med en VPN eller en proxy-server.

URL-sporing og adresselinjesporing fjernes. Dette betyr at følgende ting blir fjernet:

 • Adresselinjen foreslår
 • Automatisk oversettelse
 • URLTracker
 • URL-sjekk

Som standard betyr Epics ekstreme personvern at det ikke er noe:

 • Stavekontroll
 • Lagre passord
 • Nettbuffer
 • DNS-hurtigbuffer
 • Autofyll
 • Historie
 • Automatiserte “mest besøkte nettsteder”

Når Epic lukkes, vil den automatisk slette:

 • Historie
 • databaser
 • Besøkte lenker
 • Mediebuffer
 • Logg inn data
 • Applikasjons- og DNS-hurtigbuffer
 • Indeks DB
 • Historieleverandørbuffer

Ett klikk krypteringsproxy

Epics krypterte proxy holder IP-adressen din skjult og kryptert mens du blar gjennom. DNS-forespørsler blir dirigert gjennom den krypterte proxy. Dette betyr at Internett-leverandøren din, regjeringen, arbeidsgiveren din og nettverkssnoplene har ingen anelse om hvor du surfer fra eller hvor du søker.

3. Modig nettleser

modig logo (1)Modig nettleser lager et navn for seg blant de som er interessert i personvern, fordi det gir brukerne en trygg, rask og privat nettopplevelse. Modige er stolte av å være mer enn en ny type nettleser. Målet deres er å revolusjonere måten folk tenker på Internett. Som en åpen nettleser, har den et pulserende team av individer som jobber med det som er privatliv og ytelsesfokusert. Modig var grunnlagt av medgründeren av Mozilla og oppfinneren av JavaScript.

Hva gjør Brave Run

Brave er et åpen kildekode-prosjekt bygget på Chromium. Dette betyr at de samme backend-teknologiene som brukes for å få Chrome til å fungere, for eksempel V8 JavaScript-motoren og Blink-rendering-motoren, vil fungere med Brave.

modige preferanser

Når den kjøres på iOS, bruker Brave WebKit, kraften bak Apple Safari-nettleseren.

Hva som gjør modig annerledes?

Det er holdningen som Brave aggressivt motarbeider annonser. Det er forretningsmodell er basert på blokkering av annonser og erstatte de med annonser fra nettverket.

Modige har kvittet seg med alle annonsesporere. men, det Brave ikke har fjernet, er annonser i søkeresultatene. Dette inkluderer AdWords-annonser i Googles resultater. Ved å eliminere annonser, laster Brave ned mye mindre innhold fra et nettsted som andre nettlesere som ikke bruker en annonse som blokkerer annonse.

modig plattform

Selskapet sverger at det ikke og aldri vil lagre brukerdata på serverne sine.

4. SRWare Iron Browser

SRWare Iron logoSRWare Iron nettleser markedsfører seg som fremtidens nettleser. Fokuset deres er å opprettholde personvern og sikkerhet. Som mange av nettleserne vi har vurdert, implementerer SRWare Iron Chromium. Det er gratis tilgjengelig på Mac OS, Windows og Linux. Noen av funksjonene som gjør det privat og sikker inkludere:

 • Det vil ikke spore nedlastinger eller installasjoner av nettleseren
 • Det gir ikke oppdateringer i bakgrunnen, for eksempel de som er sett med Google Chrome
 • Det tilbyr en tilpassbar brukeragent
 • Det vil ikke generere en programinstallasjons-ID

Hva gjør SRWare Iron Browser unik?

Personvern er det som skiller SRWare Iron fra vanlige nettlesere som Google Chrome. Her er noen eksempler:

foreslå

Avhengig av hvordan du konfigurerer Google Chrome, sendes informasjonen til Google når du legger noe i adressefeltet, og hjelper dem med å gi forslag. Dette er ikke-eksisterende med SRWare Iron.

Alternative feilsider

Avhengig av hvordan du konfigurerer Google Chrome, hvis du skriver inn en feil adresse i adressefeltet, blir denne informasjonen sendt til Google, og de sender deg en feilmelding tilbake. SRWare Iron-nettleseren gjør ikke dette.

Annonseblokker

Chrome er ikke utstyrt med en innebygd AdBlocker. SRWare Iron nettleser gjør det. Adblocker deres kan enkelt konfigureres av en enkelt fil.

Dette er bare noen få av funksjonene den har. SRWare Iron nettleser arbeider med:

 • Bruker agent
 • Forhåndsvis tommelen
 • Google Updater
 • URL Tracker
 • RL Z Sporing
 • Feilrapportering

Beste nettleser for Android

Dine personlige data er mer verdifulle enn gull. Dette lager smarttelefoner og andre mobile enheter gullgruver for alle som ønsker dine private data.

Hvorfor Firefox Focus er den beste nettleseren for Android-brukere på jakt etter personvern

Mozillas Firefox Focus er designet for personer som er opptatt av personvern. Så snart du lukker nettleseren, blir personlig informasjon om deg, inkludert passord, nettleserhistorikk og informasjonskapsler, slettet umiddelbart. Mozillas Firefox Focus stopper også trackere og blokkerer annonser.

firefox nettleser mobile plattformer

Hvordan fungerer Firefox Focus for å beskytte personvernet ditt?

Firefox Focus gir ekstra sikkerhet ved å gjøre det mulig for deg å blokkere kjente nettstedsporere basert på kategorier. Dette betyr at du kan velge å blokkere annonsesporere, analysesporere eller sosiale trackere hver for seg eller som en gruppe. Du vil også kunne blokkere ting en del av i nyhetsartikler, videoer og lysbildefremvisning som kan brukes til å spore deg.

Firefox Focus bruker en liste levert av Disconnect for å gi sporingsbeskyttelse. Denne listen lar Firefox identifisere og sperre trackere.

Forbedret sporingsbeskyttelse

Denne funksjonen gjør det mulig for deg å gjøre det blokkerer informasjonskapsler og trackere med ekstrem granularitet. Inntil denne funksjonen ble lagt til, ville Focus blokkere alle informasjonskapsler som standardinnstilling. Du kan fortsatt gjøre det, eller du kan velge å tillate informasjonskapsler hvis de legger til opplevelsen din som bruker. Samtidig forhindrer du at sporere kan spore deg over flere nettsteder. Dette betyr at de ikke kommer til å tilby deg de samme produktene om og om igjen, de vil heller ikke registrere din online oppførsel.

Beste iOS Privacy Browser

Hvis du er ute etter en privat nettleser til din iPhone eller iPad, kan du bare gå med Ghostery Privacy browser. Det vil tillate deg å surfe på Internett privat og uten å legge igjen spor på iOS-enheten din. Mens Ghostery Privacy ble kjøpt opp av Cliqz i 2017, fungerer begge nettleserne fremdeles som individuelle enheter, men deler tilleggsfunksjoner mellom sikkerhetsfunksjoner mellom hverandre.

Ghostery Privacy, den raskeste og sikreste nettleseren for iOS

Dette er en av de raskeste og sikreste nettleserne for iOS. Ghostery Privacy nettleser ga iOS-brukere muligheten til å surfe på nettet raskt, privat, uten trackere og uten annonser.

cliqz mobiie app

Som alle produktene Ghostery produserer, er mobilnettleseren deres full åpen kildekode. Kjernen i teknologien er noen funksjoner basert på Firefox-teknologi. Noen viktige funksjoner i denne iOS-kompatible nettleseren inkluderer:

Innebygd AdBlocker

Som standardinnstilling, Ghostery Privacy browser blir kvitt annonser og rot. Brukere sitter igjen med en ren og rask nettopplevelse. Brukere får vist hvem som sporer dataene sine når de besøker nettsteder. De har da alternativet for å blokkere eller fjerne blokkering av sporer.

Ghost Search

Dette er en søkemotor for personvern som drives av morselskapet Cliqz. Cliqz er helt uavhengig og har sin egen webindeks. Cliqz vil ikke dele personlig identifiserbar informasjon. De bruker avanserte teknikker for å holde søkene til brukerne sine helt anonym.

Spøkelsesmodus

Brukere kan beskytte deres personvern ved å forhindre at nettstedene de besøker blir registrert i nettleserens historie.

Hvordan optimalisere Chrome for maksimal personvern (hvis du må bruke det)

Det kan være lurt å bruke noen av de sikrere personvernbaserte nettleserne vi har diskutert i denne guiden. Siden Google Chrome er den mest populære nettleseren på planeten, er det imidlertid sannsynlig at du vil måtte bruke den på jobb eller i andre innstillinger. Heldigvis, det er noen få justeringer du kan gjøre i innstillingene for å forbedre personvernet ditt.

1. Ikke la Chrome synkronisere

Hvis Chrome er installert på telefonen, den bærbare datamaskinen og datamaskinen din på jobb, vil den synkronisere ting som passord og nettleserhistorikk til alle enhetene den er på. Jada, det kan være praktisk. Men ditt personvern er mer verdifullt enn litt bekvemmelighet. Du trenger ikke nødvendigvis at nettstedene du søker hjemme eller på din mobile enhet skal være på arbeidsdatamaskinen din, gjør du det? Du kan fikse dette ved å gjøre følgende:

 1. Klikk på de tre prikkene som vises på høyre side av Chrome-vinduet. Dette åpner menyen.
 2. Klikk på innstillinger.
 3. Klikk på “Folk.” Du skal se Google-påloggings- / kontonavnet ditt.
 4. Klikk på synkroniseringslinjen rett under påloggings- / kontonavnet, og “Avanserte synkroniseringsinnstillinger” skal vises.

innstilling for kromsynkronisering

 1. Slå av alt du ikke vil at nettleseren du bruker for å dele med nettleseren på de andre enhetene dine. Du må gjøre denne endringen på hver enhet du er logget på.

2. Kontroller hvem Chrome chatter med

Chrome samhandler med en rekke online tjenester for å få visse funksjoner til å fungere. Hvis du foretrekker at Chrome ikke samhandler med disse tjenestene uten din viten, kan du deaktivere dem én etter én. Bare husk at ved å deaktivere dem, vil du også deaktivere funksjonene de har med seg. Gjør følgende for å få tilgang til dette:

 1. Klikk på de tre prikkene som vises på høyre side av Chrome-vinduet. Dette åpner menyen.
 2. Klikk på innstillinger. Bla ned til bunnen av siden.
 3. Klikk på den avanserte pilen for å få tilgang til personvern og sikkerhetsfunksjoner.
 4. Du kan bestemme hvilke ekstra innstillinger du vil deaktivere.

krom-nettjenester

3. Kontroller nettinnhold

Google Chrome lar deg kontrollere hvilke nettsteder kan eller ikke kan gjøre. Gjør følgende for å oppnå dette:

 1. Klikk på de tre prikkene som vises på høyre side av Chrome-vinduet. Dette åpner menyen.
 2. Klikk på innstillinger. Bla ned til bunnen av siden.
 3. Klikk på den avanserte pilen for å få tilgang til personvern og sikkerhetsfunksjoner.
 4. Klikk på innholdsinnstillinger for avanserte funksjoner.

krominnhold

Når denne siden er åpen, vil du kunne finjuster cookie-innstillingene, bestemme hvor lenge dataene skal oppbevares, og ta skritt for å forhindre at nettsteder bygger en detaljert profil om deg på datamaskinen din. Noen mennesker velger å slå JavaScript helt av, og bare la det fungere på nettsteder som de virkelig stoler på.

Det er andre funksjoner som du kanskje ønsker å slå av på Google Chrome. Det kan for eksempel være lurt å regelmessig sjekke Google Chrome passordbehandling for å forsikre deg om at du ikke har lagrede passord som du ikke bruker lenger. Hvis du er logget inn i nettleseren ved å bruke en delt maskin, kan det være en god ide å deaktivere passordhåndtering helt.

Beste plugin-moduler i nettleseren

1. Personverngrevling

personvern grevling logoPrivacy Badger er en plug-in for Google som lærte å blokkere usynlige trackere. Privacy Badger har ikke en liste over hva den vil blokkere. I stedet overvåker den domenene som ser ut til å spore deg når du surfer på nettet.

Deretter sender den ikke spor. Hvis en tracker ignorerer denne forespørselen, vil Privacy Badger begynne å blokkere dem. Det starter blokkeringsprosessen når den legger merke til den samme trackeren som finnes på tre forskjellige nettsteder.

I tillegg til automatisk sporing, Privacy Badger forhindrer sporing av utgående lenker på Twitter, Google og Facebook.

2. Ghostery

ghostery logoGhostery er en fantastisk personvernforlengelse for Google Chrome. Den blokkerer uønskede annonser, stopper trackere og kan øke hastigheten som nettsteder lastes inn på.

Med Ghostery kan du se hvem som sporer deg på hvilket nettsted og hvem som samler inn dataene dine. Anti-sporingsfunksjoner gjøre dataene dine anonyme for å gi deg et ekstra lag med privatliv.

Konklusjon

Du trenger en godt konfigurert og sikker nettleser hvis du skal beskytte dataene dine og holde din private informasjon privat når du surfer på nettet.

Husk at de fleste nettlesere vil holde på dine private data hvis standardinnstillingene ikke blir endret. Dette gjør at disse nettleserne, og i forlengelsen av deg, er mål for nettkriminelle. Få en god VPN som NordVPN eller Surfshark, og begynn å surfe sikkert.

Hvis du vil ha mer informasjon om å forbedre surfingopplevelsen din på nettet, kan du se på den nylige episke gjennomgangen av NBN-planer etter område og hastighet.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me