Surfshark Review – Er dette ny VPN verdt det?

Da jeg først hørte at en annen VPN-tjeneste kom inn i det australske markedet, var min første reaksjon - hvordan kunne dette muligens være noe bedre / annerledes enn mange av de allerede store VPN-ene som er tilgjengelige i dag?

Men jeg er en nysgjerrig person, og liker å klø på min egen kløe når det gjelder VPN-forskning. Derfor ville jeg ikke kunne hvile med mindre jeg ga Surfsharks nye VPN en legitim prøve.

Denne Surfshark-gjennomgangen er designet for å gi deg en omfattende oversikt over Surfshark VPN-protokoller, funksjoner, kundeservice og funksjonalitet.

Høres bra? Rått.

Først og fremst hva - og hvem - som står bak Surfshark?

Surfshark er en ny, virtuell privat nettverk (VPN) tjeneste som er brakt til deg av et selskap som ligger på De Britiske Jomfruøyene. Selskapet har vært i virksomhet i litt over seks måneder, og tilbyr rimelige VPN-planer og en rekke funksjoner du vil elske. Hvordan stabler det seg opp mot andre, mer etablerte VPN-nettverk?

Les videre for å ta tak i Surfshark, det gode og det dårlige, og bestem selv om det er verdt å prøve.

Surfshark VPN Oversikt

FeaturesInformation
brukervennlighet: Veldig enkel å bruke
Loggpolicy: Strengt tatt ingen hogst
Serverstørrelse: 800 ++ servere
Serverdistribusjon: 50 land
Brukerstøtte: 24/7 Live Chat
torren: Tillatt
streaming: Tillatt
VPN-protokoll og kryptering: OpenVPN, IPSec & IKEv2; 256-bit AES
Hovedkvarter: De britiske jomfruøyene
Pris: $ 1.99 / måned
Offesiell nettside: https://surfshark.com

Hva som gjør Surfshark annerledes?

La oss ta noen minutter å diskutere om dette nettverket har noe å tilby som vil gi deg lyst til å forlate din nåværende leverandør. En viktig funksjon den har som VPN er støtte for både IKEv2- og OpenVPN-protokollene. Ved å bruke disse protokollene tilbyr de de ledende krypteringsstandardene for Windows-brukere (via IKEv2) så vel som alle andre (fordi OpenVPN er åpen kildekode).

Husk at noen av de eldre VPN-protokollene som brukes av mange VPN-er, ikke har den mest oppdaterte krypteringen. Dette er et viktig skille, som Netflix og andre selskaper er i stand til å oppdage VPN-er og sette i gang blokker på grunn av tusenvis av brukere som stammer fra samme IP-adresse.

Videre betyr Surfsharks støtte for både IKEv2 og OpenVPN at den kan installeres på en rekke rutere og enheter. Du kan også gå inn på innstillinger på OpenVPN for å veksle mellom TCP og UDP.

VPN-protokoller

Surfshark VPN-protokoller bruker 256-biters AES-kryptering av militær karakter. Imidlertid går selskapet det ekstra trinnet å innlemme en 2048-bit DHE-RSA nøkkelutveksling og en SHA512-godkjenning hash for ekstra sikkerhet (oversettelse: best mulig kryptering og sikkerhet). Det er også DNS- og WebRTC lekkasjebeskyttelse vevd inn i teknologien som driver dette nettverket.

Surfshark har den helt viktige drapsmekanismen som lar deg raskt avslutte økten i tilfelle en utidig nettverkstilkobling. Imidlertid er den ikke aktivert som standard fra noen annen plattform enn iOS-appen deres.

For å aktivere killswitch i Windows, må du klikke på tannhjulikonet, finne "killswitch" under sikkerhetsmenyen og veksle det til "on" -posisjonen. Hvis du vil slå på killswitch for Android-drevne enheter, må du finne den i telefon- eller nettbrettinnstillingene og aktivere den manuelt.

Nå, la oss komme til de pusete detaljene. Hva er de beste og verste grunnene til å velge Surfshark?

Pros

 • Fjern blokkering av Netflix og andre mediastreamingstjenester
 • Fungerer bra for torrenting og P2P-fildeling
 • Strenge retningslinjer for ikke-logg
 • Ubegrenset servere, IP-adresser, båndbredde og tilkoblinger
 • Ligger i et land uten dataoppbevaring eller rapporteringslover
 • Overlegen sikkerhet og kryptering
 • Kill-switch inkludert i alle planer
 • Tilgjengelig i land med nettsensur eller blokkering
 • Godtar kryptovalutaer
 • Gratis prøveperiode og 30-dagers pengene-tilbake-garanti
 • DNS, IPv6 og WebRTC lekkasjebeskyttelse

Ulemper

 • Mindre nettverk av servere enn andre VPN-er
 • Hastighetene kan variere fra server til server
 • Appgrensesnitt mangler funksjonalitet og designoptimalisering
 • Servere kan ikke være i det landet som er oppført
 • Treg respons fra supportteamet for e-post

Eiendomsfunksjoner

I tillegg til høyt nivå SurfShark-kryptering, personvernsikkerhet og lekkasjebeskyttelse, inkluderer VPN noen spesielle funksjoner som er spesialbygget for å forbedre opplevelsen din.

surfshark-funksjoner

Her er fem fra listen som fortjener spesiell oppmerksomhet:

 1. Bruke CleanWeb ™ funksjon for ekstra kraft for å blokkere annonser, malware og sporingsprogramvare.
 2. Whitelister ™ lar deg lage en delt tunnel med VPN-en. Hensikten er å tillate brukere å omgå eller hviteliste noen websider og apper uten å forlate sikkerheten i nettverket. Det er flott å bruke på mobiltelefonen din med en bank-app. Du finner kontrollen i sikkerhetsinnstillinger-fanen.
 3. multihop ™ er en funksjon som er nyttig for personvernbevisste mennesker som virkelig vil dekke sporene sine på nettet. Dette ekstra krypteringslaget lar deg opprette et dobbelt VPN og gir deg litt ekstra sikkerhet i land som forbyr VPN-tjenester. Nettverkstrafikken din er sikret og dirigert gjennom to VPN-tunneler. Bare bruk denne funksjonen for å få tilgang til din foretrukne server via en annen server. Vær oppmerksom på at dette kan redusere nettverkshastigheten betydelig.
 4. Med nettverket i NoBorders Mode ™, brukere i land der internett er blokkert kan surfe uten bekymring. Det muliggjør samme tilgang som MultiHop-funksjonen ved å tilsløre trafikken uten å redusere hastigheten.
 5. Camouflage Mode er en veldig hendig funksjon som lar deg skjule VPN-bruk fra internettleverandøren din.

Brukeropplevelsen til Surfshark

Du kan laste ned SurfsharkVPN ved å gå til deres webside og laste ned versjonen som støtter operativsystemet ditt eller få versjonen for din mobile enhet fra app store for din modell. Dette nettverket tilbyr ett-klikk-funksjonalitet.

Du kan angi at den skal åpnes ved oppstart fra din PC og enheter eller bruke Quick Connect-knappen. Surfshark støtter Mac-, Windows-, Linux-, Android- og iOS-enheter. Det er en utvidelse for bruk med nettlesere av Chrome og Firefox. Det kan også konfigureres med rutere eller som TOR-Over-VPN for maksimal sikkerhet. (Les mer om VPN-rutere og hvordan du konfigurerer dem.)

Oversetter funksjonaliteten til mobilappene sine?

Brukergrensesnittet er villedende enkelt, med de fleste viktige funksjoner stilt opp nederst på skjermen. Alle funksjonene og funksjonene fungerer bra på mobile enheter for både Android og iOS.

Hvis du vil dra nytte av gratis prøveperiode, last ned SurfShark-appen til telefonen din. På den måten kan du dra nytte av ubegrensede tilkoblinger for å bruke den på PC-er og andre enheter.

En ekstra funksjon - siden VPN først ble lansert - er et alternativ for å tillate små pakker. Dette kan bidra til å forbedre ytelsen og hastigheten på mobile enheter og rutere.

surfshark app grensesnitt

Surfshark dekning

Selskapet har mer enn 800 servere fordelt på 50 land, noe som er færre enn mer etablerte, større VPN-leverandører. Den har utvidet kapasitetene sine fra de opprinnelige 100 serverne siden lanseringen for mindre enn ett år siden, så tiden vil vise hvor langt rekkevidden deres kan strekke seg

Per nå tilbyr de et bredt nok nettverk av servere til å gi deg flere alternativer når du logger deg på. SurfShark-nettverket har servere i Kina, Tyrkia og flere andre undertrykkende land der internett blir sensurert og / eller nettsteder er blokkert.

Surfshark kundebehandling

støtte for surfshark chatEt merke av en god tjenesteleverandør er hvor enkle de er å kontakte hvis det er et problem, og hvor raskt de er i stand til å løse problemer. Surfshark får høye karakterer på alle unntatt ett av disse kriteriene.

Det første du kan se etter hjelp, er hjelpeseksjonen på nettstedet deres. Der finner du et antall veiledninger, beste fremgangsmåter for å optimalisere forbindelsen din, og en omfattende FAQ-seksjon.

Selskapet tilbyr også support 24/7/365 live chat og et kontaktskjema for de som ønsker å sende inn en spesifikk klage eller kommentar. Det er her karakteren deres dypper litt. E-postkontakten kan ta opptil 24 timer å få svar. Det er heller ikke noe telefonnummer eller fysisk adresse oppført på deres hjemmeside.

Innloggingspolicy

Hver gang du må oppgi personlig eller økonomisk informasjon, må du være bekymret for hvor mye av den informasjonen blir beholdt av selskapet. Du må også lure på hvor mye de holder for å enten dele eller selge, eller hvordan loggpolitikken virkelig ser ut.

retningslinjer for surfshark

Bra at Surfshark ikke lagrer eller selger informasjon angående:

 • Aktivitet
 • IP-adresser
 • Navn
 • plassering
 • Nettleserhistorie
 • Økt tidsstempler
 • Båndbredde brukt
 • Nettverkstrafikk

Dette selskapet har en streng policy for ikke-logg, men du må oppgi betalingsinformasjon og e-postadresse for å opprette en konto. Imidlertid beholder Surfshark ikke noe av informasjonen din; alle betalingsposter forbli i selskapet som kontoen din blir fakturert til. De støtter også anonyme betalingsalternativer som cryptocurrency.

Hva med hastighet?

Hastighetstester av dette nettverket viser anstendige hastigheter når du bruker servere lokalisert i noen deler av EU og i USA, spesielt de på østkysten. Hastighetene lider litt når serverne er lokalisert i avsidesliggende områder og byer som ligger lenger fra deres operasjonsbase. Dette er typisk for mange VPNS, så det er egentlig ikke en avtalsbryter.

Hastighetene ble testet ved bruk av streaming video og med en 256 MB spillfil på et system med en 60Mbps tilkobling. Arbeidet fra en basislinje på 98,71 Mbps, ble hastighetene klokket inn som varierte fra et lavt punkt på 25,74 Mbps ut av serveren i Hong Kong til en høyde på 71,06 ut fra Amsterdam. Gjennomsnittshastigheter svevet rundt 50 Mbps, noe som fremdeles er godt nok til å streame medieinnhold, spille, dele filer eller til og med som en VPN for å stramme.

Priser

Selskapet tilbyr flere nivåer av service- og prisalternativer, men selv deres grunnleggende abonnement vil gi deg noen av de beste funksjonene. Deres månedlig betal-som-du-gå-plan er priset til $ 11,95 per måned.

priser på surfshark

Hvis du ikke har noe imot en langsiktig forpliktelse, er alternativet med den beste verdien 24-månedersplan som faktureres 47,76 dollar hvert 2. år. Det kommer til ca. 1,99 dollar per måned. Den årlige planen vil sette deg tilbake 71,88 dollar, som utgjør 2,99 dollar per måned. Med sin 2-årige plan ble de effektivt den billigste VPN-leverandøren som gir så mye verdi i pakkene.

Alle disse beløpene presenteres i amerikanske dollar, så sjekk valutakursen for andre valutaer. Du har også muligheten til å betale for tjenestene i forskjellige valutaer som AUD, CAD og USD, Euro, GBP, til og med kinesiske Yuans.

For de som foretrekker en mer "digital opplevelse", tilbyr selskapet et bredt spekter av betalingskanaler enn mange andre VPN-leverandører.

 • Alipay
 • Alle større kredittkort
 • PayPal
 • kryptovaluta
 • Amazon Pay
 • Google Pay

Alle planer faktureres på forhånd for hele abonnementsperioden, og de tilbyr en 30-dagers pengene tilbake-garanti. Det er også en gratis prøveversjon tilgjengelig for Mac-brukere og de med Android- eller iOS-støttede mobile enheter. Nye abonnenter kan bruke kupongkoden “sharkstart”I kassen.

Så hva er dommen på Surfshark?

Plattformen er flott av alle grunnene til at du ønsker en VPN, for eksempel tilgang til streamet innhold, innholdsplattformer med store navn som NetFlix, Hulu og P2P fildelingsnettsteder. Det beste av alt er at du får ubegrensede forbindelser. Det er ikke en ekstra fordel du finner med selv de største konkurrentene.

Beviset er i fordeler og ulemper. Hvis de positive trekkene til en tjeneste oppveier negativene, har du en plattform som vil fungere som lovet uten å koste deg en formue. Alt i alt lever denne VPN opp til sitt løfte. Prisen er riktig, og du får mye funksjonalitet.

Det er mindre dekning enn du får med andre australske VPN-tjenester, og det kan være problemer med hastighet og tilgang, men det er så langt de største ulempene går. Hvem vet hvor raskt tjenestene deres kan komme i fremtiden, med den hastigheten som Surfshark utvider. De kan til og med havne like raskt som NordVPN.

Siste tanker

Det er ingen to måter å gjøre det på. Hvis du vil beskytte deg på nettet, må du finne den beste VPN-en for systemet og budsjettet.

Ikke bare tilbyr et privat nettverk sinn og anonymitet, riktig VPN kan til og med forhindre at noen stjeler informasjonen din og selger den på det mørke nettet. Du bør nærme deg å finne en VPN slik du vil takle å kjøpe et sikkerhetssystem til hjemmet ditt - dvs. ikke nøye deg med noe mindre enn fullstendig og fullstendig privatliv og sikkerhet.

Se etter objektive anmeldelser fra teknikere og finn ut hvordan nettverket fungerer for ekte kunder. Den beste måten å se selv er å dra nytte av gratis prøveperioder som gir deg tid og funksjonalitet til å virkelig teste omfanget og begrensningene i nettverket.

Når du kombinerer solid beskyttelse av personvern og tilleggsbeskyttelse som passordbehandling og antivirusprogramvare, vil du ha lagt lag med sikkerhet fra ende til ende.

Spørsmål og svar

Ingen Surfshark-gjennomgang ville være fullstendig uten å tilby deg en sjanse til å hoppe til noen ofte stilte spørsmål om nettverket og det er morselskapet.

Q: Kan jeg prøve Surfshark gratis?

Selskapet tilbyr en gratis prøveperiode for macOS-, Android- og iOS-enheter. De tilbyr også 30 dager pengene tilbake-garanti på alle planer, og alle pakker tilbyr samme nivå av funksjonalitet du får med et fullstendig abonnement på månedlige planer.

Spørsmål: Hvordan vet jeg at Surfshark kan stole på?

Det er vanskelig å vite hva jeg skal gjøre av nye selskaper og tjenester. Det beste vi kan gjøre er å gi vår mening om selskapet og dets tjenester slik vi opplevde dem.

Imidlertid kan vi fortelle deg at Surfshark har fått en utmerket vurdering fra 88 prosent av nåværende eller tidligere brukere på TrustPilot. Dette sammen med flere måter å kontakte selskapet og lydhøre kundeservice bør gå langt i å etablere deres troverdighet.

Spørsmål: Kan jeg bruke Surfshark VPN på ruteren min?

Det korte svaret er ja. For å bruke Surfshark, må ruteren din støtte OpenVPN-protokoll, og du må kunne konfigurere Open VPN som klient, ikke server.

Du kan finne ut at ruteren din støtter denne protokollen ved å se i brukerhåndboken eller sjekke ruteren produsentens nettsted. Du kan også skrive inn produsentens navn i kunnskapsdatabasen på Surfshark-nettstedet for å få spesifikke instruksjoner for modellen din.

Q: Er Surfshark sikrere enn ExpressVPN?

Det beste med å sammenligne shopping er å se hvordan Surfshark kan samle seg mot andre plattformer som produkter fra ExpressVPN eller NordVPN.

Ser du på dem side om side, kan du konkludere med at Surfshark ikke tilbyr samme hastighet eller bredde av tjenester som større og mer etablerte leverandører, og ExpressVPN har en innebygd hastighetstest for serverne sine.

Når det er sagt, har selskapet gjennomgått en streng revisjon som ikke avdekket noen lekkasjer eller andre problemer. Du kan finne informasjon om sikkerhetsrevisjonen deres her og se poengsummen deres selv.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me