NordVPN Review 2020 – CIA Level Security – Testing, Speed, Pricing

Ibland får ett VPN-företag rätt. Mycket, väldigt rätt. Ja, vi är partiska runt här - mot kvalitet.


Om online-säkerhet är din högsta prioritet är du säkerligen nöjd med de pålitliga tjänster som erbjuds av NordVPN. Med OpenVPN-protokoll, AES-256-bitars kryptering och dubbelt dataskydd är det svårt att gå fel.

NordVPN påstår sig vara ”Världens mest avancerade VPN.” Detta kan vara sant eftersom deras funktioner inkluderar IP-dölja, en inbyggd kill-switch och åtkomst till Netflix. Dessutom skryter företaget in över 5 000 servrar som finns runt om i världen. Det är siffror som är svåra att slå.

Nordvpn logotyp

Användare kan ha upp till sex anslutningar som går samtidigt, och de har appar för iOS-, Mac-, Windows- och Android-enheter. Online-handledning finns i deras kunskapsbas.

Dessa inkluderar instruktioner för att använda NordVPN med routrar, RaspberryPi och en mängd olika mobila operativsystem. NordVPN är dessutom kompatibel med The Onion Router så att du kan få ännu mer identitetsskydd för din surfning.

NordVPN Översikt

FeaturesInformation
användbarhet: Mycket lätt att använda
Loggningspolicy: Strikt noll loggning
Serverstorlek: 5200+ servrar
Serverdistribution: 62 länder
Stöd: 24/7 livechatsupport
torrenta: P2P tillåtet
Strömning: Tillåten
VPN-protokoll och kryptering: OpenVPN-protokoll; AES-256-bitars kryptering
Huvudkontor: Panama
Pris: $ 6.99 / month
Officiell hemsida: https://nordvpn.com

Avancerad säkerhet + Avancerade funktioner

Dessutom inkluderar NordVPN SmartPlay-funktionen. Denna teknik gör det möjligt att få åtkomst till nästan 500 strömningstjänster som är geobegränsade. Amazon Prime, Netflix, BBC, Pandora och mer är till hands när du använder NordVPN.

nordvpn funktioner

En annan av NordVPN: s främsta försäljningsställen är att den är baserad i Panama. Grundades 2008 och lanserades tjänsten av ett företag som heter Tefincom S.A. Vissa människor kan initialt vara tveksamma om ett onlineföretag som finns i Centralamerika.

Detta är emellertid ett önskvärt drag. Oberoende länder som Panama, Brittiska Jungfruöarna, Singapore och Caymans är kända för att inte dela underrättelser med andra länder. Det står i direkt kontrast till länder som USA, Storbritannien, Australien och Kanada som delar uppgifterna som de samlar in i spioneringsåtgärder..

Att ha en VPN-leverantör med huvudkontor i ett land som Panama innebär att det är mindre troligt att det finns lagar som kräver onlineföretag att hålla omfattande register. De poster som de har är mindre benägna att övergå till brottsbekämpning. Om det är viktigt att skydda dig själv är detta önskvärt.

En av de viktigaste fördelarna med att arbeta med NordVPN är deras enastående kundsupport. Om du har frågor eller problem är de där för att hjälpa till med livechatt på dygnet runt. Den här tjänsten verkar vara lyhörd trots att företrädarna tenderar att komma igenom med kopiera och klistra in svar. Support är också tillgängligt via e-post om mer detaljerad hjälp behövs.

Dessutom, NordVPNs webbplats funktioner en bred kunskapsbas som är komplett med hundratals artiklar, guider och handledning. De har tydligt arbetat hårt för att göra det enkelt att få svar på frågor, och det är ett bestämt plus.

Säkerhet och kryptering

Detta är det område där NordVPN verkligen utmärker sig. De har gått utöver för att skydda användarnas anonymitet och integritet, och de har gjort det samtidigt som de håller sina program till ett mycket rimligt pris.

Användarskydd börjar med att använda rätt tunnelingprotokoll. NordVPN ger användare val, men det bästa tunnelprotokollet som finns idag är OpenVPN.

Dess AES-256-kryptering är omöjligt att knäcka på denna punkt. I själva verket är detta protokollet som används av federala regeringar och militären över hela världen. NordVPNs version av AES-256-kryptering är utrustad med 2048-bitars Diffie-Hellman-nyckel snarare än RSA-nyckeln eftersom den har perfekt framåt-sekretess.

vpn-skyddsdiagram

Användare som kör MacOS eller iOS kommer att dra nytta av IKEv2 / IPsec-protokollet med AES-256-kryptering. Detta kommer med en 3072-bitars Diffie-Hellman-nyckel. Både OpenVPN- och IKEv2 / IPsec-protokollen som används av NordVPN gå långt bortom branschstandarderna för att säkerställa din fullständiga online-säkerhet.

Naturligtvis är detta NordVPN, så de har tagit saker ett steg längre. Du kan få dubbelt dataskydd genom att aktivera funktionen för dubbelkryptering. För många människor är detta steg överdrivet, men användare som har att göra med drakoniska lagar och censur kan finna det nödvändigt.

Med dubbel kryptering, webbtrafik dirigeras genom två servrar, där den andra servern är helt ovetande om användarens faktiska IP-adress. En kombination av TCP- och UDP-protokoll används också.

Att använda funktionen för dubbel kryptering kommer att resultera i mycket långsammare dataöverföringshastigheter, så det rekommenderas inte om det inte är absolut nödvändigt. Ni kan förmodligen se varför vi väljer Nord som bästa VPN för australierna.

NordVPNs serverplatser

NordVPN har ett fantastiskt antal servrar som fortsätter att växa med glädjande hastighet. Därför bör kunderna förvänta sig en solid och till och med förbättrande prestanda under de kommande åren.

nordvpn nätverk

 • Connector.

  Antal servrar

  5 195 servrar och räkning

 • Connector.

  Antal länder

  61 länder över hela världen

 • Connector.

  Antal kontinenter

  6 av 7 kontinenter täckta

En hel del servrar

I Asien och Stillahavsområdet har NordVPN mer än 450 servrar. Australien är värd för 226 servrar ensam, medan andra ligger i Singapore, Japan, Hong Kong, Nya Zeeland, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Malaysia, Indonesien och Vietnam.

Europa är hem för fantastiska 2 275 av NordVPN: s servrar. De sträcker sig på plats från Storbritannien, Tyskland och Frankrike till Polen, Island, Rumänien och Lettland. Företaget har även servrar i Ryssland, en relativ sällsynthet bland VPN-leverantörer. Ofta förbises europeiska länder som Azerbajdzjan, Moldavien, Albanien, Bosnien och Hercegovina, Georgien, Makedonien och Serbien gör också listan.

server nätverk vektorbild

I Amerika kommer användare att hitta ett liknande antal servrar. Med totalt 2 373 servrar, 1 967 servrar finns i USA med en extra 355 i Kanada. Chile, Argentina, Costa Rica, Brasilien och Mexiko är också hem för flera servrar vardera.

NordVPN erbjuder vidare ganska bra täckning av Afrika och Mellanöstern. Serverplatser inkluderar Sydafrika och Egypten förutom Indien, Turkiet, Israel och Förenade Arabemiraten.

Varje server i nätverket identifieras med alla specialitetstjänster som den erbjuder, till exempel ytterligare obfusk, P2P eller dubbel VPN så att användare kan välja den server som är bäst för deras ändamål.

En Kina-vänlig VPN-lösning

NordVPN har meddelat att deras servrar är tillgängliga för människor i Kina. Eftersom Kina är ett land som utövar stor kontroll över vad medborgarna kan se online inklusive att förbjuda VPN-hemsidor är detta en enorm fördel. För närvarande är NordVPN endast tillgängligt för Windows-användare i Kina, men det kan förändras.

bra brandvägg porslinNordVPN säger också att de inte använder virtuella servrar. Detta betyder att alla deras servrar är fysiska, dedikerade servrar, så när du ansluter till en viss server vet du att den faktiskt ligger där NordVPN säger att den är. Detta är viktigt för vissa användare som är bekymrade över vilka länder deras data kan resa igenom.

Sammantaget innebär företagets utmärkta utbud av servrar att användare får en större bandbredd, vilket borde vara säkerställa snabbare och mer förutsägbar tjänst.

Använda BitTorrent eller P2P med NordVPN

fildelningsvektorNordVPN: s extraordinära antal och mångfald av servrar gör att torrenting med en VPN fungerar som en dröm med den här tjänsten. Faktum är att flera servrar är det dedikerad till P2P-fildelning. NordVPN-appen visar "specialitet" -server som kan användas för att underlätta P2P-processen.

Detta står i skarp kontrast till praxis och policyer för många andra VPN-leverantörer som är benägna att stryka bandbredd och hastighet när användare doppar i P2P-området. Att ha bokstavligen hundratals servrar som är utformade för att hantera torrent och P2P-trafik gör processen mycket enklare.

NordVPN: s tusentals servrar gör visningen av Netflix också vacker pålitlig. Även om tjänsten kan vara blockerad på vissa servrar är den tillgänglig på hundratals andra. Det är bra att du kan hitta en som fungerar för dig så att du kan visa alla regionspecifika versioner av Netflix som du föredrar.

NordVPN-hastighetstestresultat

För inte så länge sedan hade NordVPN ett rykte för att ge utmärkt säkerhet men med ganska genomsnittliga överföringshastigheter. Medan deras hastighet ännu inte matchar branschledaren för det metret, har de verkligen förbättrat sitt spel.

nordvpn hastighetstest

Referensnummer för hastighetstestning utan VPN levererade nedladdningshastigheter på 98,71 Mbps och uppladdningshastigheter 53,00 Mbps. Ansluter till en NordVPN-server i USA gav en nedladdningshastighet på 74,15 Mbps och en uppladdningshastighet på 48,18 Mbps. Inte så pjåkigt.

Testa på en EU-servern visade en nedladdningshastighet på 74 Mbps och en uppladdningshastighet på 48 Mbps.

Siffrorna från en asiatisk server var märkbart långsammare, klockade in vid 12 Mbps för nedladdning och fem Mbps för att ladda upp.

NordVPNs loggpolicy

Potentiellt kan ett företag som tillhandahåller VPN-tjänster spåra lika mycket information om din tid online som din ISP gör. Om de var benägna att göra det, kunde de föra register över varje webbplats du besökte, hur mycket tid du tillbringade där och vad du gjorde. Detta kallas loggning. och det är något som de flesta VPN-leverantörer säger att de inte gör, för det skulle kränka din integritet och undergräva dina skäl för att använda ett VPN.

nordvpn loggningspolicy

En annan plats där NordVPN utmärker sig är deras strikta "ingen loggning" -policy. Den säger att från det ögonblick som en användare loggar in på tjänsten är all deras webbtrafik krypterad så att ingen, inte ens deras ISP, kan spionera på den.

Politiken fortsätter att påpeka att Panama inte har några lagar om rapportering eller lagring av data. Om brottsbekämpande tjänstemän eller annan tredjepart kommer, NordVPN är inte skyldigt att dela något.

 • Connector.

  Felloggar

  NordVPN behåller inte loggar som fångas om problem eller problem med VPN-tjänsten. Dessa loggar kan innehålla viss personlig information, till exempel användarnamn eller IP-adress, men används uteslutande för felsökning och förbättring av VPN: s prestanda

 • Connector.

  Anslutningsloggar

  Vissa företag tillämpar begränsningar för sin tjänst, till exempel hur länge en anslutning kan pågå eller hur många samtidiga anslutningar som är tillåtna. Genom att spåra anslutningsloggar kan ett företag hålla reda på varje session på sin tjänst och hantera dem på lämpligt sätt. NordVPN fångar INTE anslutningsloggar

 • Connector.

  Aktivitetsloggar

  VPN-servrar ansvarar för att dirigera all trafik som kommer via dess nätverk, så tekniskt sett har leverantörer möjlighet att övervaka varje webbbegäran som skickas eller tas emot. Detta innebär att en VPN-värd kan spåra all webbaktivitet för varje användare och till och med bestämma vilka filtyper som laddas ner. NordVPN spårar INTE aktivitetsloggar

Politiken handlar lika mycket om informationen som de följer. Detta inkluderar bara e-postadresserna för användare och data om prestandan för deras tjänst. De anger att denna prestationsdata används för att rekommendera de mest fördelaktiga servrarna för varje enskild användare.

NordVPN håller vidare på vissa betalningsinformation, men de också acceptera Bitcoin som betalning om du verkligen ser allvar med att förbli anonym. En separat processor används för att underlätta betalningar eftersom företaget insåg tidigt att många transaktioner från andra banker inte tillåts när betalningen går till Panama. Betalningsprocessorn är belägen i USA, men de är bara en tjänsteleverantör och inte ett direkt anslutet till Tefincom.

Prissättningsalternativ för NordVPN

I en bransch som är full av komplicerade priser och paket är NordVPN: s strategi uppfriskande enkelt och enkelt. Varje plan innehåller alla samma funktioner, säkerhet och skydd. Den enda verkliga skillnaden är i hur kunden väljer att betala. Klicka här för se Nords planer.

nordvpn prissättning

På månadsbasis kommer NordVPN att kosta kunder $ 11,95 per månad. Att betala i sex månader i förväg ger priset ner till $ 9,00 månad, vilket motsvarar en besparing på 24 procent. Kunder som väljer att betala för en helårsplan betalar bara $ 6,99 per månad för en total besparing på 41 procent.

Det blir verkligen inte enklare än det här. Det finns inga alternativ och inga tilläggsalternativ. Vad kunderna får är samma bra service oavsett vilket paket de väljer. Kritiker kan klaga på att det inte finns ett gratis alternativ, men med bra prestanda och dataöverföringshastigheter, NordVPN vet att deras produkt är värt det begärda priset.

NordPass

NordVPN släppte nyligen sin nya programvara för lösenordshantering: NordPass. Eftersom det är så friskt på marknaden är det uppdaterat med all den senaste tekniken inom lösenordshantering, men med den samlade erfarenheten från NordVPN: s verksamhetsår. Perfekt för att hålla ditt lösenord säkert och samtidigt göra ditt liv oändligt lättare.

Som en NordVPN-produkt är det första du kan räkna med säkerhet. Alla protokoll, krypteringar och åtaganden som gjorde VPN så utmärkt säkra finns i NordPass. Detta är den typ av säkerhet som kan tillfredsställa den mest paranoida konspirationsteoretiker.

NordPass befriar dig från oro för att glömma lösenord eller risken att skriva ner det någonstans. De ger också supersäker lösenordsgenerering, så säg adjö till att rulla ut ditt barndjurnamn på varje nytt konto.

I kombination med NordVPN säkerställer denna lösenordshanteringstjänst din online-närvaro från det enda hotet mot din säkerhet kvar: mänskliga fel. Gör NordPass till det perfekta komplementet till NordVPN.

Rekommenderas NordVPN?

NordVPN är Högt rekommenderad. De använder de mest pålitliga VPN-protokollen med oslagbar AES-256-bitars kryptering för att skydda sina kunder. Dessutom finns det också möjligheten att välja ”dubbel” VPN om ett sådant skydd anses önskvärt. NordVPN är dessutom kompatibel med TOR för att garantera din absoluta anonymitet.

Även om det kanske inte är den snabbaste VPN-tjänsten där ute, är den det verkligen det säkraste. Det skulle inte vara förvånande om NordVPN en dag inte bara blir den bästa i säkerheten, utan också VPN med de snabbaste dataöverföringshastigheterna. De kan säkert göra det.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me