NordVPN Review 2020 – CIA-niveau beveiliging – testen, snelheid, prijzen

Soms krijgt een VPN-bedrijf het goed. Heel, heel, ZEER gelijk. Ja, we zijn hier bevooroordeeld - richting kwaliteit.

Als online beveiliging uw topprioriteit is, zult u zeker blij zijn met de betrouwbare diensten die worden aangeboden door NordVPN. Met het OpenVPN-protocol, AES-256-bits codering en dubbele gegevensbescherming is het moeilijk om fout te gaan.

NordVPN claimt "De meest geavanceerde VPN ter wereld" te zijn. Dit kan waar zijn, omdat hun functies IP-verbergen, een ingebouwde kill-switch en toegang tot Netflix omvatten. Bovendien is het bedrijf trots op meer dan 5.000 servers over de hele wereld. Dat zijn nummers die moeilijk te verslaan zijn.

Nordvpn-logo

Gebruikers kunnen maximaal zes verbindingen tegelijkertijd hebben, en ze hebben apps voor iOS-, Mac-, Windows- en Android-apparaten. Online tutorials zijn beschikbaar in hun kennisbank.


Deze omvatten instructies voor het gebruik van NordVPN met routers, RaspberryPi en verschillende mobiele besturingssystemen. NordVPN is verder compatibel met The Onion Router, zodat u nog meer identiteitsbescherming voor uw browsen kunt krijgen.

NordVPN Overzicht

FeaturesInformation
Usability: Zeer eenvoudig in gebruik
Logbeleid: Strikte nulregistratie
Servergrootte: 5200+ servers
Server distributie: 62 landen
Ondersteuning: 24/7 live chat ondersteuning
torrenting: P2P toegestaan
streaming: toegestaan
VPN-protocol en codering: OpenVPN-protocol; AES-256 bit encryptie
Hoofdkwartier: Panama
Prijs: $ 6,99 / maand
Officiële website: https://nordvpn.com

Geavanceerde beveiliging + geavanceerde functies

Bovendien bevat NordVPN de SmartPlay-functie. Deze technologie maakt het mogelijk om toegang tot bijna 500 streamingdiensten die geografisch beperkt zijn. Amazon Prime, Netflix, BBC, Pandora en meer zijn binnen handbereik wanneer u NordVPN gebruikt.

nordvpn-functies

Een ander belangrijk verkoopargument van NordVPN is dat het in Panama is gevestigd. Opgericht in 2008, werd de dienst gelanceerd door een bedrijf genaamd Tefincom S.A. Sommige mensen kunnen in eerste instantie twijfels hebben over een online bedrijf dat zich in Midden-Amerika bevindt.

Dit is echter een wenselijke eigenschap. Onafhankelijke landen zoals Panama, de Britse Maagdeneilanden, Singapore en de Kaaimannen staan ​​erom bekend dat ze geen informatie delen met andere landen. Dat staat in schril contrast met landen zoals de VS, het VK, Australië en Canada die de gegevens delen die ze verzamelen in spionageacties.

Het hebben van een VPN-provider met hoofdkantoor in een land als Panama betekent dat er minder kans is dat er wetten zijn die online bedrijven verplichten om uitgebreide archieven bij te houden. De records die ze hebben zijn minder waarschijnlijk worden overgedragen aan wetshandhaving. Als bescherming van jezelf voorop staat, is dit wenselijk.

Een van de belangrijkste voordelen van werken met NordVPN is hun uitstekende klantenservice. Als u vragen of problemen hebt, zijn ze er om 24/7 te helpen met livechat. Deze service lijkt te reageren, ook al hebben de vertegenwoordigers de neiging om door te geven met kopieer- en plakantwoorden. Ondersteuning is ook beschikbaar via e-mail als meer gedetailleerde assistentie nodig is.

Daarnaast, De website van NordVPN Kenmerken een brede kennisbasis die compleet is met honderden artikelen, handleidingen en tutorials. Ze hebben duidelijk hard gewerkt om het gemakkelijk te maken om vragen beantwoord te krijgen, en dat is een pluspunt.

Beveiliging en codering

Dit is het gebied waarin NordVPN echt uitblinkt. Ze hebben hun best gedaan om de anonimiteit en privacy van hun gebruikers te beschermen, en ze hebben dit gedaan terwijl ze hun programma's voor een zeer redelijke prijs hebben gehouden.

Gebruikersbescherming begint met het gebruik van het juiste tunnelprotocol. NordVPN geeft gebruikers keuzes, maar het beste tunnelprotocol dat vandaag beschikbaar is, is OpenVPN.

Haar AES-256-codering is op dit moment onmogelijk te kraken. In feite is dit het protocol dat door federale regeringen en het leger over de hele wereld wordt gebruikt. NordVPN's versie van AES-256-codering is uitgerust met de 2048-bit Diffie-Hellman-sleutel in plaats van de RSA-sleutel omdat deze Perfect Forward Secrecy heeft.

vpn-beveiligingsdiagram

Gebruikers met MacOS of iOS zullen profiteren van het IKEv2 / IPsec-protocol met AES-256-codering. Dit wordt geleverd met een 3072-bits Diffie-Hellman-sleutel. Zowel de OpenVPN- als IKEv2 / IPsec-protocollen die worden gebruikt door NordVPN gaan veel verder dan de industriële normen om uw volledige online beveiliging te garanderen.

Natuurlijk is dit NordVPN, dus ze hebben de zaken een stap verder gebracht. U kunt de dubbele gegevensbescherming krijgen door de dubbele coderingsfunctie in te schakelen. Voor veel mensen is deze stap veel te veel, maar gebruikers die te maken hebben met draconische wetten en censuur vinden dit misschien nodig.

Met dubbele codering, webverkeer wordt via twee servers gerouteerd, waarbij de tweede server zich helemaal niet bewust is van het daadwerkelijke IP-adres van de gebruiker. Een combinatie van TCP- en UDP-protocollen wordt ook gebruikt.

Het gebruik van de dubbele coderingsfunctie zal resulteren in veel lagere gegevensoverdrachtssnelheden, dus het wordt niet aanbevolen, tenzij absoluut noodzakelijk. Jullie kunnen waarschijnlijk wel zien waarom we Nord als de kiezen beste VPN voor Australiërs.

NordVPN's serverlocaties

NordVPN heeft een verbazingwekkend aantal servers die met een bevredigende snelheid blijven groeien. Dienovereenkomstig moeten klanten de komende jaren solide en zelfs verbeterende prestaties verwachten.

nordvpn-netwerk

 • connector.

  Aantal servers

  5.195 servers en tellen

 • connector.

  Aantal landen

  61 landen over de hele wereld

 • connector.

  Aantal continenten

  6 van de 7 continenten bedekt

Heel veel servers

In de regio Azië-Pacific beschikt NordVPN over meer dan 450 servers. Australië host alleen 226 servers, anderen bevinden zich in Singapore, Japan, Hong Kong, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Taiwan, Thailand, Maleisië, Indonesië en Vietnam.

Europa herbergt een verbazingwekkende 2.275 servers van NordVPN. Ze variëren in locatie van het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk tot Polen, IJsland, Roemenië en Letland. Het bedrijf heeft zelfs servers in Rusland, een relatieve zeldzaamheid onder VPN-providers. Vaak over het hoofd gezien Europese landen zoals Azerbeidzjan, Moldavië, Albanië, Bosnië en Herzegovina, Georgië, Macedonië en Servië maken ook de lijst.

server netwerk vector afbeelding

In Noord- en Zuid-Amerika zullen gebruikers een vergelijkbaar aantal servers vinden. Met een totaal van 2.373 servers, 1.967 servers worden gevonden in de VS. met een extra 355 in Canada. Chili, Argentinië, Costa Rica, Brazilië en Mexico hebben ook verschillende servers.

NordVPN biedt verder een redelijk goede dekking van Afrika en het Midden-Oosten. Serverlocaties zijn onder meer Zuid-Afrika en Egypte, naast India, Turkije, Israël en de Verenigde Arabische Emiraten.

Elke server in het netwerk wordt geïdentificeerd met speciale services die worden aangeboden, zoals extra obfuscation, P2P of dubbele VPN, zodat gebruikers de server kunnen kiezen die het beste is voor hun doeleinden.

Een China-vriendelijke VPN-oplossing

NordVPN heeft aangekondigd dat hun servers toegankelijk zijn voor mensen in China. Aangezien China een land is dat aanzienlijke controle uitoefent op wat zijn burgers online kunnen bekijken, inclusief het verbieden van VPN-startpagina's, is dit een enorm voordeel. Op dit moment is NordVPN alleen beschikbaar voor Windows-gebruikers in China, maar dit kan veranderen.

geweldige firewall chinaNordVPN zegt ook dat ze geen virtuele servers gebruiken. Dit betekent dat al hun servers fysieke, toegewijde servers zijn, dus wanneer u verbinding maakt met een bepaalde server, weet u dat deze zich daadwerkelijk bevindt op de locatie waar NordVPN zegt dat het is. Dit is van vitaal belang voor sommige gebruikers die zich zorgen maken over welke landen hun gegevens mogelijk doorreizen.

Over het algemeen betekent de uitstekende reeks servers van het bedrijf dat gebruikers een grotere bandbreedte krijgen, wat zou moeten zorgen voor snellere en voorspelbaardere service.

BitTorrent of P2P gebruiken met NordVPN

bestanden delen vectorHet buitengewone aantal en de verscheidenheid aan servers van NordVPN zorgen ervoor dat torrenting met een VPN met deze service als een droom werkt. In feite zijn er verschillende servers gewijd aan het delen van P2P-bestanden. De NordVPN-app bevat een lijst met 'specialistische' servers die kunnen worden gebruikt om het P2P-proces te vergemakkelijken.

Dit staat in schril contrast met de werkwijzen en het beleid van veel andere VPN-providers die geneigd zijn om bandbreedte en snelheid te vertragen wanneer gebruikers in het P2P-domein duiken. Met letterlijk honderden servers die zijn ontworpen om torrent- en P2P-verkeer te verwerken, wordt het proces veel eenvoudiger.

De duizenden servers van NordVPN maken het bekijken van Netflix ook mooi betrouwbaar. Hoewel de service op sommige servers kan worden geblokkeerd, is deze op honderden andere beschikbaar. De kans is groot dat u er een kunt vinden die voor u werkt, zodat u dat kunt bekijk elke regiospecifieke versie van Netflix die u verkiest.

NordVPN snelheidstestresultaten

Nog niet zo lang geleden had NordVPN de reputatie uitstekende beveiliging te bieden, maar met redelijk gemiddelde overdrachtssnelheden. Hoewel hun snelheid nog niet overeenkomt met de marktleider op dat gebied, hebben ze hun spel zeker verbeterd.

nordvpn snelheidstest

Benchmarknummers voor snelheidstesten zonder VPN leverden downloadsnelheden van 98,71 Mbps en uploadsnelheden van 53,00 Mbps. Verbinding maken met een NordVPN-server in de VS leverde een downloadsnelheid van 74,15 Mbps en een uploadsnelheid van 48,18 Mbps. Niet te armoedig.

Testen op een EU-server toonde een downloadsnelheid van 74 Mbps en een uploadsnelheid van 48 Mbps.

De nummers van een Aziatische server waren merkbaar langzamer, klokken op 12 Mbps voor downloaden en vijf Mbps voor uploaden.

Het logboekbeleid van NordVPN

Mogelijk kan een bedrijf dat VPN-services levert, net zoveel gegevens over uw online tijd bijhouden als uw ISP. Als ze daartoe geneigd waren, zouden ze bij kunnen houden welke website je hebt bezocht, hoeveel tijd je daar hebt doorgebracht en wat je hebt gedaan. Dit wordt loggen genoemd. en het is iets dat de meeste VPN-providers je zullen vertellen dat ze dat niet doen, omdat het zou uw privacy schenden en uw redenen om een ​​VPN te gebruiken ondermijnen.

nordvpn logging beleid

Een andere plaats waar NordVPN uitblinkt, is met hun strikte "no logging" -beleid. Hierin staat dat vanaf het moment dat een gebruiker zich aanmeldt bij de service, al zijn webverkeer wordt gecodeerd, zodat niemand, zelfs zijn ISP, het niet kan bespioneren.

Het beleid wijst er verder op dat Panama geen wetten heeft met betrekking tot het melden of opslaan van gegevens. Als wetshandhavingsfunctionarissen of een andere derde partij komt kloppen, NordVPN is op geen enkele manier verplicht om iets te delen.

 • connector.

  Foutlogboeken

  NordVPN houdt geen logboeken bij die zijn vastgelegd over problemen of problemen met de VPN-service. Deze logboeken kunnen bepaalde persoonlijke informatie bevatten, zoals gebruikersnaam of IP-adres, maar worden uitsluitend gebruikt voor het oplossen van fouten en het verbeteren van de prestaties van de VPN

 • connector.

  Verbindingslogboeken

  Sommige bedrijven handhaven beperkingen op hun service, zoals hoe lang een verbinding kan duren of hoeveel gelijktijdige verbindingen zijn toegestaan. Door verbindingslogboeken bij te houden, kan een bedrijf elke sessie van zijn service bijhouden en op de juiste manier beheren. NordVPN legt GEEN verbindingslogboeken vast

 • connector.

  Activiteitenlogboeken

  VPN-servers zijn verantwoordelijk voor het routeren van al het verkeer dat via het netwerk komt, dus technisch kunnen providers elk webverzoek volgen dat wordt verzonden of ontvangen. Dit betekent dat een VPN-host alle webactiviteit voor elke gebruiker kan volgen en zelfs kan bepalen welke soorten bestanden worden gedownload. NordVPN volgt GEEN activiteitenlogboeken

Het beleid is net zo duidelijk over de informatie die ze bijhouden. Dit omvat alleen de e-mailadressen van gebruikers en gegevens met betrekking tot de uitvoering van hun service. Ze stellen dat deze prestatiegegevens worden gebruikt om de meest voordelige servers aan elke individuele gebruiker aan te bevelen.

NordVPN houdt verder sommige betalingsinformatie vast, maar zij ook accepteer Bitcoin als betaling als je echt serieus bent over anoniem blijven. Een afzonderlijke processor wordt gebruikt om betalingen te vergemakkelijken, omdat het bedrijf zich al vroeg realiseerde dat veel transacties van andere banken niet zijn toegestaan ​​wanneer de betaling naar Panama gaat. De betalingsverwerker bevindt zich in de VS, maar is slechts een serviceprovider en geen directe gelieerde onderneming van Tefincom.

Prijsopties voor NordVPN

In een branche die vol zit met gecompliceerde prijzen en pakketten, is de aanpak van NordVPN verfrissend eenvoudig en eenvoudig. Elk plan bevat dezelfde functies, beveiliging en bescherming. Het enige echte verschil is hoe de klant ervoor kiest te betalen. Klik hier om zie de plannen van Nord.

nordvpn prijzen

NordVPN kost klanten maandelijks $ 11,95 per maand. Zes maanden vooruit betalen brengt de prijs naar $ 9,00 maand, wat een besparing van 24 procent betekent. Klanten die ervoor kiezen om een ​​volledig, éénjarig abonnement te betalen, betalen slechts $ 6,99 per maand voor een totale besparing van 41 procent.

Het wordt echt niet eenvoudiger dan dit. Er is geen upselling en geen add-on-opties. Wat klanten krijgen is dezelfde geweldige service, ongeacht welk pakket ze kiezen. Critici kunnen klagen dat er geen gratis optie is, maar met geweldige prestaties en gegevensoverdrachtssnelheden, NordVPN weet dat hun product de vraagprijs waard is.

NordPass

NordVPN heeft onlangs hun nieuwe software voor wachtwoordbeheer uitgebracht: NordPass. Omdat het zo vers op de markt is, is het up-to-date met de meest recente technologie in wachtwoordbeheer, maar met de opgebouwde ervaring van NordVPN's jarenlange werking. Perfect om uw wachtwoord veilig te houden en uw leven oneindig veel gemakkelijker te maken.

Als NordVPN-product is beveiliging het eerste waar u op kunt rekenen. Alle protocollen, coderingen en verplichtingen die de VPN zo uitzonderlijk veilig maakten, bevinden zich in NordPass. Dit is het soort beveiliging dat de meest paranoïde samenzweringstheoreticus zou kunnen bevredigen.

NordPass bevrijdt u van alle zorgen over het vergeten van wachtwoorden of het risico om het ergens op te schrijven. Ze bieden ook een superveilige wachtwoordgeneratie, dus neem afscheid van het uitrollen van de naam van je kinderdier bij elk nieuw account.

In combinatie met NordVPN beveiligt deze wachtwoordbeheerservice uw online aanwezigheid tegen de enige bedreiging voor uw resterende veiligheid: menselijke fouten. NordPass de perfecte aanvulling op NordVPN maken.

Is NordVPN aanbevolen?

NordVPN is sterk aanbevolen. Ze gebruiken de meest betrouwbare VPN-protocollen met onverslaanbare AES-256-bitscodering om hun klanten te beschermen. Wat meer is, er is ook de optie van kiezen voor "dubbele" VPN als een dergelijke bescherming wenselijk wordt geacht. NordVPN is verder compatibel met TOR om uw absolute anonimiteit te garanderen.

Hoewel het misschien niet de snelste VPN-service is die er is, is het dat wel zeker de meest veilige. Het zou niet verwonderlijk zijn als NordVPN op een dag niet alleen de beste in beveiliging wordt, maar ook de VPN met de snelste gegevensoverdrachtssnelheden. Ze zijn zeker in staat om dat te laten gebeuren.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me