Dashlane Review – essentieel voor privacy en beveiliging

Je weet hoe soms een bedrijf één ding doet heel goed en dan proberen ze iets anders te doen en het is een soort van … meh? Hallo Dashlane.

Verpest wachtwoordstress je leven? Hoeveel heeft u?

Als je van de meeste mensen houdt, dan heb je wachtwoorden voor zowat elke website die je bezoekt. Creditcardbedrijven, banken, e-mailservices en sociale media-accounts vereisen allemaal dat u wachtwoorden hebt, en dat is misschien nog maar het begin.

Wanneer u inlogt op een website om uw investeringen te bekijken, moet u een wachtwoord gebruiken. Als je online een paar schoenen wilt bestellen, heb je een wachtwoord nodig. Wat als u toegang wilt krijgen tot een energierekening en deze online wilt betalen? Raad eens wat je nodig hebt?

Als u zich echt zorgen maakt over beveiliging, weet u dat het van vitaal belang is om voor elke website een ander, complex wachtwoord te hebben. Veel websites stellen zelfs steeds strengere eisen aan wachtwoorden. Velen van hen moeten nu een minimaal acht of 12 tekens, waarbij hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens worden gecombineerd.

Het is vrijwel onmogelijk om ze allemaal te onthouden en het is niet noodzakelijkerwijs aan te raden om uw computer of internetprovider te vragen ze allemaal te onthouden. Als uw systeem wordt gehackt, zijn al die wachtwoorden ongelooflijk kwetsbaar.

Dit is waar een service zoals Dashlane van onschatbare waarde wordt. Dashlane is een wachtwoordbeheerder. Het houdt niet alleen al uw wachtwoorden bij voor tientallen websites en accounts, maar kan het ook maken mogelijk om snel en eenvoudig al uw wachtwoorden in één keer te wijzigen.

Meer dan dat, Dashlane biedt een zekere mate van veilige gegevensopslag en bescherming tegen identiteitsdiefstal. Het biedt ook een VPN-service. Deze functie is echter ernstig beperkt en wordt over het algemeen niet als een goede reden beschouwd om voor deze service te kiezen.

Lees verder voor de grote onthulling waarom.

Contents

De Lowdown op Dashlane

‘Veelzijdig’ en ‘krachtig’ behoren tot de voorwaarden die het meest worden toegeschreven aan de services van Dashlane. Wanneer u Dashlane heeft, kan dit u helpen vermoeiende online formulieren in te vullen, en u kunt erop vertrouwen dat het systeem in staat is om vrijwel elke vorm van gegevens veilig op te slaan.

dashlane beveiligingsinterface

Wat Dashlane echt onderscheidt van de concurrentie, is de mogelijkheid om al uw wachtwoorden met slechts één klik te wijzigen. De tijdsbesparing die inherent is aan deze functie is ronduit fenomenaal.

Gebruikers van Dashlane profiteren ook van een gebruiksvriendelijke interface die uiterst eenvoudig te gebruiken is. Ook maakt het nauwelijks uit of u de desktop- of mobiele versie van de website gebruikt. Beide zijn responsief en er is echt weinig verschil tussen de twee.

Zonder twijfel is het duurder dan de concurrentie. Veel gebruikers zullen echter merken dat de kosten het waard zijn op basis van de functies van de service.

Hoeveel kost Dashlane?

Deze wachtwoordbeheerder hoeft niet duur te zijn. Een serviceniveau met 50 wachtwoorden is gratis beschikbaar. Dit omvat het gebruik van de service op één apparaat en nuttige beveiligingswaarschuwingen. Bovendien ontvangen leden met dit plan mogelijkheden voor automatisch aanvullen van betalingen en onmiddellijke invulling van formulieren.

  TunnelBear VPN Review - Ernstig gebrek aan snelheid en beveiliging

dashlane prijslijst

Het premium lidmaatschap kost $ 4,99 per maand en wordt jaarlijks gefactureerd. Met dit plan is het mogelijk om een ​​onbeperkt aantal wachtwoorden op een onbeperkt aantal apparaten te beheren. Dit plan omvat verder automatische synchronisatie op alle apparaten wanneer wachtwoorden en gegevens worden bijgewerkt. Autofill-mogelijkheden voor formulieren en betalingsinformatie zijn inbegrepen, net als dark web monitoring. Opslag voor gevoelige bestanden wordt ook meegeleverd met dit programma. Een andere aantrekkelijke functie is de VPN die een veilige en privéverbinding op elk wifi-netwerk biedt.

Met een premium plus lidmaatschap krijgen klanten alle functies die bij het premium plan horen, naast kredietbewaking en identiteitsdiefstalverzekering tot een miljoen dollar. Dit programma wordt jaarlijks gefactureerd voor $ 9,99 per maand.

Dashlane’s VPN-service

Als u al een VPN-service hebt, is het niet noodzakelijkerwijs om Dashlane’s premium- of premium plus-accounts te kiezen. Zoals VPN-providers gaan, behoren de services van Dashlane zeker tot de duurdere op de markt.

instellen klik hierBovendien is dit een vrij eenvoudige VPN-service. Als u onderweg bent en een lokaal wifi-netwerk wilt gebruiken, kunt u het VPN-item in het Dashlane-menu selecteren. U kiest voor “setup”, waarmee u een kort proces doorloopt. Er zijn maar weinig opties beschikbaar.

In tegenstelling tot andere VPN-providers kunt u bijvoorbeeld niet kiezen welke server u gebruikt tijdens het browsen. Dashlane selecteert automatisch de dichtstbijzijnde beschikbare server. Dit kan al dan niet nuttig voor u zijn, afhankelijk van uw redenen om een ​​VPN te gebruiken.

Dit betekent in wezen dat deze VPN-service het u niet mogelijk maakt om uw locatie te vervalsen. Als dit een primaire reden is om te vertrouwen op een VPN, is een andere service beter geschikt voor uw behoeften.

Raadpleeg voor meer VPN-beoordelingen onze gids voor de beste VPN’s voor Australië.

Gebruik van VPN op onbeperkte apparaten

dashboard synchronisatie met meerdere apparatenHet goede nieuws is dat het kan gebruik Dashlane’s VPN op elk apparaat waarop u de services van het bedrijf hebt geïnstalleerd. Met de mogelijkheid om Dashlane op een onbeperkt aantal apparaten te installeren, betekent dit dat u mogelijk een rudimentaire VPN kunt hebben op elk apparaat dat u mogelijk gebruikt om te surfen op het web.

Anders dan het voordeel van het kunnen gebruiken van de VPN op meerdere apparaten, is dit een vrij kale service. Er is geen mogelijkheid om uw VPN-protocol te configureren. Bovendien is er geen kill-schakelaar. Als uw verbinding met de VPN wordt verbroken of anderszins onverwacht niet beschikbaar wordt, wordt uw browsesessie niet automatisch beëindigd. Dit kan een grote zorg zijn, omdat de status van de verbinding niet wordt weergegeven tenzij of totdat u op het VPN-menu klikt.

Compatibiliteit met Dashlane

Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome en Apple Safari zijn allemaal compatibel met Dashlane. Systeemvereisten zijn Windows 7, Android 4.0, Mac OS X 10.11 El Capitan en iOS 10.

  ExpressVPN Review - Een topkeuze voor snelheid en beveiliging

Aan de slag met Dashlane

De meeste gebruikers downloaden eenvoudig de Dashlane-app van de bedrijfswebsite. Dit is uitzonderlijk eenvoudig te doen, omdat de toepasselijke extensies automatisch worden geïnstalleerd op elke beschikbare browser op het apparaat die compatibel is met de software. Een e-mailadres en hoofdwachtwoord zijn voldoende om het installatieproces te voltooien.

dashlane hoofdwachtwoord instellenHet is uiterst belangrijk dat u dit hoofdwachtwoord onthoudt. Als u het vergeet, is het niet mogelijk om het te herstellen. Dit betekent dat u het proces vanaf het begin opnieuw moet starten. Dashlane raadt natuurlijk aan dat u een hoofdwachtwoord kiest dat ten minste acht tekens bevat, dus wees voorzichtig.

Als gebruikers al een soort wachtwoordbeheerder op hun computer hebben gebruikt, is het mogelijk dat Dashlane deze gegevens automatisch importeert. Om deze reden kan het waardevol en efficiënt zijn om uw computer in plaats van een mobiel apparaat te gebruiken voor de initiële accountconfiguratie. Als u Dashlane op extra apparaten wilt installeren, stuurt Dashlane u een e-mail met een unieke beveiligingscode voor elk apparaat.

Dashlane op de computer gebruiken

Dashlane is toegankelijk via een zelfstandige app, door in te loggen op de bedrijfswebsite of door een browserextensie te gebruiken. De meeste functies, en waarschijnlijk de beste gebruikerservaring, zijn beschikbaar via de app.

dashboard in bureaublad

De interface in de app is intuïtief en vrij eenvoudig te gebruiken. Het beschikt over negen primaire secties die aan de linkerkant van het scherm kunnen worden bekeken. Aan de rechterkant kunnen gebruikers hun persoonlijke gegevens in raster- of lijstformaat bekijken. Pictogrammen voor verschillende websites zijn opgenomen in de gegevens, waardoor gebruikers gemakkelijker kunnen vinden wat ze zoeken.

Wachtwoordwisselaar is de functie die vooral van Dashlane een waardevolle service maakt. Hiermee kunt u mogelijk al uw geregistreerde wachtwoorden met slechts één klik wijzigen. Momenteel zijn er ongeveer 500 websites geregistreerd voor deze service. Het is waarschijnlijk dat de meeste websites waarvoor u een wachtwoord hebt, tot deze 500 behoren.

Hoe goed zijn uw wachtwoorden?

sterk wachtwoordEen beveiligingsdashboard maakt het gebruikers gemakkelijk zie in één oogopslag hoe gezond hun status is. Als u wachtwoorden heeft die niet in orde zijn, dat wil zeggen dat ze zwak, oud, hergebruikt of gecompromitteerd zijn, zal het systeem u laten weten. Gebruik het beveiligingsdashboard in combinatie met wachtwoordwisselaar om uw beveiliging op internet te houden.

Gegevens veilig houden

Ook in de Dashlane-app vinden gebruikers een functie genaamd Secure Notes. Dit is de plek waar klanten allerlei soorten tekst kunnen opslaan. De meeste mensen gebruiken het voor softwarelicenties en bankinformatie, hoewel andere soorten gebruik mogelijk zijn.

De app heeft ook een portemonnee-gedeelte. Dit heeft allerlei handige functies die het gemakkelijk maken om online formulieren in te vullen met een minimum aan gedoe en moeite. Dit is een bijzonder aantrekkelijke functie voor mensen die gevoelig zijn voor typefouten.dashlane portemonnee

Het Wallet-gedeelte is onderverdeeld in vier secties. Ontvangsten, identificatie, betalingen en persoonlijke informatie kunnen allemaal door de klant worden ingevuld. Deze zijn vrij eenvoudig, maar zoals typerend voor Dashlane, de interface is behoorlijk indrukwekkend.

  TunnelBear VPN Review - Ernstig gebrek aan snelheid en beveiliging

Een Amerikaanse gebruiker die bijvoorbeeld zijn sofinummer invoert, ziet dat de interface eruitziet als een sofinokaart. Op dezelfde manier wordt een paspoortnummer ingevoerd in een interface die eruitziet als een paspoort. Het maakt een alledaagse oefening een beetje interessanter en leuker.

Delen met Dashlane

Met de app van Dashlane kunnen gebruikers hun wachtwoorden ook delen met andere klanten van Dashlane. Dit is een volledig veilig proces waarmee klanten de controle over hun informatie kunnen behouden. Ze kunnen eenvoudig het wachtwoord delen of ze kunnen toegang verlenen om alle beschikbare gegevens te bewerken, delen en bekijken.

Dashlane’s Zero Knowledge Architecture

Anonimiteit en privacy worden steeds belangrijker in de virtuele wereld. Dienovereenkomstig zijn mensen die VPN’s gebruiken om op internet te surfen buitengewoon geïnteresseerd in bedrijven die geen logboekregistratie hebben.

mechanismen voor dashboardauthenticatieDashlane gebruikt AES-256-codering om uw veiligheid en anonimiteit te waarborgen. Dit geldt voor de servers van het bedrijf en voor de apparaten waarop de software is geïnstalleerd. Zoals eerder gezegd, het hoofdwachtwoord van elke klant is de enige sleutel tot hun account. Dit wachtwoord wordt op geen enkele manier opgeslagen bij Dashlane. Dit betekent dat Dashlane niet alleen geen toegang heeft tot uw account, maar ook geen potentiële identiteitsdieven.

Dashlane maakt ook gebruik van tweefactorauthenticatie. Dit kan alleen worden geactiveerd tijdens het gebruik van de desktopversie van de app. Op bepaalde nieuwere iOS- en Android-apparaten is het misschien ook mogelijk om biometrische aanmeldingen met Dashlane te gebruiken.

Moet ik Dashlane gebruiken als mijn primaire VPN?

Dashlane biedt aanzienlijke waarde als wachtwoordbeheersysteem. Het is uiterst veilig en het is onmiskenbaar nuttig wanneer gebruikers ervoor moeten zorgen dat hun wachtwoorden sterk zijn of wanneer het nodig is om meerdere wachtwoorden tegelijk bij te werken.

Als u echter geen VPN-provider hebt en overweegt om een ​​Dashlane premium of premium plus plan te kopen, voornamelijk omdat het u een VPN biedt, dan dit is niet de beste keuze.

Dashlane’s VPN is op zijn best een dun protocol. U hebt geen serverkeuze, waardoor het onmogelijk is om uw locatie te vervalsen. Je verbinding kan op elk moment worden verbroken en je zou het pas weten als je ging kijken of je verbinding nog steeds veilig was.

dashboard logo

Veel andere VPN-providers bieden veel robuustere services die komen met veel meer keuzes en hogere snelheden voor het uploaden en downloaden van gegevens. Dit is mogelijk omdat deze bedrijven honderden, zo niet duizenden servers tot hun beschikking hebben (denk na NordVPN).

Bovendien bevinden deze servers zich op ongelooflijk diverse plaatsen en kunnen gebruikers kiezen met welke server ze verbinding maken. Dashlane biedt deze diensten over het algemeen niet aan.

Dit komt omdat Dashlane primair gericht is op wachtwoordbeveiliging en -beheer. Zoek elders naar VPN-services.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me