Iskren pogled na čisti VPN – preberite, preden kupite

Ste že kdaj opazili, da včasih podjetje, ki že dolgo obstaja, ni nujno najboljše, ampak samo ... staro? Stari, preberite si svoj pravilnik o zasebnosti.


Ustanovljen je bil leta 2006, PureVPN je eden izmed starejši ponudniki storitev na trgu. Kakor bomo videli s tem pregledom, to ne pomeni nujno, da so storitve tega podjetja najboljše.

Čeprav obstajajo ponudniki, ki ne ocenjujejo tako dobro kot PureVPN, vaša spletna zasebnost in anonimnost niso stvari, ki bi jih bilo treba ogrožati z uporabo VPN-ja, ki je samo "morda" dovolj dober. Namesto tega je priporočljivo, da greste z najvišjo oceno VPN, ki ji lahko zaupate, da vas ne bo izneverilo, če je zaščita ključnega pomena.

Preberite več, če želite izvedeti več.

Pregled PureVPN

ZnačilnostiInformacije
Uporabnost: Enostaven za uporabo
Politika beleženja: Dvomljiva politika beleženja
Velikost strežnika: 2000 ++ strežnikov
Porazdelitev strežnika: 180 držav
Podpora: Podpora za klepet
Torrenting: Dovoljeno
Pretakanje: Zelo omejeno
VPN protokol in šifriranje: OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPSec, SSTP in PPTP; 256-bitno šifriranje AES
Sedež: Hong Kong
Cena: 3,33 USD / mesec
Uradna spletna stran: https://www.purevpn.com/

Kaj je VPN?

Če brskate po internetu brez VPN, potem ste nezaščiten od vseh vrst slabih igralcev. Lahko se srečate z zlonamerno programsko opremo in virusi, ki povzročajo nevarnost in izgubo podatkov. Morda boste tudi odobrili dostop do svojih občutljivih, zasebnih podatkov hekerjem, tatovom identitete in drugim.

kaj je vpn

Brskanje po spletu z VPN pomeni, da so vsi, ko ste na spletu, vsi podatki se pošiljajo preko šifriranja na varen strežnik, ki ga ima v lasti in upravlja vaš ponudnik VPN. To pomeni, da katerikoli cyber zlikovci ne bodo mogli spremljati vaših gibanj, ne glede na to, kje potujete po spletu.

Uporaba VPN ima lahko tudi druge prednosti. Na primer, lahko vam odobri dostop do spletnih strani ki bi sicer bili omejeni ali veljajo za nevarne. Aktivisti uporabljajo VPN, da bi obšli vladne cenzorje, nekateri pa si jih omislijo vsebino, zaklenjeno v regijo zahvaljujoč robustnemu VPN-ju.

Čiste lokacije strežnika VPN

Ko je PureVPN začel delovati leta 2006, sta imela samo dva strežnika. Z več kot desetletjem za njimi zdaj oglašujejo, da imajo več kot 2000 strežnikov, ki jih najdemo v več kot 140 državah.

lokacije strežnika purevpn

Njihove lokacije strežnikov VPN vključujejo Severno, Srednjo in Južno Ameriko, skupaj z Afriko, Azijo, Evropo in Oceanijo. To je dokaj impresivno širjenje, kar je znak v prid PureVPN-a. Vendar je priporočljivo upoštevati, da so s sedežem v Hong Kongu. Zaradi vse večjega vpliva Kitajske v regiji to ni nujno najugodnejša lokacija za domačo pisarno spletnega ponudnika zasebnosti.

Kitajska spletne politike so razvpito drakonske, zato se mnogi njeni državljani ne bi upali spletiti brez uporabe VPN-ja. Državna vlada si prizadeva postaviti vse večje omejitve za ponudnike VPN in prepovedati tiste, ki tega ne izpolnjujejo. Hong Kong uživa poseben pravni status, ki mu daje avtonomijo od številnih Kitajcev represivni zakoni, vendar je nejasna situacija, ki lahko v določenem trenutku negativno vpliva na zasebnost strank PureVPN-ja.

Po tem je treba poudariti tudi, da PureVPN nima nujno fizičnih strežnikov na vsaki od teh 140 lokacij. V mnogih primerih podjetje namesto tega uporablja virtualne strežnike. Te strežnike določa programska oprema. V vsakem fizičnem strežniku je lahko več virtualnih strežnikov, zaradi česar so videti, da so nameščeni na različnih lokacijah. Uporabnikom, ki želijo biti prepričani, kam naj se njihovi podatki usmerjajo, ta funkcija morda ni všeč.

Cenitev

PureVPN ne ponujajo brezplačnega preizkušanja njegovega izdelka, vendar lahko izkoristite 31-dnevno 100-odstotno garancijo za vračilo denarja, če plačate storitev in ugotovite, da ni enaka.

Iskren pogled na čisti VPN - preberite, preden kupite

Osnovni račun PureVPN na mesec stane približno 10,95 USD na mesec. Enoletno naročnino lahko dobite za manj kot 50 dolarjev. Podjetje vodi pogoste posebne ponudbe, s pomočjo katerih lahko dobite cenovne popuste na dvo-, tri- ali celo petletne načrte.

Dodatne storitve so na voljo za doplačila. Te storitve lahko vključujejo požarni zid, namenski naslov IP in zaščito DDoS. Večina teh dodatkov porabi dodatnih dva do tri dolarje na mesec, kar lahko znatno povečajo svoje stroške.

Lastnosti

PureVPN ponuja nekaj precej spodobnih funkcij, kot sta združljivost s skoraj vsemi napravami in zmožnost dela z vsemi vrstami usmerjevalnikov, pretočnimi storitvami in pametnimi televizorji. Ne ponuja internega TOR-a, zato bi moral biti dodaten nakup, če želite dodaten košček zaščite.

značilnosti purevpn

Kljub temu so to zaželene lastnosti - kadar delujejo. Slaba novica za PureVPN je ta mnoge njihove funkcije niso vse tako zanesljive. Za nekatere funkcije, kot je stikalo za odstranjevanje, delo "večino časa" ni dovolj dobro. Prefinjeni uporabniki bi morali zahtevati več zanesljivosti.

Hitrost razočaranja

Drugo področje, na katerem PureVPN pušča veliko želenega, je njihova hitrost. Uporaba katerega koli VPN-ja se mora hitro igrati, vendar hitrost želva podobna hitrost s katerim deluje PureVPN, je dovolj, da si želite lase raztrgati. Testiranje je pokazalo, da so se najhitrejši strežniki PureVPN gibali s hitrostjo le 35 od 100 Mbps.

rezultat testa hitrosti purevpn

To ni čas strele, zato če pričakujete, da se bo vaše brskanje po spletu premikalo hitro in učinkovito, potem PureVPN morda ni prava izbira za vas.

Politika beleženja

Ljudje uporabljajo VPN, ker želijo zasebnost in anonimnost, ko so v spletu. V skladu s tem je smiselno, da nekdo, ki uporablja VPN, ne bi bil navdušen nad tem, da bi njegovo VPN podjetje beležilo svoj promet.

PureVPN trdi, da več let ne beležijo dejavnosti svojih strank. Do nedavnega večina misli, da nekaj skrivajo v drobnem tisku. Zdaj, ko jih je pregledala neodvisna ameriška revizijska družba Altius IT, lahko z gotovostjo trdimo, da PureVPN ne hrani nobenih dnevnikov, ki bi jih bilo (vključno z vladnimi) mogoče slediti uporabniku.

Pomoč strankam

PureVPN ne imajo najboljši ugled storitev za stranke, bodisi. Številni uporabniki so na spletu pripomnili, da se soočajo s težavami s storitvijo, da bi jih odpravil služba za stranke, kar je povzročilo veliko frustracije.

podporna platforma purevpn

Zaključek

Povzetek je, da PureVPN, čeprav oglašuje nekaj spodobnih funkcij po konkurenčni ceni, ne zagotavlja vedno, kot je bilo obljubljeno. Zaradi počasne hitrosti, slabe storitve za stranke in nezanesljive zmogljivosti je to smiselno poiščite najboljši VPN drugje.

Če se še vedno ogledujete, smo pripravili seznam najboljših storitev VPN, ki jih lahko ponuja 2020. Raziskavo smo naredili za vas, vse kar morate zdaj storiti je pogled na creme de la creme vseh VPN storitev.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me