Pregled Avast SecureLine VPN: Ustrezen, če je pretirana cena, VPN

Če želite za isto storitev porabiti več denarja, kot je potrebno, imamo tukaj vaš VPN.

Avast se ponaša več kot 430 milijonov uporabnikov, zaradi česar je veliko večji od drugih ponudnikov VPN. Naš pregled Avast SecureLine VPN vam bo pomagal ugotoviti, ali Avast - zaupanja vredno ime v svetu varnosti - ustreza svojemu imenu, ko gre za njegov VPN.

Avast SecureLine VPN je eden izmed številnih programov, ki jih ponuja svetovno znano podjetje za kibernetsko varnost Avast. Avast s sedežem na Češkoslovaškem ima pisarne v številnih državah po vsem svetu, vključno z ZDA, Nemčijo, Kitajsko in Japonsko.

Ker je Avast Secureline VPN le eden izmed številnih izdelkov, ki jih podjetje ponuja, če želite le kupiti VPN, morate to vedeti ti boš bombardirano s hordo poskusov prodaje na drugih varnostnih funkcijah. To je lahko nadležno. Na srečo obstaja možnost za onemogočanje funkcij prodaje.

Za spodnjo vrstico o tem, ali večje pomeni boljše, ko gre za storitev VPN, preberite v nadaljevanju.

Pregled

ZnačilnostiInformacije
Uporabnost: Preprosto
Politika beleženja: Brez beleženja
Velikost strežnika: 55 strežnikov
Porazdelitev strežnika: 34 držav
Podpora: Telefon, vozovnice in baza znanja
Torrenting: Dovoljeno
Pretakanje: Omejeno
VPN protokol in šifriranje: OpenVPN, IPSec & Protokoli IKEv2; 256-bitno šifriranje AES
Sedež: Češka
Cena: 59,99 USD / leto
Uradna spletna stran: https://www.avast.com/
Prednosti Avast SecureLine VPN:
 • Dobri rezultati hitrostnih testov
 • Brezplačno sedemdnevno preizkušanje
 • Odkleni storitve pretakanja (občasno)
 • Brez puščanja zasebnosti
 • Preprosta storitev
Slabosti Avast Secureline VPN:
 • Točke višje od povprečnih cen
 • Za usmerjevalnike ni VPN
 • Brez anonimnega plačila prek Bitcoina
 • Podjetje hrani nekaj dnevnikov

Prijava na Avast SecureLine VPN

Prijava na Avast SecureLine VPN je relativno enostavna. Takoj imate možnost, da izdelek kupite ali se prijavite za njihovo sedemdnevno brezplačno preskusno različico tukaj (povezava do Avasta).

prijava na avast secureline vpn

Ko izberete sedemdnevno brezplačno preskusno različico, boste preusmerjeni na stran za prenos. Prenos bi se moral začeti takoj. Ko je prenos končan, lahko program namestite v svojo napravo.

Od vas se bo zahtevalo, da izberete jezik za namestitev in se strinjate z njihovo licenčno pogodbo za končnega uporabnika. Ko se prijavite na brezplačno sedemdnevno preizkušnjo, ste ni zahtevano da navedete številko kreditne kartice ali katere koli osebne podatke. Ko se prijavite za premijski paket, boste morali predložiti način plačila in osebne podatke.

Preusmerjeni boste v zaslon za povezavo. Na zaslonu boste videli svoj dejanski naslov IP in ne glede na to, ali je IP naslov skrit ali ne. Na dnu zaslona boste videli VPN, s katerim ste povezani.

Privzeto boste povezani z najboljšo lokacijo končne točke za uspešnost. Več kot verjetno bo to strežnik v državi, iz katere se povezujete.

Lahko spremenite svojo lokacijo. Gostham City, ZDA je tisto, kar Avast ponuja kot ponudbo zaželena možnost za pretakanje videoposnetkov z uporabo storitev, kot so Netflix, Hulu in druge vsebine s sedežem v ZDA.

Storitev smo večkrat preizkusili in jo lahko pridobili neprekinjen dostop do vsebin Netflix US medtem ko zunaj države. To nas je presenetilo, ker ima Avast SecureLine VPN v najboljšem primeru pikčasti zapis pri povezovanju z ameriškimi pretočnimi vsebinami iz tujine..

odprta varnostna linija avastNa splošno, prijava na Avast Secureline VPN je relativno enostaven postopek. Avast SecureLine VPN ima vse osnovne funkcije, ki bi jih pričakovali od VPN. Je enostaven za uporabo Tudi če predhodno ne veste, kako uporabljati VPN, boste aplikacijo lahko prenesli, namestili v nekaj minutah in jo lahko varno uporabljali, če sledite pozivom na zaslonu..

Vse je napisano na samoumeven način, z uporabo razumljivih izrazov. Potreben je le nekaj klikov in boste lahko brskali po internetu iz zaščitenega VPN-ja. Vendar smo bili presenečeni, da je pod menijskim gumbom zelo malo možnosti.

Ali lahko zaupate Avast SecureLine VPN?

zaščitni pečat avast secureline vpnDa in ne. Avast prodaja toliko storitev in aplikacij, zato je mogoče najti podrobnosti o politikah, povezanih s SecureLine, težko. Če pa obiščete Pogosta vprašanja o njihovi strani za podporo, začeli boste odkrivati ​​nekaj namigov.

V podjetju pravijo, da ne beležijo vaših internetnih dejavnosti, spletnih mest, do katerih dostopate, uporabljene pasovne širine ali paketnih podatkov. Na površini je to videti dobro. Ko pa temeljito preučite stran s pogostimi vprašanji, opazite, da obstajajo niso podane podrobnosti o tem, kaj lahko podjetje zabeleži, ko se prvič povežete s storitvijo.

Na primer, medtem ko Avast VPN ne shranjuje dnevnikov povezav, se prikažejo, ko se povežete s strežnikom in ga prekinete. Shranijo čas povezave in količino pasovne širine, ki jo uporabljate. Avast pravi, da se te informacije zbirajo samo za diagnostične namene in za preprečevanje zlorabe VPN povezave.

Avast je podjetje s sedežem na Češkem. Češka deluje z uporabo Zakoni Evropske unije o zasebnosti. Kot takšni imajo močno spodbudo za ohranjanje politike zasebnosti uporabnikov. Podjetje je dovolj veliko, da si lahko privošči visoke odvetnike in zato je malo verjetno, da se bodo zlahka odrekli informacijam o strankah.

Sramotno je, da obstaja potencialno adware v namestitvenih datotekah odjemalca VPN. Takoj, ko namestite datoteko in se začne izvajati na vašem računalniku, lahko Avast začne zbirati podatke, da vas usmeri z oglasi.

Na splošno je Avast podjetje, ki skrbi za varnost. Vendar pa obstaja nekaj resničnih pomislekov glede zasebnosti in nekaj beleženja, ki poteka v ozadju.

Kje so strežniki Avast SecureLine VPN?

Avast SecureLine VPN ima 41 strežniških lokacij v 33 državah okoli sveta. Januarja 2019. Povečali so število možnosti za strežnike, ki so na voljo v državah, v katerih trenutno strežniki Avast SecureLine VPN vključujejo:

 1. vektorska slika strežniškega omrežjaAvstrija (Dunaj)
 2. Belgija (Bruselj)
 3. Danska (Kopenhagen)
 4. Madžarska (Budimpešta)
 5. Južna Koreja (Seul)
 6. Luksemburg (Luksemburg)
 7. Malezija (Johor Bahru)
 8. Nova Zelandija (Auckland)
 9. Švica (Zürich)
 10. Portugalska (Leiria)
 11. Izrael (Petah Tikva)
 12. Norveška (Oslo)
 13. Berlin (Nemčija)
 14. Barcelona (Španija)
 15. Glasgow, Združeno kraljestvo
 16. Phoenix, AZ (ZDA)
 17. Los Angeles, Kalifornija (ZDA)
 18. Washington D.C. (ZDA)
 19. Jacksonville, FL (ZDA)
 20. Atlanta, GA (ZDA)
 21. Honolulu, HI (ZDA)
 22. Boston, MA (ZDA)
 23. Las Vegas, NV (ZDA)

Varnost in šifriranje Avast SecureLine VPN

Avast SecureLine VPN uporablja šifriranje AES 256. Ponujajo dva protokola, OpenVPN na UDP in IPSec. To je a šifriranje vojaškega razreda. 256 bitno šifriranje je najboljše, kar trenutno ponuja podjetje. Za to obliko šifriranja velja, da je skoraj groba sila. Uporabljajo ga številne vladne agencije, pa tudi varnostni strokovnjaki po vsem svetu.

Avast SecureLine VPN nudi zaščito pred puščanjem DNS. Puščanje DNS lahko povzroči razkritje vašega IP-ja, ne da bi vedeli, da se je to zgodilo.

Avast SecureLine VPN prihaja s stikalom kill. V primeru, da vaša VPN prekine povezavo, vaš IP naslov ne bo izpostavljen. Če pride do težave s povezavo z VPN, se vaša internetna povezava samodejno izklopi.

Hitrostni test

Avast govori o tem, kako hitro so njihove VPN storitve na njihovi domači strani. Različni testi dokazujejo dejstvo, da ima Avast hitro storitev VPN. Za preverjanje hitrosti med ZDA in Nizozemsko je bil opravljen test hitrosti. Rezultati so bili naslednji:

Ameriški strežnik

avast secureline vpn pospeši nam rezultat preizkusa strežnika

 • Ping: 113 ms
 • Naložite: 13,67 MB na sekundo
 • Prenos: 67,94 MB na sekundo
Nizozemski strežnik

rezultat preizkusa hitrosti strežnika avast secureline vpn Nizozemska

 • Ping: 34 ms
 • Naložite: 39,44 MB na sekundo
 • Prenos: 65,97 MB na sekundo

To so zagotovo impresivni hitrostni testi, še posebej v primerjavi z drugimi VPN-ji.

Učinkovitost na več platformah

Avast SecureLine VPN deluje na številnih operacijskih sistemih in platformah. Sem spadajo Windows XP prek Windows 10.11.x. Podprti so tudi IOS, Mac OS in Android. Žal ta VPN ne ponuja podpore za usmerjevalnik.

avast secureline vpn več naprav

Z enim samim računom lahko hkrati namestite programsko opremo na pet naprav. Na začetku se to sliši super. Slaba stran je, da za osnovno ceno ne morete uporabljati istega računa za različne naprave, samo za naprave iste vrste. Na primer, če kupite Avast SecureLine VPN za svoj osebni računalnik, ga ne morete uporabljati tudi na svojih mobilnih napravah.

Obstaja možnost plačila za storitev več naprav Avast SecureLine VPN. Ta dražja možnost vam bo omogočila uporabo VPN-ja na različnih platformah.

Ali Avast SecureLine VPN dovoljuje Torrenting?

Da, res je. Avast SecureLine VPN omogoča hudourništvo skozi svoje podatkovne centre. Nekaj, kar boste opazili pri drobnem tisku, je, da so hudourniki s tem VPN dovoljeni le, če uporabljate lokacije podatkovnega centra Avast. Obstaja le devet teh, ki pokrivajo vse ZDA, Evropo, Združeno kraljestvo in Južno Ameriko.

Podpora in storitve za stranke

Avast SecureLine VPN ponuja povprečno podporo strankam. Velika pomanjkljivost je, da oni ne ponujajo možnosti za klepet v živo. Uporabne informacije najdete na njihovem forumu in v razdelku za podporo njihovega spletnega mesta. Informacije so na voljo tako za začetnike kot tudi za napredne uporabnike.

Ugotovili smo, da je včasih treba iskati odgovore, vendar iskalno polje to nekoliko olajša. Poleg informacij na njihovi spletni strani imate dostop do njihove 24-urne telefonske podpore sedem dni v tednu.

Ponujajo tudi sistem vozovnic. Ko boste e-pošto poslali njihovi tehnični podpori ali službi za podporo za obračun, boste dobili takojšnjo potrditev. Na večino vstopnic se odzove v 24 urah.

Možnosti cen

Avast SecureLine VPN ima različne možnosti naročnine, odvisno od naprave, ki jo uporabljate. Naročnine se prodajajo vsako leto. Cena naročnine se spremeni glede na število naprav, ki jih želite zavarovati. Na primer, Avast SecureLine VPN za en računalnik v enem letu bo stala 59,99 USD. Pri treh računalnikih se cena dvigne do 69,99 USD. Cena za pet osebnih računalnikov znaša 79,99 dolarja, 10 osebnih računalnikov pa vam bo letno obratovalo 99,99 USD.

cene za avast secureline vpn 2

Ne pozabite, da če kupite zaščito za osebni računalnik, ga lahko uporabljate samo na osebnih računalnikih. Ni ga mogoče uporabljati v napravah Mac ali mobilnih napravah. Enako je z drugimi različicami programa. Če kupite naročnino na Mac, je ni mogoče uporabiti v računalniku. Če kupite naročnino za svojo mobilno napravo, je ni mogoče uporabljati na namizju.

plačilo varnega varstva

Izjema od tega pravila je naročnina na več naprav. Zajema pet naprav ne glede na njihovo vrsto. Stala je 79,99 dolarja. Ne morete povečati ali zmanjšati števila podprtih naprav. Lahko pa povečate število let, ki jih bo trajala vaša naročnina. Triletna naročnina vas bo stala 219,99 USD.

Možnosti plačila so omejene na Visa, MasterCard, Discover, American Express ali PayPal. Ni možnosti plačila z Bitcoin ali katero koli drugo obliko anonimnega plačila.

Ali priporočamo Avast SecureLine?

Po ogledu številnih dejavnikov smo se ne priporočamo Avast SecureLine. Čeprav ima visoke hitrosti, je enostaven za uporabo in ima vojaško šifriranje, o izdelku nas skrbi nekaj stvari..

Avast je veliko podjetje, ki ponuja dobre protivirusne rešitve. Vendar je njihov VPN problematičen in poln zasebnosti in varnosti. Pomembna slabost za nas je dejstvo, da VPN ne deluje dosledno s storitvenimi storitvami, kot je Netflix. Zavedamo se, da pretakanje prek VPN ni razlog, da vsi kupujejo VPN. Vendar pa obstaja veliko ljudi, ki kupujejo VPN posebej v ta namen.

Bili smo zelo razočaran nad pomanjkanjem podpore usmerjevalnika. Menimo, da je del razloga, da ne obstaja podpora usmerjevalnika, ker Avast želi, da bi vam lahko zaračunali več za uporabo VPN-ja za številne izdelke.

Ko že govorimo o cenah, za tisto, kar dobite, Avast SecureLine VPN je zelo drag. Obstaja več cenejših VPN-jev, ki ponujajo izboljšano prilagoditev, izboljšano zasebnost in boljšo varnost ter omogočajo povezovanje več naprav v VPN hkrati, kot npr. NordVPN in Surfshark.

Nekaj ​​drugega, kar nas skrbi, je dejstvo, da je podjetje na Češkem. Češka je prijazna z drugimi državami, ki zasebnosti v internetu ne jemljejo tako resno, kot bi si nekateri želeli. To pomeni, da obstaja tveganje, da bi vaše podatke lahko posredovali vladnim agencijam brez vaše vednosti ali privolitve.

Moti nas dejstvo, da za kuliso skriva potencialno adware, ki želi dodati datoteke in zbrati vaše osebne podatke. Kot zasebniki smo za nas to ne-ne.

Ne trdimo, da je to slab VPN. Deluje s hudourniki, povezava pa je praktično neprepustna. Obstajajo številne storitve, ki ponujajo enake funkcije in več za delček tistega, kar boste plačali z Avast SecureLine VPN. Avast ni grozna izbira, vendar še zdaleč ni najboljša.

Dajemo mu tri od petih zvezdic.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me