WindScribe VPN Review (2020) – Verrassende resultaten in privacy en snelheid

Windscribe is een solide VPN voor diegenen die hoge snelheden willen garanderen met behoud van de beveiliging. Over het algemeen denken we dat Windscribe een goede keuze is voor diegenen die een VPN willen gaan gebruiken of willen migreren van een bestaande service. 

Hoewel Windscribe behoorlijk goed is, verslaat het andere concurrenten niet Nord VPN die verbeterde dubbele codering biedt, meer servers, goedkope prijzen en live ondersteuning. 

In deze review gaan we diep in de Windscribe VPN-service duiken om hun technologie, downloadsnelheden, logbeleid en prijzen beter te begrijpen.

Naast het hebben van een coole naam, is Windscribe een VPN-service die een flinke klap uitstraalt en tegelijkertijd 100% transparant is over hun activiteiten.

Transparantie en VPN-services zijn niet altijd hand in hand gegaan. We vinden Windscribe verfrissend.

Gewoonlijk schuwen we hier bij Privacy Australia gratis VPN's weg. Windscribe is anders omdat ze ook een premium-optie hebben en een nette manier om uw kosten laag te houden als u daar zin in heeft.

In de gratis versie van Windscribe biedt de VPN gemiddelde maar bruikbare snelheden met een maandelijkse opslag van 10 GB. Hun premium-optie wordt geleverd met een hele reeks gereedschappen en hogere snelheden.

Kanttekening: Ik moet vermelden hoe cool de startpagina van hun website is. Deze rare geometrische vorm dingen volgen je cursor rond en het heeft me serieus afgeleid van het testen van de service zelf. ����

Overzicht

WindScribe is een Canadees bedrijf en biedt een goed alternatief voor klanten in de VS. Het biedt een gratis VPN-abonnement met 10 GB bandbreedte per maand samen met hun premium plannen. Ze bieden 256-bit AES-codering en het standaard OpenVPN-tunnelprotocol. De premium-optie is snel en heeft een groot aantal tools beschikbaar.

FeaturesInformation
Usability: Makkelijk te gebruiken
Logbeleid: Geen identificerende logboeken
Servergrootte: 480 ++ servers
Server distributie: 66 landen
Ondersteuning: Geautomatiseerde chatondersteuning
torrenting: toegestaan
streaming: toegestaan
VPN-protocol en codering: OpenVPN-protocol; 256 bit AES-codering
Hoofdkwartier: Canada
Prijs: $ 4.08 / maand
Officiële website: https://windscribe.com
WindScribe Pro's:
 • Geen lekken / veilig te gebruiken
 • Mogelijkheid om Netflix-beperkingen te omzeilen
 • Torrents zijn toegestaan
 • Werkt op meerdere apparaten en platforms
 • Gebruiksvriendelijke app
 • Goede privacy- en coderingsfuncties
WindScribe Nadelen:
 • De eerste verdedigingslinie van de ondersteuning is een chatbot
 • Geen 24/7 live chat
 • Canadese VPN-service
Kenmerken:
 • Servers binnen 60 landen en 110 steden
 • Onbeperkte gelijktijdige verbindingen
 • Onbeperkte Bandbreedte
 • DNS-lekbescherming
 • Dodemansknop
 • Sluipmodus
 • Advertentie blokeerder
 • Talrijke opties voor port forwarding
 • Peer to peer support
 • Extensies voor Chrome en Firefox
 • Uitbreidingsprotocollen waaronder IKEv2 voor Mac en Windows

Mocht u WindScribe VPN met uw gegevens vertrouwen?

We prijzen WindScribe VPN voor het schrijven van zijn privacybeleid in eenvoudige taal die iedereen kan begrijpen. Ze leveren uitstekend werk om eventuele zorgen van een potentiële klant weg te nemen.

Zoals we in het begin al zeiden, werkt WindScribe vanuit Canada. Daarom zijn ze onderworpen aan het online bewakingsprogramma van Five Eyes. Een aantal rapporten heeft duidelijk aangetoond dat de CSIS (Canadian Security Intelligence Service) in het geheim online informatie van zijn burgers heeft verzameld.

ISP's (geen VPN's) in Canada hebben echter weinig tot geen macht om de logs van hun gebruikers geheim te houden. Ze moeten voldoen aan de antipiraterijwetgeving die voortvloeit uit wet C - 11.

Nu is een VPN geen ISP. Als de overheid informatie van een VPN-bedrijf wilde, konden ze dit momenteel niet krijgen tenzij ze een nieuwe wet goedkeurden.

WindScribe VPN Review (2020) - Verrassende resultaten in privacy en snelheidAls een op Canada gebaseerde VPN hun klanten bijhoudt, zouden de Canadese autoriteiten mogelijk proberen die gegevens van de service te krijgen.

Om eerlijk te zijn, landen als China en Rusland maken geen deel uit van de Five Eyes Alliance en vormen een veel grotere bedreiging voor het stelen van uw informatie.

Het is gewoon goed om alle feiten te hebben. Je moet ook weten dat Windscribe heftig ontkent dat dit een probleem is voor hun gebruikers. Het maakt ze niet uit hoeveel ogen je hebt!

Vergeet niet dat Canada ook enkele strikte copyrightwetten heeft. Dit is iets om te overwegen als je een VPN gebruikt voor torrenting.

Hier moet u vertrouwen op het bedrijf waar u een service van ontvangt. Als een bedrijf geen geregistreerde gegevens van zijn klanten heeft, kan de overheid die gegevens niet van hen afnemen.

Andere bedrijven zoals PureVPN en IPVanish hebben beide beweerd dat ze VPN-services zijn die niet loggen. Ze hebben allebei klantinformatie aan hun overheden gegeven. Je kunt niet alleen de woorden "nee" en "logboekregistratie" zien en meteen vertrouwen op het bedrijf waarmee je te maken hebt.

Windscribe heeft een diepgaande uitleg over hoe loggen werkt en wat ze achter de schermen doen. We juichen hen toe omdat ze altijd eerlijk zijn over wat ze doen.

Een van de positieve aspecten van WindScribe is het feit dat gebruikers hun service op een onbeperkt aantal apparaten kunnen gebruiken.

Ze behouden zich echter het recht voor om elk VPN-abonnement te bekijken om ervoor te zorgen dat er niet meerdere mensen één VPN-abonnementspakket gebruiken. De enige manier waarop WindScribe dit kan bereiken, is door het aantal apparaten te analyseren dat u hebt aangesloten.

Dit is wat Windscribe daarover te zeggen heeft:

"Een enkel Windscribe-account is bedoeld voor één persoon en ik bedoel ook niet uw burgerlijke staat. Het is vrij ongewoon dat personen op exact 50 computers en 100+ telefoons tegelijkertijd zijn aangesloten. Het bandbreedtegebruik samen met het aantal verbindingen worden gebruikt door ons realtime controlesysteem dat naar de "ergste overtreders" kijkt en een beslissing neemt of deze gebruiker mogelijk misbruik maakt of niet. Vervolgens neemt een mens een beslissing om het account te verbieden of het 'misbruik' op de witte lijst te zetten in geval van een vals positief.

Als je het account deelt met je vrouw of broer, is het waarschijnlijk prima, maar dat kan een "kettingreactie delen" veroorzaken waar ze het delen met iemand, die op zijn beurt hetzelfde doet. Dit is een zekere manier om verbannen te worden. '

Een eerlijk beleid.

We hebben geconstateerd dat WindScribe niet geïnteresseerd is in het bewaren van gegevens die de politie op een later tijdstip zou kunnen gebruiken.

U kunt Windscribe net zo goed vertrouwen als elke andere toonaangevende VPN-aanbieder op de markt. Het enige dat je zou moeten pauzeren, is als je het Canadese rechtssysteem echt niet vertrouwt.

Windscribe prijzen en wat wordt gedekt

windscribe prijzen

Prijzen beginnen bij $ 9 per maand. Hierdoor kan WindScribe duur lijken. Als u echter het jaarplan krijgt, dat $ 49 per jaar is, betaalt u $ 4,08 per maand. Dat is een behoorlijk goede deal en Windscribe zou duidelijk liever hebben dat u zich voor langere tijd aanmeldt.

Dit zet de prijs op hetzelfde niveau als wat u zou betalen voor vergelijkbare VPN-services. Er is een geweldige optie beschikbaar om kortingen op WindScribe te krijgen.

Windscribe heeft een Build A Plan-optie waar u één locatie kunt toevoegen voor één dollar per maand. Als u weet waar u verbinding moet maken, kan dit een mooie kostenbesparing zijn.

Er zijn vier dingen die de gratis VPN die WindScribe aanbiedt, onderscheiden van de betaalde service:

 • checklist vectorbandbreedte - Wanneer u de gratis service gebruikt, bent u beperkt tot 10 GB bandbreedte. Met de betaalde service heeft u onbeperkte bandbreedte.
 • Serverlocaties -Met de gratis service heeft u toegang tot 11 locaties. De betaalde service geeft u toegang tot 110 locaties.
 • Snelheid - We hebben gemerkt dat de betaalde VPN-servers sneller waren dan de gratis.
 • Amerikaanse streamingdiensten - Je kunt geen verbinding maken met Netflix met de gratis service. Het werkt alleen met de betaalde.

Buiten deze verschillen is de software identiek. Zodra u een upgrade uitvoert, ziet u dat er bepaalde servers beschikbaar zijn voor gebruik en verdwijnt de bandbreedtelimiet die in het toepassingsvenster verschijnt.

U kunt zich volledig anoniem aanmelden voor WindScribe. U hoeft uw naam of zelfs geen e-mailadres op te geven. Het enige nadeel hiervan is dat je je wachtwoord niet kunt herstellen als je je wachtwoord verliest. Betalingsopties zijn creditcards, PayPal, Paymentwall en Bitcoin.

windscribe aanmelden

U hebt de mogelijkheid om een ​​gratis account aan te maken. Het gratis account biedt toegang tot een beperkt aantal servers. De gratis account is beperkt tot 10 GB per maand gebruik. Een vervelend ding is dat wanneer je je aanmeldt voor het gratis account, je constant onder druk wordt gezet om je aan te melden voor het Pro-account.

Dat is vrij normaal voor elke service die een gratis versie biedt. Stop met klagen als iemand je gratis spullen geeft!

Windscribe VPN heeft een restitutiebeleid dat u zorgvuldig moet lezen. Er zijn een aantal punten waar u rekening mee moet houden voordat u een abonnement koopt:

 • Eerste, je hebt maar drie dagen om een ​​terugbetaling te krijgen.
 • Het restitutiebeleid is alleen van toepassing als u rechtstreeks bij WindScribe koopt. Als u koopt van een site van derden, zoals SocialStack, is er geen terugbetalingsoptie.
 • Ten slotte, als u binnen die drie dagen meer dan 10 GB aan gegevens gebruikt, is uw terugbetaling ongeldig.

windscribe restitutiebeleid

Gedeeltelijk begrijpen we het korte terugbetalingsvenster. Ze moedigen mensen aan om hun product gratis te testen voordat ze een betaald abonnement krijgen.

Meerdere apparaten verbinden met één account

meerdere apparatenOf u nu de gratis service of een betaalde service gebruikt, u hebt de mogelijkheid om verbind een onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd met uw VPN met behulp van één account. Dit is een geweldige functie die uniek is voor WindScribe. De meeste VPN-services staan ​​slechts vijf of minder gelijktijdige verbindingen toe.

WindScribe is een geweldige optie als u een groot gezin hebt of als u een klein bedrijf hebt. Met slechts één account kunnen meerdere personen profiteren van de service.

Disclaimer: Windscribe wil niet dat u uw VPN-inloggegevens met andere mensen deelt. Ze onderzoeken accounts die op een belachelijke hoeveelheid apparaten tegelijk zijn aangesloten. Als u probeert het systeem op te lichten (dat raden wij niet aan), kijk dan ergens anders.

Het lijkt er niet op dat Windscribe zich druk maakt of je het binnen je familie houdt. We krijgen het gevoel dat ze gewoon geen 100 apparaten op één account willen zien.

Met WindScribe Pro kunt u een VPN op uw router instellen. Dit beschermt elk apparaat in uw netwerk met behulp van één externe verbinding.

WindScribe Pro heeft een VPN-infrastructuur in 60 landen en ongeveer 110 steden. U kunt de status van hun servers bekijken op hun statuspagina.

WindScribe installeren

WindScribe is eenvoudig te downloaden en te installeren.

installatie van windscribe-app

Volg de eenvoudige aanwijzingen om het programma op uw machine te installeren. Nadat het programma is geïnstalleerd, wordt u gevraagd uw accountgegevens in te voeren of een nieuw account te maken.

Zodra uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn geaccepteerd, ziet u de WindScribe heads-up display. WindScribe maakt automatisch verbinding met de beste server op basis van uw huidige locatie.

Je kunt die server op elk gewenst moment wijzigen.

Klantenservice

WindScribe heeft zes opties voor klantenondersteuning op hun website.

windscribe klantenservice

Waaronder:

 • Installatiehandleidingen
 • Veelgestelde vragen
 • Kennisbanken
 • subreddit
 • Praat met Gary
 • Verzend een ticket

Toen we de optie Talk to Garry zagen, waren we enthousiast. We dachten dat WindScribe een livechat had met een man genaamd Gary die gewoon zin had om een ​​extra "r" toe te voegen.

Na het stellen van een vraag of twee, het was duidelijk dat we het hadden over een programma dat was ontworpen om geautomatiseerde antwoorden te geven. Toen we de verplichte vraag typen: ben je een echt persoon? We kregen de sarcastische reactie: 'Je hebt me ontdekt, je zou een detective moeten zijn. Verder, wat is je vraag? ”Dat was tegelijkertijd frustrerend en irritant.

Garry kan eenvoudige vragen voor u beantwoorden. Vaak is dat genoeg. Wanneer je een echte persoon moet bereiken, hebben ze live chat en een ticketsysteem beschikbaar. De livechat is niet 24/7 zoals sommige andere VPN-bedrijven.

Garry heeft zijn gebruik, hij gaf ons wat geweldige informatie over welke servers je toegang hebt tot Netflix.

Werkt WindScribe met Netflix? (U hebt de Pro-versie nodig)

Wanneer een persoon vraagt ​​of de service werkt met Netflix, willen ze weten of WindScribe dat kan omzeil Netflix Geo-beperking van inhoud die wordt gestreamd in de VS.. Netflix en andere streamingdiensten zijn erg goed geworden in het identificeren van VPN's en het blokkeren van VPN-gebruikers.

Wanneer u de WindScribe-startpagina bezoekt, zegt dit niets over Netflix. Dit is verrassend omdat de meeste VPN's die in staat zijn om Netflix of andere streamingdiensten te omzeilen Geo-beperking van inhoudspleister dit allemaal op hun startpagina.

Wees niet bang, er is meer aan de hand.

WindScribe VPN Review (2020) - Verrassende resultaten in privacy en snelheidWe hebben geprobeerd verbinding te maken met Netflix via de gratis service van WindScribe.

En we werden begroet met de frustrerende streamingfoutmelding die je tegenwoordig met veel VPN's op de markt krijgt.

Het is echter een ander verhaal wanneer u de Pro-versie van deze service gebruikt. WindScribe heeft een optie "WindFlix-locatie" waarmee u zonder problemen toegang hebt tot Netflix-Amerikaanse inhoud.

het zou genoteerd moeten worden dat WindScribe kan uw beperkte inhoud ontgrendelen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Japan en Canada.

Privacy- en coderingsfuncties

Windscribe privacy-optiesWindScribe heeft verbazingwekkende VPN-protocollen. Ze omvatten openVPN, SOCKS 5-protocol en IKEv2. IKEv2-protocol is het standaardprotocol. OpenVPN is echter de standaard in de branche. We vermelden dit omdat u mogelijk wilt overschakelen naar open VPN wanneer u het product begint te gebruiken.

Met de WindScribe VPN hebt u toegang tot AES - 256 cijfers met SHA512 auth en een 4096-bit RSA-sleutelcodering op desktops en AES 128 GCMcijfer codering met P-256 sleuteluitwisseling en TLS 1.2, ECDHE_RSA voor hun browserextensies. Dit zijn enkele zeer indrukwekkende technische details. Er zijn nog nooit hacks geweest aan beide uiteinden van dit coderingsspectrum.

Torrenting is toegestaan

Veel VPN's verbieden torrenting. Ze zijn bang dat ze problemen zullen krijgen met DMCA-klachten. Anderen die torrenting toestaan, bieden het alleen op een handvol servers aan. WindScribe maakt torrenting mogelijk, technisch.

Ze bieden ook tutorials die laten zien hoe je verschillende torrent-clients kunt configureren. Ze ondersteunen echter geen torrents op al hun servers. De reden hiervoor is dat in sommige landen waar ze servers hebben er zijn zeer sterke digitale wetten ter bescherming van auteursrechten.

Dus als je overweegt om WindScribe te gebruiken voor torrent-sessies, moet je eerst hun servers controleren en ervoor zorgen dat je er een kunt vinden die vriendelijk is voor P2P en die relatief dicht bij jou in de buurt is.

Server snelheid

gemiddelde vpn-downloadsnelheidHet doel van onze snelheidstest is om zo empirisch mogelijk te zijn. Om die taak te volbrengen, testten we een server in Canada en verbonden met servers in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Australië en Hong Kong.

Voor elke locatie hebben we een testbestand van 50 MB gebruikt en gedownload van de server in de Verenigde Staten. Dit werd meerdere keren per dag gedaan met tussenpozen van zes uur. We namen de gemiddelde downloadsnelheid voor elke test en verzamelden vervolgens de verzamelde gegevens.

De bovenstaande grafiek geeft een idee van hoe WindScribe presteerde in vergelijking met andere populaire VPN's. Zoals u kunt zien, was WindScribe niet de snelste, maar het was nog steeds snel.

Conclusie

WindScribe is een VPN die veel biedt. Wie wil er nu geen VPN-service waarmee ze een onbeperkt aantal apparaten kunnen verbinden? En een VPN waarvoor een speciale server is gereserveerd om verbinding te maken met US Netflix? Voor degenen die in het buitenland wonen, lijkt dit een uitkomst te zijn.

WindScribe VPN is een solide VPN.

We raden ze aan aan iedereen die toegang wil hebben tot Netflix met hoge snelheden.

De ondersteuningspagina ziet er geweldig uit. Zes opties om problemen op te lossen lijkt ideaal. Het niet hebben van 24/7 livechat geeft echter een kleinigheid aan hun ondersteuningssysteem. Denken dat je met iemand live gaat chatten en vervolgens geautomatiseerde reacties ontvangt, is geen goed gevoel. E-mailen naar een ondersteuningsteam kan frustrerend zijn wanneer je alleen maar via een chat met een mens wilt praten.

WindScribe is een gebruiksvriendelijke VPN-service die steeds beter lijkt te worden. We hebben ons werk gedaan om u hierover te informeren voordelen en nadelen. Het is nu allemaal aan jou. 

Als je nog steeds meer wilt weten, lees dan onze gids voor de beste VPN's voor Australiërs.

Succes!

FAQ

Hoe goed is Windscribe?

Windscribe is een solide VPN-keuze die hoge snelheden en een verscheidenheid aan tools biedt. Het beste ding over Windscribe is hun speciale Netflix-servers waarmee u Amerikaanse en Britse Netflix-inhoud kunt bekijken.

Is de gratis versie van Windscribe goed?

Wat de gratis versies van Windscribe betreft, het is best geweldig. Wat VPN's betreft, het is er echt alleen om de service uit te testen voordat u betaalt voor de premium-versie. Met beperkte gegevens, beperkte snelheden en beperkte servers, dient het als een goede testomgeving.

Is Windscribe gecodeerd?

Jawel. Als VPN-service is dat het hoofddoel van hun aanbod.

Is Windscribe een veilige VPN?

Ja, met hun versleutelingsopties zijn ze een veilige VPN. De enige disclaimer is dat het bedrijf woonachtig is in Canada, waarvan bekend is dat het zijn burgers bespioneert. Windscribe houdt geen logboeken bij, zodat de Canadese overheid de informatie van de Windscribes-klant niet zou kunnen stelen tenzij ze wat schaduwrijke dingen doen.

Heeft Windscribe een kill-schakelaar?

Ja. De app verbreekt de verbinding met internet als uw VPN-verbinding wegvalt. Dit dient als een hulpmiddel om uw verbinding te beschermen, wat er ook gebeurt, zelfs als een server willekeurig uitvalt.

Ondersteunt Windscribe P2P?

Ja, voor het grootste deel. Torrents zijn toegestaan ​​op de meeste maar niet op alle servers. De service blokkeert, bewaakt of vertraagt ​​torrent-downloads niet.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me