Trinnvise instruksjoner for å skjule din IP-adresse

Sist oppdatert 20. januar 2020


Det er et bemerkelsesverdig enkelt og effektivt system. Det gjør at ting fungerer som det skal, og det sikrer at du får informasjonen du leter etter når du ber om det.

Akkurat som hjemmet ditt er identifisert med en unik gateadresse, datamaskinen din blir identifisert på Internett av en unik IP-adresse.

Når du surfer på nettet, ber IP-adressen din om et nettsted for å sende den informasjonen. Nettstedet bruker IP-adressen din for å vite hvor du skal sende dataene.

Alle andre enheter i verden som er koblet til Internett har også en unik, identifiserende IP-adresse.

Selv om dette systemet er praktisk for alle som ønsker å bruke Internett, er det også praktisk for alle som ønsker å holde oversikt over hva du gjør i online verden.

Faktisk, IP-adressen din er det som gjør det mulig for andre å spore og registrere alt du gjør på nettet. IP-en din kan til og med brukes til å hindre deg i å motta visst innhold.

offentlig vs privat IP-adresse

Cyberkriminelle og andre kan også bruke IP-adressen din til å finne din fysiske plassering.

Av denne grunn og andre kan det være fornuftig å skjule IP-adressen din.

Når du lærer mer om hva en IP-adresse er, hvordan den fungerer og hvordan du skjuler den, vil du begynne å se hvorfor Det er viktig å skjule IP-adressen din for å beskytte ditt personvern og anonymitet på nettet.

Definere IP-adresser

Det er svimlende å vurdere hvor mange enheter som er koblet til Internett. Det er de åpenbare enhetene som stasjonære og bærbare datamaskiner, men vurder også smarttelefoner, nettbrett, GPS-enheter, spillkonsoller, Smart-TV, Roku-pinner og til og med noen få store apparater som kjøleskap.

Hva et utrolig forvirrende sted Internett ville være hvis det ikke var en sammenhengende metode for å identifisere hver unike enhet. Du kan be om å besøke et bestemt nettsted fra nettbrettet ditt, men hvis den enheten ikke har en adresse, hvordan vil nettstedet vite hvor de skal sende dataene?

skadelig programvare

Tilsvarende, hver internett-tilkoblet enhet tildeles en unik IP-adresse. Det formatet som oftest brukes for IP-adresser i dag, kalles IPv4. Formatet for hver adresse i IPv4 er x.x.x.x, der x står for et hvilket som helst tall fra 0 til 255.

Dette betyr at en IPv4 IP-adresse kan se ut som noen av disse eksemplene:

  • 172.16.254.1
  • 223.255.255.255
  • 191.255.255.255

Hvordan blir innhold levert til en spesifikk adresse?

Det er viktig at hver enhet som er koblet til Internett, får en unik IP-adresse. Hvis to enheter hadde samme adresse, ville nettsteder ikke vite hvilken enhet som faktisk hadde sendt forespørselen om data.

Internet Assigned Numbers Authority er ansvarlig for å tilordne IP-adresse til enheter. Ofte omtalt som IANA, er dette en inndeling av ICANN, som i tillegg til å tilordne IP-adresser administrerer domenenavnsystemet, autonome systemnummerallokering, Internett-protokoll-relaterte symboler og mange andre funksjoner.

IANA administrerer regionale internettregistre, eller RIR-er. Gjennom registeret får hvert land en rekke adresser som de kan bruke for å identifisere enheter som er koblet til Internett. Faktisk, en IP-adresse avslører landet der enheten befinner seg. Dette er det som gjør det mulig for alle som er interessert i å finne ut hvor i verden du er mens du surfer.

Hvorfor du vil vurdere å skjule IP-adressen din

De fleste føler at de bruker Internett av uskyldige grunner. De vil se hvordan en viss film blir vurdert på Rotten Tomatoes eller sjekke på timene på det lokale kjøpesenteret. Kanskje de bare handler etter et par sko eller lager en online bestilling av dagligvarer. Det virker som ganske kjedelige ting. Hvorfor bør du bry deg om andre mennesker kan spore deg via IP-adressen din?

hvordan fungerer VPN

Det kan faktisk være flere grunner til at du bør bry deg. Her er bare noen få av dem, som kan gjøre at du vil skjule IP-adressen din.

For å holde din fysiske beliggenhet hemmelig

Du er ikke en kriminell i et gjemmested, men det betyr ikke nødvendigvis at du vil at nettkriminelle eller noen andre skal kunne finne din beliggenhet. De kan ikke være i stand til å banke på inngangsdøren din ved å bruke IP-adressen din, men de kan fremdeles nå deg på måter som kan føles litt skumle.

Når du surfer, har du noen gang lagt merke til virkelig spesifikke, lokale annonser? Du kan se en annonse for en bruktbilforhandler nede i gaten eller blomsterhandleren du har sett sentrum. Du har ikke handlet etter en brukt bil eller en bukett, og du kan satse et beløp som de lokale selgerne ikke betaler for å få reklamene sine sendt til hele verden.

I stedet disse annonsører bruker din IP-adresse for å nå deg. Sjekk ut IPInfo-nettstedet. Den forteller deg alt du trenger å vite om IP-adressen din. Faktisk er det overraskende og urovekkende detaljert. Bedrifter melder seg på denne tjenesten slik at de kan målrette seg mot IP-adresser i sitt område. Dette er grunnen til at du ser så mye lokal annonsering og "spesialtilbud" som eksklusivt er for ditt område.

skjul ip-adressen

Det er litt urovekkende å innse hvor mye fremmede kan lære om deg.

For å omgå IP-relaterte begrensninger

Innholdsblokkere kan oppstå overalt. De er ekstremt vanlige på arbeidsplasser og i akademiske institusjoner. Til og med myndigheter bruker disse tiltakene for å hindre innbyggerne i å se på visse nettsteder.

Hvis du virkelig vil ha frihet på nettet, kan det være den beste måten å gjøre det å skjule din sanne IP-adresse.

Å komme seg rundt innholdsblokkere etablert av online tjenester

Selskaper som Netflix og Hulu som tilbyr tjenester med høy etterspørsel bruker innholdsblokkere for å hindre folk i å få tilgang til programmering som bare er beregnet på bestemte regioner over hele verden. Gaming-servere og musikknettsteder bruker også disse blokkeringene. Å skjule IP-adressen din er en fin måte å omgå disse begrensningene.

Beskytt deg mot DDoS-angrep

Distribuerte benektelsesangrep utføres ofte mot forretnings- og banknettsteder, men de kan forekomme mot private brukere også. Oftest sett i en verden av online spill, oversvømmer disse angrepene offerets internettforbindelse med falske forespørsler, slik at legitime forespørsler ikke kan komme gjennom.

ddos angrep

For å forbli anonym

Når du er online, kikker noen over skulderen. Regjeringen, internettleverandøren din og utallige andre er alle oppmerksom på. Det inkluderer et hvilket som helst antall kriminelle. I USA, Internett-leverandøren din har til og med lov til å selge dataene dine til tredjepart, fordi du ikke er klokere. Videre, hvis du er redd for personopplysningene dine, vil du informere deg selv om de fryktelige personvernreglene for Facebook.

Beskytt deg selv, datamaskinen din, din anonymitet og identiteten din ved å skjule IP-adressen din.

Gjemme IP-adressen din

Du har alternativer når det gjelder å skjule IP-adressen din. Dette er de mest brukte, men har ekstra sikkerhetsrisiko.

Bruk en VPN

Et virtuelt privat nettverk, eller VPN, tilbyr en omfattende liste over beskyttelse som skjuler IP-adressen din og gjør deg anonym i den elektroniske verdenen. All din online trafikk er kryptert gjennom den beste VPN tilgjengelig, og du kan bruke hvilken som helst server lokalisert rundt om i verden for å dirigere trafikken. Du kan kanskje få tilgang til ellers blokkerte innhold ved hjelp av en god VPN, laste ned bit-torrenter og forhindre tredjeparter i å identifisere din geografiske beliggenhet.

Noen VPN-er er bedre enn andre. Det er lurt å lese flere VPN-anmeldelser før du tar en beslutning. De mest anbefalte tjenestene som NordVPN og Surfshark ikke føre logger over brukeraktivitet. Dette betyr at VPN-leverandøren din ikke holder oversikt over hvor du går og hva du gjør online. Dette er en kritisk komponent av enhver VPN.

Tross alt bruker du en VPN fordi du vil beskytt din anonymitet og personvern. VPN forhindrer Internett-leverandøren din fra å vite at du gjør online. Hvis VPN-en din holder øye med deg, beseirer den formålet.

hva er vpn

Vær på vakt mot selskaper som fører VPN-logger om aktiviteten din, inkludert når du logger inn, hvor lenge du holder deg på nettet, hvilken enhet du bruker og ditt navn og betalingsinformasjon. Mange av de mest anerkjente VPN-ene lar deg betale for tjenesten ved hjelp av gavekort eller detaljhandel med cryptocurrency.

Du føler kanskje ikke behovet for å gå til slike ytterligheter, men en VPN er fremdeles en veldig god idé. Kryptering av all Internett-trafikken forhindrer at alle fra myndighetene til kriminelle kan overvåke aktiviteten din. I tillegg kan du få det til å se ut som om du surfer fra Los Angeles, California når du virkelig sitter hjemme i Brisbane. Det er den typen personvern som ingen andre tiltak kan tilby.

Velg en proxy-server

En proxy-server er som en megler som står mellom enheten din og nettet for øvrig. Du sender forespørselen din til fullmakten, som sender forespørselen til nettstedet. Deretter reiser dataene tilbake via proxy-serveren til enheten din.

hvordan fungerer fullmektiger

Mens en proxy-tjeneste fremdeles gjør jobben på et grunnleggende nivå, vil du få langt bedre beskyttelse med en VPN.

Proxy-servere er klare til å skjule din sanne IP-adresse, og de er rimelige. De gir imidlertid ikke krypteringen som en VPN gjør. De pleide å være mer utbredt i tjeneste når folk måtte bruke oppringt modem for å koble seg til Internett. Proxy-serveren tillot flere personer å logge på samtidig.

Oppdag Tor-nettleseren

nettleser

Den gratis tjenesten, kjent som The Onion Router, sender webtrafikken din gjennom et stort nettverk av reléer lokalisert over hele verden. Hvert stafett administreres av en frivillig som tror på å sikre personvern overalt når de går på nettet.

Takk til deres hjelp, ingen er i stand til å holde oversikt over aktivitetene dine på nettet fordi de ikke kan oppdage din faktiske IP-adresse.

Selv om det er noen få andre gode sikre nettlesere, er Tor Browser kjent for å være den mest effektive. Det gjør imidlertid internettforbindelsen din betydelig. Hvis å beskytte personvernet ditt er av største viktighet for deg, er det en klok forsiktighet å ta. Mange VPN-er lar deg legge TOR-tjenesten til tilkoblingen din for et ekstra lag med kryptering.

Surfing via offentlig Wi-Fi

Ikke generelt en sikker måte å bla gjennom, offentlig Wi-Fi lar deg koble til et lokalt hotspot. Dette maskerer IP-adressen din, men etterlater deg sårbar for alle andre som bruker samme hotspot. Det er ikke den klokeste måten å beskytte deg selv på.

Hvis du håndterer valuta på nettet, må du ikke gjøre det når du bruker offentlig Wi-Fi. Dette gjelder spesielt for cryptocurrency. I tillegg kan det være lurt å lære mer om lagring av krypto på en trygg måte hvis du dytter i slike saker.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me