Surfshark Review – Is deze nieuwe VPN het waard?

Toen ik voor het eerst hoorde dat een andere VPN-service de Australische markt betrad, was mijn eerste reactie - hoe kan dit mogelijk beter / anders zijn dan veel van de nu al geweldige VPN's die vandaag beschikbaar zijn?


Maar ik ben een nieuwsgierige gast en krab graag mijn eigen jeuk als het gaat om VPN-onderzoek. Daarom zou ik niet kunnen rusten tenzij ik Surfshark's nieuwe VPN een legitieme poging gaf.

Deze Surfshark-review is ontworpen om u een uitgebreid overzicht te geven van de Surfshark VPN-protocollen, functies, klantenservice en functionaliteit.

Klinkt goed? Geweldig.

Eerst en vooral, wat - en wie - zit achter Surfshark?

Surfshark is een nieuwe, VPN-service (virtual private network) die u wordt aangeboden door een bedrijf gelegen op de Britse Maagdeneilanden. Het bedrijf bestaat iets meer dan zes maanden en biedt goedkope VPN-abonnementen en een aantal functies waar u dol op bent. Hoe staat het tegenover andere, meer gevestigde VPN-netwerken?

Lees verder om onze mening te krijgen over Surfshark, het goede en het slechte, en beslis zelf of het het proberen waard is.

Surfshark VPN-overzicht

FeaturesInformation
Usability: Zeer eenvoudig in gebruik
Logbeleid: Strikt niet loggen
Servergrootte: 800 ++ servers
Server distributie: 50 landen
Ondersteuning: 24/7 live chat
torrenting: toegestaan
streaming: toegestaan
VPN-protocol en codering: OpenVPN, IPSec & IKEv2; 256-bit AES
Hoofdkwartier: Britse Maagdeneilanden
Prijs: $ 1,99 / maand
Officiële website: https://surfshark.com

Wat maakt Surfshark anders?

Laten we een paar minuten de tijd nemen om te bespreken of dit netwerk iets te bieden heeft waardoor u uw huidige provider wilt verlaten. Een belangrijke functie die het als VPN heeft, is ondersteuning voor zowel de IKEv2- als OpenVPN-protocollen. Door deze protocollen te gebruiken, bieden ze de toonaangevende coderingsstandaarden voor Windows-gebruikers (via IKEv2) en voor iedereen (omdat OpenVPN open source is).

Houd er rekening mee dat sommige van de oudere VPN-protocollen die door veel VPN's worden gebruikt, niet de meest actuele codering hebben. Dit is een belangrijk onderscheid, zoals Netflix en andere bedrijven kunnen VPN's detecteren en blokken initiëren vanwege duizenden gebruikers afkomstig van hetzelfde IP-adres.

Bovendien betekent de ondersteuning van Surfshark voor zowel IKEv2 als OpenVPN dat het op een reeks routers en apparaten kan worden geïnstalleerd. U kunt ook naar instellingen op OpenVPN gaan om te schakelen tussen TCP en UDP.

VPN-protocollen

Surfshark VPN-protocollen gebruiken 256-bits AES-codering van militaire kwaliteit. Het bedrijf gaat echter de extra stap om een 2048-bit DHE-RSA sleuteluitwisseling en een SHA512-authenticatiehash voor extra beveiliging (vertaling: de best mogelijke codering en beveiliging). Er is ook DNS- en WebRTC-lekbescherming verweven in de technologie die dit netwerk aandrijft.

Surfshark heeft de allerbelangrijkste killswitch-functie waarmee je je sessie snel kunt beëindigen in geval van een vroegtijdige netwerkverbinding. Het is echter niet standaard ingeschakeld vanaf een ander platform dan hun iOS-app.

Om de Kills-schakelaar in Windows in te schakelen, moet u op het tandwielpictogram klikken, "Kills-schakelaar" onder het beveiligingsmenu vinden en deze in de positie "Aan" zetten. Om de kill-schakelaar voor Android-apparaten in te schakelen, moet u deze in de telefoon- of tabletinstellingen vinden en handmatig inschakelen.

Laten we nu naar de details gaan. Wat zijn de beste en slechtste redenen om voor Surfshark te kiezen?

Pros

 • Blokkeert Netflix en andere mediastreamingdiensten
 • Werkt goed voor torrenting en P2P-bestandsuitwisseling
 • Strikt no-log beleid
 • Onbeperkte servers, IP-adressen, bandbreedte en verbindingen
 • Gevestigd in een land zonder gegevensbewarings- of rapportagewetten
 • Superieure beveiliging en codering
 • Dood-schakelaar inbegrepen bij alle plannen
 • Beschikbaar in landen met netto censuur of blokken
 • Accepteert cryptovaluta's
 • Gratis proef en 30 dagen geld-terug-garantie
 • DNS-, IPv6- en WebRTC-lekbescherming

Cons

 • Kleiner netwerk van servers dan andere VPN's
 • Snelheden kunnen variëren van server tot server
 • App-interface mist functionaliteit en ontwerpoptimalisatie
 • Servers bevinden zich mogelijk niet in het vermelde land
 • Trage reactie van e-mail ondersteuningsteam

Eigendomsfuncties

Naast hoogwaardige SurfShark-codering, privacywaarborgen en lekbescherming, bevat de VPN enkele speciale functies die speciaal zijn gebouwd om uw ervaring te verbeteren.

surfshark functies

Hier zijn vijf van de lijst die speciale aandacht verdienen:

 1. Gebruik de CleanWeb ™ functie voor extra vermogen om advertenties, malware en trackingsoftware te blokkeren.
 2. Whitelister ™ laat je een gesplitste tunnel maken met je VPN. Het doel is om gebruikers in staat te stellen sommige webpagina's en apps te omzeilen of op de witte lijst te zetten zonder de beveiliging van het netwerk zelf te verlaten. Het is geweldig om op uw mobiele telefoon te gebruiken met een bank-app. U vindt het besturingselement op het tabblad Beveiligingsinstellingen.
 3. multihop ™ is een functie die handig is voor privacybewuste mensen die hun sporen echt online willen plaatsen. Met deze extra coderingslaag kunt u een dubbele VPN maken en krijgt u wat extra beveiliging in landen die VPN-services verbieden. Uw netwerkverkeer wordt beveiligd en gerouteerd via twee VPN-tunnels. Gebruik gewoon deze functie om via een andere server toegang te krijgen tot de server van uw voorkeur. Wees gewaarschuwd dat dit uw netwerksnelheid aanzienlijk kan verminderen.
 4. Met het netwerk binnen NoBorders Mode ™, gebruikers in landen waar internet is geblokkeerd, kunnen zonder zorgen surfen. Het biedt dezelfde soort toegang als de MultiHop-functie door uw verkeer te verdoezelen zonder uw snelheid te vertragen.
 5. Camouflagemodus is een zeer handige functie waarmee u VPN-gebruik van uw internetprovider kunt verbergen.

De Surfshark-gebruikerservaring

U kunt de SurfsharkVPN downloaden door naar hun webpagina te gaan en de versie te downloaden die uw OS ondersteunt of de versie voor uw mobiele apparaat te verkrijgen van de app store voor uw model. Dit netwerk biedt one-click functionaliteit.

U kunt instellen dat deze bij het opstarten vanaf uw pc en apparaten wordt geopend of de knop Quick Connect gebruiken. Surfshark ondersteunt Mac-, Windows-, Linux-, Android- en iOS-apparaten. Er is een extensie voor gebruik met Chrome- en Firefox-browsers. Het kan ook worden geconfigureerd met routers of als TOR-Over-VPN voor maximale beveiliging. (Lees meer over VPN-routers en hoe u deze kunt instellen.)

Vertoont de functionaliteit hun mobiele apps??

De gebruikersinterface is bedrieglijk eenvoudig, met de meeste belangrijke functies onder aan het scherm. Alle functies en functies werken goed op mobiele apparaten voor zowel Android als iOS.

Als u wilt profiteren van de gratis proefversie, download de SurfShark-app naar je telefoon. Op die manier kunt u profiteren van de onbeperkte verbindingen om het op pc's en andere apparaten te gebruiken.

Een extra functie - sinds de VPN voor het eerst werd gelanceerd - is een optie om kleine pakketten toe te staan. Dit kan helpen de prestaties en snelheid op mobiele apparaten en routers te verbeteren.

interface van de surfshark-app

Surfshark-dekking

Het bedrijf heeft meer dan 800 servers verspreid over 50 landen, wat minder dan meer gevestigde, grotere VPN-providers is. Sinds de lancering minder dan een jaar geleden heeft het zijn mogelijkheden ten opzichte van de oorspronkelijke 100 servers uitgebreid, dus de tijd zal het leren hoe ver hun bereik zou kunnen reiken

Vanaf nu bieden ze een breed genoeg netwerk van servers om u verschillende opties te bieden wanneer u zich aanmeldt. Het SurfShark-netwerk heeft wel servers in China, Turkije en verschillende andere onderdrukkende landen waar internet wordt gecensureerd en / of websites worden geblokkeerd.

Surfshark Klantenservice

ondersteuning voor surfshark-chatsEen kenmerk van een goede serviceprovider is hoe gemakkelijk ze contact kunnen opnemen als er een probleem is en hoe snel ze eventuele problemen kunnen oplossen. Surfshark scoort hoog op alle criteria, behalve één.

De eerste plaats waar u hulp kunt zoeken, is het helpgedeelte van hun website. Daar vindt u een aantal zelfstudies, praktische tips om uw verbinding te optimaliseren en een uitgebreid gedeelte met veelgestelde vragen.

Het bedrijf biedt ook 24/7/365 live chat-ondersteuning en een contactformulier voor diegenen die een specifieke klacht of opmerking willen indienen. Hier daalt hun cijfer een beetje. Het e-mailcontact kan tot 24 uur duren om een ​​antwoord te krijgen. Er is ook geen telefoonnummer of fysiek adres vermeld op hun website.

Logbeleid

Telkens wanneer u persoonlijke of financiële informatie moet verstrekken, moet u zich zorgen maken over hoeveel van die informatie door het bedrijf wordt bewaard. Je moet je ook afvragen hoeveel ze houden om te delen of te verkopen, of hoe het logbeleid er echt uitziet.

surfshark privacybeleid

Het is maar goed dat Surfshark geen informatie opslaat of verkoopt met betrekking tot:

 • Werkzaamheid
 • IP-adressen
 • Naam
 • Plaats
 • Browsergeschiedenis
 • Tijdstempels sessie
 • Gebruikte bandbreedte
 • Netwerk verkeer

Dit bedrijf heeft een strikt logboekbeleid, maar u moet uw betalingsinformatie en e-mailadres opgeven om een ​​account aan te maken. Surfshark bewaart echter geen van uw gegevens; alle betalingsgegevens blijf bij het bedrijf waaraan uw account is gefactureerd. Ze ondersteunen ook anonieme betalingsopties zoals cryptocurrency.

Hoe zit het met snelheid?

Snelheidstests van dit netwerk tonen behoorlijke snelheden bij het gebruik van servers die zich in sommige delen van de EU en in de Verenigde Staten bevinden, vooral die aan de oostkust. De snelheden lijden een beetje wanneer de servers zich in afgelegen gebieden en steden bevinden die verder van hun activiteitenbasis verwijderd zijn. Dit is typerend voor veel VPNS, dus het is niet echt een dealbreaker.

Snelheden werden getest met streaming video en met een 256 MB gamebestand op een systeem met een 60 Mbps-verbinding. Werkend vanaf een basislijn van 98,71 Mbps, werden snelheden geklokt die varieerden van een dieptepunt van 25,74 Mbps van de server in Hong Kong tot een hoogtepunt van 71,06 buiten Amsterdam. Gemiddelde snelheden zweefden rond de 50 Mbps, wat nog steeds goed genoeg is voor het streamen van media-inhoud, gamen, bestanden delen of zelfs als een VPN voor torrenting.

pricing

Het bedrijf biedt verschillende service- en prijsopties, maar zelfs hun basisabonnement biedt u enkele van hun beste functies. Hun maandelijkse pay-as-you-go-abonnement kost $ 11,95 per maand.

surfshark prijzen

Als u het niet erg vindt om zich op lange termijn te engageren, is de beste optie hun 24-maandenplan dat elke 2 jaar vooraf wordt gefactureerd op $ 47,76. Dat komt ongeveer uit $ 1,99 per maand. Het jaarplan kost $ 71,88, wat neerkomt op $ 2,99 per maand. Met hun 2-jarig plan werden ze effectief de goedkoopste VPN-provider die zoveel waarde in hun pakketten oplevert.

Al deze bedragen worden gepresenteerd in Amerikaanse dollars, dus controleer de wisselkoers voor andere valuta's. Je hebt ook de optie om te betalen voor de services in verschillende valuta's zoals AUD, CAD en USD, Euro, GBP, zelfs Chinese Yuans.

Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer "digitale ervaring", biedt het bedrijf een breed scala aan betalingskanalen dan veel andere VPN-providers.

 • Alipay
 • Alle gangbare creditcards
 • PayPal
 • cryptogeld
 • Amazon Pay
 • Google Pay

Alle abonnementen worden vooraf gefactureerd voor de volledige duur van het abonnement en bieden een 30-dagen geld terug garantie. Er is ook een gratis proefversie beschikbaar voor Mac-gebruikers en mensen met Android- of iOS-ondersteunde mobiele apparaten. Nieuwe abonnees kunnen de kortingscode gebruiken 'sharkstart'Bij het afrekenen.

Dus, wat is het oordeel over Surfshark?

Het platform is geweldig om alle redenen waarom u een VPN wilt, zoals toegang tot gestreamde inhoud, grote contentplatforms zoals NetFlix, Hulu en P2P-websites voor het delen van bestanden. Het beste van alles is dat u onbeperkte verbindingen krijgt. Dat is geen voordeel dat u zelfs bij de grootste concurrenten zult vinden.

Het bewijs zit in de voor- en nadelen. Als de positieve eigenschappen van een service opwegen tegen de minpunten, hebt u een platform dat zal presteren zoals beloofd zonder u een fortuin te kosten. Al met al maakt deze VPN zijn belofte waar. De prijs is goed en je krijgt veel functionaliteit.

Er is minder dekking dan je zou krijgen met andere Australische VPN-services, en er kunnen problemen zijn met snelheid en toegang, maar dat is wat de grote nadelen betreft. Met de snelheid waarmee Surfshark hun geografische dekking uitbreidt, wie weet hoe snel hun services in de toekomst kunnen worden. Ze kunnen zelfs zo snel eindigen als NordVPN.

Laatste gedachten

Er zijn geen twee manieren. Als u uzelf online wilt beschermen, moet u de beste VPN voor uw systeem en budget vinden.

Niet alleen biedt een privé-netwerk gemoedsrust en anonimiteit, de juiste VPN kan zelfs voorkomen dat iemand uw informatie steelt en verkoopt op het dark web. U moet het vinden van een VPN benaderen zoals u het kopen van een beveiligingssysteem voor uw huis zou aanpakken - dat wil zeggen, neem geen genoegen met iets minder dan volledige en totale privacy en beveiliging.

Zoek naar onpartijdige beoordelingen van technische professionals en ontdek hoe het netwerk werkt voor echte klanten. De beste manier om het zelf te zien, is om gebruik te maken van gratis proefperioden waarmee u de tijd en functionaliteit hebt om de reikwijdte en beperkingen van het netwerk echt te testen.

Wanneer u solide privacybescherming combineert met aanvullende beveiligingen zoals wachtwoordbeheerders en antivirussoftware, hebt u van eind tot eind beveiligingslagen toegevoegd.

Veelgestelde vragen

Geen Surfshark-beoordeling zou compleet zijn zonder u de kans te bieden naar enkele veelgestelde vragen over het netwerk en het moederbedrijf te springen.

Vraag: Kan ik Surfshark gratis proberen??

Het bedrijf biedt een gratis proefversie voor macOS-, Android- en iOS-apparaten. Ze bieden ook een 30-dagen geld-terug-garantie op elk abonnement, en alle pakketten bieden hetzelfde functionaliteitsniveau dat u krijgt met een volledig abonnement op abonnementen van maand tot maand.

Vraag: Hoe weet ik dat Surfshark te vertrouwen is?

Het is moeilijk om te weten wat te denken van nieuwe bedrijven en diensten. Het beste wat we kunnen doen is onze mening geven over het bedrijf en zijn diensten zoals we die hebben ervaren.

We kunnen je echter vertellen dat Surfshark een uitstekende beoordeling van 88 procent van de huidige of vorige gebruikers op TrustPilot heeft gekregen. Dat, in combinatie met de meerdere manieren om contact op te nemen met het bedrijf en een responsieve klantenservice, zou een lange weg moeten gaan naar het vaststellen van hun geloofwaardigheid.

Vraag: Kan ik Surfshark VPN op mijn router gebruiken?

Het korte antwoord is ja. Om Surfshark te kunnen gebruiken, moet uw router de OpenVPN-protocol, en u moet Open VPN als de client kunnen configureren, niet als de server.

U kunt erachter komen dat uw router dit protocol ondersteunt door in uw gebruikershandleiding te kijken of door de website van de routerfabrikant te raadplegen. U kunt ook de naam van de fabrikant in de kennisdatabase op de Surfshark-website typen om specifieke instructies voor uw model te krijgen.

Vraag: Is Surfshark veiliger dan ExpressVPN?

Het beste deel van vergelijking winkelen is zien hoe Surfshark het zou kunnen opnemen tegen andere platforms zoals producten van ExpressVPN of NordVPN.

Als je ze naast elkaar bekijkt, kun je concluderen dat Surfshark niet dezelfde snelheid of breedte van services biedt als grotere en meer gevestigde providers, en ExpressVPN heeft een ingebouwde snelheidstest voor hun servers.

Dat gezegd hebbende, heeft het bedrijf een rigoureuze audit ondergaan die geen lekken of andere problemen aan het licht heeft gebracht. U kunt hier informatie over hun beveiligingsaudit vinden en zelf hun score bekijken.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me