Open Source Privacy Tools – Komplett guide til online sikkerhet

Nesten alt du gjør på nettet blir observert av noen. Private og statlige sponsede organisasjoner overvåker og registrerer nettsteder du besøker, hvor lenge du bor på disse nettstedene, hva du sier på sosiale medier, hvem du sender e-post til, innholdet i disse e-postene og mer. Finn ut hvilke trinn du kan ta for å beskytte deg selv og ditt personvern her på Privacy Australia.

Contents

Hvorfor skal jeg bry meg om personvernet mitt? Jeg sier ikke noe som noen skal bry seg om, og jeg har ingenting å skjule.

For de som ikke har noe å skjule, har vi en spesiell forespørsel. Vi kjenner noen som vil at du skal sende ham alle e-postadressene dine og tilhørende passord. Ikke bare de du bruker på jobb. Han vil gjerne ha alle dine personlige e-postadresser og passord også. Han vil ta en titt gjennom dine e-postkontoer, og hvis han finner noe han føler andre burde vite om, vil han publisere det online for deg. Så langt har vi ikke hatt noen som ønsket å oppfylle denne forespørselen.

- Glenn Greenwald i Hvorfor personvernet betyr noe - TED Talk

Glenn-Greenwald-Hvorfor-personvern-saker

Les også:


 • En titt på hvorfor folk tror de ikke har noe å skjule. - Wikipedia
 • En diskusjon om hvordan du kan snakke med folk som ikke tror at personvern er et problem.- reddit

  Global Mass Surveillance - The Fourteen Eyes

  UKUSA_MapThe Fourteen Eyes er navnet på en gruppe land som deler etterretning med hverandre. Denne gruppen består av Australia, Canada, New Zealand, Storbritannia, USA, Danmark, Frankrike, Nederland, Norge, Belgia, Tyskland, Italia, Spania og Sverige.

  Innenfor denne gruppen er en undergruppe kalt Five Eyes. Landene som utgjør Five Eyes - Australia, Canada, New Zealand, Storbritannia og USA, har inngått en avtale med hverandre kalt UKUSA-avtalen. I henhold til betingelsene i denne avtalen har nasjonene som utgjør Five Eyes blitt enige om å samarbeide for å samle, analysere og dele intelligens fra forskjellige deler av verden. De har også blitt enige om ikke å spionere på hverandre som motstandere. Selv om de har inngått denne avtalen, avslørte lekkasjer fra Edward Snowden at noen medlemmer av Five Eyes faktisk spionerer mot hverandres borgere.

  De unngår også å bryte nasjonale lover mot å samle etterretning om sine egne borgere ved å samle etterretning om hverandres borgere og dele den med hverandre. The Nine Eyes består av landene i Five Eyes sammen med Danmark, Frankrike, Nederland og Norge. Medlemslandene i Five Eyes deler intelligens med medlemmene av Nine Eyes and Fourteen Eyes. Medlemmene i Five Eyes og tredjepartsmedlemsland (de som er i Nine Eyes and Fourteen Eyes, men ikke i Five Eyes) spionerer på hverandre.

  Fem øyne

  1. Australia
  2. Canada
  3. New Zealand
  4. Storbritannia
  5. Amerikas forente stater

  Ni øyne

  6. Danmark
  7. Frankrike
  8. Nederland
  9. Norge

  Fjorten øyne

  10. Belgia
  11. Tyskland
  12. Italia
  13. Spania
  14. Sverige

  For å beskytte personvernet ditt, unngå tjenester basert i USA

  Overvåkningsprogrammene i USA, sammen med bruk av National Security Letters (NSL-er) og tilhørende gag-ordrer, gir den amerikanske regjeringen frihet til å hemmeligholde selskaper til å overlate tilgang til kundens telekommunikasjon og økonomiske poster. Regjeringen kan bruke denne tilgangen til å spionere på disse kundene. Gag-ordrene som er knyttet til NSL-er, forbyr mottakeren av denne typen forespørsler å snakke om det. Dette er grunnen til at du bør unngå amerikanske baserte tjenester.

  Dette scenariet fant sted med et selskap som het Ladar Levison og deres sikre e-posttjeneste kalt Lavabit. Etter at FBI fant ut at Edward Snowden brukte denne tjenesten, ba de om at Ladar ville gi dem tilgang til Snowdens poster. Siden Lavabit ikke førte logger og siden det krypterte kundens e-postinnhold, kunne Lavabit ikke oppfylle FBIs forespørsel. FBI svarte med å servere en stevning (med en gag orden) for Lavabits SSL-nøkler. Med SSL-nøklene ville FBI ha tilgang, ikke bare til Snowdens poster, men til all sanntidskommunikasjon (både metadata og ikke-kryptert innhold) for alle Lavabits kunder.

  Levision klarte ikke å vinne denne kampen. De ga SSL-nøkler til FBI og avviklet Lavabit. Som svar anklaget den amerikanske regjeringen Levision for å ha krenket stevningen og truet med å arrestere Levision.

  Levision startet Lavabit på nytt og utviklet en ny e-poststandard kalt DIME - Dark Internet Mail Environment. DIME er en standard for ende til ende kryptert e-post. Lavabit tilbyr for tiden DIME-krypterte e-posttjenester til forbrukere og bedrifter.

  Relatert informasjon
  • Unngå alle USA og Storbritannia baserte tjenester
  • Bevis som garanterer at kanarifugler fungerer basert på surespot-eksemplet.
  • http://en.wikipedia.org/wiki/UKUSA_Agreement
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Lavabit#Suspension_and_gag_order
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Key_disclosure_law
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Portal:Mass_surveillance

  VPN-leverandører med ekstra lag med privatliv

  Besøk hjemmesiden vår for å se den komplette listen over anbefalte VPN-tjenester i Australia.

  Våre kriterier for å velge VPN-leverandører til vårt bord:

  • Tilbyderen driver virksomhet utenfor medlemslandene i Five Eyes. For mer informasjon, les For å beskytte ditt personvern, unngå USA-baserte tjenester
  • Tilbyderen støtter OpenVPN-programvare.
  • Tilbyderen støtter alternative betalingsmåter inkludert Bitcoin, kontanter, debetkort eller kontantkort.
  • For å åpne en konto, krever leverandøren ingen annen informasjon enn et brukernavn, passord og e-post.

  Vi er ikke tilknyttet noen av VPN-leverandørene som er oppført her, og mottar heller ingen kompensasjon for oppføring av dem.

  Warrant Canary eksempler:

  • Klikk her for å se et sammenligningstabell som inneholder informasjon om over 150 selskaper som leverer VPN-tjenester.
  • Diskuter dette diagrammet på Reddit.

  Mer informasjon om VPN-er

  • Holder VPN-leverandøren din data privat?
   (Merk: de første leverandørene som er oppført er sponsorer for dette nettstedet).
  • Hvordan styrke sikkerheten til enhver VPN
  • Når du velger en VPN-leverandør, pass på VPN-selskaper som betaler for annonsering og falske anmeldelser.
  • Ti løgner utsatt om VPN-er
   (Merk: dette er en flott artikkel, men nettstedet promoterer seg selv i stykket).
  • VPN-leverandøren spionerer på sine egne kunder for å stoppe hacker.
  • Proxy.sh forklarer deres etiske policy og hvilken type scenario som kan føre til at de overvåker serverne sine.
  • IVPN samler inn e-postadressen og IP-adressen til kundene etter at de har registrert seg.
   Les e-posterklæringen deres som svar.
  • blackVPN vil ikke lenger føre tilkoblingslogger med tidsstempler når kunder kobler seg til og kobler fra tjenestene sine. De vil nå slette den informasjonen når en kunde kobler fra.
  • Unngå LT2P / IPSec-protokollen. Velg en annen i stedet.

  Warrant Canary Defined

  En ordningskanarie er et varsel som informerer brukerne om en tjeneste om at tjenesteleverandøren ikke har fått servert en garanti eller hemmelig stevning. Hvis garantikanaren fjernes, eller hvis den slutter å oppdateres, bør brukere av tjenesten anta at tjenesteleverandøren har fått servert en garanti eller hemmelig stevning, og brukerne bør slutte å bruke tjenesten.

  Ytterligere VPN-leverandører

  1. https://proxy.sh/canary
  2. https://www.ivpn.net/resources/canary.txt
  3. https://www.vpnsecure.me/files/canary.txt
  4. https://www.bolehvpn.net/canary.txt
  5. https://lokun.is/canary.txt
  6. https://www.ipredator.se/static/downloads/canary.txt

  Ytterligere VPN-leverandører

  • Vanlige spørsmål om warrant kanarifugl
  • En liste over selskaper som opprettholder garantikanarier.
  • Bruce Schneier, en internasjonalt anerkjent sikkerhetsteknolog, kritiserer garantert kanarifugler i en artikkel på bloggen hans.

  Anbefalte nettlesere

  Tor nettleser

  Open Source Privacy Tools - Komplett guide til online sikkerhetTor Browser er en gratis og åpen kildekode-nettleser som gir tilgang til Tor-nettverket. Tor-nettleseren og Tor-nettverket hjelper deg med å spore deg ved å sende dataene dine gjennom et distribuert nettverk av servere.

  Tor Browser kjører på Windows, macOS, GNU / Linux, iOS, Android og OpenBSD

  Mozilla Firefox

  Open Source Privacy Tools - Komplett guide til online sikkerhetFirefox er en gratis nettleser med åpen kildekode. Mozilla-organisasjonen er veldig tydelig på hvilken informasjon de samler inn om deg og nettstedet deres viser deg hvordan du deaktiverer denne samlingen hvis du vil gjøre det. Følg trinnene våre for å justere innstillingene i Firefox på disse koblingene:

  • WebRTC
  • about: config
  • personverntillegg

  Firefox er tilgjengelig for Windows, macOS, Linux, BSD, iOS og Android

  Modig

  Open Source Privacy Tools - Komplett guide til online sikkerhetBrave er en åpen kildekode-nettleser som blokkerer annonser og trackere som standard. I tillegg til å beskytte personvern til brukerne, hjelper Brave brukerne med å spare penger ved å laste inn nettsteder raskere enn konkurrentene. Brave ble grunnlagt av oppfinneren av Javascript og medgründer av Mozilla-prosjektet, Brendan Eich.

  Modig er tilgjengelig for Windows, macOS, Linux, Android og iOS.

  Sørg for at nettleseren ikke legger igjen fingeravtrykk når du surfer på nettet.

  Med mindre du tar skritt for å beskytte deg, vil nettleseren din gi deg informasjon når du surfer på nettet, noe som gjør det enkelt å identifisere deg. Dette er også kjent som "fingeravtrykk."

  Når du besøker et nettsted, forteller nettleseren en historie om deg til eierne av disse nettstedene. Den deler informasjon, for eksempel hvilken nettleser du bruker, hvilke plugins nettleseren din har installert, hvilken tidssone du er i, hvilken type enhet du bruker den gang, og så videre. Hvis datasettet som nettleseren viderefører om deg, er unikt, kan du spores og identifiseres selv uten informasjonskapsler. [Panopticlick] er et verktøy som viser deg hvor unik nettleserkonfigurasjonen din er.

  nettleser-fingeravtrykk

  Det er to måter å forhindre at nettleseren din identifiserer deg på en unik måte. Den første måten er å få nettleseren til å sende den samme type informasjon som de fleste andre nettlesere sender, slik at du ikke kan identifiseres unikt. For å gjøre dette bør du ha de samme skrifttypene, pluginsene og utvidelsene som de fleste har i nettleserne. Hvis nettleseren din tillater det, bør du bruke en forfalsket brukeragentstreng for å få nettleseren til å identifisere seg som noe annet. Du bør deaktivere DNT og aktivere WebGL som de fleste nettbrukere. Hvis du deaktiverer Javascript, eller bruker Linux eller TBB, vil nettleseren din identifisere deg som unik og gjøre det enkelt å identifisere deg.

  En enklere måte å forhindre at nettleseren din unikt identifiserer deg er å bruke plugins som Privacy Badger, uBlock Origin og Disconnect. Disse programtilleggene hjelper deg å holde identiteten din privat.

  Tilleggsinformasjon om nettleserfingeravtrykk

  • Peter Eckersley, Chief Computer Scientist for Electronic Frontier Foundation, diskuterer fingeravtrykk, hvordan det truer personvernet og hva som kan gjøres for å forhindre det.
  • Redditors diskuterer fingeravtrykk av nettlesere.
  • Koblinger til Firefox personverntillegg.
  • BrowserLeaks.com - En serie med webtestverktøy som kan vise deg hvilken type informasjon som er tilgjengelig om deg når du surfer på internett.

  Sørg for at nettleseren ikke legger igjen fingeravtrykk når du surfer på nettet.

  WebRTC er en ny kommunikasjonsprotokoll som er avhengig av JavaScript som kan lekke din faktiske IP-adresse bak VPN-en din.

  Selv om programvare som NoScript forhindrer dette, er det sannsynligvis en god idé å blokkere denne protokollen også, bare for å være sikker.

  Hvordan deaktivere WebRTC i Firefox?

  Kort sagt: Sett “media.peerconnection.enabled” til “falsk” i “om: config”.

  Forklart:

  1. Skriv inn “om: config” i firefox-adressefeltet og trykk enter.
  2. Trykk på knappen "Jeg skal være forsiktig, jeg lover!"
  3. Søk etter “media.peerconnection.enabled”
  4. Dobbeltklikk på oppføringen, kolonnen "Verdi" skal nå være "falsk"
  5. Ferdig. Gjør WebRTC lekkasjetest igjen.
   Hvis du vil sikre at hver enkelt WebRTC-relaterte innstilling virkelig er deaktivert, endrer du disse innstillingene:

   • media.peerconnection.turn.disable = true
   • media.peerconnection.use_document_iceservers = falsk
   • media.peerconnection.video.enabled = falsk
   • media.peerconnection.identity.timeout = 1

  Nå kan du være 100% sikker på at WebRTC er deaktivert.

  Hvordan deaktivere WebRTC i Google Chrome.

  Det er ikke mulig å deaktivere WebRTC fullstendig i Chrome, men du kan forhindre lekkasjer ved å endre Chromes ruteinnstillinger. To open source-utvidelser for å hjelpe deg med dette er WebRTC Leak Prevent og uBlock Origin. Med WebRTC Leak Prevent må du sjekke alternativene og justere dem etter behov for din situasjon. Med uBlock Origin, må du gå til "Innstillinger" og velge "Hindre at WebRTC lekker lokale IP-adresser."

  Hvordan deaktivere WebRTC i Chrome på iOS, Internet Explorer eller Safari.

  Chrome på iOS, Internet Explorer og Safari bruker ikke WebRTC-protokollen for øyeblikket. Vår anbefaling er at du bruker Firefox på alle enhetene dine.

  Firefox: Personvernrelatert “om: config” Tweaks

  Følgende tillegg må konfigureres riktig før de fungerer med nettleseren din.

  Personvern-grevling

  Privacy Badger stopper ikke-samtykke sporing. Hvis en annonsør eller en tredjeparts tracker sporer bevegelsene dine online uten din tillatelse, vil Privacy Badger forhindre dem i å servere innhold til nettleseren din. Privacy Badger har en begrensning som du bør være klar over. Det blokkerer ikke Google Analytics. For å blokkere Google Analytics må du bruke en blokkering som uBlock Origin. Privacy Badger fungerer med Firefox, Opera og Chrome.

  uBlock Origin

  uBlock Origin er mer enn en annonse blokkerer. Det er en bredspektret blokkering. Som standard blokkerer det annonser, trackere og skadelige nettsteder. Det kan også blokkere skripter og rammer fra tredjepart avhengig av hvilke innstillinger du velger. uBlock Origin fungerer med Chromium, Firefox, Microsoft Edge og Safari.

  Cookie AutoDelete

  Når du lukker en fane, sletter cookie Delete automatisk informasjonskapsler som ikke er i bruk. Dette tillegget er tilgjengelig for Firefox og Chrome.

  HTTPS overalt

  HTTPS krypterer kommunikasjonen mellom deg og nettsteder som støtter HTTPS. HTTPS Everywhere er tilgjengelig for Firefox, Firefox for Android, Chrome og Opera.

  Decentraleyes

  Decentraleyes eliminerer behovet for at nettleseren din skal laste inn visse filer fra tredjeparts tjenester som Google Hosted Libraries og jQuery CDN. Dette tillegget kommer med flere ofte brukte filer, og når nettleseren din trenger tilgang til en av dem, vil Decentraleyes laste den lokalt, noe som forhindrer nettleseren din fra å ringe eksternt for filen, og samtidig beskytter personvernet ditt. Decentraleyes er kompatibel med innholdsblokkere som uBlock Origin og Adblock Plus. Det er tilgjengelig for Firefox. Kildekode tilgjengelig på GitHub.

  Vi anbefaler at hvis du bruker Firefox at du bruker ett eller flere av følgende tilleggsprogrammer for å beskytte personvernet ditt.

  uMatrix

  uMatrix lar deg bestemme nøyaktig hvilke nettsteder nettleseren din kan koble seg til, hvilken type data nettleseren din kan laste ned, og hvilke funksjoner nettleseren din kan utføre. Dette tillegget anbefales for avanserte brukere.

  NoScript Security Suite

  Når NoScript er installert, må et nettsted hvitelistes av deg før det kan utføre skript i nettleseren. Du har kontroll, og hvis du ikke gir tillatelse, vil NoScript deaktivere JavaScript, Java, Flash og andre plugins på nettsteder der du ikke har spesifisert at det er i orden.

  Anbefalte Firefox-tillegg for å beskytte personvernet ditt

  Dette er en samling personvern relatert til: config tweaks. Vi viser deg hvordan du kan forbedre personvernet til Firefox-nettleseren din.

  Starter:

  1. Skriv inn “om: config” i firefox-adressefeltet og trykk enter.
  2. Trykk på knappen "Jeg skal være forsiktig, jeg lover!"
  3. Følg instruksjonene nedenfor ...

  Forberedelse:

  1. privacy.firstparty.isolate = sant
   • Et resultat av Tor Uplift-innsatsen, denne preferansen isolerer alle kilder for nettleseridentifikator (f.eks. Informasjonskapsler) til det første partiets domene, med målet å forhindre sporing på tvers av forskjellige domener.
  2. privacy.resistFingerprinting = true
   • Dette resultatet er et resultat av Tor Uplift-innsatsen, og gjør Firefox mer motstandsdyktig mot fingeravtrykk av nettlesere.
  3. privacy.trackingprotection.enabled = sant
   • Dette er Mozillas nye innebygde sporingsbeskyttelse. Den bruker Disconnect.me-filterliste, som er overflødig hvis du allerede bruker uBlock Origin tredjepartsfilter, derfor bør du stille den til falsk hvis du bruker tilleggsfunksjonalitetene.
  4. browser.cache.offline.enable = falsk
   • Deaktiver offline-hurtigbuffer.
  5. browser.safebrowsing.malware.enabled = falsk
   • Deaktiver kontroller av skadelig programvare fra Google Safe Browsing. Sikkerhetsrisiko, men forbedring av personvern.
  6. browser.safebrowsing.phishing.enabled = falsk
   • Deaktiver Google Safe Browsing og phishing-beskyttelse. Sikkerhetsrisiko, men forbedring av personvern.
  7. browser.send_pings = falsk
   • Attributtet vil være nyttig for å la nettsteder spore besøkende klikk.
  8. browser.sessionstore.max_tabs_undo = 0
   • Selv med Firefox som ikke skal huske historien, lagres de lukkede fanene midlertidig på Meny -> Historie -> Nylig lukkede faner.
  9. browser.urlbar.speculativeConnect.enabled = falsk
   • Deaktiver forhåndsinnlasting av autofullførende nettadresser. Firefox laster inn nettadresser som automatisk fullfører når en bruker skriver inn adressefeltet, noe som er bekymringsfullt hvis URL-er antydes at brukeren ikke vil koble seg til. Kilde
  10. dom.battery.enabled = usant
   • Nettstedseiere kan spore batteristatusen på enheten din. Kilde
  11. dom.event.clipboardevents.enabled = falsk
   • Deaktiver at nettsteder kan få varsler hvis du kopierer, limer inn eller kutter noe fra en webside, og det lar dem vite hvilken del av siden som ble valgt.
  12. geo.enabled = falsk
   • Deaktiverer geolokalisering.
  13. media.navigator.enabled = usant
   • Nettsteder kan spore mikrofonen og kamerastatusen på enheten din.
  14. network.cookie.cookieBehavior = 1
   • Deaktiver informasjonskapsler
   • 0 = Godta alle informasjonskapsler som standard
   • 1 = Godta bare fra det opprinnelige nettstedet (blokker tredjeparts cookies)
   • 2 = Blokkerer alle informasjonskapsler som standard
  15. network.cookie.lifetimePolicy = 2
   • informasjonskapsler slettes på slutten av økten
   • 0 = Godta informasjonskapsler normalt
   • 1 = Be om hver cookie
   • 2 = Godta bare for gjeldende økt
   • 3 = Godta i N dager
  16. nettverk.http.referer.trimmingPolicy = 2
   • Send bare skjemaet, verten og porten i Referer-overskriften
   • 0 = Send hele URLen i Referer-overskriften
   • 1 = Send URL-en uten spørringstrengen i Referer-overskriften
   • 2 = Send bare skjemaet, verten og porten i Referer-overskriften
  17. nettverk.http.referer.XOriginPolicy = 2
   • Send bare henvisningsoverskrift når hele vertsnavnene stemmer overens. (Merk: Hvis du merker betydelig brudd, kan du prøve 1 kombinert med en XOriginTrimmingPolicy-finpusse nedenfor.) Kilde
   • 0 = Send referer i alle tilfeller
   • 1 = Send referer til samme eTLD-nettsteder
   • 2 = Send referer bare når de fulle vertsnavnene stemmer overens
  18. nettverk.http.referer.XOriginTrimmingPolicy = 2
   • Når du sender Referer på tvers av opprinnelse, må du bare sende skjema, vert og port i Referer-overskriften på forespørsler om opprinnelse. Kilde
   • 0 = Send full url i Referer
   • 1 = Send url uten spørringstreng i Referer
   • 2 = Send bare skjema, vert og port i Referer
  19. webgl.disabled = sant
   • WebGL er en potensiell sikkerhetsrisiko. Kilde

  Relatert informasjon

  • ffprofile.com - Hjelper deg å opprette en Firefox-profil med de standardene du liker.
  • mozillazine.org - Sikkerhets- og personvernrelaterte preferanser.
  • user.js Firefox herding ting - Dette er en user.js konfigurasjonsfil for Mozilla Firefox som er ment å herde Firefox innstillinger og gjøre den sikrere.
  • Personverninnstillinger - Et Firefox-tillegg for å endre innebygde personverninnstillinger enkelt med et verktøylinjepanel.

  Personvernbevisste e-postleverandører - Ingen tilknyttede selskaper

  Alle leverandører som er oppført her opererer utenfor USA og støtter SMTP TLS. Tabellen er sorterbar. Stol aldri på noe selskap med ditt privatliv, krypter alltid.

  En annen e-posttjenesteleverandør du kan være interessert i

  • Fortrolig post - Confidant Mail er et ikke-SMTP-kryptert e-postsystem. Den bruker GNU Privacy Guard for å kryptere og autentisere kommunikasjon, og TLS 1.2 for å kryptere transport. Din private nøkkel forblir hos deg, ikke Confidant Mail-serveren. Dette gir mye mer sikkerhet for deg enn SMTP-baserte e-postsystemer. Confidant Mail er tilgjengelig for Windows, macOS og Linux. https://www.confidantmail.org/

  Vert for din egen e-posttjeneste

  Mail-in-a-BoxMail-in-a-Box lar deg ta full kontroll over e-posten din ved å gjøre det mulig å betjene din egen postserver. For å sette opp Mail-in-a-Box trenger du en skybasert server med minst 1 GB RAM som kjører Ubuntu 14.04 og ditt eget domenenavn. For mer informasjon, besøk https://mailinabox.email/

  Ytterligere ressurser som hjelper deg med å holde e-posten din privat

  • gpg4usb.org - en gratis, åpen kildekode, bærbar tekstredigerer som lar deg kryptere og dekryptere tekstmeldinger og filer.
  • Mailvelope - en nettleserutvidelse for Chrome og Firefox som gjør det mulig for brukeren å kryptere e-post sendt via tjenester som Gmail, Yahoo-post og Outlook. Den krypterer meldinger ved hjelp av OpenPGP.
  • Enig - et tillegg for Thunderbird og SeaMonkey. Den bruker OpenPGP for kryptering, dekryptering, digitale signaturer og bekreftelse av e-postmeldinger.
  • TorBirdy - en utvidelse som gjør det mulig for Thunderbird-brukere å koble seg til Tor-nettverket.
  • E-post personvern tester - Dette verktøyet kjører flere tester for å se om e-postklienten din går ut over personvernet ditt.

  Lenker til artikler om e-post

  Open Source Privacy Tools - Komplett guide til online sikkerhet

  • Hvis e-postmeldingene dine er lagret i skyen, er de kanskje ikke så private som du tror. ECPA (Electronic Communications Privacy Act), som på en gang beskyttet personvernet til e-postmeldinger som er lagret på servere, har ikke holdt tritt med teknologien. E-post som har blitt lagret på en server i mer enn seks måneder anses som forlatt, og myndighetene kan søke på den. Denne artikkelen tar en titt på hvordan dette påvirker personvernet til dataene dine når de er lagret i skyen.
  • [OpenMailBox-lenken trekker ikke opp]
  • FBI griper til server for progressiv ISP - En oppdatering til FBI-beslag av en server fra May First / People Link and Riseup.
  • Politiets etterforskning fører til at server blir kompromittert - Det italienske postpolitiet brukte en etterforskning av en postkasse for å spionere på all kommunikasjon som gikk gjennom Autistici / Inventati-serveren.

  Anbefalte e-postklienter

  Thunderbird

  Thunderbird er en gratis e-postklient med åpen kildekode utviklet av Mozilla Foundation. Den støtter sanntidsprat, nettsøk og alternativet Ikke spor.

  Thunderbird er tilgjengelig for operativsystemer Windows, macOS og Linux.

  Claws Mail

  Claws Mail er en gratis e-postklient basert på GTK +. Brukere kan bruke plugins for Claws Mail for å lese RSS- og Atom-nyhetsfeeds, PDF-vedlegg og mer. Claws Mail er inkludert i Gpg4win, et krypteringsprogram for Windows-brukere.

  Claws Mail er tilgjengelig for Windows, macOS, Linux, BSD, Solaris, Unix og andre operativsystemer.

  Lenker til artikler om personvern via e-post

  • K-9 Mail - en åpen kildekode-e-postklient for Android. Den har mange funksjoner, inkludert støtte for push IMAP, WebDAV og flere identiteter.
  • GNU personvernvakt - gratis open source programvare basert på OpenPGP. Det gjør det mulig for brukere å kryptere og signere data og e-postkommunikasjon. Det er et kommandolinjeverktøy som kan integreres med flere forskjellige postlesere og grafiske brukergrensesnitt for å gjøre det enklere å bruke.
  • MailPile - et gratis open source-program som fungerer som en e-postklient, en søkemotor og en personlig webmail-server. Den bruker OpenPGP for e-kryptering og signaturer.

  Alternativer til e-post

  I2P-Bote

  Open Source Privacy Tools - Komplett guide til online sikkerhetI2P-Bote er en plug-in for I2P-nettverket. Det holder e-postmeldingene dine private ved å tilby automatisk kryptering og digitale signaturer, og ved å lagre e-posten din i en distribuert hasjtabell i stedet for på en server.

  I2P er tilgjengelig for operativsystemene Windows, macOS, Linux, Debian og Android.

  Bitmessage

  Open Source Privacy Tools - Komplett guide til online sikkerhetBitmessage er et desentralisert, peer to peer-kommunikasjonssystem som forenkler prosessen med å sende krypterte e-postmeldinger ved ikke å kreve at brukerne bruker nøkler.

  Bitmessage er gratis, åpen kildekode, og er tilgjengelig for Windows, macOS og Linux.

  Retroshare

  Open Source Privacy Tools - Komplett guide til online sikkerhetRetroshare er gratis, åpen kildekode-programvare som lar brukeren opprette ditt eget sikre, anonyme og desentraliserte nettverk. Du kan bruke den til å bare koble til mennesker du kjenner og stoler på.

  RetroShare kan brukes til fora, meldinger og VoIP. RetroShare er tilgjengelig for Windows, macOS og Linux.

  Søkemotorer som respekterer ditt personvern

  For å maksimere personvernet ditt når du søker på internett, bør du velge en av søkemotorene som er oppført her.

  Searx

  searxSearx er en metasearch-motor. Når du skriver inn et søk i søkeboksen og treffer retur, vil resultatene være en kombinasjon av resultater fra flere søkemotorer. Searx beskytter personvernet ditt ved ikke å samle inn eller lagre informasjon om deg eller dine søk.

  Startside

  Open Source Privacy Tools - Komplett guide til online sikkerhetStartPage gir søkeresultater fra Google og beskytter personvernet ditt samtidig. For å beskytte personvernet ditt registrerer de ikke IP-adressen din, de samler ikke inn personlig informasjon om deg, og de plasserer ikke identifiserende informasjonskapsler i nettleseren din. Hvert søkeresultat har et proxy-alternativ som lar deg besøke nettsteder anonymt.

  duckduckgo

  Open Source Privacy Tools - Komplett guide til online sikkerhetDuckDuckGo er en søkemotor som bruker over fire hundre kilder for å gi deg de beste svarene på spørsmålene dine. Når du søker med DuckDuckGo, lagres ikke din personlige informasjon, og du blir aldri sporet.

  En utvidelse for Firefox som beskytter personvernet

  • Googles søkelink fikser - et åpen kildekodetillegg som forhindrer Google og Yandex i å endre nettadressene til søkeresultatene når du klikker på dem. Ved å deaktivere denne oppførselen forhindrer dette tillegget også disse søkemotorene fra å spore dine klikk. Google-søkelinkfiks er tilgjengelig for Firefox, Chrome og Opera. (Åpen kilde)

  Andre søkemotorer med personvernfunksjoner

  • Qwant - Qwant er en søkemotor med base i Frankrike. Qwant beskytter personvernet til brukerne sine ved å kryptere søkene sine og ikke spore dem eller registrere opp søkene deres.
  • MetaGer - MetaGer er en open source søkemotor basert i Tyskland. For å beskytte brukernes personvern lagrer MetaGer ikke IP-adresser, sporer ikke brukerne, krypterer dataoverføring og tilbyr en proxy-server slik at søkeresultatene kan vises anonymt.
  • ixquick.eu - ixquick.eu er en metasearch-motor som ekskluderer resultater fra Google og Yahoo. Det vedlikeholdes av samme selskap som driver Startpage.com. Det gir resultater med proxy og registrerer ikke informasjon om deg eller plasserer informasjonskapsler i nettleseren din.

  Direktemeldere med kryptering

  Hvis du bruker WhatsApp, Viber, LINE, Telegra eller Threema, eller et lignende direktemeldingsapplikasjon, bør du bytte til en kryptert tjeneste, som de som er oppført her, for å beskytte personvernet ditt.

  Signal

  Open-Whisper-SystemsSignal er et gratis open source-program som lar deg sende gruppe-, tekst-, tale-, video-, dokument- og bildemeldinger hvor som helst i verden. Meldinger og samtaler sendt med Signal er kryptert fra ende til ende. Du kan også stille inn meldingene dine til å forsvinne på et tidspunkt du velger.

  Signal er tilgjengelig for Android, iOS, Windows, macOS og Debian-basert Linux.

  Metalltråd

  metalltrådWire er en meldingsapp basert på Sveits. Du kan bruke Wire til chat, telefonsamtaler, bilder, musikk, video og bilder. Alt sendt viaWire er kryptert ende-til-ende. Ett ord av forsiktighet: Wire vil føre en liste over alle du kontakter til du sletter kontoen din. Wire er gratis for personlig bruk.

  Wire er tilgjengelig for Android, iOS, Windows, macOS, Linux og nettlesere (Chrome, Firefox, Edge og Opera).

  Ricochet

  RicochetRicochet er en gratis, open source-meldingstjeneste som opererer over Tor-nettverket. Hver melding sendt gjennom Ricochet er anonymisert og kryptert ende-til-ende.

  Ricochet er tilgjengelig for Windows, Mac og Linux.

  Andre direktemeldingstjenester med personvernfunksjoner

  ChatSecure

  chatsecureen gratis open source-meldingsapp for iOS. Det tilbyr en-til-ende-kryptering gjennom OMEMO og OTR over XMPP.

  Cryptocat

  Cryptocatet gratis open source-program som bruker OMEMO-protokollen for kryptering. Cryptocat er tilgjengelig for Windows, macOS og Linux.

  Kontalk

  KontalkKontalk er en open source-meldingsapp som opererer over et distribuert nettverk som drives av frivillige. Den bruker XMPP for å kryptere klient til server og server til serverkommunikasjon. Kontalk er tilgjengelig for Android, macOS, Linux og Windows.

  Ytterligere informasjon om krypterte direktemeldinger

  • Ricochet passerer profesjonell sikkerhetsrevisjon og viser at de ser alvorlig på sikkerheten.
  • Hvordan kommunisere på nettet uten å bli sett eller sporet.
  • En lenke for å laste ned Signal APK hvis du er en avansert bruker med spesielle behov. Anbefales ikke for vanlige brukere.
  • Wire lagrer en liste over alle kundekontakter til kundekontoen er slettet.
  • En revisjon viser at Telegram-meldingsappen ikke er IND-CCA-sikker.
  • En reddit diskusjonstråd om Telegram og om den faktisk er privat som annonsert.

  Video- og talemeldinger med kryptering

  Hvis du er en Skype-, Viber- eller Google Hangouts-bruker, bør du bytte til en kryptert tjeneste, som de som er oppført her, for å beskytte personvernet ditt.

  Signal

  Open-Whisper-SystemsSignal er et gratis open source-program som lar deg sende gruppe-, tekst-, tale-, video-, dokument- og bildemeldinger hvor som helst i verden. Meldinger sendt med signal blir kryptert fra ende til ende. Du kan også stille inn meldingene dine til å forsvinne på et tidspunkt du velger.

  Signal er tilgjengelig for Android, iOS, Windows, macOS og Debian-basert Linux.

  Metalltråd

  metalltrådWire er en meldingsapp basert på Sveits. Du kan bruke Wire til chat, telefonsamtaler, bilder, musikk, video og bilder. Alt sendt viaWire er kryptert ende-til-ende. Ett ord av forsiktighet: Wire vil føre en liste over alle du kontakter til du sletter kontoen din. Wire er gratis for personlig bruk.

  Wire er tilgjengelig for Android, iOS, Windows, macOS, Linux og nettet.

  Linphone

  LinphoneLinphone er en åpen kildekode-VoIP-applikasjon som bruker SIP-protokollen for tale- og videosamtaler, direktemeldinger og fildeling. Linphone tilbyr kryptering fra ende til ende gjennom zRTP, TLS og SRTP.

  Linphone er tilgjengelig for Android, iOS, Windows10 mobil, macOS, Windows for skrivebordet og Linux.

  Andre video- og talemeldingstjenester med personvernfunksjoner

  Jitsi

  et sett med gratis og åpen kildekode-applikasjoner laget for sikker online videokonferanse. Jitsi for desktop tilbyr chat, desktop-deling, filoverføring og støtte for direktemeldinger.

  Tox

  et gratis, åpen kildekode, distribuert peer-to-peer tale- og videomeldingsapplikasjon som tilbyr ende-til-ende-kryptering. Tox er tilgjengelig for Windows, macOS, Linux, iOS, Android og FreeBSD.

  Ringe

  et gratis, distribuert program for video-, tale- og direktemeldinger som tilbyr kryptering. Ring er tilgjengelig for Linux, Windows, macOS og Android.

  Artikler og lenker med tilleggsinformasjon om krypterte tale- og videomeldinger

  • En lenke for å laste ned Signal APK hvis du er en avansert bruker med spesielle behov. Anbefales ikke for vanlige brukere.
  • Wire lagrer en liste over alle kundekontakter til kundekontoen er slettet.

  Fildelingstjenester med personvernfunksjoner

  OnionShare

  Open Source Privacy Tools - Komplett guide til online sikkerhetOnionShare er et gratis open source-program for å dele filer i alle størrelser. Det gjør det mulig for sine brukere å dele filer anonymt og sikkert gjennom Tor onion-tjenesten. Den genererer en hemmelig URL som må åpnes for at mottakeren kan laste ned filen.

  OnionShare er tilgjengelig for Windows, MacOS og Linux.

  Magisk ormhull

  Open Source Privacy Tools - Komplett guide til online sikkerhetMagic Wormhole er et verktøy for deling av kommandolinjer. Den ble designet for å unngå kompleksiteten i andre krypterte fildelingssystemer. Det beskytter personvernet til brukerne gjennom en PAKE (passordautentisert nøkkelutveksling).

  Cloud Storage Services med personvernfunksjoner

  Hvis du bruker Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Apple iCloud eller en lignende tjeneste for å lagre dataene dine i skyen, bør du bytte til tjeneste som beskytter personvernet ditt, som de som er oppført her.

  Seafile

  SeafileSeafile er et fillagringsprogram som tilbyr innebygd filkryptering og filsynkronisering. Brukere kan levere sin egen server eller bruke Seafile-skytjenesten til å lagre filer. Community Edition, som er for brukere som leverer egne servere, er gratis. Pro-utgaven, som er for kunder hvis filer er vert for Seafiles skytjeneste, er gratis for opptil 3 brukere. Både Community Edition og Pro Edition gir tofaktorautentisering. Pro Edition tilbyr også ekstern sletting, en revisjonslogg og antivirusintegrasjon.

  Klientprogramvaren er tilgjengelig for Windows, macOS, Linux, iOS og Android.
  Serverprogramvaren er tilgjengelig for Linux, Raspberry Pi og Windows.

  NextCloud

  NextcloudNextCloud er et fillagringsprogram som gjør det mulig for brukerne sine å lagre dataene sine trygt hjemme, på en server etter eget valg, eller hos en av NextClouds tjenesteleverandører. NextCloud er gratis og åpen kildekode.

  NextCloud er tilgjengelig for Windows, macOS, Linux, Android, iOS og Windows Mobile.

  Minstes autoritet S4

  S4Least Authority tilbyr en skylagringstjeneste kalt S4 (Simple Secure Storage Service) for enkeltkunder. S4 gir kryptering på klientsiden for lagrede filer. Du får tilgang til dataene dine enten via Gridsync (et grafisk brukergrensesnitt) eller via et kommandolinjegrensesnitt. Tjenesten koster $ 25 per måned.

  Gridsync er tilgjengelig for MacOS, Linux og Windows.

  En annen skylagringstjeneste å vurdere

  • Muonium - Muonium er en gratis open source skylagringsleverandør som tilbyr anonymitet og ende-til-ende-kryptering for filene dine.

  Tilleggsinformasjon

  • Cryptomator - et enkelt, gratis open source fillagringsprogram som lar deg kryptere filinnhold og navn med AES. Tilgjengelig for Windows, macOS, Linux, Android og iOS
  • Topp NBN-planer - selv om de er lite tilknyttet, er dette en guide til de beste NBN-leverandørene i Australia. Jeg sammenlignet dem med hastighets- og personvernfunksjoner, siden noen leverandører er kjent for å selge kundedata aktivt.

  Programmer som lar deg være vert for din egen nettserver

  Hvis du bruker Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Apple iCloud eller en lignende tjeneste og du selv vil være vert for en skyserver, kan du se på disse alternativene.

  Seafile

  SeafileSeafile er et fillagringsprogram som tilbyr innebygd filkryptering og filsynkronisering. Brukere kan levere sin egen server eller bruke Seafile-skytjenesten til å lagre filer. Community Edition, som er for brukere som leverer egne servere, er gratis. Pro-utgaven, som er for kunder hvis filer er vert for Seafiles skytjeneste, er gratis for opptil 3 brukere. Både Community Edition og Pro Edition gir tofaktorautentisering. Pro Edition tilbyr også ekstern sletting, en revisjonslogg og antivirusintegrasjon.

  Klientprogramvaren er tilgjengelig for Windows, MacOS, Linux, iOS og Android.
  Serverprogramvaren er tilgjengelig for Linux, Raspberry Pi og Windows.

  Pydio

  PydioPydio er et open source fildelingsapplikasjon for bedrifter. Du kan få tilgang til filer via et webgrensesnitt, via skrivebordet eller via en mobil enhet. Det kan distribueres på en server som ligger i forretningslokalene eller i en privat sky. Pydio har forskjellige sikkerhetsinnstillinger som kan tilpasses for å samsvare med personvernreglene til virksomheten som bruker den.

  Tilgjengelig for Windows, MacOS, Linux, Android, iOS eller via nettet.

  Tahoe-LAFS

  Tahoe-LAFSLAFS står for Least-Authority File Store. Tahoe-LAFS er et skylagringssystem som er gratis og åpen kildekode. Det fungerer ved å kryptere kommunikasjonen og distribuere dem over flere servere. LAFS er systemet som brukes av Least Authority S4.

  Tilgjengelig for Windows, MacOS og Linux.

  Tilleggsinformasjon

  • NextCloud - NextCloud er et fillagringsprogram som gjør det mulig for brukerne sine å lagre dataene sine trygt hjemme, på en server etter eget valg, eller hos en av NextCloud sine tjenesteleverandører. NextCloud er gratis og åpen kildekode.
  • Muonium - Muonium er en gratis open source skylagringsleverandør som tilbyr anonymitet og ende-til-ende-kryptering for filene dine.
  • Webhotellomtaler - Vi så på topphotellfirmaene og sammenlignet dem basert på hastighet og sikkerhet.

  Filsynkroniser applikasjoner med personvernfunksjoner

  Sparkle Share

  SparkleShareSparkle Share er et gratis synkroniseringsprogram med åpen kildekode. Det tilbyr både klientsiden og serversidekryptering.

  Tilgjengelig for Windows, MacOS og Linux

  Syncany

  SyncanySyncany er et open source skylagrings- og fildelingsapplikasjon som synkroniserer filene dine til hvilken type lagring du har. Filene dine er kryptert før du laster opp dem. Syncany blir ikke aktivt vedlikeholdt.

  Tilgjengelig for MacOS, Windows og Linux

  Syncthing

  SyncthingSyncthing er et gratis og åpen kildekode, desentralisert fildelingsapplikasjon som lar deg lagre dataene dine der du vil. Det beskytter personvernet ditt ved å kryptere all kommunikasjonen din med TLS. Ingen sentral server er noen gang involvert i transport eller synkronisering av dataene dine.

  Tilgjengelig for Mac OS X, Windows, Linux, FreeBSD, Solaris og OpenBSD

  Andre Cloud Server-applikasjoner med personvernfunksjoner

  • git-annex - git-annex er et kommandolinjeprogram som lar deg synkronisere filene dine med git. Hvis du ikke er komfortabel med å bruke kommandolinjen, kan du bruke git-anneksassistent som følger med git-anneks.

  Passordbehandlingsapplikasjoner

  Hvis du for øyeblikket bruker 1Password, LastPass, Roboform eller iCloud Keychain for å administrere passordene dine, anbefaler vi at du ser etter et sikrere alternativ her.

  Master passord

  Master-passordMaster Password er et gratis programvare med åpen kildekode som fungerer ved å algoritmisk generere passordene dine slik du trenger dem. Personvernet ditt er beskyttet med denne løsningen fordi de genererte passordene dine ikke er lagret på enheten din, og de ikke blir sendt over nettverket.

  Hovedpassord er tilgjengelig for iOS, MacOS, Android, Windows, Linux og Internett.

  KeePass / KeePassX

  KeePassKeePass er en gratis open source passordbehandling som er designet for å være enkel å bruke. Med KeePass lagres passordene dine i en kryptert database som er sikret med enten en hovednøkkel eller en nøkkelfil. Databasene er kryptert med AES og Twofish. Besøk disse koblingene for mer informasjon om [KeePassX] (for tiden ikke vedlikeholdt) og [KeePassXC]

  Tilgjengelig for Windows, MacOS, Linux, Android og BSD

  LessPass

  LessPassLessPass er et gratis open source-program som ble utviklet for å gjøre passordstyring enklere. LessPass fungerer ved å beregne passord i stedet for å generere og lagre dem. Den lagrer aldri passordene dine i en database, og den trenger ikke å synkronisere med enheten din for å fungere. Den bruker PBKDF2 og sha-256.

  Tilgjengelig for Windows, MacOS, Linux, Android, Firefox og Chrome.

  Andre passordbehandlingsapplikasjoner

  • Sikker passordgenerator - Et online verktøy som genererer sterke og tilfeldige passord. All passordgenerering gjøres i nettleseren.
  • SuperGenPass - en gratis, åpen kildekode-passordgenerator som kjører i nettleseren din. Det forvandler hovedpassordet ditt til et unikt passord for hvert nettsted du besøker. Passordene dine lagres eller overføres aldri.
  • Passord trygt - et gratis, åpen kildekode-passordprogram som lar deg administrere eksisterende passord og generere nye passord i henhold til dine egne regler. Med Password Safe lagrer du passordene dine i en eller flere krypterte databaser. Designet med kjærlighet av sikkerhetsekspert Bruce Schneier, anbefaler vi på det sterkeste å bruke PW Safe hvis du vil støtte bevegelsen for open source-personvernverktøy.

  Tilleggsinformasjon om generering av passord

  • John Oliver fra Late Week Tonight og Edward Snowden diskuterer passord (Youtube).

  Internasjonale lover angående nøkkelopplysning

  Koblinger relatert til lover om nøkkel avsløring

  Loven om nøkkelformidling bestemmer vilkårene under hvilke en person er tvunget til å gi krypteringsnøkler til myndighetspersoner. Lovene er forskjellige i hvert land, men de fleste land krever garanti. Steganografi og datakrypteringsmetoder som sikrer plausibel denierbarhet er to av måtene enkeltpersoner kan bruke for å forsvare seg mot viktige avsløringslover.

  Steganografi refererer til å skjule en melding, bilde eller fil i en annen melding, bilde eller fil. I vår sammenheng er meldingen som skjules vanligvis en som inneholder kryptert informasjon. For å sikre plausibel denierbarhet, vil meldingen som er skjult, må krypteres på en slik måte at en motstander ikke kan bevise at den skjulte meldingen eksisterer.

  Nasjoner som har viktige lover om avsløring
  1. Antigua og Barbuda
  2. Australia
  3. Canada
  4. Frankrike
  5. India
  6. Norge
  7. Sør-Afrika
  8. Storbritannia
  Nasjoner der lover om avsløringsinformasjon kan eller ikke kan gjelde
  1. Belgia *
  2. Finland *
  3. New Zealand (uklart)
  4. Sverige (foreslått)
  5. Nederland *
  6. USA (se relatert informasjon)
  Nasjoner der viktige avsløringslover ikke gjelder
  1. Tsjekkisk Republikk
  2. Polen

  * hvis en annen person enn den mistenkte eller familien til den mistenkte vet hvordan han får tilgang til et system, kan personen bli pålagt å dele det han eller hun vet.

  Koblinger til ytterligere filkrypteringstjenester

  • Et grundig blikk på viktige avsløringslover fra Wikipedia.
  • Svar på et spørsmål om viktige avsløringslover på Law Stack Exchange.
  • Maria Hoffman, seniorstatsadvokat for Electronic Frontier Foundation, snakker om viktige avsløringslover og tvangsdekryptering ved DEFCON 20.

  Applikasjoner for filkryptering

  Hvis du for øyeblikket ikke krypterer harddisken, e-postmeldinger eller filarkiver, anbefaler vi at du bruker en av disse krypteringsapplikasjonene.

  Koblinger til ytterligere filkrypteringstjenester

  • Cryptomator - et enkelt, gratis open source fillagringsprogram som lar deg kryptere filinnhold og navn med AES.
  • miniLock - et revidert, fagfellevurdert filkrypteringstillegg for Google Chrome og Chromium.
  • AES-kryptering - et filkrypteringsprogram basert på Advanced Encryption Standard. Det er enkelt å bruke, og etter installasjon krever det bare å klikke på en fil og legge inn et passord for å bruke. Tilgjengelig for Windows, Mac, Linux og Android.
  • DiskCryptor - et program for kryptering av åpen kildekode som kan brukes til å kryptere noen eller alle diskpartisjoner på en diskstasjon. Støtter AES, Twofish og Serpent. Kjører på Windows.
  VeraCrypt

  VeraCryptVeraCrypt er et gratis open source-program basert på TrueCrypt 7.1a. Den kan lage en virtuell kryptert disk, den kan kryptere en partisjons- eller lagringsenhet, den fungerer i sanntid, og den er designet for å gi rimelig denierbarhet.

  Tilgjengelig for Windows, MacOS og Linux.

  GNU personvernvakt

  GnuPGGratis open source programvare basert på OpenPGP. Det kan brukes som et kommandolinjeverktøy, eller det kan brukes med frontend-applikasjoner. Den krypterer og signerer data og e-postkommunikasjon.

  Tilgjengelig for Windows, Vista og Linux.

  PeaZip

  PeaZipPeaZip er et gratis open source-verktøy for å administrere filer og opprette filarkiver. Den støtter over 180 forskjellige filformater. PeaZip inneholder flere metoder for å sikre dine data, inkludert kryptering ved hjelp av AES, Twofish eller Serpent, en kryptert passordbehandling, tofaktorautentisering (valgfritt, ikke påkrevd), og sikre slettings- og fil hashingverktøy.

  Tilgjengelig for Windows, MacOS, Android og Debian.

  Nettverk utenfor overflatenett

  Hvis du vil ha tilgang til innhold på Dark web, kan du bla gjennom informasjonen i denne delen.

  Tor-prosjektet

  Open Source Privacy Tools - Komplett guide til online sikkerhetTor-nettverket gjør det mulig for sine brukere å omgå Surface-nettet gjennom nettverket av frivillige opererte servere. Tor distribuerer kommunikasjonen din mellom flere stafettforbindelser for å beskytte identiteten din.

  Tilgjengelig for Windows, Mac, Linux, iOS, Android og OpenBSD

  I2P-nettverk

  Open Source Privacy Tools - Komplett guide til online sikkerhetI2P-nettverket er et overleggsnettverk som lar brukerne kommunisere anonymt. All kommunikasjon som foregår med nettverket er kryptert ende-til-ende. I2P støtter e-post, nettlesing, webhotell, direktemelding, blogging, fora og fillagring.

  Tilgjengelig for Windows, MacOS, Linux, Android

  Freenet-prosjektet

  FreenetFreenet er et desentralisert, distribuert nettverk. Filer og kommunikasjon er kryptert, og noder anonymiseres på Freenet. Brukere kan dele filer, publisere nettsteder og chatte på fora.

  Tilgjengelig for Windows, MacOS og Linux

  Koblinger til tilleggsnett utenfor overflatenett

  • ZeroNet - Et peer to peer-nettverk ved hjelp av BitTorrent-nettverket og Bitcoin-kryptografi.
  • Retroshare - gratis open source-programvare som lar brukeren lage et sikkert, anonymt og desentralisert nettverk for å sende kryptert kommunikasjon.
  • GNUnet - en pakke med verktøy og applikasjoner for å bygge desentraliserte applikasjoner som beskytter personvernet.
  • IPFS - et peer-to-peer fil distribusjonssystem. Målet med IPFS er å erstatte HTTP og gjøre internett mer effektivt og kostnadseffektivt. [Link til personvernvarsel].

  Nettverk utenfor overflatenett

  Hvis du for tiden bruker Facebook, Twitter eller Google+, anbefaler vi at du ser etter et sikrere sosiale mediealternativ her.

  diaspora *

  diasporadiaspora er et desentralisert sosialt nettverk som kjøres av servere (som de kaller “pods”) over hele verden. For å bli med diaspora må du finne en pod og registrere deg med den. I diaspora kan du holde identiteten din privat, og du velger hvem som skal se informasjonen din.

  friendica

  friendicaFriendica er et desentralisert sosialt nettverk som støtter diaspora-protokollen. Brukere kan kommunisere med brukere på Friendica og også med brukere på diaspora og Hubzilla. Friendica støtter også toveiskommunikasjon med Twitter, App.net, GNU Social og Mail.

  GNU Social

  GNU-sosialGNU Social ble utviklet som et sosialt medieprogram som lar brukerne kontrollere sine egne data og opprettholde kontaktene sine. GNU Social ble utviklet fra Status Net.

  En lenke til et ekstra desentralisert sosialt nettverk

  • Mastodon - et gratis, åpen kildekode, desentralisert sosialt nettverk. Den er basert på GNU Social.

  Tilleggsinformasjon om sosiale nettverk

  • Slett Facebook-kontoen din - Besøk denne lenken for å slette Facebook-kontoen din permanent.
  • En guide til å slette Facebook-kontoen din - trinnvise instruksjoner for å bli kvitt Facebook-kontoen din.

  Domenenavnetjenester for større sikkerhet

  DNSCrypt

  DNSCryptDNSCrypt er en gratis og åpen kildekode-domenenavnprotokoll som forhindrer spoofing av domenenavn. DNSCrypt bruker kryptografi for å sikre at kommunikasjon fra en spesifikk DNS-resolver er autentisk og ikke har blitt endret eller endret.

  Tilgjengelig for Windows, MacOS, Linux, Android og iOS.

  OpenNIC

  OpenNICOpenNic er et brukereid alternativ til domenenavnsregistre som ICANN. De tilbyr flere unike domener på toppnivå (inkludert .bbs, .chan, .indy og flere andre) som ikke er tilgjengelige gjennom andre registre. I tillegg, hvis du oppfyller deres krav, kan du foreslå og være vert for din egen TLD gjennom deres tjeneste.

  Koblinger til ytterligere domenenavnetjenester

  • NoTrack - NoTrack er en DNS-server som beskytter personvernet ditt ved å overstyre sporingsforespørsler fra over 10.000 sporingsdomener. Det kan også brukes til å blokkere annonser. Tilgjengelig for Linux.
  • NameCoin - NameCoin er et gratis program med åpen kildekode basert på bitcoin som driver .bit TLD.

  Sikker merknad tar applikasjoner

  Hvis du for øyeblikket bruker Evernote, Google Keep eller Microsoft OneNote, anbefaler vi at du ser etter et sikrere notatopptak her.

  Laverna

  LavernaLaverna er et gratis, åpent kildekodenotatprogram som tilbyr en markdown editor, en distraksjonsfri modus og muligheten til å kryptere notatene dine. Du kan bruke den med Dropbox- eller RemoteStorage-kontoene.

  Tilgjengelig for Linux, MacOS og Windows.

  Turtl

  TurtlTurtl er et gratis, open source-program for notering, lagring av dokumenter, bokmerker, lagring av bilder og mer. Den bruker kryptografiske nøkler for å beskytte dataene dine. Du kan bruke den vertskapte Turtl eller kjøre din egen Turtl-server.

  Tilgjengelig for Windows, MacOS, Linux og Android.

  Standard merknader

  StandardNotesStandard Notes er et gratis, åpent kildekodenotatprogram designet for å være enkelt og privat. Den bruker AES-256 for å kryptere notatene dine og tilbyr automatisk synkronisering, nettadgang og offline tilgang. Brukere som ønsker ekstra funksjoner, kan abonnere på den utvidede tjenesten deres som gir full tilgang til utvidelsene deres og automatiserte sikkerhetskopier til skylagring.

  Tilgjengelig for MacOS, Windows, iOS, Linux og Android

  Kobling til et ekstra sikkert notatprogram

  • papir~~POS=TRUNC - et gratis, open source notatbruk. For å bruke den trenger du en server med Linux, Apache, MySQL og PHP.

  Sikker merknad tar applikasjoner

  PrivateBin

  PrivateBinPrivateBin er en open source pastebin som gir sikkerhet for pastene dine ved å kryptere og dekryptere dem i nettleseren. Serveren har ingen tilgang til lim. Pasta kan være passordbeskyttet. For å bruke den må du installere den på din egen server, eller finne en server som kjører den du kan bruke og som du stoler på. For en liste over servere som kjører PrivateBin, besøk. her

  0bin

  0bin0bin er et gratis, open source pastebin som krypterer pastaer i nettleseren ved hjelp av Javascript. Skaperne av 0bin sier at målet deres ikke er å beskytte brukerne av 0bin. Målet deres er å beskytte de som vert 0bin mot å bli saksøkt for innholdet i pastaene. Deres krypteringsmetodikk er satt opp for å gi verter en sannsynlig denierbarhet. Du kan bruke 0bin på 0bin.net, eller laste ned koden og sette den opp på din egen server.

  Koblinger til ekstra sikre pastins

  • Disroot - Disroot tilbyr en pakke med sikre tjenester, inkludert en PrivateBin-pastebin.
  • Hastebin - Hastebin er en åpen kildekode-pastebin-applikasjon. Du kan bruke den på nettet, eller laste ned koden og kjøre den på din egen server.

  Produktivitetsverktøy

  Etherpad

  EtherpadEtherpad er en gratis, åpen kildekode tekstredigerer. Du kan bruke det alene, eller redigere et Etherpad-dokument i sanntid med en gruppe. Du kan installere Etherpad på din egen server, eller bruke den gjennom en av flere tilgjengelige forekomster.

  Tilgjengelig for Windows, MacOS og Linux

  EtherCalc

  EtherCalcEtherCalc er et gratis regnearkprogram med åpen kildekode. Du kan bruke den alene, eller i samarbeid. Du kan bruke den versjonen som er tilgjengelig på nettstedet, eller installere den på din egen server.

  Tilgjengelig for Windows, MacOS, Linus, FreeBSD

  protected

  protectedProtected Text er en gratis tjeneste som lar brukere lagre krypterte notater. Beskyttet tekst krypterer tekst i nettleseren. De sporer ikke brukere og leverer ikke annonser. Tjenesten krever ikke registrering for å bruke. Brukere velger et navn på filen og lagrer den med et passord når de er ferdige.

  Koblinger til ekstra produktivitetsverktøy

  • Disroot - Disroot tilbyr en pakke med sikre tjenester inkludert Etherpad og EtherCalc.
  • Dudle - Et gratis, online polling- og planleggingsapplikasjon. Det krever ikke registrering for å bruke.

  Operativsystemer med sikkerhetsforbedring

  Hvis du for øyeblikket bruker Microsoft Windows eller Apples OSX, anbefaler vi at du ser etter et sikrere operativsystem her.

  Qubes OS

  Qubes-OSQubes OS er et gratis, åpen kildekode-operativsystem designet som et sikkert alternativ til andre operativsystemer. Qubes-tilnærmingen til sikkerhet er "sikkerhet ved kompartementering." De forskjellige oppgavene du utfører på datamaskinen din er delt inn i "qubes" som er atskilt fra hverandre. På denne måten hvis en qube blir kompromittert av skadelig programvare, kan den ikke gå på akkord med de andre qubesene.

  Debian

  DebianDebian er et gratis, open source-operativsystem laget av medlemmer av Debian Project. Debian-systemer bruker Linux eller FreeBSD for å kjøre. Debian kommer med over 51 000 gratis programvare. Du kan installere Debian fra en CD, du kan laste den ned på nettet, eller du kan kjøpe en datamaskin med Debian forhåndsinstallert.

  Trisquel

  TrisquelTrisquel er et gratis operativsystem basert på Linux. Det er flere utgaver tilgjengelig avhengig av hva dine behov er. Det ble opprinnelig utviklet for å gi et operativsystem som støttet det galisiske språket.

  Advarsel

  Hvis du vil bevare personvernet ditt, bør du unngå Windows 10 for enhver pris.

  Koblinger til flere operativsystemer

  • OpenBSD - et gratis operativsystem basert i Canada som ble designet for å ligne UNIX. Målet med utviklerne er å være nummer én i sikkerhet. Kryptografi er innebygd flere steder i OpenBSD OS. I tillegg har de et sikkerhetsrevisjonsteam som har revidert OpenBSD siden 1996.
  • Arch Linux - Arch Linux ble designet for å være gjør-det-din-selfer-versjonen av Linux. Standardinstallasjonen inneholder bare det som trengs for å betjene OS, og brukeren kan endre det etter behov. Parabola er et gratis, open source OS avledet fra Arch Linux.
  • Whonix - Whonix er et gratis operativsystem basert på Tor og Debian GNU / Linux. Det ble designet for sikkerhet og personvern og oppnår dette ved å bruke Tor-nettverket og en arkitektur som bruker virtuelle maskiner.
  • Subgraf OS - Undergrafen var designet for å være enkel å bruke, men vanskelig å angripe. Den kommer med en kjerne herdet med Grsecurity, den krever at brukerne har krypterte filsystemer, den begrenser applikasjoner slik at de bare bruker Tor-nettverket, og den kommer med en sikker direktemelding og en sikker e-postklient. Subgraf er basert på Debian GNU / Linux.

  OWASPs 10 mest kritiske sårbarheter med IoT

  1. Svake, antatte eller hardkodede passord - Bruk av lett brute-tvang, offentlig tilgjengelig eller uforanderlig legitimasjon, inkludert bakdører i firmware eller klientprogramvare som gir uautorisert tilgang til distribuerte systemer.
  2. Usikre nettverkstjenester - Unødvendige eller usikre nettverkstjenester som kjører på selve enheten, spesielt de som er utsatt for internett, som kompromitterer konfidensialiteten, integriteten / autentisiteten eller tilgjengeligheten av informasjon eller tillater uautorisert fjernkontroll ...
  3. Usikre økosystemgrensesnitt - Usikre nett-, backend API-, sky- eller mobilgrensesnitt i økosystemet utenfor enheten som tillater kompromiss av enheten eller dens relaterte komponenter. Vanlige problemer inkluderer mangel på autentisering / autorisasjon, manglende eller svak kryptering, og mangel på input og output-filtrering.
  4. Mangel på sikker oppdateringsmekanisme - Manglende evne til å oppdatere enheten på en sikker måte. Dette inkluderer mangel på fastvarevalidering på enheten, mangel på sikker levering (ikke-kryptert i transitt), mangel på anti-rollback-mekanismer og mangel på varsler om sikkerhetsendringer på grunn av oppdateringer.
  5. Bruk av usikre eller utdaterte komponenter - Bruk av utdaterte eller usikre programvarekomponenter / biblioteker som kan tillate enheten å bli kompromittert. Dette inkluderer usikker tilpasning av operativsystemplattformer, og bruk av tredjeparts programvare eller maskinvarekomponenter fra en kompromittert forsyningskjede.
  6. Utilstrekkelig personvern - Brukernes personlige opplysninger som er lagret på enheten eller i økosystemet som brukes usikkert, feil eller uten tillatelse.
  7. Usikker dataoverføring og lagring - Mangel på kryptering eller tilgangskontroll av sensitive data hvor som helst i økosystemet, inkludert i ro, under transport eller under behandling.
  8. Mangel på enhetshåndtering - Mangel på sikkerhetsstøtte på enheter distribuert i produksjon, inkludert kapitalforvaltning, oppdateringsadministrasjon, sikker avvikling, systemovervåking og responsfunksjoner.
  9. Usikre standardinnstillinger - Enheter eller systemer som leveres med usikre standardinnstillinger eller mangler muligheten til å gjøre systemet sikrere ved å begrense operatørene fra å endre konfigurasjoner.
  10. Mangel på fysisk herding - Mangel på fysiske herdingstiltak, slik at potensielle angripere kan få sensitiv informasjon som kan hjelpe i et fremtidig fjernangrep eller ta lokal kontroll over enheten.

  Forbedrede personlige live-operativsystemer

  Tails

  TailsTails er et gratis Debian GNU / Linux-basert live operativsystem som kan renne av en USB-pinne eller en DVD. Alle programmer som kjører på Tails som krever internettilgang, blir tvunget til å gå gjennom Tor-nettverket for å beskytte ditt privatliv. Tails kommer med kryptografiske verktøy for å kryptere filer og meldinger, og etterlater ingen spor av seg selv på datamaskinen der den brukes.

  KNOPPIX

  KNOPPIXKNOPPIX er et gratis, open source live-operativsystem basert på Debian GNU / Linux. Den kan kjøres fra en CD, USB-pinne eller DVD. CD-versjonen inneholder Open Office, LXDE (til skrivebordet), Firefox, GIMP, og MPlayer, og verktøy. DVD-en inneholder den samme programvaren som CD-en og inneholder tilleggsapplikasjoner for kontorproduktivitet, engineering, utdanning og spill.

  Puppy Linux

  Puppy-LinuxPuppy Linux er et gratis open source-operativsystem basert på GNU / Linux. Den er designet for å være enkel å bruke og rask å kjøre. Som andre live OS kan Puppy Linux kjøres fra en USB-stasjon, CD eller DVD. Fordi det er et lite program (ca. 100 MB), laster det veldig raskt på de fleste datasystemer.

  En lenke til et ekstra live-operativsystem

  • Tiny Core Linux - Tiny Core er et live operativsystem designet for å være bittesmå. Tiny Core er basert på Linux. Den er på 10 megabyte og leveres ikke med sluttbrukerapplikasjoner.

  Personvernforbedrede mobile operativsystemer

  Å bruke Google Apps med disse operativsystemene kan skade sikkerheten din. Vi anbefaler at du installerer MicroG på enheten din som et alternativ.

  LineageOS

  LineageOSLineageOS er et gratis og åpen kildekode-operativsystem for smarttelefoner, phablets og nettbrett som kjører Android. Den ble opprinnelig utviklet fra CyanogenMod.

  CopperheadOS

  CopperheadOSCopperheadOS er et mobilt operativsystem designet for sikkerhet og personvern. Gratisversjonen av CopperheadOS støtter Nexus 5L og 6P. Den betalte versjonen av CopperheadOS støtter Pixel og Pixel XL. Noen av sikkerhetsfunksjonene som følger med CopperheadOS inkluderer full diskkryptering i filsystemsystemet og separate diskkrypteringsnøkler for hver bruker av en bestemt enhet.

  Sailfish OS

  Sailfish-OSSailfishOS er et mobilt operativsystem designet for å være kompatibel med Android-enheter og brikkesett. Sailfish er basert på Linux med sin kjerne basert på Mer-prosjektet. Brukergrensesnittet ble utviklet med QML-språket.

  Koblinger til flere mobile operativsystemer

  • replicant - et mobilt operativsystem som er en modifisering av LineageOS og som hadde blitt designet med ekstra sikkerhets- og personvernfunksjoner.
  • OmniROM - et gratis mobilt operativsystem designet for å være et alternativ til Android.
  • mikrogram - En samling av programmer som er designet for å erstatte Googles Android-apper og biblioteker.

  Open Source Router Applications

  OpenWRT

  Open Source Privacy Tools - Komplett guide til online sikkerhetOpenWrt er en gratis og åpen kildekode GNU / Linux-distribusjon designet for rutere og andre innebygde enheter. Arkitekturen gjør det mulig å legge til personvernfunksjoner som stateful pakkeinspeksjon og inntrenging gjenkjenning for en lav pris.

  pfSense

  pfSensepfSense er et gratis programvare med åpen kildekode basert på FreeBSD. Den er designet for å brukes som brannmur og ruter og kan styres gjennom et webgrensesnitt. Du kan bruke pfSense med maskinvare tilgjengelig fra Netgate, eller du kan kjøpe din egen maskinvare til bruk med pfSense.

  LibreCMC (opprinnelig LibreWRT)

  LibreWRTLibreCMC er en samling gratis GNU / Linux-baserte innebygde operativsystemer designet for rutere og små enkeltbrettdatamaskiner.

  Koblinger til andre Open Source Router-applikasjoner

  • OpenBSD - et gratis operativsystem basert i Canada som ble designet for å ligne UNIX. OpenBSD kjører på Ubiquiti Networks EdgeRouters.
  • DD-WRT - gratis og åpen kildekode firmware utviklet for flere IEEE 802.11a / b / g / h / n trådløse rutere. DD-WRT krever ikke produktaktivering og inkluderer ikke sporing.

  Open Source Router Applications

  Mange av de nye funksjonene som følger med Windows 10, brukes til å spore deg.

  1. Windows 10 inkluderer datasynkronisering som standard. Dette inkluderer:
   • nettleserloggen din, nettadressene du har skrevet, favorittene dine.
   • appinnstillingene våre
   • WiFi-hotspot-navn og passord for dem.
  2. Windows 10 merker enheten din med en unik annonse-ID. Denne innstillingen er som standard på.
   • Den unike ID-en brukes til å tjene tilpasset annonsering til deg.
  3. Som standard lærer Cortana, den virtuelle assistenten som følger med Windows 10, om deg. Det gjør dette ved å samle informasjon om deg som:
   • søkehistorikken din
   • din mikrofoninngang
   • kalenderoppføringene dine
   • kjøpshistorikken din
   • dine kredittkortdata
   • musikkinnstillingene dine
   • tastaturslagmønstre
  4. I henhold til Microsofts egen personvernerklæring, kan følgende typer data samles inn når du samhandler med et Microsoft-produkt:
   • din identitet
   • passordene dine
   • din demografi
   • dine interesser
   • din enhet og bruksdata
   • innholdet ditt
   • posisjonen din
   • kontaktene og menneskene du er koblet til
  5. Microsoft kan dele dataene dine med eller uten ditt samtykke.
   • Når du laster ned Windows 10, gir du Microsoft tillatelse til å dele dataene dine med tredjepart "med ditt samtykke eller etter behov ..."

  Denne applikasjonen gjør det enkelt å endre innstillingene i Windows 10 som er relatert til ditt personvern og dataene som Microsoft samler inn om deg.

  Informasjon og koblinger for å beskytte personvernet ditt, selv om du bruker Windows 10.

  • WindowsSpyBlocker - et open source-program for å hindre Windows i å spore og spionere på deg.
  • Windows 10 personvernverktøy - en lenke til en artikkel på ghacks.net som vurderer personvernverktøy for Windows 10.
  • En guide for å fikse innstillingene i Windows 10 slik at du kan opprettholde litt privatliv - fra fix10.isleaked.com.
  • En guide for å justere standardinnstillingene i Windows 10 slik at personvernet ditt blir respektert - fra arstechnica.com
  • En guide for å slå av datalogging i Windows 10 - fra reddit.

  Koblinger til artikler som diskuterer hvordan Windows 10 krenker personvernet ditt.

  • Å justere personverninnstillingene hindrer ikke Windows 10 i å spionere på deg. - Hacker News
  • Windows 10 fortsetter å krenke personvernet til brukere som har deaktivert datainnsamlingsfunksjonene. - Ars Technica.
  • Microsofts tjenestevilkår gir den tillatelse til å deaktivere programvare og maskinvare som den har fastslått er uautorisert. - Techdirt

  Quotes

  "Å argumentere for at du ikke bryr deg om retten til personvern fordi du ikke har noe å skjule er ikke annerledes enn å si at du ikke bryr deg om ytringsfrihet fordi du ikke har noe å si."

  DEward Snowden på reddit

  "Men på samme måte som Internett har åpnet verden for hver og en av oss, har det også åpnet hver og en av oss for verden. Og i økende grad er prisen vi blir bedt om å betale for alt dette koblet forholdet vårt privatliv. Det mange av oss i dag vil tro er at Internett er et privat sted; det er ikke. Og med hvert museklikk og hvert trykk på skjermen, er vi som Hansel og Gretel og etterlater brødsmuler av vår personlige informasjon overalt hvor vi reiser gjennom det digitale skogen. Vi forlater bursdager, oppholdssteder, interesser og preferanser, våre forhold, økonomiske historier og videre og videre. ”

  -Gary Kovacs på TED2012

  “Personvern er et av de største problemene i denne nye elektroniske tidsalderen. I hjertet av internettkulturen er en styrke som vil finne ut alt om deg. Og når den først har funnet ut alt om deg og to hundre millioner andre, er det en veldig verdifull eiendel, og folk vil bli fristet til å handle og handle med den eiendelen. Dette var ikke informasjonen som folk tenkte på da de kalte dette informasjonsalderen. "

  NdAndy Grove

  Koblinger til anbefalte ressurser om personvern

  Guides

  • Beskytt deg mot overvåking - en guide fra Electronic Frontier Foundation som inneholder opplæringsprogrammer, oversikter og orienteringer om hvordan du kan beskytte deg mot elektronisk spionering.
  • CryptoPaper - en dokumentert samling av tanker, kunnskap og opplevelser om temaet sikkerhet, personvern og anonymitet fra Crypto | Seb
  • E-postkryptering - en guide fra Free Software Foundation for hvordan du kan kryptere e-posten din.
  • En guide til å holde seg privat på nettet - en artikkel av Douglas Crawford på BestVPN
  • En guide til Internett-personvern - en serie personvernveiledninger fra IVPN.

  Informasjon

  • Sikkerhet nå! - en ukentlig podcast som dekker personlig datasikkerhet.
  • TechSNAP - en ukentlig podcast som dekker systemer, nettverk og administrasjonsemner for mennesker i teknologibransjen.
  • Keybase.io - en gratis open source sikkerhetsapp for mobile og stasjonære enheter. Det ligner på Slack, men det gir en-til-ende-kryptering.
  • Freedom.press - Freedom of the Press Foundation er en organisasjon som støtter journalister og varslere over hele verden.
  • Sikre australske kredittkort - Selv om det definitivt ikke er åpen kildekode, diskuterer min guide til de beste australske kredittkort kortene med den beste historien om økonomisk sikkerhet og beskytter kundedata..
  • Erfahrungen.com - et nettsted som vurderer personvernrelaterte tjenester. Nettstedet er på tysk.
  • TOSDR.org - en tjeneste som vurderer og oppsummerer vilkårene for tjenester for forskjellige nettsteder.
  • ipleak.net - nettbaserte verktøy som viser deg IP-adressene dine, DNS-adressen din, plasseringen din, systeminformasjonen din og andre biter med data som blir samlet om deg.
  • Verktøy for testing av personvern - Folkene på ghacks.net har satt sammen en liste over verktøy du kan bruke til å teste personvernet ditt.
  • Prism-Break.org - En katalog med ressurser for å beskytte personvernet ditt på nettet.
  • SecurityinaBox.org - en guide til personvern på nettet for menneskerettighetsforkjemperne.
  • AlternativeTo.net - en database med over 64 000 programmer som er oppført som alternativer til mainstream applikasjoner. Brukere får rangere applikasjonene og legge igjen anmeldelser.
  • SecureDrop.org - et kryptert system med åpen kildekode som varslere kan bruke til å sende inn informasjon til media anonymt. SecureDrop er et prosjekt fra Freedom of the Press Foundation.
  • Personvernpakke - En samling lenker til verktøy som hjelper deg med å opprettholde ditt personvern og sikkerhet på nettet.
   [Nettstedet hosting Security First returnerer en 404-feil]
  • Billig webhotell - Billig hosting har gjennomgående vært en sikkerhetsrisiko for små bedriftsnettsteder. Denne guiden leder nye kjøpere gjennom valgene som er tilgjengelige for dem.
  David Gewirtz
  David Gewirtz Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me