NordVPN Review 2020 – CIA Level Security – Testiranje, hitrost, cene

Včasih VPN podjetje dobi prav. Zelo, zelo, ZELO prav. Da, tu smo pristranski - k kakovosti.


Če je vaša spletna varnost vaša glavna prednostna naloga, boste zadovoljni z zanesljivimi storitvami, ki jih ponuja NordVPN. S protokolom OpenVPN, AES-256 bitnim šifriranjem in dvojnim varovanjem podatkov je težko iti narobe.

NordVPN trdi, da je najbolj napredna VPN na svetu. To lahko drži, saj njihove funkcije vključujejo skrivanje IP, vgrajeno stikalo za ubijanje in dostop do Netflixa. Poleg tega se podjetje ponaša z presežek 5000 strežnikov po vsem svetu. To so številke, ki jih je težko premagati.

Nordvpn logotip

Uporabniki imajo lahko do šest povezav hkrati, in imajo aplikacije za naprave iOS, Mac, Windows in Android. Spletne vaje so na voljo v njihovi bazi znanja.

Sem spadajo navodila za uporabo NordVPN z usmerjevalniki, RaspberryPi in različnimi mobilnimi operacijskimi sistemi. NordVPN je tudi združljiv z usmerjevalnikom Onion, tako da boste lahko še bolj zaščitili identiteto za svoje brskanje.

NordVPN Pregled

ZnačilnostiInformacije
Uporabnost: Zelo enostaven za uporabo
Politika beleženja: Stroga ničelna sečnja
Velikost strežnika: 5200+ strežnikov
Porazdelitev strežnika: 62 držav
Podpora: 24/7 podpora za klepet v živo
Torrenting: P2P je dovoljen
Pretakanje: Dovoljeno
VPN protokol in šifriranje: OpenVPN protokol; AES-256 bitna enkripcija
Sedež: Panama
Cena: 6,99 USD / mesec
Uradna spletna stran: https://nordvpn.com

Napredna varnost + Napredne funkcije

Poleg tega NordVPN vključuje funkcijo SmartPlay. Ta tehnologija omogoča dostop do skoraj 500 storitev pretakanja, ki so omejene z geo. Amazon Prime, Netflix, BBC, Pandora in drugo so vam na dosegu roke, ko uporabljate NordVPN.

nordvpn funkcije

Druga od glavnih prodajnih mest NordVPN je, da ima sedež v Panami. Storitev je bila ustanovljena leta 2008 in jo je začelo podjetje Tefincom S.A. Nekateri ljudje lahko sprva dvomijo o spletnem podjetju s sedežem v Srednji Ameriki.

Vendar je to zaželena lastnost. Neodvisne države, kot so Panama, Britanski Deviški otoki, Singapur in Kajmani, so znane po tem, da ne delijo obveščevalnih podatkov z drugimi državami. To je v neposrednem nasprotju z državami, kot so ZDA, Velika Britanija, Avstralija in Kanada, ki delijo podatke, ki jih zbirajo v vohunskih akcijah.

S ponudnikom VPN s sedežem v državi, kot je Panama, je manj verjetno, da bodo zakoni zahtevali, da spletna podjetja vodijo izčrpne evidence. Zapisi, ki jih imajo, so manj verjetno je, da bodo predani organom pregona. Če je zaščita sebe najpomembnejša, je to zaželeno.

Ena glavnih prednosti dela z NordVPN je njihova izjemna podpora strankam. Če imate vprašanja ali težave, so na voljo za pomoč pri klepetu v živo 24 ur na dan. Zdi se, da je ta storitev odzivna, čeprav se predstavniki ponavadi spopadajo s kopiranjem in lepljenjem odgovorov. Podpora je na voljo tudi po e-pošti, če je potrebna bolj podrobna pomoč.

Poleg tega, Spletno mesto NordVPN Lastnosti široka baza znanja, ki je skupaj s stotinami člankov, vodnikov in vaj. Očitno so trdo delali, da bi olajšali odgovore na vprašanja, kar je nedvomno plus.

Varnost in šifriranje

Na tem področju se NordVPN resnično odlikuje. Šli so nad in naprej, da bi zaščitili anonimnost in zasebnost svojih uporabnikov, in to storili ob hkratnem ohranjanju svojih programov po zelo ugodni ceni.

Zaščita uporabnikov se začne z uporabo ustreznega protokola za tuneliranje. NordVPN daje uporabnikom možnost izbire, vendar je najboljši protokol tuneliranja danes na voljo OpenVPN.

Svoje Šifriranje AES-256 je na tej točki nemogoče razpokati. V resnici je to protokol, ki ga uporabljajo zvezne vlade in vojska po vsem svetu. NordVPN-ova različica šifriranja AES-256 je opremljena s 2048-bitnim Diffie-Hellmanovim ključem in ne RSA ključem, ker ima Perfect Forward Secret.

vpn zaščitni diagram

Uporabniki z operacijskim sistemom MacOS ali iOS bodo imeli koristi od protokola IKEv2 / IPsec s šifriranjem AES-256. Priložen je 3072-bitni Diffie-Hellman tipka. Oba protokola OpenVPN in IKEv2 / IPsec, ki ju uporablja NordVPN presegajo industrijske standarde da zagotovimo popolno spletno varnost.

Seveda, to je NordVPN, zato so stvari naredili korak dlje. Zaščito podatkov lahko podvojite tako, da vklopite funkcijo dvojnega šifriranja. Za mnoge ljudi je ta korak pretiran, vendar bodo uporabniki, ki se ukvarjajo z drakonskimi zakoni in cenzuro, morda potrebovali.

dvojno šifriranje, spletni promet poteka prek dveh strežnikov, pri čemer drugi strežnik popolnoma ne pozna uporabnikovega dejanskega naslova IP. Uporablja se tudi kombinacija protokolov TCP in UDP.

Uporaba funkcije dvojnega šifriranja bo povzročila veliko počasnejše hitrosti prenosa podatkov, zato se ne priporoča, če ni nujno potrebno. Verjetno vidite, zakaj smo izbrali Nord kot najboljši VPN za Avstralce.

Lokacije strežnika NordVPN

NordVPN ima osupljivo število strežnikov, ki še naprej rastejo z razveseljivo hitrostjo. V skladu s tem naj bi kupci v naslednjih nekaj letih pričakovali solidne in celo izboljšane rezultate.

nordvpn omrežje

 • Konektor.

  Število strežnikov

  5.195 strežnikov in štetje

 • Konektor.

  Število držav

  61 držav po vsem svetu

 • Konektor.

  Število celin

  6 od 7 pokritih celin

Celotno število strežnikov

V azijsko-pacifiški regiji se NordVPN ponaša z več kot 450 strežniki. Avstralija sama gosti 226 strežnikov, drugi pa so v Singapurju, na Japonskem, v Hong Kongu, na Novi Zelandiji, v Južni Koreji, Tajvanu, na Tajskem, v Maleziji, Indoneziji in v Vietnamu.

Evropa je dom osupljivih 2275 strežnikov NordVPN. Razdaljijo se od Združenega kraljestva, Nemčije in Francije do Poljske, Islandije, Romunije in Latvije. Podjetje ima celo strežnike v Rusiji, relativno redka med ponudniki VPN. Na seznam so pogosto spregledani tudi evropski narodi, kot so Azerbajdžan, Moldavija, Albanija, Bosna in Hercegovina, Gruzija, Makedonija in Srbija.

vektorska slika strežniškega omrežja

V Ameriki bodo uporabniki našli podobno število strežnikov. S skupno 2.373 strežniki, 1.967 strežnikov je v ZDA z dodatnim 355 v Kanadi. Čile, Argentina, Kostarika, Brazilija in Mehika so tudi doma po več strežnikov.

NordVPN poleg tega ponuja dokaj dobro pokritost Afrike in Bližnjega vzhoda. Lokacije strežnikov poleg Indije, Turčije, Izraela in Združenih arabskih emiratov vključujejo še Južno Afriko in Egipt.

Vsak strežnik v omrežju je identificiran s kakršnimi koli posebnimi storitvami, ki jih ponuja, kot so dodatna zamračenost, P2P ali dvojni VPN, tako da lahko uporabniki izberejo strežnik, ki je najbolj primeren za njihove namene.

Kitajska prijazna VPN rešitev

NordVPN je sporočil, da so njihovi strežniki dostopni ljudem na Kitajskem. Ker je Kitajska pomemben nadzor nad tem, kaj si lahko njeni državljani ogledajo na spletu, vključno s prepovedjo domačih strani VPN, je to vprašanje ogromna prednost. Trenutno je NordVPN na voljo samo uporabnikom sistema Windows na Kitajskem, vendar se to lahko spremeni.

velik kitajski zidNordVPN tudi pravi, da ne uporabljajo virtualnih strežnikov. To pomeni, da so vsi njihovi strežniki fizični, namenski strežniki, zato ko se povežete z določenim strežnikom, veste, da se dejansko nahaja tam, kjer pravi NordVPN. To je bistvenega pomena za nekatere uporabnike, ki jih skrbi, skozi katere države lahko potujejo njihovi podatki.

Na splošno odlična paleta strežnikov podjetja pomeni, da uporabniki dobijo večji del pasovne širine, kar bi moral zagotoviti hitrejšo in predvidljivejšo storitev.

Uporaba BitTorrent ali P2P z NordVPN

vektor za izmenjavo datotekIzjemno število strežnikov in raznolikost strežnikov NordVPN pomenita, da mučenje s VPN deluje kot sanje s to storitvijo. V resnici je več strežnikov namenjen skupni rabi datotek P2P. Aplikacija NordVPN navaja "posebne" strežnike, ki jih je mogoče uporabiti za olajšanje P2P procesa.

To je v nasprotju s praksami in politikami mnogih drugih ponudnikov VPN, ki so nagnjeni k pasovni širini in hitrosti, ko se uporabniki potopijo v področje P2P. Obstaja dobesedno na stotine strežnikov, ki so zasnovani za upravljanje torrentov in P2P prometa, postopek precej olajša.

Na tisoče strežnikov NordVPN je tudi gledanje Netflixa lepo zanesljiv. Čeprav je storitev morda blokirana na nekaterih strežnikih, je na voljo na stotinah drugih. Velike so možnosti, da boste lahko našli tisto, ki vam ustreza, da boste lahko si oglejte različico različice Netflix za posamezno regijo da si raje.

Rezultati preskusa hitrosti NordVPN

Nedolgo nazaj je imel NordVPN sloves po zagotavljanju odlične varnosti, vendar po dokaj povprečnih hitrostih prenosa. Čeprav se njihova hitrost še ne ujema z vodilnim v tej meritvi, so svojo igro zagotovo izboljšali.

nordvpn test hitrosti

Primerjalne številke za testiranje hitrosti brez VPN so dosegle hitrost prenosa 98,71 Mbps in hitrost nalaganja 53,00 Mbps. Povezava s strežnikom NordVPN v ZDA so dosegle hitrost prenosa 74,15 Mbps in hitrost nalaganja 48,18 Mbps. Ne preveč pretlačen.

Testiranje na an EU strežnik je pokazal hitrost prenosa 74 Mbps in hitrost nalaganja 48 Mbps.

Številke z azijskega strežnika so bile opazno počasnejše, saj so se naložile 12 Mbps za prenos in pet Mbps za nalaganje.

Pravilnik o beleženju podjetja NordVPN

Potencialno lahko podjetje, ki ponuja storitve VPN, spremlja toliko podatkov o vašem času v spletu, kot to počne vaš ponudnik internetnih storitev. Če bi jim bili temu naklonjeni, bi lahko vodili evidenco o vsakem obiskanem spletnem mestu, koliko časa ste tam preživeli in kaj ste počeli. To se imenuje beleženje. in večina ponudnikov VPN vam bo povedala, da tega ne počnejo to bi poseglo v vašo zasebnost in spodkopalo vaše razloge za uporabo VPN-ja.

nordvpn beleženje

Drug kraj, v katerem se NordVPN odlikuje, je njihova stroga politika „brez beleženja“. Navaja, da je od trenutka, ko se uporabnik prijavi na storitev, ves njihov spletni promet šifriran, tako da ga nihče, niti njihov ponudnik internetnih storitev, ne more vohuniti.

Ta politika še naprej poudarja, da Panama nima zakonov o poročanju ali shranjevanju podatkov. Če pride uradnik pregona ali druga tretja oseba, ki potrka, NordVPN ni dolžan ničesar deliti.

 • Konektor.

  Dnevniki napak

  NordVPN ne hrani dnevnikov, ki so zajeti o težavah ali težavah s storitvijo VPN. Ti dnevniki lahko vsebujejo nekatere osebne podatke, na primer uporabniško ime ali IP naslov, vendar se uporabljajo izključno za odpravljanje napak in izboljšanje učinkovitosti VPN

 • Konektor.

  Dnevniki povezav

  Nekatera podjetja uveljavljajo omejitve svojih storitev, na primer, kako dolgo lahko traja povezava ali koliko sočasnih povezav je dovoljenih. S sledenjem dnevnikom povezav lahko podjetje spremlja vsako sejo v svoji storitvi in ​​jih ustrezno upravlja. NordVPN NE zajema dnevnikov povezav

 • Konektor.

  Dnevniki dejavnosti

  VPN strežniki so odgovorni za preusmeritev vsega prometa, ki prihaja prek njegovega omrežja, zato tehnično ponudniki lahko spremljajo vsako poslano ali prejeto spletno zahtevo. To pomeni, da gostitelj VPN lahko spremlja vsa spletna aktivnost za vsakega uporabnika in celo določi, katere vrste datotek se nalagajo. NordVPN NE sledi dnevnikom aktivnosti

Pravilnik je prav tako vnaprej glede informacij, ki jih spremljajo. To vključuje samo e-poštne naslove uporabnikov in podatke o uspešnosti njihove storitve. Navajajo, da se s temi podatki o uspešnosti priporočajo najučinkovitejši strežniki vsakemu posameznemu uporabniku.

NordVPN se drži tudi nekaterih plačilnih podatkov, vendar tudi teh sprejeti Bitcoin kot plačilo če resnično resno ostajate anonimni. Za lažje plačevanje se uporablja ločen procesor, saj je podjetje že zgodaj ugotovilo, da je veliko transakcij drugih bank onemogočeno, ko plačilo poteka v Panamo. Plačilni procesor se nahaja v ZDA, vendar so zgolj ponudnik storitev in ne neposredna podružnica Tefincoma.

Možnosti določanja cen za NordVPN

V industriji, ki je polna zapletenih cen in paketov, je pristop NordVPN osvežujoč preprost in preprost. Vsak načrt vključuje vse enake lastnosti, varnost in zaščito. Edina resnična razlika je v tem, kako se stranka odloči za plačilo. Kliknite tukaj, da glej Nordjeve načrte.

nordvpn cene

Mesečno bo NordVPN kupcem stala 11,95 USD na mesec. Plačilo za šest mesecev vnaprej zniža ceno na 9,00 USD na mesec, kar predstavlja 24-odstotni prihranek. Kupci, ki se odločijo za plačilo celotnega enoletnega načrta, bodo plačali le 6,99 dolarja na mesec za skupni prihranek 41 odstotkov.

Res ni preprostejšega od tega. Ni možnosti nadgradnje in nobenih dodatkov. Kupci dobijo enako odlično storitev, ne glede na paket, ki ga izberejo. Kritiki se lahko pritožujejo, da ne obstaja brezplačna možnost, vendar z veliko zmogljivostjo in hitrostjo prenosa podatkov, NordVPN ve, da je njihov izdelek vreden izklicne cene.

NordPass

NordVPN je nedavno izdal svojo novo programsko opremo za upravljanje gesla: NordPass. Ker je na trgu tako svež, je na tekočem z vsemi najnovejšimi tehnologijami v upravljanju z gesli, vendar z nabranimi izkušnjami iz leta delovanja NordVPN. Kot nalašč za varno geslo, hkrati pa si olajša življenje.

Varnost je prvi izdelek, na katerega lahko računate, ker ste NordVPN. Vsi protokoli, šifriranja in zaveze, zaradi katerih je VPN tako izjemno varen, so v NordPassu. To je vrsta varnosti, ki bi lahko zadovoljila najbolj paranoičnega teoretika zarote.

NordPass vas osvobodi kakršnih koli skrbi glede pozabe gesla ali nevarnosti, da jih nekje zapišete. Omogočajo tudi izjemno varno ustvarjanje gesla, zato se poslovite od imena svojih hišnih ljubljenčkov iz otroštva na vsakem novem računu.

Ta storitev upravljanja gesel v kombinaciji z NordVPN ščiti vašo spletno prisotnost pred edino grožnjo vaši varnosti: človeška napaka. Naredite NordPass popolno dopolnilo k NordVPN.

Ali je NordVPN priporočljivo?

NordVPN je zelo priporočljivo. Za zaščito svojih strank uporabljajo najbolj zanesljive VPN protokole z nepremagljivim AES-256 bitnim šifriranjem. Še več, obstaja tudi možnost izbira "dvojnega" VPN-ja če se takšna zaščita šteje za zaželeno. NordVPN je poleg tega združljiv s TOR, da vam zagotovi popolno anonimnost.

Čeprav morda ni najhitrejša storitev VPN tam, je gotovo najbolj varen. Ne bi bilo presenetljivo, če nekega dne NordVPN postane ne le najboljši v varnosti, ampak tudi VPN z najhitrejšo hitrostjo prenosa podatkov. Zagotovo so sposobni, da se to zgodi.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me